tiistai 5. elokuuta 2014

Ajatuksia mun kesästä


Elämä on mielenkiintosta. Katson mun blogia ja mietin miten huippu kesä mulla on ollutkaan ja mitä kaikkea kivaa oonkin tehnyt! Laitan koneen kiinni ja mietin, onko mun kesä sittenkään ollut niin mahtava? Mietin miltähän teistä mun elämä näyttää kun itsekin vähän sokaistun pelkistä kuvista ja fiiliksestä, jopa ilman että kirjoittaisin muka tekeväni jotain mahtavaa tms. Tottakai mulla on ollut aivan mahtavia päiviä kuten näissäkin kuvissa näkyvät pari päivää poikaystävän kanssa yhden illan ja aamun pikavisiitillä pääkaupunkiseudulla, viikonloppu poikaystävän vanhempien luona pois kaupungin hälinästä, reissu Ranskaan, pari päivää Etelä-Suomessa ja toki joitakin päiviä myös Oulussa. Loput päivät kuitenkin ovat olleet enemmän tai vähemmän sitä, että oon ollut pelkästään kotona tekemättä mitään kun en oo ollut töissä. Kavereita oon nähnyt yhden käden sormilla laskettavan verran ja oon vaan tosi väsynyt kokoajan. Olin pari kertaa pihalla nauttimasta auringosta toukokuun lopussa, mutta sen jälkeen en oo oikein ollut pihallakaan kun sen verran mitä oon mennyt jonnekkin.

Ensinnäkin mulla on niin paljon tekemistä koneella kokoajan, enkä voi oikein käydä kuvia läpi auringossa kun värit muuttuu ihan kokonaan eikä tuolla kirkkaassa koneen näytöstäkään näy muuta kuin tummaa. Mulla on vieläkin niiin paljon kuvia laitettavana eteenpäin ja kokoajan ressaan niistä vaan enemmän ja enemmän. Musta on niin kiva kuvailla kaikkia ja kavereita ja muita, mutta en vaan ehdi käydä kaikkea läpi! Ei sitä ehkä tajua, että kun napsitaan kaverin kanssa hetken aikaa kuvia niin se on mulle tunnin tai parin homma käydä ne läpi ja muokata hyvät ja laittaa eteenpäin, vieläpä kun kone on niin hidas. Jotenkin oon huomannut, että innostus on jokseenkin laskenut blogiakin kohtaan kun en vaan halua ottaa nyt enempää kuvia kuin sen mitä "täytyy" eli joku pyytää. Tykkään ottaa niitä enkä halua, että kukaan nyt pahoittaa mieltänsä tästä, sillä en tarkoita sitä! Tarkoitan, että nyt täytyy jättää kavereiden ja kaikki ns ylimääräiset kuvailut siihen asti (ainaki paljon vähemmälle), kunnes oon saanu käytyä tähän asti kertyneet parikymmentä tuhatta kuvaa läpi..

Mua harmittaa kun on tullu vähän tuollainen fiilis noita kuvia kohtaan! Tai no ei oikeastaan niitä kuvia, vaan sitä kuinka paljon niitä kuvia on kertyny enkä vaan voi jättää niitä tuonne, koska haluan näyttää niitä teille ja toisaalta laittaa eteenpäin myös niitä kaipaileville. Varmasti mua ressaa myös se, kuinka haluisin kuvailla, mutta kun en vaan voi sillä se ainoastaan lisäis tätä jo syntynyttä kuormaa. Ootan niin paljon, että saan nuo kuvat käytyä. Sen jälkeen vähennän niiden ottamista ja yritän päivittää tänne kaiken heti ja laittaa tietyt kuvat eteenpäin. Sitten jaksan taas höpötellä tännekin enemmän, koska ei nyt vaan edes jaksa sen jälkeen kun on säätänyt kuvahommia puolet päivästä. Silloin haluaa koneen vaan nopeasti pois käsistä, jotta ehtii hetken hengähtää ennen kuin sen saa taas käsiin seuraavaksi päiväksi..

Kuten sanoin, oon ollu tosi väsynyt. Oon kyllä ollut vähän aina viimeiset neljä vuotta. Saman verran kuin mulla on ollut tätä migreeniä. Oon miettinyt voisko mun järjetön väsymys johtua tästä migreenistä, jumissa olevista niskoista ja hartioista, siitä ettei mun päähän vaan kierrä veri kunnolla? Nyt meen tässä tai ens kuussa käymään lääkärissä ja selvitän tämän. Oon toki käynyt ennenkin, mutta siitä on vuosia ja silloin kaikki migreenissäkin on ollut vielä tosi epäselvää. Oon aina ajatellut silleen "no mää vaan oon niin laiska.. en vaan jaksa, haluan vaan nukkua.. noh, oon kai vaan niin vätys ja paska ihminen.." 

Ei se kuitenkaan oo normaalia, että joka päivä voisi nukkua sen 15h. Toissailtana nukahin kesken leffan, nukuin 9h yöunet, mutta silti sinä päivänä nukuin kahdet yli tunnin päikkärit enkä ois millään jaksanu nousta kumpienkaan jälkeen ylös ellei ois ollu pakko. Se mun väsymys ei myöskään oo sellaista, että vähän uuvuttaa vaan sellaista, että mun silmät ei vaan pysy auki. Pääsykokeisiin lukiessa ja edelleenkin lukiessa silmät alkaa luppasemaan viimeistään 20min kohdalla enkä vaan pysy hereillä. Isi sanoi silloin, että no nuku niin kauan ku tarvii ja kokeile uudestaan. No nukuin neljä tuntia ja yritin lukea. Taas sama homma, uudet päikkärit, joiden jälkeen taas aivan sama homma. Normaalistihan kuitenkin tulee jokin raja, jonka jälkeen ei vaan enää väsytä, jos koko päivän on nukkunut niin yöllä on vaikea saada unta? Eheei, mää voisin oikeesti vaan nukkua kokoajan. Musta tuntuu hirveän uuvuttavalta jopa ajatus nähdä kavereita. Joku syy tälle ihmeelliselle uupumukselle on kyllä pakko löytää. Oon yrittäny pitää unirytmin hyvänä, syödä hyvin, juoda hyvin, ulkoilla paljon, urheilla paljon, syödä vitamiineja ja ihan kaikkea mitä mieleen tulee, mutta ei.. Toivottavasti tälle nyt vaan joku selitys löytyisi, koska en vaan jaksais enää uskoa tän johtuvan siitä kun oon vaan niin laiska ihminen, sillä ei se jotenkin vaan tunnu oikealta.. Haluisin hirveesti tehä kaikkea, mutta en vaan jaksa.. Onko kellään ollu vastaanvanlaista hommaa tai muuten vaan selitystä asialle? :D

Lyhyenä yhteenvetona: en oo tehnyt juuri mitään ja oon haaskannut aivan liikaa aikaa koneelle ja kuvajuttuihin, mutta oon ollu onnellinen. Oon saanut olla poikaystävän kanssa ja tällä hetkellä - niin kliseiseltä kuin se ehkä kuulostaakin - muulla ei oo väliä. Tiedän kuitenkin jo nyt, että ens kesänä ja nyt heti kun saan hommat pois alta aion vähentää koneella oloa ja kuvien pläräystä ja keskittyä tähän 'oikeaan elämään' :) Oikeasti tehdä asioita ja olla aktiivinen. Kokea kaikkea ja nauttia mun elämässä olevista ihmisistä.


74 kommenttia:

 1. Onko sulla ollut missään vaiheessa sellaista aikaa, että unen kanssa on ollut vaikeuksia - et oo saanut nukuttua öisin kunnolla tms.? Sillon kun opiskelin saikkariksi, mun nukkumiset meni aina harjoitusjaksojen aikana niin, että aloin heräillä yöllä kolmen aikaan kun ahdisti niin paljon lähteä aamulla sairaalalle. Siitä jäi kauheat univelat, kun en ehtinyt koskaan nukkua niitä pois. Myöhemmin ihmettelin lääkärissä, että mikä mulla on kun aina vaan väsyttää ja väsyttää, ja lääkäri selitti että keho ei toivu todellakaan nopeasti tollasista univaikeuksista. Sillon pitää hidastaa ja tehdä asioita ihan oman jaksamisen mukaan, kun kärsii tollasesta väsymyksestä! Muuten voi käydä huonosti. :/ Ja mitä tuohon ajan haaskaamiseen ja tekemättömyyteen tulee, niin tärkeintähän on kuitenkin vaan olla onnellinen. Jos susta tuntuu onnelliselta, niin et oo kai tehnyt mitään väärää :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeestaan.. Aina oon ollu melko hyvä nukkuja ja viimevuodet varsinkin kokoajan vaan pää tyynyssä.. :D Kyllä mulla toisaalta on ollut samanlaista ahdistusta tulevasta aamusta yms, mutta en usko sen kuitenkaan näin pitkälle vaikuttavan.. Tätä on vaan kestäny niin pitkään ja kun koulu ja työtkin alkaa kärsimään tästä :( Toivottavasti jotain nyt vaan selviää :) Niin, onnellinen oon kyllä, haluisin vaan jotenkin olla niin paljon enemmän!

   Poista
 2. Älä ainakaan hei sitten niistä meän kuvista stressaa yhtään, joohan! Mua ei haittaa, vaikka saisin ne joskus ens vuoden joulukuussa, oon ylipäätään vaan tosi kiitollinen, että joku on viitsinyt sellaisia ottaa! :) Tiiän ton tunteen, että on hirveesti tekemistä ja kaikki kaatuu niskaan ja sitä vaikeempi on saada yhtään mitään tehtyä ja sitä enemmän ahdistaa. Mut muista, että tollaset jutut, vaikka joku niistä närkästyiskin, ei kaada kenenkään maailmaa eikä niistä oo kenenkään terveys tai hyvinvointi kiinni. Älä anna niiden kaataa omaas!

  Tiiän, et venyttely on hemmetin tylsää, mut eti joku helppo ja lyhyt niska-hartiajumppa, jonka voisit ottaa sun päivärutiiniin. Mulla ei oo migreeniä, mutta vähän turhan usein järjetön päänsärky, joka johtuu ihan suoraan siitä, että mun niskanseutu on aivan jumissa. Joskus huomaan, etten pysty ees hengittään kunnolla, kun niska on niin väärässä asennossa. En siis yhtään ihmettelis, jos vaikuttais väsyttävästikin.

  Kesää on hei vielä jäljellä, anna itelles aikaa nauttia siitä! :) Ja kesän jälkeen tulee syksy ja sit talvi ja niin edelleen, kyllä silloinkin voi elää ja kokea. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, lupaan :) Kiitos!! Mutta oikeasti on hyvä vaan silloin tällöin muistutella, koska muuten ne vaan häviää ja unohtuu tuonne kuvaviidakkoon! Eli muistuta jossei nyt pariin viikkoon näy niitä :D Poikakaverin kans meillä on melkeen joka päivä jotain venyttely-hierontasessioita ja ne kyllä auttaa. Nyt tuo löysi jostain sellaista infoa, että epäillään mun lihasten lyhentyneen. Nykyisellään ne on kyllä liian lyhyet, jonka kertoo jo se, että ne lihakset on ihan pinkeät kokoajan vaikka oisin vaan rennosti.. Just eilen tultiin siihen tulokseen, että täytyy alkaa venyttään noita lihaksia kolmesti päivässä.. Onneks on tuollainen asiantuntija täällä, oisin muuten varmaan ihan raato jo.. Kyllä tässä on joitain kivoja suunnitelmiakin jo, kiitos Helena :)<3

   Poista
 3. Mistä pääsykokeista puhut? oletko vaihtamassa alaa, minne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tarkoitin niitä kun silloin pari vuotta sitten luin tai no yritin lukea.. Anteeksi epäselvä kirjoitus! :)

   Poista
 4. Kuulostaa just samalta ku mulla silloin ku hemoglobiini on liian alhainen. Kannattaa mittauttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oon monesti kans kuullut :/ Käyn mittauttamassa, kiitos vinkistä :)!

   Poista
 5. Huhhuh mitä tekstiä Lauran blogissa susta ! Ihan sairasta ajatella että sää haluaisit hyötyä jostakin toisesta, en tiiä kuinka sekasin tuo nainen voi olla. Mun mielipide on se, että tuo nainen taitaa käyttää vähän liikaa aineita eikö edes myönnä sitä muuta kuin unilääkkeiden kohdalla. Susta taas huokuu sellanen rehtiys ja aitous, ettet oo tollasten väitteiden arvonen :) http://fuckfash.blogspot.fi/2014/08/vahan-paremmassa-hapessa-vaiko.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman tuon parempaa tietoa faktoista ei kannata huudella puskista.

   Poista
  2. Oliko Anni aiheellista antaa tällaisen viestin mennä läpi?

   Poista
  3. Äh sori, sulla ei ollut esitarkistus edes päällä. Kannattaa silti poistaa tällaiset kommenttikentästä. Ihan yleisen ilmapiirin vuoksi.

   Poista
  4. Sustako oli aiheellista haukkua Annia ? Sustako ihminen joka vaikuttaa todelliselta päihteiden suurkuluttajalta, ei mollannut Annia aivan aiheetta? Voi itse kukakin katsoa peiliin, että näkeekö siellä ihmisen joka hamuaa sääliä vai ihmisen joka ei tekisi varmasti pahaa kärpäsellekkään ?

   Poista
  5. Tää mua edeltävä ano lienee sama, joka on jo käynyt riehumassa ja vauhkoamassa edellä mainitun L:n blogissa. :D "Ihan sairasta ajatella että sää haluaisit hyötyä jostakin toisesta, en tiiä kuinka sekasin tuo nainen voi olla. Mun mielipide on se, että tuo nainen taitaa käyttää vähän liikaa aineita eikö edes myönnä sitä muuta kuin unilääkkeiden kohdalla." Tuollainen kirjoittelu on äärimmäisen mautonta, ihan kuten syyttely ja haukkuminen jne myös. Ihan kuten sinäkin nyt maalailet toisesta kuvaa, jotka voisi aika varmasti laskea jonkinlaisen kunnianloukkauksen piiriin. Nyt rauhoitu. Hengitä.

   Poista
  6. Siis häh mikä tää Laura Anni kuvio oikee on? :o

   Poista
  7. Mielestäni L on blogissaan kirjoittanut Annista melko ilkeään sävyyn, jota itse paheksuin. En tiennyt sen olevan laitonta. Toivon heille molemmille pelkkää hyvää, mutta se, että aletaan hyvin yksityiskohtaisesti toista väittämään hyväksikäyttäjäksi, on hyvin alhaista. Jos hän on itse myöntänyt päihdeongelmansa, niin en ymmärrä mikä osa tuosta oli loukkaavaa? Pahaa en ole tarkoittanut kellekkään, ainoastaan pisti silmään räikeä ilkeily bloggaajaa kohtaan.

   Poista
  8. Noniiin. Nyt ihan yleisesti teille ja kaikille muille asiasta kiinnostuneille! Ensinnäkin ihailtavaa, että löytyy niin lojaaleja ihmisiä niin mua kuin Lauraakin kohtaan, mutta toisekseen musta on tosi ikävää kuulla kuinka te puhutte musta ja toiset taas Laurasta. Eihän tämä oikeasti ole kenenkään muun kuin mun ja Lauran välinen asia, johon muiden on oikeastaan mahdotonta ottaa minkäännäköistä kantaa. Itse pidin ja pidän vieläkin meitä kavereina, soiteltiin paljon, suunniteltiin näkemisiä yms ja mun mielestä on kummallista, ettei Laura voinut silloin sanoa mitään, mutta nyt voi kirjoittaa siitä blogiinsa vaikka tietää mun lukevan sitä. Musta on tosi ikävää, että Lauralle tuli tuollainen fiilis, mutta kaikista surullisinta on se, ettei Laura sanonut mulle siitä silloin tai vaikka myöhemminkään :( Itse pidän sellaista ihan normaalina ja tottakai pieniä palveluksia tehdään kumpaankin suuntaan ja ellei ajatus miellytä, niin se sitten sanotaan.. Vinkkasin Haidin kisasta ja Haidi vinkkas myöhemmin mun Olympuskisasta, Senja kysyi itse haluaisinko, että hän antaisi kisalle pikkumaininnan blogissaan - ajattelen tuollaisen olevan vaan normaalia ja tottakai olen Lauralle siitä palveluksen velkaa jos kaipaisi jotain muuta kuvausreissujen lisäksi :) En itse ainakaan ottaisi sitä hyväksikäyttönä jos joku pikkublogi (mikä oon Lauralle) pyytäisi mua vinkkaamaan jostain hänen jutustaan, oisin vain imarreltu siitä, että joku pitää mua niin "merkittävänä". Harmittaa ihan älyttömästi jos ja kun ilmeisesti Laura on saanut tuollaisen fiiliksen, sillä ymmärrän hyvin kuin pahalta tuollainen tuntuu ja ollaan puhuttukin aiheesta.

   Poista
  9. Mun mielestä Anni käyttäydyt typerästi ja pyrkyrihän sinä oletkin mikä on oikeasti aika sääli. En tiedä miten ikinä kehtasitkaan kieli pitkällä Lauralle moisia ehdotella niin lyhyen tuntemisen jälkeen, Laura parka. Käy häntä niin sääliksi muutenkin.

   Poista
  10. En oo käyttäytynyt mitenkään typerästi. Ollaan puhuttu Lauran kanssa paljon kaikesta ja suunniteltu kaikennäkösiä kuvausjuttuja yms ja kysyin saisinko pyytää palvelusta - Lauralla ois siis ollut ihan hyvin mahdollisuus sanoa, ettei kisasta vinkkaaminen tunnu hyvältä. Mun mielestä sen sijaan on typerää käytöstä kahdenkesken olla kuin mikään ei vaivaisi ja kuitenkin kirjoittaa siitä myöhemmin blogiin. Outoa on myös se ettei Laura voinut sanoa mulle tuosta häiritsevästä jutusta aiemmin, muttei myöskään kykene keskustelemaan asiasta vaikka oon yrittänyt nyt jälkeenpäinkin laittaa viestiä ja soittaa. Muakin liikuttaa Lauran jaksaminen ja vointi, josta et tietenkään tiedä koska Laura ei maininnut mun kyselleen hänen vointiaan ja nukkumisiaan. Kai se on sitten tyhmää luottaa niinkin luontaiseen asiaan kuin ihmisten neutraaliin kieltäytymiseen ellei jokin asia huvita - en minä osannut lukea Lauran ajatuksia kun hän sanoi kisavinkkauksen onnistuvan. Ja mitä pyrkyryyteen tulee niin en edelleenkään tiedä minne kuvittelette mun olevan edes pyrkimässä. Jatkoa ajatellen suosittelen vähän arvioimaan tekstiä mitä netistä luet, sillä mikään ei ole niin mustavalkoista ja asioita on täällä liian helppo vääristellä.

   Poista
  11. Eksyin blogiisi nyt täysin Lauran blogin kautta.. En voi käsittää, miten toisen blogissa olevasta kilpailusta vinkkaaminen voi saada noin suuret mielenkuohut aikaa, että täytyy toista alkaa julkisesti paheksumaan. Siis hohhoijaa. Ja samassa yhteydessä puhutaan omasta lääkeriippuvuudesta ja psyykeongelmista, tulee väistämättä sellainen olo, että yritetään saada susta joku syyllinen jota sormella osoitetaan. Ilkeää!

   Poista
 6. Ei jestas mikä blogipyrkyri hyväksikäyttäjä huomiohuora sä olet :D sääliks käy sua,enkä kyllä enää ikinä klikkaa blogiisi etten tuo sulle senttiäkään kukkaroos. Sietäisit hävetä kakara.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko menettäväni siinä hirveästi ainakaan tämän kommentin perusteella ja suosittelen kyllä pysymäänkin poissa jos herätän noin negatiivisia tunteita.. Ei niitä senttejä muutenkaan tule kyllä minkään vertaa, mutta kiitos huolenpidosta :)

   Poista
  2. mua oksettaa sun käytös.

   Poista
  3. Harmi, sillä sellaiseen ei ole mitään syytä.

   Poista
  4. Ano, Annihan on hoitanut hiton asiallisesti ja aikuisesti ilkeilykommentit. Hatunnosto hänelle.

   Poista
 7. Onpas kivoi kommenttei täällä.

  Asiasta ihan toiseen, olenko ymmärtänyt oikein, että käytät kuvien muokkaamiseen Photoscapea? Vai?

  Testailin sitä nimittäin tuossa viikonloppuna pitkästä aikaa ja tuntu tosi kivalta, kunnes sitten sunnuntaisen futismatsin kuvat olivatkin ihan jäätävää kamaa Photoscapen jäljiltä. Sun kuvissa ei oo mitään vikaa kyllä värien kannalta kuten mulla taas meni ihan överiks. Kysyn vain siksi, että olen utelias :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siirryn mielelläni asiasta toiseen :D Käytän Photoscapea joo! Millähän tavoin ne meni sitten pieleen? :o Ei mulla kyllä tuu mitään ellen sitten laita vaan säätöjä liikaa.. Meinaatko, että kuvan laatu kärsi jotenkin älyttömästi?

   Poista
  2. Joo siis mua on tänä vuonna opetettu ammattivalokuvaajan toimesta käyttämään Photaria ja oon sitten alkanu joka kuvan käymään läpi tietyillä perussäädöillä. Noh, Photoscapessa tietysti jatkoin samaa linjaa ja lisäilin vähän kontrasteja ja värejä, niin hupsis, meni ihan vähän vaan överiks enkä huomannu asiaa vasta ku seuraavana päivänä toisella näytöllä. SJK-miesten valkoset sukat oli tyyliin violetteja :D Hyh hyh! Jouduin eilen käydä kaikki kuvat uusiks läpi Lightroomilla ja kyl se kuvien laatukin parani huomattavasti. Photoscapesta ne tuli ulos osittain suttuisina. En tiedä vaikuttiko, kun kuvattu rawina ja sitten Photoscapessa käsitelty jpg:nä. Lightroomissa pystyy suoraan käsittelee raweja ja sitten exporttaa ne jpg:ks. Sun kuvista ei tollasta laatuvirhettä kyllä näe eikä väreissäkään mitään :) Ajattelin vaan sanoa, että kannattaa olla tarkkana ettei säädä liikaa. Lighroomissa ei valkonen mene violetiks millään, jos nyt ei aivan överiks vedä tahallaan.

   Taidan jatkossa edelleen käyttää Lightroomia ja sit vaan Photoscapesta noita hulluttelureunuksia :)

   Ps. kun oot innostunu kuvaamisesta, niin suosittelen ihan todella paljon futiskuvaamista. Älyttömän hauskaa! Mun vanhasta blogista (http://vakitukko.blogspot.fi) futis-tagin alta löytyy SJK:n viime kausi, kun vielä kuvailin niille :)

   Poista
  3. Ja toi väsymys, migreeni, lukeminen: ootko näköäsi testannu hetkeen? Näetkö kunnolla? :D Kai ihminen kyllä huomaisi sen aika nopeasti, jos ei näkisi kauas.. tai lähelle.. Mutta mistäs näistä tietää?

   Poista
  4. En tiedä, mutta veikkaisin että varmasti vaikuttaa se kun kuvat on alkuperäisinä rawina ja oot muokannut jpg:nä.. Kokeileppa miten käy pelkillä jpgkuvilla ja jos niistä tulee aivan normaaleja niin siinä se syy sitten onkin :) Haha enmääkään oo saanu valkosta violetiksi ellen oo tarkotuksella halunnu saada siitä violettia :D Mielenkiintoisen kuulosta kieltämättä.. Käyn kurkkiin futiskuvia, kiitos linkkauksesta :) Ei oo tullu kyllä hetkeen testattua näköä, mutten kyllä oo huomannutkaan siinä mitään muutosta.. Hyvähä se on silti tarkistaa :)

   Poista
  5. Kivoja kuvia! Tuollaset tilannekuvat on kyllä parhaita ja siksikin urheilua on hauska kuvata! Sulla taitaa olla 70D käytössä, mutta mitä putkia käytät? Ja ootko opiskellut jossain tms? Haha muistan muuten kun joskus kun oon käyny kurkkimassa sun blogia ollu niistä peliaiheisista postauksista silleen "cooool, ai tää on tämmönen likka!" :''D En tiiä miks se oli musta jotenki makeeta. Ehkä siksi ku sellasta näkee harvemmin blogeissa varsinkaan..

   Poista
  6. Hehe, kiva kuulla, että oot ollu salafani :D 70D piti joo hankkia viime syksynä, kun 450D sano sopimuksen irti kesken Ilves-SJK -matsin. Tosi kiva, kun vieraspeli ja kerrankin jossain Tammelas kuvaamas "vieraalla" stadionilla, niin kamera hyytyy melkeen heti alussa.. Kauan se runko kyllä kestikin mun käyttöä :)

   Ja sillon alkukesästä kuvasin jollain peruszoomilla (75-300 mm?), mutta sitten syksyllä hankin kunnon putken eli 70-200 mm/2.8.. kallis kapistus, mutta ei tartte miettiä saako esim. hallissa otettua kuvia tai syksyn iltahämärässä.

   Noita ihan normikuvia blogiin vetelen sillä kameran mukana tulleella objektiivilla, jossa ei valovoima riitä tai sitte 50 mm/1.4:lla. Tällä hetkellä on viiskytmillinen kiinni, siihen jää aina vähän väliä koukkuun :D Nythän ois markkinoilla joku 40 mm valovoimanen superpieni objektiivi, olis helppo kantaa kameraa mukana sen kans..

   Miehiä tuolla peleissä usein näkee kuvaamassa eikä niitä taida mikään maassa makaavien nappisten kuvailu kiinnostaa, mutta mä otinkin niitä kuvia SJK:n mediatiimin (ja itteni) iloks, kun ne on semmosia yleispäteviä mitä voi käyttää missä vaan markkinoinnissa. Lehtikuvaajat käy ottamassa ne pari hyvää kuvaa, joista saavat lehteen sen mitä pitääkin.

   Ehkä bloggaajilla ei käy edes mielessä, että johonkin urheilutapahtumaan vois ujuttautua kuvaamaan eikä joku futiskaan välttis lajina kiinnosta, mutta sen kuvaaminen on aivan eri asia kuin se fanittaako joukkuetta tai lajia.

   Poista
  7. Ainiin tuo opiskelu. En oo! Oon ihan vaan kauppaopiston nainen ja itseoppinut :) ..plus sen mitä tänä vuonna oon saanu koulutusta yheltä lehtikuvaajalta :)

   Poista
  8. Käytä nyt ihmeessä lightroomia ja photaria, jos sulla semmoset ammattiohjelmat on saatavilla! :)

   Poista
  9. ÄÄÄÄ. Kirjotin pitkän vastauksen, mutta en tiiä mihi hävisi :D Lyhyesti siiis kiva tietää millä kalustolla muut kuvailee, urheilua ja lapsia on paras kuvata kun siinä on niin käsittämätön aitous ja elämänmaku, sekä että käyttäisin minäki "kunnon" ohjelmaa jos sellanen olis - anonyymin kommenttia kompaten ;D Tosin saahan sitä kokeilla muitakin ohjelmia ja ehkä se on vaan hyväki testata jos sattuiski löytyyn jotain uutta ja jännää :)

   Poista
 8. hei arvaappa mitä ? kun mainitsit tuosta sun migreenistä ja väsymyksestä niin kannattee käydä verikokeissa kattoon onko kilpirauhasarvot normaalit ym ja jos on niin suosittelen kokeilemaan viljatona ja maidotonta ruokavalioo kun se on auttanu tosi monia tossa migreeninssä ja vaikka missä muussakin!! kannattaa edes lukasta vähä netistä:) toivottavasti sille löytyy joku syy ja saat apua.:)
  en oo muuten koskaan kommentoimu tänne vaikka seuraan tätä sun blogia, oot hirmukaunis ja sulla on ihana tyyli!<3 tykkään sun kuvistaki, aivan huippuja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä ajatellut tuota paljon ja lukenut kaikista oireista yms, mutta ne 'vahvimmat' oireet eivät vain oikein täsmää sitten kaikki.. Joskus muutama vuosi sitten kaikki verikokeet sun muut otettiin ja sillon ainakaan ei ollut mitään, ehkä nyt selviää jotain ehkä ei. Jonkun verran oon kuullutkin viljattomasta ja maidottomasta, muttei se vaan oo jotenki tullut mieleen ollenkaan :D Kiitos paljon tuosta vinkistä, pitää kyllä heti huomenna lukea :) Ihana sinä, kiitos älyttömän paljon!!<3

   Poista
 9. Itsellä oli vähän samanlainen migreeni/väsymys kierre nuorempana, selitystä sille ei tahtonut löytyä vaikka ties missä kaikissa testeissä ja pääkuvauksissa kävin. Mitään virallista selitystä ei ikinä sitten löytynytkään, vahvan migreenilääkityksen sain, joka hieman helpotti asiaa. Myöhemmin arveltiin kaiken johtuneen jännityksestä ja stressistä, jotka aiheuttivat kohdallani esimerkiksi merkittävää sydämenlyöntitiheyden kasvua, huimausta ja hirveää päänsärkyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mielenkiintoista. Aika surkeaa ja vielä kun mitään ei koskaan selvinnytkään :( Jotenkin en ihmettele vaikka mulle kävis samoin.. Toivottavasti sulla nyt on kuitenkin hävinnyt tuo ainakin suurimmaksi osaksi ellei ihan kokonaankin!<3

   Poista
  2. niimpä! :/ Se ei tosiaan ole harvinaista, että joku vaiva jäisi vielä nykypäivänäkin vaille mitään järkeenkäypää selitystä.. Ja itseasiassa en enää syö tuohon mitään lääkitystä, ja oireetkin ovat lähestulkoon kadonneet kokonaan :) Ainahan sitä pelkää, että mitä jos sama homma alkaakin yht'äkkiä uudestaan, mutta on vaan toivottava ettei.. mutta toivottavasti siun tilanteeseen kuitenkin löytyy jokin syy ja oikeanlainen hoitokeino pian! :)

   Poista
  3. Ikävää kyllä se :/ Kyllä tieto yleensä ainakin helpottaa oloa, vaikkei toki aina kuitenkaan.. Ihan loistavaa, että sulla on käynyt noin hyvin! :) Turha sitä on pelätäkään, kun ei se pelko ja asiasta stressaaminen kuitenkaan sais sitä pysymään poissa 8) Kiitos, toivotaan että sulla pysyy pois ja mulle löytyy jotain!

   Poista
 10. Hei ihana blogi Anni sulla! :) Eräs ystäväni alkoi puhumaan samaan sävyyn väsymyksestä kuin itse aiemmin kirjoitit ja toivoisin että muistaisit rauhoittua ja vaikka pitää lomaa noista kuvista sun muista hiukan stressaavista asioista! Ystäväni ei pysähtynyt kun olisi pitänyt ja kärsii nyt toista vuotta masennuksesta joka johtui usean asian lisäksi väsymyksestä! Haluan vain sanoa että mitkään työt tai muut eivät voi tulla oman hyvinvoinnin edelle ja on osattava ottaa pieni timeout sillon kun siltä tuntuu :) Nauti loppusyksystä täysillä ja tee asioita joista oikeesti nautit ja joista saat voimaa! :) Oon ihaillu sua ihmisenä jo monta vuotta, aina kastellista asti, ja huomaan näin ruudun takaa miten hyväsydämisenä, huomaavaisena ja fiksuna oot pysyny kaikki nää vuodet :) Sun itsevarmuudesta ja rohkeudesta sais moni ottaa oppia ja oot upea roolimalli kaikille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :) Apua kastellista asti, näissä tilanteissa aina herää niin mielenkiinto, että kukahan siellä kirjottelee ;D Täytyisi kyllä pitääkin.. Se on aika huono juttu jos omat rentoutumiskeinot onnistuu jotenkin kääntämään niiksi stressitekijöiksi.. Masennukset on kyllä tosi ikäviä asioita ja monista tekijöistä yhdessä ne yleensä johtuukin :/ Toivottavasti kaverillasi on nyt asiat paremmin! Kiitos hirveästi tästä ihanasta tsemppiviestistä, arvostan<3

   Poista
 11. Joku tuolla vinkkailikin käydä mittauttamassa hemoglobiinia ja samaa vinkkaan minäkin! Rautatabletteja saa ilman reseptiäkin, ne auttoi mulla väsymykseen huomattavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on muuten tullut syötyäkin jotain rautatabletteja!! Hyvä pointti, kiitos! :)

   Poista
 12. Käy ihmeessä testaamassa kilpirauhasarvot, koska siinä ei ainakaan menetä mitään ja se on naisilla kuitenkin nykyään aika yleinen. :) Itellä selvis vajaatoiminta, vaikka ihan jokainen niistä isoimmista oireista ei täsmännytkään. Tuo on kuitenkin niin kummallinen sairaus että oireet voivat olla niin monimutkaisia ja epäselviä. Sitten tietysti hemoglobiini kannattaa käydä testaamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä! Yhdellä kaverillakin ihan vasta todettiin vajaatoiminta ja juteltiin aiheesta :/ Kyllähän se ihan eritavalla herättää jos jollain tutulla on jokin sairaus/tapahtuu jotain, hassua miten silloin kaikesta tulee paljon todellisempaa.. Onneksi sulla selvisi tuo vaikka harmi tietenkin, että sellaista löytyi :/ Tsemppiä ja kiitos kommentista!

   Poista
 13. Onko sulla aurallinen vai auraton migreeni? Mulla e-pillerit aiheuttivat tosi rajuja aurallisia migreenioireita. Kohtauksista jäi aina pitkäksi aikaa väsymys. Kun lopetin pillerit vuosi sitten, migreenit loppuivat kuin seinään. Ihan vain vinkkinä tämä, jos edes satut pillereitä tai muita hormoneja käyttämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auraton.. En oo kyllä huomannut eroa siinä syökö pillereitä vai ei, mutta tuollainen on kyllä hyvä painaa muistiin ihan vaikka jatkoakin ajatellen!! Monella ei varmaan tule mieleenkään :)

   Poista
 14. väsymyshän saattaa johtua oikeestaan ihan mistä vaan pienestäkin heitosta esim hormoniarvoissa, tai esim. tietyt vitamiinit eivät imeydy kunnolla. jos sulla ois vaikkapa matala hemoglobiini ja tartteisit lisää rautaa niin se voi johtua siitä että c-vitamiinia ei sulla imeydy tarpeeksi. että syitä väsymykseen on monia, mutta lääkärissä ne sitten selvittää sen verikokeilla sun muilla, että kannattaan siellä tosiaan käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinjoo. Hyvä pointti taas! Ei tuu jotenkin ajateltua noin "pitkällä kaavalla".. Pitää kirjottaa muistiin kaikki teiän sanomat jutut ja selvittää ihan kaikki sitten lääkärissä kun joitain kertoja oon käynyt, mutta aina jää jotenkin semmoinen olo, ettei nyt kaikkea ihan älyttömän hyvin tutkittu kuitenkaan..

   Poista
 15. Mulla kaverilla oli sama homma! nukkua ois voinu vaikka kellon ympäri ja mittään ei jaksanu tehhä. Sit sille joku hoitsututtu ehotti että käyppä mittaamassa sokeriarvot terveyskeskuksessa. Ja sieltä löytyki sitte diabetes.. Mutta kaverini elämäntyyli ei ollutkaan kyllä tuolloin mistään terveellisemmästä päästä, sulla sentää on aika terveellistä toi meno. :D mutta tsemppiä sulle, ei kantti ottaa ressiä blogista ja kuvista tai mistään, keskityt ittees :) En usko että noilla joita oot kuvannu, on oikiasti mitää sitä vastaa että otat vähä iisimmin ja laittelet kuvia tulemaan vähä myöhemmin. Ja ainakaa blogiin ei tarvi kyllä minun puolesta ressata yhtään mittää, sillä jos joku siittä tuskastuu ko täällä ois vähä hiljasempaa postausten ja kuvien osalta, saavat kyllä oikiasti vetassa pussin päähä ja mennä piiloon :DD Sillä tykkään tästä sun blogista iha älyttömästi, kuten aivan varmasti moni muukin, mutta sun pitää muistaa että sie et todellakaan ole velvoitettu kirjottamaan tänne jos ei nyt mieli tee tai lisämää kuvia jos ei vaan jaksa. Sillä inhottavinta ois lukijana hoksata että blogi, jossa on enne ollu semmonen rento ja avoin meno, alkaaki yhtäkkiä maistua pakkopullalta. Koska heti tullee huoli, ainaki mulla, vaikka ei tunnetakkaa (:DDD outoa haha) että onkoha tolla ihmisellä kaikki kunnossa ko blogin tyyli muuttuu eri suuntan. MUTTA pointti oli tässä se, että oikiasti otat nyt ihan rauhassa ja rentoudut ja selvität ton sun väsymyksen aiheuttajan ja keskityt ittees ja elämiseen! Tsemppihaleja sulle ! <3
  Terkuin vakkarilukija, joka ei taho että lempparibloggari väsähtää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts.. Onneks kuitenkin selvisi syy!! Ihana kuulla Mari, kiitos ihan hirmusesti! Sää oot kyllä yks lemppari siellä ruudun toisella puolella :)<3 Täytyy kyllä kompata sua kaikessa mitä tuohon kirjoitit velvollisuuksista ja bloggarin väsähtämisestä, pakkopullailusta yms.. Se on vaan hyvän ihmisen ja suuren sydämen merkki, että alkaa huolestuttamaan vaikka kyseessä oiskin periaatteessa oikeasti täysin vieras bloggari :) Kiitos tsemppihalista ja takasin sinne<3

   Poista
 16. Sä olet naurettava. Otat yhteyttä joka toiseen "nimekkääseen" bloggajaan ja sovit tapaamisen. Pyrit hyötymään heidän kauttaan monella tapaa ja pidät yllä tätä "kaikkien kaveri" kulissia. Toki Lauraltakin hieman typerää ettei sanonut sinulle ennen postauksen julkaisemista mitään asiasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sää taas teet omia johtopäätöksiä :) Laura on ainoa kehen oon ottanut yhteyttä.. Anna pyysi mua ottamaan heidän kuvat, Annikaan oon tutustunut ennen ku oon ees kirjottanut blogia saati tiennyt hänen blogistaan, Saaraan tutustuin viimekesänä kun oltiin samalla juhannusmökillä enkä tiennyt hänenkään blogistaan. Sitaa pyysin kahville yli vuosi sitten, jonka jälkeen Sita on nyt kysellyt kuvailuja ja treffailuja. Senjaan tutustuin Olian yhteistyökamppiksessa.. Oon kyllä kaikkien kaveri ja esimerkiksi tämä tyttö ekoissa kuvissa on eräs blogini lukija, joka laittoi meiliä ja treffattiin :) Eipä oo Laurasta kuulunut muutenkaan kun joitain päiviä sitten kyselin jakselemisia, ei vastannut kun eilen illalla töistä laitoin pitkän viestin jossa pahoittelin tuota väärinkäsitystä ja oisin halunnu selvittää jutun, ei vastannut myöskään kun yritin soittaa. Ymmärrän, että väärinkäsityksiä tulee, mutta ihmetyttää nyt tämä Lauran tapa hoitaa asia.

   Poista
 17. Hei muru! Oon taas ollu kuukauden pois blogosfääristä, mutta here we are again. Ensinnäkin, oon jotenkin huojentunut tästä sun postauksesta, sillä oon miettiny jo aika pitkään, että et oo ehkä ollu ihan yhtä pirteä ja eloisa ittes, kuin aikaisemmin. Oon ollu huolissani, mutten oo häiriköiny sua, koska oon jotenkin ajatellut, että oot tosi kiireinen - tai sitten kenties ottanu vaan etäisyyttä. Jotenkin sen muutoksen sun vireydessä on vaistonnu sekä blogista, että muutenkin. Tuntuu, että jollain tavalla sä oot ollut vähän tavoittamattomissa. Olin itse asiassa ottamassa sut syyniin sitten kun tuut taas Ouluun, mutta otan sittenkin vähän aikaisemmin. Hyvä että tutkitutat tuon väsymyksen, toivottavasti siihen löytyy syy, joka on helppo ratkaista. Fyysinen väsymys tuppaa aina toisinaan olemaan vähän sidoksissa psyykiseenkin väsymykseen - meinaan, että kropan väsytila voi lannistaa mieltä. Tuo, mitä kirjoitit kavereiden näkemisestä - siitä että ajatuskin siitä voi olla uuvuttava - saa mussa aikaan vähän ristiriitaisia tunteita. Oon vähän surullinen, kun luen tuon sun kirjoittamana, meinaan, tuo voisi olla kuin suoraan mun suustani. Jotenkin varmaan tää kohta koittava vuosipäivä tiiät-varmaan-mistä on taas saanu ajatukset pyörimään päässä, mutta tuo mökittäytyminen ei kuulosta hirveän hyvältä. Teillä on terve, hyvä suhde, enkä missään nimessä vertaa tätä omaan vanhaani, mutta silti muistan jonkun Annelin pauhanneen mulle itelleni siitä, ettei saa ajautua sellaseen tilanteeseen, että on vaan sen yhden ihmisen seurassa. Tiedän, että se on teillä erilaista, korostan sitä etten vertaa meidän tilanteita keskenään, mutta kuitenkin. Aika ja mukavuusalue yhdessä on tosi ovela yhdistelmä, niihin unohtuessa saattaa huomata jossain vaiheessa menneensä monen mahdollisuuden, tapahtuman tai aikakauden ohi vähän silmät sumussa. Koskaan ei tiedä mitä elämässä voi tapahtua, mitä tahansa maan ja taivaan välillä, joten on hyvä pitää kiinni siitä omasta itsestään, omista jaloistaan ja siitä, että mitä ikinä tapahtuukin, tietää kestävänsä. Tiiän, että kirjoitan tosi paljon rivien väliin ja osa siitä tekstistä siellä saattaa varmaan herättää jonkinlaista ärsytystäkin sussa, mutta haluan että tiiät kuinka rakas oot mulle ja että haluan jotenkin vaan suojella sua kaikelta. Nää kavereita, pakota ittes ulos, nauti tästä loppukesästä - ihan sama kuinka paljon väsyttää, koska niinku ite kirjotitkin, niin mikään unimäärä ei tunnu riittävän. Eli päikkäreiden sijaan on varmaan sama lähteä ulos, sillä heräisit kuitenkin parin tunnin päästä vielä väsyneempänä, kuin nukkumaanmennessä. Tiiän, että säkin viihdyt ihan hyvin omissa oloissasi ilman, että se on ahdistavaa, mutta silti kannustaisin kyllä repimään näistä viimeisistä kesäpäivistä kaiken mahdollisen irti hyvässä seurassa :)
  Jätä kaikki mahdollinen kuvien pläräys sitten syksymmälle, kun on pimeää ja oikeastaan ihan mukavaakin olla sisällä laittelemassa niitä kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, niistä kuvista ja niiden määrästä. Sanon tämän saman asian uudelleen, mitä oonkin sulle hokenut: älä tee samaa virhettä kuin mä. Älä uuvuta ittees liikaa niiden kanssa, sillä siitä touhusta menee sitten aika nopeasti se hohto - niin kivaa kuin se onkin, niin liika on aina liikaa. Ja ne 20 000 kuvaa on todella, todella liikaa!

   Ja sitten kolmas juttu. Oot vahvin nainen jonka tiiän, mutta jossain vaiheessa voi tulla raja vastaan - ihan hirveesti tsemppiä näihin anonyymien huuteluihin ja asioista tietämättömien kannanottoihin. Vaatii tosi paljon itsearvostusta ja huumoria viitata kintaalla näille, mutta kaikki paska, jota sun niskaan koitetaan kaataa, kertoo vaan siitä kuinka kiinnostava tyyppi olet - koskee niitäkin, jotka koettavat saada omaa heikkoa itsetuntoaan kohotettua painamalla muita alas. Ja oman elämänsä elämisen sijaan nähtävästi koettavat elää muiden kautta.
   Ihmisten, jotka eivät uskalla kertoa omia perustelemattomia mielipiteitään tai lietsoa draamaa omalla nimellään tai kasvoilaan, kommentteja ei luonnollisestikaan voi ottaa vakavissaan, sillä selvästikään he eivät edes itse ota omaa asiaansa tosissaan. Jos he seisoisivat mielipiteidensä takana, he voisivat ottaa vastuun omista teksteistään vähintään sillä, että esiintyvät omana itsenään, eivätkä anonyymin maskin takaa. Pelkuruutta parhaimmillaan - eihän näistä kukaan uskaltaisi kertoa mielipiteitään sulle kasvokkain :) Kyllähän nää tiiät.

   Haleja A4!

   Poista
  2. Voi Hessu rakas!! Olin niin yhtä hymyä ku luin tätä ja itseasiassa tiesin kyllä kaiken mitä tässä kirjotit - kai me nyt tunnetaan ja tiedetään jo toisemme niin hyvin. Tää on vähän taas, että mitäpä tähän nyt sulle oikein vastaamaan mihinkään kun tiiät varmaan aika hyvin jo mitä vastaisin :'D<3 Tiiän todeksi kaiken tuon mitä sanoit ja yritän kyllä tehdä asiat sen mukaan :) Ainakin siihen suuntaan niin paljon ku vaan onnistuu! Ja tiiän mökittäytymisen ja kaiken ja ymmärrän aivan täysin mitä meinaat, eikä mikään herätä ärsytystä ku tiiän mitä meinaat ja tiiän miksi niin tarkoitat :) Ja joo myönnän itsekin, että näitä on tyyliin ainaki viisinkertasesti liikaa ja siksi oon yrittänyt kokoajan ottaa rennompaa suhtautumista näihin ja vähentää turhia kuvailuja :) Laitan nyt ne kuvat mitä pitää, mutta säästän loput myöhemmälle tätä vuotta. Hmm, niin kaikellahan on rajansa. Tähän asti mulla on kuitenkin vielä menny vähän toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos nämä anonyymijutu. Ei semmoista vaan voi oikeen ottaa loukkaavana kun ei ole mitään oikeaa pohjaa tai perustetta millekään.. Tiiän ite miten asiat on ja kaikki mun oikeat ystävät ja läheiset kyllä tietää myös - plus veikkaisin aika monen muunkin tietävän - ja se riittää :) Sitten kun aletaan puhumaan jostain oikeasta ja perustellusta niin se on sitten asia erikseen.. Nyt vaan enemmän harmittaa ja menee usko ihmisiin kun ollaan niin innoissaan tuomitsemassa asioista, joista ei oikeasti ole mitään tietoa.. Harmittaa jos joku sellaista uskoo, mutta silloin taas kyse ei niinkään ole musta vaan näiden henkilöiden omasta kyvystä suodattaa netistä löytyvää shaibaa, jota nyt löytyy ihan älyttömästi liikaa aiheesta ku aiheesta :)

   Kaikki hyvin täällä ja ootan kuha pääsen pian tuleen Ouluun ja porisemaan sun kanssa kaikesta maan ja taivaan välillä, oot älyttömän rakas!

   Poista
 18. Mulla on ollut ihan järkyttävä väsymys pari vuotta ettei jaksais tehdä mitään muuta ku nukkua kun tulee koululta tai töistä ja rankan urheilun jälkeen oli tosi väsynyt loppuillan..mulla löytyikin sit sydämestä reikä mut se on yhellä leikkauksella korjattu :) sanoin nyt ihan vain siksi että kannattaa tarkistuttaa jos ei mitään muuta syytä tunnu löytyvän!! luulen kyllä että sulla toi liittyy kyllä jotenkin siihen migreeniin :) toivottavasti eiole mitään vakavaa! ja anni, älä väsytä itseäsi liikaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua.. Onneksi sait selvityksen tuohon!! En tarkemmin tuosta tiedä vaikka jotain kertoja oon kuullutkin, mutta kuulostaa aina vaan yhtä ikävältä tuo :/ Toivottavasti selviäisi täälläkin, melkeen oli sitten mitä hyvänsä.. En väsytä, kiitos :')

   Poista
 19. Ärsyttää tosipaljon lukea noita joidenkin tyhmiä kommentteja! En tunne sua yhtään, oon vaan lukenu tätä blogis kauan ja ihaillut, en edes kommentoinut. En tiiä miten voisin kirjottaa, mutta jotain haluaisin, joka vois pyyhkiä kaikki nuo ärsyttävät tyypit täältä!! :D
  Tää on huippu blogi, käyn joka päivä kurkkiin, ellen jopa joka tunti (:DD) onko tullu uusia postauksia. Mut jos susta tuntuu väsyttävältä tai kiireiseltä kuvien ja kaikkien minkä ikinä syiden takia, niin päätä että piät vaikka muutaman päivän tauon että et ees mieti koko blogia. Suunnittelet niille päiville ihan jotain muuta. :)
  Tuli varmaan sekava kommentti, vaikea saada ajatuksia tekstiksi :D Hyviä päiviä sulle! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii :) Ihana sinä!! Ei sun tarvikaan mitään niin ihmeellistä sanoa, tuossaki oli jo ihan riittävästi kaikkea huippua! :) KIITOS<3 Hyviä päiviä sinnekin, katsellaan mihin suuntaan homma lähtee kulkemaan :)

   Poista
 20. Hitsi muute tuli tos äske mielee et näytät vähä Rosa Meriläiseltä! En edes tiiä mut aattelin vaan ilmottaa kuule. Niinku ainaki silimistä, että ehkä seki on joku pohjosen plikka. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! :D Haha piti mennä katteleen ja joo no jotenki ehkä jotain.. Helpompi ois aatella jos ois samaa ikäluokkaa :) Ehkä se on, mie en tiijä! :D

   Poista
  2. Niija sitä vielä että voi kuin söpö tuo sun poikkis, oikeen hymypoika :D

   Poista
 21. Joku on saattanu vinkata jo tästä mut myös hampaista saattaa löytyä syy tollaseen mysteeriväsymykseen. Esim joku piilevä tulehdus saattaa vetää tosi uupuneeksi mut olla muuten lähes oireeton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa ei oo kukaan vielä sanonu! Ja tämän kommentin luettuani musta tuntuu, että hampaita särkee kokoajan :'''D Pitää tääkin tarkistaa!!

   Poista
 22. Ihania kuvia ! :)) Muuten, miten oot saanu tollasen mustan viivan sivujen alle ? -tietämätön

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi kuule, osaisimpa auttaa! Laitoin viestiä id:n itnerolle ja hän laittoi..

   Poista
 23. Vaikutat ihan kivalta ja järkevältä tytöltä, mutta pakko sanoa: Poikaystävä merkkaa sulle ihan liikaa tässä elämässä. Erittäin erittäin harvoin (jos koskaan) suhde tulee kestään hamaan loppuun saakka. Joten kannustan sua oleen aktiivinen myös muissa ihmissuhteissa. On vitun raskasta jos ihmisellä ei liiku muu mielessä ku oma kultsipuppeli. Ja en tarkota tätä kommenttia pahalla. Lisäksi tohon uupumukseen ja väsymisjuttuun ehotan semmosta syytä ku masennus tai muuten jonkinmoinen alakulo. Mulla nimittäin ollu samaa, ja vaika en varsinaisesti oo masentunut todellakaan, mutta jotenkin ne on yhteydessä. Ja kiva ku kirjotat tämmösiä aitoja juttuja pitkästä aikaa, etkä jotain blogikulissikaikkionniinihanaa-hommeleita. Kivvaa kesän jatkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi toki olla :) Harvoinhan ne kestävätkin, muttei voi sanoa "koskaan", koska kyllä jotkut suhteet kestävät :D Ei mun mielestä voi ajatella niinkään, ettei toisen seurasta sais nauttia yms, koska "no ei me kuitenkaan olla aina yhdessä". Ja vieläpä kun ei kukaan sitä voi tietää, edes mekään.. Nyt paljon vaikuttaa se, kun en vaan jaksa yksinkertaisesti tehdä oikeen mitään ja kun parhaat ystävätkin ovat eripuolella Suomea.. Tiedän, että pitäis saada sitä "omaakin elämää" ja eiköhän sitä taas tuu ku piristyy :D Joo on tullu kyllä noitaki juttuja paljon mietittyä, mutta ei vaan jotenkin tunnu siltä kun oon kuitenkin niin onnellinen ja suunnittelen kaikkea tulevaisuudenjuttuja ja kaikkea.. Usko mua, tiiän aika paljon masennuksesta ja millaisia ajatuksia silloin on ja miltä se vaikuttaa ns ulospäin, eikä tää vaan mätsää siihen.. Toki sellaisiakin asioita mietin ja huolehdin, mutta ei nyt ainakaan oo semmosesta kyse :) Jotain alakuloa ehkä, mutta siks oon tänäänkin jo tehnyt paljon asioita sen eteen! Luopunu stressaavista jutuista ja sellasta :) Kiitos sulle kommentista ja sinne myös! :)

   Poista
 24. Ääh harmittaa kun sunki blogi kun nousee edes pikkasen enemmän pinnalle ni tulee vaan kuraa niskaan :/ älä välitä ilkeistä anonyymeistä ja sinun ja lauran välit on teijän oma asia :) kunhan ihmiset vaan muistas sen..mut tsemppiä väsymykseen ja muutenki oot huippu <3

  VastaaPoista
 25. Ei oo todellista! toi sun kirjotus sun väsymyksestä ja uupumuksesta kuulosti ihan kun ite oisin kirjottanu meinaan mulla on, kyllä vasta puoli vuotta mutta pitkältä se on tuntunut, jatkuvaa väsymystä, riippumatta kuinka paljon liikun tai nukun. Kävin lääkärissä, ja kuten olin jo vähän epäillyt tämän liittyvän kilpirauhaseen niin mulla todettiin kilpirauhasen liikatoiminta. Joten suosittelen käymään verikokeisissa jos sun väsymykseen olisi syynä kilpirauhasen liika- tai vajaatoiminta (molemmissa oireena väsymys/uupumus)

  t. nainen, joka tuli moikkaamaan sua summer upissa :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat