maanantai 11. marraskuuta 2013

Urheilu ja Roaccutan sekä lihasten kasvusta
Lupasin tässä postauksessa kertoa vielä siitä, kuinka Roaccutan ja kova treeni ei sopinut yhteen.

Tuon kuurin aikana käskettiin vähentämään voimakasta harjoittelua ja fyysistä rasitusta. Mulla oli tuolloin kuitenkin tosi kovaa treeniä, joskus jopa kahdesti päivässäkin, ja oon katunut sitä vähän jälkeenpäin. Olin kuitenkin just vaihtanut junnujoukkueesta naisten liigajoukkueeseen, jossa silloin tehtiin hommia vielä kovemmin entä muina vuosina, enkä heti voinut enkä ois halunnukkaan olla treenaamatta tai vetää harjoituksia puolitehoilla.

Eihän mulla ole mitään tieteellistä todistetta tälle, mutta tuolloin lääkekuurin aikana urheillessa mun lihakset meni tosi helposti maitohapoille, ja kun ne kerran meni niin ne ei enää palautuneetkaan niinkuin aikaisemmin. Tottakai huomasin eron helpostikkin kun olin aikaisemminkin urheillut paljon.. Myös yksi samaa lääkettä syönyt ja samoissa treeneissä käyvä sanoi ihan samaa. Tuntui kuin kokoajan olisi ollut jarrut päällä, ei vaan saanut itsestään puoliakaan tehoja irti. Tosi lannistava olo, voitte kuvitella yrittävänne esimerkiksi juosta, mutta ette vaan jostain syystä pääse eteenpäin.. Kun mun lihakset meni jumiin jostain treenistä, se jumi ei millään lähteny ennen kuin sain pitää vähintään 3 päivän levon, ja eihän sellasta taukoa ollut kuin todella harvoin.. Vaikka kuinka tein alku- ja loppulämmittelyt, join paljon vettä, söin hyvin, nukuin hyvin, venyttelin jne, ei mikään auttanu..

Noh, tuo asia ei jäänytkään vain tuon kuurin aikaiseksi jutuksi! Sen jälkeen mun lihakset menee edelleenkin tosi helposti jumiin ja lihasten räjähtävä voima on aika heikko.. Hyvänä esimerkkinä se, kuinka nyt juhannuksena heittelin rennosti frisbeetä vartin ja aamulla olin niin jumissa, etten meinannu päästä sängystä ylös eikä pää kääntynyt oikealle :D IHAN OIKEASTI, heittelin frisbeetä vartin?! On sellasia juttuja, joiden tiedän aina laittavan tietyt lihakset käsittämättömään jumiin, vaikka kuinka lämmittelisi ja venyttelisi ja muuta.. Kävin pari viikkoa sitten pelaamassa sulkapalloa ja käsi oli pari päivää niin jumissa, että piti vesilasikin nostaa toisella kädellä - ihan niinkuin tiesinkin jo etukäteen. Kävin koululla tyttöjen kanssa pumpissa toisen kerran ikinä, edellisestä kerrasta oli pari vuotta, tein ihan minimaalisilla painoilla ja seuraavana päivänä olin aivan kanki. Jalat, selkä, hartiat ja kädet oli kaikki aivan jäätävässä jumissa :D Sen jälkeen itseasiassa soitinkin ajan hierojalle..


Sittemmin seuraavan parin viikon aikana kävin muutaman kerran pumpissa, eikä jumia enää tullut yhtään niin pahasti, eli kyllä mun kroppa toisaalta tottuukin kun liikkeestä tulee tuttua, eikä sitä tee liian raskaasti. Mutta kaikki mistä on pitäny vaikka vaan parikin viikkoa taukoa, aiheuttaa ihan älyttömiä jumeja. Jos haluan juosta vetoja täysillä, mun pitää juosta 40min lenkki siihen alle, että saan itestäni oikeesti jotain irti. Ja siitä lenkistäki pitää alku olla aaaika rauhallista, muuten tulee hirveät maitohapot..

Elikkä siis mun nopeus ja räjähtävyys on tippunu ihan hirveästi siitä, mitä se oli ennen tuota Roaccutania.. Yleisesti ottaen kans esim kentällä jaksaminen, kun siellä tulee niitä kiihdytyksiä sun muita, eikä mun kroppa useinkaan oo niin lämmin kun sen pitäis olla > tulee maitohapot > en jaksa ennää, tai ei vaan siis jalka enää liiku. Eikai tuo muuten haittais, mutta yritä siinä sitten pelata jotain oikeasti ihan kovia sarjoja.. Hhuoh.

Oisko jotain poppakonsteja millä vältätte maitohapot tai jumit, taikka nopeutatte niiden ohimenoa tms?


Kävin kesällä juoksemassa lenkin sellaisessa kaatosateessa, että olin läpimärkä jo kolmen minuutin jälkeen, ulkona ei näkynyt ketään muita ihmisiä ja juoksin keskeltä kaikkia isoja lätäköitä, koska lenkkaritkin oli jo ihan märät. Toinen kuuloke ei enää edes pysyny korvassa, koska olin siis oikeasti aivan läpimärkä, piti juosta aivan silmät sirrissä kun vettä tuli niinku saavista ja lenkkarit kuivu kolmen päivän päästä..
Mutta se fiilis oli aivan mahtava!!En oo vuosiin pystynyt nostelemaan minkäännäköisiä puntteja, en tekemään punnerruksia, enkä muuta joka voisi jumittaa hartioita. Miksikä, no niiden mun pääkipujen takia. Hartioiden ja yläselän jumi oli melkein aina laukaisemassa migreenin. Loppukeväästä löytykin lääke, joka estää nuo migreenikohtaukset, ja sen myötä uskalsin varovasti vähän kokeilla nostella painoja.. Nostelin 3kg painoja, ne oli kaikessa keveydessään mulle aika sopivat. Niitä jaksoi hyvin nostella, mutta ne kuitenkin tuntui, enkä uskaltanut ottaa riskiä, että laittaisin hartiat todella jumiin yrittäessäni repiä maksimeja tms..

Tässä pari kuvaa kesältä. Olin tuolloin nostellut niitä 3kg painoja aika rennosti ja satunnaisesti silloin kun mieli teki.. Eli perus mun treenaamista :D Yllätyinkin aikalailla miten vaikutti noiden painojen sillon tällön nostelu. Joku varmaan miettii, että no eihän tuossa ole lihasta minkäänvertaa, ei olekkaan! MUTTA yllättävän paljon kuitenkin siihen nähden, kuinka minimaaliset mun painot oli, kuinka satunnaisesti tein mitä milloinkin parin kuukauden aikana :D

Ehkäpä tuosta jotenkin tuli mieleen, kun mulle on monta kertaa sanottu siitä, että mun kroppa ois varmaan aika hyvä johonkin tyyliin fitnesshommiin. Ite oon aina ollu silleen miksi.. Oon joskus ajatellut saavani "lihasta näkyviin" suht helpolla, ainakin verrattuna moniin. Yksi läheiseni on aivan superhyvässä kunnossa ja näyttää siltä, että kävis salilla ahkerastikki, lihakset on selvästi erottuvat ja melko isot sen kokoiseen kroppaan, mutta voimaa ei vaan ole minkään vertaa :D Kun hän harvoin, ehkä muutaman kerran vuodessa käy salilla, hän aina naureskelee, että mahtuukohan huomenna enää vaatteet päälle, sillä lihakset oikeasti reagoi melkosesti. Onhan tuo nyt vähän liioiteltua, mutta jotkut vaatteet alkaa kyllä kiristään, eli jotain siinä oikeastikkin tapahtuu. 

Just niinkuin vaikka mullakin, moni vois luulla, että sitä rautaa nousis enemmän kun ulkomuotoa katsoo. Niinkuin ihan oikeasti, onhan 3kg puntit aika säälittävää :D Kun taas monesti ite yllätyn kuinka paljon voimaa joiltain löytyy, vaikkei sitä päällepäin huomaakkaan. Ollaanhan me ihmiset kaikissa asioissa vähän erilaisia, joten eihän tämä nyt silleen mikään seitsemäs ihme ole.. Mutta mistä tämä johtuu yms?

Onko siellä teitä, jotka on tuntunu yrittävän kasvattaa sitä lihasta vaikka kuin paljon, muttei näkyviä tuloksia vaan tunnu tulevan? Toisaalta myös onko siellä teitä, joiden pala tuntuu kasvavan ihan silmissä jo muutaman treenikerran jälkeen? 

Ja onko siellä joku, joka osaa kertoa faktaperäisesti tästä asiasta?! :D


21 kommenttia:

 1. Toi on kyllä jännä että joillain kasvaa se lihas sairaan nopeaa. Esim. mulla kasvaa ojentajat ja reidet tosi nopeeta, mutta jotkut rintalihakset tai olkapäät ei niin millään :D Hauis/ojentajaosio alkaa näyttämään ehkä turhankin miehekkäältä kohta... Kerran kun tulin kotiin salilta äiti tuli tunnustelemaan mun olkapäitä kysyen "Onko sulla jotkut toppaukset tässä alla" ja vihjasi että eikai ne nyt vaan kasva tuosta enää. Vaikka omasta mielestä ne olkapäät on just jääny kehityksessä jälkeen? Sulla taas näyttää melkosen hyviltä nuo olkapäät, itellekkin kelpais! Ja reidet ja peppu tänne kiitos.

  Silloin ennen salia muistan kuinka reenailin 2,5 kg punteilla ja nekin tuntui hirveän painavilta. Nykyään teen sitten reeniä yleensä 12,5 punteilla :D Että kyllä noista hyvä alku tulee, sulla kannattaa ottaa varovasti kun se migreeni on paskamainen homma.. Jarnolla on muuten ihan sama toi! Silläkin on migreenivaara aina kun se jumittaa salilla epäkkäät/olkapäät/yläselän. Mutta hyvä venyttely varmasti estää kohtauksia...

  Nämä ei nyt vastannut mihinkään sun kysymyksiin tossa lopussa, mutta tulinpahan höpöttelemään! Yksi tuli muuten mieleen, että näkyyköhän pienemmillä tyypeillä lihakset selvemmin koon takia tms...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tuo teiän äiti :DD Mää en silleen ossaa sanoa, mitkä itellä kasvais hitaasti.. Ehkä varmaan siksikin kun en oo ikinä kiinnittäny niihin huomiota, oon vaan tehny mitä milloinki :D Jostainhan se on aina pakko alottaa :) Muistan vaan ku pienempänä sillon telinevoimisteluaikoina oon ollu silleen aika vahva pikkutyttö, ja tuollon ei jaksanu mittää ku sai taas alkaa tekemään :D Niin venyttely varmasti estääki, vaikee vaan just niitä syvempiä tuolta venytellä ja ku mulla on tää extrajumiutuminen muutenki :DD

   Just hyviä pointteja!! Tuollastaha mää tossa kyselinki, omia kokemuksia :p Hmm, en kyllä oo ainakaan mitenkään yleisesti huomannu. Toisaalta vois kuvitella, että just isoilla tyypeillä näkyis selvemmin koska ne lihaksetkin on niin isoja :D Riippuu varmaan vaan niin tyypistä!

   Poista
 2. Ei liity hirveesti postaukseen mutta tykkäätkö lihaksista miehellä tai kuinka tärkeetä sulle on että mies reenaa? Onko sulla ollu miehiä jotka reenaa just jotain painonnostoa yms tai puolestaan jotka ei reenaa mitään?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään! En tosin sellaisista oikeasti hirveistä bodareista.. Sellainen aika perus lihaksikas urheilijakroppa on paras :) Ja sillä on väliä paljonkin siksi, että silloin on edes suunnilleen samat arvot ja intressit! Mulle itselle urheilu on iso ja tärkeä osa elämää, enkä oikeen pystyis olemaan ihmisen kanssa joka ei ymmärrä miks haluan lähtä treenaamaan, miks käytän niin paljon aikaa siihen, tai joka ei lähtis mun kans koskaan urheilemaan yms.. Ja kaikki on oikeestaan olleet sporttisia, kerran hengailin vähän aikaa yhden pojan kans, joka ei kuulunu tähän samaan kategoriaan, ja sen takia aika isoltaki osalta se homma jäi.. En ois varmastikkaan ees lähteny siihen juttuun, jos se tyyppi ei ois muuten ollu aivan huippu :D Mutta sillon tuli selväksi, että tarvin jonkun oikeesti urheilullisen, joka mielummin patistaa muaki lenkille yms eikä vaa houkuttele sohvalle karkkipussin kans joka ilta :D

   Eli treenaus ei oo tärkeetä ulkonäön vuoksi, se on vaan plussaa! Ainoastaan siksi, että on paljon enemmän samoja kiinnostuksen kohteita sitä kautta ja muutenkin arvostaa samoja asioita :)

   Poista
 3. oisko mahdollista mitenkään että muuttasit blogin fontin isommaksi? :) ois helpompi lukee!

  kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kattoa löytyykö tuolta jotain sellasta fonttia joka ois itsessään isompaa.. Jos fontin kokoa vaihdan niin tulee kissan kokosia kirjaimia :D Vaikea ehkä kattoa ite paremman kokosta fonttia, koska mun omaan silmään tuo nykynen näyttää ihan normaalilta :) Mutta yritän!

   Poista
  2. Joo, ei siis ole tietenkään mikään pakko, sunhan blogi tää on! :) tämmönen pieni ehdotus vaan jos joskus haluat muuttaa blogissa jotain ;)

   Poista
  3. Totta! Ja ihanaa ku sanoit tuon sääki :D Katon kyllä jos löytyis joku, tää on vaan se ihan oletusfontti ja on jo niin tottunu tähän :p

   Poista
 4. Täältä blogista saa älyttömästi inspiraatiota urheilemiseen ja liikkumiseen!

  VastaaPoista
 5. Tuo olka"lihas" kuva on ihan hölmö huijaus ku kaikilla tulee tuossa käden asennossa tuommonen, on kuinka reenaamaton tahansa!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enhän mää mitää väittänykkää, kuhan vaan näyttää kivalta! :D Mietin vähän annanko tuon olla tuossa, mutta näyttää kivalta niin että oli pakko jättää :D Piti tässä kysyäkki, että onko tuo ees jottai lihasta vai mitä >:DD Mutta on mulla siinä lihasta oikeestikki nii ei nyt ees niin väliä :3

   Poista
 6. Voisikko tehä videopostauksen!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo!! On pitäny tehäkki jo jonkun aikaa :D Onko mitään tiettyä mistä haluisit kuulla? :)

   Poista
  2. Enkä vaan jotain kuulumisia höpötellä ku aika vähän oot kertonu mitään jkylän juttuja!:)

   Poista
  3. Ooorait :) Yritän tehä tässä pian! :)

   Poista
 7. Voi kun oot kaunis :)

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. eli siis sulla on vieläkin paikat jumissa roaccutanin takia? luuletko että se on sen takia koska liikuit kun sulla oli se lääke, vai onko se muutenkin lääkkeen takia (eli että nämä oireet jälkeenpäin olisivat tulleet vaikka et olisi liikkunut yhtään kuurin aikana)
  Mietin jos pitäis hankkia roaccutania kun acne on sen verran paha... tuo liikunta homma vaan epäilyttää ja harmittaa koska ei olis kiva olla lähtemättä salille :/ oon muutenkin tosi skeptinen roaccutania vastaan ku se kerran on keksitty alun perin syöpää vastaan... creepy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että se muutti jotain mun lihaksistossa silloin.. Voihan osa olla myös jostain teini-iän muutoksesta, mutta en oikein usko kun ei tää mikään normaali juttu kuitenkaan ole. Uskon siis, että joku lihaksistossa/lihaksissa/lihassäikeissä tms muuttu sillon, ei että lääke jotenki muka vielä vaikuttais. En tiiä oisko ihan normaali liikunta haitannut miten, mutta mulla oli käytännössä joka päivä ja joskus kahdestikki tosi raskaita treenejä.. Eikä kukaan oikein sillon kuunnellu mua enkä saanu ottaa löysemmin vaikka kroppa ois sellaista kaivannutkin, että ehkä tällaista ei ois tullu jos oisin menny kropan ehdoilla niinku ihminen normaalisti tekeekin.. Mutta vaikeaha tällasista on sanoa mitään kun eipä kaikkea voi tietää mistä mikäkin johtuu tms.. :/

   Poista
 9. Päädyin tänne googlen kautta tosi pitkän ajan jälkeen, mutta halusin tuoda faktatietoa :D elikkä tosiaan ainaki nykyään roan pakkausselosteessa lukee jotain siitä et lihakset alkaa hajottaa itteään jos urheilee liikaa, se on mainittu pariinki kertaan, esimerkiks niin että pitää ehkä lopettaa lääkitys jos verikokeessa näkyy liikaa lihasproteiinin hajoamistuotetta tms. Kannattaa googlata, se löytyy netistä se nykyinen pakkausseloste!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat