lauantai 2. toukokuuta 2015

Vakavaa asiaa syömisestä

Oon ollu aina sellanen tyyppi, joka on ylpeä siitä kun on jaksanu syyä vappuna kymmenen munkkia yhdeltä istumalta. Tykkään herkutella paljon ja tykkään myös tuoda sen ilmi, monet kun ennemminkin yrittää peitellä omia syömisiään. Kirjoitin ylös huhtiin herkuttelut ja huhtikuun treenit. Ette varmaan usko tätä enää kun ootte selannu tuon herkkulistan, mutta oon laihtunut :D Huhtikuun aikana, näidän herkkujen aikana. Tässä siis voidaan todeta se, että kyllä herkutellenkin voi laihtua vaikkei se varsinaisesti liitykään tämän postauksen aiheeseen.

Mun tarkoitus ei ole ollut laihduttaa. Syödä terveellisesti ja säännöllisesti sekä lisätä liikuntaa.. Voisin veikata, että nuo juoksulenkit on olleet isolta osin syy sille, että oon laihtunut. Muuten kun en oo juossut käytännössä ollenkaan vuoteen. Ja se on mulle pitkä aika, kun koko elämäni oon harrastanut urheilua ja vieläpä joukkueurheilulajeja, joissa ei oikein mitenkään voi skippailla treenejä vaikka siltä tuntuiskin. Enhän mää nyt mitenkään radikaalisti ole laihtunut, koska en oo missään vaiheessa ollutkaan mitenkään ylipainoinen. Sen verran kuitenkin, että esim housujen huomaa olevan selvästi löysempiä ja merkittävimmin ihan se oman kropan tunteminen - hoikistumisen näkeminen ja ennenkaikkea tunteminen. Ja on mulle muutaman kerran siitä sanottukin jo.

Pitemmittä puheitta tähän huhtikuun herkkulistaan:

colamentospötkö
twix
suklaa-tiikerikakkua pari isoa palaa
100g suklaata
10 hedelmäkarkkia & 10 pientä täytesuklaamunaa
toscakakkua
4 pusua
mämmiä, sokeria ja kermaa
koko pashasta 2/3
kindermuna
5 pientä täytesuklaamunaa
omenaviineri
290g irtokarkkeja
2 pientä rahkalättyä
lättyannos kinuskikastikkeella
toinen lättyannos kinuskikastikkeella
kolmas lättyannos kinuskikastikkeella....
pätkis ja pari karkkia
3 riviä suklaata
korvapuusti
puolet tiikerikakusta
puuhapete-karkkirasia
3 riviä maitosuklaata
3 riviä valkosuklaata
viidesosa tiikerikakusta
pussi popcornia
jäätelöä ja nutellaa
mokkapala-jäätelön päältä karkit ja suklaakuorrutteet
kolmasosa pussi sipsiä
130g karkkia
suklaamuroja
mars mini mcflurry
80g suklaata
cupcake, täytekakkua, mokkapala
130g karkkia
jäätelöä
lättyannos, nutellaa ja siirappia
2 jäätelöä
80g juustonaksuja
200g karkkia
80g valkosuklaa cashewpähkinöitä
suklaapatukka
pannukakkutalon pannari
170g suklaata
20g suklaata
3 erilaita jäätelöä
kolmasosa purkkia pringlesejä
3 munkkia

Vaikka itse sanonkin, niin aika järkyttävää. Pitkään mua huvitti tää lista, sillä tässähän on ihan törkeesti kaikkea. Kuinka moni voi oikeasti sanoa syövänsä kuukauden aikana yhtä paljon herkkuja? Enää tässä ei oo mitään huvittavaa mun mielestä vaikka ei mua toisaalta mitenkään hävetä myöntää, että oon syöny noin paljon kaikkea. En oo tainnu koskaan ennen pitää näin tarkkaa kirjaa omista herkutteluista ja tää kyllä avas mun silmät. En oo mitenkään lihava ja oon jopa laihtunut tällaisen mättämisen välissä, mutta jos unohdetaan ulkonäölliset seikat, niin eihän tällainen syöminen oo yhtään hyväksi terveydelle!! Jotenkin älytöntä, etten oo miettinyt sellaista ennen ollenkaan. Jotenkin lihavuus on ennen ollu ainoa mittari sille milloin herkkuja on tullu syötyä liikaa.

Samaiseen kuukauteen kertyi tän verran liikuntaa:

15min hölkkä x 2
30min hölkkä x 3
45min hölkkä x 1
1h hölkkä x 2
salitreeni x 9
kotitreeni x 1
treenailu sarjaa katellessa x 3
porrastreeni x 1
joka päivä kävelyä Rockyn kanssa 1-2h

Mun muu ruokailu on ollu tosi terveellistä tuon kuukauden, joka varmasti vaikuttaa myös siihen, miksi oon laihtunut. Tuossa kuukaudessa tuli toisaalta syötyä vähän roskaruokaa, jota en yleensä syö koskaan. Kaksi tuplajuustohampurilaista ja puolikas pitsa. Mun arkiruuan terveellisyydestä kertoo varmaan myös se, kuinka oon kirjoittanut tänne herkuksi lasin simaa. Jos tälleen mietitään, niin sitseillä tuli juotua alkoholia, mikä myös vaikuttaa ja mikä myös on harvinaista.

Suuren osan kuukaudesta söin paljon terveellistä ruokaa ja ennenkaikkea säännöllisesti, jonka huomasin vaikuttavan paljon kroppaan, mutta myös mieleen. Huomasin selvästi myös sen, kuinka epäsäännöllinen ruokailu ja herkut vaikuttavat hyvinvointiin ja se olikin tärkeä opetus.

Tuon kuukauden aikana mulla ei tehnyt mieli syödä herkkuja samalla tavoin kuin aina ennen. Söin kuitenkin, koska siitä on tullut jo tapa ja monesti oli jo niin nälkä, että "helpotin" oloa suklaalevyllä. Lättyannosta syödessäni mietin, että mulla tekis oikeesti mieli porkkanoita ja kakkua mutustaessa haaveilin kaurapuurosta. Se on käytännössä jo puoli voittoa, enää pitäis opetella pääsemään siitä turhan herkuttelun tavasta eroon. Herkut voittaa siinä, että ne on heti saatavilla kun taas ruokaa pitäis alkaa tekemään. Jos ois molemmista annokset oottamassa, niin kyllä lähes aina ottaisin sen ruuan..

Olin yhteen väliin syönyt viikon säännöllisesti ja mulla oli tosi hyvä olo. Sitten lähdettiin lähes suoraan salin jälkeen kauppaan ja se reissu venähti enkä päässy syömään niin pian kuin olin ajatellut. Mulla oli ihan törkeä nälkä ja heikotus, joten söin varmaan 100g irtokarkkeja.. Mulle tuli niistä ihan hirveän huono olo ja ällötys ja makasin vaan sohvalla kun oli yksinkertasesti niin huono olo. Pari muutakin vastaavaa kertaa tuli eteen ja huomasin sen, että kroppa reagoi tosi voimakkaasti siihen, jos herkkuja syö ns tyhjään mahaan ja olo pysyy paljon parempana jos ennen herkuttelua syö oikeaa ruokaa.

Näitä herkkukuvia katsoessa alkaa vain tekemään mieli puuroa ja vihanneksia.. 

Mun ongelma on aina ollut se, etten jotenkin muista/osaa syödä (terveellistä) ruokaa ennenkuin on jo nälkä. Sitten on helppo sortua johonkin nopeaan ja epäterveelliseen. Nyt huomasin, että mulle tulee helposti huono olo jos en oo syöny ajoissa. Eilen aattelin vaan nopeasti kirjoittavani postauksen ja söin siinä sivussa munkin ja jäätelöä suoraan paketista. Lopputulos oli se, että jäätelö maistui aivan älyttömän pahalle, mulla oli huono olo ja menin takaisin nukkumaan heti kun sain postauksen tehtyä.. Just näin! Siinä vaiheessa ei oo enää mitään tehtävissä eikä hyvä ruoka enää onnistu pelastamaan sitä oloa.


Tää tuntuu aivan naurettavalta, koska oon kuitenkin jo 22 vuotta, mutta teen varmaan nyt itselleni jonkunlaisen syömisohjeen, jota mun on pakko noudattaa nyt alkuun vaikka toukokuu ja katsoa mitä tapahtuu. Ohjeen, jossa lukee esim, että pitää syödä heti kun herään, pitää syödä jotain lämmintä 3h päästä siitä, pitää syödä välipala, pitää syödä toinen välipala, päivän toinen (lämmin) ruoka ennen ilta 8 ja iltapalaksi jotain pientä. Tämän tyylinen ruokailurytmi on alkanut vähän tulemaan jo tavaksi, mutta sen pitäisi olla aina eikä vain muutamana päivänä viikossa. Alunperinhän aloin kirjaamaan herkkuja ja treenejä ylös siksi, koska söin epäsäännöllisesti ja herkuttelin paljon. Varsinaisesti aloin panostaa kunnon ruuan syömiseen säännöllisesti, mutta niiden kirjaamisessa ois ollut liian iso homma - herkut ja treenit merkkautui helpommin. Mulla oli edeltävä päivä sellainen, että olin syönyt aamupalan 10, sitten mennyt kouluun ja suoraan töihin ja seuraavan kerran olin kotona syömässä 8 aikaan illalla. Voitte kuvitella millainen energiavaje, uupumus ja huono olo tuollaisesta tulee ja se jää hirveän helposti päälle.

heti kun herään, lämmintä ruokaa 3h päästä, välipala, toinen välipala, päivän toinen (lämmin) ruoka ennen ilta 8 ja iltapalaksi jotain pientä

Mun on pakko kirjoittaa tuo itselleni ylös, sillä en varmaan muuten onnistu pysymään siinä, vaikka tiedänkin miten kuuluisi syödä.. Miten se voi olla mulle niin älyttömän vaikeaa?? Isoin ongelma on muistamisessa, mutta miten ei voi muistaa syödä tarpeeksi usein! Jos se ois vaikka jo iso helpotus näihin väsymyksiin ja ehkä jopa migreeniinkin. Mulla on yleensä useamman päivän viikossa huono olo ja aina iltapäivisin, mutta vasta nyt ymmärrän näin selvästi sen johtuvan ellei aivan kokonaan niin pitkälti energiavajeesta tai hyvän ravinnon puutteesta. Rakastan terveellistä ruokaa ja säännöllisyyttä, mutta miksi se on mulle jotenkin niin ylitsepääsemättömän vaikeaa? Oon aina haaveillut siitä, että joku tekis terveellistä ruokaa ja välipalaa - se ois aivan täydellistä. Eihän siihen ruuan tekemiseen ja välipalan väsäämiseen oikeasti mene edes kauaa, mutta mun ongelma on tässäkin se kun mulla on yleensä jo siinä vaiheessa niin kauhea nälkä ja heikotus, ettei tuu mieleenkään enää alkaa kuorimaan porkkanaa tai paistamaan kanaa..

Mun kauppakassien sisällötkin on aina täynnä toinen toistaan terveellisempää tavaraa ja sieltä sais taiottua vaikka mitä terveellistä herkkua nopeastikin. Ostan kaikki herkut erikseen ja sen kannalta on aika huono tuo kauppa tuossa sadan metrin päässä.. Että tää ongelmahan on oikeasti aivan älyttömän helposti hoidettavissa kun vaan ite viitin nyt panostaa tähän sen verran, että vähän ennakoin tulevia ruokailuja ja teen vaikka jo jemmaan jotain syötävää.


Ajattelen monesti myös tekeväni nopeaa jonkun jutun ja syöväni sen jälkeen, mutta yleensä ne jutut venyy liian pitkiksi.. Tällä kertaa oon syönyt lämmintä ruokaa jo ennen tätä postausta ja nyt tämän julkaistuani meen tekemään sienimunakasta, jonka kaveriksi porkkanaa, kurkkua ja kukkakaalia. Hahah en malta oottaa, että pääsen syömään sitä :D Oon tosi onnellinen tästä muutoksesta, ettei mulla tee enää samallain mieli herkkuja. Vielä kun opettelen pääsemään eroon siitä tavasta. Mutta kuten sanottua, tää on jo puoli voittoa. Ja uskon pääseväni herkuttelusta eroon jo aika pitkälti sillä, että alan syömään tarpeeksi usein niin ei tuu sitä kamalaa nälkää. Haluan ja aion kyllä siis syödä herkkuja, mutta en halua niiden enää korvaavan terveellistä ruokaa, niinkuin ne on tähän asti satunnaisesti tehneet!! En halua syödä herkkuja enää siksi, kun on niin hirveä nälkä, että on vain pakko saada nopeasti jotain tosi energistä..


Huh! Nyt on kirjotettu pitkään, mutta tää oli itsellekin hyvää kertausta taas! Säännöllisesti syömisestä tulee nyt toukokuun juttu. Onneksi kirjotin herkuttelut ylös niin pääsin vähän jopa kauhistumaan siitä herkkumäärästä ja ajattelemaan, että sellainen on pidemmän päälle tosi huonoksi terveydelle. Nyt myös huomasin ensimmäisen kerran selvästi sen, että se huono olo tulee kun en oo syöny tarpeeksi. Mun syömiset on aina painottunu enemmän alkuiltaan ja iltaan, vaikka sen pitäiskin olla toisin päin. Paljon tuli huomattua ja opittua tämän kuukauden aikana! Nyt täytyy oikeasti alkaa ottamaan vastuuta tästä syömisasiasta kun sillä on niin selkeä vaikutus hyvinvointiin. Hassua, että se piti todeta itse näin selvästi, ennenkuin sen jotenkin uskoin. Ainahan siitä säännöllisyydestä ja hyvästä ravinnosta puhutaan, mutta ei se ole sama asia kuin huomata itse konkreettisesti. Tuntuu kyllä tosi tyhmältä, että oon jo "näin vanha" tajutakseni tällaisen näin yksinkertaisen asian, mutta parempi myöhemmin kuin ei milloinkaan..

Heräskö teillä jotain ajatuksia tästä tai onko teillä muuten jotain syömisasioihin liittyvää mitä haluatte kertoa, pohdiskella, vinkata? Jos jollain on omia kokemuksia tällaisiin juttuihin liittyen, niin kuulisin mielelläni!


26 kommenttia:

 1. Et ole kuitenkaan syönyt kerralla kovin suuria määriä herkkuja, mikä varmaan selittää sen ettet lihonut vaan jopa laihduit. :) Kohtuullinen herkuttelu ei tosiaankaan haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.. On suhteellista kuitenkin mikä on kerralla suuri määrä :D Ei mikään noista ois mun mielestä kerralla suuri määrä, jos niitä ois vaikka pari kertaa viikossa, mutta tuossa oli 48 erilaista juttua, enkä varmasti ihan kaikkia muistanu edes kirjottaa.. Ei se mun mielestä oo oletus, että joka päivä syödään 100g suklaata tms.. :/ Niin ja siis joo laihduin siksi, kun muuten herkuttelin samallain ku ennen, mutta urheilin enemmän ja söin perusruuan terveellisemmin :D Mun mielestä 50 herkuttelukertaa kuukauteen ei ole kohtuullinen määrä, vaikka itse annokset oiskin kohtuullisia :D Ja totta, kohtuullinen herkuttelu ei tosiaan haittaa, ei vaan ole hyvä kun ruoka korvataan herkuilla :) Ja pitää vielä sanoa se, että mielummin oisin vaikka vähän ylipainoinen ja energinen kuin tää, että vähän jopa laihduin, mutta oon väsynyt ja huonovointinen :)

   Poista
 2. Hei toi herkkujen ylös listaaminen kuukauden ajalta on todella hyvä idea ja mun on aivan pakko tehdä tää sama, sillä en yhtään oo perillä tavallaan siitä määrästä mitä syönkään, vaikka herkkua kyllä menee joka päivä. Kannattaa tosiaan yrittää pyrkiä tohon että syö oikeasti usein pieniä annoksia jos verensokeri laskee nopeasti, mulla on ihan sama juttu mutta toisaalta nautin kunnon ruuankin tekemisestä niin paljon että nälkäsenäkin vielä jaksan sitäkin. Toisaalta herkkunälkä iskee vielä sen kunnon ruuan jälkeen, enkä silleen sun lailla voisi kuvitella syöväni herkkua ruuan sijasta.

  Mulla ainakin herkkujen vetämistä hillitsee myös se jos oon yksin kaupassa ja kun miettii ihan todella että kuinka paljon toi suklaalevy nyt taas maksaakaan kun voisin mieluummin laittaa sen rahan säästöön... muiden seurassa sitä taas ei mieti ja tulee ostettua vaikka mitä kalliitakin herkkuja :/
  Joka tapauksessa tosi hyvää pohdintaa ja inspiroi muakin! Tykkään siitä miten rehellinen olet, mulla vaan tulee niin huono omatunto kun luen jotain herkkukeskusteluja jossain ja ihmiset oikeasti syövät muka vaan muutamia paloja suklaata viikossa ja ei muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kirjata ylös! Ja kirjata oikeasti kaikki ja ihan rehellisesti :D Kyllä mulla jäi tästä varmasti muutama pieni juttu, joita en muistanu laittaa ylös, mutta eiköhän tääkin jo riittäny.. Määkin onnistun jotenkin mielessäni vähättelemään herkutteluani, koska se ei oo musta mitenkään väärin ja herkuttelu kuuluu elämään! Ei se kuitenkaan oo musta enää ok jos lähes joka päivä pitää syyä herkkuja jopa kahteen eri otteeseen.. Ei herkkujen pitäis olla sitä arkiruokaa, jota syödään niinku puuroa vaan niiden pitäis olla HERKKUJA :D Niiden syömisen pitäis olla nautinto, eikä vaan normi välipala, josta vielä tulee huono olo :D Mää tykkään kyllä kans tehdä ruokaa, mutta ajattelen sen helposti olevan vähän turhaa jos poikaystävä ei oo syömässä, että en mää nyt itelleni viiti alkaa erikseen tekemään ruokaa.. Tyhmää..

   Tuosta hinnasta puheenollen! Pitäis kirjottaa kans herkkujen hinta ylös niin vois katella, että jaa 45e meni tässä kuussa sitte herkkuihin..... :D Älä turhaan pode siitä huonoa omatuntoa, en pode minäkään 8) Haluan herkutella ja musta niin kuuluukin tehdä (edelleen, kunhan se ei sivuuta oikeaa ruokaa)! Tällä hetkellä yhdistän herkut vaan tuohon huonoon oloon ja väsymykseen niin ne ei just nyt houkuttele :) Toivottavasti jaksat kirjata herkut ylös! Vois muuten vielä parilla sanalla kirjottaa herkuttelun perään, että kannattiko tms tuliko huono olo, söikö liikaa vai millanen fiilis jäi :D

   Poista
 3. Hmm pitäisköhän mun ottaa susta mallia, kun oon kans huomannu tuon huonovointisuuden lisääntymisen. Nyt vasta "heräsin" siihen, että se oikeest voi johtua noista herkuista. :D Oon huomaamattani syönyt niitä nyt melkein joka päivä vähän, että senkin takia varmaan nuo vatsavaivat on lisääntyneet. Mulla on kans erittäin epäsäännölliset nuo mun syömiset, ehkä pitäis siinäkin ottaa itteään niskasta kiinni. Mulla vaan on aina siihen joku "pätevä syy", etten just nyt alota tuota: "oon vaihdossa, sit kun palaan Suomeen", "oon töissä, ei täällä voi syödä tuolla tavalla", "on niin kova kiire, en mä ehdi tekemään mitään valmiiksikaan". Pitäis vaan torjua tollaset aatokset ja alottaa, sehän on se vaikein juttu tässä. :D Ja tosiaan kuten tuossa yllä sanoitkin, vois alkaa myös pitää kirjaa siitä, kuinka paljon menee yleensäkin herkkuihin rahaa, ehkä sittenkin vähän heräis ja miettis kahdesti ennen kuin ostaa joka päivä sen suklaalevyn tai litran jäden. :) Tietysti saa herkutella ja pitääkin välillä, mut kyllä mä nyt aion pikkasen vähentää tätä jokapäiväistä herkkujen ylensyöntiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otappa! Ei se loppujen lopuksi ole iso homma ja sitä listaa on mielenkiintosta katella :) Tiiän niin nuo sun "syyt", mutta toisaalta kuin tyhmää on haaskata aikaa reissussa sellaseen, että on huonovointinen ja vatsavaivoja... :D Herkuttelu on fine kunhan se normaali ja terveellinen ruokavalio toteutuu kuitenkin. Monella herkuttelijalla ns normiruokailu kärsii varmasti herkuttelun takia..

   Poista
 4. Kuulostaa tosi hyvältä, että syö terveellisesti ja säännöllisetsi, ja sitten herkuttelee jos sen lisäksi enää tekee mieli! Sä oot kuitenkin niin hyvässä kunnossa, ettei sulla ole kyllä mitään tarvetta pudottaa painoa, Muista siis syödä energiamäärällisesti riittävästi! :) Tsempit sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! :) Ja silloin herkut oikeasti maistuu parhaaltakin! Ei hirveässä nälässä ehdi edes maistamaan sitä suklaata kun sitä vetää naamariin viis palaa kerralla :D Kiitos! :)

   Poista
 5. Mitä toi mömmö noiden munien päällä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mömmö :'D Se on tätä http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/savulohimunat! Syötiin silloin LittleMrsFinland-ystävän luona ja oli aivan törkeen hyviä! Ei kyllä tainnu olla meillä kapriksia?

   Poista
 6. Oot osannut syödä herkkuja sillein sopivasti pikku hiljaa ja vähän kerralla, ettei ne niin kerry varsinkin jos heität tunnin lenkin koiran kanssa päivittäin. Mulla meni huhtikuu suhteellisen hyvin, tottakai tässä lopussa tuli sitten parina päivänä otettua mm. yksi pieni pala juustokakkua ja rivi tai kaksi suklaata. Nyt sitten kun olikin Vappuna tuparit ja juhlat nii voi sitä syömisen määrää... Nyt onneksi työpaikkaruokala nosti hintoja ja täytyy alkaa pakata eväät mukaan - tuleepahan kontrolloitua syömisiä! Vielä kun sen salin saisi aikaiseksi!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisestikin! :) Jotenkin sen unohtaa, että hyötyliikunta tai vaikka koiran kans ulkoilu ei oo arkea kaikille! Itse kun sellasta ei edes laske liikkumiseksi :D Kyllä se salikin sieltä vielä pikkuhiljaa!!

   Poista
 7. Sä oot kyllä upeessa kunnossa eikä sun kuvista ainakaan nää että oot syönyt tommosen määrän kaikkea epäterveellistä mättöä :D Toisaalta oot käyny hölkkäämässä paljon ja se jos mikä on rasvaa polttavaa liikuntaa. Hienoa, että oot heränny pohdiskelemaan tälläsiä asioita, koska niitten tärkeyttä ei voi tarpeeks korostaa. Mä innostuin tän postauksen myötä kirjaamaan toukokuun herkutteluja ylös. Herkuttelen myös ihan liikaa, joskus vaan sentakia koska herkut on saatavilla, vaikka niitä ei ees tekis mieli.. Mun tavotteena ois päästä sokerihimosta eroon ja saada samalla keskikroppaa parempaan kuntoon.Tsemppiä sullekkin ja raportoithan tänne jatkossakin miten muutokset etenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä huomaa tällä hetkellä omastakaan mielestä :D Melkein toivoisin, että se näkyis niin EHKÄ tulis rajotettua vähän.. Ehkä.. :D Toivottavasti sunkin herkkupäiväkirja herättää sitten jotain ajatuksia :) Määkin herkuttelen vaan koska niitä on saatavilla :D Ja paljon myös tavan vuoski, esim leffaa katellessa pitää olla herkkuja! Raportoin jos on raportoitavaa - eiköhän ole :)

   Poista
 8. Sun tapauksessa suosittelisin, että alkaisit pitään kokkauspäiviä pari kertaa/kerran viikossa, jolloin tekisit pari isoa satsia ruokaa. Sitten säilöt ne oikeen kokosina annoksina rasioissa pakasteeseen ja jääkaappin. Mä olen tehnyt näin siitä asti, kun muutin kolmisen vuotta omilleni ja kiireisessä arjessa toimii loistavasti! Teen esimerkiksi viikonloppuna säilöön kanawokkivihannessekoituksen ja jauhelihavihannessekoituksen. Sitten pitkin viikkoa nappaan pakasteesta illalla seuraavalle päivälle annosrasian sulamaan jääkaappiin ja laitan kotiin tullessa lisukkeeksi makaronit/parsakaalit/riisit kiehumaan. Kun tekee pari tai vaikka kolmekin satsia eri ruoka-aineista, voi vuorotella päiviä kyllästymisen estämiseksi ;) Tällä oon säästäny niin rahaa, hermoja ku aikaaki! Monesti voi arkena olla koulupäivän ja töiden/treenien välissä vaan alle tunti aikaa hengailla kämpillä, jolloin lisukkeen keittymisen aikana ehtii vaihtaa vaatteet tms. Salaatinkin joskus jaksan tehdä ison satsin pariksi päiväksi eteenpäin tai sitten vaan leikkaan nopsasti kurkkua, paprikaa ja/tai tomaatin raejuuston kaveriksi. Kannattaa kokeilla tätä systeemiä, jos yhtään kuulostaa omaan elämään sopivalta!

  VastaaPoista
 9. Siis mitä kaikkea tossa yhessä kuvassa on noiden munien päällä? Näyttää niiiin hyvältä!
  Ihan hyvä idea muuten toi herkkupäiväkirja, voisin itekin kokeilla! Oon monesti pitäny ihan yleistä ruokapäiväkirjaa, mutta se on musta kauheen työlästä. Ehkä pelkkien herkkujenkin kirjaaminen vois aluks olla ihan tarpeeks silmiä avaavaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/savulohimunat tuolta löytyy ohje, tosin meillä ei tainnu olla kapriksia sillon! Ainakaan en huomannu :'D Kannattaa kokeilla! Ruokapäiväkirjaa tekis mieli pitää, mutta se on joo aika työlästä.. Ehkä kaikki ei koe sitä työlääksi, mutta itse ainaki :D

   Poista
 10. Molen nyt jotenki viisastunu aivan urakalla tämän syömisen kanssa. Entisesä suhteesa hellu oli semmonen että vähäsen painosti että syö terveellisesti ja syö sitä ja tätä ja et saa syä sitä ja tätä ja et laihu jos syöt tuota ja nuin paljon. Jotenki sitte heti ku ero tuli niin ihmeellisesti katos paineet ja samalla kymmenen kiloa oikeastaan tekemättä mithän. Jotenki siittä syömisestä ja terveellisyyestä tuli vain normaali juttu, eikä mikkää semmonen johonka joku painostaa että paino tippus. Vaan että sitä pittää syä niin ettei sairastu. Kyllä mieki syön herkkuja ja enimmäkseen net on suolasta, jos makiaa tekkee mieli niin sitte juon tyyliin jottai sinkki-aprikoosi-kivennäisvettä. Mutta enhän ei tule semmosta että pittää ny vettää puol sipsipussia tai pitsa suoriltaan, ku ei ole semmosta että pittää nyt vettää hirviänä ennenkö joku alakaa naputtaa :D Ite osallistuin semmoselle Motiviren valmennukselle missä opetellaan syömään oikein :D Aika naurettavaa ehkä, mutta molen kokenu sen aika hyövylliseksi :) Molen oppinu syömää sen viiskertaa päiväsä ja annoskootki saanu suht oikian kokoseksi. Herkuttelupäiväki on jäänyt vaa yhteen kertaan viikosa. Mutta edellee tuppaa unohtummaan että pittäis syä ennenkö se nälkä tulllee. Aina vieläki meinaa unohtua, onneksi tuo ukko muistuttellee aina etttä olethan muistanu syä. Aivankö pikkulapselle :DD

  VastaaPoista
 11. Ainoa asia, mitä jäin miettimää tuota sun herkkulistaa lukiessa oli se, että miten sun hampaat kestää? :D Tai lähinnä näin huonohampaisena alkoi kiinnostamaan, että onko sulla ollut ikinä reikiä hampaissa kuinka paljon tommoisilla herkkumäärillä? :D

  Joskus yläasteella söin ite ihan järkyttäviä määriä herkkuja ja limsaa, minkä seurauksena muutamakin hammas meni huonoon kuntoon. Ei mikään paras yhdistelmä hammaslääkärikammon kanssa :D Parin vuoden tauon kuluttua uskaltauduin (oikeastaan jouduin kivun takia) hammaslääkärin penkkiin ja tää kevät menikin juurihoitoja tehdessä ja parin vuoden takaisia herkutteluja katuessa. Lopulta laskin kaikki hammaslääkärilaskut yhteen ja aina kun tekee mieli jotain herkkuja niin mietin sitä parinkolmensadan euron summaa eikä enää oo herkut mielessä siinä vaiheessa :D

  Joka tapauksessa mun mielestä oli jotenkin ihanan helpottavaa lukea koko tää postaus! Nykyään ihmiset tuntuu pitävän jo jotain sadan gramman karkkipussia kerran viikkoon koko viikon reenin kaatavana asiana ja koko fitness-villitys on ehkä vienyt ihmiset jo vähän liiallisuuksiin ruokien ja liikuntojen kanssa. Just tällainen aito rehellisyys on sun blogissa parasta! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! :D Itseasiassa mulla ei oo koskaan ollu yhtään reikää! Pari kuukautta sitten kävin hammaslääkärissä ja sanoi, että yhdessä hampaassa on vähän reiän alkua.. Jotenkin hampaat on kans sellanen asia, ettei niitä edes osaa ajatella ennenkuin on sitten se reikä ja poraillaan :D Juurihoidot varsinkin on aina kuulostanut niin kammottavilta... Määkin aloin kyllä sen hammaslääkärireissun jälkeen miettimään enemmän tuota asiaa vaikkei se näköjään herkkujen määrää vielä ainakaan vähentänykkään :'D

   Joo ja vielä useammin tuntuu nähtyä niitä tekstejä, joissa puhutaan esim kahdesta suklaapalasta tms. Ei se sinällään kyllä mua haittaa, hienoa vaan jos joku voi elää niin vähällä herkulla! Ja toisaalta tiiän, että sillä tavoin herkuttelevia on aika vähän jos oikeasti laitettais suomalaiset riviin ja nostettais esiin ne, jotka OIKEASTI syö sen todella vähän/ei käytännössä ollenkaan herkkuja :) Onhan tällaisia aina kivaa ja "helpottavaa" lukea muualtakin, mutta en oo koskaan häiriintyny siitä mitenkään vaikka muut vaikuttaiskin sosiaalisen median kautta siltä kuin söisivät vain terveellisesti kokoajan :) Kiitos ihana!!<3

   Poista
  2. Nyt kyllä iski kateus, oispa ihana jos hampaat ei reimiintyis :D

   Poista
 12. Puuhapete-karkkirasia. Hymyilin vaan urposti täällä kun luin ton. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikaystävä osti kun käskin tuua vähän jotain herkkua :D Otin sen töihin mukaan ja kyllähän mulle naurettiin kun kaivoin Puuhapete-rasian laukusta :DD Mutta ne on kyllä hyviä!

   Poista
 13. Muakin alko hymyilyttää Puuhapetet! :D Ja siis ihailtavaa tämmönen julkinen listaaminen, mun lista olis jumalattomat pitkä ja roskanen, etten edes pystyis, mutta kiitos tästä postauksesta! Herätteli ja puhutteli :) Aion ottaa vinkiks tuon listaamisen, sillä oon päättäny että nyt saa ylimääräset lähteä! Ruoka, syöminen ja herkuttelu tulee varmaan ikuisesti olemaan (ainakin mulle) semmonen ristiriitanen seikka elämässä, mutta keskitien kun vielä löytäisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Listaa vaikka edes itselles! Ja jos pystyt niin julkaise ihmeessä, se tuo vielä lisää realistisuutta siihen hommaan! Omassa päässään kun on niin pirun helppo jotenkin uskotella ja vähätellä syömisiään ja treenaamisiaan ja rahankäyttöä ja KAIKKEA :D Eiköhän se keskitie vielä löydy, nuoriahan me ollaan vielä! :)

   Poista
 14. Joo onhan tossa paljon herkkua! Aika mielenkiintosta lukea mitä kaikkee oot syöny :D mua vaan hihitytti noi määrät ja hauskat jutut esim. Just toi puuhapete -karkkirasia hah! Tai siis, tollasia ihan random herkkuja mitä ei tuu ite koskaa syötyy :-D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat