tiistai 4. helmikuuta 2014

Yhteisöviestintä ja Jyväskylä opiskelukaupunkina

Nyt postausta, jota ootte pyytänyt jo moneen otteeseen! Vaikka varmasti oon vielä ainakin osittain ulapalla joistain jutuista niin koen olleeni täällä jo sen verran, että voin aivan pätevästi jotain aiheesta ja omista kokemuksistani kirjoittaa :)

Laitan postaukseen kampusalueelta otettuja kuvia, jotta saatte vähän osviittaa miltä täällä näyttää :) Pääsykoekuvat ovat harjulta muutaman sadan metrin päässä yliopistolta ja yksi kuva approilta keskustasta, mutta tunnistatte sen kyllä..

Wikipediasta löytyy aika hyvä selostus alasta ja lyhykäisyydessään esittelykin selittää paljon jo monelle:

Yhteisöviestintä tutkii viestintää työyhteisöissä sekä erilaisten organisaatioiden ja sidosryhmien välillä. Yhteisöviestintä pitää sisällään sekä työyhteisön sisäisen vuorovaikutuksen (organizational communication) että työyhteisön ja sen ympäristön välisen vuorovaikutuksen (public relations). Yhteisöviestintä on organisaation tiedotus- ja suhdetoimintaa.

Englanninkielinen nimitys Organizational Communication and Public Relations varmaan vielä selkeyttää alaa monelle.

kuva

Alan mielenkiintoisuutta lisää osa-alueiden monipuolisuus ja vaihtoehtojen määrä. Tykkään tästä alasta juurikin sen takia, että mulla on varaa valita minne päin suuntaudun jo opinnoissani, mutta myös myöhemmin työelämässä vaihtelu ja monipuolisuus on mahdollista - joissain tapauksissa oletusarvokin. Mulla ei vielä ole mitään tietoa siitä, millaisia hommia haluan tehdä sitten valmistuttuani, mutta onneksi mun ei tarvikkaan. Se on siis älyttömän iso plussa näissä opinnoissa, jos mielessä ei ole jo 5-vuotiaasta asti siintänyt että haluaa esimerkiksi opettajaksi.. Tässä lueteltuna erilaisia suuntautumisvaihtoehtoja, joista löytyy lyhyet selitykset vielä Wikipediasta:

mediasuhteet
kriisi- tai erikoisviestintä
luotaus
mielikuvien hallinta
ympäristön teemojen hallinta
viestintäprosessit ja viestinnän tehtävät
viestinnän laatu
viestinnän trendit
viestintätehtävien koordinointi
innovaatiot ja muutos
Sitten vielä pätkä Jyväskylän yliopiston sivuilta:

Pääpaino opinnoissa on organisaatioviestinnän johtamisessa ja kokonaisvaltaisessa hallinnassa. Näkökulma sisältää vuorovaikutteisen lähestymisen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään. Keskeisiä aiheita ovat strateginen viestintä, suhdetoiminnan teoria, sisäinen viestintä ja muutos, teemojen hallinta, mediasuhteet ja markkinointiviestintä.
Yhteisöviestinnän opinnot valmentavat opiskelijoita toimimaan viestinnän ammattilaisina yrityksissä, julkisella sektorilla, järjestöissä, tutkimusyhteisöissä, viestintätoimistoissa tai itsenäisinä konsultteina. Työtehtävinä tämä tarkoittaa tiedottajan tehtävien hoitamista, viestinnän suunnittelua, valvontaa ja hallintaa sekä asiantuntijatehtäviä esimerkiksi mediasuhteiden hallinnassa, median sisältöjen luomisessa, tapahtumien koordinoinnissa, tutkimuksessa, konsultoinnissa ja viestinnän ohjeistamisessa.

kuva


Tämä ensimmäinen vuosi on varmaan kaikkialla enemmän tai vähemmän totuttelua kaikkeen ja täällä on ollut aika paljon teoreettista asiaa, seuraavat vuodethan vasta näyttää sen mitä niillä on annettavana, mutta oon kuullut vanhemmilta opiskelijoilta menon muuttuvan paljonkin toiseen vuoteen tultaessa.

Nyt mulla on menossa omissa aineopinnoissa media-analyysi ja kritiikki -kurssi, jonka aikana luennoitsija haluaa meidän kesken luentojenkin twiittailevan ja keskustelevan facebookryhmässä kaikesta aiheeseen liittyvästä. Eräällä luennolla katsottiin pätkää Viimeinen ristiretki -sarjasta ja pohdittiin onko se tutkivaa journalismia. Sarja on viihteellinen, mutta journalismin tarkoitushan on pitkälle viihdyttää. Onko sallittua rikkoa lakia edes tutkivan journalismin nimissä, rikkooko Arman lakia - kyseisessä jaksossa esim toimitti laittoman aseen jengille. Onko kaikki sarjassa näkyvä faktaa. Arman ei vain kerro tarinoita ja kerro kuinka esim jengi toimii, vaan menee mukaan ja siten rakentaa itse tarinaa. Jne jne jne

Toinen meneillään oleva kurssi on viestinnän etiikka ja normit, jossa katsotaan lehtijuttuja, artikkeleja, otsikoita, kuvia, mitä tahansa, jossa on mennyt jotain pieleen tai toimittu etiikkaa tai normeja vastaan. Mielenkiintoisia tapauksia ja yllättävänkin hauskoja monet mokat :D Sitäpaitsi monia asioita olisi jokaisen hyvä tietää, missä menee rajat toisen kuvaamiseen, kuvien julkaisuun, nimen kertomiseen yms.

Tällaisia oikeastikkin ihan kiinnostavia kursseja - on niissä tosin puuduttavaakin aina välillä, mutta missäpäs ei olisi.. Nyt mulla on noiden lisäksi henkilöstöjohtamista, psykaa, ruotsia ja ranskaa. Ruotsi on noista ainoa pakollinen, muut oon halunnut ottaa. Sekin on aivan ihanaa yliopistossa kun valittavia aineita on niin paljon, että helposti tulee otettua liikaakin kun löytyy kaikkea niin mielenkiintoista :D Itselleni ainakin tuli vähän yllätyksenä kuinka monipuolisesti täällä voi opiskella kaikennäköistä. Viestinnän kursseilla on 80% läsnäolopakko, mutta esim kauppiksen puolella tai psykassa saa käydä tai olla käymättä oman halun mukaan.

Selkeästi suurin ero ja yllätys lukioon verrattuna on se, kuinka vähän täällä on luentoja. On silleen aika vapaata, mutta sitä omaa työtä täytyy kans tehdä ja hyvissä ajoin.


PÄÄSYKOKEISIIN valitaan papereiden perusteella 100 hakijaa, itsehän kirjoitin M-paperit noin 8,5 keskiarvolla ettei mikään Einstein tarvitse olla päästäkseen ensimmäisestä vaiheesta eteenpäin. Pääsykokeisiin oli ennakkotehtävä, 3 minuuttia aikaa kertoa aiheesta (viimevuonna piti kertoa jonkin tunnetun organisaation sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä, miksi se on tärkeää yms), puhe äänitettiin ja sen jälkeen haastattelijat kyselivät kaikennäköistä niin suomeksi kuin englanniksi. Itse tein 3 minuutin ennakkotehtäväni edellisenä iltana nopeasti äidin avustuksella, koska edeltävänä päivänä olivat olleet toiset pääsykokeet jonka vuoksi tämä homma oli jäänyt aivan kokonaan. Puhuin Valiosta ja taisin aloittaa rennosti kertomalla kuinka muistan vielä tänäkin päivänä kun sain pienenä Valiolta tuotehyvityksenä pingviini-jääkaappimagneetin, joka on hyvä esimerkki siitä kuinka Valio osaa pienillä eleillä saada asiakkaan tuntemaan olonsa erityiseksi ja jotain sinneppäin. Puhuin myös siitä kuinka niin isossa yrityksessä sisäisen viestinnän on tärkeää toimia ja työntekijöitä motivoida ja saada heidät tuntemaan itsensä merkittäviksi osiksi organisaatiota, sekä kuinka Valio ulkoisella viestinnällään painottaa puhtaaseen ja luotettavaan kotimaisuuteen käyttäen mainoksissaan onnellisia maatilallisia idyllisessä suomalaismaisemassa, jossa lehmätkin laiduntavat tyytyväisinä vihreillä niityillä. < Tuossa siis vain muistinvaraisesti suuntaa sille mitä mun ennakkotehtävä sisälsi :D

Kymmenkunta hakijaa tulee lopulta valituksi ja saa koulupaikan. Meillä on nyt kai 12 fuksia, koska pari oli päässyt jo aikaisemmin mutta pidättänyt koulupaikkaa. Myös 10 maisterivaiheen opiskelijaa, joita ei tosin näe paljoa kun heillä on aivan erilaiset hommatkin..

Jyväskylän yliopisto on ainoa paikka, jossa yhteisöviestintää voi lukea pääaineena.Nämä kuvat on otettu pari tuntia ennen pääsykoetta, eipä ois sillon uskonut että näin tässä kävis! Vaan onneksi kävikin :)
TYÖLLISTYMISESTÄ ei tietenkään ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa vastausta, mutta kyllä meillä on hyvät työllistymisnäkymät. Ensinnäkin organisaatioita on älyttömästi ja ne tarvitsevat osaavia työntekijöitä viestintäpuolelle - ulkoiseen taikka sisäiseen, meitä alaa opiskelevia ja siihen valmistuvia on vielä aika vähän joten kilpailu ei ole kovimmasta päästä, työtehtäviä ja paikkoja sekä suuntauksia on lukemattomia. Työnhakuverkostoa luodaan jo pitkälti opintojen aikana.
Itse Jyväskylästä tykkään aivan älyttömästi! En ois ikinä uskonutkaan viihtyväni näin hyvin. Valehtelematta en ole kertaakaan, edes puolta päivää ikävöinyt Ouluun tai tuntenut oloani yksinäiseksi täällä. Tämä on todella kaunis kaupunki ja kampusalue myös on todella todella suuresti mun mieleen! Esimerkiksi Oulun yliopiston puitteisiin verrattuna tämä paikka on kuin paratiisi.. Suuri plussa on myös se, että yliopisto sijaitsee aivan keskustan vieressä, kesällä muutamassa minuutissa pyöräillen on jo niin keskellä keskustaa kuin on vaan mahdollista päästä.

Tykkään paljon myös siitä, kun täällä on tosi monia erillisiä rakennuksia! Ei siis ole yhtä isoa betonineliötä, jonka sisällä homehdutaan koko päivä vaan luennot vaihtelevat melko paljonkin rakennusten välillä. Rakennukset ovat kuitenkin siis lähellä toisiaan, eikä haittaa vaikka olisivatkin kauempana koska noin kauniilla kampusalueella voisi kävellä ympyrää ihan vaikka omaksi ilokseenkin :D

Tässä vielä kartta Seminaarinmäen kampusalueesta havainnollistamaan noita rakennuksia. Nyt mulla on enimmäkseen luennot olleet L, D, S, M ja P rakennuksilla.

kuva

Täältä on tosi helppo löytää uusia ystäviä kun opiskelijoita on niin paljon, täältä on helppo lähteä käymään mutka vaikka Helsingissä, täällä on hyvät liikuntamahdollisuudet ja yksinkertaisesti vaan kaikki mitä itse tarvitsen ja vieläpä kaikki on ihanan lähellä toisiaan joten pyörällä pääsee kymmenessä minuutissa käytännössä minne tahansa.. Ainoa miinus (miinus ja miinus) on tämän kaupungin mäkisyys. Tykkään hirveästi mäkisestä maastosta ja se kaunistaa maisemaakin tosi paljon, mutta kämpille on aina hirveä ylämäki kun käyn luennoilla rannassa - siellä on kauppis ja psyka.. Niille luennoille saa mennän sen muutaman minuutin pyöräilymatkat jarrut pohjassa puolet matkasta kun taas takaisin tullessa puolet matkasta on vaan pakko taluttaa pyörää :D Onneksi sentään noin päin, muuten ei varmaan koskaan jaksaisi lähtä raahautumaan luennolle kamalaan ylämäkeen >:D
kuva

Käsi sydämellä voin vannoa tänne muuttamisen ja opiskelemaan tulemisen olleen paras päätös, jonka oon koskaan tehnyt. Nyt tuntuu ihan naurettavalta kuinka kesällä pohdiskelin josko jättäisin tämän koulupaikan välistä ja keksisin jotain jonne "varmasti" haluan. Totuus on se, että olin vain nössö ja olisi ollut niin helppo tuudittautua tuttuun ja turvalliseen. Nyt ihan kauhulla mietin millaista elämäni olisikaan jos olisin tehnyt väärän päätöksen ja jäänyt odottamaan seuraavaa vuotta. Odotin muuttoa ja koulun alkua kuin kuuta nousevaa sen jälkeen kun päätin ottaa koulupaikan vastaan, ja kertaakaan en oo edes pohtinut olisiko pitänyt valita toisin. Olen myös hurjan iloinen siitä, että uskalsin lähteä vieraaseen kaupunkiin, se on vielä opiskelujakin enemmän ollut paras koskaan tekemäni päätös.

Joten rakkaat ihmiset siellä ruudun toisella puolella, olkaa rohkeita ja lähtekää opiskelemaan vaikka koulu olisikin vieraassa kaupungissa, josta ette edes tuntisi ketään. Se on täysin omanlainen kokemuksensa eikä sinä voi sanoinkuvailla.. Kuin uuden sivun sijaan saisi aivan upouuden ennestään tyhjän kirjan, jolle ainoastaan itsellä on oikeus kirjottaa.

Joten ihan oikeasti kokeilkaa uutta vaikka se alkuun jännittäisikin :) Parempi kokeilla entä katua! Kuten sanoin, tämä on ollu mulle paras päätös, jonka ikinä oon tehnyt. Olisitko valmis sulkemaan oven suunnalta, joka saattaisi hyvinkin olla myös sun elämän paras päätös? Ja muistakaa, takaisin on aina mahdollista palata :)
Selkenikö yhtään mun opinnot tai Jyväskylä opiskelukaupunkina? :)
Ja sanokaa jos puuttui jotain olennaista tietoa, niin lisään!


36 kommenttia:

 1. Itse tykkään Jyväskylästä kaupunkina ja oli ihana lukea, millaista on opiskella kyseistä alaa =) huippua. Ja taas kerran, niin makeita kuvia! Kumpa joku auttaisi minuakin ottamaan tuommoisia (ensin pitäis tosin alkaa meikkaamaan taas ja kulkemaan muissakin vaatteissa kuin verkkareissa =D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tajua miten jklästä vois olla tykkäämättä, paitsi jos on asunut täällä aina :D Kiitos! Mää kans näytän yleensä näin talvisin ihan joltain möröltä vaan täällä, se on aivan fine :D

   Poista
 2. Hähh miten niin JKL yliopisto on paratiisi verrattuna Ouluun. Samanlaisia rumia tiilitaloja nuo näyttää olevan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin se on mielipide ja ehkä pointti ei oo se mitä materiaalia rakennukset on :D Täällä on kaunis ympäristö ja osa Seminaarinmäen rakennuksista on Alvar Aallon suunnittelemia ja välillä kesken luentojenki on joitain ihmisiä tullu kattelemaan sitä arkkitehtuuria. Oon aatellu kyllä ottaa kuvia sittenku jaksaa ja ehtii ja on vähä näyttävämmät ilmat, nuo on vaa jotain mitä löysin netistä koska ei ollu tähän hätään muutakaan.

   Poista
  2. Ja Verppu otetaanpa skaba kevääksi, molemmat ottaa 15 kuvaa omasta yliopistosta/kampusalueesta ja laitetaa äänestys pystyy kummista ihmiset tykkää enemmä! ;) Lyyää vetoa vaikka kymppitonnista tai siitä täydellisestä salaatista jota en oo päässy maistamaan vieläkää, mulle käy kaikki!

   Poista
  3. 8DDDD Varmasti kaikki rakastuu Oulun yliopiston muovilattioihin ja ihmeellisen räikeisiin 70-luvun väreihin... Ehkä mä luovutan sen vedon jo tälleen alkuunsa! Toisaalta aina voi yrittää ja tuo kuulostaa ihan hauskalta idealta jos olit tosissas :D Laitappa kuvia sieltä joskus kun en oo tarkemmin kyllä nähny niitä tiloja varsinkaan sisältäpäin.

   Meilläpäs on superhieno eläinmuseo!

   Poista
  4. Otetaan oikeestikki! :D Ois just hauska 8) Hahahah :DD Mää en oo muuten koskaan tainnu ees käyä siellä?!

   Poista
  5. Challenge accepted, pitänee alkaa kuvailemaan siellä 8) Hm, vääryys!

   Poista
  6. Tiiäkkö musta tuntuu aina lipastolla kun olis jossain puuhamaassa kun kemian luokassakin kaikki letkut ja hanatkin on semmosilla räikeillä väreillä maalattu...

   Poista
  7. :DDD Ehkä se on vähän niinku "aikuisten" ihmisten puuhamaa..

   Poista
 3. EN oo ikinä käynyt Jyväskylässä, mutta kauniille se näyttää! :-)
  Oon edelleen vaan niin nössö enkä uskalla kuunnella äitin neuvoja :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pittää tulla :) Ja tiedän, osittain tuo loppu oliki suunnattu sulle meiän keskusteluja muistellen niin käyppä lukkee vielä uudestaan ;)

   Poista
 4. Miten loistava postaus, herranjestas! (: Mun täytyis iteki tehä tällänen samanlainen postaus omasta opiskelupaikastani ja -kaupungistani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä! :) On aina kiva lukea muiden opiskeluista ja eri kaupungeista, niistä ku ei ota oikeen mitään selvää jos yrittää vaan jostain esitteestä lukea...

   Poista
 5. Eikö kouluun siis ollut ns. kirjallisia kokeita tai pääsykoekirjoja? Oliko jännittävää kun ne kyseli sen esityksen jälkeen ja ei tienny yhtään mitä sieltä tulee? :D oliko pahoja kysymyksiä? Ja oliko vaikeaa/outoa vastata englanniksi? :) kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu! No vähän sinänsä varsinki niihin englanninkielisiin kun ei ollu kuitenkaan melko pitkään aikaan käyttäny englantia eikä pystynyt yhtään varautumaan :D Sinällään aika helppoja kysymyksiä, mutta jotain nippelitietoa viestintäalasta ja yliopistohommista muuten, jotka olisi voinu osata mutta kun en niin paljoa ollu tutkiskellu yliopiston sivuja että meni aika hakuammunnaks :--D Ei oikeastaan ollut edes vaikeaa tai outoa vastata englanniksi, huomas vaan sen ettei sitä kieltä ollu käyttäny pitkään aikaan. Helposti nekin menee jos vähän preppaa ennen haastattelua!

   Poista
 6. Kiva postaus :) ite opiskelen toista vuotta ulkomailla, itseasiassa lähdin pari viikkoa sitten vaihtoon ulkomailta ulkomaille (jos tajuat haha) mutta siis suuri kysymys on nyt että missä haluaisin tehdä maisterin opintoni... ärsyttää kun on liikaa valinnanvaraa ja just sen takia tämmöset postaukset on ihan huippuja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hhaha tajuan, kuulostaa ihan huipulta! :D Saako kysyä missä päin opiskelet ja mitä oot tykännyt? Mua kiinnostais jotenkin hirveesti opiskella ulkomailla mutta niin.. :D Se on kyllä vaikeeta kun on liikaa valinnanvaraa ja liian monta kiinnostavaa paikkaa! :D Mutta pitää yrittää muistaa, että oikeastihan se on vaan hyvä asia ja kääntää se edukseen ;) Tsemppiä opiskeluihin! :)

   Poista
 7. Tunnetko jotain kauppakorkeakoulussa opiskelevaa tyyppiä sieltä, joka pitäisi esimerkiksi blogia. Koska mua kiinnostaa jyväskylä hirveästi! Ootteko paljon tekemisissä muita aloja opiskelevien kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, pitää kyllä pohdiskella! Ei ainakaan tuu mieleen ketään varsinkaan blogillista ihmistä.. Ootko googletellu, luulis siten ainakin löytyvän? :) Ja hae tänne jos tuntuu tuolta, tää on mahtava paikka! Ja se on oikeastaan aivan itsestä kiinni, on hyvin tilaisuuksia olla tekemisissä toisten kans ja kun yhteisiä pippaloitakin on niin paljon ja riittää oikeastaan kun tutustuu johonkin toista alaa opiskelevaan, niin sitä kautta tulee helposti roppakaupalla muitakin tuttuja :D Jos on yhtään sosiaalinen niin se on aivan älyttömän helppoa=)

   Poista
 8. Mihin muualle sä muuten hait? Tai mikä oli se "ykkönen" aluks mihin halusit? Haitko moneen paikkaan? Monesko sulla oli toi sun ala järjestyksessä?

  Kirjotitko siis ylioppilaaks viime keväänä ja pääsit heti suorilla yliopistoon ja nyt oot siellp vajaa vuoden ollut? :)
  - Julia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hain Ouluun kauppikseen, mutta luin aivan tosi huonosti (en ees kaikki kirjoja :D) osittain siksikin etten oikeen tiennyt minne varmasti haluaisin.. Ne kauppiksen pääsykokeet ja yhteisöviestinnän pääsykokeet oli ainoat joissa kävin :) Ja ei mun mielestä pitäny laittaa sitä mihinkään järjestykseen, jos sitä meinasit. Ja mielessäni olin aivan ulapalla kun ei ollut selkeetä yhtä hommaa mitä haluaisin opiskella :D

   Olin urheilulukiossa, jonka takia kävin lukion 3,5v joten sain lakin vuosi sitten joulukuussa ja nyt ekaa kertaa hain ja pääsin :)

   Poista
 9. Minä tein sen päätöksen jäädä kotikaupunkiini kun kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 2012. Se todella oli paskin päätös jonka oon koskaan tehnyt. Puolitoista vuotta oon miettinyt että mitä vittua teen vielä täällä ja masennus on hiipinyt jotenkin salakavalasti kelkkaan mukaan. Nyt luen itse juurikin Jyväskylän yliopiston pääsykokeisiin ja mulla ei valehtelematta oo koskaan ollut näin kova motivaatio yhtään mihinkään! Kiitos siis tästä postauksesta ja toivottavasti lukuvuonna 14-15 törmään suhun jossain päin jyppilää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi :( Mutta muista ottaa tuokin päätös hyödyllisenä opetuksena! Jos et ois päättänyt jäädä et välttämättä tietäisi sen olleen väärä päätös ja oisit saattanut miettiä jopa, että olisi pitänyt jäädä tuttuun kaupunkiin.. Jos ymmärrät mitä tarkoitan! Mistä sitä tietää, mutta on ainakin lohdullista ajatella noin :) Toivon sulle oikeasti aivan hirmuisesti tsemppiä lukemisiin!! Nyt kun jaksat tehdä töitä ja pääset kouluun niin lupaan tarjota sulle yhden kun ens vuonna satutaan joihinkin pippaloihin yhtä aikaa ;) Painahan muistiin ja älyttömästi lukuintoa! :)

   Poista
 10. Mun on pakko yhtyä tuohon edelliseen kommenttiin siinä määrin, ettää olen myöskin jäänyt omaan kotikaupunkiini jatko-opiskelemaan. Paikassa eikä ihmissä itsessään ole mitään vikaa, kaikki ovat olleet tosi kivoja, mutta olen jääny miettimään oisko siitä opiskeluajasta sittenkin saanut enemmän irti jos olisi muualle lähtenyt. MItä sää oot aatellu, luuletko saaneesi nyt siitä enemmän irti? :)
  Toki noiki riippuu ihmisistä, sekä henkilökemioista, mutta oon monesti miettiny et uskaltako sitä heittäytyä kaikkiin juttuihin ihan erilailla sitten mukaan jos ei olisikaan siellä tutussa paikassa. Toki oon ite ollu aktiivinen täällä oulussakin, mutta oon näin hakuajan korvilla ruvennut miettimään että pitäskö se sittenki lähtee uudelleen hakemaan sinne viime vuoden ykköskohteeseen vielä vaiko ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin olen saanut enemmän irti :) Olisihan siellä tullut uusia tuttuja jos olisi Ouluun itsekkin jäänyt opiskelemaan, mutta silti ne jo ennestään tutut ihmiset/paikat/asiat ja oikeastaan kaikki olisivat varmasti paljonkin estänyt sitä kunnolla uuteen pääsemistä. Se olisi ollut sama asia kuin kastaisi vähän jalkoja vedenpinnan alle kun taas täällä sinne veteen heitettiin ihan kokonaa, toivottavasti vertaus tulee selväksi muillekki :D Lähde ehdottomasti hakemaan jos se kiinnostaa! Ja sitäpaitsi eihän se haku vielä mitään edes ratkaise, ehdit myöhemminkin tehdä vielä lopullisen päätöksen jos koulupaikan saisitkin vastaan :)

   Poista
 11. Mä oon sun kanssa niin samaa mieltä, että kannattaa lähteä opiskelemaan toisaalle, vaikkei tuntis ketään sieltä uudelta paikkakunnalta ! Itse muutin Turusta Lohjalle päästyäni amk:hon, ja tää on just sitä mitä tahon opiskella. Jos olisin tämmösen tilaisuuden heittäny hukkaan, olisin kyllä katunut ja kovasti, vaikka onkin Turkua hiukan ikävä aika ajoin. :D Ja Lohja oli ihan vieras kaupunki mulle, en tuntenut ketään täältä entuudestaan, mutta kas kummaa kun ekan koulupäivän aikana sainkin jo kolme ihanaa kaveria koulusta, joiden kanssa hengaillaan tiiviisti täällä. Rohkaistuin ja lähdin, ja tää on kieltämättä yks mun parhaimmista päätöksistä ikinä ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä!! :) Se on aika jännäkin jopa huomata kuinka iso vaikutus asialla on :) Määkään en tuntenu täältä ku muutaman ihmisen :D Onneksi tehtiin silloin oikeat päätökset molemmat!! :)

   Poista
 12. Kylläpä siellä on yks pinnallinen naisenalku. Ei todellakaan tee Oulun yliopistosta yhtään huonompaa ne vihreät tiiliseinät :DD huipputasokas yliopisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tsiisus :D Nyt kyllä ottaa hermoon, toivottavasti tuo oli vitsi etkä oikeasti ole noin yksinkertainen. En itse muista missään vaiheessa sanoneeni mitään Oulun yliopiston tasosta, jos millään viitsisit kertoa missä kohtaa? Ei se oo maailman esteettisin paikka ja se on vaan fakta, tulipahan mieleen kun kampusalueesta kirjoittelin ja kun Oulun yliopisto nyt oli selkein paikka mihin verrata.

   Poista
 13. Hei, pelastit juuri mun päivän. Löysin tänne sun blogiin erään toisen blogin kautta ja kun näin tän postauksen meinasin ihan pakahtua onnesta. Oon siis viime kevään ylioppilas ja oon nyt syksystä lähtien opiskellut yliopistossa alaa, joka ei kiinnosta mua yhtään. Oon ollut ihan hukassa ja paniikissa tulevien yliopistohakujen kanssa koska ainoo ala joka mua kiinnostaa on juuri tää Jyväskylän yhteisöviestintä. Oon kuitenkin koko ajan uskotellut itselleni että oon ihan surkea ja etten pääsisi edes kokeeseen, vaikka E:n paperit kirjoitinkin. Nyt jotenkin kuitenkin tajusin, että mun täytyy päästä tonne opiskelemaan, siis täytyy! Tää sun postaus rohkaisi mua tosi paljon ja nyt päätin että aion todellakin hakea ja jättää noi mulle niin tavalliset "yhyy oon tyhmä enkä osaa mitään" -murehtimiset pois.

  Olis tosi hienoo, jos voisit kertoa jotain vielä esimerkiksi tosta hakuprosessista. Jos käsitin oikein, et siis kokenut tuota koetta kovin vaikeaksi? Jyu:n sivuilla sanotaan "Ennakkotehtävän valmistaminen edellyttää itsenäistä tiedon hankintaa ja omaksumista". Luitko itse siis jotain yhteisöviestintään liittyvää kirjallisuutta? Ja muistatko yhtään milloin sait sen valintakoekutsun? Ne ennakkotehtävän ohjeethan tulee kai sen kutsun mukana.

  Anteeks tää viesti on varmaan ihan kauheen sekava, sillä oon nyt jossain ihmeellisessä väsyneessä mutta toisaalta superinnostuneessa mielentilassa :D Mietin näitä koulujuttuja ihan paniikissa tosi usein, viimeks tänään päivällä, ja tän lukeminen auttoi mua tosi paljon näissä pohdinnoissani. Kiitos siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, loistavaa kuulla!! :) Ja todellakin lopetat sellaiset ajatukset, sehän nyt on aivan tosi typerää! Oot kirjoittanut noin hyvät paperit, joten pakkohan sulta on löytyä älliä ;) Ja sitäpaitsi ei ikinä voi pitää ennakko-oletuksena sellaista ettei olisi tarpeeksi hyvä johonkin! Ymmärsit ihan oikein, en kokenut tuota mitenkään vaikeaksi ja oikeastaan menin ihan vaan pelkän nopeasti tehdyn rääpäisyn kanssa 'esiintymään', mutta sisältöhän se ainoastaan ratkaisee. En lukenu yhtään mitään.. Silloin edellisenä illalla googlettelin ja etin netistä apua, mutta muuten ihan äitin kanssa pohdiskeltiin. Oisko se kutsu tullu ehkä jotain kuukautta aikaisemmin? En kyllä muista tarkkaan, mutta kyllä siinä ihan hyvin oli aikaa! Kannattaa hakea netistä/kirjoista tietoa, jotta ymmärtää mitä yhteisöviestinnällä oikeasti tarkoitetaan, eikä siten sorru vastaamaan aiheen vierestä kun tää on sinällään aika vaikeasti selitettävä ala mun mielestä vähän vieläkin :D Tärkeintä on, että siinä ennakkotehtävässä on oikeita asioita, hyviä huomioita ja että puhuminen eli ennakkotehtävän varsinainen suoritus sitten on selkeää ja pätevän oloista :)

   Mahtava vain kuulla, että innoistuit noin paljon ja että tää tuntui nyt sun hommalta! Laita ehdottomasti hakemusta sillä sulla on kyllä papereiden puolesta hyvät saumat päästä tekemään ennakkotehtävää :) Kysyhän lisää jos tulee jotain mieleen! Toivottavasti kaikki menee hyvin ja nähhään sitten ens syksynä ;)!

   Poista
 14. Moikka! Kiitos tästä ihanasta postauksesta. Sunnuntaina kesken suurimman pääsykoeahdistuksen etsiydyin blogiisi ja parahdin itkuun ilosta. Hain itse opiskelemaan yhteisöviestintää nyt ensimmäistä kertaa tänä keväänä ja "erehdyin" laskeskelmaan taustapisteitä pääsykokeen 1:stä vaihetta varten. Laskutoimitukseni perusteella en olisi päässyt edes 1.vaiheeseen, vaikka E:n paperit minulla onkin. Olin jo pitkän aikaan allapäin ja tuntui siltä, että jälleen kerran yksi vuosi menee sitä oikeaa "omaa" opiskelupaikkaa odotellessa. Minulla on aivan tavattoman vahva tunne siitä, että Jyväskylä on kaupunki, jossa minun tulee olla ja opiskella ja kirjoituksesi todella sai hymyn huulilleni. Olen aloittanut itse asiassa ensimmäiset korkeakouluopintoni jo vuonna 2010, mutta loppujen lopuksi opiskelemani ala ei ollut minulle soveltuva, minkä vuoksi olen "etsinyt itseäni" jo tässä muutaman vuoden ajan. Toivottavasti ovet kouluun avautuvat tänä keväänä ja pääsen pukemaan päälleni haalarit, joita voin ylpeydellä kantaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että tästä oli apua sulle! :) Toivottavasti pääset tänne opiskelemaan ja kaikki menee hyvin, hirveästi tsemppiä!! :) On se kyllä todella tärkeää löytää omanlainen koulupaikka ja ala - siitä saa valtavasti lisää energiaa ja jaksamista :)

   Poista
 15. Moi taas! Oon tuo 18.2 kommentoinut Nimetön :D kyselisin vielä ensi tiistaina olevaa pääsykoetta varten että kestikö sullakin se valintakoepäivä aamuyhdeksästä iltakuuteen? Tuossa valintakoekutsussa nimittäin kehotetaan varautumaan jopa tuollaiseen yhdeksän tunnin päivään... mietin vain, että mitä ihmettä siellä suullisen esityksen jälkeisessä haastattelussa oikein tapahtuu, onko se joku tunteja kestävä maraton-haastattelu, apua!? Ja onhan se yksilöhaastattelu? Ainiin, ja mistä asioista siinä puhutaan, yhteisöviestinnästä, opinnoista, tulevaisuuden suunnitelmista vai...? Jotenkin outoa ajatella, että tuolla valintakokeissa menis koko päivä kun siihen sisältyy vaan se kolmen minuutin suullinen esitys ja haastattelu. Ja meidät kokelaat on vieläpä jaettu kahdelle päivälle.

  Ois myös kiva jos voisit vähän kertoilla siitä englanninkielisestä haastatteluosiosta :) siitä on kuitenkin aikaa kun oon viimeksi puhunut englantia, joten tuntuu että mun enkuntaidot on kovin ruosteiset. Varsinkin jos siellä pitää tietää vaikkapa jotain hienoa yliopistosanastoa tai jotain yvi-termejä :S

  Kiitos aivan kauheesti jo näin etukäteen jos jaksat taas käyttää aikaas tämmöselle kyselijälle vastaamiseen! :) Taas tuli varmaan ihan kauheen sekava viesti. Alkaa vaan stressi painaa kun toi mun ennakkotehtävä on vielä ihan alkutekijöissään ja tuo haastattelukin askarruttaa kovasti...

  t: Iina (Nimetön tuntuu niin tyhmältä :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :D Ei kestänyt kuin hetken vaan.. Kaikilla kun on erikseen ne haastattelut, niin tottakai joku pääsee ekana ja saa lähteä, mutta esim mää odottelin viimeistä vuoroa silloin, eli hengailin täällä aamusta siihen mun iltapäivän vuoroon asti :D On yksilöhaastattelu ja aika rento! Kannattaa valmistautua puhumaan tuosta alasta ja viestinnästä vähän suomeksi ja englanniksi ja valmistautumaan muutenkin tutkimalla vähän mitä tää koulu ja ala tarjoaa ja mikä ois mielenkiintoista :) Ei se haastattelu oo paha sillä mää pääsin läpi vaikka en ollu valmistautunu yhtään ja en tienny koulustakaan mitään etukäteen :DD Mutta todellakin kannattaa nähdä se vaiva, että tutkiskelee koulua ja alaa sekä sanastoja ja kiinnostuksen kohteita - tekisin niin jos saisin palata ajassa :) Hyvin se menee, älä huoli!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat