perjantai 18. heinäkuuta 2014

Vauvapalstalla: blogipyrkyri ja väärät muokkaustermit

Paras ystäväni hihkui tyytyväisenä kun kerroin olleeni pari kertaa vauvapalstalla :D Kuulostaa ehkä kauhealta, muttei se sitä ole. En vaan oo saanut koskaan mitään paskaa niskaani, joten kai sitä ollaan vaan odoteltu. Toisaalta en vaan pysty laskemaan näitäkään keskusteluja tuohon kategoriaan, koska.. no vauvapalsta on nyt vaan niin oma juttunsa. Tarkoitan sellaista oikeaa pahaa puhetta enkä väkisinväännettyä paskanjauhantaa mitä vauvapalsta on täynnä "Näittekö kun se yks bloggaaja pukeutui niihin kauhean värisiin housuihin, vitsi mikä myötähäpeä!" Seriously? Ehkä joku päivä vielä tulee sellaista paskaa, joka pahoittaa mun mielen, mutta toivottavasti ei. Nykyisessä blogimaailmassa ja netissä ylipäätänsä on ehkä outoa, etten oo saanut mitään kuraa niskaan vaikka aika tarkalleen kaksi vuotta tätä blogia oonkin nyt kirjoittanut. Jokseenkin olin hämmentynyt noista vauvapalstajutuista, mutta toisaalta olin aika otettu. Siiiiiis tämä blogi on jotenkin niin merkittävä jollekin, että hän kokee tarvetta kirjoittaa siitä vauvapalstalle?! Vau. Onhan se tavallaan yks raja nyt ylitetty :'D Itse ajattelisin omasta blogistani lähinnä, että ketä edes kiinnostaa..

Mua ei harmita se, että joku on mut sinne halunnut linkittää. Kritiikkiä saa antaa ja vaikka ikäväänkin sävyyn jos toinen osapuoli ei ole tarpeeksi kypsä neutraaliin kritisointiin - sellaista tämä elämä vaan on. Oon kuitenkin aina ollut ihminen, joka tykkää selvittää asiat ja keskustella. Ei huutaa, ei haukkua vaan selvittää mistä kiikastaa, onko sattunut jokin väärinkäsitys, voiko asiaa korjata ja pahoitella jos tilanne sitä vaatii millään muotoa. On mullakin ennakkokäsityksiä ihmisistä esimerkiksi kuulemani perusteella, mutta annan aina toiselle mahdollisuuden kertoa oma kantansa ja näkökulmansa asioihin ja haluan enemmän kuin mielelläni päästä irti siitä väärästä ennakko-oletuksesta. Oon aina puolueeton. Oli kyse sitten vanhemmistani, parhaista ystävistäni tai kenestä tahansa. Ei ole kauaa siitä kun viimeksi nuhtelin yhtä elämäni tärkeintä ihmistä. Nuhtelin häntä ja nuhtelin erästä toista, samanarvoisesti vaikka he merkitsevät minulle täysin eri asioita. Yritän usein ottaa itseenikin objektiivisen suhtautumisen ja miettiä miksi toimin tietyllä tavoin, onko se oikein, voisinko muuttaa jotain.

En takerru sanasta sanaan siihen, millaista keskustelua siellä käytiin, koska se ei ole tämän kirjoituksen pointti eikä siellä edes käyty mitään niin kiinnostavaa. Ensimmäisenä oli yhtenä useista blogimokista minun käyttämät kuvanmuokkaustermit syventäminen ja portra-filtteri, joita valokuvausalalla pitkään ollut henkilö ei ollut koskaan kuullutkaan. Vastasin niiden olevan käyttämässäni muokkausohjelmassa photoscapessa ja etten valitettavasti tiedä niille parempia termejä tai aavistanut, että ne olisivat väärin kun ohjelma itse ne silleen nimeää. En tiedä suuttuiko kyseinen henkilö tästä kun hänen blogimokansa ei oikein ollut pätevä - tai siis moka oli ilmeisesti se, etten käyttänyt tarpeeksi ammattimaista ja oikeaa muokkausohjelmaa, joka olisi antanut oikeat englanninkieliset termit. Totta, että unohdin postauksessa mainita käyttämäni muokkausohjelman ja pahoittelen sitä, mutten ihan usko, että kaikki paha sikisi pelkästään siitä. Pahoittelin myös sitä, että käytin suomenkielistä muokkausohjelmaa enkä ollut ajatellut siitä koituvan haittaa tai ärsytystä jollekin netissä olevalle ja hymynaamoin lopetetuin sanoin kerroin pärjääväni itse ihan hyvin tällä suomenkielisellä versiolla ja kehotin häntä lataamaan sen englanniksi mikäli asia niin paljon kiinnostaa. Tämä vastaus taas vaikutti ärsyttävän häntä suuresti, hän moitti ylimielisestä vastauksesta ja kertoi tunnetilansa olevan sääli ja huvittuneisuus eikä ärsytys tai haitta.

Huhh :D Viimeistään siinä vaiheessa mietin, että mitä täällä tapahtuu. Tiedän, että haluan usein uskoa ihmisistä liian hyvää ja pitäisihän se tajuta, että vauvapalsta on väärä paikka yrittää keskustella kuin normaalit aikuiset. Kai oisin kuitenkin halunnut uskoa, että myös näiden pahamaineisten vauvapalstahenkilöiden kanssa voisi vuorovaikuttaa edes jotenkin normaalisti. Varmasti koko paikan negatiivinen yleisilmapiiri vaikuttaa siihen, että vauvapalstalla ollaan niin kärkkäitä ottamaan asiat ylimielisinä heittoina tai vittuiluna. Se on mun mielestä aika surullista. Kuten yllä sanottua, niin ymmärtäisin aivan täysin sen jos joku kirjottaisi ikäviä asioita, mutta neutraalin ja jopa pahoittelevan, selventävän vastauksen saadessaan rauhottuisi, koska se olisi ihan normaalia käytöstä. Mutta ei niin ei.

Joku sanoi mun kyllä vastanneen asiallisesti, mutta itse vastaamisen aiheuttaneen facepalmin, sillä kukaan itseään kunnioittava bloggaaja ei alistuisi vastaamaan vauvapalstalle. Toinen taas ihmetteli sitä, kun aina valitetaan etteivät bloggaajat keskustele eivätkä asiallisesti vuorovaikuta näiden kommentoijien kanssa ja nyt kun kerrankin joku tekee tälleen, niin sekään ei kelpaa. Mun mielestä tässä on koominen todiste siitä, ettei kaikkia vaan voi miellyttää - ainakaan netissä ;D

En halua yleistää tätä kuitenkaan kaikkiin vauvapalstalaisiin, sillä moni siellä puolusteli tai kertoi tietävänsä kyllä näitä muokkausohjelmia yms. Ja heille, jotka eivät mun blogiaan edes tietäneet ja kommentoivat asiaa jotenkin neutraalisti, puolustaen tai kritiikkiäkin antaen - kiitos! 

Sitten toiseen keskusteluun.

Joku pui mun siipeilyä isojen bloggaajien kanssa jo tuossa keskustelussa, mutta luultavasti mun Summer Up postauksesta innostuneena loi oman keskustelun siitä ketä kaikkia blogipyrkyreitä tiedetään ja kertoi mun olevan tämän hetken pahin pyrkyri.

Tää on älyttömän mielenkiintosta, mutta en oikeastaan keksi mitään sanoja tälle! :D Oon aivan kuin puulla päähän lyöty. Mihin mää oon joidenkin mielestä pyrkimässä? Oonko jonkun mielestä saavuttanut yhdellä festaripäivällä niin paljon, että se on jo kamalinta blogilla hyötymistä mitä tällä hetkellä löytyy?? :D Tääkin on vähän samaa sarjaa, että vau, joku pitää päivää Summer Upissa näin isona juttuna!

Kun näistä festareista on kyse, niin Senja itse pyysi mua ilman, että mulla oli asiasta mitään tietoa. Eikö olisi vaan hassua jättää ilmainen festaripäivä väliin kun kaveri pyytää? Mahtavaa, että päästiin sinne Costumen kautta ja iso kiitos heille, mutta ei mua kiinnosta mikään vip-status passissa :D Olisin halunnut koko päivän kiertää ulkopuolella kuvaamassa festarityylejä.

Jotain myös hävetti mun läpinäkyvä kalastelu, jolla yritin saada jotain portaalia palkkaamaan mut kun kirjoitin siitä, kuinka voisin viettää kaikki päivät blogin äärellä. Haha :D Musta tää oli ihan loistava! Kun mua kiinnostaisi kirjoittaa blogia ja ottaa kuvia kaikki päivät niin miksen voisi kertoa sitä kuten normaalistikin jutustelen ajatuksiani? En usko olevani muutenkaan ainoa, joka bloggaisi työkseen mielellään, joten mikä siinä oli nyt niin kummallista.. Mutta se hauskuus on mun mielestä siinä, että joku ilmeisesti kuvittelee blogimaailman pyörivän niin, että kun joku pikkublogi (esim minun) kertoo haluavansa kirjoittaa blogia työkseen, niin heti on joku portaali palkkaamassa hänet >:D Tå, eihän tuossa ole logiikkaa edes mainittavaksi asti? Vähän niinkuin, että joku kertoo ääneen haluavansa olla näyttelijä ja ne sanat suustaan päästettyä hänet repäistään suoraan Hollywoodiin ja valkokankaille! Mitä ihmettä, eikai joku kuvittele oikeasti maailman pyörivän näin? :D

Toinen närää herättänyt asia on se, kuinka oon kuvannut isoja bloggaajia. Hmm. Jos oon kuvannut nyt tämän kuvausinnostuksen aikana ehkäpä 100 ihmistä, joista yli puolet ovat olleet bloggaajia ja muutamat heistä näitä "isoja" bloggaajia, niin eikö se tee heistä melko pienen prosentin mun kuvaamista henkilöistä? Miksei ketään kiinnosta nämä alle sadan tai kahden sadan bloggerlukijan bloggaajat, joita oon kuvannut? Miksei kenenkään hermoja kiristä se, että toinen parhaimmista ystävistäni on tullut elämääni bloggaamisen kautta? Tai se, että 85% nykyisin näkemistäni ihmisistä kirjoittaa blogia tai on kiinnostunut valokuvauksesta tai kuvattavana olemisesta? Siksi, koska eihän kukaan kiinnitä edes huomiota tällaiseen, mutta ei asioita vaan voi tulkita niin, että jättää suurimman osan totuudesta pois.

Mff Lauralle laitoin viestiä (tosin alunperin hänen kaverilleen ja sitä kautta Lauralle), mutta toiset teidän mieltämät isot bloggaajat mahtavat olla Annika O, johon tutustuin monta vuotta sitten juhannuksena, ilman että kirjoitin blogia tai tiesin ylipäätänsä koko blogien olemassaolosta ja Annikankin blogista kuulin varmaan vasta vuosi myöhemmin ja Saara Sarvas, jonka kanssa olin samalla juhannusmökillä viimevuonna miekkosten kautta ja ilman, että tiesin mitään hänenkään blogistaan, koska olin silloin vielä ihan pihalla koko blogimaailmasta. Oulussa ollessani Annika kysyi kuvailemaan, Sita kysyi kuvailemaan ja bloginsa lopettanut neiti Anna<3You -blogista kyseli mua ihan vasta ottamaan eräitä kuvia. Samaten kuin muutama kymmenen muuta bloggaajaa, joilla tuskin on teille merkitystä, koska he eivät pidä niin "isoa" blogia. Ei se siis ole niin yksinkertaista, että jos otan kuvia jostain bloggaajasta niin se oon minä aina kysynyt heitä vaan asiat katsokaa kulkee molemmin päin ja pidän heitä kavereina kuten hekin mua, joten ei kyse aina ole pelkästä kuvaamisestakaan vaan siitä normaalista ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta :)

Vielä ihan yleisesti miksi kuvaan paljon bloggaajia.
a. he tykkäävät yleensä olla kuvissa
b. he ovat yleensä luonnollisia kuvissa
c. heidän kanssa saa kuvia kohtalaisen helposti
d. heidän kanssaan voi keskittyä muuhunkin kuin mallin rautakankisen olemuksen pehmittämiseen
e. he itsekin hyötyvät kuvista, joka on mustakin mukavaa kun toinen oikeasti voi tehdä kuvilla jotain muutakin kuin lyödä facebookkiin 15 kuvaa itsestään
f. ylemmästä syystä he ovat yleensä innostuneempia kuvailemaan
g. ylemmistä syistä kuvia saa ottaa enemmän
h. bloggaajat saavat kuviinsa palautetta
i. on hyvä saada palautetta epäsuorasti jonkun muun lukijoilta kun kuvaamani bloggaaja laittaa kuvat omaan blogiinsa
j. isommissa blogeissa kommentteja tulee enemmän -> epäsuoraa palautettta mulle enemmän
k. mitä useampia kuvaa, sitä enemmän oppii ja sitä enemmän saa erilaisia kuvia


Miksi kirjoitin asiasta näin pitkän postauksen? Siksi, koska mua ärsyttää se, ettei asioista voida keskustella järkevästi. Siksi, koska mua ärsyttää totena pidetyt oletukset, joilla ei oikeasti ole minkäänlaista perää.

Suututtaako asia mua? Ei. Mikä mua edes suututtaisi? Joku kommentoi mun valokuvaus- ja muokkaustaitoja, mutta enhän mää olekaan niitä opiskellut ja muutenkin ihan vasta-alkaja, joten kyllähän niissä onkin ihan hirveästi kehitettävää! Täysin päteviä kritiikkejä siis, vain väärällä ilmaisulla.

Mua ainoastaan surettaa vauvapalstalla tai muuallakin ilkeitä kirjoittavat ihmiset :( Eihän se kerro muusta kuin heistä itsestään. Kyllä minäkin näen epäedustavan värisiä housuja silloin tällöin, mutta eikai se minua haittaa? En edes keksi syytä miksi menisin jollekkin nettipalstalle hihkumaan vahingonilosta ja mässäilemään sillä, kuinka joku on epäonnistunut. Moni sanoo näiden ihmisten omaavan huonon itsetunnon, mutta kuinka tuollainen muka siihenkään auttaisi? Musta on älyttömän surullista, että jotkut elävät tuollaisessa negatiivisessa ja pahansuovassa maailmassa, jonka he itse luovat omalla käytöksellään ja ajatusmaailmallaan.. Toki asiat ja muiden käytös varmasti ärsyttää ja kaikki otetaan vittuiluna, jos on itse kehittänyt sellaisen ennakkoasettelun itsensä ja ympäristönsä välille. Mua on aika vaikea loukata senkin takia, koska mun ajattelumalli on niin positiivinen ja hyväntahtoinen, että useimmiten käännän negatiivisetkin jutut jollain muotoa positiiviksiksi ja haluan uskoa siihen hyvään.

 Tätä on ehkä vaikea kuvitella, mutta musta oli mukavaa kirjoittaa tätä postausta :D Koska nyt oon selvästi kertonut oman mielipiteeni (kröhöm, pienen osan siitä..) ja jos jollain edelleen on jokin neutraali perustelu sille, miksi oon blogipyrkyri tai ihan mitä tahansa muuta kritiikkiä niin tulkaa ihmeessä kertomaan :) Keskustellaan asioista vaikka viikko tai tulkaa vaikka kahville porisemaan kunhan se keskustelu tehään niinku aikuset ihmiset!

Musta on aina niin mahtavaa kun ihmiset pystyy antamaan kritiikkiä tai sanomaan positiivisessa valossa jonkin kommentin, joka olisi niin helppo saada kuulostamaan haukulta. Viimeisin esimerkki on rantaviitta-postauksesta, jossa anonyymi ihmetteli mun kropan saamia kehuja, sillä hänen mielestään mulla on raskaanpuoleinen kroppa, joka eroaa kauneusihanteesta varsinkin tuhdilla reisillä ja hän itse tykkää hoikemmista muodoista. Mutta se oli ihan mahtava kommentti!!! Tekis niin mieli mennä halaamaan tuota ihmistä! On niin mahtavaa huomata aina välillä ihmisiä, jotka osaavat kertoa mielipiteensä ja vaikka moitteensakin niin, etteivät tarkoita sitä loukkaavasti tai edes vahingossa kuulosta ilkeiltä!

Mun mieleen on painunut myös eräs tapaus viimesyksyltä. Joku anonyymi kehui mun ulkonäköä maasta taivaisiin ja toivoi näyttävänsä samalta. Toinen taas tuli kommentoimaan, ettei hän henkilökohtaisesti tykkää mun ulkonäöstä tai pidä sitä ihmeellisenä. Hän sanoi mun kyllä ymmärtävän, ettei tarkoita mitään pahaa ja kirjoitti kommentin niin taidokkaasti, että hymyilin kotona sitä lukiessa, nostin kuvitteellista hattua sille tytölle ja kiitin asiallisesta ja oikeassa olevasta kommentista, sillä kyllähän kaikilla on omat mieltymyksensä.

Tätä on vaikea selittää, mutta ihailen näiden kahden ihmisen kaltaisia tyyppejä.


48 kommenttia:

 1. Siis Anni vau mikä kirjotus!! Ihan huippu! :D sait juuri minut hymyileen ja nauraan ku tätä luin. Huvitti eniten noi aiheet ja keskustelut sielä vauvapalstalla :D Huomaa niiiin hyvin miten ne oli väkisin väännettyä ku susta ja blogistas ei vaan oo mitään pahaa sanottavaa! Kaikinpuolin yksi parhaimmista blogeista hetkeen ja oonkin nykyään niin koukussa tähän, että ihan harmittaa ku en oo alusta asti ollu mukana lukemassa sinun blogia. Paranee vaan päivä päivemmältä ja sinun kuvia on niin kiva katella sekä tekstejä hauska lukea :) Jatkat vaan kuule samaan malliin ja pidät lipun korkealla! Hienoa, että sulla on tollanen asenne niitä pellejä kohtaan joilla ei oo omaa elämää ;D Ne vaan koittaa jostain vääntää jotain huonoa sanottavaa ku sellasta ei oikeasti oo niin sit pitää takertua johonki pikkujuttuihin joilla ei ole oikeasti mitään merkitystä?? Ja tulisivat ees nimellä kommentoimaan tai sanomaan päin naamaa jos niin kerta varvasta puristaa kengässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Anna, kiitos ihanasta kommentista! :) Mää kyllä ymmärrän hyvin jos joku ei tykkää, mutta se on taas sitten ihan eri asia ku mistä kirjotin :) Mahtavaa kuulla tuommosta varsinkin kun omaa blogia on vaan niin vaikea itse arvioida mitenkään, kuten oon monesti ennenkin sanonut 8) Haha tässä pitää vähän sättiä nyt sua vaikket varmasti oikeasti ihan niin tarkoittanutkaan - mutta kuten kirjoitinkin, niin oon ihan puolueeton - etten tykkäis kuitenkaan ketään haukkua pelleksi tai muuta negatiivista :) Mun mielestä se on vaan tosi harmi heidän itsensä kannalta, eikä mulla oo mitään pahaa sanottavaa itse näistä tyypeistä ja toivon heille vaan parasta ja että joskus oppisivat itsestään ja yleisestä käyttäytymisestä jotain oli kyse sitten vaikka edes netistä :) Helpompi olla onnellinen omaan elämään ja itseensä kun ei ole niin negatiivinen tai vihamielinen muita kohtaan ja toivottavasti se valkenee kaikille toisista ikäviä kirjoitteleville :)

   Poista
  2. Niin no en mie ihan niin kirjaimellisesti tarkoittanut sillä pellellä enkä tietenkään kaikkia halua yleistää, mutta kun itelle on tullut niin älyttömän paljon sontaa kommenttiboksiin niin minun mielestä ne haukkujat/kritisoijat/valittajat yms ovat jonkin sortin pellejä tai muuta vastaavaa :D Ei terve ihminen tee niin ellei sitte oo pahasti katkeroitunut ja kateellinen :D En tiedä.. Mut parempi kai sit olla puolueeton, niin välttyy ainakin sen kummemmilta jupakoilta :)

   Poista
  3. Niin mää tiedän ja arvelinkin, mutta enmää vaan jotenki haluais sanoa niin ees puolivitsillä :D Jotainhan siinä mättää, mutta parempi ite olla puuttumatta siihen sen enempää kun ei siihen kuitenkaan voi vaikuttaa mitenkään :)

   Poista
 2. No nyt viimeistään tuli semmonen fiilis että pitääpä lisätä tää blogi pysyvästi lukulistalle ! Ihan huippu postaus kyllä. Itelläki sillon sitä syventämis-juttua lukiessa vähän särähti korvaan, ku on tottunu että puhutaan kuvien syväämisestä ni mietin eka että tarkotatko sitä, mutta kyllähä siitä sitte tajus että ihan eri asiasta on muutenki kyse ja ihan urpoa että joku jaksaa alkaa valittaa jostain termistä mitä joku käyttää OMASSA blogissaan.

  Ja saahan sitä helekkari soikoon kuvata kans ketä haluaa - kyllä määkin varmasti kuvaisin bloggaajia jos mulla ois pokkaa kysyä (pisteet siitäki!), sillä ois niin parasta käydä kuvailemassa jonkun kanssa, jota homma todellakin kiinnostaa. Bloggaajat kun tosiaan yleensä viihtyy kameran molemmilla puolilla - saattas samalla saada kuvia myös itelle :--D

  Ei muuta ku jatka samaa rataa ! Ois kyllä melekeen siistiä, jos omaki blogi ois sen verran suosittu että joskus sais jottain negatiivistakin palautetta... :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, kiitos! :D En ihmettelekään, että se oli tyhmän kuuloinen termi jos ei samaa ohjelmaa käytä, mutta kun ei kelvannut selvennyksen jälkeenkään.. :D Oon samaa mieltä tuosta ja uskon, että moni haluais vaan kuvata tai pelkästään treffata bloggaajia, mutta ei vaan uskalla kysyä. Eihän se oo kuin kysyä ja jos molemmat tykkää toisistaan niin hyvä homma, sillon varmaan tulee nähtyä joskus uudestaankin :D Not that big deal. Ja joo kyllä melkeen aina tulee kuvia otettua molemmin päin :p Haha kuule kyllä sitä ehtii vielä saada ;D

   Poista
 3. Tosi hyvä ja asiallinen teksti. Rehellisesti sanottuna oon vilkuillut sun blogia sillon tällön n. vuoden ajan mutta jokin sun blogissa ei hetkauttanut, siksi en alkanut seuraamaan. Mutta nyt kun olen seurannut sua muutaman kk ajan ja nähnyt kerran niin sä olet niin hurmaava, aivan älyttömän kaunis ja osaat kirjottaa niin hyviä ja mielenkiintosia postauksia. Olet niin aito ihminen. Ja oot kehittyny mun mielestä aivan sikana, kuvien ottamisessa että kirjoittamisessa.. Ja postaat niin useasti, iso plussa :) Jatka samaa malliin! T: Beauty at beach

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa, että tykkäät nykyisellään :) Paljon on varmasti muuttunut vuodessa ja paljon tulee muuttumaankin - aika näyttää miten ja mihin suuntaan :) Tässähän ihan melkeen punastuu tuollasesta kehumisesta, kiitos sulle aivan älyttömästi noista sanoista ^__^

   Poista
 4. Vauvapalsta on kyllä semmonen kuraämpäri ettei mitään rajaa. Välillä oon naureskellut kun sinne ilmeisesti kokoontuu kateelliset akat, elämäänsä tylsistyneet (ja kärttyyntyneet) mammat ja ihan puhtaasti haukkumisesta nauttivat ihmiset ja kaikki sitten yhdistävät voimansa.

  Nyt on ainakin todiste siitä että sää oot päässy blogilla jo pitkälle, tai suht tunnetuksi, kun vauvapalstalle jouduit :D siellähän ne mungoannatkin ja annikatkin on! Eikä se tarkota yhtikäs mitään muuta kun että joku on kateellinen ja katkera bloggaajalle.

  LOL näille urpoille, peukku sulle rohkeasta tekstistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain tuommosta se varmasti onkin aika pitkälle.. Hahah no emmää nyt silleen osaa mitenkään ajatella! :D On vähän semmonen olo, että haha nepä nyt sattu valitsemaan väärän blogin eikä tuosta ollu oikeesti mitään iloa kellekkään >>:D Kiitos kommentista verppa!

   Poista
 5. Vauvapalstoilla on uskomattomia tyyppejä - pelottavaa että heillä on lapsia!!! Jatka niinkuin tähänkin asti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon syvästi, ettei suurimmalla osalla ole... Kiitos! :)

   Poista
 6. Maailman suurin mysteeri on se, et onks noi vauvapalstojen ihmiset todella olemassa. En vaan osaa kuvitella itteeni siinä jamassa, että solvaisin jotain tuntemattomia bloggaajia anonyyminä. Jos joku blogi alkaa ärsyttää, niin lopetan sen lukemisen. Miulla ei oo mitään syytä käyttää energiaa vihaamiseen.

  Oon ite kans iha liekeissä, kun blogiin tulee negatiivinen mutta asiallinen kommentti. Mikää ei oo yhtä kivaa ku se, et pääsee väittelee jostain itelle tärkeestä asiasta. "Oot ruma ja läski" ei vaan oo mikään paras pohja keskustelulle, koska siitä jää molemmille pelkkä paha mieli.

  Harvoin kommentoin, mut nyt se tuntu pikemminkin velvollisuudelta. :D Oli sen verran rohkee ja samastuttava postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah no sanoppa muuta :D Määkään en osaa kuvitella, enkä oo ihan varma osaanko kuvitella ketään muutakaan, koska siis ei sellainen käytös vaan mee mun jakeluun :D Ei todellakaan tuollainen oo - asialliset perustelut niin aiheesta ku aiheesta saadaan heti mielenkiintoinen! :D Kiitos Hermanni!

   Poista
 7. Tää oli ihan huippu postaus! Kerroit perustellen sun mielipiteen, et haukkunut/syyllistänyt kyseisiä kirjoittelijoita millään tavalla jne.
  Mä en voi vaan ymmärtää mitä järkeä on puuttua just vastaavanlaisiin pikkujuttuihin. Tai jos nyt häirittee nii kommentois asiallisesti suoraan tänne blogiin.
  Muutenki välillä törmää suoranaisiin kiusaamis/haukkumis keskusteluihin joissa käyttäydytään uskomattoman epäasiallisesti. Eikö sitä pahaa oloa tai ongelmaa tai mitä lie vois purkaa jotenki rakentavasti? Ja kyllähän sellanen kauan jatkunu kirjottelu tai haukkuminen tai vastaava voi jättää jälkensä. (varsinki jos on jotai aiempaa kiusaamista taustalla tai vaan esim. huono itsetunto)
  Mut kiva kuitenki jollei siellä nyt sun kohdalla mitään ihan jäätävää haukkumista löytyny ;) Tuli aika maratoonikommentti mut ihmettelen vaan sitä mistä tommonen ja pahempiki kirjottelu oikein saa alkunsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenny :) Sehän siinä onkin, kun ei se tarkoitus ole oikeasti kritisoida niitä juttuja vaan helpottaa jotain oman olemisen vaikeutta.. Ihan pelottaa semmosten ihmisten puolesta, joilla on ollut vaikka aiemmin jotain kiusaamista yms. Itse nämä ei mua hetkauta - mutta entä ne, jotka ottaa tosi raskaasti? :( Toivottavasti joskus ihmiset heräis siihen, mitä on hyvä käyttäytyminen netissäkin..

   Poista
 8. Tää oli huippu postaus ja kertoo ihan törkeesti susta ihmisenä! Oon jo pidemmän aikaa lueskellu sun blogia ja ois ihan mahtia tutustua suhun - toivon että törmätään joskus ihan randomisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmusesti!! Toivottavasti törmätään, ois mahtavaa tutustua teihin siellä ruudun toisella puolella oleviin! Varsinkin anonyymeihin kun profiilityypeistä voi kuitenkin ottaa jotain selkoa :D!

   Poista
 9. Oon just eikä melkeen samaa mieltä sekä blogeissa että oikeessa elämässäkin. En ymmärrä miks kaikesta pitää vaan valittaa ja ettiä ne negatiiviset puolet JA täräyttää asia ilmoille vielä niin ilkeesti kun voi. Toinen asia jota en vaan ymmärrä on kateus, joka on varmaan osasyynä tohon nettipalstoilla avautumiseen. Mut hei tää oli varmaan monille tosi kiva selvennys! :) vaikka kateelliset nyymit todnäk löytää taas 100 uutta vikaa niinku aina :D mut niin se vaan menee et haters gonna hate, mää oon aina ihan mielissään jos jotain jaksaa kiinnostaa niin paljon et lähettää mulle negatiivisen kommentin, varsinkin nää perus säälittävät loukkausyritykset "oot läski" yms :D mut hirmusti tsemppiä jatkoon, pärjäät varmasti blogimaailmassa kun oot noin ihanan jalat maassa -tyyppi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha niimpä :D Käytännössä tää oli eniten mulle itselleni sellanen, että nyt pääsin kertomaan oman näkökulmani ja se helpotti fiilistä vaikkei kukaan niistä tyypeistä tätä koskaan lukiskaan :'D Kuten kirjoitin, musta on älyttömän turhauttavaa ettei asioista voida keskustella, niin kai tämä nyt meni sitten siitä mun keskusteluvuorosta ja enää ei rassaa ne yhtään :D Kyllähän sen tavallaan voi ottaa kehuna kun jotain kiinnostaa niiiin paljon ;D Kiitos hulluna sulle ja tsemppiä jatkoon sinnekin<3!

   Poista
 10. Ahaha kuin naurettavaa! Ja sulta loistava vastaus! :-D Mäkin jouduin vauvapalstalle keskusteluun jossa ihmisiä pyydettiiin linkkaamaan huonoimpia blogeja mitä he tietävät. Joku ihana sitten oli minut sinne lisännyt ja blogini kuvauksena oli "tissivakoja ja pyllyposkia". Juuri tätähän blogini käsittelee ;--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah mitä?!? :D Sullahan on ihan sairaan kiva blogi ja kuvat monesti ihan lempparipäästä!<3

   Poista
  2. Mullakin meni hetki ihmetellessä tätä :-D kiitos kuin myös itselläs<3

   Poista
 11. Vaikka mulla on aika "pieni" blogi niin olen päätynyt vauvapalstalle monta kertaa. Milloin on puitu mun tanttalookkia, pyöreyttä ja ties mitä. Joku oli kerran nähnyt mut kaupassa ja kertoi että kävelen jalat kierossa :D Lisäksi päädyin kerran palstalle kun olin jonkun vauvapalstalaisen mielestä blogitapaamisen rumin ja siellä ihmeteltiin kuinka kanssabloggaajat kehtaavat olla samassa kuvassa mun kanssa :D Että huh huh, osaan onneksi jättää ne asiat omaan arvoonsa mutta silti en ymmärrä miten ihmiset jaksavat käyttää aikaansa edes tuollaiseen..

  Tämä oli siis hyvä postaus! Jatka samaan malliin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :DDD Kävelet jalat kierossa :-----D En kestä! En vois varmaan piätellä naurua jos lukisin jostain, että joku on tarkkaillu mua ja tullu siihen lopputulokseen, että kävelen jalat kierossa :''D No todellakin tuollainen kannattaa jättää omaan arvoonsa.. Ihan hullua, jos kirjoittaja ite on niin pinnallinen, että ulkonäön perusteella miettii kenen kanssa voi mennä samaan kuvaan niin ei se silti tarkoita, että kaikki muut ajattelisivat samoin :D Kiitos Reetta! :>

   Poista
 12. Hyvin kirjoitat. Ei tosiaankaan kannata välittää tuosta vauvapalstasta etenkin kun totuus on että vain noin 2% sen av-palstan kävijöistä on normaaliälyisiä, se on tullut huomattua. Sellainen ihminen joka käyttää kaiken aikansa kylmästi toisten arvosteluun, haukkumiseen ja muuhun tuollaiseen ei voi olla täysin terve itsekkään. Ylipäätään ihmetyttää miten ihmisiltä jää aikaa tuollaiseen? jos on opiskelupaikka/työ ja perhesuhteet kunnossa jne. Luulen että tuonne on kertynyt juurikin ne ongelmatapaukset haukkumaan vieraita, kun heillä ei ehkä muutakaan tekemistä ole, surullista mutta totta. Ymmärrän hyvin että haluat puolustautua, mutta ymmärräthän etteivät nämä ongelmatapaukset ole sinun sanojesi arvoisia, he ansaitsevat vain sen ettei heitä kukaan huomioi eikä anna minkäänlaista huomiota heidän tyhmille jutuilleen. Kiusaajatyypit kiusaavat ketä tahansa ja useimmiten kohteiksi valikoituu kauniita nuoria naisia joilla on blogi, joissain ihmisissä kun pelkkä blogi -sana saa näkemään vain punaista ja täyttä vihaa. Joten ei kannata antaa tuolle palstalle yhtään enempään ns. ilmaista mainosta, kun moni saattaa nyt tämänkin postauksesi löytää googlesta ja samalla sitten päätyä myös lukemaan niitä bloggaajiin kohdistuvia haukkumiskeskusteluja. Yksi minunkin kaverini on bloggaaja ja on saanut jo runsaasti kuraa niskaansa tuolla, itseasiassa tiedän pari juttua ko. palstan modestakin, siellä on töissä eräs mode jonka toiset modet ovat myöntäneet olevan "innokas blogien lukija". Tuli vaan sellainen mielikuva siitä että sellainen mode joka sallii toisten haukkumisen ja lukee blogeja vain kyttäysmielessä niin ei ehkä itsekkään ole kovin tervejärkinen ihminen kun tuollaiseen kuluttaa aikansa kun voisi keskustella rakentavasti muista aiheista. Kuka tietää miten paljon ongelmia hänen taustallaan on kun sallii vieraiden naisten kiusaamisen, joten nämä ihmiset eivät ansaitse tulla huomatuksi millään tavalla, huomiotahan he haukkumalla hakevat. Niin ja yksi mielipide tulee täältä, minun mielestäni kuvasi ovat oikeen hyviä, en itse näe niissä loputtomia vikoja. Ja pyrkyryys on aika typerä termi, luultavasti sitä käyttävät pyrkyrit itse, ethän sinä ole millään tavalla edes julkisuuteen "pyrkinyt" sinä et ole ollut BBssä etkä ole ollut tositv ohjelmissa tai muissa sellaisissa. Tosin itse käyttäisin pyrkyrisanaa lähinnä vain silloin jos joku ihminen jakelee alastonkuviaan ympäriinsä, etsii rikasta puolisoa ja yrittää päästä jokaiseen tv-ohjelmaan mukaan. Mutta kuten tiedät, monella ihmisrauniolla on tuolla palstalla niin termit kuin ajatuksetkin täysin hukassa ja näkevät punaista kun on kyse blogeista ja bloggaajista, bloggaajat koetaan kai jonkinlaiseksi "uhaksi" siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentista ja ihanaa, että jaksoit aukaista ajatuksias noin paljon :) Arvostan todella paljon! Tiedän, ettei huomiota sinällään pitäisi antaa enkä aio tämän postauksen jälkeen antaakaan :) Jäi vaan niin ärtynyt olo siitä kun yritin järkevästi siellä keskustella ja oli pakko antaa nyt ikäänkuin oma viimeinen sana asiaan, jonka jälkeen oon valmis hiljenemään. Jos ymmärrät mitä meinaan! Enemmänkin tämä ehkä oli mulle itselleni sellainen huojennus, että nyt asia on loppuunkäsitelty omalta osaltani - ellei sitten asiallista kritiikkiä tule suoraan tänne :) En jaksanut edes lukea loppuun niitä kommentteja kun hetken asiaa sulattelin ja tulin siihen tulokseen, etten tulisi niiden lukemisen jälkeen yhtään viisaammaksi enkä oppisi sieltä yhtään mitään.. Monella heistä varmasti olisikin hyviä ohjeita ja vinkkejä kun vaan oppisivat ilmaisemaan ne paremmin :) Nyt tais mullekin selkeytyä vähän tuo pyrkyritermi, koska en vaan osannut sitä oikeen edes yhdistää tähän tilanteeseen :D Että millä muotoa tässä on pyrkiriyttä ja mikä sen tekee..? Voin somea jokseenkin seuranneena hyvin kuvitella tuon, että bloggaajat ovat joillekin kuin punainen vaate härälle, mutten vaan ymmärrä minkä takia..

   Poista
 13. Sehän olisi suoranainen ihme jos katkerat liikuntaa harrastamattomat teinit eivät olisi sinulle kateellisia kun olet noin urheilullinen nainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä hauskaa tietää mikä on kaikkien ikävien kommenttien takana :D

   Poista
 14. Haha ihmisten on niin helppo mennä kasvottomana arvostelemaan muita nettiin! Kun se mun Iltalehden blogi aukes ja tietysti ekassa postauksessa esittelin itseni ja luonnollisesti laitoin itsestäni kuvia (mistä muustakaan tässä vaiheessa) niin muthan on siellä haukuttu jo moneen kertaan narsistiksi:D tää on mulle hyvä harjoitus opetella oleen välittämättä kun aiemmin oon saattanut pahoittaa mieleni moisesta. Niistä kommenteista en vaan voi oikein ottaa mitään tosissaan.. Joten annetaan ihmisten puhua, kaikkia ei voi todellakaan mitenkään miellyttää, eikä edes tarvi:) sun blogissa tai sussa ei voi olla kauheasti vialla kun sitä niin moni lukee ja kirjottelee aina niin kivoja kommentteja! Jopa e jotka sitä mustamaalaa tietää mitä oot kirjotellu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo luin niitä ja sitten vielä sun blogista niin hohhoijaa :D Ei voi kyllä kun ihmetellä! Miksi ihmeessä täytyy olla heti niin kärkkäänä tuomitsemassa toista vaan YHDEN lyhyen esittelytekstin perusteella?? Eihän semmoisesta saa oikeasti irti yhtään mitään :D Kiitos Karo ja kuule älä välitä niistä!

   Poista
 15. Oon aina ajatellut sun blogia lukiessa että sussa on kyllä jotain samaa kuin Shakirassa, ehkä silmät, kroppa ja sellainen tietty voimakastahtoinen elämänasenne että sanot mitä ajattelet. Nämä kaikki saattaa joitain ihmisiä kyllä ärsyttääkin ja purkavat sen noin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HUHH >>:D Kuule toivon niin paljon, että tuossa olis ees pikkuhitunen totta - aivan älytön kehu meinaan!!

   Poista
 16. Kyllä pitää olla korvien välissä vikaa, että saa jotain nautintoa muiden mollaamisesta ja heidän asioillaan mässäilystä netissä. Hyvähän se on haukkua ja arvostella anonyymisti. Aika harva uskaltaisi samoja asioita täräyttää päin näköä.. Yleensä haukkujilla on tarve pönkittää omaa huonoa itseluottamusta arvostelemalla muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun netti antaa niin helpon tilaisuuden sellaiselle.. Olisi mahtavaa jos ihmiset jättäisivät nimellisinä sellaisia kommentteja niin ainakin sais kunnon keskustelut (vaikka ne äkäisetkin) aikaan kun molemmilla osapuolilla ois ikäänkuin kasvot.

   Poista
 17. Blaah blaah blaah. Ei vittu

  VastaaPoista
 18. oot mielettömän ihana <3 huippu teksti!

  ihan näin by the way ois tosi kiva jos voisit tehdä sellaisen postauksen missä esittelet lempi blogisi! kun ilmeisesti luet aika paljon kaiken tyylistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos ihana!!<3 Voisin kyllä tehdäkin, kiitän vinkistä, näitä on aina mahtavaa saaha :p

   Poista
  2. joo tee ihmeessä! ja olisi kiva jos tosiaan (siitä huolimatta, että yleensä kaikki tykkää lukee samantyyppisiä blogeja) laittaisit mahdollisimman erilaisia :) olis ihana saada uutta luettavaa

   Poista
  3. Uskon kyllä, että multa löytyy sun makuun kivasti erilaisia, mutta se on aina vaikea sanoa kun ei tismalleen tiedä esim kuinka erilaisia sää haluat sitten oikeastikin :D Annahan arvio sitten sen postauksen jälkeen, että kelpasko ;)

   Poista
 19. Voi vauvapalsta. :D siis mä en yksinkertaisesti keksis ees tästä blogista mitään negatiivista sanottavaa, kyllä tää on pikkuhiljaa kirinyt mun lemppareiden joukkoon jopa ! <3 Keep up the good work !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinnuu! Jälleen kerran kiitos taas ihan älyttömästi!!<3 :')

   Poista
 20. Mahtava postaus! :D Jatkat samalla tapaa vain kuin ennenkin - olet huippu!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat