lauantai 2. maaliskuuta 2013

Keneen tässä voi enää luottaa?

Miehet, taas kerran.
Mulla oli tässä joitakin päiviä sitten aivan kamala luottamuksen- ja uskonpuute miehiin. Miksei samoin voisi ajatella myös naisista, mutta tämänkertaisen järkytyksen takana onkin aika selkeä syy.

Tuttuni kertoi mulle omasta viikonlopun vietostaan ja olin melko yllättynyt, koska en itse ollut ajatellut välejämme ihan niin avoimiksi, mutta ilmeisesti viikonlopun tapahtumat oli ajamassa tätä tuttavaani jokseenkin hermoraunion partaalle ja hän tarvitsi luotettavaa juttukaveria, jossa kyllä teki oikean valinnan kääntyessään puoleeni. Joitakin päiviä asioita pohdittuani kysyin tältä tuttavalta saisinko kirjoittaa asiasta tänne, ja hän antoi luvan.

Tämä kyseinen viikonlopunvietto oli johtanut siihen, että hän oli päätynyt sänkyyn kahden miehen kanssa. Kahden varatun miehen kanssa.

Älkää toki ajatelko, että ainoat halveksuvat katseet osoittavat näihin miespuoleisiin. Olen jokseenkin tyrmistynyt siitä, kuinka tämä naispuoleinen henkilö edes suostui tällaiseen. Ja niin on myös hänkin. Kuitenkin tilanteet menevät helpommin humalassa vähän miten sattuu, ja useiden tehän seurustelette? ootteko tosissanne? onko tämä oikeasti sen arvoista? kyselyiden jälkeenkin pojat olivat sitä mieltä, että ehdottomasti on. Loppupeleissähän tämä on näiden poikien päätös ja he tämän tytön alun alkaeenkin houkuttelivat tilanteeseen.
Kumpikaan pojista ei aio kertoa tapahtuneesta tyttöystävilleen. Tyttöystävilleen, joiden kanssa he ovat muuttamassa yhteen nyt kuukauden sisällä. 

Tässä nyt tullaan siihen otsikon paljastamaan luottamusongelmaan. Kuinka voi luottaa keneenkään, jos jopa oma rakas seurustelukumppani tekee tällaista ihan tietoisesti, eikä aio edes kertoa asiasta? Jos näin sattuisi käymään -mitä en todellakaan edes ymmärrä- niin ainoa oikea ratkaisu olisi kertoa toiselle ja ottaa vastaan kaikki mitä sieltä tulee. Ja sen kaiken olisi myös ansainnutkin. En edes tajua miten tällaiseen tilanteeseen voi joutua jos on toimivassa parisuhteessa, niinkuin pojat myöskin tapahtuneen jälkeen olivat sanoneet olevansa.
Silloin kun itse seurustelin, niin edes ajatus, ajatus, yhtään mistään kenenkään muun kanssa ei käynyt mielen vieressäkään. Saati sitten, että olisi voinut pettää toista. Miksi silloin pettäisikään? Olin rakastunut enkä olisi ikimaailmassakaan voinut kuvitella itseäni kenenkään muun kanssa, enkä todellakaan olisi halunnutkaan olisi tilanne sitten ollut mikä hyvänsä. Ehkä se vaan joillakin on sitten niin erilaista. Mutta vaikka olisi niin eikö heillä sitten ole edes mitään moraalintajua?

Se oli oikeasti aika lamaannuttava tunne kun ajatteli tuollaisen tilanteen. Miten ihmeessä enään voisi luottaa keneenkään? En yleensä ajattele näin, enkä oikeasti ajattelekkaan, mutta silloin melko voimakas vittumiehetonsikoja -fiilis oli päällä. En oikeasti tarkoita sitä ja tiedän (tai ainakin toivon hartaasti tietäväni), että suurin osa miehistä on ihania eikä ryhtyisi tällaiseen ja ainakaan jättäisi kertomatta. Mutta kun näitä ihmisiä löytyy, jotka ainakin mun arvostusasteikolla on aivan pohjasakkaa.

Mulla on onneksi pari aivan uskomattoman ihanaa poikaa ystävänä, ja nyt viimepäivinä näiden kanssa oltuani tekemisissä se tietynlainen usko ja luottamus miehiin palasi. Nämä kaksi ovat sellaisia, joille voisin uskoutua ihan mistä vain ja voisin jopa sanoa luottavani näihin kuin kallioon. Varsinkin toinen näistä on sellainen, jonka käsiin uskoisin elämäni jos se olisi pakko jonkun käsiin uskoa, eikä perhettä laskettaisi. Tämä toinen on aina ollut mua varten, ajasta, paikasta tai tilanteesta riippumatta, eikä mulla oo yhtään hetkeä vuosienkaan ajalta sanottavana, että olisin voinut saada parempaa tai kunnioittavampaa kohtelua. Ei mitään. Tajusin vasta tätä asiaa ajatellessani, että tässä on ainoa ihminen mun elämästä, joka on aina kohdellut mua aivan täydellisesti eikä mulla olisi mitään pientäkään pahaa sanottavaa, vaikka kuinka miettisin pääni puhki. Tästä tulikin mieleeni, että pakko laittaa viesti tälle ihmiselle ja kiittää kaikesta. Vaikka monesti oon tämän saman sanonutkin, niin silti. Tämmöiset ihmiset on vaan niin harvassa. Ja silloinkun teillä on sellainen ihminen, niin pitäkää myös huoli, ettette kadota sitä mihinkään!

30 kommenttia:

 1. Täällä äärettömän huono luottamus naisiin, oikeastaan ei ole luottamusta ollenkaan. Sitä luottaa miehiin, luottaa jopa siihen että ne pettävät, sitä kun 4 pojan parhaana kaverina näkee sen puolen jätkäporukasta, mihin monella tytöllä ei ole mitään asiaa.. :S
  Surullista se on niitä tyttöjä kohtaan, ja väärin ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että kun poikia on tarpeeksi hyvinä ystävinä niin sieltä kyllä selviää kaikennäköstä.. Niimpä, vielä jos miettisi tällaista tilannetta omalle kohdalle :/

   Poista
 2. ehkä olen lukenut liikaa nettimeemejä, mutta tuli tämä mieleen ensimmäisenä tuosta lopussa kuvailemastasi pojasta http://3.bp.blogspot.com/-jeY3IzXnzBg/TzZF-EV8BoI/AAAAAAAAAI0/OnZ03SPja6Y/s320/friend+zone . vaikka toki en tunne teitä kumpaakaan :-)
  ja mulla on kans sama juttu, seurustelen ja todellakin niin tosissani, että en koskaan edes ajattele ketään muuta siinä mielessä. en koe tarvetta kun mulla on jo kaikki mitä tarvitsen.

  luotan omaan mieheeni 100% (kuulostaa niin naiviilta, mutta totta), mutta en luota muihin naisiin tippaakaan. naiset osaa olla niin kieroja...

  tää oli hyvä teksti, enkä oikein saa koottua omia ajatuksiani järkeväksi kommentiksi kuume- ja nuhapäissäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpäs käydä kattoon tuo linkki kunhan pääsen koneelle! Ja sun kommentti oli kyllä aivan sitä samaa mitä mää sillon ajattelin seurustellessani. Oikeen hyvä kommentti oli, mutta tuu toki lisäämään jos mieleen tulee vielä jotain! :)

   Poista
  2. Voi ei.... Katoin tuon linkin ja jotenki kolahti vaan. Tai sitten määki oon lukenu noita liikaa :D Mutta silti, niimpä..

   Poista
  3. musta on niin omituista lukea vaikka demi.fi:stä (kröhm) niitä avautumisia että seurustelen mutta olen ihastunut toiseen! ei se mun mielestä ole edes mahdollista jos seurustelee tosissaan, siinä vaiheessa on varmaan tunteet jo vähän kuolleet poikaystävään joka tapauksessa. enpä sitten tiedä, ihan omasta äärettömästä viisaudestani puhun :-)

   Poista
  4. Niin.. Onhan se outoa! Mulle on kyllä käynyt näin, mutta ehkä se juuri johtui jostain tunteiden viilenemisestä, koska silloin kun oikeasti olin rakastunut, niin ei mitään jakoja, että olisin voinut ihastua keneenkään toiseen. Että kyllähän se vaan kertoo jotankin siitä suhteesta ja siihen liittyvistä tunteista..

   Poista
 3. Valitettavaa mutta totta. Puhutaan tästä usein kaveriporukassa, koska melkein jokainen meistä on säätänyt varatun miehen kanssa (tietämättä heidän olevan varattujai) moneen otteeseen. Tätä on tapahtunut etenkin lomareissuilla. Kukaan heistä ei ole ollut ikinä pahoillaan asiasta kun asia on lopulta käynyt ilmi. "ei se saa tietää" on yleisin laini.

  Kerran tein kuitenkin hyvän teon: olin viikon ajan säätänyt ja viettänyt aikaa yhden kanssa lomareissuillamme pohjoisessa. Kotiin päästyämme sain tietää hänen olleen 3v parisuhteessa :D mulla tuli niin typerä olo!! Tämä tyyppi lähetteli jatkuvasti viestejä ja olisi halunnut nähdä ja sanoi niiden jutun olevan jotain "on-off". Mä en tietenkään halunnut, ja törmäsin tähän tyttöystävän sitten baarissa ja kerroin kaiken. Hän oli mulle kiitollinen mutta tämä poika suuttui mulle ja on vältellyt siitä asti :D ne on edelleen yhdessä, tästä on 3v.

  Tästä syystä munkin luottamus miehiin on aika alhaalla vaikka tiedän, että kaikki eivät todellakaan petä. Mutta noita pettämisjuttuja kuulee NIIN usein, että niille alkaa olla jo ihan turta ja nykyään se on valitettavasti perusjuttu että ensimmäisenä kysytään kavereilta baari-illan jälkeen "Oliks se parisuhteessa?". On niin helvetin kumma, kuinka moni mies on valmis vaarantamaan vuosien parisuhteensa hetken huuman takia?!

  Anteeksi kilometritilitys, aihe herättää tunteita..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.. Se on kyllä aika typerää kun ensimmäisiä kysymyksiä baarissa pitäisi ilmeisesti olla "ootko sää parisuhteessa?" tai jotain vastaavaa.. Ja eihän toinen sitä siinä paljasta jos on jotain muuta mielessä.. Ja just tuo "ei se saa koskaan tietää" niin ehkä ei saakkaan, mutta en mää ainakaan pystyisi elämään tuollasen asian kanssa.. Huhhuh. Ja onneksi kerroit! Kyllä itsekkin haluais tietää joltain edes jos oma kumppani päättäiski pimittää..

   Poista
 4. Aika surullisia nuo tuommoset tapaukset, mutta ei noiden takia tarvitse täysin heittää luottamusta miesten suhteen. :) Kyllä niitä hyviäkin yksilöitä nimittäin on! Jos suhteessa alkais aina pelkäämään ja epäilemään, että toinen pettää, niin tulis hulluksi. Täytyy vaan luottaa, ja jos se luottamus hajotetaan, nii sitten on aika paska, mutta kyllä siitäkin sitten ajan kanssa selviää ja saa ittensä kasaan varmasti. Vaikea sanoa, kun omalla kohdalla ei onneksi ole tommosesta kokoemusta.

  Mä en vaan tajua tuota, että ei aio kertoa tyttöystävällensä...Tai tajuan tietenkin, että ne haluaa säilyttää suhteensa ennallaan, mutta osaako ne sitten olla niin kylmiä ja tunteettomia, että pystyy vaan katsomaan tyttöystäväänsä tapahtuman jälkeen silmiin ja olla, niinku mitään ei olis tapahtunu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään! Mulla ainakin on ollut tosi ihania ne pari joiden kanssa oon seurustellu :) Musta luottamusta pitää olla siihen asti kunnes se luottamus rikotaan jollain tavoin.. Sitten se riippuu varmaan aikalailla tilanteesta ja ihmisestä voiko sitä luottamusta rakentaa uudestaan.. En määkään ymmärrä.. En mää vaan pystyis millään.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Meinasin alkaa kirjottaa tänne kaikenlaista tyyliin "ei kaikki miehet petä jos yks pettää" ja "ei saa menettää luottamusta kaikkiin miehiin yhden takia", mutta sitten aloin miettiin asiaa... Ja tajusin, että mie ajattelen nykyään suunnilleen näin, että kaikki pettää. Ei vain miehet, mutta naiset myös. Sitä kun on tullut itse entisissä suhteissa petetyksi ja on itsekin pettänyt, ja seurannut muidenkin parisuhteita missä toinen tai parhaillaan jopa molemmat osapuolet pettää...
  Oletuksena mulla on siis uusia ihmisiä tavatessani, ettei tuohon uskalla luottaa ja tuo kuitenkin pettää. Luottamus sitten näytöllä ansaitaan, ja joihinkin ihmisiin saatan alkaa luottaan aika äkkiäkin, riippuu ihan siitä ihmisestä. Nykyisen poikaystävän kanssa meni aika kauan, jotain pari vuotta, ennen kuin aloin oikeasti luottaa siihen, hellu parka mitä kaikkea se on joutunu kestämään ko meikä on ollu "vähän" epäluulonen :--D Nyt sitten pystynkin luottaan siihen _melkein_ täydellisesti. Kukaan ihminen ei varmasti koskaan tule saavuttaan ihan 100-prosenttista luottamusta multa, ei edes paras ystäväni jonka kanssa ollaan tunnettu 18 vuotta.
  Onneksi on niitä jotka ei petä, ei seurustelusuhteessa eikä ystäviään/muita tärkeitä tyyppejä. Ite kuulun ehdottomasti näihin, mutta vielä muutama vuosi sitten en ollut kenenkään luottamuksen arvoinen, siskojen korkeintaan :D Että siitäkin mulla on aika konkreettisia todisteita, että ihmiset voi oikeasti muuttua :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä tarkoita tuossa pelkästään seurustelusuhteita, vaan kaverisuhteita myös. Oon ihan vasta heränny, ei pitäis näin aikasin tulla kommentoimaan :--D

   Poista
  2. Näkökulma asioihinhan tulee aika laajalti omien kokemuksien myötä.. Musta on ihan normaalia, että sulla on tuommonen ajatusmalli näistä asioista ottaen huomioon mitä kaikkea tuossa nyt kerroit. Mulla taas ei oo ikinä ollu pettämistä, eikä mitään sellaista kummaltakaan puolelta, joten luonnollisesti mää myös suhtaudun asiaan erilailla.. Mutta ihan huippua, jos sää nykyään voit sanoa tuolleen että oot muuttunu ja nykysin oot luottamuksen arvoinen :)!

   Poista
  3. Niin ja kaverisuhteissa on kyllä yllättävän paljon "pettämistä", mutta ne ehkä painii vähän eri sarjoissa tämän toisen pettämisen kanssa ja siksi jää melko monestikkin jotenkin pienemmäksi jutuksi. Ja ei haittaa, tuu iha niin aikasin ja vastaheränneenä ku halua, mää kyllä pohdin täällä tarkoituksia sun jutuille!! :D

   Poista
 7. Höh iha hirveitä tollaset ihmiset :/ Mä kyllä jotenkin osaan ymmärtää ihmisiä, jotka pettää joskus elämässään mutta tuntee sen jälkeen hirveitä itsetunnon tuskia. Olenhan itse ollut joskus samanlainen.. Mutta se että niille sanotaan "tehdän seurustelette" enenn tapahtumaan ja että se on ok ja että ei tuu mitään tunnontuskia ja että ei ole mitään aikomusta muuttua.... Ihan hirveetä! Itse olen onneksi päässyt tollasesta yli (ehkä kiitos menee rakastumiselle) ja ihan tietoinen päätös oli joka vaati työtä ja työtä mutta nytten ei tulisi ikinä koskaan mieleenkään, että satuttaisin jotain niin läheistä ihmistä jonkun hetken huuman vuoksi. Sairasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä määkin jokseenkin ymmärrän sen että joskus voi hairahtaa jne, vaikka omakohtasesti ajatus onkin ihan käsittämätön.. Mutta just tuo mitä sää sanoitkin.. Niin, kyllä mää sanosin kans että varmasti rakastumisen piikkiin menee aika iso osa tuosta, mutta ei sillä oo väliä mistä se tulee, ihanaa vaan että oot päässy yli tuollaisesta :)! Pisteet sulle!

   Poista
 8. Tuo oli kyllä karu tapaus.. Asiaa kirjoitit. Jag tackar, tämmöistä postausta olin toivonutkin, hyvä Anneli!

  VastaaPoista
 9. argh kirjoitin hirveän romaanin ja painoin vahingossa rastia!! :D mutta nyt vaikka lyhyesti että niitä poikia on kyllä harvassa keneen oikeasti pystyy luottamaan, sillä olen tullut petetyksi kaksi kertaa (eri suhteet).. Noh olen nyt ruvennut tätä toista eksääni näkemään kaikesta huolimatta ja meillä on ollut yhdessä tosi mukavaa.. Kunnes itse vähän salapoliisitöitä tehdessäni huomaan että en vissiin ole ainoa tyttö kenen kanssa hän näin tiiviisti aikaa viettää..Tuntuu todella pöljältä että poika on ollut minun luona edellisenä päivänä ja seuraavana päivänä baarissa näen hänet toisen tytön kanssa.. Tulee itselle semmoinen "viimeinen vaihtoehto" olo, että jos muualta ei seuraa saa niin tietää kelle soittaa.. vaan ei kuule tule enää kuuloonkaan! pistän tämän pelin todellakin poikki nyt koska huomaan että poikahan tuntuu muuttuvan kokoajan vain pahemmaksi pelaajaksi.. Ja kun kauan sitten tähän henkilöön tutustuin ja hän oli niin herttainen ja sai jalat alta ja ruvettiin seurustelemaan niin en koskaan en koskaan olisi uskonut että hänestä tulee tälläinen!! kyllähän tästä aika stoori loppujelopuks tulikin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Tiiän itekki kuinka ärsyttävää tuo on :D Mutta ihanaa ku vaivauduit uudestaan kirjottamaan!! Tosi ikävää tuollainen sun puolesta :( Onneksi kuitenkin tuo tilanne selvis sulle, ja oot ottanu siihen tuommosen kannan! Muista, että oot paljon arvokkaampi kuin toisen tuollainen käytös antaa olettaa ja ettei tarvi lähtä tuollaseen mukaan vaan ansaitset paljon parempaa :) Mikäs siinä jos itsekkin hyväksyy tilanteen ja on tietoinen siitä, mutta silti.. Se on niin kummallista miten tuntuu, että jotkut ihmiset muuttuu.. Tai että miten ensivaikutelma voi loppujen lopuksi olla niiiiin väärä kun henkilöön tutustuu.. Eikä haittaa mitään, pitkät kommentit on just parhaita!! Kiitos!

   Poista
 10. oon muutaman vuoden sua vanhempi, ja jos jotain oon tässä elämässä oppinut niin se, että jätkiin ei todellakaan voi luottaa. kuten ylläoleva kirjoittaja, myös mä oon just hiljattain tehnyt salapoliisityötä ja selvittänyt, että eräällä jätkällä on ollut monta rautaa tulessa :D näillä muilla naisilla ei varmastikaan ole tietoa esimerkiksi minusta saati toisistaan.

  itse oon ikävä kyllä joskus sekaantunut varattuun mieheen, ja tää mies jatkoi suhdetta tyttönsä kanssa niinku mitään ei ois tapahtunu. joo oli hänellä siis vähän huono omatunto ja näin mutta ihan tosissaan alkoi yhteenmuuttoa suunnitteleen. tiedän myös kavereiden kautta niiin monta jätkää joka on pettänyt, että voisin sanoa sen jopa olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. toki tytötkin pettää, ei se vika yksin pojissa oo.

  tulipa tosi positiivinen kommentti multa :D mutta en haluu kaunistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on vaan niin kummallista ettei voi ite kuin ihmetellä. Siinä tapauksessa se on aivan fine jos kaikki osapuolet tietää millanen tilanne on meneillään ja tyytyvät siihen, mutta tuollainen selän takana pelailu on aivan jotain muuta.. Eikä mitään, kommenttis oli oikeen hyvä! Eihän tuollasta asiaa kuulukkaan kaunistella..

   Poista
 11. Koin reilu puoli vuotta sitten elämäni suurimman kolauksen, kun ihminen, jonka kanssa olin viettänyt yli 3 vuotta ja johon kuvittelin voivani luottaa, jäi kiinni erään asteen pettämisestä. Pettämisen voin jokseenkin antaa ehkä joskus anteeksi, mutta salailua en. Olin yli kuukauden tämän tapahtuneet jälkeen tentannut, että mikä mättää, mitä olet mennyt tekemään jne. Se oli vain jokin vaisto mikä minulle kertoi, että nyt haiskahtaa palaneen käryä. Mies myönsi tekonsa vasta sitten, kun olisin kuullut tapauksesta toisen lähteen kautta, eli oli ajettu selkä seinää vasten.

  Siinä kyllä meni hetkellisesti kaikki luottamus ihmisten hyvyyteen ja rehellisyyteen, enkä ole tämän jälkeen palautunut entiselleni. Enpähän ole yhtä sinisilmäinen kuin ennen.

  Pettäminen on vaan niin helvetin itsekästä. Miten joku voi kuvitella olevansa niin paljon parempi ihminen kuin toinen, että olisi varaa tehdä tuollaista toisen kustannuksella? Tämän oman tapaukseni jälkeen en ole paljoa antanut arvo ystävilleni, jotka ovat sekaantuneet varattuihin miehiin. Tiedän itse petettävänä osapuolena, miten helvetin pahalta se tuntuu ja siitä todellakin jää ikuiset arvet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon pahoillani sun puolesta :( Varmasti on ollut kova paikka, vielä kun noin pitkään olitte olleet yhdessäkin.. Vielä kun hän ei voinut asiaa edes myöntää vaikka tenttasit ja tunsit jonkun olevan pielessä..

   Niimpä. Sitä samaa määkin oon miettinyt.. Kyllä munkin arvostus tähän mun tuttavaan jollain tapaa laski. Ja tiedän että hän lukee tämän ja nämä muut kommentit, ja toivotaan että tää vahinko jäi nyt sitten viimeiseksi kerraksi nyt kun tämän sunkin kommentin lukee.

   Poista
 12. Siis mää kirjaimellisesti savusin ja pihisin äänee ku luin tätä. Iha uskomatonta miten näitä sikoja yhteen maailmaan mahtuu :D Iha järkyttävää. JA helvetin törkeää. Oon kans ite iha samoilla linjoilla tuossa että en todellakaa vois pettää kumppania varsinki jos oikeesti sitä rakastan, tai muutenkaa, jos on tunteet viilenny niin sitte pitää viheltää peli poikki eikä hypätä ekan vastaantulijan kanssa sänkyyn ja sitte palata onnellisena seuraavana päivänä sen oman kullan kainaloon. Koska ihan nimimerkillä voin itekki sanoa sinä petettynä osapuolena että se jättää niiin ikuiset arvet, varsinki jos on siinä uskossa että kaikki on hyvin ja yhtäkkiä koko maailma romahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ihan asiakommentti. Jos hetkellisesti tuntuu ettei homma toimi, niin ei tuollainen oo mikään ratkaisu asialle.. Eihän tuota tunnetta varmaan voi edes kuvitella jos sitä ei itse oo kokenu.. Ja varmasti sellaisen jälkeen on aika vaikea enää hetkeen ainakaan antaa täyttä luottamustaan kellekkään..

   Poista
 13. Ainiin, mun piti kommentoida tätä. Mutta puhelin kun ei suostu lähettään tms jostain kumman syystä. Mutta puhutaan tästä joskus! Hyvä aihe kirjottaa, toivottavasti kolahtaa niille ääsholeille jotka tämmöstä tekee, perkele.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat