tiistai 13. toukokuuta 2014

Miten minä näen itseni?

Olen miettinyt tätä postausta todella pitkään. Todella pitkään siksi, että tämä on mun mielestä tärkeä aihe ja mulla on niin paljon ajatuksia, että pelkään etten saa ilmaistua itseäni tarpeeksi hyvin.

Tämä on postaus itsetunnosta ja siitä, mitä näemme kun katsomme itsejämme. Mulla on joitain vuosia sitten ollut melko paha akne, joka varmaan omalta osaltaan vaikuttaa siihen miksi pidän itsensä hyväksymistä ja kauniina näkemistä tärkeänä.Monilla on ehkä vähän vääristynyt mielikuva omasta ulkonäöstään - saattaa kuulostaa pahalta, mutta en tarkoita niin. Katsomme peiliin tietyllä ilmeellä ja poseeraamme kuviin tietyllä tavalla. Osaisitte varmaan nyttenkin nimetä ihmisiä, jotka vääntävät naaman aina tiettyyn asentoon kun he katselevat itseään peilistä tai ystäviä, jotka haluavat aina kuviinne tietylle puolelle ja kallistavat päätään aina samaan suuntaan? Sehän on ihan normaalia ja teen niin itsekin.

Monesti muut kuitenkin pitävät eniten niistä kuvista, joissa esimerkiksi hymyillään aitoa leveää hymyä silmät sirrissä. Miksi? Koska se on aito ilme ja kuvastaa sitä jollaisena muut näkevät sinut. Olen niin monia kertoja ottanut kuvia ystävistäni ja ihastuksesta henkäisten mennyt näyttämään jotain aivan ihanaa kuvaa, johon ikävä kyllä vastaukset ovat useimmiten hyi, näytän ihan hirveältä ja sitten vaihtelevaa litaniaa siitä kuinka silmät ovat sirrissä tai kasvot rypyssä tai hampaat näyttävät huonoilta tai...

Joskus tajusin, että toimin itsekin ihan samalla tavoin ja yritin ottaa puolueettoman näkökulman kuviini ja tarkastella itseäni ihan kahden peilin avullakin miettien miltä oikeasti näytän. Ilman sitä tavallista poseerausta, kuvakulmaa ja parempaa kasvojen puolta.


Tässä esimerkiksi "aito" kuva musta. Myönnän, että katsoin silloin hetken tätä kuvaa vähän pohdiskelevasti, mutta sitten keräsin itseni kasaan, että no tältä mää näytän ja nyt eletään sen kanssa. Ja vaikka kuvista paljon pidänkin ja valokuvaamisesta on kasvanut tosi tärkeä juttu niin mietin, että sehän on vaan kuva.. Jo muutaman päivän päästä ajattelin tän kuvan olevan itseasiassa aika sulonen ja ihanan aito, vaikka mun viirusilmät oikeen korostuu ja vaikka mitä muuta.. Tykkään tästä kuvasta, sille piti vaan antaa hetki aikaa :) Ennen olisin varmaan poistanut heti jo kamerasta.

Tuosta hetkestä on jo kauan aikaa. Pikkuhiljaa aloin hyväksyä itseni tällaisena kuin olen. Epäsymmetriset kasvot, pidempi vasen puolisko, viirusilmät, hieman päällekäin menevät etukampaat, hörökorvaleikkauksesta ryttyyn jäänyt korva, leveät leukaperät, epäsymmetrinen hiusraja. Näin alkuun.

Katselin itseäni äsken peilistä, yritin miettiä ja muistella mistä en ole joskus tykännyt ja mitä vikoja näen itsessäni. Hymyilin ja aloin itkemään. Itkemään, miksi? Tajusin, että oon oikeasti tyytyväinen kaikkeen ja voin luetella näitä pieniä asioita ilman, että ne hätkäyttävät mihinkään suuntaan. Tuli samalla niin paha mieli sen pienen Annin vuoksi, joka on joskus pitänyt itseään rumana ja inhonnut noita kertomiani piirteitä.


Mun muistiin on painunut yksi ainoa tilanne, joka vieläkin lamaannuttaa mut hetkeksi. Tää on ehkä ainoa asia mun koko elämän ajalta, josta en koe olevani aivan täydellisen valmis puhumaan - mistä sitten johtuukaan. Silloin pienenä tyttönä kärsin pahasta aknesta ja mulla taisi olla rippijuhlat tulossa. Äiti vei mut kosmetologille, josko sieltä voisi saada vähän apua huonoon ihoon kun oli vielä juhlatkin tulossa. Muistan ihan liian selvästi sen kosmetologin säälivän ja surullisen ilmeen kun hän katsoi mua ja kertoi, että mun iho on niin huonossa kunnossa ja tulehtunut, ettei hän voi tehdä sille yhtään mitään. Ei yhtään mitään. Tää asia itkettää ja satuttaa mua vieläkin. En ihan tarkalleen osaa sanoa miksi. En ollut koskaan edes älyttömän epävarma tai häpäillyt akneani vaan olin hämmästyttävän sujut asian kanssa. Ehkä tuossa tilanteessa niin musertavaa oli tapa, jolla kosmetologi sanoi asian ja ilme, jolla hän katsoi minua. Kuin mitään ei olisi enää tehtävissä ja olisin menetetty tapaus. Hän vei kaiken toivon ja luottamuksen, joka minulla oli ollut. Kaikki olisi voinut olla toisin, jos hän olisi sanonut asian vaikka hymyillen ja kannustavasti. Hän kuitenkin katsoi minua aivan kuin olisin kuolemassa.


Tätä kohtaa kirjoittaessakin tämä muistelu itketti mua ihan kunnolla, mutta nyt jälkeenpäin pystyin jo lukemaan sen neutraalimmin.. Jo tuokin on osoitus siitä, eiköhän se siitä hälvene kokoajan mitä enemmän aikaa kuluu ja kun asiat vaan uskaltaa käydä läpi vaikka ne satuttaisivat. Ja toisaalta voin kai ajatella, että näytinpäs aknelle ja kosmetologille, koska nykyisin mulla on niin hyvä iho! Enkö voisi ennemmin hymyillä asialle ja ajatella vähän voitontahtoisesti, että "selvisinpäs"? :) Eihän se kosmetologi siis todellakaan mitään pahaa tarkoittanut.. Silti se vaan viilsi aika syvältä..


Muiden kehutkin kaikuvat kuuroille korville, mikäli ei itse pysty näkemään omaa kauneuttaan. Käsi sydämellä voin vannoa näkeväni jokaisessa jotain kaunista. Toisissa enemmän ja toisissa vähemmän, se on totta, mutta kaikissa on silti jotain kaunista ja usein erikoisuus onkin yksi kauneimmista piirteistä.
Puhuimme ystäväni kanssa kuinka liian usein omaa ulkonäköä vähätellään ja suoraan mollataankin. Pidetään liian useita omia kuvia rumina ja oikein makustellaan asialla kertomalla mikä kaikki näyttää huonolta. Ehkä se on puolustusrefleksi ja asialle on helpompi korostuneesti naureskella järkyttyneenä ennen kuvan pikaista poistamista? Olimme aiheesta samaa mieltä ja ystäväni kertoi omia kokemuksiaan aiheesta. Ei mennyt kuitenkaan kauaa kun tämä samainen henkilö toimi täysin vastaavalla tavalla. Mikään kuva ei oikein ollut hyvä, hän näytti raskaana olevalta ja nenä isolta ja mitä kaikkea. Mietin harmauteen vajoten, että ei. Ei taas. Myöhemmin hän itse havahtui melkolailla säikähtäenkin huomioon, että hän toimi aivan samalla tavoin kuin mistä juttelimme eikä nähnyt mitään hyvää itsessään.


Myöhemmin asiaa miettiessäni hämmennyin. Tajusin sen ensimmäisen kerran ikinä. Kun katson itseäni peilistä taikka kuvista, kiinnitän huomioita kaikkeen hyvään. Tiedostan kyllä ne huonot piirteet, mutta ne jäävät heittämällä hyvien varjoon. Ehkä siksikin musta tuntuu niin uskomattomalta kuinka moni pystyy näkemään itsessään vain ne huonot piirteet kun minä näen itsessäni ne hyvät. Ilmeisesti suurin osa kuitenkin huomaa ne hyvät piirteet toisia katsellessa, joten miksi itseään ei voi myös nähdä samalla tavoin?

Minä näen siis itseni kauniina. En mitenkään itserakkaasti ja tottakai välillä on niitä päiviä kun näytän ihan hirveältä, mutta niille on yleensä syynsä kuten pesemättömät meikit ja hirveä herkuttelu tms. Tiedostan epäkohtani ja asiat, jotka voisivat olla toisin, mutta ajattelen, että ne tekevät musta juuri itseni näköisen. Sanoin aikasemmin mistä en tykkää, joten nyt kerron mistä tykkään! Tykkään silmistäni (vaikka ne ovatkin pienet viirut). Tykkään huulistani (vaikka toinen puoli laskeutuukin alemmaksi). Tykkään kulmakarvoistani (vaikka ne ovatkin ihan epäsymmetriset niin muodoiltaan kuin korkeuksiltaankin). Tykkään kasvojeni luustosta ja poskipäistäni (vaikka edes päin näytänkin ihan neliötä). Musta on jotenkin tosi hauskaa pystyä miettimään tuollasia asioita, jotka kirjoitin sulkuihin niin etteivät ne häiritse yhtään :D Joskus niin ressasin kaikesta ja nyt voin vaan huvittuneesti ajatella, että mun päähän näyttää ihan neliöltä "heheh" >:DD


Mulla olisi pyyntö tänne blogimaailmaan upeille naisille. Voisitteko itse tehdä postauksen ja kertoa kuinka te näette itsenne? Mistä piirteistä ette ole joskus pitäneet ja nyt ne ovat erottamaton osa teitä? Miten olette kasvaneet ihmisinä ja kuinka itsetuntonne on muuttunut ajan myötä?

Monet kuitenkin tuntuvat pitävän bloggaajia ylimaallisina olentoina, jotka näyttävät aina upeilta ja ovat täysin sinut itsensä. Samanlaisia ihmisiä mekin kuitenkin ollaan samanlaisine ongelmine ja pohdiskeluinemme vaikka usein blogeissa näkyisikin vain sitä ihanaa ja kaunista pintaa. En tällä ilmaisulla siis tarkoita ylistää bloggaajia, mutten myöskään laskea heidän arvoaan. Sitäpaitsi itsetutkistelusta ei ole koskaan mitään haittaa :) Jotkut eivät varmaan uskalla kirjoittaa aiheesta kovin syvällisesti, joten ei tarvitsekaan jos ei siltä tunnu. Joitain ei välttämättä edes kiinnosta koko aihe ja se on harmi.

Ja jos kirjoitatte aiheesta tai edes sen vierestä niin linkittäkää postauksenne tänne tai tulkaa vaikka sanomaan, jotta pääsen lukemaan :)


Vaikka varsinainen haaste tämä ei olekaan, niin 'haastan' silti muutaman vahvan naisen kertomaan asiasta omalta osaltaan! Nämä henkilöt siksi, että jostain syystä uskon heillä olevan annettavaa tälle ajatukselle :) Toivoisinkin kovasti näkeväni JennynLady NAnnanVeeranJannin, Senjan, InanHeidin ja Karon mietteitä aiheesta. 


118 kommenttia:

 1. Olet ehdottomasti yksi kauneimmista ihmisistä jonka tiedän! Verratessa ihan mihin vaan ja keneen vaan. :)

  VastaaPoista
 2. Oot niin käsittämättömän upea! :') <3 Pakko kertoa jo tässä kommenttiboksista mun "heräämisestä" tähän nimenomaiseen asiaan liittyen. Ennen vaihtoon lähtöä olin otattamassa viisumiini passikuvaa ja järkytyin suuresti, kun tajusin, miten epäsymmetriset kasvoni ovatkaan. Toinen kulmakarvani on hieman alempana kuin toinen ja silmäni ovat erikokoiset. Vaahtosin pitkän aikaa tuosta kuvasta ja minun epätäydellisyydestäni ja päätin, ettei minusta enää ikinä oteta valokuvia suoraan edestäpäin. :D Oikeastaan viimeisen vuoden aikana olen käynyt, varmaan ulkomaanvaihdosta paljon johtuen, jonkinlaista itsetutkiskelua ja todennut, että voi herran jee, mitä sitten jos kasvoni eivät ole täysin symmetriset? Tarkastellut itseäni peilistä ja todennut, että hei nainen, oot kaunis juuri tuollaisena. En jaksa käyttää aikaani ja elämääni siihen, että arvostelen itseäni ja piirteitäni. Se on aivan turhaa.

  Käytän tämän asian pohtimiseen nyt tovin ja kirjoitan sitten siitä postausta. Kiva, että haastoit. Tämä on hyvä aihe. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat!<3 Kuulostaa kyllä niin tutulta tuo sun kertomus.. Mielenkiinnolla odotan sun postausta - tiiän jo, että siitä tulee ihan tosi hyvä! Voisin veikata, että melko moni on ainakin jossain vaiheessa kamppaillut kasvojensa epäsymmetrisyyden kanssa. Faktahan on kuitenkin se, ettei ole olemassakaan aivan 100% symmetrisiä kasvoja! Hauskaa miten muiden epäsymmetrisiä kasvoja ei edes huomaa, mutta omat piirteet hyökkää peilistä takaisin heti ensimmäisinä :D

   Poista
 3. Oi tää postaus oli niin ihana! Oot ihan tajuttoman kaunis, ja musta on hienoa että sulla on noin hyvä itsetunto♥
  Olisipa itsellänikin, mutta kyllä tää tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina!<3 Kyllä se siitä, aikalailla se on vaan itsestä kiinni ja kyllä se ajan kanssa muuttuu kun opit vaan ajattelemaan niin :)

   Poista
 4. Olipas mielenkiintoinen postaus, tuli oikeen ahmittua.

  Oot niin oikeessa tossa, kuinka eri tavalla sitä näkee ittensä. Kuvaussessioiden jälkeen tulee usein tykättyä ihan eri kuvista kavereiden kanssa ja omiin lemppareihin saa yleensä kommentteja tyyliin "Ai tää vai? Ethän sä näytä tässä yhtään iteltäs, et sä ikinä hymyile noin". Sitä vaan kiinnittää huomioo niin pikkuriikkisiin epäkohtiin, ettei edes muut ihmiset huomaa niitä, vaan pitää niitä osana sua.

  Se on hienoo, että ajattelet itestäs noin! Ehkä joskus mullakin itsetunto kohoo niin pilviin, että ulkonäölliset epäkohdat menettää merkitystään ja alkaa keskittyä siihen mikä on olennaista :)

  Keep it up!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että tykkäsit varsinkin kun itse piän tätä tärkeänä aiheena :) Joo, just tuo "ethän sä näytä tässä yhtään iteltäs" on niin tuttu! Ei sen itsetunnon tarvitse ihan pilviin asti kohota, ihan perustasokin riittää ;D Pienet asiat sen kokonaisuuden tekee.. Oiskin niin helppo vaan sanoa miten saa hyvän itsetunnon tms..

   Poista
 5. Yksinkertaisesti sanottuna vaan kiitos tästä ihan hirveästi! Rakastan näitä sun syvällisiä postauksia, mitä harmillisesti blogimaailmasta löytyy aina vaa vähemmän ja vähemmän. Oon aina ollut tosi kriittinen omaa ulkonäköäni kohtaan ja se on johtanut tosi monesti pitkällekin huonoihin asioihin ja tää tuli todellakin pysäyttämään vähän näitä ajattelurutiineja.

  Tuli tätä lukiessa mieleen myös hassusti se, että jotkut piirteet mitä ihailee muilla saattaa löytyä myös itseltä vihan kohteena. :D Itse vihasin tosi pitkään omia pisamiani, vaikka muut ihmiset tuntemattomista lähtien niitä useinkin ihailivat ja kehuivat. Pidin pisamia aina tosi nätteinä kaikilla muilla ja piilotin omani kauheen meikkikerroksen alle. Jossain vaiheessa tajusin alkaa ajattelemaan, että koko tuo logiikkahan on niin typerä ja ristiriitainen. :D

  Pakko vielä sanoa se, että en ymmärrä miten saat sun hiukset näyttämää aina noin hyvältä auki?! :D Itellä on suunnilleen samanpituiset ja paksuiset hiukset ja oon harkinnut niitten leikkaamistakin, kun tuntuu että niitä ei saa mitenkään järkevästi pidettyä auki tuuhean näköisenä. D: Tosin samaan aikaan rakastan niitten pituutta ja sitä, että niistä saa tehtyä näyttävämpiä kampauksia ilman pidennyksiä ja ylipäätäänkin ihailen pitkiä hiuksia muilla ihmisillä myös. Eli hiustutorial ois täällä ainaki toiveissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti!!<3 Harmillisesti kyllä munkin mielestä :( Saa siis aina vinkata jos löytyy jotain syvällistä luettavaa! Tuo on muuten aivan totta tuo, että omia huonoja piirteitä helposti saattaa ihailla muilla. Tosi outoa ja ristiriitasta kieltämättä :D Ois kiva tietää joku psykologinen perustelu tuolle. Vai onko se sitten vaan just sitä, että itsensä näkee aina tosi rumana oli sitten kuinka kaunis tahansa.. Mutta siis pisamat on i-h-a-n-i-a !! Oo iloinen, että sulla on niitä :p Hahah, jälkimmäiseen en osaa kyllä antaa minkäänlaista selitystä, mutta voin tehdä hiustutoriaalin - ehkä vaikka jo heti kun vaan pääsen suihkuun! Kysy ens kerran ku käyt kampaajalla oisko niillä antaa joitain vinkkejä, koska ehkä se johtuu sun hiuslaadusta tai paksuudesta tai jostain?

   Poista
 6. Voi kun kiva postaus! Ja niin ihania kuvia susta! :)

  Nomi

  VastaaPoista
 7. Tosi hienosti kirjoitettu teksti ja ajatuksia herättävä. Ompa aika ikävästi kosmetologi valinnut sanansa aikoinaa. Olen itsekkin kosmetologi ja mullakin on ollut joskus hormonaalinen akne kasvoissa ja olin sen kans aika neuvoton, kun mikään ei auttanut. Ainut minkä jälkeen iho parani oli ulkomaanmatka :D

  Musta on kiva lukea syvällisiä pohdintoja blogeista ja tykkään toteuttaa niitä itsekkin. Epätäydellisyys tekee meistä kaikista ainutlaatuisia ja oikeastaan kavahdan sanaa täydellinen, mutta silti täytyy sanoa, että näytät näissä kuvissa täydelliseltä. Upeat noi punaset hiukset ja olet muutenkin näyttävä nainen. Kaunis sisäisesti ja ulkoisesti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! :) Varmaan kosmetologina voit kuvitella oikein tuon tilanteen :D Mulla silloin akne oikein lävähti kunnolla ulkomailla - varmaan kuuma ilma ja meikki oli ainakin yksi osa tätä.. Epätäydellisen täydelliseltä, niin voi mun mielestä ajatella, sillä ei täydellisyydelle olekaan mitään yhtä ainoaa mallia :) KIITOS<3

   Poista
 8. olipa upeasti kirjoitettu postaus :) itse olen paikoin hyvinkin epävarma itsestäni ja ulkonäöstäni, sillä yläasteella eräiden tyttöjen haukut eivät varmaan koskaan häviä mielestäni.. tosin olen tiedostanut, että olen kuitenkin muuttunut itsevarmempaan suuntaan, enkä enää niin välitä mistään typeristä kommenteista jos niitä joskus kuulen. Ja tuo on ihan totta että joinain päivinä tuntee itsensä hyvinkin kauniiksi, mutta toisina taas aivan hirveän näköiseksi :D
  mutta voin kyllä valehtelematta sanoa että sä olet todella kaunis ja upea nainen!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on kyllä kauheaa kuinka moni on tuon ikäisenä saanut osakseen jotain ilkeää kommenttia ja vielä kauheampaa kuinka moni muistaa ne vielä vuosikymmenienkin päästä.. Huh. Ihanaa kuitenkin, että nykysellään et välitä typeristä kommenteista ja niin sen kuuluu ollakin :) Ihanasti sanottu :')<3

   Poista
 9. nää kaikki kuvat on niin upeita että meinasi mennä lounas väärään kurkkuun tätä lukiessa.

  VastaaPoista
 10. Hiton hyvä postaus. Tällaiset postaukset tuo teitä superkauniita ja -täydellisiä bloggaajia tavallaan lähemmäs, kun huomaa että kaikilla on välillä negatiivisia ajatuksia ulkonäöstään/olemuksestaan. Niin kuin se Heidipan postaus silloin avasi vielä enemmän ihmistä itseään, kun sai kuulla myös epävarmuuksista. Ajattelin jo tuota loppuosaa lukiessa että ihan mahtava idea ja että mä niin teen tähän tytärpostauksen ja sitten huomasinkin että olit haastanut, tuli tosi hyvä mieli, kiitos! :) Mietin jo tässä kuinka paljon aihetta uskaltaisi avata.. Tiiätkö muuten, se että sulla on ollut akne ja oot kokenut tuollaisen kuitenkin monelle aika negatiivisen jutun tekee susta vielä enemmän aidon oloisen, kun taas jotkut ottavat kauneuden itsestäänselvyytenä ja saattavat ylpistyä (sellaisia nenänvarttaan pitkin katselevia kaunottaria löytyy aina välillä..). Mä näen sen ylpeydenaiheena, että on nähnyt huonompiakin päiviä ja niiden takia kykenee arvostamaan nykyistä, ei pelkästään ulkonäköön liittyen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera! (varmaan eka kerta ku sanon sua Veeraksi sen jälkeen ku innoisuin lempinimistä >:D) Oon samaa mieltä vaikka en itseäni millään muotoa laskekkaan tuollaiseen kategoriaan minkä sanoit - yleisesti tällaiset postaukset ja tällaisten asioiden kertominen tuo ihmistä hirvittävän paljon lähemmäksi oli kyseessä sitten kuka tahansa. Muistan ku Heidi kirjotti ja muistan sun hämmästyneet kommentit. Niin se tämä elämä vaan on hassua :D Loistavaa, että otat osaa haasteeseen! Luotinkin suhun, että sää otat varmasti! Mää itsekin koen sen ylpeydenaiheena :) Osaan arvostaa sitä mitä nykyisin on ja jos sillon tällön tulee näppyjä niin so what?

   Poista
  2. http://deinonychosauria.blogspot.fi/2014/05/tulisiko-itsetunnon-kummuta-kuoresta.html

   Poista
  3. Kuka Veera!? Mää oon Vermunder! Oho, olitkin jo vastannu tuohon kommenttiin :D No mutta enigeis, pyysit linkittämään niin otin ja linkitin! Aihe josta sais romaaninkin kirjoitettua.

   Poista
 11. Ihana postaus! Mää niin fanitan tuota sun kirjotustyyliä! Oon miettiny samoja asioita jonkun verran. Rumia ihmisiä ei oo olemassakaa. Joten pakkoha munki on sit olla kaunis, jollain tapaa. En ikinä oo mitenkää romuna mun ulkonäön takia mut en oo myöskää pitäny itteä kauniina. Oon tehny sen eteen töitä ja paljon vielä riittää, mut se et hyväksyy ittensä tämmösenä ku on ni on helpompi hyväksyä myös muutkin. Ja ku osaa etsiä itestä kauniita asioita ni osaa myös kattoa muita ihaillen, ei kadehtien. Yks päivä bussissa eräs hieman juopunu +50v mies sano mulle näin: "Nyt on kyllä pakko sanoa et sulla on aivan jumalaisen ihana vartalo! Ei mikään mannekiinin vartalo, laiha ja ruipelo. Mut sun pitää uskoa et se on aivan ihana vartalo. oisinpa nuorempi ja komeampi..." Huvitti kyllä pitkään sen jälkeen :D minä ku oon tän pituuden korvannu leveydellä xd ps. oli pakko mainita sun blogi mun blogissa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ihana kuulla varsinkin kirjoitustyylistä kommenttia :) Hyvä pohdinta ja aika looginenkin ;) Moni yrittää laittaa itseään johonkin muottiin, joka vain pahentaa tilannetta entisestään.. Määkin joskus yritin käyttää vaatteita, jotka ei vaan malliltaan sopinu yhtään ja näytin epäedustavalta. Sitten tajusin, että EI ne vaan sovi, aloin käyttään kropalleni sopivia vaatteita ja huomasin itsetunnon kohoavan hulluna. Ihana tuo mies! Just tuollasia ihmisiä tarvittais vaan enemmänkin :) JA ihana kun mainitsit!!! Kiitos paljon<3 :''')

   Poista
 12. Ihana postaus jälleen kerran! Miten muuten aknesta pääsit eroon vai lähtikö se ns itsestään pois? Itse nimittäin kärsin juuri siitä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söin roacuttan-kuurin! Kannattaa käydä lukemassa se postaus (linkki tuolla ylhäällä) kun siinä kerron kuurista ja siinä on myös kuvat vaiheittain miten akne helpotti :) Älä huoli, kyllä se vielä lähtee, ennemmin tai myöhemmin :)

   Poista
 13. Olet niin kaunis ja sulla on ihanat hiukset! :3 Todella hyvin kirjoitettu postaus! :)

  VastaaPoista
 14. Oot kyllä niin upea, tykkään erityisesti noista sun silmistä !! <3 Ehdottomasti teen tästä oman postauksen, tuun sitten linkkailemaan sen sulle kun oon saanu tehtyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3!! Tule heti sitten linkkaamaan, ihanaa kun teet! :)

   Poista
  2. http://mythinghenzu.blogspot.fi/2014/05/miten-naen-itseni.html tässä tää meikäläisen postaus kyseisestä aiheesta ! :)

   Poista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Oot todella kaunis, etenkin noi sun hiukset on upeat! Muutenkin hyvännäköne blogi. ;)

  VastaaPoista
 17. Ihana postaus ja aivan häikäisevän kauniita kuvia susta. :) Mulla on aina ollu pisamia ja varsinkin ala-asteella inhosin niitä. Vuosien mittaan olen ruvennut tykkäämään niistä aina vaan enemmän. Ne on ehkä myös jotenki "himmentynyt" tai jotain kun en enää edes muista niitä? :D mut kyllä ne edelleen siellä naamassa komeilee ja muuallaki - mun käsivarret on niitä täynnä. Mutta musta noi käsivarret on vaan hauskat "kärpäsenkakka-käsivarret"! :DD mulla on kans kasvot epäsymmetriset ja yritän yleensä, että kuvat otettaisiin ns "paremmalta" puolelta. Ei vaan miellytä omaa silmää toiselta puolelta otetut kuvat, vaikka muut niistä tykkäisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana<3! Ooh, pisamat on niin kauniita kaikilla!! Voihan ne olla himmentyny tai sitten oot vaan hyväksyny ne osaksi sun ulkonäköä niin eihän niihin sitten enää kiinnitä samallain huomiota :) Mulla oli sama ennen tuon "huonon" puolen kanssa, mutta nykyisin oon alkanut tykkäämään siitä joskus jopa normipuolta enemmänkin :D

   Poista
 18. Anni, tää oli tosi upee postaus, niin kuvineen kuin sanoineen<3 Voisin tässä mielentilassa sun postauksen ansioista saada jopa jotain syvällistä itsestänikin irti. Kiitos muru siitä<3 P.S. se videolla ollut meikkihaaste on jo tehtyna, enää vain lataus bloggeriin 8))!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emppuli<3 Toivottavasti saitkin ;) Ja hyvä!!! :D Jee! Yritin jo käydä eilen kurkkimassa :|||

   Poista
 19. Ihana postaus Anni! ♥ Aivan upeasti kirjoitettu. Oot todella kaunis, ja tykkään sun blogista kauheen paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Ihana kuulla tuollaista :') Toivottavasti pidät jatkossakin!

   Poista
 20. " Epäsymmetriset kasvot, pidempi vasen puolisko, viirusilmät, hieman päällekäin menevät etukampaat, hörökorvaleikkauksesta ryttyyn jäänyt korva, leveät leukaperät, epäsymmetrinen hiusraja. Näin alkuun." Kommenttina tuohon täytyy sanoa, etten yhden aioaankaan luettelemaasi juttuun ole ikinä kiinnittänyt kuviasi katsellessa huomiota vaan ihaillut pitkiä ja elinvoimaisia hiuksiasi, aidon lämpimää hymyäsi ja myös aknesta kärsineenä kuulasta ihoasi :) tässä huomaa just sen miten itsestä löytää niitä kaikkein "hirveimpiä" ulkonäköseikkoja, mihin muut eivät edes kiinnitä huomiota!

  Aknetaustasta täytyy sanoa, että aika viiltäviä muistoja on itsellänikin, kuten sulla toi kosmetologikäynti. Ihan pirustihan se laski itsetuntoa kun niin nuori olin minäkin silloin kun akne puhkesi. Toisin kuin sä, mä häpeilin tosi paljon ihoani. Saatoin meikata pahimmat näpyt piiloon kaverilla yötä ollessani pimeässä huoneessa aamutuimaan puhelimen valossa ja kieltäytyä ihanista rantapäivistän koska en yksinkertaisesti uskaltanut näyttäytyä meikittömänä. Monet itkut ja pettymykset on koettu "vain ja ainoastaan" aknen vuoksi. ( Apua tässä tulee ihan kyyneleet silmiin :D ) Mutta tosiaan nyt about seitsemän vuoden jälkeen kaikken maailman trooppien popsinnan ansiosta on iho täysin näpytön !! Muutamia viikkoja sitten kävin Muotikuussa sovittamassa yo-mekkoa ja olisin voinut pillahtaa itkuun myyjään hymyssäsuin kehuessa kauniin kuulasta ihoani, kuulostaa tosi tyhmältä mutta pahasta aknesta kärsineelle sanojen merkitys oli suuri.

  Ja hei vielä asiasta kolmanteen, olen hakemassa Jyväskylään opiskelemaan ja jos onni potkaisee niin olisi kämpänhaku tiedossa. Siispä kiinnostais tietää onko jylppilässä jotain Oulun Toppilan/Rajakylän/Kaketsun kaltaisia "huonoja lähistöjä", joilta ei ihan ekana kannattais lähteä asuntoa vuokraamaan?:) Itse tosiaan en ole muistaakseni ikinä jyväskylässä käynyt joten suht. hakoteillä olen koko kaupungin suhteen:D

  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että joku tulee sanomaan noin, koska tiedän oikeastaan itsekin ettei kukaan muu huomaa noita piirteitä tai ainakaan jaksa kiinnittää huomiota niihin :D Joskus itsekin oon hämmästynyt huomatessani jonkun vastaavanlaisen piirteen ystävässäni vaikka oltaisiin tunnettu jo vuosia :'D

   Voi raasu :( Onneksi nyt iho kuitenkin voi hyvin ja ne vanhat ikävät muistot ja fiilikset alkaa "parantua" :) Musta on ihanaa, miten esim vaikka aknesta kärsineet osaavat oikeasti arvostaa vaikka juuri kaunista ihoa kun se ei ole aina ollut mikään itsestäänselvyys niinkuin niille onnekkaille, jotka ovat aina selvinneet helpolla. Voin kuvitella tuon sun reaktion siellä Muotikuussa :'')<3

   Toivottavasti pääset tänne!! Tsemppiä pääsykokeisiin :) No en kyllä itsekään nyt niin hyvin alueita tunne, että osaisin omakohtaisesta kokemuksesta kertoa, mutta ihmiset sanoo ettei kannata muuttaa pupuhuhtaan, kuokkalaan eikä keltinmäelle. Mutta nehän nyt on niin suhteellisia asioita ja minkä kukakin kokee ikäväksi alueeksi yms.. Mulla muuten kämppis lähtee heinäkuun alussa, että tänne vaan halvalla loistavaan kämppään lähelle yliopistoa mun kämppikseksi ;D

   Poista
 21. Todella upea kirjoitus kuvineen päivineen! Aina yliopistolla hengaillessani (kun saa suoremmin tarkkailla ohikulkijoita) tulen ajatelleeksi kuinka kauniita kaikki naiset ovat. Kukaan ei ole erityisen ruma, mutta harva kuitenkaan eksoottisen kaunis ja silloin juuri mietin että kuinkakohan monen päässä kuitenkin epävarmuus kalvaa. Varmaan kaikkia. Olen silti sitä mieltä että kauneus on todellakin katsojan silmässä ja itse ihailen aina erittäin vaalea ihoisia naisia. Näin viime hulluilla päivillä vilauksen susta kassalla ja voin sanoa neitiseni, että mun mielestä sie olet jopa pikkusen enemmän eksoottisen kaunista laatua kuin tämmöistä tavallista. ;) Omasta mielestäni itsevarmuus kuitenkin (onneksi) kasvaa koko ajan vanhetessaan ja on ihanaa todeta kuinka teini ajan epävarmuudet hälvenevät koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vouvou tuosta kehusta :) Hauskaa.. Mielelläni olisinkin kyllä eksoottisen näköinen! :D Kuhan ei nyt aivan tasoa ulkoavaruudesta tulleen näköinen.. Määkin monesti katselen ihmisiä ja huomaan kauniita piirteitä. On jännä huomata miten niin eri asiat ovat joissain ihmisissä niitä kauneimpia piirteitä ja kuinkahan moni sitä edes tietää itse. Onneksi itsevarmuus yleensä kasvaakin vanhetessa :) Ehkä se myös auttaa, että asioita näkee ja kokee sekä osaa laittaa niitä oikeaan tärkeysjärjestykseen ja tajuaa, ettei ulkonäkö todellakaan merkitse paljoa jos muuta ei löydy.

   Poista
 22. Oot joskus kirjottanu tänne et luet kaikki kommentit ni siks laitan nyt tän tänne:D mut siis niii siis tää teksti (niinku varmaan kaikki sun tekstit) herätti mut. Tänää ekaa kertaa pitkäst aikaa katoin itteeni peilistä ja vikojen sijaan rupesin miettii mist tykkään itessäni ja niit oliki yllättävän paljo:) mun poikaystäväki kysy et mist yhtäkkii oon tajunnu itekki et oon kaunis;D mut sit toinen asia mikä on tähä kohtaan ehkä outo mut mun mielest on ihanaa et oot semmonen bloggaaja joka vastaa kommentteihin jne.. yks syy lisää miks sun blogi on mun ehdoton lemppari:) ehkä tiet kirjotustyylistä tai en tiä jostain et oon kommentoinu monii kertoi tänne (tosin anonyyminä koska mul ei oo tommosta profiilia) ja tykkään varmaan kaikist sun insta kuvista ja näitä kumpaakaa en oikeestaa tee muille bloggaajille. Ne tuntuu nii etäsiltä henkilöiltä mut sit taas tuntuu tyylii ku me tunnettais ku vastaat kaikkiin jne:D okei en oikeen tiä onks tää kommentti ees luettavaa mut halusin paljastaa salaiset tunteeni eli et oot ihan mahtava!!<3 ja sanomattaki selvää et oot upein nainen ketä tiiän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava kommentti!! Piristit niin mun eilistä päivää ja tätäkin kun luin uudestaan<3 Piti eilen oikeen lukea ääneen poikaystävälle kun oli niin ihana kommentti :D Ihana kun aloit muuttamaan ajatusmaailmaas ja vieläpä se huomattiin! Sellainen paistaa kyllä ihmisestä läpi yllättävänkin hyvin jos on hyvä itsetunto ja on sinut itsensä kanssa :) Mikä sun instatunnus on, haluutko paljastaa? ;D Tottakai vastaan kaikkeen kun mua oikeasti kiinnostaa millaisia ihmisiä siellä ruudun toisella puolella on ja mitä te mietitte asioista :) Apua mitä kehuja, tässä ihan punastuu hihi.. >>:D Kiitos vielä ihana<3

   Poista
  2. Voi ei ihanaa et onnistuin piristää!:)) ja mun insta on marthoo :D:)

   Poista
 23. Hyvä postaus. Tuo Roomassa otettu kuva on ehkä paras otos, jonka oon susta koskaan ottanu. Ja se on paljon, koska oon kuvannut sua kuitenkin varsin usein ja ottanu ihan kympin arvosia kuvia, mutta mihinkään tuonkaltaiseen tilannekuvaan, johon kiteytyy aito, sellaisenaan kaunis hetki, jonka tunnelma välittyy täydellisesti myös katsojalle, en oo koskaan aikaisemmin sun kanssa yltänyt. Kauneus ei oo aina symmetrisyyttä, täydellisyyttä, seesteyttä. Kauneus ei oo mitään ja samalla kauneus on ihan kaikki, kaikkialla. Se on vaan niin tiukasti kiinni siitä, mitkä asiat haluaa nähdä kauniina. Mulle aitous on aivan helvetin kaunis asia niin ihmisen persoonan ominaisuutena, kuin ulkoisenakin ominaisuutena - sitä susta todella löytyy ja oon niin ylpeä, että oot myös löytänyt sen aidon kauneutesi ja osaat pitää sitä nyt eri tavalla arvossa, kuin silloin joskus aikaisemmnin.
  Se, että varsinkin suomalaisilla ja naisilla on tapana oikein makustella niitä omia huonoja puoliaan, viitata kinttaalla kehuille ja positiivisille kommenteille ja haukkua itseään, on mun mielestäni - tää on vaan ja ainoastaan henkilökohtainen mielipiteeni - osittain myös kulttuurin, ympäristön ja yhteiskunnan luoma ominaisuus meissä. Muhun ainakin on rakennettu aika syvälle sisään sellainen periaate, ettei saa leveillä omilla saavutuksillaan, kehua itseään tai muutenkaan tuoda itteään esille yhtään sen enempää, kuin on tarvis. Voi olla ylpeä, mutta sitä ei tarvitse aina näyttää. Sellaista katsotaan vähän pahasti. Ehkä osittain senkin vuoksi on helpompi lytätä omat onnistuneet kuvansa rumiksi ja huonoiksi, kun jollain tavalla kulttuuri on pitänyt itsetunnon aika matalana pienestä pitäen ja jos myöntää avoimesti esimerkiksi pitävän omasta kuvastaan, niin saa helposti vähän pitkiä katseita, jotka voivat olla iso ja pelottava juttu niille, joille muiden mielipide itsestä on tosi tärkeä. Kyllä se vaatii aika hyvän itsetunnon, että voi myöntää julkisesti olevansa omasta mielestään kaunis.

  Mun täytyy myöntää, että jokin aika sitten sen meidän reissun jälkeen otin taas uuden askeleen lähemmäs parempaa käsitystä itsestäni. Mä vaan yksinkertaisesti aloin miettimään sitä, että mun ongelmat itteni kanssa on ollut aika usein sidoksissa siihen, että vertailen itseäni muihin. Sitten tuli taas sellainen naurettava ahaa-hetki, kun hoksasin, että olen alkanut hyväksymään itsessäni niitä asioita, joihin en voi vaikuttaa millään tavalla: kuten silmienväriä tai pituutta - niin miksi en myös hyväksyisi sitä faktaa, että vaikka mä kuinka värjäisin hiuksiani tai meikkaisin itteäni eri tavalla, niin en vaan voi muuttua Emma Watsoniksi tai Megan Foxiksi jostain taikaiskusta. Että on vaan parempi kehittää itseään, tehdä itsestään sellanen tyyppi, jonka saappaat jalassa voi ylpeästi kävellä.

  Ei muuta tällä kertaa, aamen ja hallelujaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos murunen! Hyvin mahdollista :) Voin aivan täysin kuvitella tuon, itse sitä on vaikeaa ehkä kuitenkaan ihan parhaaksi laittaa.. Ehkä jos mun lookki ois eri niin vois olla heittämällä paras ;D Kuten sanoin mää oon alkanu kiinnittään huomiota vaikka mihin elementteihin kuvissa :D Sama täällä, aitous on ehdottomasti yks kauneimmista ellei kaunein piirre ja ominaisuus, joka ihmisellä voi olla. Ehkä se on yleisesti kulttuurissa, mutta myös pitkälti siitä millaisen kasvatuksen on saanut. Voin suurelta osin kiittää nykyisestä itsestäni äitiä ja isää, jotka ovat aina terveellä tavalla kehuneet ja kannustaneet näkemään mut itseni hyvänä ja pystyvänä. Kyllä se vaatii paljon voidakseen sanoa pitävänsä itseään kauniina. Mutta iso osa on musta silti tavassa, jolla asian ilmaisee. Kyllä muakin ärsyttää jos joku itserakkaasti kehuskelee omista saavutuksistaan tai ulkonäöstään. On kuitenkin eri asia olla aidon vilpittömän onnellisesti sitä mieltä, että on hyvä tai kaunis. Se on musta vaan suloista ja tekee ihmisestä vielä upeamman :) Voin hyvin kuvitella sen sun askeleen kun huomasin muutenkin miten paljon reissu herätteli sua ja avasi silmiä kaiken suhteen. Jotenkin tuollaiset reissut laittaa asiat oikeaan perspektiiviin. Ei itseään voi muuttaa johonkin valmiiseen malliin, vaikka se olisikin kuinka upea.. Itsestä saa luontaisilla avuillaan oikein upean kun vain oppii hyödyntämään niitä :) Sääkin oot niin kaunis ja persoonallinen, että susta tulee kyllä ihan jumalatar kun vaan täysin tajuat sen ja vaalit just niitä sun piirteitä, jotka tekee susta niin erityisen kauniin.

   Poista
 24. Sä oot Anni upee nainen!! Ihan huikee postaus, kiitos ♥

  VastaaPoista
 25. Laitoit itselleni ajatuksia päänuppiin, katsotaan saisinko itse otettua tämän haasteen myös. Oli nimittäin todella antoisaa lukea tämä ja olet niin kaunis, ihastuin sinun kasvonpiirteisiin ja hymysi on valloittava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos hirmuisesti kommentistasi! :) Toivottavasti herätti ajatuksia niinkin paljon, että saat kirjoitettua aiheesta itsekin :)! Haluan ehdottomasti lukea jos päätät kirjoittaa :)

   Poista
  2. Jos päädyn kirjoittamaan niin linkkailen sen sinulle jotain kautta! :)

   Poista
 26. Oot kyllä todella upea ja kaunis! Sun kasvot on särmikkäät ja sun kasvonpiirteet kauniit. Ja ihan huippukaunis hymy! Ei kyllä tosta ihosta uskois että sulla on ollut joskus akne, niin sileän näköinen tuo sun ihos on!! Itselläni on vaikeuksia hyväksyä itteni ja itsetunto on todella alhaalla. Ihan aina, kun joku katsoo minua silmiin ajattelen "joo tiedän että olen ruma, voit lopettaa naamaani katsomisen" ym. Aihe ei ole mulle yhtään arka, varmaankin jo kaikki kaverini tietävät kyseisen ongelmani. En vain yksinkertaisesti osaa nähdä itsessäni mitään kaunista, toisissa nään kaunista sitten senkin edestä. Yksi asia mikä tästä sun kirjotuksesta mun mielestä unohtu on se, että ainakin itse huomaan vertaavani itseäni muihin. Toisilla on kauniit kasvot, näkyvät kulmakarvat (itsellä ne on ihan näkymättömät), kaunis hymy, kaunis nenä (kyllä, olen perinyt isältäni ison nenän josta en pidä yhtään) ja täydelliset vartalot. Tunnen, etten voi kasvoilleni mitään joten keskityn asiaan, jolle voin jotain. Pakkomielteinen salilla käynti ja liikunta kohentaa itsetuntoa edes hiukan. Vihaan liikuntaa, mutta haluan edes olla sujut kroppani kanssa, sillä siihen olen tyytyväinen. Ja kuten mainitsitkin, kaikki kehut kaikuvat kuuroille korville ja ajattelen kehut lähinnä niin että "no kehutaanpa tässä nyt sitten ihan muodon vuoksi, kun se nyt on kohteliasta". En tiedä tulenko koskaan olemaan sujut kasvojeni kanssa. Ajatus siitä, että olisin omasta mielestäni kaunis tuntuu vastenmieliseltä, koska en pidä melkein mistään kasvoissani. Myös kaikki kuvat tuntuvat epäonnistuvan aina, mutta asiaan auttaa se, että en enää melkein koskaan ota kuvia itsestäni, turha vaiva. Nyt sain itseni kuulostamaan angstiselta ihmiseltä, oikeasti olen todella iloinen ja onnellinen ihminen, joka ei vain pidä ulkonäöstään. Mutta hurjan hyvää kesän alkua sulle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi!! :) Hmm. Ei tuo nyt niin kovin vieraalta kuulosta. Ikävä kyllä.. :/ Ihan alkuun kysyisin minkä ikäinen oot. Ei tarvitse kertoa, mutta jos oot edes yhtään parinkympin hujakoilla niin oot vielä aivan liian nuori lokeroimaan itseäsi rumaksi. Itsetunto ja oman itsensä näkeminen muuttuu ja kehittyy ajan myötä ja oon ihan varma, että tuo sun näkemys itsestäsi tulee muuttumaan vielä edes vähäsen vaikkei se siltä tuntuisikaan. Ihan varmasti vähäsen, mutta toivottavasti paljon! Ja kuten sanoit itsekin, sääkin saat kehuja, joten kyllähän sussa jotain kaunista on. Niinkuin sanoin tuossa: kaikissa on jotain kaunista. Ne sun kauniit piirteet voi olla niitä, jotka jäävät niiden huonompien piirteiden varjoon sun omissa silmissä etkä siten edes huomaa niitä.

   Voisinhan minäkin olla pitämättä omasta ulkonäöstäni? Ei viirusilmät ja neliönaama ole sitä mitä haluaisin. Oon kuitenkin oppinut tykkäämään niistä, koska ne on siinä joka tapauksessa - tykkäsin tai en. Sama asia sulla vaikka nenäsi kanssa. Ala katsomaan sitä ikäänkuin uusin silmin ja huomaa miten se on osa sinua ja tekee susta juuri sinut. Ja näkyvät kulmakarvat. Ootko koskaan ajatellut kuinka monella naisella Suomessa on oikeasti paksut ja näkyvät kulmakarvat? :D Luonnostaan aika harvalla ainakin mitä minä oon ihmisiä nähnyt. Se on ihan vaan normaalia ja kulmakynällä saa aika nopeasti särmää kasvoille :) Ja ala ottamaan kuvia itsestäsi. Aluksi saattaa tuntua pahalta kun näet vain asioita, joista et pidä - niin mullakin on ollut joskus. Oon kuitenkin iloinen, että sanot olevasi onnellinen ja muuta hyvää, vaikket ulkonäöstäsi pitäisikään. Tää on vaan asia, joka musta on jotenkin vaikea käsittää, sillä mää en oo koskaan nähnyt "niin rumaa" ihmistä, että hän voisi mun mielestä syyn kanssa ajatella itsestään noin kuten sinä. Ja oon myös ihan varma, ettet sinäkään ole ollenkaan sen näköinen kuin itse itsesi näet vaan paljon kauniimpi kaikkien muiden silmissä. Hyvää kesän alkua sinnekin :)!

   Poista
 27. Ihanan syvällistä pohdintaa Anni! Oot upea, häikäisevä nuori nainen! :) En oo koskaan kiinnittänyt huomiota noihin sun "vikoihin", niinhän se on, että itse on itselleen pahin kriitikko. Ylipäätään, eihän sitä tule koskaan ajateltua kavereista ja tutuista mitään huonoja puolia, vaan näkee toisten hyviä piirteitä, joita taas henkilö itse ei välttämättä näe. Niinkuin sanoit, toisissa enemmän ja toisissa vähemmän. :) Ite en osaa edes ajatella ketään rumaksi.

  Mutta tää postaus kolahti ja kovaa. Aloin miettiin omaa lapsuutta (pari tippaa linssissä:D), kun mua oikeastaan koko ala-asteen kiusattiin ulkonäön vuoksi. Mussa oli, ja on toki edelleen erikoisempia piirteitä, mutta ne korostuivat lapsena erilailla. Muistan elävästi, miten ylempiluokkalaiset tytöt&pojat saattoivat porukassa välitunnilla huutaa "miten joku voi olla ton näköinen" tai "äitiäs kaduttaa ku sut sai" jne. Milloin olin pallosilmä, viirusilmä, oudon näköinen, korkeaotsainen, outoluustoinen jne. Ulkonäön haukkuminen jatkui ii2:ssa ja galleriassa. En voi ymmärtää miten oon sivuuttanut ne pienenä tyttönä enkä ollut moksiskaan, sanoin haukkujille jotain jopa vastaankin. Hoin vain itselleni, että pitää pysyä vahvana. Koskaan en oo kellekkään nuista kertonut, edes äidille pienenä. Nyt ajateltuna ois ollut paikallaan käsitellä kaikki kiusaamiset. Tänä päivänä niiden vuosien ajattelu viiltää silti pahasti ja on ne toki jälkensä jättäneet.

  Nyt reilu parikymppisenä voisi ulkopuolisen olla vaikea kuvitella, miten mun ulkonäköä on haukuttu läpi lapsuuden ja nuoruuden. Oon saanut jo vuosia huomiota lähinnä positiivisessa mielessä. On kehuttu niin nätiksi, persoonallisen näköiseksi jne. Se, että kuljen kaduilla näpsäkkänä ja joitain päitä kääntävänä nuorena naisena, voi olla ihan eri miltä sisältä tuntuu. Välillä voi olla päiviä, jolloin tunnen sisäisesti olevani se epävarma ja arka erikoisen näköinen tyttö. Kun se epävarmuus meinaa ottaa vallan, katson peiliin ja hymyilen. Nimenomaan mäkin voisin nyt ajatella, niinkuin sää tossa kosmetologin tapauksessa, että "hähää selvisimpäs" ;)

  Nykyään pidän mun erikoisemmista piirteistä ja kaikesta mistä joskus niin paljon haukuttiin. Lapsella ne piirteet vaan korostuu eri tavalla kuin nuorella aikuisella ja on helppo ottaa jännän näköinen luokkakaveri haukun kohteeksi. Tässä vuoden sisään ykskin näistä ulkonäöstä kiusaajista tuli täällä yöelämässä vastaan ja heitti, että "sustahan tuli oikein kaunis nuori nainen". Lähinnä huvitti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon ihanasta kommentista! Tykkään niin paljon näistä kun te sieltä ruudun takaa avaudutte ja kerrotte omista kokemuksistanne ja elämistänne! Arvostan :) Oishan ne varmasti ollut hyvä käsitellä jo silloin, mutta nyt kuitenkin vanhempana oot käsitellyt ne ja nuorena tyttönä ollut jo noin itsevarma tietyllä tapaa kun oot ihan vastaankin uskaltanut sanoa! Musta on niin ihanaa huomata ja nähdä kuinka kirjoitat nykyisestä itsestäsi ja suhtautumisesta! Ihan upeeta :') Oo kuule vaan ylpeä siitä, että oot erikoisen näköinen - mun mielestä se on vaan plussaa. Tästä lähtien sovitaan molempien ajattelen tuolleen voitonhyväisesti, että selvittiinpäs ;) Vaikutat mahtavalta persoonalta, kiitos kommentista!

   Poista
 28. Ihana postaus! Tää laittoi kyllä ajattelemaan. Oot todella kaunis ja vaikuitat "sisäisestikin" niin kauniilta ja ihanalta ihmiseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos noin ihanista sanoista! :) Toivottavasti herätti mahdollisimman monilla vähän mietteitä :')

   Poista
 29. OOO! ihana postaus!
  Ja olet kyllä kaunis, pakko myöntää :)

  VastaaPoista
 30. Täyttä asiaa! Itekin tunnun vähättelevän itteäni turhan usein, tuntuu et se on lähtösin jostain ylä-asteelta jolloin aattelin ittestäni niin, eikä se oo lähtenyt kunnolla pois. Useimmiten havahdun siihen sillon kun poikaystävä tai vanhemmat sanoo että älä viitti aina mollata itseäs noin kovasti, ja he kuitenkin kehuu aina tosi paljon ja vanhemmatkin aina kannustanu ja kehunu jotenki överisti :--D Sit tuntuu aina pahalta et vieläkin teen niin, vaikka yritän olla tyytyväinen itteeni. Ja tässä oonkin päättäny olla, ja yleisesti aattelen itestäni ehkä paremmin nyt ja tyytyväisenä, mut silti välil havahtuu et surkuttelee jotain osaa itestään. Ja sillon se alkaa varsinkin tuntuu pahalta tai ärsyttämään kun huomaa kuinka monet kaverit mollaa aivan järkyttävästi omaa ulkonäköään ja yritän vaan kelaa et ei hitto en kai mä kuulosta samalta.
  Onnistuin itseasias ku olin vaihdos ni aattelee tosi positiivisesti ja varsinki sen jälkee ku tulin suomee mut tuntuu et talvel suomes se tuli takas ku ei oo kivasti ruskettunu ymymym. :--D hahhah! Eli tosi hyvä teksti, kaikkien pitäis pystyä ajattelemaan itsestään noin, ja yritän taas iteki muistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siitä on vaikeaa päästä kokonaan eroon, ellei sitten ihan mahdotontakin? Kyllä mullakin aika ajoin tulee sellaisia pieniä itsetunnon romahtamisia ja mietin että oon läski ja ruma ja sisäisestikin aivan paska tyyppi, mutta sitten käännän ajatuksia päälaelleen ja tuollaiset menee yleensä ohi vartissa.. :D Mun mielestä tärkeää on kans tiedostaa ja ymmärtää se, että tuollaiset on täysin normaaleja ja kuuluu ihmisyyteen ja varsinkin naiseuteen.. Tuo on kyllä aina herättävää kun kavereilta ja läheisiltä kuulee voivottelua ja kun sen itse näkee heidän kohdallaan niin merkityksettömänä :D Kiitos, yritähän muistaa! :)

   Poista
 31. Näytät aivan upealta! , eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi ja tämän postauksen luettuani varmasti luen jatkossakin tätä blogia:) ihanaa kesän alkua sulle! :) - Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Elina!! :) Toivottavasti pidät jatkossakin!

   Poista
 32. Miten joku voikaan olla noin kaunis :') <3

  VastaaPoista
 33. Mahtavaa tekstiä. Olen ylpeä sinusta, koska olet noinkin nuorena päässyt jo näin pitkälle itsesi hyväksymisen saralla. :)
  Tunnistin niistä "vanhoista" mietteistäsi jokaisen itsessäni, kuin olisin lukenut vanhaa päiväkirjaani. Minäkin kärsin aknesta aikoinaan. Ensimmäinen poikaystäväni jätti minut sen takia, koska en ollut kuulemma enää tarpeeksi kaunis esitelläkseen kavereilleen. Sain myös useamman kerran kuulla tuntemattomilta kadulla "Hyi stna kuinka oksettavan ja v**un ruman näköinen olet, älä tule lähelle, ettei nuo tartu." Ne jätti kyllä syvimmät arvet henkiselle puolelle, vaikka akne onkin loistanut poissaolollaan jo vuosia.
  Samoin kuin sinulla tuo kosmetologi, mieleeni on jäänyt eräs n.35 vuotias apteekin naikkonen, joka lääkkeitä hakiessani tokaisi "Ei näistä lääkkeistä ole apua, ei se koskaan lähde pois. Katso nyt, minullakin on edelleen ja olen kuitenkin sinua paljon vanhempi" . Ei ainakaan kannustanut, vaan lähdin itkien apteekista..

  Olen iloinen puolestasi, että olet nykyään paljon itsevarmempi. Minulla on vielä paljon opittavaa sillä saralla. Akne ja sen jättämät arvet ovat edelleen heikko kohta, joka on muokannut minusta sellaisen mitä olen nykyään. Olen yleensä aika nöyrä ja itse se, joka ajattelee, etten ole tarpeeksi kaunis, enkä riitä sellaisena kuin olen. Yritän oppia siitä pahasta pois, mutta se on todella vaikeaa. Siksi nostan sinulle hattua. Olet nuori, fiksu ja kaunis. Hyvä esimerkki nuorille ja ehkä jopa vähän vanhemmille neitokaisille. ;)

  Aurinkoista kevättä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi<3 Kauheaa oot kyllä saanut osaksesi, ihmiset voi vaan joskus olla niin julmia.. :/ Vaikka nuo asiat satuttaa vielä, niin kyllä ne siitä ajan kanssa haalistuu kokoajan :) Vaikutat ihanalta ihmiseltä ja toivon, että pian sinäkin voit olla melkeenpä täysin sujut aknetaustasi kanssa ja pitkän tien oot jo nyt kulkenut! Samoin sinne<3!

   Poista
 34. Tosi hyvä teksti munkin mielestäni! En yleensä lueskele blogeja hirveesti, mutta onneks eksyin ystäväni blogin kautta tänne! Oon miettinyt sattumalta just noita samoja juttuja ihan pari päivää sitten ja tullut samalaisiin ajatuksiin kuin sää. Ekan kerran kun vilkaisin sun blogiasi ihan muutama päivä sitten, katsoin että oot tosi kaunis ja sillä lailla vinkeän näkönen, vähän niin kuin keiju tai semmonen :) Kaikki nuo kuvat susta on nättejä, mutta just tuo aito naurukuva on munkin mielestä ihanin :) Mua ihteeni häirihti vuosia se, että vaikka kuvissa justiin hymyilen ihan nätisti, niin mun perusilme on kuulema alituiseen vauhkoontuneen ja pelokkaan kauriin ilme.. :D Joskus oon kuullut että näytän myös auton valokeilaan jääneeltä, kohta kuolevalta peuralta. Onneksi oon tässä pikku hiljaa oppinut ajattelemaan samoin kuin sää, ja hyväksymään sen miltä näytän.
  Vaikutat hirmuisen mukavalta ihmiseltä ja mulle tuli hirmu hyvä mieli tästä postauksesta, kiitos paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, piristit kyllä kommentillasi :) Saatoin myös hieman nauraa ääneen noille peuravertauksesta syntyneille mielikuville :DD Oih, keiju! Musta ois huippua ku ois vielä sellanen pieni suippokorva! Ei ihan niinku leffoissa kuitenkaan :'D Hiljaa hyvä tulee näissäkin asioissa :) Kiitos itsellesi kommentista ja kiva, että päädyit vierailemaan täällä!

   Poista
 35. (Luin ihan koko jutun, mutta olen niin huono kommentoimaan mitään tällaisiin vakavampiin ja syvällisempiin aiheisiin, joten siirryn suoraan pinnallisiin juttuihin, eli...)

  Älyttömän kauniita kuvia! Mun on oikeastaan ollut tarkoitus kysyä, että käytätkö tai osaatko suositella jonkinlaista kuvankäsittelyohjelmaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah tämä käy oikeen hyvin! :D Kiitos! Ja en oikeastaan :/ Käytän photoscapea (ja joskus harvemmin nykyisin picasaa), joilla pärjään oikein hyvin ja molemmat ovat ilmaisiakin :)

   Poista
 36. Oot ihan mahtava. Tyrmäävän upea. Piste. ♥︎

  VastaaPoista
 37. Moikka! Ekaa kertaa vierailen täällä, ja tää vaikuttaa näin ensisilmäyksellä tosi kivalta blogilta! :)

  VastaaPoista
 38. Moikka!

  Mä luen tämän kirjotuksen vielä sitten uudestaan kun sen kyyneliltäni pystyn. Mullakin on ihan hirveä kokemus jääny kummittelemaan juuri 16v ajoilta. Mulla on siis nenä ja nenän vierusta punaisena koko ajan enkä oikeastaan vieläkään tiedä mistä se johtuu. Tuolloin 16-vuotiaana se oli pahempaa, nyt helpottunut pikkaisen. Niin mä pyysin äitiä viemään mut ihotautilääkärille ja tämä lääkäri sitten kommentoi niin, että "kyllä se siitä iän mukana häviää". Nyt 25v iällä mulla on vieläkin sama ongelma, tosin lievempänä. Yksikään kosmetologi ei ole koskaan keksinyt että missä on vika, mutta veikkaisin että suuret "tukossa" olevat huokoset saavat ihon pingottuneeksi ja siksi punoittaa. Iholääkäri sanoi tätä vain pigmenttihäiriöksi, mutta mustapäiden määrä nenässä ja tuossa vierusta-alueella kertoo kyllä ihan muuta.

  (Nyt tuli kyllä itku kun tätä lausetta olin kirjoittamassa.) Voin kertoa, että tuosta 16v teinistä tähän päivään olen vasta viimeisen parin vuoden aikana uskaltanut käydä ihan lähikaupassa ilman mitään meikkiä. Ja silti joka kerta se vihloo ja syö itsetuntoa enkä oikeastaan voi katsoa edes myyjää kunnolla silmiin. Pari ensimmäistä parisuhdettani en koskaan ollut ilman meikkiä ja yötkin nukuin aina selälläni, ettei nenästäni lähtisi meikki ja punoitus tulisi näkyviin. Harva oikeasti edes tietää tätä, kun meikattuna olo on mitä normaalein ja käyttäytymisestä ei voisi uskoa että on itsetunto-ongelmia.

  Kiitos kun kirjoitit tästä aiheesta, monesti läheisetkin ihmiset vain vähättelevät tällaisia ongelmia eivätkä voi koskaan ymmärtää että luopuisin vaikka mistä saadakseni "puhtaan ja tasavärisen" ihon. Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin vielä laittaa sen, että yksi valoisa kesäyö satuin käymään vessassa laittamatta sähkövaloja päälle ja unohduin vain tuijottamaan peilikuvaani josta ei näkynyt meikittömältä naamalta yhtään punoitusta ensimmäistä kertaa vuosiin. Itku siinä tuli kun ajattelin että "olisinhan mä ihan nätti jos mulla vaan olis täydellinen ja _yksivärinen_ iho".

   Nyt vasta eronneena olen todellakin valmis yrittämään että josko tämä finninaama paranisi kokonaan kunnon liikunnan ja paremman ruokavalion myötä! Tsemppiä muillekin <3

   Poista
  2. Voii! Ihanat kommentit. Kannattaa kyllä käydä jollain muullakin ihotautilääkärillä jos oot vain yhdellä käynyt - sen verran mielenkiintoisen kuuloista ja jos se sun mielestä ei todellakaan ole vain pigmenttihäiriötä. Moni pitää ikävä kyllä hyvää ja tasaväristä ihoa todellakin itsestäänselvyytenä :( Itse tätä osaa nyt todellakin arvostaa ja ehkä sääkin vielä joku päivä keksit keinot tuohon ja sinäkin saat täysin tasavärisen ihon :) Mutta muista, ettei tuo vähennä sun arvoa yhtään ja vielä jos saat meikillä alueen peitettyä niin voit peittää sen kun haluat! Muista myös se, ettei sun suhteessa ollessasi tarvitsisi peitellä tuota asiaa :/ Jos joku ei ymmärrä tuota niin sitten hän ei ole sinun arvoinen. Tsemppiä sulle ja käy toisenkin ihotautilääkärin juttusilla!<3

   Poista
 39. Olipahan huikea postaus, tällaisia postauksia pitäisi olla ehdottomasti enemmän! :) Vaikka vasta vähän aika sitten löysin tieni ensimmäisen kerran sun blogiin, eksyn tänne kerta toisensa jälkeen uudestaan. Kiitos vielä tästä postauksesta, antoi hirveesti ajateltavaa ja tsemppiä eteenpäin! :) Aloitin itse vappuna ihotautilääkityksen, toivottavasti munkin pärstä saadaan pois tästä teini-moodista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Mahtava kuulla, että oot eksynyt tänne jotakin kautta useamminkin :D Sulla on niinkin uusi projekti, anna sille aikaa niin saat kyllä hyvän ihon! :)

   Poista
 40. Muistui tämä aivan upea postaus tänään mieleeni, ja postailin sitten itsekin aiheesta. En kuitenkaan tällä kertaa mitään syvää analyysia tehnyt, vähän vain herättelin ajatuksia kuvien voimalla.
  Kiitos tästä, olet ihana!

  http://www.meriannen.com/aamun-kuplivainen-piristys-ja-taman-aidin-minakuvasta/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! :) Kävinkin jo lukemassa tuon postauksesi ja kiitos paljon kun teit sen<3 Vaikutat jotenkin seesteisen onnelliselta :)

   Poista
 41. Vastasin haasteeseen ja tein samantyyppisen postauksen blogiini, koska itsetunto- ja ulkonäköasiat ovat todellakin mun sydäntä lähellä. Kiitos siis hienosta postausaihevinkkauksesta! Tykkäsin tästä sun kirjoituksesta tosi paljon. :)

  roosaniinan.blogspot.fi

  VastaaPoista
 42. Huipputeksti! Herättää kyl se miten erilailla itse nähdään itsemme kuin muut meidät, koska sun mielestä sun huonot piirteet, oli asioita joita mä en ollut ees koskaan ajatellut! Sulla on niin kauniin veistokselliset kasvot :-)

  Kirjoittelin tähän aiheeseen viitaten: http://sugarethoney.blogspot.fr/2014/05/miten-mina-naen-itseni-challenge.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :) Se on hassua, mutta niin totta kaikkien kohdalla :):/ Käyn heti kattomassa sunkin postauksen!!

   Poista
 43. Tykkäsin älyttömästi tästä postauksesta, todella ajatuksia herättävää ja koskettavaa tekstiä. Itsekin olen kamppaillut aknen kanssa. Oman postaukseni voit lukea täältä: http://kaktujafutura.blogspot.fi/2014/05/miten-mina-naen-itseni.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Ihanaa, että kirjoitit itsekin:)

   Poista
 44. Tosi ihana postaus ja oot todella kaunis enkä edes huomannut erilaisa kulmakarvoja tms. ennenkuin mainitsit niistä :) Itse en koskaan ole pitäny ulkonäöstäni enkä varmaan tule pitämäänkään. Pienestä asti koulukiusattu ja nykyisin katotaan pitkään ja aletaan supatella niin ei sitä kovin kaunis silloin voi olla :c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, hassua kun eihän niitä koskaan edes huomaa kenenkään muun kohdalla :') Muista, että sama homma on sinunkin kohdallasi :) Ikävää, että oot tullut kiusatuksi ja on se vaan niin kamalan yleistä.. Toivottavasti vielä pian opit sivuuttamaan tuollaisen ikävän käytöksen, sillä varmasti on sinussakin paljon kaunista vaikket sitä muka itse näkisikään :)

   Poista
 45. http://hannaslipofthetongue.blogspot.fi/2014/05/oon-ihan-kiva-nain.html

  ihana postaus, kiitos! pisti miettimään, joten kirjoitin aiheesta itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna, kävinkin lukemassa postauksen ja selailemassa blogiasi muutenkin :p

   Poista
 46. tosi kivasti kirjotettu hyvin pääsin osaan tunteista mukaan etenkin tohon miten jonkun sanat voi viltää syvältä vaikka kyseinen henkilö ei sitä tarkottaisi.
  ja kirjottelin tosiaan aiheesta itekkin jos kiinnostaa :--)
  http://teamrintala.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Todellakin kiinnostaa, käyn heti lukemassa :)

   Poista
 47. Hyvä postaus! Mietin itsekin usein sekä omista että ystävieni/tuttavien kuvista, että onpa upeita kuvia, mutta he eivät itse asiassa näytä itseltään :D itse pidän omaa luontaista hymyäni/nauruani aika rumana, mutta kuviin (lue=selfieihin) saan napattua sieviäkin hymyjä, kun otan yhden tietynlaisen hymyn päälle. :D aika kammottavaa! saman huomasin esimerkiksi siskoni kuvista, joissa hän on aivan kertakaikkisen upea kaunotar, mutta todellisuudessa (vaikka kaunotar kyllä onkin!) hänellä ei ole koskaan sellaista hymyä, kuin kuvissa. Tämä on hämmentävää! :D

  tuosta kosmetologista... been there, done that. Joskus ehkä neljätoistavuotiaana menin vanhalle mummo-kosmetologille joka mm. kertoi ettei hänellä koskaan ole aiemmin ollut tällaista "työmaata" kuin minun kanssani, ja että "kyllähän sinä nyt näytät ihan rupikonnalta mutta kyllä se siitä". :D joo hei kiitti :D pystyn nykyään nauramaan ja ymmärrän kyllä että aivan urpo kosmetologi kyseessä, mutta silloin se tuntui ihan kuolemalta ja edelleenkin olen arka ihoni suhteen.
  Kaikkea hyvää sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhaha no aika sama täällä varsinkin noiden selfieiden suhteen :D Kamalaa kyllä.. :''D Hahahah mitä!! Ihan hirveä tuo kosmetologi!! Naurattaahan tuollainen jos sen pystyy ottamaan koomisena ja onneksi nykyään ainakin pystyt :D Huh.. Kaikkea hyvää sinne myös!

   Poista
 48. Eikä samastuin ihan täysin tohon kohtaan, kun meet intopiukeena näyttään kaverille jotain kuvaa hänestä, joka on mielestä tosi onnistunut ja aito, ja sieltä tulee vaan "hyi kui kauhee poista!!" Itte monet kaverit sata kertaa kuvanneena tiedän tasan tarkkaan mistä puhut ja se ärsyttää :D ne kuvat on just kaikista aidoimpia ja hetkessä napattuja mutta kaverit haluisivat vain sitä täydellisyyttä omasta naamastaan.. tosin mielipide kysymyksiähän ne on ja itsekin olen varmasti sortunut samaan :P mutta meillä kaikilla on opittavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että ihan liian moni tietää ton tilanteen :( Se on vaan niin vaikea homma kun ei ite oo tottunut näkemään itseään sellasena :D Kuule varmasti oot ja niin oon minäkin ;D

   Poista
 49. Hei!

  Pakko sanoa, että nämä sun jutut on saanut minut ajattelemaan itsestäni positiivisesti =)

  VastaaPoista
 50. Oot ihan älyttömän kaunis!!! Yrittäppä löytää musta jotakin kaunista (kavionkopsetta-silja.blogspot.fi) ei onnistu! Mä katon itseäni peilistä ja mietin onko mulla hyviä puolia, mutta niitä ei vain löydy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! :) Hahah voi kuule löysin heti vaikka ja mitä :D Kommentoin sulle tuonne niin varmasti näät!

   Poista
 51. Vaikka tästä postauksesta onkin jo aika kauan niin kommentoin nyt silti. Tää oli tosi ihanasti kirjotettu postaus, ja oot tosi kaunis. En ollut huomannut sussa mitään huonoa, ennen kuin luettelit niitä tossa. Senkin jälkeen mun piti ihan etsimällä etsiä ne piirteet susta :O Mulla on sama juttu kun edellisellä kommentoijalla (hän on ystäväni :D). En usko että löydät musta kauniita puolia, jos löydät niin olen kiitollinen! :) viljanelama.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! :) Varmasti löydän ja käyn laittamassa sulle!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat