sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Katumuotia


Pääsin Indiedaysin ja Olympuksen katumuotiviikoille ja lähdin metsästämään kuvattavia. Heh, olipa muuten aika raffi ilmaisu >:D

Viimevuonna kuvailin Helsingissä ja pakko todeta, että se ero ihmisten pukeutumisessa on aivan valtava.. Kyllähän kivasti pukeutuvia ihmisiä löytyy, mutta mitään kovin erikoista tai persoonallista ei tule vastaan samallain kuin esimerkiksi juuri siellä Helsingissä tai vaikka ulkomailla. Kivoja trenssejä sun muita tuli kyllä vastaan, mutta halusin (/oisin halunnu) jotain vähän rouheempaa tai maalaisromanttista ja ehdottomasti jotain muuta kuin täysmustaa!

Pari ihanasti pukeutunutta naista sekä yksi mies meni ohi ihan vaan sen takia kun oli niin suuri kynnys lähtä kysymään kun oli jo pidemmän aikaa ollut hiljaa. Ei siis sen takia, ettäkö mulle ois vaikeaa mennä kysymään vieraalta saanko ottaa kuvan, vaan vähän silleen "onkohan tuo asu tarpeeks hyvä..? oho se meni jo ohi.. vitsi ois pitäny ottaa kuva siitä!" Lauantai-iltana esimerkiksi kävi noin ja sen jälkeen en löytänyt enää ketään kuvattavaksi kelpaavaa.. Upeita ihmisiä kyllä näkyi, mutta kaikilla oli jotain perustylsää kivannäköistä päällä :D Joten kannattaa melkeen ottaa kuva kaikista vähänkään potentiaalisista, ettei jää harmittamaan! Ja sanomattakin on varmaan selvää, että asetukset kannattaa katsoa kuntoon jo etukäteen eikä kuvata suorassa auringonvalossa..


Kilpailu on muuttunut mun mielestä parempaan suuntaan, sillä se käydään nyt instagramissa, jossa kaikki voivat osallistua siihen :) Olympus palkitsee kolme osallistujaa Olympus PEN E-PL7 -kameralla sekä 25 mm kitillä. Eniten tykkäyksiä kerännyt kuva voittaa ja sen lisäksi kaikkien kuvan julkaisseiden kesken arvotaan yksi tuotepaketti sekä jollekin jostain katumuotikuvasta tykänneelle arvotaan myös tuo Olympuksen palkintosetti. Toivottavasti en nyt ollu aivan liian epäselvä, tuota oli jotenkin vaikea saada yhteen lauseeseen :D Eli kolme mahdollisuutta voittoon..

Kuvaan täytyy lisätä #katumuotiviikot ja @olympussuomi, jotta se otetaan mukaan kilpailuun! Tuon #katumuotiviikot hashtagin alta löytyy jo paljon kuvia, mutta loppujen lopuksi yllättävän vähän, joka tarkoittaa tottakai vain parempia mahdollisuuksia voittoon >:D Ei sillä, ettäkö ite voittaisin koskaan mitään, mutta sehä tarkottaa teille vaan lisää mahiksia!

Täältä alhaalta löytyy kaikki instagramissa #katumuotiviikot -tunnisteen alla olevat kuvat jos teitä kiinnostaa käyä kurkkimassa.


Toissailtana mua vastaan käveli tämä nainen, mukanaan leopardikuosiin pukeutunut mies ja arvatkaa miten paljon innostuin :D En välttämättä pukis omaa poikaystävää leopardikuosiin, mutta tykkään niin paljon nähdä ihmisillä värejä ja kuosia ja mitä vaan paitsi tylsää perusmustaa tai harmaata. Otin nämä kuvat ja perään huikkasin naisen nimeä ja ikää. Marjatta 76 vuotta. Mitä?? 76 vuotta? Mahtaa olla aika harvassa korkkarit ja hame päällä lauantai-iltana keskustassa kulkevat tuon ikäiset :D En oo varma montako kertaa hämmästelin ja kehuin hänen ulkonäköään ennenkuin jatkoin matkaa..

Vielä tää pariskunta yhdessä - tällaista tämänikäistä pariskuntaa nyt ei ainakaan näe usein!! :D
Voisin kertoa kaikkea yberhienoa tuosta Olympuksen kamerasta, mutta pakko myöntää, että mua houkuttelee eniten tuo ulkonäkö. Onhan tuo ihan hiton kaunis kamera eikä tällanen puolen metrin musta möhkäle niinku tää nykynen Canon.. Mutta eipä sitä kuvista näe onneksi ;)

Mutta jos jotain järkevämpääkin kommentoisin tuosta niin kääntyvä näyttö on sellainen asia, jonka kaipaisin tähän nykyiseen kameraan ja WiFi-jako-ominaisuus on varmasti tosi kätevä vaikken jostain kumman syystä oo saanu aikaseksi tutustua siihen kun sellainen löytyy myös tästä mun uudesta erimerkkisestä. Viime kesän Summer Upissa otin jokusen kuvan Olympuksen kameralla ja silloin olin ihan myyty kun se automaattisesti tarkensi kasvoihin ja koko kuva oli ihanan värikäs. Oon kai liian merkkiuskollinen, ettäkö vaihtaisin tosta noin vaan Olympukseen, mutta jos tuollasen saisin (tai voittaisin katumuotikisasta...) niin oisin kyllä aika tyytyväinen. Mulla ei oo ollut ongelmaa nykyisen kameran ison koon kanssa, mutta monesti kuulee voivotteluja liian isosta kamerasta ja oishan se kieltämättä kätevää omistaa joku pieni, mutta laadukas kamera. Mulla ei oikein edes ole siroja pikkulaukkuja vaan kaikki on kunnon säkkejä, jotta nykynen kamera mahtuu mukaan... :'D


Mun instagramissa annnye on vielä erilaisia ja täällä julkaisemattomia kuvia. Musta on tosi mielenkiintosta katella muiden katumuotikuvia, oli niissä sitten vieras, instagrammaaja itse tai joku kaveri! Harmi kun niitä kuvia on vielä suhteessa aika vähän, toivottavasti te innostutte postailemaan sinne mulle uutta katseltavaa :D

7 kommenttia:

 1. Ihan mieletäntä pukeutumista nuilta vanhalta parilta tai uskaltamista. Tulee sellainen tosi iso kunnioitus nuita kohtaan miten uskaltaa olla noin avoimesti oma itsensä kun aina mieltää vanhusten kulkevan pelkistetyissä vaatteissa. Ja vielä nuin kovassa kunnossa. On kyllä ihailtavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan! Kaverikin sanoi, että usko ihmiskuntaan oikein palasi :D Aivan älyttömän upeeta ja ihailtavaa kyllä :)

   Poista
 2. Niin surullista :( Ja kyllä, paljon voimia kaikille, jotka hänet tunsivat!

  VastaaPoista
 3. ihan mahtava toi vika! ite näyttää kovin harmaalta noiden joukossa.. jos oisin tieny että tuun kuvatuks nii oisin laittanu ees kunnon kengät jalkaan ja käyny suihkussa haha :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täh, ethän näytä! :D No mutta musta se just on parasta kun nää on niin aitoja eikä sellaisia täydellisiä kuvia ja lookkeja, jotka on hiottu peilin eessä tuntikaupalla mallaillen :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat