lauantai 29. elokuuta 2015

Hiking photo diary

pyh-1 pyh-2

Olihan meillä hyvä reissu! Rocky veti ympyrää heti ekassa mudassa, joka tuli vastaan ja me nautittiin upeista maisemista siinä sivussa kun katseltiin jätkän intoiluja. Kirjottelen reissusta enemmän sitten loppujen kuvien kanssa, mutta suuresta epäilystä huolimatta en jäätyny missään vaiheessa ja ilmakin oli lähes täydellinen. Yöllä satoi ja jälkimmäinen päivä oli vähän harmaa, mutta onhan sellaisessakin oma tunnelmansa! Ainoat miinukset koko reissussa oli hirvikärpäset ja se, että meillä ei ollu mitään suklaakeksejä :''DD Kuvia en todellakaan ehtiny/jaksanu/pystyny ottamaan kaikesta kauniista ja monta ihanaa maastoa jäi kuvaamatta. Maasto oli meinaa tuolla tosi vaihtelevaa, mikä oli ainakin mulle älyttömän iso plussa! Onhan se paljon mielenkiintoisempaa kun luonto ympärillä on monimuotoista :) Milloin oli rämeikköä, lehtimetsää, jäkälikköä, kanervikkoa, kuusimetsää, mäntymetsää, suota, kuivaa ja vuorostaan märkää, synkkää ja vuorostaan aurinkoista. Melkeen sademetsämäinen paikkakin tuli viimeisten kilometrien aikana kun olin matkalla sanonu poikaystävälle, että tästähän puuttuu enää sademetsä. Ja onhan se vaikuttavaa kun vanhat, korkeat puut kirskuu ja natisee muuten hiirenhiljaisessa pimeässä metsässä.. Pyhä-Häkin kansallispuistoa on siis tämä alue ja pitäis käydä enemmänkin luonnossa ihan vaikka täällä Keski-Suomessakin kun monesti tuntuu itselläkin olevan ajatus, että patikoida voi vaan jossain upealla tunturilla Lapissa..
  pyh-3pyh-4 pyh-6 pyh-7 pyh-12 pyh-13 pyh-14 pyh-15 pyh-16 pyh-9 pyh-5 pyh-8 pyh-11 pyh-20 pyh-23 pyh-21 pyh-22


28 kommenttia:

 1. Aivan uskomattoman liian upeita kuvia!!! Huh. Sanattomaksi menee. Oot aika lahjakas❤️

  VastaaPoista
 2. Kyllä tää Suomen luonto vaan on kaunis! ♥.♥ Rockystakin oikeen paistaa se että hän nauttii ja näyttää olevan aivan elementissään :'D upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Rocky kyllä nautti, mutta kyllähän tuollanen tekee hyvää ihan ihmisellekin<3

   Poista
 3. hahahaa Rockyn ilme tuolla vedessä ihanku herra ois tönöttäny tossa kauan ja hiljaa tyytyväisenä paikallaan omissa ajatuksissaan :'") "i like this." niin ihana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahhah :DDD Nauroin niin paljon tälle mielikuvalle!

   Poista
 4. Upeita kuvia, kyllä sitä vaan löytyy kauniita maisemia muualtakin kuin Lapista ja ulkomailta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! :) Todella typerää, ettei sitä jotenkin hoksaa ja tuollakin vaan hämmästeltiin sitä miten kaunista on ja todettiin, että onneksi lähdettiin tänne eikä millekkään kaupunkilomalle :D

   Poista
 5. Vau upeita kuvia! Pakko kysyä että mikä objektiivo ja kamera sulla on näissä käytössä tai mikä on yleensäkki sun suosikki esim. muotokuvaukseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! :) Canon 6D ja näissä kaikissa 24-105mm f/4 :) Kyllähän tuo 50mm f/1.4 on lemppari muotokuvaukseen vaikka jossain vaiheessa kyllästyinkin siihen ja yhessä vaiheessa kuvasin lähes kaiken tällä.. Nyt kuitenkin oon alkanu käyttään taas sitä 50mm kun kyllähän se on niin hyvä jos muotokuvia kaipaa :) 35mm houkuttais kans päästä kokeilemaan muotokuviin kun kaikki on aina kehunu ihan älyttömästi!

   Poista
 6. Vau niin ihania kuvia oot kyllä saanut otettua ja mun mielestä ainakin melko paljon, jos on vielä toinenkin osa tulossa! ;)

  Picture Me

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo paljon yritinkin kuvata, mutta silti vaikka ja mitä ihanaa jäi kuvaamatta! :D

   Poista
 7. Hei, olen itsekin miettinyt, että vaellusta olisi kiva kokeilla. En ole koskaan vaeltanut, enkä tiedä mitään varusteista tai mistään. Voisitko tehdä postauksen siitä, mitä otitte mukaan, kuinka pitkän reitin kuljitte ja kauanko teillä meni aikaa vaelluksessa, miten ruokailitte, miten yövyitte yms. Kaikki tieto olisi todellakin suuressa arvostuksessa! Kiitos!

  PS. Olen blogisi pitkäaikainen, hiljainen lukija. Oikeastaan olet ihan lempparibloggaajani. Vaikutat ihan super hyvältä tyypiltä ja ilahdun aina kun näen että olet kirjoittanu uuden postauksen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä jos vaan saumaa on! :) Määpäs kirjoittelen kun laitan seuraavia kuvia, hyvä idea :) En nyt itsekään mikään ammattilainen tässä tosiaankaan ole, mutta ehkäpä jotain apua olis kuitenkin :) Kiitos kovasti, ihana kuulla tuollaista ja kiva kun nyt kommentoit! :)

   Poista
 8. Upeita kuvia, kyllä pitäisi itsekkin mennä vaeltamaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset pian, on se vaan niin rentouttavaa! :)

   Poista
 9. Siis ihania kuvia! Mä haaveilen kans et pääsisin tollein eräjormailee, olis ihan huippua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle tismalleen samat sanat ku tohon ylempään kommenttiin! :) ^

   Poista
 10. ihanan näköstä! Ite oon kans kaipaillu eräilyä tääl Suomessa, en oo koskaan käyny täällä patikoimassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä käydä, siinä saattaa jopa yllättyäkki hhaha :D

   Poista
 11. Ääää ihania kuvia! Seurailin ihan yli-innokkaana sun snäppejä tuolta :-D Uskaltaispa itekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi :) Haha määkin vaan hajoilen sun snäpeille :''D

   Poista
 12. Eikös koirat pitäisi olla kytkettynä kansallispuistossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti kyllä kun nyt asiaa selvittelin. Ymmärrän sen täysin silloin jos koira jotain häiritsee tai ei tottele tms, mutta jos koira kävelee kokoajan vieressä käytännössä samaa polkua ku se kävelis hihnassakin niin onko sillä väliä onko se hihnassa vai ei.. Jossain vaiheessa pari isoa lintua lehahti lentoon meiän vierestä eikä Rocky tuumannu niistä mitään ja sillonki se oli siinä metrin mun edessä kävelemässä, että samallain ne linnut ois sillonki lähteny lentoon vaikka Rocky ois ollu hihnassa kun eipä ne linnut sitä tiedä roikkuuko siinä välissä hihna vai ei. Ja mitä muutaman kerran tuli ihmisiä vastaan niin käskin Rockyn viereen kävelemään eli ihan samaan kohtaan kuin se ois ollu hihnassakin - ainoana erona se, että sitä itse hihnaa ei vaan ollu kiinni.. Että en kyllä keksi mitä haittaa siitä nyt oli kun Rocky oli irti ja vaikka kuin pitäis olla kiinni niin se on aika tyhmää kun käytännössä sillä ei nytkään ois ollu mitään eroa jos se ois ollu kiinni. Ainoastaan se, että meiän ois pitäny pysähdellä kokoajan painavien reppujen kans oottelemaan sitä kun se haistelee polun reunustoja. Tottakai laitoin sen lammasalueelle mentäessä kiinni ja laitan kyllä muutenkin kun on sellainen tilanne, ettei se pysyis ruodussa tai se saattais oikeasti häiritä jotakin :) Hyvä kysymys muuten, nytpä tuli otettua tästäkin asiasta selvää.

   Poista
  2. No hyvä että nyt tuli puheeksi :) ideana tässä koiran kiinnipitämisessä tosiaan taitaa olla se, ettei vahingoitettais luontoa. Kansallispuistossa kun ei saisi liikkua kuin merkityillä reiteillä, ei ihminen, ei koirakaan. Tarkoitus ois pitää luonto mahdollisimman koskemattomana. Mutta yleensähän se on niin että ihminen sitä tuhoa enemmän tekee, kuin koira... Ja itse koiranomistajana ymmärrän kyllä hyvinkin sun pointit! Mutta mun mielestä on pieni vaiva kunnioittaa sitä sääntöä, ku miettii että miten hyvät retkeilymahdollisuudet meillä täällä on. Ei ne säännöt yleensä turhia ole :)

   Poista
  3. Mitä lueskelin niin luonto ja ettei häiritse esim pesiviä lintuja :) Niin.. Ihan samaisella polulla tuo kyllä käytännössä köpötteli koko matkan, että ei se hihna ois senkään suhteen muuttanu mitään :) Totta kyllä ja aionkin pitää koiran kiinni mikäli ei meinaa pysyä polulla tms, ettei mitään vahinkoa tule :)

   Poista
 13. Vau mitä kuvia, kyllä itsekin kaipailee luonnon helmaan aika ajoin. :) ♥

  VastaaPoista
 14. Ihana kuvia,wau! :o Että tulee niin luontoon ikävä kun katselee näitä kuvia täältä "big citystä", Oulusta :-DD

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat