keskiviikko 23. lokakuuta 2013

"Fitness"elämäntavasta


Ensinnäkin mun on pakko sanoa olevani enemmän kuin todella iloinen siitä, että omasta terveydestä huolehtiminen, urheilu, lihakset ja ruokavalio on noussu jonkinmoiseksi muotijutuksi ja monet ovat innostuneet siitä! On mahtavaa nähdä kuinka nuoli sellaisen anorektisen laihuuden ihannoinnista on tietyllätapaa kääntynyt pikkuhiljaa osoittamaan jäntevää ja lihaksikasta, tervettä kroppaa.

Sitten taas mua todella huolestuttaa se, kuinka kokoajan vaan enemmän ja enemmän kuulee, näkee, lukee, miten ihmiset rajoittavat syömistään. Jotkut jättää hiilarit pois, toiset sokerit, rasvan, osa alkaa kasvissyöjiksi. Moni tuntuu ottavan vaikutteita varsinaisten fitnesstä harrastavien ihmisten ruokailutavoista, ja musta se on huolestuttavaa! Varsinaiset harrastajat/kilpailijat ovat asia erikseen, koska se on se heidän juttunsa, josta heillä on tietoa ja asiantuntevat valmentajat. Mun mielestä kunto johon hekin kisoja varten saavat itsensä on - umm miten tämän nätisti sanoisi, epämiellyttävä. Ja muistakaa, että oon pitkälti tällaisen fitness-elämäntyylin puolella! Ymmärrän toki, miksi silloin pitää päästä niin niukkaan kuntoon ja heille se suotakoon, mutta meidän "normaalien" on todella typerää yrittää millään tapaa matkia heitä tuossa asiassa.

Ja tämä ruokavalioon liian tarkkaan kiinnitettävä huomio tapahtuu siis aivan normaalipainoisilta, monesti jo ennestäänkin hoikilta ihmisiltä. Tarkoitan tässä heitä, en oikeasti ylipainoisia, joilla on eritavalla syytä miettiä syömisiään. En myöskään tarkoita esim kasvissyönnissä olevan mitään pahaa, jos sen vaihdoksen tekee muista syistä kuin pyrkimyksestä päästä minimaaliseen rasvaprosenttiin tai jostain muusta vastaavasta.

Niinkuin sanoinkin, itse olen todella mielissäni tästä uudesta suunnasta ja luultavasti senkin takia oon kiinnittänyt paljon huomiota siihen, kuinka tämä suuntaus on joillakin menossa huolettavasti vielä eteenpäin. 

Omalta osaltani rakastan urheilua, sitä tunnetta mikä tulee hyvän treenin jälkeen. Rakastan myös syödä terveellisesti. Söisin vaikka kokoajan porkkanaa, kasvissosekeittoa, hedelmiä, terveellisiä ruokia, mutta monesti on vaan liian helppo ottaa nopeasti pelkkää leipää kaapista, karkkia kaupasta tms. Naurettavaa laiskuutta, myönnän. Söisin kyllä kokoajan tosi terveellisesti, jos joku vaan laittais aina sellasta ruokaa mulle. Oon niin monta vuotta 'haaveillu' ja puhunu monien kanssa siitä, kuin ihanaa olis jos ois aina terveelliset ruuat valmiina, eikä ite tarttis ku syyä vaan! Elikkä urheilen ja syön terveellisesti, koska pidän siitä. Saan siitä hyvän olon, niin henkisesti kuin fyysisestikkin. Tämän luultavasti voivat sanoa kaikki vähääkään tähän "fitnesshommaan" hurahtaneet tai muuten vaan itsestään huolta pitävät. Se tunne raskaan treenin jälkeen on ihana. Myös se kuinka paljon energisempi ja terveempi olo siitä ja hyvästä ravinnosta seuraa pidemmällä aikavälillä.

Sitten siihen asiaan, joka tuntuu erottavan mun suhtautumisen tästä uudesta käänteestä. Rakastan myös herkutella ja minähän myös herkuttelen. Oon toki hiukan vähentänyt sitä kamalaa herkkujen mättämistä, mutta syön kyllä herkkuja ihan ku siltä tuntuu. Moni sanoo jättäneensä kaikki herkut, kaiken sokerin jne. Nyt palautuikin mieleen Cosmossa (?) ollut juttu, jonka otsikko tais olla Milloin ananaksesta tuli pahis? joka kertoi just samasta ruokavalion liiallisesta tarkastelusta. Se oli muuten ihan hyvä kirjotus, mitä siitä nyt muistan!

(Se juttu on varmaan parin kuukauden takaisessa Cosmossa, kirjoitin postauksen silloin)

Pääpointtina se, että kun tämä uusi elämäntapasuuntaus pyrkii kaikenkattavaan hyvään oloon, niin henkisesti kuin fyysisestikkin, niin eikö silloin myös satunnainen itsensä hemmottelu ole paikallaan? Ei kukaan käske syödä hirveästi tai joka päivä, vaan jos söisi sopivasti silloin tällöin. Kevyestä herkuttelusta ei oikeasti ole terveydellekkään kriittisesti haittaa, joten on turha vedota siihen kun se on huonoksi terveydelle. Samat ihmiset käyvät kuitenkin soluriumissa, juovat alkoholia, polttavat tupakkaa, värjäävät hiuksiaan, käyttävät korkokenkiä tai muuta joka voitaisiin samaa ajatusmallia käyttäen laskea terveyttä heikentäväksi tekijäksi edes vähääkään, ja joka siis pitäisi yhtälailla lopettaa. 

Ja kuinka pysyvää tällainen itsensä niskasta kiinni ottaminen edes on. Uskallan vahvasti epäillä, ettei monenkaan fitnessintoilijan herkkulakko säily kovinkaan kauaa, joten mitä sen jälkeen? Yleensähän silloin homma lässähtää kunnolla ja aletaan herkuttelemaan liikaakin, ja sitä luonnollisesti seuraa taas huono olo niin henkisesti kuin fyysisesti. Joten eikö heti alkuun kannattaisi ottaa normaalin tervejärkinen suhtautuminen niin urheiluun, kuin ravintoon ja koko hommaan muutenkin. Minun mielestä jokaisen kannattaisi alusta asti alkaa rakentaan sellaista ruokavaliota ja treenimäärää, joka olisi pysyvä, eikä vaan kuukauden kiri.

Vielä kerran, en siis tarkoita tällä kirjoituksella niitä, jotka oikeasti harrastavat fitnesstä. Tarkoitan meitä muita, jotka on vaan niin innostunu tästä buumista, mutta jotka eivät oikeasti tiedä paljoakaan ravinnosta yms. Eivät ainakaan niin paljoa, että pystyisivät itse alkaa rakentamaan niukkaa ruokavaliota treenaamisensa ympärille.

Toivottavasti ymmärsitte mun pointin!
Mielipiteitä?


Tässä tänään tuli yhdessä lukemani blogin postauksessa keskustelua siitä, kun nykyisin kaikki on niin täynnä juuri tätä "fitnesstä", että se joitain ärsyttää. Sehän on tietenkin vain jokaisen oma asia ärsyttääkö ne maitorahkakuvat instassa, värikkäät merkkitreenivaatteet, ja salilla itsestään otetut kuvat. Se on myös jokaisen oma valinta seuraako sellaista instaprofiilia, jonka kuvat ärsyttää, vinkkinä voisin antaa älä seuraa. On jokaisen oma asia mistä laittaa kuvia, jos ite haluan laittaa joka päivä viisitoista kuvaa omista varpaista niin laitan, eikä kenelläkään ole oikeutta alkaa siitä marmattamaan ja sanoa sen olevan väärin.. >:D

Itse ainakin katson oikein mielelläni muiden "fitness"postailuja. Kaikki terveelliset ruuat ja salikuvat ja uudet värikkäät treenivaatteet piristää mua jo ihan muiden kuvia ja postailuja katellessa! Jos mua ei kiinnostaisi ne, niin tekisin järkevän ja ainoastaan loogisen teon, lopettaisin niiden kattelun ja antaisin olla, niin helppoa? Musta on ihanaa, että ihmiset on lähteny sohvalta ylös ja vaihtanu pullat puuroon ja marjoihin, musta sellasia kuvia ja kirjotuksia on vaa hienoa nähä!

Ymmärrän kyllä toisaalta senkin, että se ärsyttää. Mutta miksi se niin paljon ärsyttää, osaatteko kertoa?
Johtuuko se siitä, kun jotkut tuntuvat tekevän sitä vain tän "muoti-ilmiön" takia? Joka on jollaintapaa musta aika pitkälti ihan sama minkä takia sinne treenaamaan on lähdetty, ja syöminen vaihdettu terveellisempään, pääasia että tällainen terveyttä edistävä muutos on tapahtunu! Eihän se ole minulta pois millään tapaa, vaikka joku menisikin puoliksi vain keikistelemään salille :)

!!
Tämä on edelleen vain mun mielipide, jokaisella on omansa ja kaikki ovat yhtä "oikeita" :)

40 kommenttia:

 1. Herkkulakko voi joskus olla hyvästä. Itselläni pitää olla tiukasti määrätyt herkuttelupäivät, cheattipäivät, jotten repsahtelisi arkena. Mun mielestä muutenkin tiukahko kuri ruokavaliossa sopii itselleni, niin niitä ylilyöntejä ei satu niin helposti.

  Mua itseäni, suoraan sanottuna, ärsyttää se kun jotkut tajusi mun postauksen väärin. Pointtina eivät olleet värikkäät treenivaatteet, instakuvat salilta, maitorahkamarjakuvat tai mitkään näistä. Siitä piti karsia nuo sarkastiset huomautukset pois (jotkut eivät olleet tätä osanneet tehdä). Minä itsekin harrastan kaikkia niitä asioita välillä. Ja kyllähän ne salikuvat välillä tuovat sitä intoa treeniin! Pointti oli juurikin se, että se olevinaan olo ärsyttää. Se, että se on NIIN muotia, että jokaisen täytyy vähintäänkin esittää olevansa oikeasti kiinnostunut salillakäynnistä. Ja valitettavan useat vain keikistelevät siellä ja kyllä, vievät sitä treenaamisen ilmapiiriä hengailemalla. Kyllä se oikeasti häiritsee, jos joku laittautunut tyttö arvostelee mun kainalohikiläiskiäni ja puuskutustani Fitness-lehteä selaillessaan salin toiselta puolelta. Mikseivät muoti-ilmiöt saisi ärsyttää? Vituttihan monia Uggit ja Crocsitkin. :D Ärsyttäähän useita vaikka Antti Tuiskukin, mutta kukaan ei vaadi sitä lopettamaan laulamista. (AT ei hlökohtaisesti ärsytä minua, ettei vaan managerit iske paikalle hyssyttelemään)

  Sanotaanko, että sulla on vaikka rakas harrastus, josta tiedät aika paljon ja olet harrastanut sitä vuosia. Vaikka kung fu. Yhtäkkiä kung fusta tulee muotia ja puolet sun ikäluokasta alkaa harrastaa kung futa, hyvin useat luullen olevansa siinä mestareita ja tietävänsä siitä kaiken. Kung fu-salille tullaan näyttäytymään: "Hei, mä harrastan kung fuuta, oon siis cool!". Alkaisiko vituttaa? Mua ainakin.

  Sitten, kun nämä noviisit alkavat oikeasti harrastaa kung futa lajin itsensä eikä muoti-ilmiön takia, heitä voi alkaa kunnioittaa. Mutta sitä ennen heidän maitorahkakuvilleen on aivan luvallista ärsyyntyä. Noviiseja on kiva nähdä kung futa harjoittelemassa, jos he oikeasti haluavat siihen panostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se totta, että siinä terveellisessä ruokavaliossa on monesti helpompi pysyä, kun siihen tekee selvät rajoitukset! Itellekkin tekis hyvää joku tuollainen, että vaikka vaan viikonloput ois herkuttelulle :D Ihan ymmärrettävää, että ärsyttää! Pitää vain muistaa se, että asiassa kuin asiassa jokaisella on omat mielipiteensä ja ajatuksensa, eri tunteet ja erilaiset tulkintatavat. Kyllä mää ainakin ymmärsin sun postauksen pointin treenivaatteiden ja muiden takaa, vaikken sitä allekirjoittaiskaan. Tämä mun maininta ei ollu mikään hyökkäys sun postausta vastaan, se vaan herätti mielipiteen, joka nyt sattui olemaan sun mielipiteestä ja tunteesta eroava :) Ei tähän eikä mihinkään muuhunkaan ole mitään "oikeaa" suhtautumistapaa..

   Ja siksikin eri ihmisten mielipiteet ja kirjotukset eroaa, koska itse en oo missään nähnyt ketään treenaajia, jotka naureskelisivat muille tai katsoisivat pitkin nenänvarttaan. Tosi ikävää kuulla, jos sää tai joku muu on sattunu kokemaan sellaista.

   Ja mua ihmetyttää vähän, kuinka sää koet sen asian noin päin. Ottaisit sen ennemmin kehuna itteäs kohtaan! Kaikki, jotka oikeasti ymmärtää treenin päälle -luultavasti melko monet muutkin- huomaa, kuinka sää kiskot kunnolla sitä rautaa naama irvessä hikisenä, ja miettii vau mikä mimmi! Kyllä ainakin mää oisin ihan liekeissä, jos kaikki innostuis nyt vaikka salibandysta, ja saisin näyttää, että hei tyttäret näin sitä oikeesti pelataan :D

   Se nyt on ihan eri asia, jos joku salilla pilaa ilmapiiriä sun muuta. Sellaista en nyt tässä postauksessa edes käsitellytkään, varmaan siksikään koska en ole itse sellaiseen onneksi ikinä törmännyt.

   Poista
 2. mä taas oon niiin kaukana jostai fitnesistä :D tietääkseni en oo läski tai niin laiskakaan, ja pyrin syömäänki jotenkuten terveellisesti mut en vois kuvitellakaan käyväni esim just salilla. oon 21v, kohta kolmen lapsen äiti ja asun korvessa, sen seurauksena mun vatsalihaksetkin (jos niitä on xD ) on varmaan nii venyneet ja plörähtäneet että hui! :D joten, tässä sivusta oon tota "fitnessbuumia" seurannu ja miettiny, miks mua ei kiinnosta ??!!! :D :D ehkä turha kommentti ilman pointtia mutta tulipahan höpistyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha :D Ihana Johanna! Sehän on vaan jokaisen oma asia kiinnostaako joku vai ei, se on aivan fine :) Onhan kaikkea ihan erilaista seurata, jos siitä ei ole kiinnostunut, eikä senkään takia oikeen ymmärrä mitä porukka jauhaa kokoajan :D Musta tuo on vaan niin normaalia ja luonnollista ku olla ja voi :) Ja ei mitää pointteja tarvita, höpinätki on hyviä!!

   Poista
  2. mut mää sentään YRITIN kerran syödä maitorahkaa ananaksella kun sitä jokapaikassa kehuttiin.. :D :D
   ja joo, musta on ihan hauska seurata niinsanotusti vierestä toisten treenijuttuja, ku oma liikuntani on niin satunnaista (vau,tänään 2vuotiaan kans uimahallin LASTENALTAASSA :D ) enkä ikinä jaksais edes vaivautua mihinkään yhtään sitovampaan treeniin. :D :D

   Poista
  3. Hyvä kuitenki, että yritit ;D Muuten ois voinu jäädä myöhemmin mietityttään entä jos se ois ollukkin jotain suurta herkkua!! Eikä, ihan paras tuo sun tän päivän urheilu :DD Oot kyllä niin symppis<3!

   Poista
  4. :D noh, oot kyl itekkin, tää on niitä harvoja ja valittuja blogeja joita jaksan lukea :D ♥

   Poista
  5. Voiii! :D Kiitos kaunis ja tsemppiä jatkossakin lastenaltaalle ♥♥

   Poista
  6. kävi kyllä ihan kuntouinnista haha :D kiitos ja tsemppiä sullekkin - mihin tahansa ku en nyt yhtä syytä keksi :D :D

   Poista
 3. Just kävin tässä lähipäivinä työkaverin kans keskustelun siitä, että miten naurettavaa on alkaa laskea kaloreita ja hiilareita HEDELMISTÄ. Seriously. Kun ananaksessakin on niin kovin paljon sokeria. Niin ja tietysti banaanissa hiilareita. Lihottaa niin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku roti nyt sentään! Eihän tässä olla ku ihmisiä vaan, ei tarvii aaaivan överiksi vetää vaikka terveellisesti haluaakin syödä :)

   Poista
 4. "Sitten taas mua todella huolestuttaa se, kuinka kokoajan vaan enemmän ja enemmän kuulee, näkee, lukee, miten ihmiset rajoittavat syömistään. Jotkut jättää hiilarit pois, toiset sokerit, rasvan, osa alkaa kasvissyöjiksi."

  Miksi kasvisruokavalio huolettaa? Todella typerästi sanottu. Miten maailmassa niin monet kasvissyöjät pysyvätkään hengissä, apua.

  http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=skr00027
  "...Ravitsemuksellisesti kasvispainotteinen ruokavalio on terveydelle edullinen. Puhdas vegaaniruokavaliokin on aikuiselle terveellinen ja turvallinen, mikäli huolehditaan riittävästä vitamiinien ja mineraalien saannista rikastetuilla elintarvikkeilla ja ravintolisillä..."

  Eikö tässä mahtavassa fitness-huumassa huolestuttavaa lähinnä ole se sama vanha kuin langanlaihuudenkin ihannoinnissa: Katsotaan vaan sitä, mitä sieltä peilistä näkyy. Palvotaan sitä. Eletään sille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä luitko oikeasti vain tuon lauseen koko postauksesta, vain kuinka pystyit saamaan noin väärän kuvan.. "En myöskään tarkoita esim kasvissyönnissä olevan mitään pahaa, jos sen vaihdoksen tekee muista syistä kuin pyrkimyksestä päästä minimaaliseen rasvaprosenttiin tai jostain muusta vastaavasta." Tuolla sun kopioidussa lauseessa tarkoitan nimenomaan sitä, kun jotkut alkaa "kasvissyöjiksi" eli tuntuvat syövän vaan pelkkää salaattia, josta ei nyt millään saa tarpeeksi tärkeitä ravintoaineita ja joka ei nyt ole lähellekkään sama asia kuin mitä oikeasti kasvissyöjät syövät. Siksi juuri kirjoitin tuon tarkennuksen, jottei kukaan voi tulla laittamaan tuollaista argumenttia kuten sinä juuri laitoit, sillä en tarkoittanut tuollaista kunnollista kasvissyöntiä, jossa ihminen tietää asiasta oikeasti ja haluaa syödä kasvisruokaa eri syistä kuin todella kärjistetysti siitä, että salaatti on vähäkalorista.. Kuulostaa naurettavalta, mutta kyllä, olen törmänny tuon jälkimmäisenkaltaiseen..

   Ja tällä viittasin vain siihen kuinka tämä suuntaus on musta kuitenkin parempi kuin se syömättömyys ja urheilemattomuus. Ja itse tarkoitin sen tyylistä uutta muutosta, joka on saanut monet keskittymään terveempiin elämäntapoihin, en varsinaisesti juuri sitä fitnesstä. Ja kuten tuossa kirjotinkin, ja mikä koko postauksen ajatus oli, että huolestuttavaa on se miten moni on kokoajan karsimassa ruokavaliotaan juurikin tuon mainitsemasi peiliintuijottelun ja niiden oikeiden fitnesstyyppien perässä.

   En tiedä luitko vaan puolet tuosta tekstistä, vai etkö vaan oikeasti tajunnut :D Koska mun mielestä esitit vähän niinkuin samat asiat, joita tuossa ajoin takaa :D

   Poista
  2. Näitä yhteen sanaan tarttuvia anoja on näköjään liikkeellä. :D

   Poista
  3. Niitä löytyy vähän aina, pitää vaan tottua ajatukseen, että joku voi aina ymmärtää jonkun sanomisen väärin, joskus jopa vaikuttaa että ihan haluaa ymmärtää jotain väärin, että pääsee kuittailemaan :) Ite on aika vaikea huomata jos käyttää epäselvää ilmaisua kun tietää itse niin tarkkaan mitä sillä tarkoittaa, vaikka se ei jollekkin toiselle jostain syystä aukeais sitten yhtään :D

   Poista
 5. Fitnessbuumi on omalla tavallaan syömishäiriö, tai pakkomielle, siinä missä anoreksiakin. Mikään asia, joka menee liian pitkälle, ei ole hyväksi mielelle tai keholle! :( eikä se oikea fitnessdieetti ole terveyttä nähnytkään. Mutta liikunnallinen elämäntapa ja proteiinipitoinen ruokavalio ovat hyvästä! :) kelle vain. Täällä tuota fitnessbuumia ei oikeen oo, niin on oppinut ajattelee vähän eri tavalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se onkin! En tällä kuitenkaan tarkoittanut, että musta on hyvä, että moni on alkanu harrastamaan fitnesstä yms vaan tätä mitä alussa kirjoitinkin: "omasta terveydestä huolehtiminen, urheilu, lihakset ja ruokavalio" Sitä kokonaisvaltaista hyvää oloa ja kropasta huoltapitämistä. Ja juuri samaa asiaahan tässä huolehdinkin, että monilla alkaa menemään liian pitkälle tuo "fitness"homma :(

   Poista
  2. Samaa mieltä Siirin kanssa! Oon ite pistäny merkeille esimerkiksi useasta fitnessharrastelijan blogista, että taustalla on lähes aina syömishäiriö. Ihanteiden mukana myös syömishäiriömuodot muuttuu. Mutta kummankin ihanteen täydellisessä tavoittelussa on mun mielestä loppujen lopuksi kyse aika kovasta kontrollista ruuan ja ajankäytön suhteen.

   Mun mielestä fitnessbuumista voi kyllä omaksua jotain omaan elämäänsä, kuten sen, että syö tarpeeksi ja säännöllisesti ja monipuolista ruokaa. Mutta jos joku, joka ei edes kilpaile ammattilaisen valmentamana tekee siitä elämänasian ja stressaa jokaikistä ei punnittua suupalaa, niin sitten on kyllä joku pielessä. :/

   Poista
  3. Niimpä!..Tiivistit kyllä aika hyvin sen mitä tällä postauksella meinasinki! Just se on ihanaa kun jotain PIENTÄ on omaksuttu koko fitnesshommasta, mutta kokoajan tuntuu vaan moni tietämätön menevän lähemmäs tuota varsinaista fitnesstouhua ihan omin päin.. Silloinhan se just onkin jonkintyyppistä syömishäiriötä kun asiasta ottaa kamalan stressin ja elämäntehtävän. Niinkuin yks kaveri vasta sanoikin "On se perkele kumma ku ei voi ees yhtä pullaa syödä enään!"

   Poista
 6. Tätä asiaa olen miettinyt itsekin. On ihanaa huomata, kuinka aletaan ihannoimaan tosiaankin niitä treenattuja kroppia eikä suinkaaan enää ainoastaan niitä langanlaihoja. Mutta kuten sinä ja moni kommentoija on huomauttanut, niin tässäkin on se kääntöpuoli - sitten kun se homma menee yli, niin eipä se ole yhtään sen parempi kuin aikaisempi langanlaihan tavoittelukaan. Mutta sanottakoon, että tunnen aika monta, jotka ovat hurahtaneet tähän "terveen ja treenatun näköisen" -kropan hankintaan ja saaneet itsensä hyvään kuntoon :) Vaikea juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikella on aina kääntöpuolensa, harmi kun se huolestuttava puoli on nostanut päänsä tässäkin asiassa.. Itsekkin tiedän monia, jotka ovat vaihtaneet elämäntavat terveempiin ja ovat paremmassa kunnossa kuin ennen, mutta ilman minkäänlaista ylitsevuotavaa innostusta :)

   Poista
 7. Itselle on jäänyt mieleen entisen opettajan, joka oli aikanaan ollut sm-tason voimistelujoukkueen valmentaja, sanat: "Kaikkea voi syödä mutta kohtuudella." Ei haittaa vaikka saunan jälkeen sen saunakaljan ottaa tai karkkia silloin tällöin, ei se maailmaa kaada. Tän mukaan itte elelen, pyrin syömään terveellisesti mutta ei silloin tällöin syödyt leivät ja karkit ynnä muu "paha" minun eloa haittaa :)

  Niinnu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin, aivan loistavaa! :) Ei se maailma tosiaan siihe kaadu ja mahtavaa kun ootte saanu noin hyvän 'opetuksen' häneltä :)

   Poista
 8. Oon kyllä ihan samaa mieltä sun kanssa! :) Tykkään syödä terveellisesti, mutta pitää välillä vähän herkutellakin :) Ahh ihanaa ihan kohta rääkkään itteensä salille!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Sääkin elämä esimerkki siitä, että voi olla aivan loistavassa kunnossa vaikka välillä herkutteleeki! Muistelen tässä just kesän mäkkäri ja pitsaherkutteluja ;D

   Poista
 9. Jeee joku muuki huomannu tämän! On aivan ihanaa ko ennää ei niinkää laiteta jalustalle semmosia langanlaihoja ihmisiä vaan se että näyttää terveeltä ja lihaksikkaalta, on kuumaa! On iha eriasia laskia jokasesta suupalasta kaikki kalorit ja mikkä lie kuin vähä katella mitä suuhunsa pistää ja syyä terveellisesti. Itellä on iha pakko piettää semmonen että kaks kertaa kuussa on semmone herkuttelupäivä, saa syä pitsaa tai semmosia :)
  Ja joku tais puhua että salilla käyää ko se on " coolia." Okei ehkä nyt kaikki käy salilla tavallista enempi mitä ennen. Mutta en koe sitä niinkään huonona asiana. Salilla käynti on kuiten aika hyvä keino piettää ittensä jonkunäkösessä kunnossa, eikä siihen ees tuhraudu niin paljoa aikaa. Se on nopeaa, kätevää ja heleppoa. Siksi mie aloin käymään salilla. Ite olin iha varma että ko lähen sinne löllöileen ja iha urpona oon iha hukassa liikkeitten ja laitteitten kanssa, että kaikki lihaskimpaleet kattos että " mitäs hittoa sie täälä urpoilet? mene kotias punkero. " :D noei iha mut sitä mie pelkäsin. Sit ko sinne meni ja urpoilin tietämättömyyttäni, niin oli niin ihanaa kun ne jokka sielä on bodanneet sen viis vuotta, tulivat iha käestä pitäe neuvomaa että näi tää toimii.
  JA se täytyy sanoa että ne jokka ähisee niitten jättipainojensa kanssa paita märkänä ja naama punasena, saavat kyllä ainaki täältä päi enemmänki ihailevia ko arvostelevia katseita :D
  Ni ja nuista urheiluvaatteista/välineistä sen verta, että mie ite ainaki tykkään että kun sielä salilla ähisen ja puhisen, ni niitte vaatteitte ainaki mulle pittää olla semmoset motivoivat. Tai siis mulla ainaki pirteet värit piristää ja tsemppaa. ja ny ko on salilla käyny, ni huomaa että laatu on myös aika tärkeää. Siksi ostan ehkä kalliitakin, värikkäitä ja "muodissa " ja olevia urheiluvaatteita. Saattaa joku ehkä siksikin aatella että salilla käynti on menny enempi väline/vaateurheiluksi. Ite en osaa ottaa peilikuvia salilta mut joillekki se soppii :) ja mikä ny itte kelläki motivoi pitämään ittensä terveenä ni en mie ainakaa valita jos joku ittestää tahtoo kuvia salilla ottaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja ps. mulla vaa tulee hyvä mieli kaikista tuloskuvista ja ruokakuvista! saa itte tsemppiä ja inspistä! :)

   Poista
  2. Aaaika hyvä kommentti! :) Ei oikeastaan mitään lisättävää :D Itse myös oon törmännyt vaan sellaisiin tosi ystävällisiin salihirmuihin, jotka on vaan aidosti mielissään kun saa jakaa osaamistaan ja tietämystään! Minä ainaki katon sellasia jättipainojen kans, paita märkänä ähiseviä tyyppejä syvästi kunnioittaen :D Mulla itellä on vanhat reikäset, harmaantuneet lenkkarit, ne on siis niinku täynnä reikiä niin ulkoapäin, että varpaat näkkyy, ku pohjallisista ja muutenki sisältäpäin :DD Kyllä mää oon jo pitkään haaveillu sellasista joistaki ällöpinkeistä tai muista tosi piristävistä ja "cooleista" popoista, ja hankin kyllä sellaset heti ku kahisevaa on tarpeeksi ja viitin uhrata sellasiin :D Ja musta on ihan huippua ihailla muiden haukkarikuvia tai muita salikuvia ja saaha vähän motivaatiota itellekki! :)

   Poista
  3. Sama homma kans noiden ruokakuvien ja muidenkin suhteen :)! Kiitos taas Mari loistavasta kommentista! :)

   Poista
 10. Täältä ainaki semmosta että oon nyt kaks vuotta vähän yli menny ruokavaliolla johon ei arkisin kuulu noi "huonot hiilarit" eli riisi, pasta tai peruna. Sopii mulle enemmän ku hyvin! Hiilarit tuleeki sit joka päivä isosta vuoresta salaattia protskulla buustattuna :) ja tietty aamulla puurosta! lihatonta lokakuuta lähin kokeilee ihan mielenkiinnosta ja sorruttiinhan sitä!
  En lähis noista kasvissyöjistä huolehtimaan koska niillä kyllä se energia ja varsinki protsku löytyy pavuista, soyasta ja muista ns korvikkeista! Jokanen tavallaan :) kuhan se kalorimäärä pysyy vähän korkeemmalla ku kulutuksen nii ei oo huolen häivää! Maalaisjärjellä ja oman kropan kuuntelulla pärjää hyvin!
  Hetkuttelusta sen verran et ite vklp pyrin pitää aika nollissa herkut ja humpat, mut viikonloppuna sit saa napa paukkuu. Liikuntaa tulee se 4-6 x vk. Eiks ne herkut maistu paremmalta ku sitä ei oo extemporena päätetty vaan ittensä kanssa sovittu että "viikonloppuna sitten" ;) tää on siis vaan omaa henk.koht mielipidettä, siltä kannalta katottuna et lihaksen ja voiman kasvattamiseen on täs 6kk keskitytty. Aerobista unohtamatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis viikolla herkut nollissa..

   Poista
  2. Kuten tuossa yhessä aikasemmassa kommentissa sanoinkin jo: " "En myöskään tarkoita esim kasvissyönnissä olevan mitään pahaa, jos sen vaihdoksen tekee muista syistä kuin pyrkimyksestä päästä minimaaliseen rasvaprosenttiin tai jostain muusta vastaavasta." Tuolla sun kopioidussa lauseessa tarkoitan nimenomaan sitä, kun jotkut alkaa "kasvissyöjiksi" eli tuntuvat syövän vaan pelkkää salaattia, josta ei nyt millään saa tarpeeksi tärkeitä ravintoaineita ja joka ei nyt ole lähellekkään sama asia kuin mitä oikeasti kasvissyöjät syövät." :) Tuo oli kyllä huono ilmasu tuo kasvissyönti, vaikka sitä myöhemmin tarkensinkin, itse kuitenkin tietää niin tarkkaan mitä meinaa, että on vaikea ajatella, että joku muu ajattelee sen täysin erilailla :D

   Kuulostaa kyllä tosi hyvältä sun ruokailutavat!! :) Ja maistuu varmaankin herkut paremmilta sillon, en toisaalta oo varma omalla kohdallani, koska mulla saattaa tehä herkkuja mieli tänään, muttei huomenna ja silloin ois vähän tyhmää syödä niitä herkkuja vaan siksi kun "tänään on perjantai eli herkkupäivä" :D Ja samahan se on milloin niitä herkkuja syö ja ihan muutenkin nautiskelee elämästä pienien juttujen avulla, kaikilla on omat tapansa, kunhan sen kuitenkin tekee :)

   Poista
  3. Nuo sun ruokailutavat ja suhtautuminen on siis just sitä mitä meinaan, että on terveellistä ja hyväksi kropalle ja mielelle, mutta silti sallit herkut sun muut etkä oo kieltäny niitä iteltäs :) Pisteet sinne! Ite en oo koskaan ajatellu jättäväni omasta ruokavaliosta noita sun mainitsemia huonoja hiilareita, mutta sehän on vaan niitä normaaleja eroja, joillekkin sopii ja joillekkin ei :) Vähentää vois ehkä kokeilla, mutta en millekkään täydelle kiellolle osais kuvitella alkavani :p

   Poista
 11. Kiva blogi sulla, liityin lukijaks! Liitythän säkin mun :)

  VastaaPoista
 12. Fitness meininki on lähinnä yhteiskunnan hyväksymä syömishäiriö. Yhtäkkiä onkin ihan ok seurata syömistään, koska se luetaan urheiluksi .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikalailla joo :( Sitä tässä toivoinkin, että se ajattelutapa loppuisi.

   Poista
 13. Oon kirjottanu tästä paljon omassa blogissa, sillä joo, mua huolestuttaa tää kans. Kohtuus kaikessa, ihan oikeasti. Ja jos johonkin "radikaaliin" ryhtyy, niin pitää oikeasti tietää mitä tekee - harva vhh-dieettaajakaan varmaan edes tajuaa, kuinka tärkeitä hiilarit oikeasti on? Hiilareille on ihan turhaan lyöty pahiksen leima otsaan.. kaikki tämmönen saa vaan kropan epätasapainoon, mikä helposti voi johtaa jos jonkinmoiseen ongelmaan univaikeuksista vatsaongelmiin ja niin edelleen.. jokainen me reagoidaan niihin sitten tavallaan, yksilöitä kun ollaan.

  Mutta kuitenkin. Hyvä postaus, kiitos siitä! Toivottavasti moni sai tästä ajattelemisen aihetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtuu kaikessa on jopa tylsän tuttu sanonta, mutta niiin totta.. Itse en tuosta vhh-dietistä tai asiasta ylipäätänsä ihan hirveästi tiedä, varmaan koska ei itellä oo ollut kiinnostusta sellaiseen alkaa, niin siihen ei oo tarkemmin syventyny. Voin kyllä helpostikkin kuvitella tuon mitä kirjoititkin, varsinkin jos vhh-diettaaja ei kunnolla selvitä asiaa eikä saa tarpeeksi energiaa yms sitten muualta.. Huippua, että oot kirjoittanut aiheesta! Toivottavasti moni alkaakin ajattelemaan ja puhumaan aiheesta :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat