tiistai 26. huhtikuuta 2016

ROADTRIP AUSTRALIASSA (KILPAILU JA INFOA)

ast-8

Muutama viikko sitten ihmeteltiin Annikan kanssa, että nyt me ollaan koettu roadtrip Australiassa ja koko ajatus tuntuu edelleen ihan utopistiselta! :D Nyt kerron teille reissusta tarkemmin ja loppuun kilpailusta, jonka voittajalle on tarjolla unelmien roadtrip kahdelle hengelle.

KILROY lennätti meidät Brisbaneen, josta saatiin fiiliksen mukaan ajella campperilla rannikkoa pitkin Sydneyyn, josta lennettiin takaisin Suomeen. Mun menomatka kesti 37h reittiä Jyväskylä - Helsinki - Tuhkolma - Dubai - Singapore - Brisbane ja paluumatka 35h Sydney - Singapore - Helsinki - Jyväskylä. Ei sitä edes tajua kuinka pitkä aika yli 30 tuntia on.. Mun matkat meni kuitenkin todella helposti nukkuen, musiikkia kuunnellen ja ihan vaan muutamat kuvat käsitellen. Lennot meni tosi kätevästi ja käytiin lähes tulkoon vain pyörähtämässä kentillä kun jo hypättiin aina seuraavaan koneeseen ja menomatkan neljästä ripeästä vaihdosta huolimatta matkatavaratkin tuli perille. Lisää kuvia ja fiiliksiä Brisbanesta voi lukea täältä.
ast-2 ast-4 ast-3 ast-5
Ennen campperin hakemista käytiin maailman suurimmalla hiekkasaarella, Fraser Islandilla, joka oli ihan pirun upea paikka! Upeuden lisäksi älyttömän mielenkiintoinen ja kaikki ne oppaan kertomat tarinat ja faktat saaresta paransivat kokemusta entisestään. Voisin kertoa kaikki Fraser-jutut uudestaan, koska ne oli musta niin mielenkiintoisia :D Käykää kattomassa kuvia ja lukemassa juttuja saaresta täältä ja tuolta aikaisemmasta linkistä!
ast-6 ast-7
Fraser Islandin reissun jälkeen nostettiin kamat jännittynein tunnelmin campperin kyytiin ja lähdettiin ajelemaan. Vietettiin ensin useampi päivä Byron Baylla (kaiken hehkutuksen arvoinen paikka ♥) ja sitä seurasivat Yamba, Coffs Harbour, Port Macquarie, Nelson Bay ja päätepysäkki Sydney. Kilometreja tuli melkein 1300 ja matka taittui todella kevyesti kiitos meidän huipun campperin!

Yamba oli söötti pieni paikka, Coffs Harbour vaikutti kiinnostavalta ja sen rantalaituri oli upea auringonnousun aikaan sekä Nelson Bayn vieressä oli hiekkadyynit, joilla ehdin ikävä kyllä käväistä vain nopeasti. Nopeasta pyörähdyksestä huolimatta ne hiekkadyynit teki vaikutuksen ihan vaan jo sillä, etten koskaan oo ollut millään kunnon dyyneillä ja onhan se hiekan määrä jotenkin käsittämätöntä. Snäpissä (annnye) mua seuraavat nauraa varmaan tälle sen karhutarinan jälkeen, mutta mulla pyöri kaikki kauhukuvat juoksuhiekasta ja muusta siellä kävellessä ja heti takaisin autoon hypättyä etsittiin tietoa juoksuhiekasta :'D
astr ast-10
ast-11
Sydneystä tykkäsin valtavasti ja siitä on tulossa kuvia myöhemmin :) Kovin kattavasti ei ehditty valtavaan kaupunkiin tutustua muutamassa päivässä, mutta Manly Beach ois aika varmasti silti siellä lemppareiden kärkipäässä! Kuvia ja fiiliksiä reissulta kyseiselle paikalle voi ihastella täältä!
ast-12 ast-13
Istuin ratissa lähes tulkoon koko meidän reissun ja oli kyllä huikea kokemus päästä ajamaan "väärinpäin" olevaa autoa "väärinpäin" olevassa liikenteessä :D En tiedä miksi se oli mun mielestä äärimmäisen kiinnostavaa ja miksi siitä tuli niin siisti fiilis kun homman jujun oppi tosi nopeasti - esimerkiksi Sydneyn läpi ajelin rennosti toinen käsi melkein kokoajan sipsipussissa.. Ei paljon ajaminen ressannut :D Annikakin tuntui luottavan kyytiin sipsipussista huolimatta ja meiän yhteistyö toimi aika moitteettomasti, en oo varmaan koskaan saanu yhtä hyviä ajo-ohjeita keltään!

Täältä voitte lukea lisää roadtripistä Australiassa ja täältä camppereista! Meidän campperi löytyy listan alimpaa niin pääsette katsomaan tarkempia tietoja jos kiinnostaa. Meillä oli parivuode, yläsänky, jääkaappi ja kaasuhella. Oltiin molemmat tosi tyytyväisiä tuohon autoon ja päästiinkin antaan kunnon suosituspuheita useampaan kertaan kun ihmiset tulivat katselemaan ja kyselemään autosta :D Kivojen keittiökulmausten ja yläpetien lisäksi aika olennaista on toki se, että autolla oli hullun hyvä ajaa! Vaikka sillä oli kokoa niin se kääntyi ketterästi ja takana oli kamera helpottamassa peruuttamista. Mun mielestä puhelimen musiikkia pitäisi pystyä soittamaan jokaisessa autossa, sillä yks parhaita juttuja on jammailla hyviä biisejä auton kajareista maisemien vaihtuessa ympärillä. Se onnistui tuossa campperissa ja hyvässä seurassa biisejä hoilaten fiilis on vielä triplasti parempi!

Autovuokran päälle tuli 200 dollarin maksu kun auto palautettiin eri kaupunkiin kuin mistä se otettiin ja tietulleista tuli ehkä pari/kolmekymppiä.
ast-14
Mikä oli parasta reissussa? Luonto, rannat, hedelmäaamupalat rannalla, kun ei tarvinut käyttää kenkiä, upeat ja mielenkiintoisen näköiset ihmiset Byron Baylla.. Ja ehdottomasti Fraser Island, piru vie tykkäsin siitä paikasta ja reissusta sinne kokonaisuudessaan!

Entä jotain huonoa? Mun Visa Electron ei meinannut toimia, campperilla ei voinut jäädä yöksi minne halusi vaan piti mennä camping-alueelle, tunnelma kaupungeissa oli jotenkin jopa liiankin tavallinen.

Viimeinen ei ole varsinaisesti huono asia, sillä ymmärrän hyvin kuinka helppoa Australiaan on muuttaa ja asettua, mutta näin reissaajan näkökulmasta olisi kiva kokea jotain erilaista ja uutta, jännittävää ja kiehtovaa. Toki luonto tarjosi sitä ja on älytöntä ajatella kuinka vesissä on oikeasti haita ja ties mitä meduusoja sun muita. Byronilla nukuttiin rannalla jonka viereisessä pusikossa oli kuulemma kämmenen kokoisia hämähäkkejä ja nyt kaduttaa miksen käynyt katsomassa niitä, mutta ehkä sen hetkisen iloisen tunnelman ylläpitämisen kannalta se oli oikea ratkaisu :D En tiedä kuinka hyvin sen jälkeen olisi enää nukkunut jos olisi nähnyt ne kolmen metrin päässä campperistä lymyilevät otukset..

Maininta myös sille, että varsinkin Brisbanessa oli älyttömän hyvä julkinen wifi, joka luonnollisesti helpottaa reissaajan elämää kun monet asiat pystyy katsomaan ja tarkastamaan puhelimesta. Ja lisäämään reissukuvia kesken päivän. Käteistä on hyvä olla mukana, sillä korttimaksuihin tuli monessa paikkaa lisä jos ostoksen summa oli alle 10-15e vaihdellen paikan mukaan. Maininta myös niille jatkuvasti toistuneille koomisille tilanteille kun varmaan eripäin olevan liikenteenkin vuoksi ihmisen väistivät vasemmalle kun taas täällä Suomessa väistetään oikealle, niin kokoajan meinasi tulla törmäystilanteita kun molemmat väistivät samalle puolelle :D Ihmiset vaikuttivat kyllä olevan aika tottuneita tuohon vaikka se tuntuikin oudolta lähes joka kerta haha..

Vastatakseni vielä muutamaan kysymykseen: mun mielestä ilma oli ihan "normaalin" puhtaan oloista eikä lähes 30 plusasteesta ja kaupungissa olemisesta huolimatta tullut sellaista saasteista oloa kuten esimerkiksi Pekingissä tuli vuosia sitten samoissa lämpöasteissa. Vaarallisia ötököitä ja muita eläimiä on varmaan ties millä mitalla ja pelottelujakin kuulin ennen ja jälkeen järkyttävän paljon, mutta en nähnyt koko reissun aikana muuta kuin käärmeen ja pari peukalonpään kokoista hämähäkkiä. Kyllähän niitä varmasti oli, mutta en huomannut vaikka yritin tiettyä varovaisuutta noudattaa ja katsella ympärille, tsekata lakanat yms.

Kalliimpaahan siellä oli, mutta ei niin paljon kuin oletin. Lähes samanarvoinen Australian dollari varmasti myös hämää. Majoituksissa kalliimman hintatason huomasi selkeimmin - meidän todella siisti kahden hengen hostellihuone oli 80e. Ensimmäisessä paikassa huoneessa ei ollut muuta kuin sängyt, mutta myöhemmin myös oma vessa ja kylpyhuone. Kaikki meidän hostellit olivat viihtyisiä ja puhtaita sekä niissä oli mukavan oloista porukkaa - suosittelen siis lämpimästi vaikken dormi-meininkeihin asti ole vielä päässytkään. Sydneyssä on kuulemma yhdet maailman kalleimmista vuokrahinnoista, mutta tarkemmin en asiasta tiedä.

SITTEN KILPAILUUN!

KILROY siis tarjoaa kilpailun voittajalle kahden hengen roadtripin vapaavalintaiseen kohteeseen :) Kilpailuun voi osallistua käyttämällä instagramkuvassa #weirdwinningface (muistakaa julkinen profiili) tai lataamalla kisakuvan tänne! Aikaa osallistua on enää tämä viikko eli 1.5 on viimeinen päivä. Hurjasti onnea kaikille kisaan osallistuville, aika houkutteleva tuo palkinto!


29 kommenttia:

 1. Oon oottanut tätä roadtrip-postausta kovin, sillä syksyllä koittaa itsellä lähtö Ausseihin ja tulee hypättyä sinne ratinkin taakse. Siispä muutamat asiat mietityttää!

  Tarvitsiko kansainvälistä ajokorttia, vai riittikö pelkkä suomalainen? Entä miten bensojen hinnat, paljonkohan mahtoi olla..? Ajo moottoriteillä myös mietityttää sen osalta, että minkälainen ajokulttuuri Australiassa tuntui olevan? Antavatko autot tilaa tms.
  Ainiin ja kengurut!! Näittekö niitä teillä? :D

  Postauksessa kyllä tuot ilmi sen, että ajon oppii ilmeisesti suht nopeasti. Toivotaan, että itsellä on sama juttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun kysyit, sillä kaikkea ei vain muista/osaa edes tuoda ilmi mitä mielessä on pyörinyt reissun aikana! :) Periaatteessa tarvitsi, se oli vähän epämääräinen juttu. Kuulemma kansainvälinen ajokortti halutaan nähdä jos poliisi pysäyttää, mutta kuitenkin vallitsi sellainen "njääh ei sitä tarvi" asenne, joten jäin itse vähän hämilleni :D Mutta joo, hanki kansainvälinen ajokortti! Bensojen hintoja on kyllä muista yhtään.. Löysin nopeasti tällaisen sivuston, mutten ehtinyt tarkistaa sivua yhtään sen enempää: http://fi.globalpetrolprices.com/Australia/gasoline_prices/

   Ihmiset ajo pääsääntösesti aika rauhassa ja rajotusten mukaan. Tilaa annettiin hyvin, kuulemma varsinkin camppereille yms annetaan erityisen hyvin. Itse toisaalta koen saavani tilaa ihan täällä Suomessakin kun vaan varmoin ottein näyttääkin siltä, että on reippaasti menossa sopivan sauman tullessa. Pari kengurua näin varmaan 150m päässä, muuten ei näkynyt!

   Ajamisen oppi kyllä nopeaa, joskin kaikilla on eri tahti oppia yms! Kyllä silti kannattaa hetki opetella sivuteillä ajan kanssa. Isoimmat haasteet on varmaan siinä kun se auton runko on eripuolella ja pitää sijoittua erilailla ja sitten tämmöiset jutut, jotka tulee ns. itsestään kuten vilkku - eiköhän jokainen vetäse ne vinkkarit päälle vähintään pari kertaa ;)

   Hyvä navigaattori tms kannattaa olla ja jonkun muun antaa ajo-ohjeita niin kuski voi keskittyä ihan vaan ajamiseen ainakin alkuun :) Etköhän sinäkin sen tosi nopeasti opi! Kyllä niitä tilanteita tuli silti aina välillä kun sekunnin sadasosaksi säikähti, että miksi vastaantuleva auto on meiän kaistalla tms :D Mutta vielä hämmentyneempi olin siitä kuinka outoa oli ajaa Suomessa autoa :D Meni monta päivää ennenkuin se alkoi tuntua taas luontevalta..

   Poista
  2. Uudessa-Seelannissa meillä ainakin kävi niin, että yksi vuokraamo vaati käännöstä ajokortista, joka maksoi sitten 60 dollaria. En muista mikä firma, mutta en ollut kuullut siitä aikasemmin, enkä ilmeisesti ollut edes maininnut blogisakaan sitä (tai ainakaan äkkiseltään en löytänyt). Isäni on monta kymmentä vuotta ajanut vuora-autoilla, ja eka kerta kun suomi ajokortti ei riittänyt sellaisenaan.

   http://sarasfablife.blogspot.fi/

   Poista
  3. Kiva ylläri tuollainen.. Meiän autovuokraamon mies pyys nähä kansainvälistä ajokorttia ja Annika oli ehtinyt hankkia just ennen reissua, mutta mulla ei ollut ja mies vaan sanoi tuota, että jos poliisi pysäyttää jostain syystä niin haluaa nähdä kansainvälisen ajokortin. Eipä tullut kukaan kyselemään ajokorttia niin en osaa sanoa miten tilanne olisi sitten oikeasti mennyt :D Ja hei kiitos kun kerroit tuon teiän kokemuksen! Eihän se paljoa maksa kuitenkaan jos sen varman päälle haluaa hankkia..

   Poista
 2. Moi! Onko kuvan tarkoitus olla hauska vai miten voittaja valitaan kuvista?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Sitä ei ole sanottu missään niin en osaa sanoa.. Voisin kuitenkin kuvitella, että iloinen (reissu)fiilis on tärkeintä, tuskin hauskuudesta ainakaan lähtee pisteitä! :D

   Poista
 3. Ikimuistoinen reissu teillä on ollut. Itse oon itärannikon ajanut jo kahdesti, enkä vieläkään saanut tarpeekseni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! :) Ihanaa kun oot päässyt sinne jo kahdesti! Varmasti joka kerta löytää jotain uutta ja nytkin jäi niin paljon näkemättä, että kyllä toinen reissu on pakko tehdä vielä joskus!

   Poista
 4. Toi teidän reissu kuulostaa niin täydelliseltä! En kestä tätä nousevaa reissukuumetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aika mahtava kokemus kaikinpuolin! Se varmaan kertoo jo tarpeeksi kun vastaanvanlaiselle reissulle on päästävä myös toistamiseen joskus :D

   Poista
 5. Mä olen yrittänyt nyt pienen tovin ylipuhua tuota parempaa puoliskoa lähtemään samanlaiseen reissuun! Australia olisi tarkoitus kokea seuraavana vuonna ja mä haluaisin henkkoht. kokea mahdollisimman monta paikkaa, eikä osaan pääse kuin autolla. Itse tosin mietittiin, että vuokraisimme pelkän auton ja yöpyisimme hostelleissa/hotellissa aina seuraavaan kaupunkiin saapuessamme. Ihanaa kun mainitsit, että näit vaan yhden käärmeen, tosin sekin varmaan aiheuttaisi mulle sydärin ja itseasiassa nuo eläimet ovat lähes ainoa asia joka mietityttää mua tuon roadtrippaamisen osalta... Kaikenkaikkiaan ihan huikea reissu, just sellainen once in a lifetime-kokemus joka kutkuttaa itseänikin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä auto on helpottava tekijä kun voi suoraan ajella paikanpäälle minne ikinä haluaakaan :) Myös tuollainen auto/hostelli ois varmasti hyvä ajatus! Yritin oikein tömistellä ja silloin oltiin ekaa kertaa "luonnossa" eikä mennyt montaa kymmentä metriä ja mietin, että huhhuh nytkö tää jo alko ja kuinkahan paljon näitä tulee vielä vastaan :'D Ei onneksi muita ja ei sitäkään samallatavoin pelännyt tai ressannut enää loppumatkasta!

   Poista
 6. Tuo teidän reissu kuulostaa niiiiiin mahtavalta !! Hirvee reissukuume. :D Mut meinattiin pistää ratin taakse silloin Skotlannissa kun olin vaihdossa, ja siellähän oli myös tuo "väärinpäin" liikenne. Mut säästyin siltä kuiteskin, eipä se varmaan paha ois ollu ja kuten sanoit niin siihen ois varmasti tottunu nopsaan. :D Tosin suojatietä ylittäessä meinattiin kerran jäädä bussin alle, kun katsottiin vahingossa väärään suuntaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuvat aiheuttaa tuota kuumetta melko herkästi! :D Onhan se varmasti helpottavaa ainakin sillä hetkellä jos ei tarvi siihen hommaan ryhtyä ja varmasti on aika iso osa myös sen puolen porukkaa, jotka ei nauttis siitä ollenkaan :) Ja siis mekin katsottiin kokoajan väärään suuntaan haha :DD Siitä oli vaikeampi päästä eroon, ei vaan meinannu oppia kunnes vasta viimeisinä päivinä!

   Poista
 7. Iiihan mielettömiä kuvia<3 Toi eka kuva on ehkä hienoin susta ikinä :O Voivoi, onneks enää pari viikkoo niin pääsee reissuun 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana<3__<3 Ja kohta me päästään pikku Suomi-reissulle! :'D

   Poista
 8. Huh, kuinka upeeta (taas) ja mahtavia kuvia (taas)! Mä en kyllä varmaan uskaltais ajaa tuolla tai Englannissa, tuskin luottaisin omaan ajokykyyni niin paljon:---D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! :--D Hyvä kun jatkuvasti kelpaa sulle<3!! No mutta sehän on aivan loistavaa ja turvaa tuova tekijä jos tunnistaa tuollaisen epäilyksen ja jättää sen homman muille! :D

   Poista
 9. Vaikka mua pelottaa Australian eläimet/ötökät, niin jotenkin se maana kiehtoo kuitenkin. Silti just tuon matkan pituuden takia ei ole tiedossa Aussireissua piiitkään aikaan, kun pienin neiti ei jaksa varmasti sitä vielä moneen vuoteen :D Kuitenkin on ollu ihana katsoa näitä kuvia teidän reissusta ja kauheasti mieli haikaisi jonnekin reissuun<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis muakin vähän pelotti ennen lähtöä kun kuulin niin paljon kaikkia pelotteluja, mutta siellä mietin, että no mikäköhän täälläkin muka oli niin kauheaa ja pelottavaa.. :D Pian neiti siitä kasvaa ja pääsette kauemmaskin kun on lähempänä olevat matkakohteet kierretty ;D Kiitos Maria, toivottavasti teilläkin reissu onnistuisi piakkoin<3

   Poista
 10. voikohan tohon sallistua lisäämällä ton tägin vanhaan kuvaan vai pitäiskö olla uus? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyin asiasta ja voi osallistua, myös tällainen vinkki tuli "Parhaiten pääsee
   messiin kun uppaa kuvan suoraan kisasivustolle, oli se vanha tai uusi :) näin
   se näkyy ensimmäisenä myös meillä ohjelman käyttöliittymässä" JOTEN ei muuta kuin osallistumaan! ;)

   Poista
 11. En tiiä onko mulla mennyt ohi, mutta siis kun tää teiän reissu oli osaks tätä yhteistyötä nii jouduitteko maksaan ite mitään? Mut aivan ihania kuvia <3 oot kyllä taidokas valokuvaaja. Ja ihania maisemia, pakko kyllä päästä itekin vielä joskus ausseihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule jouduttiin, haha :D Meni yllättävän paljonkin rahaa.. Meille maksettiin lennot ja campperin vuokraus, mutta kaikki muu piti maksaa itse eli tuo 200 dollaria, tietullit, bensat, ruuat, camping-alueilla yöpyminen sekä tietty toinen viikko maksettiin itse yöpymisten osalta yms kun se ei kuulunut kamppikseen :) Ja Fraser Island myös maksettiin itse! Eli kyllä siinä maksettavaa oli yhteistyöstä huolimatta.. Kiitos älyttömästi, toivottavasti pääset vielä joskus nauttimaan noista maisemista! :)<3

   Poista
 12. aivan HUIKEA toi eka kuva! kaikki kuvat on mutta toi eka varsinkin! siis miten noin hyvii kuvii saa? :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi kun siihen vaikuttaa niin moni asia! :D

   Poista
 13. Upea reissu! ja kiva kun näistä kuvista näkee millaista kohteessa on, kun matkatoimistojen ja ueiden matkasivujen värit käsitellään liikaa. Juuri siksi tykkään bloggaajien ottamista kuvista koska niistä näkee paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja oon kyllä samaa mieltä kanssasi! :) Varsinaiset mainoskuvat on monesti niin muovisen ja tehdyn näköisiä, ettei niistä välttämättä saa oikein mitään irti :)

   Poista
 14. Australia on mahtava kohde! Tosi hyvä artikkeli! Hienot kuvat!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat