tiistai 27. lokakuuta 2015

Tämän päivän fiiliksiä

brds-5
Oon ollu nyt muutaman päivän vähän kipeänä. Just silleen ärsyttävästi, että en oo pystyny jäämään vaan sängyn pohjalle sairastamaan, mutta tää pienikin arkinen aherrus on näköjään huonoksi.. En oo meikannu (mitä nyt tänään testasin nopeasti jotain Halloweenmeikkiä) ja oon vaan rötvänny samoissa kamppeissa likasilla hiuksilla. Oon hoitanu hulluna asioita ja ollu Rockyn kans ulkona. Tähän asti kaikki on menny ihan hyvin vaan vähäisellä niistelyllä ja hitusen tukkoisella ololla.

Nyt oon kuitenkin ollu puoli päivää aivan kuollut. Päähän alkoi särkeä, silmät tuntuu kuivuvan päähän ja niihin särkee (??), nenä on ihan tukossa ja rohtunut tästä niistämisestä sekä nyt alkaa tuntumaan oudon kuumeiselta. Välillä on tosi kylmä ja nyt taas huono olo ja hikisen kuuma..

Tuli jotenkin tosi surkea fiilis tästä olosta, koska sattuneista syistä haluaisin just nyt olla erityisen skarpissa kunnossa ja hoitaa asioita tehokkaasti. Aloinkin ajattelemaan tämän päivän kivoja juttuja ja heti tuli paljon parempi mieli :)
brds-3 hsk-1
Oon nyt viimeaikoina ollu erityisen onnellinen poikaystävästä. Rocky osaa nykyisin tuoda ovesta tippuneen postin kun sitä pyytää. Sain kivan puhelun. Jo pitkään to do -listalla olleet yhdeksän asiaa on nyt hoidettu. Rocky meinasi haukkua rapussa naiselle, mutta heti rauhoittui mun eteen istumaan eikä enää pihahtanutkaan kun nainen meni ohi. Siitä innostuneena mentiinkin vielä vähäksi aikaa ihan vaan istumaan ulko-oven luo rappukäytävään ja treenaamaan. Tulin iloiseksi siitä miten hyvin Rocky käyttäytyi, mutta myös siitä miten hymyileviä ja tsemppaavia kaikki ovesta kulkeneet olivat! Kaikki hymyili meille ja kehui kuinka hienosti Rocky on, sanottiin Rockyn rauhoittuneen tosi paljon, sanottiin mun tehneen ison työn jo sen kanssa, sanottiin, että jokaisen koiran kanssa pitäisi tehdä tällaista. Ihanaa kun ihmiset arvosti ja ymmärsi meiän treenaamista!

Mää itse tuun todella onnelliseksi siitä jos näen ihmisten edes yrittävän tehdä jotain koiran "ongelmille" oli kyseessä sitten haukkumista, vahtimista, remmirähjäämistä tai mitä vaan. Niin moni antaa sen vaan mennä sellaisena, joten arvostan sitä yritystä todella paljon. Onnellinen mieli tulee tottakai myös siitä kuinka paljon Rockyn kanssa on kehitytty, sillä ennen se lähti ihan oikeasti nahoistaan kun se näki jonkun meiän pihalla saati sitten rapussa ja nyt se on yleensä mun kanssa aivan nätisti tai sitten rauhottuu ihan sekunnissa jos meinaa aloittaa vahtimisen. Melkein on ihanampaa huomata se rauhottuminen kun se jo ehtii murista, pöhistä tai haukahtaa, sillä ennen ne oli niitä tilanteita, joissa se lähti aivan hanskasta ja tunsin oloni ihan toivottomaksi ja se lopetti kunnolla vasta kun tultiin meiän asuntoon.. Kamalaa ajatella, että pitkään ulos meneminen Rockyn kanssa oli tosi ahdistavaa kun ei tiennyt tuleeko taas joku rapussa tai pihalla vastaan ja koira sekoaa ihan täysin. Se oli todella stressaavaa ja sen huomaa vasta nyt kun ulos meneminen tuntuu ihanan kevyeltä ja helpolta kun vertaa mielessään siihen aikasempaan fiilikseen.
brds-1 brds-6
Nyt poikaystävä on hamppariostoksilla ja lupas tuua mulle jotain jäätelöä, josko se vähän parantais tätä tunkkaisen nuhjusta oloa.. Onnellinen fiilis on myös parista kesken olevasta ja nyt pyörivästä sarjasta, koska kyllähän se vaan tuo elämään sisältöä ja rytmiä jos totta puhutaan :'D Katsottiin Under the Domea sellaiseen tahtiin, että ehdin ihan rakastua erääseen rakkaustarinaan ja nyt siinä on piinaavaan raivostuttavia käänteitä ja mulla yhtä lähestulkoon yhtä huono fiilis niinku se sama tilanne ois tapahtunu itelle :DD On se kummaa miten sarjojen ja kirjojen tapahtumiin ja henkilöihin/suhteisiin voi samaistua niin kovasti.. JA onnellinen oon myös lihapullista sekä peruna-porkkana-papu-linssimuussista, jota tein paaaljon toissapäivänä eli nyt oon saanut nauttia siitä pari päivää puolukkahillon kans, sitä on vielä huomiselle ja pakkasessakin yksi satsi pahan päivän varalle! Ainiin ja oon juonu teetä hirveästi vaikka ennen se on aina vaan jääny kuppiin jos oon ees yrittäny juua sitä.. Kyllähän se hunajaa tarvii, mutta edistystä silti! Parempi lipitellä sitä ku syyä jotain suklaakakkua....krhömmh jota sitäkin kyllä tein tässä pari päivää sitten ja söin tänään loppuun :D Kinuskikissan mutakakkua - hyvää oli, muttei kuitenkaan maailman parasta vaikka ohjeessa niin lupailtiinkin!
hsk-2
Nyt se yks tuli jäätelön kanssa, mutta kävikin kaupassa ja toi litran jotain vaahterasiirappijäätelöä!!!<3___<3 Oonko kertonu, että rakastan vaahterasiirappia? Kotona asuessa isä aina tenttas multa ja veljestä kumpi on syöny kaikki vaahterasiirapit kun se lasipullo oli jatkuvasti tyhjä >>:D

Ps. onni on myös koira, joka isoon ääneen nuuskuttaa menemään etsiessään sille piilotettua herkkuluuta :'')

18 kommenttia:

 1. Haluutko jakaa vinkkejä, miten oot Rockyn kanssa treenannut? :) Meillä on nimittäin myös ilmaantunut vastaavia ongelmia ja se on kyllä uskomattoman stressaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäpäs vastaan sulle tähän myöhemmin tänään! :)

   Poista
  2. Noniiiin! Siis meiän ongelma on ollu tuo voimakas vahtivietti.. Ratkaisuksi on löytynyt se, että palkkaan Rockya aina kun se näkee jotain, jolle haluais alkaa haukkumaan. Yleensähän tuo on ennakointia - tiedän tilanteet, joissa vahtiminen alkaa ja näkeehän sen koiran ryhdistä ja olemuksestakin, joten meillä "jes" tarkoittaa herkkua tai nykyisin jo jotain "hyväksyttyä" jolle ei tarvi haukkua. Rodulleen tyypillisesti Rocky on vaan todella nopea reagoimaan ja itse saa olla kokoajan skarppina, että ehtii reagoida ennen sitä räyhäämisen alkua, sillä sitten koira on jo niin kiihdyksissä, että tilanne on tottakai haastavampi.

   Nykyisin se jo hoksaa tuon jutun niin hyvin, että yleensä tarjoaa katsekontaktia ja tulee viereen kun näkee jonkun "vahdittavan" tai vaikka epäilyttävän vastaantulijan, joka on kuitenkin tarpeeksi vaarattoman oloinen tai ollaan vähän kauempana ulko-ovesta. Käytännössä tarjoan sille vaihtoehdon: ennen vahdittavan ihmisen nähdessään se alkoi haukkumaan ja tiesihän se jälkeenpäin etten oo tyytyväinen - nyt oon silleen "jes" annan herkun ja oon silleen "vau miten hieno poika" ymsyms juttelen sille kivasti ja rauhottavasti ja annan herkkuja niin se huomaa, että hei täähän on paljon mukavampi tapa reagoida noihin ihmisiin.

   Ja yleensä ensimmäisen onnistuneen kerran jälkeen koira hoksaa, että ai tälleen tää kannattaakin tehdä. Jos taas eka kerta on haukkumista, niin sekin jää sitten päälle helposti. Aloitettiin treeni sellaisen matkan päästä, että Rocky malttoi olla haukkumatta, kehuin sitä rauhassa ja sitten ajan kanssa siirryttiin lähemmäs kun homma alkoi toimia. Loppukesästä treenailtiin about 10m päästä ulko-ovista ja ootettiin ihmisiä tulevan ulos. Ollaan myös käyty itse paukuttelemassa ovia kun toinen on ulkona koiran kanssa, mutta Rocky hoksaa nopeasti treenitilanteet, joten ne ei toimi ihan niin hyvin ku oikeat tilanteet ja vieraat ihmiset.

   Eilen tosiaan istuskeltiin siinä ulko-oven vieressä rappukäytävässä, kehuin ja annoin herkkua kun joku tuli tai kuultiin jonkun kävelevän rappuja alas. Sekin auttaa paljon kun ihmiset jää juttelemaan ja tilanne on yleisesti rento. Palkkaan ja kehun Rockya kun se rentoutuu ja nykyisin se istahtaakin alas melkein heti tai menee jopa makaamaan kuten eilenkin, mikä on tosi hyvä merkki :) Ennen se seisoi vaan jännittyneenä häntä ylhäällä, mikä ei todellakaan viestitä rennosta koirasta :D Yritän siis mahdollisimman paljon näyttää sille mikä on hyvä ja mikä on huono, koska eihän koira sitä itse ymmärrä eikä se tarkoita mitään pahaa haukkuessaan - sehän vaan yrittää puolustaa meiän kotia. Mun mielestä tärkeää onkin päästä siihen tilanteeseen, jossa koiralle pystyy näyttämään sen oikean käyttäytymistavan vaikka se alottaisikin haukkumisella. Nyt jos Rocky haukkuu niin yleensä sanon tyytymättömään sävyyn "hyi", jonka se yhdistää huonoon käytökseen ja sen jälkeen annan sille mahdollisuuden hyvään käytökseen ja kutsun sen mun luo (jos ei jo pelkän "hyin" takia tule) ja kun se tulee niin valtavasti kehuja ja herkkuja (rauhallisesti) ja tilanne päättyy siis hyvään suoritukseen, jossa Rocky hoksaa mitä siltä haluttiin :) Alkuun se oli vaan sellasta hihnasta riuhtomista ja kieltämistä ja kaikkea negatiivista, mutta parempi on antaa koiralle joku muu tehtävä esim vaikka "tänne" ja vaikka avittaa sitä vähän hihnasta niin sen sitten pystyy palkkaamaan ja kehumaan siitä, että hei tää oli nyt se oikea juttu, olipa hienosti yms :)

   Me otetaan Rockyn kans jo about 100m ennen kotipihaa sellainen, että Rocky kävelee vieressä, juttelen sille rauhallisen mukavasti ja kehun kun se tulee siinä vieressä ja katsoo mua. Tuo on paljon helpompi aloittaa ns rauhallisella aiheella ja jatkaa sitten asunnolle asti ja pyrin sillä pitämään meiän kontaktin ja ennenkaikkea Rockyn rennossa moodissa :)

   Kannattaa siis opettaa joku juttu esim "jes" niin vahvaksi, että sen kuullessaan koira kääntyy melkeen tilanteessa kuin tilanteessa sun luo :) Se toimii meillä ihan kaikkeen - vahtimiseen, toisiin koiriin yms :)

   Poista
  3. Heh, ei tila riittäny :D Tämä vielä, että laita meiliä jos haluat jutella tosta enemmän tms ja pitää muistaa myös se, että koiria on erilaisia, tapauksia on erilaisia yms, täytyy löytää omalle koiralle ja itselleen toimiva juttu :)

   Poista
  4. Oi kiitos superpitkästä vastauksesta! <3 Mun Nero-mäyriksestä on tullut tosiaan aikamoinen rähjä ja käytös vaikuttaa myös vahtimiselta. Tää alkoi vasta murrosiän jälkeen ja tuli niin turhautunut olo, kun tuntuu että kaikki pentuna opittu jotenki vain katosi. Sulta tuli kyllä hyviä vinkkejä, varsinkin toi taikasana! :) Ja me ollaan varmasti pian meidän rappukäytävässä vahdissa, koska se tuntuu olevan Nerolle sellanen paikka, missä se rähjää herkästi. Kyllä tää tästä ja kiitos vielä :)

   Poista
  5. Uskon :( Toivottavasti saisitte homman taas takas ruotuun pian!<3

   Poista
 2. Voi eikä, paranemisia sinne, eiköhän tuo jäde auta !! ;) ♥ Itse kans tässä pikkuhiljaa parantumassa flunssasta, ja kyllä se tee ehdottomasti vaatii sitä hunajaa ! En tajuu miksen ennen oo käyttäny sitä ollenkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin olo on triplasti parempi ;) Vähän vissiin perus syysflunssaa kaikilla :( Toivottavasti sullakin menis pian lopullisesti ohi<3

   Poista
 3. Nää sun höpöttelypostaukset on ihan parhaita! Tsemppiä paranemiseen, tiiän ton tunteen varsin hyvin kun parisen viikkoa sitten itte sairastin ja olo oli kuin kuolleella!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät Hanna :> Kyllä tää tästä pikkuhiljaa, ei onneksi hirveän paha flunssa oo muutenkaan vaikka eilisilta olikin tuskainen :D

   Poista
 4. Toinen nuhjunen täällä terve :| Oli pakko tulla kommentoimaan, ku näin unta et tavattiin ja sit perustettiin joku valokuvausfirma yhessä hahahaha :---D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Buuu :( Hahah vitsi ois siistiä! :D Oon katellukki sun ottamia kuvia, mitä esim Sitasta oot nyt ottanu 8)

   Poista
 5. Saisiko peruna-porkkana-papu-linssimuussin reseptin? Kuulostaa meinaan hyvältä! Olen juuri alkanut siirtymään kasvisruokaan ja helpoista resepteistä on kova pula :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa >:D Perunaa, porkkanaa, purkillisen papuja ja purkillisen linssejä :D Ihan vaan niin simppelisti kaikki sekaisin! Laitoin keittoveteen kasvisliemikuution ja loppuun vaan vähän suolaa, voita, valkopippuria ja jotain maustetta, mitä en millään muista.. Halusin jättää vähän keitinvettä niin skippasin maidon, mutta toki kaiken veden voi valuttaa pois ja laittaa perinteisesti maitoa :) Tuo on kyllä helppoa jos jotain.... :D

   Poista
 6. Kiva kun postailet nykyään useammin. Tulee hyvälle mielelle sun juttuja lukiessa, kiitos siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla! Kiitos kovasti tästä päivän piristyksestä :)

   Poista
 7. ihania onnen aiheita :-) kiva kuulla, että teillä on rockyn kanssa tapahtunut noin paljo edistystä, tosi ihana kyllä huomata että jotkut tosissaan tarttuu koiran kanssa ongelmiin, eikä vaan odota että ne itsestään tai esim iän myötä loppuu. hyvä te! ♥ ja koita parantua, sairastaminen on ihan pyllystä! jätskiä ja teetä nassuun vaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arjen iloja<3 On kyllä niin mahtavaa huomata näitä edistyksellisiä juttuja! :D Kiitos Jenni, on tää nyt jo moninkerroin parempi entä eilinen ilta :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat