sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Yksi lempikappaleista ja tarinaa sen takaa


Aika harvoin mikään hyväkään biisi pysyy pitkään suosikkina, ellei sillä ole mitään tunnepohjaa. Tuskin koskaan.. Olin jopa oikeastaan unohtanut hetkeksi tämän kappaleen, tiiätte varmaan kun kokoajan tulee niin paljon uutta, että melkeen pakostakin jotkut biisit unohtuu ja ne löytää melkeen kuin uudelleen jonkin ajan kuluttua!

Mulle kävi näin tämän kappaleen kanssa. Se oli monta kuukautta soimatta kunnes se alkoi kesällä soimaan autossa mun ipodin sekoitellessa kappaleita. En ees osaa kuvailla sitä tunnetta. Se oli jotenkin tosi lamaannuttava. Tosi surullinen, mutta samalla tosi iloinen. Tää kappale on sellanen, joka vaan pysäyttää mut. Ärsyynnyn oikeastaan jos joku alkaa esim puhumaan mulle silloin kun kuuntelen tätä kappaletta ja se on aivan pakko laittaa alusta. Alusta siksi, että pääsen taas keskittymään siihen ihan täydellisesti, tuntemaan sen herättämät fiilikset. Yleensä yksin ollessani kuuntelen tätä kappaletta silmät kiinni ja jotenkin vahingossakin suljen kaiken muun ympäriltä.


Ja tää kappale on Of Monsters and Men - Little Talks.Tää kappale linkittyy niin voimakkaasti siihen hetkeen kun päätin olla vahva ja pärjätä. Kun päätin olla itkemättä asioista, jotka ei oo mun kyynelten arvosia. Kun päätin hyväksyä tiettyjä surun aiheitani ja oppia hymyilemään niistä huolimatta. Kun päätin tehdä lopullisen päätöksen, jota olin pelännyt liian pitkään.
Tuo oli se hetki, kun päätin tehdä itse itsestäni onnellisen.

Myöhemmin oonkin ymmärtäny sen, että jokaisen täytyy itse rakentaa oma onnellisuutensa. Vasta sitten voi olla tyytyväinen kaikkeen, niin itseensä kuin muihin. Omaa onnea ei voi, eikä saa, laskea kenenkään muun varaan. Ei kenenkään ihmisen eikä minkään asian. Näin jälkeenpäin tuntuu aivan käsittämättömältä miten oon voinut joskus olla niin onneton ja surullisen riippuvainen jostakin..Tässä kappaleessa on jotain aika surullista, mutta kuulen tästä jotenkin silti hirmusen määrän toivoa. Toivon lisäksi jonkinmoisen säväyksen onnea ja rakkautta. Huomaatteko te tätä samaa vai osaanko mää vaan kuvitella nämä mun silloisiin tunteisiin peilattuina?

Siitä hetkestä oli kulunu viikko kun mun kaveri sanoi, ettei ollut pitkään aikaan nähnyt mua yhtä onnellisena ja nauravana, vaikkei hän edes tiennyt mitään siitä muutoksesta elämässäni. Siinä oli vaan jotain tosi liikuttavaa.. Se muutos ei ollut pelkkää mun kuvitelmaa vaan jopa ihmiset mun ympärillä huomas sen :) Tottakai mun tunteet on käyny sen jälkeen välillä alhaallakin, mutta vaan hetkellisesti ennen nousua taas entistä ylemmäs. Tuon hetken jälkeen en oo kuitenkaan kertaakaan palannu siihen samaan vanhaan Anniin. Oon muuten ihan sama ihminen, oon vaan onnellinen ja pärjäävä versio siitä vanhasta :)
Pakko vielä myöntää, että tuli pitkästä aikaa vuodatettua muutama kyynel. Ihan vaan siksi, että musta tuntuu aivan kamalan pahalta muistella sitä kuinka surullinen olin joskus. Muistan sen tunteen melkeen ku eilisen, mutta en vaan voi ymmärtää miten pystyin olemaan niin voimaton :( Tuntuu kuin katsoisin sivusta sitä surevaa tyttöä ja haluaisin mennä lohduttamaan, halaamaan ja kertomaan että kaikki tulee vielä olemaan hyvin.

Mulla on nyt muutama ystävä puhunut tosi surkeasti tuntevan olevansa ihan hajalla, myös siksi nämä kyyneleet. Haluaisin vaan niin kovasti näyttää kaikille olonsa surulliseksi tunteville miten siitä pääsee eroon, kuinka kaikki tulee olemaan paremmin kuin surkeina aikoina ikinä osaisi kuvitellakkaan! Mutta eihän se ihan niin helposti mene :(

Haluaisin vielä kehottaa teitä kaikkia kuuntelemaan itseänne, miettimään asioita, pohtimaan mistä niin hyvät kuin huonotkin tuntemukset johtuu. Nauttimaan pienistä asioista, huomaamaan kaikki hyvä ympärillä oleva ja luottamaan siihen, että vielä joku päivä niitä murheita pystyy muistelemaan ehkä jopa lämmöllä osana menneisyyttä :)

Haloo Helsingin Vapaus käteen jää soi just taustalla ja lyriikat osu melko hyvin kohilleen!

"lupaan että huominen on joskus monen vuoden takainen"

42 kommenttia:

 1. toi biisi on kyllä pelkkää rakkautta! ja pakko myöntää, oot aika upee muija :)

  VastaaPoista
 2. Tosi voimaannuttava ja upea teksti. :) Sä osaat kyllä kirjoittaa todella hyvin! Voin hyvin kuvitella miten toi biisi on sua auttanut. :) Ensimmäistä kertaa kuulin koko kappaleen, ja täytyy sanoa, että kyllä kolahti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aivan ihanaa kuulla! :) Tuossa kipaleessa on kyllä jotain maagista :)

   Poista
 3. tää teksti ja biisi tuli just oikeeseen aikaan mulle! kiitos, oot ihan mahtava <3

  VastaaPoista
 4. Sait mut tällä ihan kylmille väreille... upeaa tekstiä! Oot niin ihana <3

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus jälleen! :). Silmät oikein lasittu vähäksi aikaa. Kiitos voimia tuovasta tekstistä ^^

  KickstartMyHeartIina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itselles!! :) Ihana saada näin ihanaa kommenttia<3

   Poista
 6. <3 ihana teksti ja tärkeää asiaa!

  VastaaPoista
 7. <3 en keksi kommentoitavaa. Oot mun esikuva, itellä nyt just sellane vaihe et kaikki mietityttää ja asiat ei oo kovinkaan hyvin. T. Tyttö 14vee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaikki vielä selviää, usko vaan! :) Hali sinne sulle<3!!

   Poista
 8. Kauniita kuvia ja mikä TUKKA! <3

  VastaaPoista
 9. Tuo eka kuva on ihan superihana! <3 niin, sammaa oon mietiskelly itekki! Mulla vaan se tasapainonen elämä vähän vielä hakusessa, varsinki ku on ollu niin hurjia muutoksia viime aikoina... Kiva että sulla on asiat paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru<3 Kyllähän ne isot muutokset aina vie aikansa, ite oon yllättävän hyvin sopeutunu Jyväskylään! Mutta onhan se ja hesa vähän eri asia ja kun sulla ei oo nyt kouluakaan, jonka kautta luonnollisesti tulee hirveesti uusia kavereita yms, vaikka niitä muuten löytyski niin silti :) Ja onhan tässä vuoden mittaan kaikkea ollu ja ehtiny ajatella kaikkea, ja varmasti sullakin jos vaan teet sellaisia päätöksiä, jotka johtaa onnellisuuteen. Siitähän tämä munkin onnellisuus vain johtuu, ei mistään muusta :) Tää on ihan kaikkien saavutettavissa! Jaksamisia ja tuuha jyppilää nii poristaan<3

   Poista
 10. Ihana postaus ♥ stay strong :)

  VastaaPoista
 11. Vitsit miten upea tyttö oot <3 taas on semmosta tekstiä että! Toitotan taas samaa mutta on taas pakko kun tuo sin tyyli pukea tunteet sanoiksi on jotain käsittämätöntä ja täältä löytyy niin paljon vastauksia että mä toivon ettet sä ikinä lopeta bloggausta! Mä sain niin paljon taas tästä ettei tosi, yks jos toinenkin juttu avautui <3 kiitos ihana!

  Mä muuten samanlainen.. Joku kpl ku kolahtaa ni se biisi tavallaan "puhuu" mulle etten voi keskittyä mihinkään! Pakko olla yksin ja antautua siihen fiilikseen täysin. Se vie mukanaan "sinne jonnekin" joka parantaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS<3! Et tiiäkkään kuin pitkäksi aikaa tuollaset kommentit laittaa hymyilyttään :') Ja ei haittaa sitte ollenkaan, toitota vaan niin paljon ku jaksat, ehkä mää itekki nään tuon asian samallai vielä joskus 8) Ite on niin eri asia ajatella! Aivan ihanaa kuulla, että juttuja avautui sulle itselles, pikkusista asioista ja niiden ymmärtämisestähän kaikki vaan riippuu :) Tuo oli tosi hyvin sanottu, vie mukanaan "sinne jonnekkin" joka parantaa, voisin kuvailla täsmälleen samoin :) Kiitos itsellesi<3

   Poista
 12. Jännä, että näinkin iloisen oloinen biisi on sulle semmoinen haikeutta herättävä. Me ollaan aivan samanlaisia tuossa asiassa, että joku tietty biisi voi tuoda niin älyttömän voimakkaat tunteet että saattaa jopa ärähtää toiselle ihmiselle joka hölpöttää ko. biisin soidessa.

  Ja tuo kuulostaa niin tutulta, tuo entisajan surumielisyys... Hauska tietää, että me molemmat ollaan käyty jokin tietty muutos läpi ja muututtu vahvemmiksi ihmisiksi. En palaisi mistään hinnasta siihen vanhaan Veeraan, vaan nyt tajuan myös oman arvoni ja asiat, jotka oikeasti merkitsevät. Tällä kertaa niihin asioihin kuuluu myös minä itse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.. Mää kyllä kuulen tuossa hirveästi haikeutta ja ehkä toisaalta just siks sitä surua, kun tuo kappale on silleen ihana ja iloinen, mutten pystyny kokemaan sitä silleen vaikka sen huomasinkin :) Kuulostaa kyllä just niin samalta! Oon ylpeä susta ja pysytään suunnitelmissa ja poristaan tarkemmi ku satutaan samaan kaupunkiin :)

   Poista
 13. Oi ootpa kaunis! :-) Sulla on ihan mielettömän ihania vaatteita ja sun blogi on muutenkin tosi ihana! ♥ Kaunista tekstiä. Vau.

  VastaaPoista
 14. ♥♥♥ Rakas!
  P.S. Oli pakko laittaa Haloo Helsinki soimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi murunen♥♥♥ Oli ihanaa kun laitoit viestiä eilen! Oot tärkeä!

   Poista
 15. Sulla on kyllä aivan ihana blogi! Rakastan lukea tämmösiä postauksia missä on oikeesti asia tekstejä eikä kuvia esim. saaduista tuotteista :D Tuut varmasti jonain päivänä pääseen jonnekkin indiedaysille tai jollekkin lehdelle kun kyllä hyvät blogit eroaa joukosta ihan selvästi ! :) Jatka samaan malliiin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis :) Onhan se kyllä aika puuduttavaa lukea pelkistä saaduista tuotteista, ellei ne tuotteet jostain syystä satu aina kiinnostamaan hirveästi :D Itsekkin luen mieluiten tämäntyyppisiä tekstejä! Jos et oo aikasemmin käyny lukemassa niin meeppä katteleen Heidippa -blogia, mun ehoton lemppari ollu oikeestaan koko mun bloggaamisajan juurikin kirjoitusten ja kirjoitustyylin vuoksi :)

   Poista
 16. Haikailitko koskaan poikaystäväsi perään eron jälkeen vai oliko se ns kerrasta poikki eikä sen jälkeen ollut enään mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai haikailin joskus! Ei ne tunteet hetkessä häviä, vaikka muuten olinkin tietyllätavoin onnellisempi ja helpottunut :) Asiat pitää vaan laittaa tärkeysjärjestykseen ja löytää tasapaino niiden välille :) On kuule paljon pohdittu näitä asioita, ja onhan nämä edelleen mielenkiintoisia ja monimutkaisia juttuja :D

   Poista
 17. Ette kuitenkaan ollu kummemmin yhteyksissä eron jälkeen vai? Itselläni on nimittäin meneillään sama tilanne ja tuntuu hankalalta ns pitää näppejä erossa toisesta kun tunteita kuitenkin vielä on.. if u know what i mean;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä kannattaa pitää se päätös silleen, että jos näkee parhaaksi erota niin sitten on oikeesti erossa vaikka vaikeelta alkuun tuntuski :) Ei se "juttu" pääse loppumaankaan jos edelleen on edes puoliksi yhteyksissä tai muuta.. Me ei itseasiassa juteltu mitään ainakaan pariin kuukauteen, mikä oli ehkä vähän outoa, mutta ainoostaan hyvä asia niin pian eron jälkeen :D Suosittelisin pitämään pintas ja olemaan erossa toisesta ellet sitte halua muuten jatkaakkin juttua ja se taas sitten kannattaa sanoa suoraan :)

   Poista
 18. Kirjoitat ihan mielettömän hyvin, kauniisti ja avoimesti. Itse olin myös melankoliaan taipuvainen, lannistunut muiden tahtoon ja hämmentynyt siitä miten huonosti ihmiset, joiden kuvittelee välittävän susta, voivatkaan kohdella. Liian kiltti ihminen. Kun viimein pääsin pari vuotta sitten vihan ja turhautumisen kautta yli surusta nähdessäni omassa työssäni (hoitaja) ammattilaisen, jonka piti olla heikkoja varten, hyväksikäyttävän taloudellisesti masentunutta ihmistä en enää voinut uskoa, että kukaan muu voisi nostaa pohjamudista kuin ihminen itse itsensä. Läheisten apu on tottakai suunnattoman tärkeää, mutta kipinän pitää lähteä sisältä. Mikään tunne ei ole ollut yhtä voimaannuttava, kuin se kun itse ymmärtää olevansa avain omaan onneensa. Toinen asia, minkä ymmärsin on, ettei itseään kuluttavaa ihmistä ole hyvä pitää lähellään. Toki on aikoja, jolloin ystävistä toinen tarvitsee enemmän tukea, mutta tärkeää suhteessa on olla tasapaino. Kenenkään ei tarvitse olla pelkkä olkapää tai jojo.

  Kun oppii terveen itsekkyyden, pystyy suojelemaan omia voimavarojaan ja tekemään asioita, jotka saavat onnelliseksi. Itse sanon nykyisin suoraan mitä ajattelen, jos jonkun kommentti jää painamaan enkä anna itseni vatvoa sitä pään sisällä. En myöskään ole enää hiljainen hyväksyjä, joka lannistuu pahan edessä. Silloin kokema suru ei ole ilmaan jäävä vellova tunne vaan itku puhdistaa. On vapauttavaa ymmärtää ettei itse tarvitse kantaa koko maailman murheita harteillaan.

  Ihanaa, että olet päässyt suurimman surun yli. Jos se meinaa palata, muista että elämän voi aina järjestää uudestaan eikä mikään asia ole niin paha ettei siitä selviäisi. Tsemppiä, oot hieno tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietäsit vaan kuin antaumuksella luin tuon sun kommentin! Jotenkin hymyillen vaikka haikeaa tekstiä osittain olikin. Jotenkin vaan sun koko kirjoituksesta paistoi sun vahva luonne ja ymmärrys :) Sinäkin vaikutat kyllä mahtavalta likalta!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat