keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Hämmentävä löytö unipäiväkirjasta!

APUA! Oon iha järkyttynyt :D Tulin nyt illalla kotiin helsingistä ja äiti oli jostain löytänyt vihon, johon kirjotin unia vuonna 2010! Siinä oli vaan about 15 unta, mutta aattelin nyt alkaa kirjottamaan noita ylös taas. Oli meinaa melko hauskaa ja mielenkiintosta luettavaa plus tuolta löyty ihan hirveästi tuttuja!! :D Hahah kunhan vaan tietäsitteki ketä kaikkia siellä on ollu jossain ees pienissäkin rooleissa..

Yks uni kyllä pysäytti mut. Tai siis heti ekalla rivillä luki tän henkilön nimi, joka nyt ihan vasta aiheutti mulle mielipahaa ja josta vähän kirjottelinki viime postauksessa. Luonnollisestikkin mun mielenkiinto heräsi. Mitä mää oon nähnyt unta tästä tyypistä muutamaa kuukautta vaille kolme vuotta sitten? Luin sen unen ja oikeasti juoksin ulos äitin luokse lukemaan sen :D Se vaan.. Jotenki tuntu niin uskomattomalta, ihan kuin joltain ennustukselta tai joltain. Tässä nyt teillekkin tämä kyseinen uni. Käytetään tästä henkilöstä koodinimeä X ja toisesta Y.
 

"Oon X:n ja Y:n kanssa saunan kaltaisessa huoneessa pyyhkeet päällä. He istuvat eri puolella, X on jotenkin inhottava ja naureskelee mulle. Y vähän yrittää olla mukava, mutta on silti X:n puolella.
Istumme vessapaperin päällä, lattiassa on rakoja, allamme on mustia miehiä/jotain örkkejä ja ne kuljettavat "huonettamme" eteenpäin ja vaihtavat paikkojaan pyörien. Saunahuone onkin hytti pienen laivan keskellä, meitä vetää valkea jättiläishevonen.
Olemme jossain koululla, X tönäisee minut kaiteen yli ja tipun alempaan kerrokseen, mutta en loukkaannu. Puhun X:n kanssa ja huomaan, että hän on vihainen ja jostain sanomastaan ymmärrän hänen suuttuneen kun en tykännytkään. Selitän hänelle, että olen oikeasti tykännyt tosi paljon ja kyllä vieläkin. Kaikki välillämme palaa normaaliksi, X iloiseksi ja helpottuneeksi, suutelee minua. Toisaalta pidän siitä, mutta toisaalta tiedän ettei hän ole sitä mitä haluan. Katselen häntä samalla kun suutelemme ja mietin."
 
 
Eieiei.. Ihan uskomatonta :D En ees osaa selittää tätä mun fiilistä. Voisin nähdä tuollaisen unen vaikka nyt, mutta kolme vuotta sitten ? Ja tää ois sellanen uni, jonka voisin hyvinki nähdä vaikka ens yönä. Mutta jo noin kauan aikaa sitten?? Miten mulla voi olla nyt melkeenpä täysin samat fiilikset kuin vuosia sitten?
 
Onko mahdollista, että jotkut asiat vaan tietää ? Että on jotenkin niin syvät tuntemukset jostain, että niitä pitää jo totena. Eikä ne tässä tapauksessa ainakaan näyttäis kovin kaukaa menevän :D
 
Koska tää kuvastaa melko tarkalleen mun nykyisiä fiiliksiä..
Uni, jonka näin kolme vuotta sitten..
Eikö se oo aika jännää? :D
Ja että tää sattu löytymään vielä just nyt kaikkien näiden vuosien jälkeen!

En siis oo mitenkään taikauskonen ihminen, enkä silleen siis tarkota tätä. Vaan että aika kummallista, että oon sillon jo noin samalla tavalla tuntenu tätä asiaa kohtaan.. Ei ois pitäny unohtaa noita tuntemuksia ja tuota unea, niin ehkä tältä nykyseltäki ois vältytty.. :D Hehe..

Ootteko te koskaan nähneet mitään enneunia tai muuta joka ois tuntunu jotenkin melko järisyttävältä?


30 kommenttia:

 1. Näin pienenä toistuvasti unta sellaisesta tajuttoman pitkästä sillasta, joka on todella turkoosin veden päällä ja tuntui loputtomalta kun sitä autolla ajettiin siinä unessa. Ikinä en ole sellaista siltaa missään nähnyt, saati ajellut sellaisella, mutta tässä kerran amiksessa opiskellessani olin viikonloppuna porukoilla käymässä ja pysähdyn katsomaan jotain matkailuohjelmaa iskän kanssa ja mikä se siellä telvisioruudussa näkykään? no se silta josta oon nähny pienenä toistuvasti unta :D se fiilis oli jotain ihan uskomatonta, sillä mulla ei oo mitään käryä miten se silta on mun uniin alun alkujakaan tullut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja sen jälkeen tää silta ei ole palannu mun uniin, kun sen telvisiossa näin :D

   Poista
  2. Aika kummallista! :D Oon joskus miettinykki tuota, että mistä nuo jutut joita ei oo koskaan nähnykkään tulee uniin.. Varmaan jotain sen tyyppistä ainaki on nähny ja se on jääny mieleen, vaikkei sitä muistaskaa :) Voin vaa kuvitella sun fiiliksen ku se silta näky telkkarissa :DD

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kerran oli säätöä erään jätkän kanssa ja olin ihan toivottoman ihastunut, mutta taustalla pyöri jatkuvasti sellanen selittämätön tunne, ettei siihen ihan oo luottamista. Siitä ei sitten hetkeen kuulunut mitään ja muutaman päivän yhteydenottoa odoteltuani näin unen, jossa jätkä "petti" mua, vaikka ei virallisesti yhdessä oltukaan. Olin pari päivää tosi surullinen ja lohduton tän jälkeen ja vaikka tiedän, että uni oli täysin mielikuvitukseni tuotosta, oli se omalta osaltani viimeinen naula sen säätämisen arkkuun, koska tajusin kuinka helppo minun oli kuvitella tilanne tosielämään. Välillä mietin teinkö tyhmästi yhden unen takia, koska tosiaan en osannut enkä osaa vieläkään selittää ollenkaan mistä tää tunne epäluotettavuudesta johtui, mutta tässä unessa se vaan konkretisoitui niin selkeästi, etten pystynyt enää näkemään meille mitään tulevaisuutta. Tuli vaan sellanen fiilis, että pakko luottaa intuitioon ja antaa koko homman olla:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta sää tei oikean ratkasun tuossa tilanteessa :) Luottamus on kuitenki tärkeimpiä asioita ja tuossa nyt selvästi puuttu se.. Toisaalta oli onni, että näit sen unen ja se toimi ikäänku varmistuksena sulle tuosta jutusta :) Harmi tietenkin, että se meni noin :/ Mutta ainakaan et ehtiny pahemmin satuttaa itseäs tuossa tilanteessa :)

   Poista
 4. ei vitsi! oikeasti tosi jännäää :D miten voi olla mahdollista?
  pitäs alkaa joskus kirjoittaa itekkin unia ylös :)
  mä oon nähny pienestä asti saman unen aina tyyliin kerran vuodessa. se on pelottavaa, koska se on painajainen, jossa mun sisko ja äiti kuolee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä!! Musta oli tosi mielenkiintosta lukea niitä nyt! Niistä paljastu hyvin silloisia fiiliksiä kun samat asiat ja henkilöt pyöri unissa vähän väliä :) Oispa kauhea tuollanen uni, ja vielä tolleen jatkuvana :(

   Poista
 5. Hui, onpa aika jännää tollanen! Vähän pelottavaa jopa! Mulla ei oo koskaan ollut tapana kirjoitella unia ylös, mutta vois olla kyllä ihan hyvä juttu välillä. Niitä olis kiva lukea sit just tällai jälkikäteen:)

  Mulla on ite taipumusta nähdä samoja unia useaan kertaan ja yks uni on vainonnut mua nyt jo 1,5 vuoden ajan ja ilmestyy aina parin kuukauden välein. Olis kiva saada joskus joku selitys sille, miten nää kaikki unijutut oikeen toimii ja miksi ihminen näkee samoja unia useaan otteeseen tai miks käy just näin, miten sulle on käyny.

  Nyt ollaan kyllä jännän äärellä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Mua harmittaa nyt ku mulla lopahti kiinnostus sillon enkä jaksanu kirjottaa pidempään noita unia ylös.. Illalla ootin suunnillee aamua jos sattusin näkemään jonkun unen :DDD Jotain alitajuntaistahan niissä on, pitäis vaan itselle pystyä ratkasemaan mihin ne liittyy ja miksi.. Noissa unissa oli yks ihminen tosi monessa mukana ja sillon se oli mun mielessä paljon, että sekin selvästi tuli mun mielestä uniin asti. Mutta just semmoset vähän "hankalammat" elementit niin niitä ois kiva osata tulkita! Ollaan todellaki :D

   Poista
 6. Toi sun uni on kyllä sairaan jännä, tai se että sä voisit samaistua siihen edelleen!
  Mä oon nähny aika paljon enneunia ja jotkut on oikeasti ollut aika pelottaviakin.. Mutta onko se nyt niin ihme kun oon tällainen noita ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Haha joo mää muistan niitä kaikkia sun noitajuttuja ku selitit sillo yöllä mäkkärissä :DDDD

   Poista
 7. Nään kas välillä ihmeunia, joskus tulee kausia että joka yö ja aina jotain ihmeellisempiä, välillä ne on melkeimpä häiritseviä ja muutaman kerran herännykki siihen uneen ku sen on ollu niin toden tuntunen :)Muutaman jännän oon ylös kirjottanukki, amusin on kiva torkuttaa kelloa ja jatkaa sitä unta :D Sitte on kas ollu just "ennustus juttuja", paljon dejavu -tuntemuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla on kans paljon kaikkea aivan hirveitä seikkailuja sun muita millo missäki :DD Semmosia, että vois melkee jonku kirjan kirjottaa..

   Poista
 8. Joo mä näin unta et ostin liian pienet rintskat, puin ne päälle ja ne paukahti keskeltä poikki. Toivottavasti ei ollu enneuni. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD No ei tuokaan nyt ehkä ihan kauheimmasta päästä olis vaikka enneuni oliski ;) Mutta toivottavasti ei siltikään ollu :D

   Poista
  2. Nolohkoa jos ois kaupungilla tiukka paita päällä ja sit kuulus naps... :D

   Poista
  3. :DD No mutta ehkä se tiukka paita pitäis paketin kasassa!! :D

   Poista
  4. Tuskin mun lörttöutareilla xD :D

   Poista
  5. :DDDDDDDDDDDDDDDDD HAHHaHA! Lörttöutareilla XD

   Poista
 9. http://www.hedelmapuu.com/category/unet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samasella sevustolla kerrotaan näin, jos unessa näkee sillan:

   Unen silta kertoo unennäkijän olevan astumassa elämänvaiheesta toiseen ja samalla vaikeuksien ja ongelmien ylittämistä vaivattomasti.

   ^ Näin sen sillan telvisiossa ollessani amiksen ekalla ja puol vuotta aikasemmin minun kiusaaminen loppui kun pääsin peruskoulusta. Ehkä se oli enneunta siitä, että se vaikeus loppuu ja voin elää taas pelkäämättä kouluun menoa joka päivä :D

   Poista
  2. Hyvinki mahollista!! :) Vaikea sanoa noista, parhaiten kyllä varmaan ite tietää kuitenkin mistä omat unet saattais johtua: tuntee itsensä ja tietää mitä mielessä liikkuu :)

   Poista
  3. Ehkä sulla oli vaikka alitajuntaisesti jotenki sellanen tunne, että asiat saattais pian alkaa helpottumaan :)

   Poista
 10. Puhut nyt hirveesti tästä tyypistä täällä blogissasi!! Oletteko joskus seurustelleet vai mikä tämä kuvio nyt on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla seurusteltu.. Mutta jotain sellasta en minä ees oikeen tiiä mitä :D Tämä blogi nyt vaan on tällanen tunne-päiväkirja ilmeisesti..

   Poista
 11. Mää nään hirveesti enneunia! Tässä yksikin päivä kävelin mun poikaystävän ja meidän koiran kanssa ja sitten tuli just sellanen, että hei mä oon nähny tästä unta ja olin selittäny siitä unesta viime syksynä jo poikaystävälle! Oon jo ala-asteelta asti nähny ja muistan vieläkin osan niistä. Enneunet kyllä eroaa jollakin tavalla tavan unista, että saattaa jo etukäteen tietää mitä tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin outo tilanne, kun jotain unista tuttua tulee oikeassa elämässä vastaan :D Mulle on ihan muutaman kerran käyny noin ja kyllä se hetkeksi laittaa miettimään! :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat