lauantai 21. syyskuuta 2013

Tanssi ohi kesän ja kanssa syksyn
Kirjoitan täällä monesti mun mielestä tärkeistä asioista ja siitä kuinka itse nään nämä asiat. Vaikkapa siitä, kuinka itseään pitäisi osata arvostaa, hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Puhua tunteistaan suoraan, avata sydäntään. Olla rohkea ja itsevarma, kohdella ihmisiä niinkuin haluaisi heidän kohtelevan sinua itseään.

Voin sanoa ja olla jopa terveellä tavalla ylpeä itsestäni, sillä mielestäni oon ymmärtänyt nämä asiat ja osaan suhtautua niihin silleen kuin täällä ja muuallakin kehotankin suhtautumaan. Oon oppinut vuosien mittaan pitämään itsestäni. Silleen oikeasti pitämään, tiedostanut omat 'virheeni', hyväksynyt ne ja ottanut osaksi itseäni. Ihan vaikka ulkonäöllisesti. Joskus en pitänyt yhtään leveistä hartioistani, epäsymmetrisistä kasvoista tai viirusilmistä, jotka menee melkein kiinni leveästi hymyillessäni. Nykyisin ihan huvittaa, kuinka oon joskus, hieman liioitellusti tosin, melkeen itkua vääntänyt näistä asioista. Jos jonkun asian voi muuttaa, tee töitä sen eteen, jos taas asiaa ei voi muuttaa, niin hyväksy se. Tällaisella ajattelulla oon päässy eroon myös turhanpäiväisestä marinasta, jota mulla ei tosin oo koskaan hirveästi ollutkaan. Nykyisin kuitenkin tiedän, että juuri nämä piirteet on ne, jotka tekee minusta minut.

Sitten haluan kertoa jotain, joka kuvastaa hyvin vaan sitä kuinka edes mullakaan nämä periaatteet ja ajatusmallit eivät pidä, vaikka kuinka niistä paasaankin. Mulla tuli tällä viikolla oikein ällötys ja epätoivo itseni suhteen. Se alkoi niinkin naurattavasta asiasta, kuin todella kauniin tuttuni facebook-kuvasta, jolla oli paljon tykkäyksiä. Ja niin hänen muillakin kuvillansa. Ja varmasti suurimmassa osassa on se, kun näin erään henkilön tykkäävän tästä kuvasta. Pakko sanoa tähän väliin, että nyt tämä koko ajatus kuulostaa jo ihan naurettavalta :D Mutta uskoisin, että te tytöt varsinkin tiedätte mitä tarkoitan! Mulla tuli kamala olo itseni suhteen. Oon niin ruma, miksi oon tämän näköinen, miksen voisi olla jonkin muun näköinen, miksen oo käyny enemmän reenaamassa, miksi söin taas eilen karkkia, miksei kukaan tykkää musta, miksi oon niin huono. Mua ihan oikeasti huvittaa tuon ajatuksen muisteleminen nyt ihan törkeän paljon :DD Ei se tunne ollut kuin ehkä tunnin, sitte lähdin kaverin kanssa salille, nauroin tästä ja tiesin tuon tunteen johtuvan vain siitä, kun olin pari päivää vaan löhönnyt saamattomana kämpillä, likasilla hiuksilla ja muutenkin tosi epäedustavana. Mulla oli vaan henkisesti niin huono omatunto, jos ymmärrette ilmaisun! Sen jälkeen tuota tunnetta ei oo näkynytkään, enkä muista milloin olisi ennen tuota hetkellistä hairahdustakaan..
Toiseksi, tunnun tosi monesti ajattelevan pitääkö joku ihminen minusta vai ei. Huomaan helposti asioita, joiden ajattelen johtuvan siitä ettei toinen muka pidä minusta. Kuulostaa ehkä hassulta näin itse sanottuna, mutta kenelläkään ei ole mitään syytä olla pitämättä minusta. Joten miksi he eivät pitäisi minusta.. En oikein tiedä mistä tämä ajattelu tulee, sillä oikeasti oon itsevarma, uskallan lähestyä ihmistä kuin ihmistä, puhua luontevasti kaikesta ja tulla toimeen kenen tahansa kanssa. En siis osais ajatella sen olevan mitään epävarmuutta, mutta onko se sitten kuitenkin? Vai luulevatko nämä ihmiset, etten minä pidä heistä, ja siksi käyttäytyvät mielestäni vähän kummasti? Tämä on taas niitä asioita, joita on todella vaikea selittää. Jos oon juhlimassa, tai muuten vaan viettämässä iltaa, niin oon tosi sosiaalinen, puhun mielelläni ihan vieraillekkin (hyvänä esimerkkinä fuksiaiset kun menin kesken rastin juttelemaan vieressä olleille kemian opiskelijoille ja mut suunnilleen haettiin takasin sieltä..), oon tosi äänekäs ja eläväinen. Normaalioloissa kuitenkin oon helposti hiljainen ja vetäytyvä. Tykkään monesti vaan laittaa musiikin soimaan ja olla omissa oloissani. Tykkään kyllä aina, kun joku tulee mun seuraan, mutta en itse omatoimisesti oikein hakeudu muiden seuraan. Niiden seuraan kyllä, joiden tiedän oikeasti haluavan seuraani. Just mun seuraa. Joskus taas joidenkin seurassa tuntee olevansa melkein kuin ilmaa, ja tällaiseen seuraan mulle ei oo melkeenpä mitään kiinnostusta, vaikka toinen vaihtoehto olisikin olla yksin. Kuulostaa ehkä tosi karulta. Ymmärrättekö ollenkaan?

Hauskinta tässä on kuitenkin se, että oon oikeasti tosi seurallinen ihminen. Haluan olla jonkun seurassa, mutta juuri tässä onkin se juju. Se joku ei ole ihminen, jolle minä oon aivan sama, vaan sellainen joka oikeasti haluaa olla just mun seurassa ja jonka kanssa voi kaiken tekemisen lisäksi myös vaan olla. Ihan vaan olla. Tiiättekö, maata sohvalla, kattoa telkkaria, jutella sillon tällöin, tehä ruokaa. Olla vaan. Tykkään hirveästi sellaisista ihmisistä, joiden kanssa hiljaisuus ei alkuunkaan ole yhtään vaivaannuttavaa.
Viimeiseksi tunteista puhumisesta ja avautumisesta. Haluaisin kertoa mitä mulla on sydämen päällä, kertoa kaiken, myös sen mitä on puolin ja toisin pitkään peitelty. En vaan tiedä sitä, mitä pinnan toisella puolen on, enkä ehkä halua ottaa riskiä ja nostattaa myrskyä. Pidän tästä tyyneydestä ja olen tyytyväinen siihen, miksi siis härnätä merenhenkiä? Vieläpä kun uskon, ettei tiedossa olisi muuta kuin korkeita aaltoja ja tuulen tuiverrusta. Tyyntä myrskyn edellä, niinhän sitä sanotaan. Ehkä se on kiinnostusta siitä, mitä myrsky voisi tuoda rantaan, kuinka se voisi muuttaa tuttua maisemaa. Siitä voisi tulla kaunein näkymä koskaan, mutta siitä voisi tulla myös vieras ja pelottava, kylmä ja harmaa. 
Tänään ripotteli vähän vettä ja huomasin puiden olevan jo keltaisia, miten aika on menny niin nopeaa! Musiikki soi kaupungissa iltakahdeksalta, niinkuin se on soinut jo koko täällä asumiseni ajan. Tänään vasta huomasin, kuinka pimeys oli laskeutunut kaupungin ylle, vaikka vielä hetki sitten musiikki soi valoisassa kaupungissa. Nyt on kai sitten tullut syksy ihan kunnolla. Siivoan huomenna huoneen, laitan illalla kynttilöitä palamaan ja nautin :)46 kommenttia:

 1. Voi että tää sun blogi saa kyl aina hymyn kasvoille:)

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana ja asiaa sisältävä teksti! Mulla on tosi usein myös tuota ulkonäkökateutta vaikka sinänsä oonkin sinut itseni kanssa, mutta joskus se kateus saa vallan :D Ihania kuvia, olet nätti :)

  minttusblog.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eiköhän se kyllä oo ihan normaalia.. Ihmisiähän tässä vaan ollaan ja tuollaset pikku möröt välillä on vaan sitä inhimillisyyttä 8)

   Poista
 3. Anni mäkin oon susta ylpee! Oot aivan mahtsva nainen, jaksamisia ! :) ps. Upeita kuvia!

  VastaaPoista
 4. Voi elämä sä nainen rokkaat! <3 Mieletön postaus taas kerran. :) Go Anni! <3 Ihanaa viikonloppua ja kaikkea kivaa! :) Ps. Mun on pakko saada nähä sut joskus livenä ja rutistaa oikeen kovaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pikkunen<3 Joskus kyllä pittää nähä, koska minäki haluun päästä rutistaan sua!<3 Ihan parasta viikonloppua sinnekkin :)

   Poista
 5. Upeita kuvia! :) ♥ malli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se helppoa, kun on hyvä kuvaaja! ;) Kiitos Jarno<3

   Poista
 6. wau mitä tekstiä taas jälleen kerran! oot ihan mahtava kirjottaan ja tosi ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, ei ite ossaa ajatella nuin :-) Kiitos ihan hirmusesti :)!!

   Poista
 7. Tosi hyvää tekstiä, tosi hyvin saat ajatuksesi sanoiksi ja ne on helppo ymmärtää ja samaistua sun tekstiin! Todella kaunis oot! Mutta pakko sanoa, että kun kirjoitit tuosta,että "Tällaisella ajattelulla oon päässy eroon myös turhanpäiväisestä marinasta, jota mulla ei tosin oo koskaan hirveästi ollutkaan. Nykyisin kuitenkin tiedän, että juuri nämä piirteet on ne, jotka tekee minusta minut" tottahan tuo on, mutta sä olet oikeasti kaunis eikä sussa oo mitään vikaa varsinkaa ulkonäöllisesti, niin se todellakin sun kohalla on sitä "turhaa marinaa", mutta ajattele,miltä esimerkiksi minusta tuntuu, joka OIKEASTI olen suoraan sanoen erittäin ruma, ja kropassani ei ole muuta kuin vikoja. Ja esimerkkejä viostani voin kertoa: paljon finnejä ja luomia, jälkimmäiset vain lisääntyvät, sitten suuri porsaan nenä ja typerännäköinen suu, kaksari, pyöreät kasvot ja pää,isot korvat, tosi leveät hartiat,epämuodostuneet suunnilleen jokaiset kehonkohdat,esim. polvet,kädet,rinnat.. ja rumat varpaat, iso perse, kyömy niska, jenkkakahvat,iso maha..... JNE. tuntuu tosi pahalta kun te oikeasti kauniit ja "täydelliset" naiset puhutte tuommosta.. toivottavasti tän myötä ainaki sä ymmärrät,että oot oikeesti niin kaunis eikä sussa ole vikaa!
  Pyydän,että jatkossa jos sinusta tuntuu,että et näytä hyvältä tai sussa on jotain vikaa, niin ajattele, jos kroppasi olisikin tällainen kuin minulla, sitte ne asiat oikeesti huonosti olis. Ole onnellinen,että oot just tollanen ihana ja kaunis!! Oikeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tarkoitin tuolla marinalla ihan yleisesti kaikkia asioita, mitä elämässä voi vastaan vaan tulla. Ja niinhän mää tuossa kirjotinkin, että heti jälkeenpäin jo nauratti tuo ajattelu.. Ja mää voin niin kuvitella siellä kirjottavan anonyymin olevan hänenkin kaunis ja ihana ihminen, kokevan jostain syystä vaan hirveää alemmuudentunnetta itsestään. Ja se on surullista :( Muista, ettei ole oikeasti rumaa, eikä oikeasti kaunista. Vaikka kuinka kliseistä onkin, niin kauneus tulee sisältäpäin. Ja ihan vilpittömästi mun mielestä jokainen ihminen on omalla tavallaan kaunis, kaikissa on jotain kaunista. Harmi jos ymmärsit noin, kirjoitin tuossa ikäänkuin paljastavani, että mullakin tulee välillä tuollaisia itsetunnon lyttääntymisiä, vaikka oikeasti olenkin aina täysin tyytyväinen itseeni. Halusin vain kertoa, että se on normaalia ja ainoastaan inhimillistä :) Ja mulla on joskus ollut tosi paha akne, mutta en antanut sen lannistaa. Tämä on taas näitä asioita ihana anonyymi: hyväksy sun luomet ja ota ne kauniina osana sua (mieti, KELLÄÄN muulla ei oo niitä samalla tavalla, ota ne hyvänä ja erikoisena piirteenä itsessäsi :) , jos ajattelet omistavas jenkkakahvat ja ison mahan niin älä marise siitä, sille asialle voi helpostikkin tehdä jotain! Kiitos noin pitkästä ja panostetusta kommentista, lähetän sulle sinne itsetuntoa ja toivon, että oppisit rakastamaan itseäsi :) Sekä ison halin<3

   Poista
  2. Mä en sano tätä nyt ollenkaan missään nimessä ketään haukkuakseni, haluan vaan osoittaa että anni puhuu ihan asiaa. Nimittäin mun silmissä Anni ei oo missään nimessä ulkonäöllisesti "täydellinen", koska mä nään kauneimpina ihan täysin erityyppiset ihmiset. Toisaalta tietty kaikki ihmiset on mulle just nimenomaan täydellisiä, koska ei kenenkään ulkonäössä oo mitään sellasta vikaa, ettei ne täysin kelpais mulle. En yritä siis todellakaan sanoa että Anni näyttäytyis mulle mitenkään viallisena ihmisenä(:D naurattaa ajatuskin, Annihan on huippu:)!) sen takia, että ei vaan vastaa mun ulkonäköihanteita! En ala tässä nyt mitään luetteloa tekemään, mitkä piirteet ei miellytä mun silmää, koska se nyt ois joka tapauksessa vaan ilkeetä. Yritän vaan esittää perusteluani just tolle, että ei oo mitään absoluuttista kauneutta vaan kaikki ihmiset näkee kauneutta eri piirteissä ja voi hyvinki olla että ko. ano oisit mun mielestä kauniimpi kuin Anni, vaikka susta voikin tuntua siltä että Anni on kauneuden ruummillistuma päinvastoin kuin itsesi koet. Uskallan nyt sanoa tän vaan koska tiedän että Annin itsetunto kyllä kestää tän, koska se on jo selvästi sisäistäny tän mun pointin ja se on just loistavaa ja ois ihanteellisinta jos kaikki osais suhtautua itteensä niin:) Ihanaa syksyä molemmille:)

   Poista
  3. Ihan huippua! Kiitos Tea :) Just tuollasia kommentteja kaipais enemmänkin! Ja just kuten sanoitkin,mun itsetunto kesti tuon oikein hyvin ;) Mahtavaa, kun joku osaa ilmaista asiansa noin fiksusti :) Ja siinä myös anonyymille vähän mietittävää! :) Toivottavasti tämä Tean kommentti auttoi näkemään asiaa taas vähän eritavalla :p

   Poista
 8. Oot niin kaunis<3
  Mä tunnen itteni rumaks ja huonoks päivittäin:/ Mun paras ystävä on todella kaunis, suosittu ja pojat aina piirittää sitä. Eihän sitä ois hyvä olla kateellinen, mutta en voi olla vertaamatta itseäni häneen. Oon niin monta kertaa miettiny että miks musta on tullu tämmönen, miks en vaan vois olla kaunis.Ois ihanaa tuntee se tunne kun joku oikeesti välittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Oikeastaan sulle samaa kuin edellisellekkin :) Muista, että aina löytyy niitä ihmisiä, jotka tykkäävät esim vaikka tuosta kaveristasi, mutta löytyy myös niitä ihmisiä, jotka pitävät susta enemmän :) Pinta ei ratkaise loppupeleissä, vaan se mitä sieltä alta löytyy, vaali sitä. Tekis niin paljon vaan mieli antaa sullekkin kunnon hali ja yhdessä naureskella tuollaiselle hölmölle ajattelulle! Annan sulle tehtäväksi itsekses ajatella siellä, mitä kaikkea hienoa sussa on ja mistä oot ylpeä itsessäsi, niitä asioita löytyy kyllä :)

   Poista
 9. En vaan voi lakata ylistämästä sua ja sun blogia! Sun joka teksti on niin asiaa ja tykkään, ku aattelet oikeesti asioita :) Mulla on usein tollasia hetkiä, ku aattelen että oon kamalannäkönen ja en kelpaa kenellekkään yms. Pari vuotta sitten niitä oli ihan koko ajan, mutta oon pikku hiljaa oppinu just sen mistä säkin kirjotit, että ne 'virheet' tekee minusta minun :) kuulostaa itserakkaalta, mut mun mielestä mussa ei ns. sisäisesti oo paljookaan vikaa, ulkonäöllisesti on, mutta toivottavasti joku hyväksyy senkin vielä (ja minä itse) ^^

  Ps. Rakastan sun tyyliä, jollet tiennyt :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana!! Pohdiskelen asioita kyllä paljonki, joskus tulee jotain kirjoteltua tännekki 8) Ei tuo kuulosta ollenkaan itserakkaalta! Ymmärrän täysin mitä meinaat, koska mää ajattelen samoin, paitsi vielä vähän hyväksyvämmin :) Mutta niin se tulee ajan kanssa ja vielä ikä tekee paljon tullessaan :) Kiitos vielä viimeisestä<3!

   Poista
 10. Kyllä me Anni susta tykätään :')♥
  IHANIA KUVIA!!!♥

  VastaaPoista
 11. Kauniita kuvia! -Lurttu

  VastaaPoista
 12. Sulla on todella ihana blogi :)

  VastaaPoista
 13. Taas jälleen kerran täydellistä tekstiä! Ihanaa lukea tämmöstä syvällistä settiä kaikkien materialistikulutusblogien ohessa (:

  Tiedän sun tutun kautta tosielämässä ja muutaman kerran oon suhun törmännyt baarissakin, mutta en oo ikinä viittinyt oikein alkaa juttelemaan vaikka oonki tän blogin kautta niin monesti miettiny sun vaikuttavan aivan ihanalta persoonalta. Joka tapauksessa, täällä ainakin yks oululainen jonka mielestä vaikutat vaan ihan upealta persoonalta nyt ja toivottavasti jatkossakin! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tuo on niin mukava kuulla! :) Pöh!! Ens kerralla on kyllä pakko tulla juttelemaan! En minä pure. Luppaan! Tiiäkkö, on aivan käsittämätöntä saada noin ihanaa palautetta, kiitos kovasti<3! Toivottavasti törmätään joskus ku oon käymässä Oulussa :)

   Poista
 14. Huhuhuh taas mitä tekstiä! :o<3 olet ihan huikea <3
  ihanaihanaihanaihana<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olet huikea ja ihana ja kaikkea siltä väliltä<3!! Emppuli<3

   Poista
 15. Oijoi miten hyvä kuvaaja sulla on ollu, hienoja kuvia! :) :) oijoijoioijoijoijoi.

  VastaaPoista
 16. Nää on niin terapeuttisia nää sun tekstit! Osaat pukea tunteet sanoiksi tosi hyvin! <3 ootko mikä horiskoopilta :)? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terapeuttista näitä on kirjottaakkin! 8) Kiitos<3 Vesimies :)

   Poista
 17. Nämä sun tekstit on kyllä niin hyviä.:) <3 ja kuvat ihan super kauniita!:)<3

  VastaaPoista
 18. Voi että tää sun blogi on ihana! :-) Kirjotat tosi rehellisesti ja kauniisti!

  VastaaPoista
 19. Voi että kun kirjotat aina niin kauniisti :) mua alko niin naurattaa tuo facebook-juttu koska se kuulosti niin tutulta, kuten varmaan muillekkin hahah! Välillä vaan tulee noita heikkoja hetkiä jolloin pitää muistuttaa itselle, että vaikka joku toinen olisikin kaunis ei tarkoita, että itse olisi ruma tai jotenkin huonompi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Roosa :) Ihmettelen kyllä, jos tästä maailmasta löytyy ykskään ihminen, joka ei oo joskus kokenu tuota fiilistä :D Tuo loppu oli kyllä tosi hyvin sanottu!! Pitää painaa muistiin :)

   Poista
 20. oii ihania kuvia ja oot kaunis!

  VastaaPoista
 21. Ulkonäkö on kyllä semmonen asia joka jaksaa aina mietityttää.. Mua toisaalta huvittaa se, että nään kaikissa muissa ihmisissä aina jotain kaunista ja nään kaikki naiset kauniina mut itseään aina jotenki väheksyy ja pitää usein rumana :/ osaan olla tosi kateellinen muille ja pidän kaikkia ystäviäni niiiin paljon kauniimpina ja pahinta tietty on toisiin vertaileminen.. Voi että mulla ois paljo opittavaa sun elämänasenteesta ja arvoista, ja toivon et pystyisin ajattelemaan asioita joskus vielä noin niinku sinäki :) siihen saattaa toki mennä vielä tovi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän onkin huvittavaa :) Ei siinä, välillä siihen syyllistyn minäkin, ja varmasti kaikki muutkin joskus.. Kyllä sää ihan varmasti pystytkin niin ajattelemaan, tuon tiedostaminen on jo iso juttu :) Mulla tuo itseluottamus ja itseni hyväksyminen tulee oikeastaan kokonaisvaltaisesti, tiedän miten hieno ja lämminsydäminen ihminen oon, ja se helpottaa jos joskus tulee ressiä ulkonäön suhteen. Ei ketään loppupeleissä kiinnosta se millaselta näytät, vaan se minkälainen ihminen sisimmältäs oot :) Yritähän pohdiskella tuota, ja miettiä asioita itsessäs, niin ulkonäössä kuin luonteessakin, mitkä tekee susta ihanan ja ainutlaatuisen :)

   Poista
 22. Ihana postaus! Näitä "Oon ajatellut nää asiat just näin"-tekstejä on niin mahtavaa lukea, osasit sanoa kaiken niin oikein. I totally got your point :-) Paljon peukkuja Jyväskylään
  T:Peksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii, ihan huippua kuulla!! Tuo on aina niin kiva kuulla kun joku pystyy samaistumaan omiin ajatuksiin ja teksteihi! :) Kiitos ja peukkuja sinne takasi peksu!!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat