perjantai 7. elokuuta 2015

Reissuihastuminen


Mua monesti jopa vähän pelottaa lähtä reissuun kun palaan kotiin usein tosi alakuloisena. Oon monta kertaa ihastunut reissussa niin palavasti, että ihan sydäntä särkee kun joutuu lähtemään ja niin kävi tälläkin kertaa. Se ihastuminen ei tarkoita ketään tiettyä ihmistä, ei mitään tiettyä asiaa. Se on vain sellainen tunne, että elämä on tässä ja nyt ja useinhan reissussa tulee tehtyä niitä arjesta poikkeavia asioita, mutta myös nautittua ihan tavallisesta olemisesta aivan erilailla. 

Tavallaan sen kuitenkin tiedostaa, että kauanko tuollainen "huuma" jatkuisi? Mitä jos muuttaisi Pariisiin, kävisi useamman kerran viikossa viinillä Seinen varrella, tutustuisi uusiin ihaniin ihmisiin ja nauttisi kaupungin sykkeestä? Missä vaiheessa mitkään upeat rakennukset eivät enään hätkäyttäisi, turistit ärsyttäisivät ja vieraiden miesten huutelut ne vasta ärsyttäisivätkin? Siihen omaan tunteeseenhan sitä ihastuu, mutta eihän sellainen tunne eläisi ikuisesti.. Mitä sitten jäis jäljelle?

Se on tyhmää, että vaikka sen järjellä ajatellen tiedostaa niin se tuntuu silti niin pahalta. Reissussa ollessa on vain sellainen olo, että kaikki on mahdollista ja kaikki ovet on avoinna. Mistä se sitten johtuukaan, sillä ihan yhtä paljon ne on avoinna muutenkin...Määhän oon himoinnu tällasia housuja jo vaikka kuinka pitkään ja olin jo yhdessä vaiheessa tilaamassakin näitä Bershkasta, mutta sitten huomasin, ettei he postita Suomeen.. Nyt ihan yhtäkkiä kauppojen edustalla muistin, että hei täältähän vois löytyä nää housut ja niinhän ne löytyikin! Whiii. 


housut Bershka / toppi diy / laukku secondhand / kengät äidiltä / vyö & hattu H&M 

Kyllä sen aina tietää, että tilanne tasoittuu kun on kotona muutaman päivän. Ja onhan se toisaalta ihana palata normaaliin arkeen ja rutiineihin :) Onhan reissut kans sellaisia juttuja, joita ootetaan ja suunnitellaan ja sitten ikäänkuin tipahtaa tyhjän päälle kun ei välttämättä enää ole mitään mitä odottaa kun reissu on takanapäin. Tiiättekö te mitä tarkotan tällä reissuihastumisella? Ei sitä voi oikein selittää tarkemmin kun se on niin monien asioiden summa!

Kuvat: Annika

28 kommenttia:

 1. Toi on ihan totta! Matkan jälkeen tulee mulle melkein aina sellanen arkeenpalaamismasennus, kun reissussa on ollut kivaa ja tylsä arki tuntuu vieläkin tylsemmältä. Mulle riittää ihan pienikin reissu vaikka Tukholmaan ja olo on jotenkin virkeempi kun on päässy vähäks aikaa eroon arjen ympyröistä, ja joskus päivän reissu Helsinkiinkin piristää kummasti! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä ihan jo Helsingissä tai Tampereellakin käyminen piristää ihmeen paljon :) Pitäis alkaa etsimään arjesta vielä enemmän tällaisia pieniä onnenhetkiä ja vaihtelevaa tekemistä!

   Poista
 2. Ihan täysin totta. Mullakin tulee karsee takasin paluun masennus kun tulee reissusta kotiin. Ja just se kun koko tunne on sellanen tietty, erilainen. Kun olin vaihdossa puol vuotta Chilessä, niin eihän siellä tietenkään kaikki ollu koko ajan kivaa mutta silti kun käppäilin koulusta kotiin mietin vaan et ei hitto, tääl mä vaa nyt oon, kuinka siistiä! :D myönnettäköön että sieltä paluu kotiin oli jo aika ihanaa kun oli poikaystävää, perhettä ja ystäviä jo hirvee ikävä! Onneks reissuun pääsee aina uudestaan, mulla on aivan jäätävä matkakuume koko ajan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.. Onhan se reissujen oma fiilis varmasti pitkälti just sitä kun ne on nimenomaan reissuja, eikä pysyviä asioita.. En voi kuvitellakaan sitä kun oot palannu sieltä kotia :D Varmaan tavallaan ihanaa palata tänne kaikkien ihmisten luokse, mutta kuitenkin ikävä sinne takaisin :D Oivoi..

   Poista
 3. Mä oon varmaan ainoa kenelle ei koskaan ole tullut tuota tunnetta, että ei millään haluaisi astua siihen kotiin vievään koneeseen. Jotenkin aina reissusta paluu musta on jollain tavalla myös ihanaa, on niin täynnä inspiraatioo, mieli on levännyt ja jotenkin on vain niin täynnä iloa. Menee hetki ja sitten kaipaan taas uutta reissua, sen tosin olen huomannut. Tosin tässä kun ollaan reissusta reissun päälle lähdössä olen alkanut tosissani miettimään ulkomaille opiskelemaan lähtemistä ja muuttamista. Mutta niinhän se menee että asui sitä missä sitten vain niin samassa ruokakaupassa tulee käytyä ja samat rutiinit siellä on, vaikka ympäristö olisikin erilainen. Ei sitä välttämättä osaa jäädä niin ihastelemaan, kun siihen on tottunut. Mutta tuosta olen niin samaa mieltä että elämä on tässä ja nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei koskaan?? Mietinki tätä kirjoittaessa tuota mitä oot aina sanonu, että on ihanaa päästä kotiin. Pitääpä muuten jutella tästä lisää alkuviikosta ku nähään! Uskon, että sulta tulee jotain hyvää pohdintaa, jota nyt kaipaisin :D

   Poista
 4. Totta turiset ! Silloin kun Skotlannista tulin takas Suomeen niin iski kans tällanen alakuloisuus hetkeks. Sit kuitenkin alko taas arki rullaamaan niin tottu tähänkin maahan taas. :D Oli tietysti ihan hurjan kova ikävä näitä tärkeitä ihmisiä täällä, mut kyllä mä edelleen kaipaan takas sinne. Hirvee matkakuume ollu tosta lähtien, tuolla vast taisin oikeesti tajuta kuinka maailmaa avartavaa matkustelu on. Ja hirvee morkkis, kun en tätä oo tajunnu aiemmin... :D Elämä on tosiaan tässä ja nyt, jokaikisestä hetkestä on otettava kaikki irti ! ♥ Mageet nuo sun housut !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella.. Kyllähän tää arkikin imaisee mukaansa taas aika nopeasti :) Reissaamaan onneksi pääsee aina! Sekin on jo paljon, että oot ees hetken asunu ulkomailla :) Kiitos ihana<3

   Poista
 5. Voin samaistua sinuun ja myös muihin jotka kommentoi tuosta haikeudesta joka tulee reissun jälkeen kun palaa kotiin. Monta kertaa on tullut se ja olisi aina kiva palata sinne reissuun takasi, mutta siksi niitä reissuja kannattaaki aina välillä tehä niin piristyy. :) (joo jos vaan ois rahaa reissata joka vuosi :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Onhan se ollu raskasta käytännössä kokoajan tehdä töitä ja välillä useampaaki työtä koulun ohessa, mutta niin varmaan tuun tekemään jatkossakin, jotta on rahaa matkustaa :)

   Poista
 6. Voi apua miten tyylikäs!! Ihan mielettömän kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 7. Tiedän hyvin!:) ehkä se tarkoittaa sitä että sun pitäisi vain olla pidemmän aikaa esim. kaksi kolme viikkoa, tai sitten lähteä jollekin huikealle juna tai laivareissulle. Minulla oli sama juttu kun vuosia sitten nuorempana kävin lähes joka kesä viikon Sisiliassa, sinne oli aina päästävä ja jäi kova ikävä niitä upeita maisemia ja kesää. Silloin tuntui todella ikävältä ja ankealta lähteä (yleensä vielä sateiseen) itä-Helsinkiin takas. No menin sitten Sisiliaan myös talvella lokakuussa ja vain yksi päivä oli aurinkoinen, koko loppuaika oli vain sateista ja todella kovia myrskyjä. Sen jälkeen kun lähdin sieltä pois niin en ole enää päivittäin kaivannut takas! sitä jotenkin kai luulee että kun on viikon jollain "unelma"lomalla että se arkikin olisi juuri yhtä ihanaa kuin lomalla, vaikka se ei ole koko totuus. Opin näkemään sen että viimeistään sää muuttaa asiat eikä se lomafiilis ole pysyvä. Tietysti paikallisistakin on varmasti ihanaa kun voi kaikki kesät rentoutua meren rannalla viettäen päivät, mutta se ei kumminkaa ole sellaista vuoden ympäri kuten saattaisi luulla. Tai no ehkäpä jossain Floridassa uiminenkin onnistuu vuoden ympäri, mutta kyllä sielläkin on hurrikaaneja jotka ei sitten ole niin mukavaa.. eli tämän kommentin tarkoitus oli se että kaikella ihanalla on myös yleensä kääntöpuolensa ja jos ei mikään mene vikaan niin ainakin sää. Nykyään kaipaan ulkomailta eniten aurinkoa ja sitä kun Suomessa on niin pimeä kaamosaika niin ulkomailla se on parempi minulle kun aurinko paistaa, ei tule sellaista rättiväsymystä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi ollakin noin! Olipas hyvin kirjoitettu :) Olihan mulla alkuun ihan huikeat fiilikset tänne Jyväskyläänkin muuttaessa, mutta sitten tästä tuli arkea :D Kyllähän se arki tulee vastaan asui sitten missä tahansa.. Mutta voi arki olla erilaistakin paikasta riippuen :) Tai no itsestä riippuen, mutta kyllä eri paikoissa saa itsestäänkin erilailla irti asioita! Ja onhan Suomessa oikeasti monet asiat aivan todella todella hyvin ja onhan täällä turvallistakin eikä mitään luonnonkatastrofeja yms. Kaikella on niin puolensa, mutta ehkäpä sitä kaipais just tuollaisen pidemmän reissun, jotta asiat osais suhteuttaa vielä paremmin ja realistisemmin :) Kiitos tästä Susanna!

   Poista
 8. Niin ja piti vielä mainita että kiva kuulla etten ole ainoa reissuihastunut :)
  kun on tosiaan ihmisiä jotka pitävät täysin hulluina jos hullaantuu johonkin maahan niin että kaipaa jatkuvasti takaisin. Nuorempana ajattelin jopa että ostaisin pienen asunnon etelästä, mutta nyt vanhempana kun oon enemmän miettinyt niin ei se oikein kannata, etelä-Euroopassa on lama eikä töitäkään oikein löydy etelästä. Tosin tietysti jos olisi varaa niin ottaisin kyllä heti asunnon vaikkapa Roomasta tai Pariisista, koska siinä on myös se etu että sitä voisi vuokrata turisteille kun ei ole itse paikalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin se on niin outoa! :D Ja että on ihmisiä, jotka eivät halua edes mennä ulkomaille kun pitävät sitä jotenkin niin epämukavana.. Mutta toisaalta se on rikkaus kun on niin monenlaisia ihmisiä ja mielipiteitä! Fiksusti oot kyllä aatellu :) Mää kyllä jotenki luotan siihen, että kyllä töitä aina löytyy riippuen tietysti siitä mitä on valmis tekemään yms.

   Poista
 9. Ihanat noi housut <3 Toi reissuihastuminen on niin tuttua, kun kaikki tuntuu niin ihanalta ja saa vaan ottaa rennosti ja nauttia. Sen jälkeen arkeen palaaminen tuntuu tylsältä.

  http://sinaviola.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Mulla ei oo kovin useinkaan tullut tuollaista reissuihastumista, vaan melkein aina ootan tosi paljon sitä että pääsee kotiin :) se ei kuitenkaan tarkota, etteikö mulla olis ollu reissussa kivvaa!

  Mulla on nii hassu olo, ku on jotenki huono omatunto ku en oo kommentoinu sulle pitkään aikaan! :D Onneksi sai nyt laitettua kommenttia pitkästä aikaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Oo iloinen" ettei oo tullu tuota :D Se on niin kamala tunne.. Voi hömppä! Ei tarvi potea huonoa omaatuntoa vaikka onkin ihanaa kuulla susta pitkään aikaan<3

   Poista
 11. Mulla tulee myös aina tollanen reissuihastuminen ja kaikista vahvimpana oon kokenu sen pariisissa..<3 The city of love ;) Ihania kuvia murmeli, sä oo kyl sellanen mimmi et morooooo♥ 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä paikkana niin omaa luokkaansa! Kiitos Emppulini<3

   Poista
 12. Mä olin viikonlopun saaressa jossain Mikkelin lähellä (!!!) ja silti koin ton saman :D ai sitä ahdistuksen määrää kun piti tulla kotiin ja ties että arki alkaa taas. Viikonloppu oli vaan aikaa itselle ja syötiin raakaruokaa koko viikonloppu ja oltiin ulkona jos ei nukuttu ja saunottu. Ympärillä oli kiitollisia, onnellisia, rohkeita ja inspiroivia ihmisiä ja kaikki maailmassa oli mahdollista ja kaikessa oli taikaa. Heräsin jopa viime yönä viiden aikoihin enkä saanu enää unta ku ahdisti niin paljon että parin tunnin päästä pitää herätä maanantaihin. Tiedänpä taas etten oo ihan kuunnellu taas itteäni kun olen tämmösessä tilanteessa. Onneks asialle voi tehdä jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa jännä! :D Mulla ei oo koskaan tullu Suomesta sellasta.. Toki on monesti ikävää palata arkeen, muttei mitään verrattavissa siihen fiilikseen, joka tulee ulkomailta :D Mutta sullakin kuulostaa olleen kuitenkin niin "erilainen" viikonloppu siellä, että tottakai se tunne on sillon paljon voimakkaampi :) Ehkä tuo reissu toimi sopivana herätyksenä siihen, että nyt pitää taas kuunnella itteäs enemmän? :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat