sunnuntai 31. tammikuuta 2016

USKONKO MINÄ...

qw-3 Jumalaan?
Jos mietitään järjen näkökulmasta niin en usko, mutta tunnepuolella uskon johonkin, en välttämättä juuri jumalaan tai siihen millaisena se meille kuvaillaan.

Ihmeisiin?
Uskon! Tietyt jutut kuitenkin menee vähän yli ymmärryksen, mutta periaatteessa oon aika vastaanottavainen kaikkea kohtaan ja oon valmis uskomaan mitä vaan jos joskus itse näen tai muuten koen jotain.

Kohtaloon?
Kyllä! Monet asiat, varsinkin ne ikävät, on paljon helpompi hyväksyä kun niiden ajattelee olevan kohtaloa. Oikeastaan en kyllä edes ajattele ikäviä asioita kohtaloksi nyt kun aloin miettimään. Ajattelen niin, että kohtalo näyttää miten kaikki loppupeleissä menee! Jos työpaikka menee sivusuun niin mietin, että tälle oli syynsä ja tuun löytämään vielä paremman paikan jonne oikeasti haluan. Jos eroan niin mietin, että palataan kyllä vielä yhteen parempana parina jos niin on tarkoitettu. Kohtaloon uskominen on mulle vähän ehkä sitä, että asioissa näkee aina uuden mahdollisuuden. Jos olisin sinkku ja näkisin jonkun miellyttävän näköisen ihmisen yllättävissä paikoissa muutaman kerran ja meiän katseet kohtais niin ajattelisin kohtalon liittyvän myös siihen :D qw-1 Rakkauteen ensisilmäyksellä?
Rakkauteen en usko, mutta rakastumisen tunteeseen ensisilmäyksellä kyllä! hrj-3 hrj-9 hrj-7 Kummituksiin?
En.. Henkiin ehkä jotenkin....? Ja voi olla pahoja henkiä, mutta sekin on vähän siinä ja siinä.

Alieneihin?
NYT ollaan mielenkiintoisessa aiheessa. Uskon kyllä siihen, että tuolla avaruudessa on jonkinlaista elämää, mutta tuskin se elämänmuoto on sellaista kuin se yleensä määritellään. Ne jotkut elävät olennot voi olla vaikka viisi kertaa älykkäämpiä kuin me ja mikrobin kokoisia tai meiän kerrostalojen kokoisia, miksi ihmisten/maapallon elävien olentojen koko olisi muka joku "oikea" koko maailmankaikkeudessa? Pidän oikeastaan jopa todennäköisenä, että eiköhän tuolla kaukaisuudessa oo jotain muutakin eloa - mun mielestä ois jopa hämmentävää ellei olisi. Tuolla on kuitenkin niin käsittämättömän paljon kaikkea, että olisi outoa jos meidän planeetta olisi ainoa, jossa olisi elämää. En siis tarkoita, että jossain olisi samanlaista elämää kuin täällä, mutta jotain elämää kyllä. Miettikääpä.. Meiän aurinkokunnassa on 8 planeettaa. Ja tässä meidän linnunradassa (kaikki aurinkoa kiertävät kappaleet, planeetat, kuut, meteoroidit yms) on satoja miljardeja auringon kaltaisia tähtiä. Linnunrata eli meiän kotigalaksi puolestaan kuuluu galaksijoukkoon, joka muodostuu noin 60 galaksista. Näkyvässä maailmankaikkeudessa galakseja on yli 100 miljardia.

Eli tällaisia meiän aurinkokunnan (maan ja 7 muun planeetan) kaltaisia systeemejä on näkyvässä kaikkeudessa yli 100 miljardia. Entä sitten se "näkymätön" osa, sellainenkin vissiin on? HUHH.. Aivot on ihan solmussa tästä ihan vaan kun etsin netistä tietoa. Tästä syystä musta on outoa, jos joku väittää ettei maailmankaikkeudessa ole muuta elämää. Me ei tiedetä muusta elämästä, mutta kuin vähän me oikeasti edes tiedetään mitä kaikkea tuolla on.. Älytöntä miten näinkin paljon on saatu jo selville, mutta ei tuollasta kokonaisuutta voi vaan käsittää. Rakastan kuulla ja oppia kaikkea avaruudesta, mutta samalla se on äärettömän (heh mikä sanavalinta) turhauttavaa kun aivot on umpisolmussa ja silti aiheesta ymmärtää ja tietää varmaan vaan 2% :D
Oon käyny usean keskustelun siitä haluaisiko tuota kaikkea edes ymmärtää ja tietää mitä kaikkea elävää ja elämätöntä maailmankaikkeudesta löytyy.. Toisaalta tottakai, mutta veikkaan myös, että se tieto lisäisi vaan tuskaa niin sanotusti. Luultavasti on vaan parempi pysytellä tässä suht kapeassa oman ymmärryksen piirissä.. :D Haluaisin tietää, että sitten heti unohtaa.. Mua pelottaa, että kaikki se tieto ja ymmärtäminen voisi olla aika ahdistavaa ja vaativaa, puhumattakaan jos selviäs jotain kauheaa tai huolestuttavaa.. Mitä mieltä te ootte, haluaisitteko tietää kaiken jos saisitte nyt valita?
hrj-2
Sielunkumppaneihin?
Hahha.. Tuntuupa kevyeltä vastata tällaiseen äskösen mietintätuokion jälkeen >:D Uskon, mutta uskon myös, että sielunkumppaneita voi olla useampikin!

Taivaaseen ja helvettiin?
En suoranaisesti tälläiseen jaotteluun, mutta jotenkin kuitenkin sellaiseen, että ihminen saa kuolemankin jälkeen osakseen hyvää jos on elänyt elämänsä niin. Ehkä ihminen ei edes tiedä sitä vaan jotenkin on vain hyvä olla? Tai ehkä se hyvä siirtyy sitten kuolleen ihmisen rakkaille? cats
takki & laukku 2hand / housut SheIn* (täältä) / kengät H&M

Suuteluun ensitreffeillä?
No tuota. Itse oon ehkä sen verran pohdiskeleva ja "tarkka" tyyppi, etten ite ensitreffeillä ellei tyyppi kolahtais ihan täysiä ja tilanne nyt muutenki sattuis menemään siihen. Mutta pääsääntöisesti ei ja omien harvalukuisten (ja nuorena koettujen) treffailujen perusteella on menny aika monetkin treffit ennen ensimmäistä pusua :D Tää on tietty vaan omalta osaltani ja muut saa tehdä kuten itse tykkäävät eikä tällaiseen ole olemassakaan mitään oikeaa vastausta..

Itseeni? Tää on jännä juttu kun välillä uskon todella vahvasti kaikkeen mitä teen ja mitä visioin. Välillä taas sitten tunnen oloni niin avuttomaksi ja pärjäämättömäksi.. Epätoivo johtuu pitkälti siitä kun mua huolettaa miten tuun jaksamaan työelämässä. Mun on pakko löytää mielekästä työtä, jossa on sopivasti inspiroivaa tekemistä tai oikeasti nukahdan sinne. Tai sitten ehdin saada tämän uniongelman kuntoon ja voin mennä puuduttavaankin työhön.. Ei sillä, että sellaiseen haluaisin, mutta tulevaisuuden jaksaminen vaan pelottaa suoraan sanottuna jos täytyisi pysyä hereillä 8-16 joka arkipäivä. Tässä ei siis tunnu olevan muuta vaihtoehtoa kun tehdä töitä sen eteen, että saan mielekästä ja itselleni sopivaa työtä ellei tämä uniongelma tästä nyt setviydy..
qw-2


25 kommenttia:

 1. Toi avaruusjuttu, komppaan täysiä! Mä niin odotan sitä päivää kun saadaan tietää jossain olevan elämää, itkuhan siinä tulee pääsemään.

  Ootko ajatellut narkolepsiaa, jos tuntuu vaikealta pysyä hereillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että sytyt avaruusjutulle! :D Haluaisin kans tietää, että mikä ois sun vastaus tohon avaruusjuttuun, haluaisitko nyt saada yhtäkkiä tietää aivan kaiken?

   Ja on tässä vuosien saatossa tullu aateltua vaikka ja mitä, mutta näillä näkymin ongelma on "toivottavasti" tää miltä nyt vaikuttais eli se kun yksinkertaisesti nukun niin huonosti. Nukun ihan älyttömät määrät, mutta herään keskimääräisesti yöllä 5 kertaa ihan täysin virkeänä ja 10 kertaa kun saan ihan hyvin unta taas.. En tiedä mikä on vialla kun herään 95% kaikista öistä aikalailla klo 5.. En oo koskaan oikeastaan heränny siihen aikaan mihinkään, joten en keksi miks se on just pinttyny mun päähän ajaksi, jolloin herään ihan virkeänä.. Väsyttävät lääkkeet auttaa yleensä nyt kun löysin itelle sopivan (eli etten oo ihan pelit seis koko päivää :D) ja herään vaan sillon 5 tai saatan jopa nukkua putkeen koko yön! Tänään esim heräsin 8,5h yöunilta vain kerran heränneenä ja huh miten hyvältä ja reippalta olo tuntuu ku saa nukkua! :D Söin jo aiemmin tätä samaa, mutta jonkun ajan päästä aloin taas heräilemään lääkkeestä huolimatta, että en sitten tiiä.. Hmph, toivottavasti toimis tällä kertaa ja sais käännettyä jonkun osan aivoista siihen moodiin, että yö nukutaan :D Tää heräily näyttäs siis olevan se ongelma, mutta mistä tää sitten johtuu..

   Poista
  2. Okei! Aika erikoista. Toivottavasti se lähtee paranemaan päin, voin kuvitella miten ärsyttävä ongelma se on. :(

   Ja kyllä mä haluaisin tietää, enemmänkin ahdistaa kun sitä laajuutta ei pysty käsittämään ihmisaivoilla. Tieto lisää tuskaa, mutta oppimista vartenhan sitä eletäänkin. ;)

   Poista
  3. Mutta pystyiskö sitä käsittämään yhtään sen paremmin vaikka tietäiskin ;D

   Poista
  4. hei pakko kysyy mitä unilääkettä syöt? eri lääkkeet toimii erilailla eri ihmisille mutta oon epätoivonen. terveisin en oo nukkunu kohta vuoteen >:(

   Poista
  5. Varsinaisesti en syö mitään unilääkettä, kaikki mitä oon kokeillu on oikeastaan ollu jotain vanhoja masennuslääkkeitä joita syön tosi vähän, että niistä tulee vaan se väsyttävä sivuvaikutus :) Kokeilin monia, mutta olin kaikista aina ihan liian väsyny myös päivisinkin ja tähän mennessä Triptyl on ainoa, joka näyttää sopivan ja sitä syön siis :) Ei muuta ku lääkäriin mars jos et oo vielä käyny! Toivottavasti selviäis sunkin homma ja saisit nukuttua jatkossa :/

   Poista
 2. Argh, vihaan sitä tunnetta ja päänsärkyä mikä tulee, kun alkaa miettimään nuita avaruusjuttuja ja sitä, että kun avaruus loppuu niin mitä siellä toisella puolella on, ja entä mitä sen jälkeen. :-D tää oli tosi mielenkiintonen postaus, oli kiva lukea.


  www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta :D Se mua just vähän huolettaakin, että oisko aivot ikuisesti ainakin osittain solmussa jos sais tietää kaiken koko maailmankaikkeudesta, koska sehän on varmaa, ettei sitä kaikkea vois mitenkään käsittää vaikka sen kuin tietäis :D Kiva kuulla, että pidit!

   Poista
 3. Voi muru <3 Olipa kiva tää postaus!:) Haittaako sua jos toteutan tän myös :-*
  Ja ihania kuvia! Miten saat niin arkisista hetkistä, niin kivoja kuvia aina :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Ei haittaa, ois huippua kuulla sun vastauksia vaikka luulenkin jo tietäväni vastaukset käytännössä kaikkiin noihin ;D<3

   Poista
 4. Heippa! Ihan pakko kysyy, et millasta kangasta toi takki/paita on? Näyttää niin pehmeeltä :--) ja ihan huikee, kuten myös koko asu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tarkoitat varmaan tuota takkia, joka on kuvissa, joissa oon Rockyn kanssa? :) En oo itseasiassa varma eikä tässä lähettyvillä ollu ketään, joka ois osannu auttaa! :D Siinä ei oo mitään lappujakaan ja ite en ymmärrä näistä mitään.. Vanha se on ja siinä on olkatoppauksetkin jopa ;D Oisko mokkaa tai jotain sen tyyppistä....? Jos joku osaa vastata tähän paremmin niin hyvä! :D

   Poista
 5. Oon nyt nukkunut muutamana viime yönä yli 7h putkeen, ja vitsi miten pirteä olo kun vertaa siihen, että usein itekin herään yön aikana vähintään yhden kerran... Tää on kyl ärsyttävä ongelma, esim. luentosalin penkkejä ei oo kiva kuluttaa jos meinaa nukahtaa puolet ajasta :D Ois kiva tietää kuinka yleistä tällanen heräily on ja kuinka siitä pääsis eroon. Toivottavasti sun lääkkeet auttaa asiaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä vaikuttaa ihan älyttömästi! :/ Varmaan heräily sinällään on aika normaalia, mutta heräilyäkin on niin erilaista. Esim poikaystävä sanoo aina myös heräilevänsä, mutta se on sellaisessa puolikoomassa, ettei ees osaa puhua ja nukahtaa uudestaan sekunnin päästä eikä muista aamulla jos sanoin sillon jotain :D Mun herääminen kun taas on sellaista, että oon ihan yhtä hereillä ku päivällä.. :D Varmaan ongelma tulee enemmänki siinä jos heräily on toistuvaa? Ja nimenomaan kunnolla hereilläolo yöllä eikä sellanen 2sekunnin havahtuminen :D Toivottavasti sääkin saat nyt jatkossa nukuttua hyvin! :)

   Poista
 6. Tää oli mielenkiintoinen postaus, oikein ahmin tota tekstiä esimerkiks just tosta avaruudesta. :D Oon joskus käyny niillä lukion tähtitieteen kursseilla, ja muutenkin ollut jokseenkin kiinnostunut niistä jutuista. On se ihan mielettömän siisti asia ! Oishan se jollain tapaa mielenkiintoista tietää kaikki siitä aiheesta, mut toisaalta ei niitä kaikkia tarttis välttämättä tietää kun sit just alkaa ehkä ennemminkin ahdistamaan. :D

  Meikäläiselläkin ollut noita uniongelmia, ja tällä hetkellä oon harjoittelussa 8-16 melkein joka arkipäivä niin tosi ärsyttävää kun yrittää jotain tehdä mutta nuokkuu vaan. :/ Kun mäkin heräilen tosi usein yön aikana. Mä luulen että pikkuhiljaa kun kotikonstit ei auta niin pitää kääntyä jonkun lekurin puoleen... Toivon mukaan sulla auttaa sun lääkkeet ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avaruusjutut on kyllä ihan ylikiinnostavia! :D Ja samatki jutut kiinnostaa joka kerta ku ne on niin käsittämättömiä :DDD Kannattaa oikeasti käydä selvittelemässä asiaa, ettei siitä tuu isompaa ongelmaa! Tietenki perus ei telkkaria/konetta illalla ja muita tällaisia perusjuttuja kannattaa kokeilla plus jotain melatoniinia jos se auttais? Mulla se vahvempi melatoniini auttaa sen muutaman tunnin kun otan sen just ennen sänkyyn kömpimistä, mutta loppuyön heräilen kuitenki ihan samallatavoin kun ei se sinne enää vaikuta :/ Kannattaa kuitenkin kokeilla jos se vaikka auttaiskin!

   Poista
  2. Kiitti vinkistä, mä kokeilen tota melatoniinia ! :) Oon ollu aina tosi skeptinen tollasten suhteen, mut ehkä se tois ees vähän helpotusta. Worth to try. :D

   Poista
 7. Mulla autto uniongelmiin se että vähensin unen määrää :) Aina ennen kuvittelin että tartten yössä yli 9 h unta kun väsytti niin hirveästi, mutta sitten uuden työn myötä (joka alkaa klo 6 aamulla) unet väheni seitsemään tuntiin ja enää ei väsytä, en nuku päikkäreitä enkä heräile yöllä. En olis voinu kuvitellakaan että mun huono olo johtui siitä että nukun liikaa, kun aina luulin että nukun vaan liian vähän. Onneksi löysin sen oman "oikean" rytmin, toivon niin paljon että sunkin uniongelmat ratkeaa, vaikuttaa nimittäin ihan hurjasti elämään tuo väsymys!

  Tää oli todella mielenkiintoinen postaus, upeeta että tuot tähän blogiin niin paljon omaa aitoa itseäsi ja ajatuksiasi! Toi avaruusjuttu jää kyllä pyörimään moneksi päiväksi päähän :D Mä ehkä kuitenkin haluaisin tietää kaiken. Tai ehkä en. En tiiä tosi ahdistavaa!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon jossain vaiheessa ajatellu toimisko tuo, mutta vaikka oisin ihan superväsyny ja ollu menossa koko päivän niin silti nukun tosi huonosti pääsääntösesti, todella todella harvassa on ne kerrat ku sillonkaan nukkuisin hyvin. Mua enemmänki stressaa jos on aikainen herätys esim töihin tai johonkin muuhun tärkeään ja erikoiseen (esim koulu ei stressaa mua) ja heräilen vielä tuplasti enemmän.. Sen puolesta ehkä ihan hyvä, että pääsääntösesti mulla ei oo aamusta mitään menoa ja herään ku herään luonnollisesti. JA mää myös saatan nukahtaa luennolle ja säpsähtää siihen kun kynä tippuu kädestä tms, että se mun väsymys on oikeasti niin "pahaa". Ettei vaan sellaista "höh kun väsyttää" vaan sellasta, että silmät ei meinaa pysyä auki ja kerran työreissullakin mun oli pakko kysyä saanko ottaa päikkärit sivussa, että jaksan pysyä hereillä puolentoista tunnin ajomatkan takaisin :(

   Huomaan kyllä, että se parantaa unta jos oon väsyny illalla ja touhuan taas päivän ja oon väsyny illala jne ja otan päälle vielä lääkkeen, MUTTA se on vähän vaikeaa nyt kun pääosin oon kaikki päivät kotona tekemässä kandia ja muita koulujuttuja, sekä käsittelen työkuvia yms :D

   AAAAAAAA :D Mutta on kyllä ihan loistavaa, että sää "keksit" mikä toimii sulle itselles! Ja onhan se ihan totta, että liika nukkuminen ja nuokkuminen on huonoksi ja sitä pitäs välttää jos se vaan suinkin onnistuu! Oon kuitenkin sen verran ylpeä itestäni, että enää ei tarvi nukkua päikkäreitä lähes joka päivä kuten ennen! Nykyisin ehkä kerran viikkoon tai pariin ja sillonki harmittaa kun ei vaan jaksa pysyä hereillä :D Päikkäritkin on niin huono juttu yöunien kannalta, mutta minkäs sille tekee jos silmät ei vaan pysy auki haha :D APUA hirveä puheripuli iski nyt :DD:D

   HAHAHHAAHAH :D Paras tuo sun avaruusasiapohdinta :D Kiteytti aika hyvin omatkin fiilikset.. Todella ristiriitainen homma :D

   Poista
 8. Mulla on aina kiinnostanu kans avaruusjutut ihan hulluna ja vähän luulen, että jos vois saada tietoon kaiken avaruudesta niin en vois jotenki käsitellä sitä kaikkea tietoa?? :D enkä tiiä sit haluaisinko tietää?!

  Tää nyt ei varsinaisesti ollu mikään sun pyyntö antaa mitään neuvoja uniasioihin ja luulen että oot kyllä kokeillu jo kaikenlaista, mutta mulla autto aivan huomattavan paljon se että aloin vaan ihan oikeesti mennä aiemmin nukkumaan. Mulle ei riitä MILLÄÄN se että meen vaikka 12 yöllä nukkuun ja nukun kymmenen tuntia: oon aivan poikki. Mun on pakko mennä nukkumaan klo 22 ja nukkua väh. 8 tuntia. Aina jos meen myöhempään nukkuun niin oon aivan kuolleena ja mulla kestää kauheen kauan palautua väsymyksestä.
  Mutta joka tapauksessa toivottavasti sulla löytyy tohon väsymykseen joku apu, koska tiiän et se on niin kamalaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO NIIMPÄ!! :D Ehkä se ois sitten jotenkin eri asia jos siinä ois joku "selkeä" selitys yms, mutta luultavasti sittenkään ei olis mitään kovin selkeetä haha :D Ja siis tottakai kaikki vinkit, ideat ja ajatukset otetaan innolla vastaan! Monia juttuja oon kyllä jo kokeillu yms, mutta sehän ois ihan parasta jos joku sattuiskin heittään jutun, josta löytyis ratkaisu tähän! Oon kuullu tuosta itseasiassa tosi monelta, että sen unen tarvii tiettyyn väliin ja jos nukkuu ns. väärät tunnit niin ne ei auta.. Onko sulla rytmi sitten luonnostaan sellanen, että sua alkaa väsyttämään jo kymmenen aikaan? Mulla ne on ihan poikkeustapauksia jos oon ihan rättiväsyny jostain tai sitten oon ottanu jo 9 aikaan lääkkeen - oon vaan aina ollu jotenki sellanen tyyppi, jonka parhaat tunnit on suunnilleen 22-00 vaikka rakastankin aikaisia pirteitä aamuja :D Jossain vaiheessa otin lääkkeen aina silleen, että simahin kymmenen aikaan, mutta ehkä se oli liian lyhyt jakso tämän pitkään olleen ongelman hoitoon tai sitten se ei vaan toimi mulla.. Vois kuitenkin kokeilla uudestaan tuollasta vielä vähän pidempään! Onneksi sullekin selvis tuollanen selkeä ratkaisu, joka auttaa! Mutta miten muuten jos käyt esim baarissa tms? :D Meneekö sulla sitte vaan monta päivää selvitä siitä väsymyksestä?

   Poista
 9. Siis oon yleensä tosi väsyny jo sillon 22 aikaan eli se on mulle tosi luontanen rytmi :) ja joo baari-illoista menee ihan tosi kauan palautua, minkä takia käynki tosi vähän missään juhlimassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :) Kyllähän se kuulostaa loogiseltakin, että tarvit unta just nuo tunnit kun se on sun luontainen rytmikin :)

   Poista
 10. Tosi kiva postausidea, tälläistä en oo aiemmin nähnyt!! :) Mielenkiintoisesti vastailit noihin & hirmukivoja kuvia!

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Mun on vaan nyt pakko tulla kommentoimaan, ite jo oikeastaan pari vuotta jonkin asteisesta uniongelmasta kärsineenä. Elikkä olen siis kokeillut välillä nukkua esimerkiksi kymmenen tuntia ja välillä vain 5, eli joko lisännyt tai vähentänyt unen määrää. Ei ole auttanut. Olen myös kokeillut mennä kymmeneltä nukkumaan (pääsääntöisestikkin nykyään menen nukkumaan 22-00 välillä) mutta sekään ei paljoa asiaa ole auttanut, meinaan mulla on sama ongelma kuin sinulla: herään monia kertoja yössä, joskus aivan täysin virkeänä klo 4 yöllä tai sitten vaan havahdun että olen hereillä, mutta nukahdan melkein heti, välillä taas tuntuu, etten nukkuisi ollenkaan vaan olisin jonkunasteisessa valveunessa, sillä tuntuu että tiedostan kokoajan että nukun, mutta nukunko oikeasti? hämmentävää ja vaikea selittää :D vaikeammaksi tilanteen tekee, esimerkiksi jos on vaikka työharjoittelu mistä ehdottomasti en halua myöhästyä, niin herään valehtelematta joka aamuyö siihen että pelästyn että en kai ole nukkunut pommiin, pelkään sitä niin paljon että se on jo vahvasti alitajunnassa ja en ilmeisesti luota edes herätys kelloon vaikka se olisi tunnin ajan soimassa viiden minutin välein :D ja teen tosiaan vuorotyötä mikä ei myöskään helpota tilannetta. Olen kokeillut melatoniinia, mutta siitäkään ei ole ollut mitään hyötyä KUNNES kävin lääkärissä, missä selvisi että stressihormooni kehossani (mitä tarkkailtiin nyt hetken aikaa) on kokoajan kaksinkertainen verrattuna viitearvoihin, ja tämä ihan vaan pelkän kovan stressin takia (olen suorittaja, työt, koulu ja sosiaalinen elämä aiheuttaa jatkuvan stressireaktion kehossani, enkä oikeastaan osaa olla stressaamatta, olen vain sen tyyppinen ihminen) josta johtuvat mitä ilmeisemmin uniongelmani, stressin taso on niin kova,ettei edes unessa pysty rauhoittumaan vaan ns. kokoajan valppaana. Olipas sekava selostus, mutta halusin vaan kertoa tarinani ja mietin voisiko sinunkin uniongelmasi johtua jonkin asteisesta stressistä? esim. kun sanoit että jos saat nukkua ja herätä ns. luonnostaan, olet paljon pirteämpi, silloin kun et siis joudu laittamaan herätystä ja ns. stressaamaan heräämisestä, unenlaatu ei näin kärsi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat