tiistai 15. lokakuuta 2013

Lähtövalmiina Jokainen tunti
Jokainen hetki kadulla

Voi olla ainoa, ainoa

Johon kannattaa tarttua


Mistä voi tietää milloin se oma hetki osuu kohdalle? Varoa, ettei se mene ohi? Ei mistään. Mikään ei voi valmistaa siihen hetkeen, eikä kukaan osaa varoittaa sen olevan heti seuraavan nurkan takana. Se hetki voi olla juurikin sen seuraavan nurkan takana, mutta yhtälailla se voi odottaa vasta seuraavassa kaupungissa. Sen uuden kaupungin kulmat ovat kuitenkin vieraat ja kulkeminen on hitaampaa. Mutta kun sen oppii niin se voi antaa moninkertaisesti sen, mitä vanhat kadutkin. Siksi aina pitäisikin kulkea sydän avoinna valmiina sitä hetkeä varten. Kun sen hetken huomaa, kannattaako ottaa riskiä, uskaltaa laittaa itsensä likoon? Kannattaa! Mikään ei satuta enempää kuin katumus. Kun päivästä toiseen ajattelee vain mitä jos..


Tiedän että elämää ei voi hallita
Se kulkee minne tahtoo, vapaana
Alan tänään sen tajuta


Itselleen haluaisi piirtää valmiin reitin, sellaisen joka johtaisi varmasti johonkin kauniiseen ja lämpimään. Reitin, jonka haastavista poluista selviäisi kevyesti, sillä tietäisi vaikeuksien takana olevan jotain hyvää valmiina odottamassa. Ei tarvitsisi murehtia onko valittu polku varmasti oikea, onko edes koko suunta oikea, käveleekö reittiä kenties jopa väärinpäin. Näin ei kuitenkaan ole. Ja se on ihanaa, siitä vain pitää oppia nauttimaan. Oppia rakastamaan niitä upottavia soita ja kylmiä ojia. Vain silloin niistä upeista paikoista osaa nauttia, oli ne sitten vain pysähdyspaikkoja tai jopa lopullinen päämäärä. Ikinä ei voi myöskään tietää, mikä on se lopullinen päämäärä. Se voi olla jotain, jonne aina vaan pyrkii yhä kovemmin ja kovemmin, kiihkeästi kaipaa sitä unien täydellistä keidasta. Kaipuu tietämättömään voi olla niin suuri, että sen vuoksi sivuttaa monet muut lähes täydelliset pysähdyspaikat ja joskus huomaa, ettei sitä kuviteltua unelmaa ikinä saavuttanutkaan. Sen vuoksi on tärkeää osata nauttia jokaisesta pysähdyksestä, ja antaa sille mahdollisuus näyttää parhaimpansa.
Mutta tiedän sä nautit
Tiedän sä olet elossaSen vain huomaa, kun jollain on hyvä olla. Sellainen paistaa rauhallisimmankin ulkokuoren lävitse. Näistä ihmisistä hehkuu lämpöä, hyväksyntää ja ymmärrystä. He ottavat tiukkaan syleilyynsä, kuiskaavat kuinka ihanaa on olla tässä. Vain olla, ei mitään muuta. Ei ajatuksia menneistä eikä tulevasta, vain tämä hetki on se mikä merkitsee. Vaikka aamuauringon myötä kaikki olisikin mennyttä, hetki säilyy aina. Vaikka valo häätää ajatuksen pois, se on silti olemassa. Nauru, joka kumpuaa suoraan sielusta, jonka merkityksen toinen ymmärtää täysin. Tietää tismalleen kuinka reagoida siihen, kuinka saada sen jatkumaan pidempään.

Niin, kuiskasit sanoja
Aikasi loppuu ennen talvea
Niin, uskon sinua
Aina ei kannata odottaa aamua

Joskus odottaminen kannattaa ja silloin se korvaa itsensä kolminkertaisesti. Toisaalta turha odottaminen väsyttää mielen, puuduttaa aistit ja kultaa muistot. Haavekuvitelmat alkavat elää, ja kasvavat aina vain isommiksi, kunnes lopulta kuolevat. Joskus on vain aika päästää irti naruista, antaa niiden kadota löytämättömille raiteille. Auttaa hautaamaan ne turhat haaveet hengiltä. Ei antaa enää sitä viimeistä mahdollisuutta jo neljännen viimeisen kerran jälkeen.
VOIKO joku kertoa miksen saa tuota fonttia millää samanlaiseks koko postaukseen?? >:D


22 kommenttia:

 1. Ihana postaus, tätä oli mukava lukea :) Ja tykkään sun asusta, rakastan niiiiin noita kenkiä!!

  VastaaPoista
 2. ihana postaus ja noi sun kuvat on tosi onnistuneita :3

  VastaaPoista
 3. Asiatekstiä. Komppaan ylintä kommentoijaa siinä, että tätä oli erittäin miellyttävä lukea. Tämä teksti kiteyttää kliseisen mutta niin tärkeän ohjenuoran - carpe diem. Kyllähän sitä haluaisi itse piirtää sen oman reitin jokaista kivenmukulaa myöten - unelmatyö, aviomies, punainen torppa, kaksi lasta - mutta kun sitä reittiä ei voi piirtää itse. Se muovautuu elämän mukana ja jos suuntaa kaiken tarmonsa ja odotuksensa vain yhteen asiaan, saattaa pettyä, kun tämä asia ei ollutkaan kaiken sen vaivan arvoinen. Mutta nuo ihmiset joista mainitsit, ne joilla on oikeasti hyvä olla juuri siinä sun kanssa hetkessä, niistä ei kannata päästää irti.

  Ps. Nuo kengät on kyllä ihanat. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Verppundeerus! Niinhän sen haluaisi, mutta olisihan se kaikessa helppoudessaan aika tylsääkin.. On vaan rikkaus, että on chäänssi valita omat polut ja reitit ja mitä vaan! Kyllä, nuo ihmiset, niistä todellakin kannattaa pitää kiinni! Kengät kiittää kaapissa! ;)

   Poista
 4. Osu ja uppos! Ihanasti kirjotettu, tosiaankin. Mä oon keväästä asti yrittänyt oppia pois siitä huomisen suunnittelusta, alkanut vihdoin nauttia hetkestä ja lopettaa huomisen murehtimisen. Ja olo on kyllä nykyään paljon keveämpi ja ihania asioita on tapahtunut, kun on antanut niiden tapahtua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla! Kiitos :) Se on kyllä helpottava tunne, mutta se vaan vie vähän aikaa ennen kuin sen tajuaa ja siitä oppii nauttimaan :) Yleensähän silloin juuri ne ihanimmat asiat tapahtuu :)

   Poista
 5. Ihana teksti hyvä Anni! :)

  VastaaPoista
 6. Tykkään tosi paljon sun blogista, kirjotat osi kivasti! :) Mistä muuten oot ostanu ton karvaliivin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :) Se on Spiritstoresta joskus vuosi sitten ostettu :)

   Poista
 7. Oot taas niin kaunis Anni, ihanat hiukset :) <3

  VastaaPoista
 8. Se pitää asettaa aina uusiks esim kuvie jälkee ja näin, ilmeisesti, tai sitte maalaat sen tekstin minkä halut vaihtaa ja vaihdat sen fontin minkä haluat? :D Jos tarkotit että toi isompi fontti koko tekstiin kun kaks alempaa kappaletta on tolla pienemmällä. Entie auttoko mutmut:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noku mie yritin noita molempia ja vaikka mitä muutaki mut ei vaan alakanu tottelee!! >:(( Ehkä siinä oli vaa joku häikkä bloggerissa tms ku on aina muulloin onnistunu kuitenki :D

   Poista
 9. Sanoit joskus että kerrot myöhemmin sun asumisjutuista ja siitä kenen kanssa asut, vai?:) ja kesällä oli myös jotain miesjuttuja ilmeisesti ainaki instan mukaan ja ilmeisesti täällä bloginkin puolella vilahteli joku herranen ja sanoit että siitä lisää myöhemmin!? Terveisin utelias haha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin on pitäny!! Ja pitää edelleenkin :D Ja aion kyllä tehdäkkin sen :) En vaan viiti luvata milloin kun en oo ihan varma :( Yritän pian! Pitää kattoa ehinkö nyt ennenku lähden Oulussa käymään.. Mutta siitä herrasesta en oo kyllä aikonu kertoa mitään, ellei syytä tule, eikä syytä kertoa sitten ikinä oikeestaan tullutkaan :)

   Poista
 10. Samaistuin jotenkin tekstiin :). Varsinkin tuohon viimeiseen osioon kun kannattaisi vain joskus päästää irti. Varsinkin kun todellisuus ei olekkaan se suuri haavekuvitelma, jota on mielessä kasvattanut koko ajan ja yhä uudelleen. Olet ihana :)

  KickstartMyHeartIina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus se on vaan paras vaihtoehto, vaikka hetken tuntuiskin pahalta niin loppujen lopuksi sillä tekee vain palveluksen itselleen :) Kiitos samoin ihanuus<3!

   Poista
 11. ihana asu ja noi kengät on kyllä kivat katseenvangitsijat :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat