sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Ei matkakuumeisille

Pääsin mukaan Indiedaysin ja Libressen yhteiseen kampanjaan, jossa meidän tehtäväksi annettiin kertoa mitä tekisimme jos voittaisimme 10 000e. Libressellä on tällä hetkellä käynnissä Win what you want-kilpailu, jonka palkintona on tuo 10 000e! Eihän sillä koko maailmaa pistetä uusiksi, mutta kyllä se on kuitenkin melko hyvä summa.. Varsinkin näin opiskelijan näkökulmasta ;)

Pisteitä kilpailuun voi kerätä Libresse-pakkauksista tai pelaamalla online-peliä. Olennaista on myös kirjoittaa miksi juuri sinä ansaitsisit rahat ja mitä tekisit voittosummalla.Mun ei itseasiassa tarvinut miettiä kuin muutama minuutti, jotta tiesin mitä tekisin tuollaisella summalla. Osan sijoittaisin. En niinkään tarkoittaisi laittaa rahaa säästöön, sillä mun mielestä liiallinen säästäminen ja jonkun 'tietyn hetken' odottaminen ei kannata, sillä eihän koskaan tiedä kuinka elämässä käy kuin ei tiedä myöskään sitä, tuleeko se 'tietty hetki' koskaan. Sijoittaisin osan tuosta summasta jonnekkin melko varmaan paikkaan, mutta kuitenkin niin, että saisin voittoa. Oli se sitten vaikka vaan joitakin satasia, jonka kerryttäisin, mutta kuten sanottua: se on opiskelijalle iso raha ja silläkin pääsisi jo lähtemään reissuun! Toki tätä asiaa pitäisi harkita vielä uudestaan sitten kymppitonnin pamahtaessa tilille, mutta näin alustavasti ajatellen. Pärjäisin kuitenkin nyt aivan loistavasti jäljelle jäävilläkin rahoilla, vaikka siitä muutaman tonnin laittaisinkin hetkeksi sivuun.. Tai sitten tämä on taas sitä mun järkiperäisyyttä vaikka kuinka yritän ja haluankin olla spontaani ja hetkessä elävä..Käyttäsin rahat kuitenkin ehdottomasti matkusteluun! Jos en omistaisi järkkäriä niin hankkisin sellaisen ensitöikseni, mutta sen voi jo yliviivata rahankäyttölistaltani (ihan ku mulla muka olisi sellainen?). Kamera on aivan ehdottomasti tärkein omaisuuteni, sillä sen avulla pystyn säilömään ihania hetkiä ja upeita paikkoja. Sillä hetkellä ne kuvat saattavat tuntua ajan tuhlaukselta, mutta entä sitten kymmenien vuosien päästä? Oon jo nyt aivan käsittämättömän onnellinen siitä, kuinka mulla on ollut vähän yli vuoden nyt tämä kamera ja oon saanut taltioitua vaikka ja mitä upeita hetkiä, joista en muistaisi näin vuodenkaan kuluttua edes puolia ellen olisi saanut ikuistettua niitä kuviin. Kamera olisi siis aivan ehdoton ykkönen, ellei sitä jo olisi. Kerron tämän myös siksi, että te kuvaamisesta pitävät ja kamerasta haaveilevat: ostakaa se kamera!! Vaikka se sillä hetkellä maksaakin, se tulee jo vuodessa antamaan takaisin kymmenen kertaa hintansa verran.
Matkustaminen on aina ollut mulle tärkeä asia, mutta vasta näin vanhempana oon alkanut arvostamaan sitä vielä enemmän. Kuinka matkustaessa oppii vieraita kulttuureja ja käytänteitä, mutta myös oppii hirveästi itsestään ja siitä, millainen paikka tämä maapallo oikeasti on. Kaikki ei ole todellakaan niin kuin täällä tutussa ja turvallisessa kotimaassa - niin hyvässä kuin pahassa.

Laitoin tähän postaukseen kuvia reissuilta, joilla oon käynyt, mutta myös kuvia, joita äiti on napannut. En ole päässyt ulkomaille muutamaan vuoteen, vaikka pienempänä reissaaminen oli vähän sellainen jokavuotinen juttu. Odotan seuraavaa ulkomaanmatkaani kovasti myös siksikin, koska nyt mulla on ensimmäisen kerran lähdössä matkalle mukaan oma järkkäri, jota voisin sanoa myös osaavani ihan käyttää. Mun sydän hakkaa melkein kahtasataa jo siitä ajatuksesta, kuinka ihania kuvia saa sitten otettua.. Tämäkin kertoo jo varmaan siitä, kuinka lähellä matkustaminen ja kuvaaminen ovat mun sydäntä ja ajatuskin niiden yhdistämisestä.. Huh.Yrittäisin käyttää tuon 10 000 euroa mahdollisimman tehokkaasti. En yöpyisi missään kalliissa hotelleissa tai käyttäisi kaikkea rahaani shoppailuun. Myönnettäköön, että kyllähän pieni siivu tuosta summasta menisi tottakai vaatteisiin. Myös vaatteiden suhteen yrittäisin kuitenkin käyttää rahani tehokkaasti ja ostaa silloin kun löydän halvalla jotain erityistä, sellaista jota ei vain  löydä muualta.

Mulle ei oo koskaan ollut tärkeää esimerkiksi laatuvaatteet tai merkit, enkä tarvitsisi mitään laadukasta hotellia matkoilleni. Mielestäni reissatessa majoitus on toissijainen asia, sillä eihän sitä aikaa vietetä siellä hotellihuoneessa! Tottakai kaiken pitää olla kunnossa ja turvallista, mutta ylimääräiset luksukset voidaan jättää pois mun osalta ainakin majoitukseen liittyen. Haluaisin hyödyntää mahdollisimman suuren osan niistä rahoista itse siihen matkustamiseen ja senkin takia metsästäisin ihan haukkana kaikkia superhyviä tarjouksia..Mun matkustaminen ei keskittyisi kaikista suurimmille turistialueille enkä ole kiinnostunut näkemään ainoastaan sitä hohdokasta elämää. Huomatkaa, ainoastaan hohdokasta. Haluan nähdä mahdollisimman monenlaista kulttuuria ja kaikkien upeiden turistinähtävyyksien lisäksi niitä ikävämpiäkin puolia, kuten kuinka jotkut paikalliset asuvat. Vaikka ne ovatkin sydäntäriipaisevia kokemuksia, niistä voi oppia todella paljon. Ne laajentavat käsitystä maailmasta ja pysäyttävät sen itsestäänselvyyden, että kaikilla olisi samanlaiset olosuhteet kuin meillä täällä Suomessa. Monesti tällaisia paikkoja kiertäneenä olen hämmästynyt siitä, kuinka iloisilta nämä ihmiset vaikuttavat. He vilkuttavat ja hymyilevät, aidon onnellisina haluavat tulla kuvatuksi kotinsa edessä. Moni hyvistä oloista (tarkoitan ihan näin meidän normaaleja olosuhteita eli terveyttä, puhtautta ja kattoa pään päällä) oleva ei pystyisi edes kuvittelemaan asuvansa sellaisessa hökkelissä, mutta silti ne ihmiset vaikuttavat onnellisilta. Siinä on jotain tosi pysäyttävää. Jotain tosi upeaa, jollaisia asioita elämästä ei voi ymmärtää kuin vasta ne itse kokiessa. Silloin oppii myös arvostamaan sitä mitä itseltä löytyy ja ymmärtämään että ei, se ei ole itsestäänselvyys.
Lähtisin jonnekin vähän erikoisempaan paikkaan. En kaipaa reissua Turkkiin taikka jonnekkin Kanariansaarille. Kyllähän nekin ilmanmuuta kelpaavat paremman puutteessa, mutta tällä hetkellä kaipaan nähdä ja kokea paikkoja, joilla on minulle jotain annettavaa ja näytettävää. En ole koskaan ollut rannalla makaavaa ja auringonottoa palvovaa tyyppiä - kuka tietää olisinko jos ruskettuisin edes hitusen - vaan kaipaan jotain muuta. Kaunis aurinkoranta valkoisella hiekalla ja turkoosilla vedellä on tottakai myös mun päiväunissa aina silloin tällöin, mutta ei mun mielenkiinto siellä makoiluun riittäisi enää puolentoista päivän jälkeen. Ei paikan itseasiassa tarvisi edes olla kovinkaan eksoottinen tai erikoinen, kunhan sillä olisi jotain syvempääkin annettavaa minulle.Haluaisin ehdottomasti matkustaa enemmän ihan näin Suomen sisälläkin. Sen voi kuitenkin tehdä todella halvalla ja täällä on monia kauniita paikkoja nähtäväksi. Harvat tuntuvat reissaavan Suomessa, varsinkaan pääkaupunkiseutulaiset. En siis yleistä, mutta tällaisen käsityksen olen saanut ja mielellään todistakaa käsitykseni vääräksi! Ensi kesänä aion kyllä pakata auton täyteen tavaraa, ottaa mukaan hyvää seuraa ja suunnata jonnekkin vieraaseen ilman minkäänlaista tarkkaa suunnitelmaa tulevasta - katsoa mitkä tiet näyttävät houkuttelevimmilta. Tämä suunnitelma on aivan pakollinen ihan ilman tuollaista 10 000 euron avustustakin, mutta kyllähän sen avulla saisi tuollaisestakin reissusta tehtyä vielä ikimuistoisemman. Ja ei, en pidä luonnon helmassa majailua omana 'juttunani', mutta ihan oikeasti katsokaa tuota alempaa kuvaa. Voitteko väittää ettei jokaiselle tekisi ajoittain hyvää päästä tuollaiseen hiljaisuuteen ja tyyneyteen? Unohtaa se kummat korkkarit aikoo laittaa jalkaan tai vilkuilla jatkuvasti kalenteria kiireisen aikataulutuksen vuoksi.Kuinka moni tunnisti mistä päin Suomea yllä olevat kuvat ovat? Varsinkin jos joku tunnisti paikan, jossa on tuo iso puu, niin jätähän ilmoitus tästä kommenttiboksiin! :D
Mieleisimmät matkakohteeni ovat ehdottomasti olleet Rooma ja Pariisi, mutta myös Peking oli hieno kokemus, josta olisin uskonut saavani paljon enemmän irti mikäli olisin käynyt siellä vähän vanhempana. Lisäksi Barcelona on ihana paikka ja sinne voisin kuvitella vaikka muuttavani vielä joskus.

Olen aina unelmoinut pääseväni Australiaan ja New Yorkiin. Ne nyt on varmaan aika tavanomaiset unelmakohteet vai löytyykö sieltä muita isosta ompusta haaveilevia? Yksi tarkka paikka, joka mulla nousee selkeästi eniten esille on Auschwitz. Sinne on vielä joskus päästävä vaikka tiedänkin olevani sen vierailun jälkeiset viikot aika hiljaista tyttöä ja miettiväni syntyjä syviä. Lontoo täytyy päästä tarkastamaan joskus ja Bali kiinnostaisi vaikken itseasiassa tiedä millainen paikka se sitten oikeasti on. Ainakin siellä saisi upeita kuvia ja kerättyä kauniiden maisemien kiintiön täyteen hetkeksi.. Yleensä en jotenkin edes uskalla haaveilla mistään hirveän kaukaisista ja kalliimmista kohteista vaikka niitä aina haikeana mietin, koska ne vaan tuntuvat olevan niin ison matkan ja rahan päässä minusta.. En myöskään tiedä niistä kaupungeista mielestäni ollenkaan tarpeeksi, jotta voisin kirjoittaa minne haaveilisin päästä, sillä matkustaminen on mulle jotenkin iso juttu eikä vain sellainen no mennään nyt vaan jonnekin ihan sama. Viimeistään sitten lopettaisin tämän nössöilyn, uskaltaisin haaveilla ja ottaisin selvää paikoista jos olisi se 10 000e..

Olisiko teillä antaa mulle joitain vinkkejä minne kannattaisi matkustaa? Varsinkin jos teillä on erikoisempia tai vähän kaukaisempia lomakokemuksia? Tai ihan tiettyjä yksittäisiä paikkoja, jotka ovat upeita ja vierailun arvoisia?

Ja tottakai: mitä te tekisitte jos voittaisitte kymppitonnin?

Kurkatkaa Libressen kampanjasivulle, josta löytyy ohjeet kuinka voittaa tuo 10 000e!


Kippistellään nyt jokainen mielessämme omille unelmillemme ja päätetään toteuttaa ne vielä joskus!

20 kommenttia:

 1. Hei sulla on tosi paljon samantyylisiä ajatuksia matkustelun suhteen ku mulla! Mäkään en välitä yhtään luksushotelleista, yövyn lähes poikkeuksetta hostelleissa :D Ja mäkin haluaisin matkustaa enemmän Suomen sisällä! Ens kesällä on tiedossa ainakin Oulu ja Helsinki ja Jyväskylä, toivottavasti myös Tampere ja ehkä onnistunu ujuttamaan sinne vielä Turunkin :D Hävettää myöntää, että Treellä ja Turussa en oo koskaan käynyt kunnolla...

  Matkakohteista: Jenkeistä San Francisco oli musta upea! Oon myös tykännyt Italiasta ja tietysti Australia ja Uusi-Seelanti on aivan upeita. Australia ja Uusi-Seelanti on tosin sellaisia kohteita, että siellä pitää olla vähintään kolmisen viikkoa Ausseissa ja viikko Uudessa-Seelannissa - noi on sellasia ehdottomia minimeitä mun mielestä samoin ku mitä oon kuullu tuolla matkustavilta.

  Itse oon lähdössä ylihuomenna (apua!) kolmen viikon reppureissulle Britteihin, jos kiinnostaa nii matkapostauksia tulee blogiin tiuhaan tahtiin :D Samoin kesälle on suunnitelmissa kolmen viikon reili! Oon niin fiilareissa :D

  Minne oot lähdössä seuraavaks? :) Ja mä muuten tykkäsin tästä postauksesta tosi paljon, matkailupostaukset on mun lemppareita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos kommentista kaima! :) Apua, miten oot voinu missata Tampereen ja Turun?!? :D Tampere varsinkin aivan mun lemppari Ihan mahtavan kuuloset reissut sulla tulossa ja tuun todellakin seurailemaan sun reissua! Ihailen niin paljon sun kaltasia ihmisiä, jotka vaan lähdette tuolleen maailmalle! Haluisin itekin niiin paljon :) Saman käsityksen oon itsekin saanut noista Australian ja Uuden-Seelannin matkoista, kiitos vinkeistä! Ja keväälle on Pariisin matka tiedossa, ehkä myös Rooma kun tutulla ois liput myynnissä toosi halvalla 8)

   Poista
 2. Taas mää oon kommentoimassa sulle mut vitsit että nää oisit varmaa loistavaa matkaseuraa! :D Lontoo on ollu iha mun lempparikaupunki tähä mennessä ja sinne aina haluttaa uuestaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule kommentoi ihan niin paljon ku vaan asiaa riittää ;D Ja vaikkei riittäiskään.. Noin oon kuullut oikeastaan kaikilta, jokin siinä paikassa on ilmeisesti niin hienoa :)

   Poista
 3. Eikös tuo kuva missä on iso puu oo aura golfista, Turun Ruissalosta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ON!! :D Loistavaa :) Luotin siihen, että täältä kyllä löytyy joku eikä kestänyt edes kauaa<3

   Poista
  2. Tuli viime kesänä ihasteltua niitä maisemia niin heti tuli kyl muistot itelle mieleen tuosta kuvasta :) se oli jotenkin niin kaunis ympäristö ja rauhallinen kans. Se on kyl jännä miten jää muistiin asiat ja ympäristöt missä on käynyt ja pystyy nopeastikin kuvista tunnistamaan tuttuja paikkoja :) oi että oispa jo kesä <3

   Poista
  3. Se oli kyllä kaunista ja rauhallista seutua! :) Totta, ihan jotkut pienetkin jutut muistaa yllättävän hyvin jos niistä on silloin tykännyt ja kiinnittänyt huomiota :p Kyllä se tullee ihan pian!!

   Poista
 4. Tosi kattava postaus ♥♥ ja ah tuli kylllä entistäkin ikävempi jonnekkin lämpimään tai edes johonkin pienimuotoisella reissulle :) mä oon kans miettiny että haluaisin päästä jonnekki paikkaan jossa on oikeasti nähtävää, muuta kuin ne drinkit ja bikini mimmit näin karkeasti sanottuna :D haluaisin nähdä juuri sitä, mikä jää yleensä varjoon, eli juurikin niitä karuissa oloissa eläviä, vaikka sen näkeminen tekis varmasti pahaa. Olis se varmasti opettavaista ja tapahtuma rikasta! Mulle ei oo myöskään tärkeetä se majoitus, kunhan juuri perusasiat olis kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emppu!<3 Tuo drinkit ja bikinimimmit on aika hyvin sanottu oikeastaan :D Lähe vaikka jollekkin pienelle reissulle kesällä jos on töistä vapaata 8) PS. olit mun unessa viimeyönä! :D

   Poista
 5. Huikean mahtavia kuvia, jotka oli toki pakko ihastella läpi otsikon varoituksesta huolimatta... ;) Vaikutat kyllä todella samanlaiselta matkailijalta kuin mäkin, oikeastaan kaikki sun kertomat jutut vois tulla suoraan mun suusta! Ehdottomasti mullakin menis suuri osa tuollaisesta summasta matkusteluun ja koska a) oon huono päättämään ja b) mun matkahaavelistaan kuuluu about koko maailma, ottaisin varmaan kevyen maailmanympärysreissun heti alkuun... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä itsekin tuli hetki hengiteltyä syvään kun näitä tänne valitsi :D Aika samalta kuulostaa sun a ja b mun kans myös.. Paitsi arkailisin varmaan liikaa maailmanympärysreissun kanssa :-D En edes tiedä minkä takia, mutta silti..

   Poista
 6. Loistava postaus Anni! Paljon oot kyllä nähny maailmaa jo tähän ikään mennessä. :) Upeita kuvia! Mullakin on aina jollan tapaa kiinnostanut päästä käymään siellä Auschwitz:ssä, vaikka olenkin kuullut muutamalta, että on hyvin karu paikka ja saa vain kylmiä väreitä aikaan sekä pahan mielen. Katoin joskus siitä tehdyn elokuvan ja itkien katsoin. :( Eikös tuo yks kuva oo Tampereelta? Tuli tosta puukuvasta ruissalo mieleen, kun on tullut käytyä siellä useamman kerran, mutta sitte ajattelin et ei kai se oo. Sit bongasinki kommentin, että se on sieltä. :D hih!

  Voih kun voittaisinki kymppitonnin :D Maksaisin opintolainan pois sekä tämän vuoden laskut etukäteen ja lähtisin reppureissaamaan! Sitte ku sieltä saapuisin takaisin, niin ostaisin kauan haluamani mopsin<3 Antaisin muutamalle läheiselle vähän rahaa jne. Kyllähän näitä riittää kun alkaa tosissaan miettimään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anna!<3 Oon kyllä ja oon tosi kiitollinen siitä, että oon saanu mahdollisuuden siihen! Se on kyllä karu paikka ja mitä tottakai itsekin nähnyt hirveästi kuvia ja dokkareita ja muita, mutta silti se on pakko päästä paikanpäältäkin katsastamaan. Voin ihan kuvitella kuinka vahvat tunteet ja tunnelma siellä syntyy.. On Tampereelta ja joo sieltähän tuo puukuva :p Kiva aina tunnistaa paikkoja kuvista! Kuulostaa kyllä aika hyvältä tuo, mitä sääkin tekisit tuolla rahalla :) Voi, ehkä vielä joskus hankit sen mopsin!!!

   Poista
 7. Aivan äly upeita kuvia! Niin hirvee reissu kuume tuli! On kyllä mahtavaa kun teet tälläisiä pitkiä postauksia ja puhut niin hyvin asioista. On kyllä pakko sanoa, että sun kannattais kokeilla Couchsurfingia, kun tuollaiset muutkin kuin perus turre nähtävyydet sua tuntuu kiinnostavan! Se on niin paras tapa nähdä sitä aitoa meininkiä ja tutustua ihmisiin. Varsinkin jos lähtee yksin reissuun. Tulee samalla hieman haastettua itseä niin kielellisesti kuin henkisestikin! :) Suosittelen kyllä kokeilemaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elisa kiitos!! :) Tykkään tehdä pitkiä postauksia, eikä mun tarinoinnit varmaan ees mahtuis lyhyempiin postauksiin >:DD Vaikuttaa kyllä hyvältä tuo paikka, mitä tässä nyt vähä googlettelin 8) Kiitos vinkistä!! Yksin reissuun lähteminen ois kyllä varmasti opettavainen ja hieno kokemus!

   Poista
 8. Huhhuh mitä kuvia Anni!! Mää oon oikeesti kans haaveillut (jos niin voi sanoo), että pääsis joskus näkemään tuon Auswitchin. Se ois niin upeen merkittävä paikka, vaikka saisikin kamalat traumat :l
  Mää edelleen haaveilen meidän yhteisestä matkasta ulkomaille!!<3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kai niin voi sanoa? Makustelin nimittäin itse samaa ilmaisua ja tulin siihen tulokseen, että kyllä siellä vierailusta voi haaveilla sillä itse ainakin jotenkin ajattelen sen niin, että haaveilen päästä kokemaan sen paikan ja kunnioittamaan siellä kärsineitä ihmisiä ja semmosta.. Vaikea selittää näin! Kyllä me Emppu vielä joskus päästään reissuun<3!

   Poista
 9. Bussi 18, osui ja upposi. Sillä pääsi mun Turku-kämpästä keskustaan (ja myös sinne Pallivahaan). Se kulki ikkunan alta 6 kertaa tunnissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kolahtaa samalla tavalla mullekin sitten jotkut jutut kun muutan Jyväskylästä pois! Ei mikään ihme jos on painunut muistiin tuolla 6 kertaa tunnissa määrällä :DD

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat