torstai 4. syyskuuta 2014

Monaco

Nyt hypätään kauniiseen Monacoon! Lyhyesti kerrottuna niin paljon kalliita autoja, että 'tavalliset' avoauto bemarit sun muut näytti tylsän arkisilta. Älyttömän pieni ja tiivis paikka - oli hassua katsella kun asutus loppui rinteille suorana viivana. Raha. Raha jotenkin hehkui koko paikasta, vaikka en osaakaan sanoa mitään konkreettista juttua. Sininen vesi, veneet ja vaaleat rakennukset, ne kolme käytännössä muodostavat tuon koko paikan.. Annetaan kuvien puhua puolestaan :)


Siinä se aikalailla, tuosta oikealta alkaakin jo se rantakatu ja vesi :D Laitan alle yhdisettynä pari kuvaa jos vähän ottaisitte jotain selkoa..Sanotaanko näin, että Monaco oli mielenkiintoinen kokemus! Ehdottomasti käymisen arvoinen, vaikka emme ehtineetkään käydä siellä varsinaisella rikkaalla seudulla, mutta oli tuolla muuallakin sitä nähtävissä jo ihan riittävästi ;) Se tiiviys oli jotenkin tosi hämmentävää. Tavallaan se oli kuin jokin pikkukylä, mutta silti jotain ihan päinvastaista. Mulle itselleni paikasta kertoo paljon se, kuinka 'asuttava' paikka on. Esimerkiksi Rooma on ei-asuttava paikka kun se tuntuu niin satumaailmalta kaikkine huikeine nähtävyyksineen. Tässä paikassa oli jotain samanlaista vaikkakin ihan eri tavalla. Cannes oli musta taas jotenkin tosi kotoisa ja siellä voisi kuvitella asustavansa. Pariisi ja Barcelona ovat myös hyviä esimerkkejä asuttavista paikoista. Ei tämä siis leimaa jotain paikkaa huonoksi, ei ollenkaan, se on vaan joku sellainen mun henkilökohtainen fiba. Joku muu taas saattaa tuntea olonsa tosi kotoisaksi niissä paikoissa, joissa mulla on sellainen olo kuin kävelisin elokuvalavasteissa :D

Onko teistä kuin moni käyny Monacossa? Vielä on muuten Nizza ja Cannes käymättä läpi!


26 kommenttia:

 1. Ikinä en oo Monacossa käynyt, mut näyttää vähän siltä, et sinne on päästävä!
  Nää sun kuvat muuten, aivan upeita jälleen! Kuola poskella täällä katsoin näitä, haha :-D

  Terkuin,
  Oulun tyttö!

  http://milkainnamaaria.bellablogit.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä käydä :P Eikä, ihana kuulla kiitos Oulun tyttö >;D<3

   Poista
 2. MINÄ MINÄ! :-D Mulla tuli siel ihan sama fiilis, et tää ei oo "asuttava paikka" ja mulla oli koko ajan niin köyhä ja rähjäinen olo siellä.... Ja sit taas oon ihan samaa mieltä mitä sä sanoit Cannesista, mä tykästyin siihen kaupunkiin tosi paljon! Just semmonen kotoisa ja symppis mesta :--D Mulla tulee ihan järkyttävä ikävä takaisin Ranskaan kun lukee postauksia sieltä ja just tältä "mun" alueelta yhyyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että joku ainaki hoksas mitä meinasin! :D Eikä se oo paikkaa vastaan mitenkään, se vaan on neutraali huomio :D Voi raasu, voin vaan kuvitella!

   Poista
 3. Hei. Olisit voinut peittää kuvissa olevien autojen rekisterinumerot, vai pyysitkö jokaiselta omistajalta luvan niiden julkaisemiseen netissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs muuten muistanutkaan asiaa enää myöhemmin vaikka sillon tuosta puhuttiinkin. Eikö autojen rekkarit kuitenkin löydä jostain netistä eli enkai mää tässä nyt mitään "paljastanut"? Ja vaikea on kysyä ohi ajavalta autoilijalta lupaa, mutta kaikki naureskeli tai hymyili ja osa vilkuttelikin, joten eikö se oo sellaista samanlaista hyväksymistä kuin ihmistenkin kuvaamisessa..? Ja veikkaan, että tuollaset tyypit on tottuneita autonsa kuvaamiseen kun siellä Casinonkin lähimaastoilla ainaki 30 ihmistä otti kuvaa samaan aikaan mun kanssa ja varmaan aika moni kuvista menee nettiin tavalla tai toisella. Voisko sitä verrata mitenkään sellaseen, että jos sää oot julkisuuden henkilö niin susta voi laittaa/laitetaan kuvia ilman, että sulta erikseen kysytään lupaa? Mielenkiintonen kysymys sinällään, koska ei mua ainakaan haittais jos joku jossain ottais kuvan mun autosta niin että rekkari näkyy kunhan mua henkilönä ei liitetä siihen mitenkään..

   Poista
  2. Ihan turhaa nipottaa ulkomaalaisten autojen rekisterinumeroista, eikä noiden Suomalaistenkaan autojen rekkaripeitto tarpeellista ole, jokainen joka haluaa autonsa tiedot salata niin se onnistuu helposti Trafin kautta, enemmän ihmisiä näkee auton tuolla tien päällä kuin jossain kuvassa blogissa.

   Poista
  3. Niin ja mää luulen, että noilla tyypeillä on sen verran rahaa ja älliä, että ovat kyllä salanneet tiedot jos niin haluavat kun paikka kuhisee turisteja, jotka kaikki räpsii heistä kuvia kokoajan :)

   Poista
 4. Aivan upeita kuvia! Hyvin vangittu monacon tunnelma :) mä oon käyny siellä kahesti, ja ihmettelen vaan kuinka paljon nähtävää noinkin pienellä alueella on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla vielä kun oot jopa kahdestikin käynyt 8) Joo se on kyllä hämmentävä paikka kun on niin pieni, mutta silti niin valtavasti kaikkea :D

   Poista
 5. Oih näitä kuvia oikein ahmii! Ihanan näkönen paikka, koskaan en ole käynyt mutta postauksesi jälkeen tekisi mieli ottaa äkkilähtö :D ootko yhtää miettiny lähekkö/haluaisitko lähtä nyt jossain vaiheessa uudestaan jonnekkinpäin maailmaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta ku sinne vaan ;) Ehdottomasti haluaisin! Aina oon paljon matkustellukki lukuunottamatta muutamaa viime vuotta kun on ollut vaan salibandy ja työt.. Oon aina ihaillu ja kadehtinu ihmisiä, jotka lähtee vaihtoon tai au pairiksi, mutta vissiin oon niin saamaton pelkuri, että oon aina vaan ollu silleen "noku on säbä tai poikaystävä tai jotain".. :D Ehkä vielä joskus jollain tapaa enemmän ku vaan lomareissuksi!

   Poista
 6. Aivan mahtavia kuvia! Itse kävin tuolla joskus pari vuotta sitten, ihana oli lueskella tätä ja vähän muistella samalla. :) Jotenkin tuolla oli kaikki niin upeaa ja kaunista täytyy myöntää, mutta silti tuntuu nii uskomattomalta, että jotkut ovat nuin rikkaita! Just kaikki ne autot, merkkiliikkeet lapsillekin, upeat asuinrakennukset.. Ihan erimaailmasta mihin itse on tottunut! Mutta todellakin käymisen arvoinen paikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttujen paikkojen katselu on kyllä ihan parasta :D! Ei sitä vaan voi oikein tajutakaan vaikka kuin näkisi noita puitteita :)

   Poista
 7. Vaau, ompa upean näköistä! Rakastan näitä sun postauksia kun laitat paljon laadukkaita kuvia :-)

  VastaaPoista
 8. Oih, aina niin ihana Monaco! <3

  http://littlethingswithjassy.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Eipä tuossa läjässä ollu ku pari komiaa pirssiä, ferrari ja valakia mersu! Kupla menettellee:D Kyllä Suomessaki on helekatin kommeita koslia,joihin aina välillä törmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No emmää kaikista saanukkaa kuvaa tai ois edes ehtiny ottaa kuvaa! ;D Onhan täälläki, mutta mun silmiin osuu ehkä kerran muutamassa viikossa :D

   Poista
 10. Kiva että oot päässyt reissamaan. Kävin Monacossa vuosia sitten ja pidin just noista merimaisemista ja kauniista taloista

  VastaaPoista
 11. Ihan mielettömän upeita kuvia ja kaunis sinä Anni<3 Monaco on kyllä ehdottomasti nähtävä joskus! :-)
  P.S. Noi autot 8)

  VastaaPoista
 12. Mistä toi sun kukkapanta on? Aivan ihana. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat