tiistai 24. kesäkuuta 2014

Lempipaikkani Jyväskylässä


Lempipaikkoja on aina hirveän vaikeaa sanoa, oli kyse sitten mistä tahansa kaupungista. Paikat kun eivät synny suosikeiksi ihan vaan itsestään vaan niillä on usein myös tunnearvoa tai muistoja hyvistä hetkistä. Siksi kaikkien lempipaikat vaihtelevat, joskin aina on olemassa ne tietyt paikat, jotka vaan upeudellaan vievät useimmat sydämet.

Oon mukana Indiedaysin ja Starbucksin yhteistyössä ja mun tehtävänä on kertoa teille mun omat lempipaikat täältä Jyväskylästä! Starbucks haastaa kaikki kertomaan omat suosikkipaikkansa ja sitä kautta pystyy osallistumaan kahteen kilpailuun. Mun mielestä tää kilpailu on ihana ja itse ainakin aion etsiä instagramista muiden suosikkipaikkoja, jotka löytyy tägillä #starbucksFinland ja sijainnilla merkattuna. Tuolla tavoin on mahdollista voittaa myös 3 000 euron matkalahjakortti, mutta kerron kilpailusta tarkemmin näiden omien lempipaikkojen jälkeen!

En osannut laittaa paikkoja mihinkään järjestykseen ja monia ihania paikkoja jää kertomatta kun ei mulla ollut niistä kuvia näin nopealla varoitusajalla, mutta eiköhän näissä oo jo ihan riittävästi ;) Ehkä näitä tulee lisää sitten joskus..


Puistokatu. Tie jota pitkin pääsee Jyväskylän keskustaan jos tullaan pohjoisesta ja noustaan aikaisemmasta rampista eikä ajeta suoraa isoa tietä rautatieaseman puolelle. Tykkään Puistokadusta ihan älyttömästi ja se onkin mun lempikatu täällä. Vasemmalla puolella kadun vieressä on hautausmaa ja se on varmasti iso syy miksi tää katu miellyttää mua niin paljon. Pidän hautausmaista. Ne on kauniita, rauhoittavia ja ne pistää miettimään. Millaisia tarinoita haudatuilta ihmisiltä löytyisikään, miksi osa on kuollut niin nuorena, onkohan heillä ollut hyvä elämä?


Puistokadun päästä aukeaa näkymä keskustaan, joka sekin on Jyväskylässä viihtyisä. Ei liian iso, muttei liian pienikään. Moniin muihin keskuskatuihin verrattuna lämpöä hehkuva ja kotoisa.Satama-alueella on upeita laivoja. Laivoilla taikka rannan penkeillä on ihana nauttia kesästä ja auringosta, sekä suorasta näkymästä kauniille Jyväsjärvelle. 

 Satamasta yliopistolle kulkeva rantaraitti on ehdottomasti yksi mun lempipaikoista - tai kulkuväylistä - täällä. Niin monet kerrat oon istahtanut sen varrelle lukemaan jotain tai vain katselemaan ympärilleni. Viime syksynä kävelin auringonpaisteessa pitkin rantaraittia, kuuntelin Nausen Hungry hearts -biisiä ja luulin, että poksahdan siitä onnellisuudentunteesta. Samainen kappale muuten nostattaa mun kasvoille edelleen aivan typerän ylionnellisen hymyn.


Keskustan ja rantaraitin väliset ylikulkusillat ovat myös yksi ihastuksen kohteeni. Suurilta osin varmaan myös siksi kun Oulussa ei ollut tuollaisia. Nuo on vaan jotenkin mun silmään yllättävän paljon, ehkä ne tuovat omalla tavallaan sellaista "ison kaupungin tunnelmaa".Oi, Kirkkopuisto. Täältä on niin hauskat muistot viime syksyn fuksiaisista. Ihana vehreä alue ihan keskustassa, jossa parin kerran oon käynyt piknikillä ja tänä kesänä uusiksi kunhan säät suosii! Kirkkopuistossa on muuten tullut otettua melko monet kuvatkin :)

Ehdottomasti Harjun portaat! Ne on vaan jotenkin niin iso ja olennainen osa Jyväskylää. Koko harju itsessään on pala Jyväskylän sielua. Siellä on tullut syötyä pizzaa pääsykoetta odotellessa (:D), lenkkeiltyä, otettua aurinkoa, kuvailtua ja sen pienellä frisbeegolfradallakin heiteltyä. Harmi kun mulla ei nyt tähän hätään ole muuta kuvaa harjusta kuin tämä Lauran otos kumppareistaan harjun puolivälistä >:D Käymisen arvoinen paikka kuitenkin ja nuo portaat jos mitkä on hyvät porrasreeniin!!


Kenties yllättävää, mutta Seminaarimäen kampusalue on aivan selvästi yksi upeimpia paikkoja täällä! Monet paikat ovat tietyltä rajatulta alueelta upeita, mutta tämä laaja alue kokonaisuudessaan on vaan niin kaunis. Oon ajatellut kuvata teille nopeutetun videon tuolta nyt kesältä kun pyöräilen sen läpi niin näette! Kunhan saan vaan Oulusta napattua mukaani laajakulmaobjektiivin..
Melko uusi tuttavuus on tämä Korkeakoski, joka sijaitsee melko lähellä yliopistoa Keljoon päin mentäessä. Upeat puitteet kuvauksille itse tuo koski, mutta myös sen alapuolella olevat vehreät maisemat veden solistessa hiljalleen.Viitaniemessä oleva Tuomiojärveä kiertävä lenkkipolku, joka on ihanan rauhallinen. Itseasiassa Jyväskylän mahtavin lenkkipolku on varmaankin Jyväsjärveä kiertävä reitti, jonka voi tehdä monen mittaisena, sillä Kuokkalan silta halkaisee järven ja sitä pitkin voi palata takaisin ellei into tai jaksaminen riitäkkään koko järven kiertoon..Lutakko! Ihanaa asuinaluetta. Lutakossa sijaitsee myös Pizzeria Best, joka vaikuttais olevan mun lempipizzeria täällä ainakin sillä perusteella, että oon käynyt tuolla varmaan seitsemän kertaa kun muualla Jyväskylässä yhteensäkään ehkä kolmesti. Otan tuolla ainan peruskebabin ja ylimääräisenä lisäksi aurajuustoa, niin pirun hyvvää.
Lutakossa on myös ranta ja nurmialue, jolla vietettiin aikaa silloin kun vielä oli helteet. Käytiin eilen katsomassa tuota ylläolevan talon ylintä kämppää, jossa oli aivan unelmaparveke järvinäköalalla - oisin voinu muuttaa pelkästään sinne parvekkeelle...<3__<3En oikeastaan tiedä määritelläänkö näitä seutuja enää Jyväskyläksi, mutta ainakin tässä postauksessa ne nyt lasketaan mukaan! Tykkään älyttömästi Säynätsalosta, sillä se on vain vartin moottoritiematkan päässä keskustasta ja olo on kuin olisi maalla. Ja sehän on aivan ihanaa päästä kesällä karkuun kaupunkielämää ja rentoutua maalaismaisemissa.HUH ku tuli paikkoja :D Toivottavasti tuolta löytyi jotain kiinnostavaa. Mitä te ootte mieltä Jyväskylästä ihan ylipäätänsä tai vaikka tämän postauksen perusteella? :)

Sitten itse kilpailuihin!

Viikkokilpailussa Starbucks arpoo joka viikko 750 euron lahjakortteja. Arvontaan osallistuvia koodeja löytyy Starbucksin juomista, mutta myös tästä mun linkistä saatte koodin, jolla osallistutte arvontaan ihan vaan kopioimalla se viereiseen ruutuun. Tuosta voi ensimmäisen kerran jälkeenkin jokaisella klikkauksella voittaa uuden koodin! Bloggaajan linkiä voi siis rämpyttää niin paljon ku jaksaa ja sieltä saa aina silloin tällöin uuden koodin eli osallistua voi niin monta kertaa kuin ikinä haluaakaan :D

Pääkilpailussa tulee omaan lempipaikkaan lisätä tägi #starbucksFinland sekä lisätä paikan sijainti. Jokaisen maan paras kuva palkitaan 3 000 euron matkalahjakortilla! Tähänkin voi osallistua niin monesti kuin haluaa eli ei muuta kuin napsimaan kuvia ihanista paikoista, lisäämään tägi ja sijainti. Voittajat valitaan viikolla 33 eli aikaa on vielä hyvin! Varoitan jo valmiiksi mun instagramseuraajia, sillä mun jokaisessa tulevassa kuvassa on varmaankin sitten tuo tägi #starbucksFinland >:DD

Omien kaupunkiensa lempipaikoista postauksen tulee tekemään SharonKaksi yhden hinnalla - Riikka ja JennaHaidi sekä Jozella, joten käykäähän kurkkimassa lempipaikkoja myös heidän blogeistaan ja heidän linkeistään saatte automaattisesti sen koodin ekasta klikkauksesta :)

30 kommenttia:

 1. Tää oli niin ihana postaus! Tosi paljon samoja lemppari paikkoja mullakin, kyllä tää Jyväskylä aika ihana kaupunki on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iida<3! Onhan tää ihana paikka, ei sitä voi kyllä kieltää millään :p

   Poista
 2. Mulle Jyväskylä on vaan nyt ja aina ollut puhkikaluttu, vähän kuin Äänekoskikin, en osaisi asua siellä kun se on liian tuttu ja liian kotikoti :D Vaikka se on isohko kaupunki, se tuntuu niiiiiin pieneltä! Sä varmasti tunnet samoin Oulusta kun oot asunu täällä niin kauan? Toisaalta JKL on mukavan matkan päässä kaikkialta, joten sijainti on mainio. Ja Jykylän fysiikanlaitos on hyvä, oon käynyt siellä ihastelemassa niiden hiukkaskiihdytintä.

  Ookko vieläkää käyny De Cafessa caesarsalaatilla?!?!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se melkeen aina tuntuu menevän jos jossain on asunut pitkään :D Tavallaan tunnen Oulua kohtaan tuolleen, muttei se oo mikään negatiivinen juttu mun mielessä :) Hahahah oot niin ihana ku intoilet aina kaikista hiukkaskiihdyttimistä sun muista :D Musta se on ihan sairaan makeeta vaikken ite niistä tajua mitään enkä ehkä siksikään oikeen perusta ihmeemmin :D Ja en!!! MUTTA tänään just merkkasin kalenteriin sen paikan, että käy tuolla! Siks naurattaa kun satuit heti kommentoimaan noin ku tunti sitten kirjotin sen muistiin :DD

   Poista
  2. De Cafe vois kyllä alkaa maksamaan mulle palkkaa kun mainostan sitä niin ahkerasti..! Toivottavasti niillä nyt ees on samaa sapuskaa tarjolla kun on kuitenkin tovi menny siitä ku viimeks kävin :D

   Poista
  3. Hahah niin varmaan pitäs :D Lupaan sanoa sinne tämmöset ohjeet ku pääsen paikalle ;D

   Poista
 3. On tää Jyväskylä vaan ihana paikka! Mä olen myös rakastunut hiljattain uuteen asuinalueeseemme Tourulaan, johon muutimme keväällä! Tourujoen ympäristö on näin kesällä todella kaunis ja siellä onkin tullut kuvailtua (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten, Tourujoki!! Mää oon muutaman kerran pyöräilly siitä ohi ja aina ihastellut sitä! Miksei se nyt tullut mieleen :D Siellä on kyllä upean vihreää!

   Poista
 4. Koskaan en ole käynyt Jyväskylässä, olen aina luullu että se on ruma ja kuollut kaupunki niin kuin tämä Lappeenranta, mutta viihtyisältähän tuo näyttää! Ja kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! :D Tää on kuule oikein kaunis paikka! Luin isälle tämän kommentin ja se ihmetteli, sillä pitää Lappeenrantaa oikeen nättinä kesäkaupunkina :D Mutta kai kauneus on aina katsojan silmissä ja varsinkin jos siellä oot pitempäänkin asunut..

   Poista
 5. Vaikka Jyväskylässä onkin tullut pyörittyä ku tunnin matkan päässä sieltä asun nii jotenkin aina vaa just ihan siellä keskustassa ja palokassa mutta nää sun kuvat kyllä pisti mut suunnittelemaan jotain kunnon päiväreissua että vois vaan haahuilla ympäriinsä ja kuvailla kaikkee, ihan mielettömiä kuvia !! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti tulla haahuilemaan!! :) Toivottavasti näistä kuvista löyty edes jotain paikkoja, joilla aiot käydä! Suosittelen ehdottomasti ainakin tuota rantaraittia kun se on upea millä säällä tahansa ja se on helppo löytää ;D Toivottavasti pääset pian reissaamaan ja kuvailemaan tänne<3

   Poista
 6. Tulee hinku päästä käymään Juväskylässä, kun näitä katselee. Joskus siellä käynyt kisamatkalla, mutta ne on aikalailla mennyt uimahalli-hotelli väliä kulkien.. Nätin näköinen kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun täytyy tulla joskus! Varsinkin kesällä täällä on niiiin kaunista :) Mulla oli ennen tänne muuttoa ihan sama homma, että ainoastaan olin käynyt voimistelukisoissa ja pelaamassa salibandyä ja niitä molempia vielä ihan samassa paikassa :D Ei ollut mullekaan siis yhtään tuttu kaupunki, mutta kannatti muuttaa!

   Poista
 7. Täällä Jyväskylässä on omat hyvät ja huonot puolensa - välimatkat on pitkiä ja oma auto on aika must jollei asu ihan keskustan alueella. Vihreyttä kyllä on ja 'maalle' pääsee heti kun vaan haluaa. Itse muutin kesäkuun alussa Vaajakoskelle ja olen todella rakastunut Naissaareen, haaveilenkin sieltä saavani vielä joskus asunnon ;) Kaverit eivät oikein arvosta kun puhun koko ajan Vaajakoskesta ja siitä miten ihana paikka se on :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. WHAT! :D Oon aina tykänny Jyväskylästä just lyhyiden välimatkojen takia! :D Hahhaa.. Mutta kai se johtuu siitä kun Oulussa asuin joidenkin kilometrien päässä keskustasta ja täällä käytännössä ihan keskustan liepeillä niin on maksimissaan 5min pyörämatka kaikkialle.. Kaikki on kehunu Naissaarta ja oon suunnitellu meneväni kuvaamaan sinne joskus! :D

   Poista
 8. Mun kamu on asunut Jyväskylässä (on siellä parasta aikaa porukoillaan viettämässä kesää), niin oon kuullut vähän kaikenlaista kivaa tuosta kaupungista. Ja ehdottomasti pakko tän postauksen ja kamun kehujen ansiosta tulla visiitille, ei tarvii aina kotimaata kauemmas reissata kun löytyy näin kivoja paikkoja täältäkin ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin tuut käymään!! :) Mun mielestä kotimaanmatkailu on joka tavalla muutenkin tosi kannattavaa. Onhan se hyvä tietää mitä kaikkea täältä löytyy ja vielä kun paikat on paljon lähempänä entä ulkomaiden kohteet ja suhteellisen halvalla pääsee matkaamaan pitkin Suomea kun vähän vaan suunnittelee :P

   Poista
  2. Hehe nytpä tuun sitten käymään siellä Jyväskylässä kamua moikkaamassa huomisesta tiistaihin :D nää paikat meni hänen mukaansa ehdottomasti näytettävien kohteiden listalle, joten tekemistä ainakin löytyy ! :D

   Poista
  3. Ohoh oon vähän myöhässä, mutta toivottavasti sulla oli loistava reissu! :D Itehän taisin siellä etelänmailla huidella näinä päivinä 8)

   Poista
  4. Oli kyllä superkiva reissu, ja näissä joissakin samoissa maisemissa mekin käppäiltiin tuolla :D että kiitos vinkeistä ! :)

   Poista
 9. Eikäää miten ihana postaus :') Kova ikävä tuli Jyväskylään! Kunpa nyt pääsisi vaan äkkiä muuttamaan sinne<3 Tässä tuli kyllä monta mulle uutta paikkaa, joissa on pakko päästä käymään! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sää kohta tänne jo pääset!! :) Toivottavasti mahdollisimman pian<3

   Poista
 10. AAAAAAA rakastan jyppilää ! Kauppiksen ovet ei vielä auennu mut oon kans jo kattonu valmiiks et Lutakosta joku ihana kämppä ja lenkille rantaraitille ymsyms :-D onneks pääsee ens kuussa käymään siellä <3_<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai oot ens kuussa tulossa?! Huisia :) Kyllä sää kuule ehit tänne vielä asumaan, että elä ressaa siitä ;) Lutakko odottaa<3

   Poista
  2. Joo parin viikon päästä tehää pieni weekendtrippi eka sinne ja sit vielä Seinäjoelle! JOO ÄLÄ MUUTA SANO!! Sitä ei tiedä vaikka oltais vielä naapureita:D!!

   Poista
  3. Oooon vähän myöhässä, MUTTA vielä on reissuun aikaa :D Huippua tuollanen toiminta! Loistavaa reissua teille!!

   Poista
 11. Näin jyväskyläläisenä oli hauska lukea tätä postausta ja paljon sieltä löytyi omiakin suosikkipaikkoja kuten tuo satama ja kirkkopuisto. Toisaalta oli vastaavasti jännä myös huomata paikkoja joissa itse ei niin paljon tule hengailtua kuten puistokatu. Tuolla hautausmaalla olen kyllä välillä käynyt, mutta jotenkin en ole tullut ajatelleeksi tuota puistokatua sen koommin. Kyllä Jyväskylä on vain on kaunis kaupunki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutusta kaupungista on kyllä aina hauskaa katsoa kuvia tai lukea juttuja :D Mikähän siitä sitte tekee aina niin jännää.. Varmasti kaikkialla on paikkoja, joita toiset ei edes huomaa ja toiset pitää tosi ihanina :D Muutenkin vaikuttaa varmasti se, kun oon ollu täällä vasta alle vuoden :) Onhan tämä ihana!!

   Poista
 12. Ihana JKL-meijänkin kämppä päässyt kuviin mukaan!
  Muutin nyt syksyllä tänne ja en malta odottaa kesää tän postauksen lukemisen jälkeen!!
  Kiitos "vinkeistä" :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat