torstai 17. huhtikuuta 2014

Käsitreeniä


Nyt vähän treeniaiheista juttua. Määhän oon aina ollut tosi fiiliksen mukaan treenaaja, enkä oo oikeastaan yleensä pystynytkään treenaamaan kunnolla jumiin tiettyä paikkaa kun aina on ollut muita tärkeitä treenejä ja pelejä. Niimpä mun treenaaminen on aina ollut vain sitä, että meen salille ja teen mitä mieli tekee niin kauan kuin tuntuu siltä ja suurinpiirtein liikkeen lopetettua päätän mikä voisi huvittaa seuraavaksi..

Nyt kuitenkin muutama viikko sitten päätin tehdä asiaan muutoksen kun toinen lajikin loppui viereltä sekoittamasta ja tästä eteenpäin (ainakin siihen asti ku huvittaa kheheh) aion pyhittää yhden treenikerran jaloille, käsille, keskikropalle yms. Sen tarkempaa määrittelyä en oo kuvitellutkaan vielä tekeväni. Ja mietin nämä perusliikkeet ehkä kymmenessä sekunnissa ärsytyspäissäni (>>:D), joten kertokaa ihmeessä lisää hyviä liikkeitä!

Tottakai heti tämän päätökseni jälkeen lähdin kolmeksi viikoksi Ouluun, joka sekoitti ihan kuvittelemani treenit ja niiden rytmin. Kävin sitten salilla kahdesti sen kolmen viikon aikana.. Success. Mutta toisaalta.. Mulla ei oo minkään näköisiä tavoitteita treenaamisen tai muunkaan suhteen, joten eipä tuo aika hetkauttanut mitenkään.


Nyt oon käyny huikeat kolme kertaa tekemässä käsitreeniä ja yhtä monesti jalkatreeniä! Mutta se ero mikä aiempiin mitähän kivaa tässä nyt tekis -treeneihin on ihan järkyttävä. Nyt oon joka kerta ihan puhki treenin jälkeen ja on oikeasti sellainen olo, että jotain on tehtykin! Vaikka tottakai ennenkin treenasin kunnolla, mutta rasitin varmaan niin vähän tiettyä lihasryhmää, että se tuntui siksi paljon kevyemmältä.

Mulla on sellaiset perusliikkeet, jotka teen aina ja sitten muuten katson jaksamisen ja painojen tilanteen mukaan mitä teen vielä vai teenkö ollenkaan. En esimerkiksi tee aina ojentajia, hauiskääntöä tangolla tai punnerruksia, mutta joskus kun tuntuu siltä. Ja joskus taas tykkään käyttää ylätaljaa erilailla. Eli vaikka oon nyt tarkentanut tätä treenaamistani, niin haluan silti pitää sen kohtalaisen muunneltavana, sillä tykkään tietynlaisesta vapaudesta ja vaihtoehtoisuudesta ja mun treenaamisen pääasia on vaan se, että tykkään siitä :)

Tässä nyt yhdeltä kerralta millasen käsitreenin tein. Liikkeet ovat satunnaisessa järjestyksessä ja toistomäärät 3 x 8-12.Pystypunnerrus. 


 Hauiskäännöt tein ennen seisaaltaan, mutta nykyisin yleensä istualtaan, jotta käyttäisin mahdollisimman paljon itse hauista, enkä auttaisi selällä. Tästä ei ole kuvaa, mutta tiedätte kyllä miltä hauiskäännöt painoilla istualtaan näyttävät. Tällä kertaa jäin kaipaamaan vähän lisää rasitusta, joten tein myöhemmin vielä hauiskääntöä tangolla.


Vinopenkki.Ylätalja myötäotteella eteen. Oon löytänyt taas jonkinlaisen tykästymisen ylätaljaan nyt kun sitä on muutaman kerran tehnyt vuosien tauon jälkeen >:D 


Tykkään käyttää ylätaljassa myös näitä lapiokahvoja - tykkään näistä itseasiassa paljon enemmän. Monesti teen sarjan molempia versioita, vaikka ei niillä otteilla ole ilmeisesti mitään mainittavaa eroa? Noh, kyllä mää ainakin huomaan niiden ottavan erilailla ja tuskinpa ylimääräisestä treenistä on haittaa.. Sain Sport'in Muhokselta nämä ihana salihanskat - tykkään niin järkyttävän paljon! Taisi muuten olla tuolloin ekaa kertaa käytössä kun juuri olin mennyt Ouluun ja toista kertaa tein käsitreeniä ylipäätänsäkään. Tein tuolloin lisäksi myös vähän vatsoja, mutta ei niistä mitään ainakaan tällä kertaa.

Oon tosiaan ihan aloittelija tämän koko homman kanssa ja vaikka tiedän kuitenkin monia asioita ja liikkeitä ja vaikka mitä treenaamisen suhteen niin jotenkin ujostelen hirveästi asian kanssa. En halua hirveästi kirjoittaa aiheesta, koska mua vaivaa jos en osaakaan ilmaista jotain juttua oikein tai käyttää oikeita termejä liikkeistä, koska en tiedä varmaan puoliakaan liikkeiden nimistä, tiedän ne ainoastaan käytännössä :D Vähän sama asia on esimerkiksi penkkipunnerruksien kanssa. Tottakai tiedän jaksavani tehdä niitä ihan vaikka vaan sillä tangolla, mutta kun en oo ainakaan viiteen vuoteen tehnyt, niin en vaan uskalla kokeilla :DD Jotenkin pelottaa ajatus jos en osaakaan. Vaikka tuo kuulostaakin ihan naurettavalta näin kirjoitettuna.. Mua pelottaa monet asiat, joista en oo ihan satavarma, että osaan ne. Ihme nössöilyä ja usein jotain "pelottavaa" asiaa kokeiltuani toteankin sen todella helpoksi ja nauran itselleni kuinka olin onnistunut kasvattamaan siihen niin suuren kynnyksen ihan turhaan..

Joten laittakaahan palautetta jos oon nimenny jonku liikkeen ihan väärin tai ihan mitä tahansa! Ottaisin oikein mielelläni vastaan hyviä käsitreenineuvoja tai liikkeitä tai ihan mitä vain :)

Ja vaikka itse aion mennä ainakin toistaiseksi ihan vaan tällaisellä tosi basic jaottelulla, niin kiinnostaisi tietää miten te ootte jakanut lihasryhmiä millekin treenipäiville?


20 kommenttia:

 1. Voi eikä, oletpa ihana. :) <3 Mulla on aika samanlaiset fiilikset. Vaikka tuota salitaustaa on jo vähän kertynyt ja olen lukenut ja muutenkin opiskellut suurella innolla kaikkea treenaamiseen liittyvää, niin en oikein osaa tai halua kirjoittaa treeneistä mitään tarkempaa blogiin.

  Mutta siis tällä hetkellä treenaan kaksijakoisella ohjelmalla eli niitä treenikertoja kertyy viikossa neljä ja siihen aerobiset päälle (jos laiskanpulskeana jaksan lähteä lenkille, ei se ole niin justiinsa ;D).Olen vasta hiljattain alkanut jakaa treenejä, kun aiemmin viuhdoin menemään yksijakoisella ja treenasin kolme kertaa viikossa koko kropan läpi. Se alkoi tuntua kuitenkin vähän liian raskaalta ja esimerkiksi sinne treenin loppupäähän jääneet liikkeet tein vähän niin ja näin, joten katsoin aiheelliseksi tehdä asialle jotain. Ja nyt mennään näillä eväillä eteenpäin. :)

  Niin ja p.s. Mä rakastan ylätaljaa!

  Lady N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että jollakin on samanlaiset fiilikset tosta asiasta :) On se vaan paljon helpompaa höpötellä kaikesta muusta :D Tuo "ei se ole niin justiinsa" on ihan ku mun suusta :DD Just laitoin samallain instagramin treeniaiheiseen kuvaan tekstiksi >:D Susta huomaa vaan kokoajan kaikkia pelottavan samankaltaisia juttuja... En ollu aikasemmin jotenkin ajatellutkaan, mutta tulipahan itelläkin löysäiltyä ennen aina loppureeni :) Kiitos kommentista ihana<3

   Poista
 2. Haha, pelkään itse ainakin aina kokeilla uutta tai sellaista, mitä en ole pitkään aikaan tehnyt. Mulle koko salille meneminen oli sitä. :D Mut lähdin totuttelemaan pikku hiljaa ja ehkä isoin asia on se, että oon vähitellen opetellut pyytämään apua. Hauskaahan oli se, että en ollut juoksumatolla koskaan ollut ja kävin kysymässä, että mites tuo toimii niin sain vastaukseksi, että siinähän ne ohjeet lukee laitteen kyljessä, mut painat sitä isoa vihreetä nappulaa. Sen sijaan, että olisin murehtinut näyttäneeni ihan urpolta, olin itseasiassa ylpeä, että uskalsin kysyä!

  Itse treenaan hektisestä aikataulustani johtuen n. 3 kertaa viikossa, vaikka yritänkin mahduttaa sen neljännen mukaan, jos vain mahdollista. Treenaan pitkälti jaolla jalat, selkä ja vatsa+kädet. Vatsaa teen toki lähes joka kerralla vähän, jotain lankkua tms., mikä nyt on hyvä liike koko keskivartalolle. :) Itse en vain oikein ole treeneistä ehtinyt kirjoittaa blogiin, mutta toisaalta jotenkin tuntuu, että onko siinä mun treenaamisessa sitten jotain niin erikoista, että ihmiset siitä edes haluavat lukea..?? :D

  http://fashiontipsy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyminen kyllä kannattaa aina! Se on hassua miten monesti on niin iso kynnys kysyä, vaikka yleensä ihmiset on mielellään auttamassa pikkujutuissa :) (Saavat tuntea itsensä tärkeiksi ja fiksuiksi ;)) Sun treenaamiset kuulostaa kyllä hyvältä ja aika hyvin ehdit kuitenkin vaikka hektistä onkin! Hassua ajatella noin vaikka ymmärrän toisaalta! :D Mutta samalla tavoinhan voisi miettiä, että mikä niissä ruokakuvissa ja asukuvissa ja päivän kuulumisissa on niin erikoista, että ihmisiä kiinnostais edes lukea ;D Kirjoita jos ite vaan haluat!! :)

   Poista
 3. Miten oot reenannu kolmen viikon aikana vaan kahesti:o oon ymmärtäny että reenailet paljon mutta tietty on välillä muutaki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis reenaan AINA tosi vaihtelevasti :D Sillon en tehny pariin viikkoon oikeen mitään ja nyt taas varmaan viimesenä 5 päivänä joka päivä jotain.. Ja kyllä mää kuitenki kävin sillonki pari kertaa lenkillä - ihan ku pelastais mua enää :D Mutta siis. Eka olin viikon kipeänä ja sitten ihan vaan se kun oli "reissussa" eikä pyöriny oma arki ja piti kulkea muidenki aikataulujen mukaan ja olin hulluilla päivillä töissä niin ei silloin enää jaksanut/ehtinyt/viitsinyt kun tää yks herra oli jo valmiiks joutunu tylsistymään ja oottelemaan mua kaikki päivät :D Ja pakko vielä sanoa, tykkään reenata ja näin, mutta joskus vaan on muuta ja semmosta elämä on ja sillon reenit jää vähemmälle eikä se mua sinällään haittaa millään muotoa :) Tietenki jossain välissä vaan tulee seinä vastaan kun on pakko päästä purkaan energiaa :p Vaikka itse sanonkin, niin musta mulla on aika terve suhtautuminen treenaamiseen ylipäätänsä ettei se oo mikään pakko tai aiheuta huonoa omatuntoa jos jää välistä tms vaikka siitä hirveästi tykkäänkin :)

   Poista
  2. Haha hirveä maratoonivastaus >:D

   Poista
 4. Hööh minne minun pitkä kommentti hävinny :( poistin sen ekan, mutta laitoin uuden heti perään ja tässä se näkyi ainaki mulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mää näin sen kyllä mut sit ku avasin ens kerran ku olin vastaamassa niin ei löytyny mistään :(( Muistan ku sanoit tosta pystypunnerruksesta, että seisaaltaan niin ennen tein aina, mutta mulla ottaa paljon paremmin pelkästään olkapäihin jos istun kun en hae vauhtia silleen muulta kropalta, mutta teen vähän vaihtelevasti seisaaltaan ja istualtaan :P

   Poista
  2. aaa joo :D no eli uus yritys siis :D mutta niin siitä pystypunnertamisesta tosiaan kirjoitin, että teen seisaaltaan koska siinä pitää keskittyä tasapainoonki ja vahvistaa lisäksi keskivartaloa. Miekin teen hauiskääntöjä tangolla, mutta toisessa käsitreenissä taljassa, koska se on pumppitreeni ja on kaks liikeparia niin teen ensin ojentajia ja sit hauiksia. :p Rohkeasti kokeileen sitä penkkiä! Harjottelet sitä tekniikkaa tangolla niin siitä se lähtee! :) Ei se oo niin paha. Itelläki pelotti ihan hulluna, kun olin tottunu 12,5kg käsipainoilla tekemään ja yhtäkkiä siirryttiinki tankoon jossa on 30kg :D Mut käsipainoilla onkin paljon haastavampi tehdä entä tangolla. Tuli tosta vinopenkistä mieleen ku ite olin tosiaan pitemmän aikaa tehny, niin että penkki oli ollu liian pystössä, ups xD

   Ei muuta kuin tsemppiä treeneihin! Ja se on hyvä kun teet eri liikkeitä ja toistomääriä. Lihaksethan nimenomaan tykkää siitä et saavat erinlaisia ärsykkeitä. ;) Mulla on itellä tosiaan kaksijakoinen treeniohjelma eli kädet ja jalat. Treenaan 2x kädet (toinen pumppi ja toinen voimatreeni) ja sit 2x jalat (toinen pumppi ja toinen voimtatreeni). Kiva tää postaus! Mukavaa vaihtelua. :)

   Poista
  3. Mää voisin kans kyllä alkaa tekeen jotain pumppireeniä! Ois hyväksi :) Itse kans ihan henkisenkin jaksamisen ja mielenkiinnon ylläpitämisen takia tykkään hirveesti tehä erilaista! Musta ois kiva lukea sulta treenipostauksia kun oot kuitenkin saanut aika hyvin tulostakin aikaan :) Ja onko sulla koskaan ollut mitään pt:tä ja ootko tehny ite ohjelmat vai miten?

   Poista
  4. Pumppitreenit on parhaita! Silloin tärisee paikat ja kunnolla :D Erilaisuus pitää kyllä mielenkiinnon yllä. Mulla on tää nykyinen ohjelma ollu marraskuusta asti eikä kyllästytä vielä yhtään! Oon tosiaan ennen tehny paljonki treenipostauksia mut vois alkaa tekemään enemmän jos keksit et mitä tehä :D Mulla on tosiaan hyvä kaveri pt:nä ja tehny nää minun ohjelmat. :)

   Poista
  5. Pitää oikeesti alkaa tekemään noita :) Ihan kaikkea vaan!! :D Mulla on ihan liikaa kaikkea mikä kiinnostais....

   Poista
 5. Teitkö liikkeet kys järjestyksessä?:) Vaikka tekisit ''fiiliksen mukaan'' niin koita miettiä ees tämä: suurin lihas/lihasryhmä ensin ja sitten koko ajan pienempää. Vikana vatsat jos ne teet, koska ne on megessä kaikessa. Ihana kroppa ja hyvältä näyttää<3<3 haleja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin tuohon, että liikkeet on satunnaisessa järjestyksessä ;)! Mutta pitää muistaa jatkossakin ja vatsat kyllä menee aina ihan loppuun jotenkin luonnostaankin :p Kiitos ihana<3

   Poista
 6. Minä en tiedä salilla paljon minkään liikkeen tai laitteen nimeä, enkä varmasti tee kaikkea täydellisen oikein, mutta silti omaan näkyvät lihakset ja nautin salilla käymisestä. Olen tehnyt sitä jo useita vuosia! Jos menee "paremmalle" salille, niin siellä kyllä joskus tulee sellaisia pakokauhufiiliksiä, kun ei kehtaa kokeilla mitään uutta ettei vaan mokaa... Eihän saliharrastuksen nyt tarvii olla niin täydellistä hinkkaamista, hyvin on ainakin mulla tullut tuloksia ihan ilman supertietämystä. :D


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea asenne! :D Itse noudatan samaa, mutta ärsyttää kun sillä tyylillä on vaikea kirjoittaa pätevän oloisia treenipostauksia >:( Ja sitäpaitsi, ei ketään loppupeleissä kiinnosta se, joka osaa nimetä väärinpäinkin kaikki salin laitteet vaan se, jolla on näyttää niitä tuloksiakin.

   Poista
 7. Mulla kans on ihan älyttömän suuri kynnys kysyä apua ja joskus jopa kokeilla joitain liikkeitä. Esim just penkkipunnerrus tangon kanssa oli mun mielestä niiin älyttömän pelottava juttu. Johtuu varmaan siitä ko siinä penkin vieressä parveilee aina ukkoja joiden habat on minun pään paksusia ja sit tämmönen tietämätön tullee siihe jotai sotkemaan :D Tiän kyllä että esim. penkkipunnerrus ois mun rintaläskeille just perfect ja siksi ärsyttääki että oon tässä ihan vasta uskaltautunu kokeneemman muikkelin avustuksella pööpöilemään sinne penkkilaitteeseenkin :D Ja jep, se että oon pelänny sitä touhua on iha naurettavaa... :D Onneksi just ton salihirmukaverin kanssa oon päässy nyt ymmärtään salihommien jujun :) Ainaki ite oon hoksannu että sen sijaan että hamstraa paljon liikkeitä sille yhelle reenipäivälle, kannattaaki ottaa pari, ehkä viis tai kuus liikettä korkeintaan joita tekkee semmosella buustilla ja antaumuksella että ne varmasti vie kaikki mehut. Tai ainaki mie saan paljon enemmän irti salireenistä ja tuntuu että on enemmän hyötyäkin. Tässä esim mun jalkapäivä: just eka jalkaprässi, sitten takareidet polvenkoukistus laitteessa, askelkyykyt 20kg painot harteilla, pohkeet ja vielä jotai pakaravärkkäyksiä ja lopuksi tietenkin vatsat. Vaikka kuitenki teen vaan pari liikettä ni silti aika tappotreeni jaloille. En tiiä sit et onko toi ny oikeaoppinen jalkapäivätreeni mutta mulle toimii ja tuntuu että jotaki tekkeeki :D Pitäs vaan malttaa itekki tehä just käsiä enemmän, mutta usein ei jaksa, koska koulun kautta käet on aika tiukilla ihan koulupäivän jälkeenkin, vaikka ei se touhu mitää maailman rankinta maalareilla olekkaan. Ensimmäisenä itse painotan just jalkojen treenausta, sillä niihin en ole tyytyväinen. Toisena päivänä selkää ja rintaa ja kolmantena päivänä taas jalkoja ja hartioita. Tarkoitan siis et teen salilla hartioita ja olkapäitä ja sit lähen pyöräilytunnille. Vähä hassu jako mutta oon kokenu sen mulle toimivaksi. Usein oon menossa kyl tekemään käsiä mut sit huomaanki tekeväni ihan jotain muuta... :D
  Käsien tekeminen on ehkä vähän pelottavaaki mun mielestä :D ja nyt joku tulee kiukkuaan että " jaa ooksie niitä muijia jokka ei tee käsiä koska sun mielestä tulee muka niin lihaksikkaat ja miehiset käet!?!?! " Ei. Kyse ei oo siitä vaan syynä on iha vaan se että ei uskalla oikeen mennä mihkään sille osastolle kun sielläkin salilla missä mie käyn, on AINA hirmunen lössi isoja habamiehiä hinkuttamassa hauiksia peilin eessä. :D Tunnen itseni niin orvoksi siellä :(
  Olipa sekava kommentti, mutta mie aina jotenki niin innostun näistä salilöpinöistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ku sää taas kerran tulit laittamaan tämmösen kunnon pitkän kommentin!! Tykkään näistä niin paljon<3 Ja siis huh - ymmärrän niin paljon mitä kirjotit :D Muakin joskus ressasi tuollaiset samat asiat (nyt vaan vähän joskus), koska oon alkanu miettimään, että ei ihmiset oikeesti seuraa mitä liikkeitä teen ja millä painoilla ja jos teen jollain minimaalisilla painoilla, niin ei muut tiiä, että teen niillä siksi kun en jaksa isommilla :D Ne voi ihan hyvin ajatella, että mulla on vaikka joku palauttelupäivä tai jotain muuta. Jos ne muka jaksaa uhrata niinkään paljon vaivaa toisten treenien analysoimiseen :D Salihirmukaverit on kyllä loistavia :) Saahan siitä niin paljon itsevarmuuttakin kun tietää osaavansa oikeat tekniikat sun muut vielä sen lisäksi, että ne on tärkeää osatakin. Musta on hauskaa, kun ite tykkään hirveesti käsipäivistä kun moni tuntuu aina tykkäävän enemmän jalkapäivistä :D Yritähän pysyä niissä käsissä pelkästään silloin, kun lähdet niitä treenaamaan ;) Vaikka tiedän oikein hyvin kuinka kivaa on lähteä aina välillä tekemään muuta mukavaa ja sillä hetkellä paljon houkuttelevampaa :D Mää en osaa sanoa mistään ohjelmista toimiiko ne kyseiselle henkilölle ja millaista tulosta edes halutaan, mutta aika hyvä mittari on juurikin tuo jos tunnet sen toimivan sulle itsellesi - eihän millään muulla ole käytännössä väliä? :) Ja rohkeesti vaan jatkossa sinne habamiesten sekaa! Ensin arkailin itekkin, mutta sitten huomasin, ettei ne ees huomaa mua niiden valtavien lihastensa takaa >:D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat