lauantai 10. lokakuuta 2015

Heikkona vanhuksiin

igi-768 ils-1 rnd-8
Isi otti tän kuvan musta joskus kesällä ja sanoi, että tältä mää oikeasti
näytän. Ja niinhän mää näytänki! Isi ei koskaan suostu ottamaan kuvaa jos on poseerausilme. Vaikka se olisi kuin luonnollinen esim katselisin ikkunasta naama peruslukemilla. Se ei ehkä tiedä miten vaikeaa on olla "normaali" ja mikä edes on normaali? En mää tältä näytä kuitenkaan normaalisti vaan silloin kun nauran jollekin ja tuossakin tilanteessa kuva tuli vasta sitten kun aloin nauramaan jollekin isin jutulle :D Kivan aito ja eläväinen kuva kuitenkin eli on niissä isin puheissa jotain perääkin!
rnd-9 fae-1 rnd-12
Olin eilen kaupassa koulun jälkeen ja siellä oli jostain syystä paljon vanhoja ihmisiä. Vihanneshyllylle mennessäni olin ehtinyt vaihtaa hymyt jo neljän mummon kanssa. Tykkään ottaa kontaktia ihmisiin, varsinkin vanhoihin ihmisiin - ehkä juuri heihin,koska se on jollain tapaa turvallisinta? Tuntuu, että jos hymyilee omanikäisille tai sitten keski-ikäisille, niin joku luulee aina, että yrität iskeä tai sitten vaan, että mitähän tuo yksi hymyilee tossa. Ei tietenkään voi yleistää, mutta yleensä vanhuksille hymyillessä sen hymyn saa takaisin kun taas nuoremmat ihmiset on monesti vähän hämmentyneen näköisiä :D Ootteko huomannu samaa? Ja vanhukset on monesti ainoita, joille "ehtii" hymyillä kun muut ravaa menemään hirveää vauhtia.

Meiän talossa asuu paljon vanhempia ihmisiä ja mulle tulee aina niin onnellinen fiilis kun saan pyörän lukkoa avatessa vaihtaa edes muutaman lauseen jonkun mummon tai papan kanssa - yleensä ne täällä on pappoja, joita näkee. Oon myös se, joka viittelöi käsi pystyssä eri puolelle parkkipaikkaa kun näen jonkun näistä ihmisistä. Nuorempien ihmisten kanssa se tervehtiminen taas on aivan toista luokkaa :D Tervehtisin kyllä mieluusti kaikkia, mutta kun jotkut tällaiset itteni ikäiset ihmiset vetävät ohi kenkiään katellen tai keskittyvät vain siihen tupakkaan niin se on vähän hämmentävää. Kyllä he aina moikkaavat takaisin, mutta lähtökohtaisesti vaikuttavat siltä, ettei kiinnostaisi yhtään, jolloin se omakin kynnys kasvaa..

Palataanpas nyt takaisin siihen eiliseen kauppareissuun.. Näin kun eräs mummo katseli jäätelöitä ja jäin sivuun seuraamaan josko hän tarvitsisi apua. Hetken päästä kysäisinkin tarviiko hän jotain sieltä ylähyllyltä. Hän etsi tarjoukessa olevia jäätelökakkuja, näytin ne hänelle toisesta päästä pakastinallasta, pidin pakastimen ovea auki kun hän valikoi makuja ja kertoi vieraista, jotka on tulossa. Jäätelökakut oli plussatarjouksessa eikä mulla oo sitä korttia, joten aattelin sanoa poikaystävälle, että tuo sitten tullessaan. Kassalla mietin, että mitähän jos sillä mummollakaan ei oo plussakorttia.. Mulle tuli siinä jo tosi paha mieli vaikka luultavastihan hänellä oli se plussakortti, sillä eikö mummoilla nyt muutenkin oo aina kaikki mahdolliset etusetelit ja -kupongit ja kortit >:D Olin jo ottanut muutaman askeleen kassalta kun kuulin, että taaempana jonossa olleelta papalta tippui kolikko maahan ja puoliväkisin jatkoin matkaa eteenpäin. Hänen vieressään oli muitakin ihmisiä, joten eiköhän joku muu nostanut sen kolikon hänelle..

Musta on ihanaa auttaa ja olla hyödyksi, mutta oon kohta enemmänkin palvelija tällä menolla.. :D Oisin halunnu jäädä siihen kassallekin oottamaan, että saahan se mummo varmasti sen jäätelökakun ja jos ei niin oisin vaikka ostanut sen hänelle..... Musta tuntuu, että voisin jäädä päiväsaikaan vaan kaupoille availemaan ovia vanhuksille :D Mää myös haluaisin aina kehua hirveästi tyylikkäitä vanhoja ihmisiä ja ihastella ääneen pareja, jotka hitaasti kulkee käsi kädessä menemään pitkin Kauppakatua. En tiedä mikä siinä on, mutta vanhat ihmiset vaan sulattaa mun sydämen ihan täydellisesti! Tietenkin niitä kärttyisiäkin tapauksia on, mutta ei tässä nyt lähdetä enää niihin :''D
rnd-10 rnd-14 rnd-13

18 kommenttia:

 1. Täällä kans yks vanhusten suuri fani hih!! Ne on vaan niiin söpöjä ja ihania :) Hauska postaus!

  VastaaPoista
 2. Hahah mulla on toi ihan sama, että tykkään kamalasti vanhuksista :D Niiden kanssa on niin hauska höpötellä ja siitä tulee niin iloiseksi, jos onnistuu piristämään vanhemman ihmisen päivää ihan normaalilla kohteliaisuudella ja just vaikka hymyilemällä. Tämä nyt ei suoraan liity vanhuksiin, mutta mulla oli vähän aikaa sitten hauska kauppareissu, kun joku + 50v aasialainen mies tuli hädissään englanniksi kysymään multa apua laktoosittoman ruokakerman valinnassa. Juteltiin siinä muutama minuutti ja naurettiin. Tuli tosi hyvä mieli, kun sain olla avuksi ja mies vaikutti tosi ilahtuneelta, kun sai minulta heti apua ongelmaansa ja jaksoin muutenkin vaihtaa muutaman sanan. Suomalaiset on monesti niin pidättyväisiä, jos joku vieras pyytää apua tai yrittää jutella. Musta on aina tosi kiva vaihtaa muutama sana tai edes hymyillä, vaikka oliskin ihan vieras ihminen kyseessä. En tiedä oonko jotenkin epäsuomalainen, mutta kiva kuulla, että meitä vanhuksille (ja muille) hymyilijöitä ja juttelijoita on enemmänkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Ja kun monesti ei tarvita mitään muuta kuin vain hymy tai tervehtiminen niin sillä jo voi pelastaan jonkun päivän tai vaikka koko viikon! Kyllä itsekin muistan tilanteita, joissa joku on hymyillyt ystävällisesti tai kaupan myyjä tervehtinyt aidon iloisesti, niin kyllä se vain kantaa aika pitkälle :) Ihanaa, että sää ehit tuossa tilanteessa vähän jutustellakin kaikkea :) On se uskomatonta huomata aina välillä, että omilla pienilläki teoilla saattaa olla hullun iso vaikutus jonkun muun onneen tai elämään ylipäätään! Sää nyt oot tuollanen hymytyttö! :D Haluan ainakin uskoa, että löytyy kyllä enemmänkin vaikka aika harvoin mitään tilannetta pääsee konkreettisesti todistamaan.. Eiköhän löydy kuitenkin :)

   Poista
 3. Mulla kihos kyyneleet silmiin tätä lukiessa :') Sellaset onnen, elämänilon, rakkauden kyyneleet. Vaikutat kyllä niin sydämelliseltä ihmiseltä. Ja sait mut muistamaan taas, kuinka ihanaa se elämä osaakaan olla<3 Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Elämässä on paljon pieniä ihania juttuja, jos ne vaan haluaa huomata! Kiitos sinne myös! :'')

   Poista
 4. Ihan kuin oisin lukenut just omasta elämästäni tai kauppareissustani. Oon ihan samallatavalla kiintynyt vanhoihin ihmisiin. Heidän kanssa on mun mielestä helppo jutella ja kun pääsee auttamaan heitä niin tuntuu että he on oikeasti onnellisia siitä. Mä oon aina miettinyt että jos jotain saisin tässä maassa muuttaa niin aloittaisin sen siitä että vanhuksilla ois mahdollisimman hyvä olla. Monilla varmasti onkin onneksi! Mä tulen vaan niin hyvälle mielelle kun nään just vanhojapareja tai muutenvain tulee mukavia vanhuksia vastaan. Voi johtua siitäkin että mun elämässä on aina ollut ihania ja hyvinvoivia vanhoja ihmisiä. Oon oppinut heiltä paljon ja arvostan vanhojaihmisiä suuresti. Ihanaa tietää että joku aattelee just samalla tavalla kuin mä :D Ps. Toi sun hymy kuva on tosi kaunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla!! Kiitos Beata :) Musta on ihanaa kun jossain on ollut sellaista, että tyypit on päässy johonki majoittumaan ilmaiseksi kun ovat olleet seurana yksinäisille vanhuksille yms? Tuollainen ja kaikki tuonne päin on tavallaan niin helppo keino parantaa kaikkien elämää :) Tuo kiitollisuuden osoittaminen ja huomaaminen on kyllä oikeasti tosi merkittävää ja monesti sen näkee ihan vaan vanhusten kasvoilta tai sitten siitä kuinka he toivottavat aurinkoista päivänjatkoa tms - siinä on vaan ihan omanlainen sävynsä :)

   Poista
 5. Kerran metrossa matkalla oon hymyilly takais eräälle harmaapartaiselle vierustoverille niin sitte toi hetkeekää miettimättä rupes hivuttaa kättään takapuolelleni! Olin sillee et wtf :D Hyi! Viidenkympin villitys varmaanki tai emmä oikei tiiä minkäkympin se oli, mutta on pakko tulla sanoo että tollastaki sattuu ja tapahtuu! Eikö ymmärrettävää oo et sen jälkee musta on tullu astetta vähemmän halukas hymyilee kellekää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah :DD Joo siis kyllä näitäkin tapauksia löytyy! Mut laitettiin kuvaajana kerran pappojen pöytään istumaan ja voi sitä juttua mitä sain kuunnella koko illan :D Tavallaan se on tosi vaivaannuttavaa kun ei vanhuksista halua ajatella mitään SELLASTA vaan pitää vaan sellaisina suloisina ja hellyyttävinä :'D Mut harvemmin varmaan tuollasta tapahtuu vanhempien ihmisten kans ku jos kulkisin tuolla hymyilemässä ja jutustelemassa omanikäisille tai vähän vanhemmille miehille :D Ehkä nyt kukaan ei tarrais takapuolesta kiinni, mutta ois itseasiassa mielenkiintosta tehä empiirinen tutkimus tästä aiheesta, että kuin moni pitäis sitä ees jollain tasolla flirttailuna :)

   Poista
 6. Aika samoja ajatuksia on pyörinyt joskus mullakin mielessä. Väkisinkin tulee tarve auttaa!! Mulla se saattaa joskus vaan mennä myös kokemani säälin piikkiin. Se tunne on jotenkin sitten jo epämukava...

  Enivei, tää teksti sai mut tällä kertaa miettimään kuitenkin enemmän tuota kontaktin ottoa ihmisiin. Hassua, miten täällä lätäkön toisella puolella ollessa on jo ehtinyt unohtamaan, miten helposti suomalaiset saa aikaan kiusallisia hiljaisuuksia ohitustilanteissa. Täällä meidän pikku kylässä kun aina kohdatessa tervehditään tai vähintäänkin hymyillään. Ja ai että se tuntuu aamulenkilläkin ihanalta toivotella iloisesti huomenia ihmisille! Pieni ele, mutta suuri viesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä epämukavaa.. Ja toisaalta yritän miettiä myös sitä, että ei halua vaikuttaa sellaiselta "anna ku mää autan ku sää oot noin vanha ja raihnanen ja et pysty ite mihinkään", koska sekään ei oo yhtään mukavaa. Joo ja siis ihan ku menee vaikka mökille niin siellä mökkihuudeilla kaikki (okei 90%) tervehtii. Ehkä se on kans sitä, että siellä luotetaan siihen, että se toinenkin tervehtii, joten itsekin viittii tervehtiä..? Käytännössähän mulla on sama juttu näitten nuorten ihmisten kans tässä meiän pihalla - en tiedä tervehtiikö ne takaisin, joten en välttämättä sitten itsekään viiti tervehtiä :D Typerää, mutta niinhän se menee.. Pieni ele, mutta suuri viesti - todellakin!

   Poista
 7. Siis joo vanhukset on todella ihania ! Ite aina siinä kaupan kassalla ollessani jäin monesti juttelemaan joillekin vanhemmille ihmisille, kun he esimerkiks innoissaan selittelivät ostaneensa kakkua, kun tulee nuo lapsenlapset kylään. Jotenkin musta on tosi helppo muutenkin niiden kanssa puhua, esimerkiks just olin menossa fyssarille niin siellä odotteli yksin yks vanhempi rouva, jonka kanssa taidettiin puhua tuosta syyssäästä. :) Meiän tuossa naapurissa asuu nuo meiän vuokraisäntä ja -emäntä niin niitäkin tulee ihan päivittäin moikkailtua ja vaihdettua muutamia sanoja. Päivä piristyy kummasti molemmilla aina ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollasia arkisia "tarinoita" on niin kiva kuulla kun monet vanhukset on niin innoissaan vieraista ja lapsenlapsista yms! Ihana sie<3

   Poista
 8. Voi että vanhukset on aivan ihania ihmisiä. Pakostakin nousee hymy huulille kun näkee ne hymyilemässä ja niitten jutut on jollain tapaa hauskoja ja hellyyttäviä. :´)<3

  VastaaPoista
 9. Aivan mielettömän kaunis toi sun isäs ottama kuva! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat