maanantai 19. lokakuuta 2015

Normaalipainoinen vai pehmeän pyöreähkö?

krm-1
krm-5 Toissailtana huomasin klikkauksia tulleen Demi.fi:stä ja otsikko alkoi jotenkin "läskiksi.." Sydän oikein hyppäs kurkkuun ja mietin, että mitähän sieltä tulee. Toisaalta oon niin sujut kroppanin kanssa, että ei se niin paljon haittaa jos siellä vaan puidaan kuinka ällöttävä läski olen tms. Epäileväisesti lähdin katsomaan keskustelua. Aloittaja oli linkittänyt sinne postauksen, jotka on otettu samalta päivältä kuin nämä tän postauksen kuvat ja niissä päällä ovat samat bikinitkin, joten minä ja kroppani näytti niissä keskustelun kuvissa tältä kuin näissäkin. Aloittaja sanoi, että näytän upealta ja ansaitsen kaikki ihanat kehut. Hän ihmetteli kun kerran oli ollut kuvat suunnilleen samankokoisesta tytöstä, jota oli haukuttu lihavaksi, pyöreäksi, ei niin viehättäväksi yms. Hän kysyi pitäisikö ihmistä alkaa muka kutsumaan läskiksi ja sohvaperunaksi muka vaan siksi kun rasvaprosentti ei olekaan 0. Hän oli yllättynyt kun olin saanut vain niin kivoja kommentteja kyseiseen postaukseen.

Seuraava kommentoi mun olevan pyöreähkö, muttei alkaisi läskiksi huutelemaan, kun ei kuulu tapoihinsa. Normaalipainoinen, mutta siellä yläpäässä kylläkin. Seuraavia kommentteja on tiivistettynä tässä: ei oo pyöreää nähnyt, normaalipainoinen. Pyöreä, mutta pidän pyöreää naisellisena ja kauniina. Pyöreä? Atleettinen kuin jumalatar sanoisin. Ööh mitä saatanaa, tollahan on kiva kroppa. Toihan on unelma, ei todellakaan mikä läski, oisin tyytyväinen jos ite näyttäsin tuolta. Mitä hittoa ootin jotain isompaa, tuohan on melkein ku minä ja koen itseni sutjakaksi. Ihana perse. Ei tosiaankaan läski, pyöreähkö. Tai ehkä enemmänki pehmee. Ei mikään läski tai edes pyöreä, vähän pehmee vaan, mutta jäätävän "reitevä". Osaa kantaa reitevyytensä, itsetunto kohdillaan, itsellä yhtä paha "ongelma" reisien kanssa enkä vois ikimaailmassa poseerata noin. Ja viimeiseksi joku sanoo, että kyllä laihduttais ja/tai kiinteyttäis jos ois tän kokonen, mutta ei silti pidä mitenkään lihavana. krm-2
krm-3 Kommentit ja koko keskustelu oli itseasiassa tosi kiva! Ei mitään ikävää ja enemmänkin koin ketjun kehuvaksi. Kuitenkin nappasin tuolta tosi vahvasti sen, että moni piti mua jotenkin pyöreänä ja pehmosena ja ensimmäinen sanoi mun olevan jopa normaalin yläreunassa. Ja siis totta, oonhan mää pehmonen ja rasvaakin löytyy, mutta musta se on enemmänkin normaalia. Mun mielestä mun kroppa on tavallaan niin normaali kuin voi olla! Okei reidet on isot, mutta reisien takiako oon normaalipainoisen yläreunassa? :D Parin mielestä nää reidet oli oikein ongelmakin?! JA mää tykkään näistä reisistä!!! Jos ihminen näyttää tältä ku minä, vaatekoko on 36, tietyt vaatteet 34, niin pelottavaa jos joku pitää tällaista normaalipainon ylärajoilla keikkuvana. Kyllä mää koen näyttäväni näin jopa hyvältä ja uskon, että olisin edukseni myös jos satunnaisesti valittais kasa ihmisiä vaikka tuosta keskustasta ja kaikkien pitäis ottaa vaatteet pois vertailua varten.

Vaikea tietenkään tuollaisia kommentteja on tulkita ja kyllähän moni sanoi mun olevan normaali vaikkakin pehmonen. Jotenkin silti aloin miettimään sitä, että millainen näiden tiettyjen ihmisten mielestä on sitten se täydellisen normaali kroppa? Sellainen kuin mainoskuvissa tai täh? Ja kun mietin ihmisiä, joilla on mua enemmän painoa ja rasvaa ja selkeitä vatsamakkaroitakin niin sellaista itse pidän pyöreänä ja pehmosena, en lihavana kuitenkaan. Ja lihavuus on niin oma asiansa, että kaiken muun pahan lisäksi musta on todella epäkunnioittavaa kutsua jotain normaalipainoista lihavaksi siltäkin kantilta, että miltä se tuntuukaan oikeasti lihavista ihmisistä jos jotain 38-vaatekokoista haukutaan lihavaksi. Toki se on monissa tapauksissa vahingollista myös sille, jota haukutaan lihavaksi. Ei lihavuus todellakaan ole sama asia kuin joku, jolla on muutama ylimääräinen kilo vaikka nykyisin sellaistakin kutsutaan jo läskiksi joissain tapauksissa.. Ihan kamalaa. Lihavuus kun voi oikeasti olla vakava asia eikä mitään haukkumasana.

Tuo ja muut vastaavat läski-keskustelut, joita kävin lukemassa mielenkiinnosta laittoivat oikeasti ajattelemaan. Eipä tämä mitenkään yllätä toisaalta tänä aikakautena kun yleisesti jo some tuo niin vääränlaisia oletusarvoja, mutta silti aika karua huomata se konkreettisesti. Mää kun näen lähes kaikki mainoksissa yms esiintyvät henkilöt hoikkina. Ja monet suositut bloggaajat/instagrammaajat ovat hoikkia tai sellaisia normaalin hoikassa päässä olevia, jos tiiätte mitä mää tarkotan? Toki mullakin voi olla jotenkin vääristynyt kuva tästä asiasta kun oon tähän omaan kroppaani tottunut, mutta mun mielestä normaali on tällainen, jossa on vähän rasvaa ja pehmeyttä. Kyllähän luonnossa eläimilläkin on rasvaa vai kuin monta nollan rasvaprosentin eläintä tiedätte? :D (Pst! Veera nyt ois loistavaa jos voisit tästäkin aiheesta antaa jonkun älyllisen analyysin tohon kommenttiboksiin >:) Ois itseasiassa kiva kuulla jos joku teistä tietää mikä on terveydellisistä syistä paras määrä rasvalle! Just itseasiassa muutama päivä sitten tuli poikaystävän kanssa puheeksi tämä asia kun tein torttuja aamupalaksi. Liian usein keskitytään vaan siihen ulkoiseen rasvakerrokseen ja ulkonäköön kun mullakin herkuttelun takia ongelma on varmaan enemmänkin viskeraalinen rasva eli sisäelinten ympärille kertyvä rasva.. Tyhmää siis vain kiinnittää huomiota vain siihen ulompaan rasvaan, koska se toinen rasvakerros on vahingollisempi.

Tää nyt karkas vähän alkuperäisestä aiheesta, mutta niin.. Onhan kroppaa vaikea arvioida kuvista ja toki se näyttää eriltä onko päällä vaatteet vai ei. Jos kurkkaatte tuosta edellisen postauksen, jossa mulla on vaatteet päällä niin aika normaalikokoiselta kai mää näytän..? Ja kun vielä ottaa huomioon sen, että oon suhteellisen lyhytkin niin ois mielenkiintoista jos joku näistä kommentoijista voisi tulla luonnossa näyttämään vaikka tuosta keskustasta jonkun normaalikokoisen ja ei-pehmosen ihmisen niin näkisi mikä se ero sitten oikeasti on. Ihan siis puhtaasta mielenkiinnosta! Kuitenkin pieni pehmoisuus on paljon tyypillisempää kuin rasvattomuus, joten jännää jos mulla on rasvaa ja pehmeyttä vielä normaaliakin määrää enemmän :) Onhan mielipiteitäkin erilaisia ja varmasti siellä joku pitää mua vähän pulskana ja joku toinen taas täydellisessä kunnossa olevana :D Mutta yleisesti ois mielenkiintosta ottaa vaikka erilaisia vartaloja näytille ja mennä kyselemään ihmisiltä, että mikä näistä on eniten normaali heidän mielestään.. Ehkäpä kohta teen tällaisen oman pienen tutkismusretken.. >:D krm-6

44 kommenttia:

 1. Hahah ei vitsi mikä keskustelu ja kommentteja! :D Sähän oot ihan täydellisessä kunnossa, ei niinku mitään ylimääräistä missän ja juurikaan että mitään mikä tekis sut mukamas jotenkin "lihavaksi tai läskiksi". Eihän se, että on reittä ja peppua esimerkiksi eli muotoja tee susta heti jotenkin pyöreää! Täysin eri asia :) Meillähän on aika samantyyliset kropat ja ollaan aika saman pituisiakin :D Mutta no itsekin tiedän, että muakin varmaan monet pitää pyöreänä tms muotojeni takia, mutta itse kans rakastan mun reisiä ja peppua, enkä vaihtais niitä mihinkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah joo ja siis mää oon aina ihaillu sun kroppaa niin paljon!! :D Ja mua on monesti harmittanu jos oon laihtunu, koska sillon myös peppu ja reidet on pienentyny luonnollisestikin.. Musta on ihan mahtavaa ajatella, että meillä on samantyyliset kropat, koska mun mielestä sun kroppa on ollu aina yks parhaista mitä tiedän :D Jos ees vähän siihen sun kropan suuntaan niin loistavaa! :'D Jostain syystä oon itse aina kiinnittänyt eniten huomiota vyötäröön - jos vyötäröstä on timmi niin ihminen on mun mielestä timmi ihan muutenkin :D Ja ehkä kans sellaset ns "laihat läskit" erottuu sillä, koska yleensähän heillä on keskikropassa löysää vaikka sinällään kädet ja jalat oiskin tosi kaposet.

   Poista
 2. Anni, oot todella terveen näköinen ja kaunis nuori nainen. :) Media, esimerkkinä tämä fitness-buumi, luo niin älytöntä kuvaa naiseudesta (miksei mieheydestäkin), että huh, hirvittää. Ei anneta sen vaikuttaa, vaan ollaan ylpeitä itsestämme sellaisena kuin olemme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Terveeltä nimenomaan haluan näyttää ja koen näyttäväni :) Niimpä ja yleensähän nämä todella tikissä olevat ihmiset ovat juurikin urheilijoita - ammattilaisia tai muuten vain tosissaan treenaavia. Harva "peruspulliainen" eli lähes kaikki ihmiset (:D) on mitenkään huippukunnossa ja rasvaton vaikka välillä kävisikin urheilemassa ja söisi kohtuu terveellisesti :) Mää ainakin oon oikein tyytyväiden omaan kroppaani! Ainoa mikä rassaa joskus on henkinen huono olo ja vointi jos ei oo syöny hyvin tai urheillut ollenkaan :)

   Poista
 3. Kyllä mä ainakin ihmettelen niitä kommentteja joissa sua on sanottu pyöreäksi... Koska haloo, ne naiset lehtien kansikuvissa ei itsekään näytä oikeesti siltä miltä ne niissä kansikuvissa näyttää. Photoshop... Mä ainaki pidän normaalina kroppana semmosta että on vähän rasvaa, raskausarpia ja vaikka sitä selluliittiakin. Tykkään siitä että on muotoja enkä näe kyllä mitään "normaalipainon yläreunassa" olevaa neitiä näissä kuvissa vaan normaalin ja sopusuhtasen nuoren naisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :D Ja kyllä kaikki kameran edessä olevat osaa ottaa ne parhaat asennot ja kuvakulmat plus tottakai hyvä kuvaajakin tekee älyttömästi jo ennenku sinne photariinkaan mennään :D Ja totta, koska sellaisiahan kropat oikeasti ovat tai tulevat ainakin joskus olemaan itse kullakin :) Kiitos Nea tästä kommentista!

   Poista
 4. Joo no oon sun kanssa ihan samaa mieltä! On aika huolestuttavaa että nykyään mietitään et normaalipainoinen on enemmänkin tosi hoikka ilman mitään muotoja :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä surullista :( Mutta toisaalta mulla on myös sellanen fiilis, että ehkä tää alkaa tästä pikkuhiljaa meneen parempaan suuntaan kun tuntuu, että näistä asioista on puhuttu nyt tosi paljon, varmaan tähän jo pitkälti taaksejääneeseen fitness-buumiin liittyen :)

   Poista
 5. nuo kommentit kuulostaa nimenomaan siltä, että ihmisillä on aika vääristyneitä kuvia ihmisen normaalipainosta... sää et todellakaan oo pyöreä mistään kohti tai jos oot, niin kyse on pyöreästä lihaksikkaasta pyllystä :D sää jos kuka oot terveen näkönen ja todellakin normaali tai oikeastaan mun silmään timmi, mutta sellasella kauniilla ja naisellisella tavalla, koska en tykkää sellasesta liian timmistä fitness-meiningistä. Ja oot mun mielestä myös livenä paljon pienempi mitä kuvissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.. :D Eihän sellaista "normaalia" edes ole ja ite ajattelen niin, että vain terveydelle haitaksi oleva lihavuus ja laihuus on "normaaliudesta" poikkeavaa :) Kiitos Enni<3 Moni on kyllä sanonu, että oon luonnossa ihan pikkunen haha :D Terve ois kyllä se juttu mihin pitäis pyrkiä, ei siihen ulkonäköön pelkästään - pelkästään siksi kun tottakai naisena ymmärrän, että myös ulkonäöllä on väliä ;D

   Poista
 6. Mä en kyllä missään tilanteessa vois kutsua sua pyöreäksi! Sun kroppa on normaali ja sporttinen ja herranjumala jos mulla olis tuollainen takapuoli, se on ihan to die for. :D Mä en vaan ymmärrä, että miksei nykypäivänä voida käsittää sitä, että meitä on edelleenkin monenlaisen näköisiä ja kokoisia, eikä kaikki voi tai halua näyttää suoraan fitness-kisoista tulleilta. Itse oon aika samankokoinen kuin sä, hiukan kuitenkin pidempi ja muutaman ylimääräisen kilon omaava, ja välillä ihan oikeasti tuntuu, että on lihava tai pyöreä, vaikka tiedostan olevani ihan normaalipainoinen kaikkien indeksien sun muiden mukaan. Se on tää aika somaineen ja medioineen, joka luo ihan hemmetisti ulkonäköpaineita ja tavallaan myös rajotteita ja niiltä ei vaan voi kukaan valitettavasti välttyä. Ei oo helppoa tää elämä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja on silkka mahdottomuuskin näyttää kokoajan fitness-kisoista tulleilta :D Ja moni fitnessmimmikin on sanonut, että tykkää kropastaan paljon enemmän silloin kun ei oo siinä timmissä kisakunnossa :) Ei niiltä voi kyllä välttyä mitenkään, pitää vaan ite osata suodattaa se kaikki :) Jos tuntuu pahalta niin menee vaikka lähimpään markettiin kattomaan ihmisiä niin huomaa, että ihan samanlaisia me kaikki ollaan ja todella harvassa on ne, jotka näyttää samalta ku ihmiset mainoksissa yms >:D

   Poista
 7. On todella hyvä että postaat tästä aiheesta! Laitoin instagraminkin puolelle jo kommenttia, mutta pakko pistää tännekin.. Ensinnäkin, kaikkialla netissä on jo ihan liikaa kuvia niistä liian hoikista mallivartaloista! Joten sä oot tosi rohkee, kun uskallat laittaa itsestäs tällasia kuvia ja nostat tän asian esille. :) Mun mielestä ei kuitenkaan oo olemassa sellasta "normaalia" vartaloa, sillä miten se edes määritellään? Niin kuin säkin tossa lopussa pohdit, että toisten ihmisten mielestä normaali kroppa on erilainen kuin toisten. Meidän pitäis vaan lopettaa se vertailu tässäkin asiassa ja olla tyytyväisiä siihen omaan vartaloon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Musta näistä jutuista on juteltu viimeiaikoina normaalia enemmän varmaan fitness-kisoihin liittyneistä syistä yms, mutta lisää keskustelua kaipais aina kun edelleen aika sekalaista tämä koko aihepiiri :D Normaali on kyllä huono ilmaisu, käytin sitä kun alkuperäisessä keskustelussakin käytettiin :) Ite ajattelen niinku tuossa ylempänäkin sanoin, että normaalipaino on sellanen terveyden kannalta hyvä paino, terveydelle haitallisen alipainoiset ja ylipainoiset on musta tuon "normaalin" painon ulkopuolella.. Mutta tässäki asiassa ihmisillä näyttää olevan erilaisia mittataulukkoja... :D

   Poista
 8. Sulla on niin upea kroppa ei mulla muuta! <3
  xoxo Mella

  VastaaPoista
 9. Haha sä niin tiedät että raidaan aina sun postaukset läpi! :--D

  Itse ainakin tykkään käyttää punatulkku-taktiikkaa eli kasvatan tätä lämmintä rasvakerrosta talveksi niin ei oo niin kylmä herätä kämpästä aamuisin. Ei oo vielä toiminu, en aio luovuttaa! Mutta anyways mä luin joku aika sitten tutkimuksen siitä (en tiiä laitoinko faceenkin siitä jotain) että terveellisin rasvaprosentti todettiin olevan aivan normaalipainon ylärajoilla tai jopa lievästi ylipainoisen puolella. Saatan nyt puhua ihan pöppöä mutta muistelisin että eläinfysiologian luennolla todettiin että rasva tavallaan desinfioi pieniä pistohaavoja? Jotain sellaista, minkä lopputulos oli, että kehon oma rasva on oikeasti hyvä juttu, kunhan se ei mene niin pitkälle että alkaa aiheuttaa terveyshaittoja. :) Toihan on kyllä oikeasti vakava asia, että media ja nykyinen yhteiskunta ihailee lähes poikamaista vartaloa naisella, kun se vaan ei ole se perustila _suurimmalla_ osalla naisista. Jotkut on tosi laihoja luonnostaan ja sen takia terveitä että se on heille se perustila, mutten ymmärrä miksi jokaisen pitäisi olla just samanlainen ja pakottaa kroppansa muovautumaan ihan erilaiseksi? Rasva on elintärkeää erityisesti naiselle, ja kaikki on varmasti kuulleet siitä että esim. juoksijoilta tai anorektikoilta saattaa lähteä kuukautiset, kun keho alkaa sammuttamaan systeemejä eikä saa tarpeeksi energiaa lisääntymisjärjestelmän ylläpitoon.

  Nyt multa hävis se punainen lanka... Tuolta keskustelusta vois korvata sanan "pyöreä" muodokkaalla, koska pyöreä mulle tarkoittaa jo ylipainoista. Vähän kun väittäisi Kim Kardashiania läskiksi, kun se on kurvikas. Kyllähän sen nyt sokeakin näkee että sulla on tosi urheilullinen kroppa ja taitaapa nykypäivän ihanteet olla menossa tohon suuntaan, että kyykätään salilla - mikä on tosi hyvä juttu, kunnes jotkut keksii alkaa haukkumaan jotain uutta kehonmallia. Ainakin tyäret päätyis salille ja syömään terveellisesti eikä näännyttämään itteään Kate Mossin mittoihin, muistaakseni Heidikin oli just tällä kannalla! :D Mutta nää on mielipideasioita, aika alhainen veto keskustella jossain demissä julkisesti toisen kropasta. Aika teiniä, mutta demi! Näiltä ei taida kukaan suositumpi bloggaaja säästyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mää tiijän! :D<3 HAHAHAHAHAH punatulkku-taktiikka :DDDDD Mulla on varmaan sama, mutta joku mutteri on väärinpäin ku mää yleensä kerään sitä rasvaa kesäksi ja taas syksyn tullen alan urheilemaan :D Se kyllä varmaan johtuu siitä, että musta on epämiellyttävää treenata jos on yhtään liian lämmin ilma.. Niin määkin ajattelin, että sopivasti rasvaa täytyy olla.. Just tuosta syystä (jotkut on esim tosi hoikkia luonnostaan) musta jokainen paino on normaali siihen asti kun se on elimistölle hyvä! :) Mun mielestä vois unohtaa kaikki sellaset, että pitää olla laiha tai pitää olla kyykkypeppu tai pyöreät olkapäät tai ihan mitä vaan - kaikkien pitäs vaan olla ja näyttää terveiltä! Joku kun ei saa millään niitä muotoja tai joku kun ei pysty mitenkään näyttämään tikulta vaikka kuin haluais :D Ja musta siinä Demin keskustelussa itsessään ei ollu mitään vikaa! Keskusteluja ku on kuitenki aina ollut ja tulee olemaan niin se oli ihan kiva keskustelu ja kehuja käytännössä vaan, huolestuttavaa oli ainoastaan se yleinen käsitys :( Tai no joo, voishan joku ottaa tuollasenkin keskustelun pahalla, mutta mää olin enemmänkin otettu siitä, koska tiiän miten kauheeta luettavaa tuollanen vois olla :D Aika teiniä joo, mutta sellaista se on!

   Poista
  2. Kiitos päivän nauruista punatulkulle ja ihana Anni <3

   -betseda

   Poista
 10. Siis apua, oon itse kokoa 40 ja oon aina pitänyt itseäni ihan normaalikokoisena :D Sit on olemassa ihmisiä jotka pitää sua pehmosena mitä hitsiä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kuule eiköhän jonkun mielestä vaikkapa koko 34 ole myös isokokoisille :DD Ei näistä ota joskus mitään tolkkua! Ja kuten tuo alempi kommenttikin tuossa sanoo niin eipä pelkkä vaatekoko kerro kaikkea.. :)

   Poista
  2. No eiköhän pituus ole aika iso juttu siinä mitkä koot lopulta sopivat, eikä niinkään muodot. Helposti sitä nyt normaalipainoiselle tosi lyhyelle ihmiselle menee joku 34 vaikka ei nyt supertimmissä kunnossa olisikaan...

   Poista
 11. Anonyymi 19.10., itsekin oon kokoa 38/40 ja oma kroppa on todellakin mieleeni, mutta katos sehä on pituudesta kiinni.. mun kaveri 155cm (koko 36) on saman kokoisen näköinen kuin minä, joka oon 170cm, koska hällä lyhyempi varsi :) jos olis 170cm ja 34/36 kokoa, olisi hyyyyvin hoikka/laiha! Silleen valokuvamallityylisesti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tietysti :) Uskon kyllä, että ylempi anonyymi ajatteli myös ihan miltä mun kroppa näyttää ja miltä hänen oma kroppansa näyttää, mutta ilmaisi asian vaan vaatekokona kun se on konkreettisempi :) On aina hauskaa kattoa kaikkien vaatekauppojen nettisivuilta ku ne mallien mitat on jotain 180cm ja päällä xs-vaate :DD Ja ite on tyylii kolmasosan lyhyempi, mutta ottaa silti monta kokoa isomman vaatteen :DD

   Poista
 12. Hahaa huvittavaa sinällään et joku pitää sua pyöreän pehmoisena! :D pari kertaa oon sua kadulla Jyväskylässä ihan livenäki nähny ja en kyll voi sanoa sun näyttävän millään tavalla noilta. On kyll oikeesti aika surullista että jotku aattelee noi. Oon kyll huomannu et tää fitness buumi on vauhdittanu joidenkin ihmisten ajatuksia siihen et "normaali" meinaa melko rasvatonta vartaloa. Onneks vaikutat tosi fiksulta ja terveen itsetunnon omaavalta ja tajuat ettei pidä todellakaan paikkaansa. Sä näytät tosi upealta! Susta on muuten tullu yks mun lempibloggaajista tässä lyhyen ajan sisällä ja tässä on just yks syy, uskallat olla oma aito ittes :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3!!! Voi ihana, kiitos kovasti tästä piristyksestä!! Mustakin tää oli tavallaan huvittavaa, mutta kokonaisuudessaan surullista, että mihin tää maailma yleisesti on menossa :( Ja kuten tohon kirjoitinkin niin porukka Demissäkin tuntu pitävän mun kropasta vaikka olinkin pyöreähkö tai pehmonen, että niiden kommenteista jäi itseasiassa jopa hyvä fiilis :D Kokonaisuuden kannalta vaan pelottavaa jos mielikuva vartaloista ja painosta yms on tuollainen... Monet fiksut fitnessmimmit kyllä on paljon yrittäny sanoa sitä, ettei se kisakunto oo kun sen päivät ja ihmisten pitäis itsekin vaan ymmärtää se.. Mutta onhan se tietty helppoa katsella upeita kuvia instasta ja alkaa näkemään maailma vähän vääristyneesti.. :/ Että mun mielestä "syy" ei oo mitenkään fitnessihmisten vaan yleisesti se kun ihmiset ei osaa suodattaa somea yms yms yms.. KYLLÄ nää tiiät mitä meinaan! :D Kiitos vielä hirmuisesti <3__<3

   Poista
 13. Siis musta sä oot ihan täydellinen !! En millään ilveellä saa susta läskiä tai muutakaan vastaavaa, oot just sellanen normaalipainoinen mun mielestä ! :D Ite tiiän että oon alipainoinen, mut oon ollu koko ikäni sitä ja se menee meillä geeneissä niin en oikeestaan oo huolehtinu siitä sen enempiä, kunhan synnytän ekan muksun niin kuulemma sit se on menoa. :DD Media kyllä muovaa ihmeellisiä ihanteita, valitettavasti :/ ihanaa, että otit tän asian puheeks, ja siis oot vaan niin upee flikka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna<3! Geenit ja luontainen paino on tietty asia aivan erikseen! :) Musta taas ei saisi sellaista hoikkaa ja kapeaa millään. Muksua siis odotellessa sun tapauksessa! :D Oon kuullu, että se auttais myös migreeniin, joten joten...

   Poista
 14. Sä oot todella terveen ja hyvinvoivan näköinen. Mielestäni oikein hyvä malliesimerkki muille (etenkin nuorille tytöille) terveestä ajattelutavasta. Media ja juurikin tämä fitnessbuumi antavat mielestäni väärän kuvan siitä, millainen henkilö on "kovassa kunnossa". Eli pitäisi olla lihaksia ja rasvaton. Eli toisaalta hyvin laihat voivat kokea samaa. Vertaa esimerkiksi pitkän matkan juoksijoita vaikka kuulantyöntäjiin. He ovat aivan erilaisia vartalon malliltaan, mutta silti heistä voidaan sanoa että he ovat kovassa kunnossa. Olen sitä mieltä että meitä on moneksi ja se on vain rikkaus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Terveeltä ja hyvinvoivalta haluankin näyttää :) Nimenomaan, pitäisi ymmärtää, että ei oo olemassa vaan yhtä vartalon mallia tai kovaa kuntoa tms!

   Poista
 15. Oon tän varmaan jo aiemminkin sulle sanonut, mutta pakko taas kommentoida. Oon jo niin pitkään ihaillut sun kroppaa. Oot aivan uskomattoman hyvässä kunnossa, enkä kyllä todellakaan saa mistään suunnasta katottuna väännettyä sua ja lihavaa tai edes pyöreää samaan lauseesseen. Kauan oon jo jaksanut pohtia, että miten ihmeessä pysyt noin upeassa kunnossa, vaikket todellakaan pihistele siitä mitä syöt, ja se muuten on oikein!

  Joskus itseasiassa kavereidenkin kanssa keskusteltiin, että millanen meidän mielestä on täydellinen kroppa. Kuvailin just sun kaltaisen vartalon ja parille kaverille joskus jopa näytin sun kuvia, koska sulla on vaan niin törkeen kiva vartalo! Eikä sun reisistä kyllä saa missään nimessä isoja ja "pehmeitä". Treenatut ne pikemminkin on!

  Ehkä tää mun ylistys johtuu siitä, että edustan ite täysin toista päätä vartalomallillani. Tälläisenä pienitissisenä ja hoikkana - tosin silti normaalipainoisena, mun mielestä oot vaan muodokas. Siis oikeasti hyvällä tavalla muodokas. Muodokastakin pidetään usein negatiivisena asiana monen mielestä, mutta muodokkuus on mun mielestä täysin eri asia kun lievästi ylipainoisuus. Muodokas ihminen omaa ne muodot ilman ylimääräistä rasvaa olemalla normaalipainoinen, niin kun sinä! Muodokkaan ihmisen muodokkuus on kiinni jostain ihan muusta kun rasvasta. Pyöreä ja pehmeä sä et todellakaan ole. Surullista tosiaankin, että nykyään tuntuu ylistystä saavan ainoastaan langanlaihan- tai fitnessvartalon omaava henkilö. Kaikki normaalit onkin sitten yhtäkiä läskejä tai pyöreitä.

  Upeaa kuitenkin, että tosiaan tiedostat olevasi hyvässä kunnossa ja osaat jättää moiset kommentit omaan arvoonsa. Surullista kuitenkin, ettei varmastikaan moni normaalipainoinen ja hoikkakaan henkilö osaa ajatella näin. Oot upea! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älyttömän iso kiitos Pauliina tästä kommentista<3 Se on jännä miten on olemassa niin monia niiiin erilaisia vartalonmalleja yms ja toisista ei saa millään muodokkaita ja toisista taas hoikan kaposia.. Musta tuntuu, että oon nyt liian väsynyt keksimään tähän mitään maailmaa mullistavaa vastausta kun vaan nyökyttelen täällä sun kommentille :D Miksi ulkonäöstä ja painosta on ikinä pitänytkään tulla näin iso asia ihmisten mielissä... Valtava kiitos vielä tästä koko kommentista, arvostahan sääkin omaa kroppaasi tuollaisena kuin se on!<3

   Poista
 16. Hahah voi että, ihan demi.fihin tästä piti sitten keskustella ;D Tää sun postaus sai mut miettimään kahta asiaa. 1) Minkä takia jonkun ihmisen kropan normaaliutta/epänormaaliutta/hoikkuutta/pyöreyttä pitää ylipäätään nostaa esiin johonkin nettikeskusteluun? Oonko kauhean kylmä ja välinpitämätön ihminen kun mua ei oikeasti kiinnosta toisten kropat sen suurempaa tai ainakaan se mitä muut ovat niistä mieltä?? :/ :DD
  2.) Toinen juttu mikä mua alkoi ihan mietityttämään, että miten erilaisia mielipiteitä ihmisillä voi olla toisten vartaloista. Oon yleensä ajatellut että on vaan alipainoisia, normaalipainoisia ja ylipainoisia. Mutta sitten onkin "hoikka mutta reitevä?" tai "normaalin yläluokassa" tai "pehmeä". :D En ymmärrä!!!!
  Mut hei ihan sairaan hyvä postaus ja tykkään tosi paljon sun tälläsistä postauksista ja siitä että osaat olla niin itse-analysoiva :)

  VastaaPoista
 17. Hihii, ollaan samaa vaatekokoa, mutta silti näytät todella paljon muodokkaammalta kuin mää. Ite kun oon tämmöinen tasainen "pölkky", joka suunnasta. :D Okei, kyllä mä viihdyn omassa kropassani silti oikein hyvin, mutta se on ehkä enemmän niin että oon tottunut olemaan tietyn näköinen/kokoinen, mutta tuommoinen vähän muodokkaampi kroppa kuitenkin miellyttää omaa silmää enempi. Jos tajuat yhtään, mitä tarkoitan.. :D
  Ei oo varmaan semmoista asiaa kuin "normaalipainoinen", mutta onhan toi tosi vääristynyttä että jotkut pitää sun kokoista naista isokokoisena. O.o Meillä itseasiassa juuri puhuttiin tänään (tai no, eilen) fysiologian tunneilla esim. siitä, kuinka huippu-urheilija ei ole terve fysiologisesti ajatelle. Että jos semmoista bikini-Fitness ulkonäköä pitää normaalina/terveellisenä, niin sekös vasta outoa on.
  Enivei, olet hyvä tolleen ja huippublogi!

  VastaaPoista
 18. Mun mielestä sulla on just normaali kroppa, en ajattelis mitää ihmeellistä ton tyyppisestä kropasta, enkä tajua miks joku tekee siitä nettiin keskustelun :D Mutta niinkuin sanoit, ihmisiä on erilaisia ja ite oon aina ollut pitkä ja hoikka. Oon 175cm ja vaatekoko 36 (joskus 34), jotkut saattaa jopa olla turhan väljiä. Ja pidän itteeni ihan normaalina. Rasvatkin on luonnostaan melko alhaalla ja tietysti asiaan vaikuttaa varmaan myös se että oon kilpaurheilija. En haluais lihoa ollenkaan, koska koen että näin on hyvä ja oon terve ja että näytän hyvältä. Syön myös tosi suuria määriä ruokaa, siis oikeasti tosi suuria, varmaan puolet enemmän mitä muut ikäiseni :D ja jos lihoisin, musta ei tulis tollasta kauniin muodokasta vaan rasva kertyis mahaan ja rumasti peppuun, tiedän koska pari vuotta sitten oli vähän enemmän sitä rasvaa. Yritän siis vaan sanoa että joillekkin on ihan oikeasti normaalia olla kokoajan lähes "mallin mitoissa", ja siks mua ärsyttää että monet pitävät sen näköistä ihmistä automaattisesti sairaana ja aivan liian laihana kun taas niitä keillä on vähän enemmän rasvaa ei saisi arvostella yhtään. Sekin ärsyttää että useasti tän tyyppisissä keskusteluissa korostetaan sitä luonnollista muodokkuutta ja sitä pidetään tosi tavoiteltavana, kun mulle ainakaan tollainen kaunis muodokkuus ei vaan olis mahdollista, kun rasva ei keräänny tolleen että kroppa näyttäis vähän korkeammasta rasva% huolimatta kauniilta. Ja se että tän tyyppisen kropan omaavien ihmisten ajatellaan näännyttävän itseänsä jne., vaikka totuus voi olla aivan toinen kuten munkin kohdalla. Mun mielestä on tärkeintä että on terve, eli syö hyvin ja terveellisesti ja liikkuu sopivasti! Silloin jokaisen kroppa rasvoja myöten varmasti asettuu siihen tilaan, mikä on sille terveyden kannalta optimaalisin.

  VastaaPoista
 19. Se on vain ikävä tosiasia, että ennen ihmiset on ollut hoikempia ja terveempiä. Nykyään koko 38 vastaa vanhaa kokoa L-XL. Esimerkiksi Marilyn Monroe oli vanhojen kokotaulukkojen mukaan kokoa isokokoinen ja omisti painoindeksin joka oli 26, mutta nykyään Marilynin vastaava koko koko on 38, koska ihmiset ovat lihoneet niistä ajoista ja vaatekokoja on jouduttu miettimään uudelleen ja sovittamaan ne nykymaailman mukaan. Ihmisten vaatekoot on muuttunut paljon vuosien saatossa. Joissakin maissa ollaan pysytty samoissa standardeissa, esimerkiksi Turkissa naiset ovat pienikokoisia ja siroja, siellä kun shoppailee vaatekokoa jossa lukee M, se voi olla suomalaiselle sovittajalleen silti XS kokoinen jolloin ostot usein peruuntuu. Siellä kauppiaat sanoivatkin että vaatekokoja on tehtävä turisteille sopivammiksi jonka takia XS-koon vaatteita on otettu turistirysistä pois jopa myynnistä koska ihmiset ovat isompia kuin ennen. :D

  VastaaPoista
 20. whaaaat, mä niin järkytyin kun luin tästä instasta! siis mitä hitsiä. sähän oot ihan mielettömän upeassa kunnossa, just täydellinen! ♥ aina itsekin mietin että voi hitsi, kunpa näyttäisin samalta kun sä. sä oot just terveen näköinen, sopusuhtainen ja sopivasti treenattu. toki jokaisella on omat mielipiteensä, mutta kyllä sitä miettii että mihin tää maailma on menossa jos jonkun mielestä oot pehmeän pyöreähkö.... huh.

  VastaaPoista
 21. Susta ei sais yhtää normaalimman näköstä typykkää. Sulla on just kiva beba ja kroppa niin pidä tosta asenteesta kiinni. En ymmärrä miksi pitäisi näyttää joko fitness-typyltä tai langanlaihalta. Jokainen on erilainen kropaltaan ja tykkään itsestään vaikka pyöreämpänä jos niin haluaa. Voihan ihminen olla "isokokoinen" senkin takia kun luut on isommat kuin toisella.

  VastaaPoista
 22. Se on mihin vertaa kroppaa, jos vertaa johonkin anorektikkoon niin varmasti näyttää pyöreältä mut jos vertaa normaaliin Suomalaiseen naiseen jolla on urheilutaustaa niin oikein hyvältä näyttää.

  https://instagram.com/annemarimiettinen/?hl=fi <-Annemarilla on kroppa mistä moni suomalaismies unelmoi, pylly on 10+! Kyllä naisella reittä ja pyllyä pitää olla ja suurin osa miehistä on samaa mieltä.

  VastaaPoista
 23. Sää oot just niin kivan mallinen! <3 Se on mun mielipide! :)

  VastaaPoista
 24. Mun mielestä ihan älytön ajatus, että olisit millään lailla pyöreä. Minusta oot hoikka ja sopivan muodokas, just ihannevartalo. :)

  VastaaPoista
 25. Joillakin ihmisillä on selvästi hämärtynyt käsitys normaalipainoisesta. Tulee mieleen oma kaveri, joka joskus oli jostain lukenut Victoria's secret-mallien mitat ja painoindeksit ja pohti kauhistuneena, että "kuinka paljon mun pitäs normaalisti painaa?" ... Siis normaalivartaloinen, hoikka, nuori nainen. Ja että Vs:n mallit edustais sitä "normaalia vartaloa" ja "normaalia naista" ... Itse ainakin unelmoin just tollasesta kropasta, mitä sulla on. Oon päärynävartaloinen ja kans "reitevä", mutta nykyään sitä mieltä, että pylly ei voi ikinä olla liian iso :)

  VastaaPoista
 26. mä oon sitä mieltä, että mitään ''normaalia kroppaa'' ei edes ole, koska jokaisen kroppa on erilainen ja kehittyy ihan eritavalla :) juurikin tää some luo tietynlaista kuvaa, minkälainen muka pitäisi olla. mun mielestä sä oot tosi upee, susta huokuu itsevarmuus ja sulla on terveen näkönen kroppa +hyvä peppu :) naisella pitää olla muotoja!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat