torstai 8. elokuuta 2013

Squat - lisää liikkeitä pepputreeniin
Nyt ois taas pitkästä aikaa vähän pepputreenipostausta! Oon aikasemmin tehny mitä lystään oikeastaan, satunnaisesti sitä miltä on tuntunu ja ainoa oikea liike on ollut ihan normaali kyykky. Monesti kyllä teen kyykyt ns. syväkyykkyinä eli peppu vielä normikyykkyä alemmas.

Oon päättäny alkaa tekemään vähän monipuolisempaa treeniä tästä eteenpäin, ainakin kokeilemaan! Mun treenaamisessa on se huono puoli tällaisten vähääkään 'treeniohjelmien' kannalta, että tykkään tehä oman kropan ja fiiliksen mukaan. Ja nimenomaan siksi, että haluan ja saan siitä hyvää oloa irti, enkä siksi että ohjelmassa lukee vielä sitä ja tätä ja se on pakko tehä..

Tässä liikkeet, jotka otan nyt ees jossain määrin mukaan kun treenaan jalkoja!
1. Kyykky.

2. Sumo kyykky.
Muuten samanlainen kuin normaali kyykky, mutta jalkaterät osoittavat ulos ja jalat ovat leveällä auki.


3. Askelkyykky4. Askelkyykky tuolin kanssa.


5. Olin kirjottanut tähän maastoveto, mutta tarkennetaan liikkeen olevan sjmv. Aina kaikki on puhuu pelkästä mavesta, mutta lisätään tähän nyt että suorilla jaloilla maastaveto siis :)6. Lantionnosto.
Lantionnosto painon kanssa.


Pakaralihakset on sen verran isot ja vahvat, että ne tarvii kasvamiseen painoa. Jos kotoa ei löydy painoja niin aina voi soveltaa, esim täytetty reppu selässä on hyvä kyykätä!

Lihakset tarvii treenin ja ravinnon lisäksi lepoa. Eli jokapäiväisessä lihasten treenaamisessa ei ole mitään järkeä, muistakaa lepopäivät! Tehkää välipäivinä vaikka muita lihasryhmiä.

Jotta hyvä peppu pääsee oikeuksiinsa, niin luonnollisesti keskivartalon ois kans hyvä olla kunnossa.

Moni sanoo myös välttävänsä liiallista reisien treenausta (jotta peppu erottuu paremmin) ja sitä tarkotusta varten lantionnostot ovatkin hyviä. Mun mielestä kuitenki näitä kaikkia liikkeitä voi tehdä ja paljon ihan huoletta, ei ne reidet niin helposti kasva liian isoiksi kuitenkaan :D Oiski niin helppoa kasvattaa lihaksia, että liiallisesta kasvusta pitäis olla huolissaan normaalilla treenimäärillä..

Askelkyykyt ottaa sitä paremmin pakaraan, mitä pidemmän askeleen ottaa. Liian lyhyt askel ja etukeno taas ottaa etureiteen.

Tee toistot hallitusti. Panosta voiman käyttöön supistusvaiheessa ja palauta liike hitaasti .

Toistojen ja painojen määrä vaihtelee jokaisen mukaan, eli mitään tiettyä lukemaa ei ole. Hyvä suuntaa antava ohje on kuitenkin tehdä niin, että viimeiset kolme toistoa tuntuu jo tiukalta! Ja sarjan voi tehdä kolme kertaa pitäen välissä tauon.

Kroppa tarvii energiaa heti treenin jälkeen, palkkarit sopii hyvin siihen tarpeeseen.Mulla ei itselläni oo oikeastaan koskaan ollut mitään palkkaria, satunnaisesti Gainomaxeja ja talvella Dietmixiä, mutta jälkimmäistä tuli testattua enemmänkin kokonaisvaltaisesti painonhallintaan vaikka ilmeisesti se kävisi myös palkkarista?

Moni on kysellyt toimiko tämä yms. Ensinnäkin mun mielestä tää maku oli aivan hyvä, ei yhtään niin paha kuin useat! Että aivan helposti ja jokasen alkuun oikein mielelläänkin joi. En osaa arvioida tuota niinkään palautusjuomatarkoitukseen. Mulla se kuitenkin piti nälkää loitolla hyvin. Varsinkin kun yleensä juon aivan liian vähän nestettä, niin tämän ansiosta tuli juotua enemmän minkä seurauksena myös maha oli täydempi eikä tehnyt mieli syödä kokoaikaa..
Onko teillä hyviä kokemuksia jostain palkkareista? Tai muuten jotain suositeltavaa.

Mää oon nyt reenatessa kuunnellu melko samoja biisejä ja kuluttanu ne aika loppuun.. Kaipailisinki uutta reenimusiikkia! Vinkkejä?


40 kommenttia:

 1. Me tehtiin luisteluaikoina aina pepputreeneissä niitä "koiranpissa"-liikkeitä nilkkapainojen kanssa:D Siis niitä, että ollaan kontallaan ja nostetaan toista jalkaa koukussa sivulle (hitto mä oon kyllä hyvä selittämään..:D) Muutama eka nosto ei vielä tunnu missään, mutta siinä vaiheessa kun toistoja on kertynyt lähemmäs 50, niin kyllä rupee pakara tärisemään:D

  ps. KELAA anni! MINÄ, laiskuuden huippu, Veera, kävin eilen juoksulenkillä! Saat olla ylpee musta!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mää tiiän ja ne on kyllä hyviä!! Mutta tarvis ne painot :( Ja aivan hyvä selitys oli!! :D MITÄ?! SINÄ??? Hyvä verppu!!<3 Oon ylpeä! Määkin meen tännää!

   Poista
 2. Mä tuun kyllä kurkkimaan noita biisivinkkejä vielä myöhemmin, sillä itselläkin ne omat treenibiisit tulee jo korvista ulos :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että jollain ois jotain tarjottavaa meille! :D

   Poista
 3. Mulla ikuisuus projektina on peffa ja tämä antoi taas hyvää motivaatiota ja vinkkejä treenaamiseen, kiitos:) treenibiisejä odotellessa vielä, omat on niiin kuluneet että treeni-into loppuu kun kuulee ekankin pimputuksen biisistä ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa kiva kuulla! :) Se kyllä menee vähän aina niin, että ne hyvät kuluttaa aivan puhki varsinkin reenatessa.. :s

   Poista
 4. Aiheeseen sopivasti mun blogissa ois sulle ruokahaaste! :D
  http://dominoefekti.blogspot.fi/2013/08/ruokahaaste.html

  Palkkareista sen verran, että vedin viimeksi pussillisen tuota Dietmixia, joka maistui ihan hyvin alkutotuttelun jälkeen, mutta nyt testasin Recovery+ -merkkistä, joka on niin hyvää ettei mitään järkeä! Niinku pirtelöä vetäis :) Toki tuo on sitten ihan rehelliseen palauttamiseen tarkoitettu, kun Dietmix käy ateriankorvikkeenakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh! :D Huippua, käyn heti tän jälkeen kattomassa! Ruokahaaste, hmmm mielenkiintosta mitä sieltä tulee ;D Nojoo tuo kuulostaa hyvältä, oon monesti katellu noita kaupassa mutta en oo uskaltanu ostaa haha :D Minkä makusta sulla on se?

   Poista
  2. Mulla on vaniljaa, kun sitä en oo aiemmin maistanut muiltakaan merkeiltä. Ja on nannaa :P

   Poista
  3. No joo! Vaniljaa en oo kyllä itekkään maistanu :)

   Poista
 5. Suosittelen saman merkin Muscle juomaa. Siinä on noin 50% protskua ja 50% hiilareita. Tämä suhde on pt:n mukaan paras suhde, kun juomaa käyttää palauttumiseen. Toki juomaa voi myös käyttää ennen treeniä tai korvata jonkin välipalan. Suosittelen siis tätä :)

  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos avusta!! :) Pitää tuotakin alkaa heti googlettelemaan :D!

   Poista
 6. paljonko sulla on itellä painoa esim mavessa tai kyykyssä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm mää en muista mitä säbäreeneissä tai urheilulukion reeneissä oli, ja ku nyt vasta oikeestaan aloin tekeen näitä niin en osaa sanoa semmosta "mun painoa" :) Pitää sillain kevyesti alkaa kokeileen ku kuitenkaa ikinä ihan kunnolla oo tehny näitä, viimeks oli 30kg (kaverin mukaan) meillä mavessa. Mutta aika paljon teen ihan kotioloissa näitä ainaki nyt ku ei mitään salikorttia oo, niin sillon tietenki joutuu vähän kevyemmillä painoilla mitä nyt kotoa löytyy.. En muutenkaan oikeen kiinnitä ikinä huomiota painoihin, tunnen yleensä mikä on hyväntuntunen paino itelle!

   Poista
 7. Sjmv ja mave eivät ole sama asia ;) tai sit tää on jotain next level -kamaa, jos mavella reenaa jalkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaaa, en oo toisesta kuullutkaan :) Aina kaikki vaan puhunut mavesta myös tätä sjmv:tä tehtäessä (ainaki nyt kun googlettelin).. Kiitos infoamisesta! :)

   Poista
 8. ^^ 30kg on kyllä aika vähän :o niin kuin itsekkin sanoit, niin painoa pitää olla jos haluaa tuloksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta.. Sanoinkin, että pitää alkuun kevyesti kokeilla kun en oo tehny tuontyyppistä liikettä ollenkaan pariin vuoteen ja sitä ennenkin vaan ehkä 10-15 settiä ikinä.. Ja sen roaccuttanin jälkeen mun lihaksista tuli sellaiset, että ne menee tosi helposti maitohapoille ja hirveeseen jumiin myös.. Niinkuin tuon 30kg reeninkin jälkeen olin pari päivää niin jumissa että kävelykin oli vaikeaa :D Vaikka se on vähän, niin mun kroppa ei vaan pysty ainakaan tällä hetkellä siihen silleen että se ois jälkeenpäinkin kannattavaa :D VAIKKA alkulämmittelyt ja loppulämmittelyt ja venyttelyt tekeekin enemmän ku huolella.. Mutta kun tuota tekee enemmän niin luonnollisesti myös painoa voi alkaa lisäämään, jopa munkin oudon lihaksiston tapauksessa :)

   Poista
 9. Hei, nyt on kyllä pakko kysyä! Minne Kettu on oikein hävinnyt? Hänen instagram-tiliäänkään ei enää löydy. Eikai jotain ole sattunut vai mistä tämä maan alle katoaminen oikein johtuu? :(

  Harmittaa kyllä tosi paljon hänen bloginsa lopettaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä mää en kyllä tiiä :( Ihan vasta juttelin ja töitä kuulemma ollu aivan kamalasti niin ehkä se vapaa-aika vaan menee niihin muihin 'oikeasti' tärkeisiin asioihin.. On kyllä mustakin harmi, mutta eiköhän neiti palaile blogimaailmaan kun siltä tuntuu ja on aikaakin :)

   Poista
  2. Oho, no hyvä ettei mitään sen kamalampaa ole käynyt :) Harras toive on kyllä varmasti useammallakin, että saataisi Ketun kirjoitteluita taas seurailla!

   Poista
  3. Niimpä! Itsekkini kyllä kaipailisin sitä hyvää luettavaa :/:)

   Poista
 10. mulla on ollu aina ongelma että miten tehä peppu ja muitakin lihastreenejä kotona, tästä oli kyllä paljon apua ja nyt tiiän monia eri liikkeitä mitä voi kotonakin tehä :) tavoitteena vois kyllä olla että sais yhtä upean kropan mitä sullaki on!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä kotona taas on kaikista helpoin ja mukavin tehä! Mulla ehkä se varsinainen lähteminen sinne salille on aina se vaikein paikka :D Kyllä sää saat iha sellsen kropan ku haluut vielä töitä tekemällä!! :)

   Poista
 11. Kiitos tosi paljon taas tästä postauksesta! Mulla on menossa se 30 päivän haaste...;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan!! :) Huippua että teet sitä! Tsemppiä ja jaksamista vaa loppuun asti :p

   Poista
 12. ite oon tehny kyykkyjä ilma painoi pari kuukautta ja huomaan jo tulokset vaikka ei ollu painoi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on itseasiassa sama :) Mutta joskus tulee kuitenkin se raja vastaan kun on kehittyny tarpeeksi, ettei ne enää oikeen tehoa ilman painoja :s

   Poista
 13. Ihan tyhmää, aina joskus ku mulla on tylsää nii selailen sun blogikommentteja ja koitan ettiä anojen paskakommentteja että saisin nauraa, mutta jumalauta niitä tuu edes melkeen ikinä. Voisitko olla enemmän kamala nii saisin lisää sisältöä tylsiin iltoihini ?? Toivottavasti noudatat pyyntöäni. Terveisin. Elämätön paras ystäväsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DDD Voin yrittää alkaa tosi ärsyttäväksi ja negatiivisia mielipiteitä herättäväksi ihan vaan sun takia! Ehkä oon tämän nyt velkaa ku en tullukkaa helsinkiin sun kans :ss

   Poista
 14. Oon tehny kyykkyjä, rinnallevetoja ymym jalkaliikkeitä koko ikäni, ja sen kyl huomaa! Jalat on ku puunrungot. Etukyykkyä vetelen 110-120kg painoilla 6 toistoa, rv:tä menee 80kg 3x5 toistoa. Harmittaa vaan ku ei meinaa oikein löytää enää sopivia housuja kaupasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se ihan toivottavaakin, että sen huomaa kerta koko elämäs oot tehny ;D Mahtavaa kuulla tuollasesta motivaatiosta :) Pienempi harmi on kuitenki varmasti omistaa loistavat jalat ja löytää housuja vähän vaivalla, kuin mikä fiilis olis löytää housuja mistä vaan olemattomilla jaloilla :)

   Poista
 15. Kuuluuko squatin ottaaa reiden päälle (en tiedä nimeä :DD ) ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis että kuuluuko sen tuntua reisilihaksessa?? :D Jos tarkotit tuota, niin tottakai se tuntuu! Etukeno ottaa enemmän reiteen, takakeno (selkä mahdollisimman suorassa siis) ottaa taas enemmän peppuun :)

   Poista
 16. Itsellänikin alkoi juuri taas kesän jälkeen kovat tanssi-ja salitreenit, joten kiitos näistä vinkeistä :). Mulla on plakkarina Reco2, mutta ajattelin vaihtaa sen Muscle juomaan. Tykkään hirmusesti blogistasi ja tuo tatuointi sulla on upea!

  KickstartMyHeartIina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Kiitos vinkistä, täytyy ottaa selvää nuista :) Ja kiitos vielä, ihana kuulla!

   Poista
 17. sopiiko painoks esim kahvakuula? :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat