maanantai 17. marraskuuta 2014

Joulufiilistelyjä


Tulin aamulla Oulusta, kävin hakemassa torttuaineet ja glögiä. Neljä litraa glögiä... Ja piparitaikinaa >:D Joku ihmetteli joitain päiviä sitten kun puhuin hirveästä joulutorttuhimosta vaikka nää oli jo neljännet tortut tälle alkutalvelle! Voiko tätä muuten jo sanoa alkutalveksi? Ei tää musta oo syksyä eikä talvea kumpaakaan..

Oon mukana Indiedaysin ja Dronningholmin kampanjassa, jossa kilpaillaan leikkimielisesti asettelulla omenatiimi vastaan luumutiimi eli moderni vastaan perinteinen. Sain valita puoleni ja päätin liittyä omenatiimiin oikeastaan siksi, että tämän kamppiksen myötä muistin, että torttuihinhan voi laittaa jotain muutakin entä luumua. Ja onhan tuo omena-kaneli aika tosi hyvvää. Sain myös olla meiän tiimin eka postauksen julkaisija, innolla ootan mitä muut on saanu aikaan!


Mun mielestä tortuissa on ehdottomasti parasta se marmeladin alla oleva pehmeä kohta, joten sitä marmeladiaki pitää laittaa ihan kunnolla! Näihin kuviin joiduin tosin hillitsemään itseäni, ettette järkyttyis :'D Tykkään älyttömästi tämän mallisista tortuista ulkonäön lisäksi myös siksi, ettei näihin tuu niitä pitkiä hakasia, jotka liian monesti kuivuu ainakin mulla..


Leipurin karvainen avustaja halus tulla mukaan kuvaankin..<3


Tän näkösiä tuli valmiista tortuista! Miellyttääkö teidän silmää vai ootteko enemmän perinteisen tähtimallin kannalla?

Teitä varmaan kiinnostaa itse kilpailu, jossa voittaja saa valita lähteekö kahdenhengen matkalle perinteisesti Lappiin vai modernisti Thaimaahan. Tämän palkinnon arvo on 3 000euroa ja määränpään saa valita oli sitten kisassa mukana kummassa tahansa tiimissä :) Mulla alko heti hirveä miettiminen kumpi matka ois enemmän omaan mieleen. Toisaalta Thaimaa, mutta sitten aloin miettimään mitä kaikkea upeaa ja ennen kokematonta Lapissa saiskaan tuolla rahalla?! Oisitteko te kaikki valitsemassa Thaimaan? :D Harmi kun me kamppiksessa mukana olevat bloggaajat ei voida voittaa tuota matkaa.. Aina voi silti fiilistellä!

Kurkkaa @dronningholm instagramista, sieltä löytyy ohjeistusta ja muuta juttua kilpailusta. @moderniomena sen sijaan johdattaa mun tiimin instagramiin! Kilpailuun osallistutaan lataamalla instagramiin mikä tahansa modernia joulua kuvastava kuva ja siihen lisätään tägi #moderniomena. Vaikka ompputiimin puolella oonkin, niin perinteisen joulun kannattajat pystyvät lisäämään kuvan perinteisestä joulusta yhdessä #perinteinenluumu tägin kanssa 8) Matkan voittaja arvotaan kaikista osallistuneista, joten tiimillä ei ole väliä muuta kuin meiän välisessä kilpailussa, joten siksi kaikki ompputiimiin >:D
Keittiöapulainen sai omppua palkaksi hyvästä avustuksesta..

Jos nyt mietin joulua, niin mun mielestä parasta on silloin kun sekoittaa keskenään perinteistä ja modernia. On kiva olla tiettyjä perinteitä, kuten sanomattakin selvää on sisällä oleva aito joulukuusi, koristelut, kyntteliköt, jouluvalot tai jouluruoka, kinkut ja laatikot, rosolli yms herkkuja unohtamatta. Riisipuuro ja sinne piilotettu manteli on kanssa pakko! Joskus oltiin mummilla syömässä ja mummi oli ihanasti ajatellut laittaa viisi mantelia, jotta kaikille ois yksi. Noh, isi ja veli sai sitten ne kaikki.. Hahah muistatteko ku sillon pienenä se oli aina hirveän tiukkaa, ettei sinne puurokattilaan päinkään saa kattoa ja siitä mantelista oli hirveä jännääminen? Ja jos nyt ihan totta puhutaan, niin meillä se on kyllä noin edelleen :'D Terkuin Anni kohta 22v..

Meillä ei oo ollut joulusaunaa perinteenä vaikka ilmeisesti aika monilla on? Muuten kyllä tiettyjä juttuja, mitä joululevyjä kuunnellaan ja missä kohtaa iltaa lahjat avataan - lahjoihinhan ei saa missään nimessä koskea omaa nimeä kurkkiessa!! Musta on ihanaa kun meillä on tavallaan leikkimielisesti pysyny tuollanen sama lapsenomainen juttu joulua kohtaan vaikka enää ei tulekaan joulupukkia eikä niitä lahjoja ole yhtä paljoa.. Nyt oon jotenkin jo sen verran "vanha", että osaan oottaa joulua sen yleisen tunnelman ja yhdessäolon takia. Joskus tuossa teinivuosina oli ehkä vähän hämmentynyt suhtautuminen jouluun kun sitä ei oo osannu ajatella niin uskonnolliselta kantilta, eikä enää ollu sellaista jännitystä tuoko joulupukki sen robottikoiran eikä tullu koko joulupukkiakaan :D

Meiän perheessä on aina ollu sellaista sopivaa leikkimielistä pöljäilyä niistä sen tarkemmin kertomatta ja jotain sellaista hauskaa odotan tulevalle joulullekin. Nää videot esimerkiksi on viime joululta, muistakaa laittaa HD. Mun mielestä tuo "itse tehdyn näkösyys" tuo vaan lisää tunnelmaa ku nuo oli ekoja pätkiä jotka kuvasin :D Oon kuvaillu teille nyt vähän muita pätkiä niin katsotaan millon saan laitettua ne kasaan!


Vielä tän maratoonisepustuksen päätteeksi muistutus: kisaan osallistutaan laittamalla kuva instagramiin ja tägäämällä #moderniomena (tai jos välttämättä haluaa niin #perinteinenluumu) >:) Ei muuta ku joulufiilistelykuvia kuvaamaan ja haaveilemaan 3 000e arvoisesta matkasta!

8 kommenttia:

 1. Ooh nam minkä näköisiä torttuja! Maistuis! :) Voi vitsi miten huiput videot :D Hymy huulilla kattelin näitä ja hihittelin samalla, ihan parhaita molemmat! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Anna :)! Mulla tulee itselle jotenki tosi lämmin fiilis noita katellessa :) Varsinkin tuota lahjavideota!

   Poista
 2. Ahahahahah ihanat videot ! :D kyllä nyt maistuis joulutortut, pakko myöntää :D

  VastaaPoista
 3. Oon ite vetänyt joku 20 joulutorttua parin päivän sisään, ne on niiin hyviä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti menee eikö! :D Mää söin viime talvena kilon paketista tehdyt kaikki tortut parin päivän aikana ku oli joku pyhäinpäivä tms ettei kaupat ollu auki, eikä mulla ollu muuta syötävää :''D

   Poista
 4. Ihania näköisiä torttuja. Ja muistan niin kun katoin ensimmäisen kerran ton alimmaisen auto-videon. Niin ihana ja pirteä. :) By the way, oli kiva nähä Sitan jäjestämissä kekkereissä lauantaina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sää oot silloin nähnyt sen, huippua! :) Oli kyllä, teitä Oulun tyttöjä kun ei täältä käsin oikeen voi nähä :( :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat