tiistai 23. elokuuta 2016

KOULUTUKSESTA KONKREETTISTA APUA TYÖELÄMÄÄN

jk-999

Moni teistä tietääkin ja uusille tiedoksi, että oon opiskellut kolme vuotta yhteisöviestintää Jyväkylän yliopistossa. Yhteisöviestintää on aina ollut todella vaikea selittää ja meillä on siellä pieni, mutta aivan huikea porukka. Englanninkielinen nimitys Organizational communication & PR selventää opintoja yleensä vähän, mutta kukaan ei tunnu siltikään tajuavan mistä on kyse. Ja rehellisesti sanottuna pitkälti oon ihan hukassa vielä itsekin :D Tottakai kolmen vuoden ja kandin jälkeen tiedän tavallaan (:''D) mistä on kyse, mutta kaipaisin itse jotain paljon konkreettisempaa.

Luultavasti nuo mun opinnot selkiää muille ja itsellenikin vähän paremmin kun yhteistöviestintä siirtyy nyt kauppakorkeakoulun puolelle yhdeksi pääaineeksi markkinoinnin, johtamisen, laskentatoimen ja taloustieteen rinnalle. Uudesta pääaineesta tulee viestinnän johtaminen, joka ainakin nimensä puolesta on reilusti selkeämpi, entä tämä nykyinen yhteisöviestintä.
jk-1001
Innostuin tästä Indiedaysin, Bloginringin ja Edupolin kanssa tehdystä some/digikoulutuksen kamppiksesta, sillä tää kuulostaa aikalailla just siltä mitä itse kaipaisin! Vaihtoehtona oli myös muotiin ja kauneuteen liittyvä linja, mutta some/digi on sitä, mitä itse haluan tehdä tulevaisuudessa.

Jo tästä kamppiksesta ja tuosta koulutuksesta lukiessa tuli vähän levollisempi olo oman työtulevaisuuden suhteen :D Oon nimittäin pitkään tiennyt minkä tyylistä hommaa haluan työkseni tehdä, mutta ei mitään aavistustakaan kuinka tehdä sitä konkreettisesti. Kaikista isoin ongelma on kuitenkin siinä, että mua pelottaa aivan valtavasti kaikki asiat, joista en oo ihan täysin varma, että osaan tehdä ne oikein. Mua on jo parisen vuotta pelottanut se, etten ihan täysin hoksaa mitä mun pitäis nyt osata tai millasista hommista selviytyisin :D Onneksi oon nyt voinut elää ja selvitä kuvaamisella ja blogilla, koska muuten oisin panikoinut töihin menemistä enkä ois varmaan ees uskaltanut hakea muualle kuin johonkin kaupan kassalle... Uskon, että tää kyllä helpottaa sitten kun oon ekan kerran työharjottelussa tai töissä jossain, mutta tässä sitä stressissä ootellaan tuota ensimmäistä kertaa..

Monesti tuntuu, että yliopistoa ajatellaan paljon parempana ja laadukkaana opiskelupaikkana, mutta näiden omien opintojen aikana oon huomannut, että itse kaipaisin jotain vähän konkreettisempaa ja ikäänkuin suoraa tukemista siihen, että jos osaat tämän niin osaat myös jotain tulevassa työelämässä. Oisin saanut menneistä opinnoista paljon enemmän irti jos edes välillä olisi ollut jotain konkreettisia ja tekemisen makuisia opintoja. Toki viestintä on vähän eri asia kuin moni muu, esim mun sivuaine psykologia, jossa on aivan erilailla ne "oikeat vastaukset".

Tämä Edupolin some/digi painotteinen merkonomilinja toimii oppisopimuksella, jossa opiskelijalla tulee olla jo valmiiksi alan työpaikka tai hänen tulee aloittaa sellaisessa opintojen alkaessa. Tällainen koulutus on hyvä esimerkiksi heille, joilla on työpaikka muttei alan koulutusta tai heille, jotka haluavat pätevöityä työssään ja mahdollisesti edetä urallaan.

Some/digi painotteisessa merkonomin koulutuksessa käydään läpi sosiaalisen median käyttöä myynnissä ja markkinoinnissa. Opintoihin kuuluu mm. asiakkaiden hankinta ja myynnin toteuttaminen, ostaminen, kilpailutus ja tarjouspyynnöt.

Osa oppimisesta tapahtuu omalla työpaikalla työpaikkakouluttajan johdolla, jonka lisäksi lähiopetusta on 1-2 päivää kuukaudessa Helsingin Herttoniemessä ja sen lisäksi joitain verkko-opintoja. Opiskelu on maksutonta ja kestää 1,5-2 vuotta. Koulutukseen voi hakea 11.9.2016 asti. Lukekaahan asiasta lisää jos kiinnostus heräsi ja käykää moikkaamassa Edupolin edustajia iLoveMe-messuilla 21.-23.10. jos ootte menossa sinne.
jk-1000

Teille ois myös arvonta, jossa voi voittaa 50e lahjakortin Stockmannille. Käy kattomassa, mitä sää opiskelisit Edupolissa ja kerro se tuonne kommenttiboksiin! Kannattaa käydä osallistumassa myös muissa kamppisblogeissa (Saijis, Niinapaju, Picture me) ja säännöt löytyy täältä.

Onnea arvontaan tyypit! :)42 kommenttia:

 1. "Mua on jo parisen vuotta pelottanut se, etten ihan täysin hoksaa mitä mun pitäis nyt osata tai millasista hommista selviytyisin" ihan kuin mun suusta XD Ja ehkä tässä pitäs jo vähän tietää kun on jo _viisi_ vuotta opiskellus härreguud. Välillä mietin että oonko mä ees oppinut yhtään mitään tänä aikana, mutta todennäköisesti sitä jotain on jäänyt päähän haha. Mä oon sillai kyllä nauttinut yliopisto opiskeluista sellaisenaan, enkä oo osannut kaivata mitään konkreettista rinnalle. Oletan että sitten töitä tekemällä oppii ne konkreettiset asiat :--P ja ps. miten IHANAT tuolit ja pöytä!!! Haluan samanlaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HUH :D Kirjoitinkin tohon alkuun, että onko jollain ollu samanlaisia fiiliksiä, mutta en sitten uskaltanu ku ois alkanu ahistaan vaan entistä enemmän jos kukaan ei ois sanonu mitään :---D Eiköhän sitä jotain opi aina ja ehkä sitten myöhemmin hoksaa paremmin mitä asioita/ajattelutapoja oppi yms! Määkin oon tykännyt tästä älyttömästi, mutta sitten kun pitäisi alkaa miettiä sitä oikeaa työntekoa niiiiin ei enää hymyilytä ihan yhtä paljoa :-D Ja uskon kans, että ne oppii sitten, MUTTA silti pelottaa :DD

   Ja eikö ookki ihan törkeen ihanat?! Ne on näiden tyttöjen kenen luona täällä asustelen <3__<3

   Poista
 2. Matkailuala kiinnosti eniten!
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
 3. Airiina
  Catering ala kiinnostaa jo nyt.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 4. Henna28
  Matkailuala, opas olisi se varmaankin.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 5. Peppi
  Kone- ja metallialaa.

  peholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 6. Itse opiskelen tradenomiksi, joten jos tilanne olisi ajankohtainen valitsisin varmasti tuon some/digi merkonomi linjan! Kuulostaa ihan super siistiltä!

  emmikv95@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Yrittäjän ammattitutkinto kiinnostaisi.
  mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Varmaan yrittäjyys ja innovointi! Mua itteäni harmittaa tosi paljon kun mun käymässä international business linjassa ei saatu valita mitään pääainetta kuten aikalailla kaikkialla muualla saa. Eli markkinointihommiin ja just tuollaisiin digi/some juttuihin kun ois kiinnostusta löytää työ, mutta kun hakiessa ei oo kertoa mitään opintojen hyötyä tavallaan kun esim helsinkiin on varmaan niiiin monella jo siihen tarkempi koulutus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä harmi tuollanen tilanne :/ Pitää vaan keksiä joku "oma juttu" ja etu mitä muilla ei välttämättä ole tai sitten vaan myydä itsensä hyvin :D

   Poista
 9. Kaupan ja myynnin ala kiinnostaa, on kiinnostanut aina ja kiinnostaa edelleen! :)
  jatta.pietil@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Ei ole kyllä mitenkään ajankohtaista tämän tyyppinen koulutus nyt mutta yrittäjyys ja innovointi vois olla mielenkiintoista (ja ehkä hyödyllistä joskus, kuka tietää).

  Mää kyllä luulen, että yliopistokoulutuksesta tuolla opiskelemallasi alalla on valtava hyöty, vaikka konkretia ei olis ihan vielä selvillä. Yliopistossa on kuitenkin tärkeintä oman kriittisen ajattelun ja objektiivisen tiedon löytäminen ja sen hyödyntäminen. Uskoisin, että näistä on apua vielä tulevaisuudessa, (kuulostaa super kliseeltä mutta) kun maailma muuttuu koko ajan. Luulis, että tuolta pohjalta on myös mahdollista työllistyä monipuolisempiin tehtäviin.

  Jos nuo kuvat on sun omalta kämpältä niin olen superrrrr kade ja laittaisin tähän 500 kappaletta sydänemojia!!! Ihana pöytä, ikkuna ja symppis kirjahylly ja kaikki!!!

  Niin ja mun meiliosoite on emmapuutio@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mää uskon kyllä itsekin, mutta se ei vielä helpota tällä hetkellä kun en oo vielä päässy sinne asti :'D Ja joo työmahdollisuuksia on kyllä monipuolisesti, se on yks isoimpia plussapuolia mun mielestä! Joskin myös se tekee "epävarman" fiiliksen kun ei tarkalleen tiedä millaisia hommia tulee tekemään ja missä :) NO AIJAA!!! Oiskin mun asunnolta saakeli :D Nuo on näiden tyttöjen keiden luona asustelen nyt!

   Poista
 11. Kasvatus- ja ohjausala, opiskelen alaa jo muutenkin :)
  suvimarianne@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Kasvatus- ja ohjausala on mun juttu! :)

  saraana.makela@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Johtaminen ja esimiesytyö tai yrittäjyys ja innovointi olisivat kiinnostavimmat. sonjaemiliia(at)gmail.com

  VastaaPoista
 14. Minusta mielenkiintoisimmilta vaikuttavat markkinointiviestinnän perustutkinto tai sitten juurikin tuo merkonomi some/digi painotuksella :)

  lea.bjorn@outlook.com

  VastaaPoista
 15. Okei, tää nyt ei liity millään tavalla tähän postaukseen, mutta ei kerma mikä pöytäkalusto, I'm in loved! <3

  VastaaPoista
 16. Mä opiskelisin tota somea/digiä, ihan ehdottomasti. En vaan tiiä mitä uutta se vois antaa, kun on Audiovisuaalisen viestinnän pt sekä Markkinointiassari ammattitutkinto alla. Mulla on muutenkin nyt taas hetkeksi mennyt maku noista oppisopimusopiskeluista, sillä nykyinen työpaikka jossa Mark.assarin tutkinnon suoritin, ei panostanut yhtään kyseiseen koulutukseen vaikka idea opiskeluun lähtöön heiltä tulikin. Tukirahojen perässä oltiin, sitä mieltä olen. Toivottavasti muilla on käynyt paremmin, enkä tosiaan sano että kaikki yritykset ovat tälläisiä :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, harmi että sulla on ollut tuollainen kokemus :/

   Poista
 17. perhepäivähoitajan tutkinto
  marienaloe@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Some/digi merkonomilinja olis kyllä ehdottomasti myös mun juttu! :)

  makinen.niina@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Kehitysvamma-alan erikoisammattitutkinto tai mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto kiinnostaisivat kovasti, täytyykin pistää nää korvan taakse seuraavassa yhteishaussa!

  katjaiheikkila@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Some/digi todellakin!! :)

  alina.koskela@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Matkailun ohjelmapalvelut kiinnosti eniten :)
  alina.korte@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 22. Kyllä se olis matkailuala mikä kiinnostaisi eniten! :)

  mimyy93@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Minua kiinnostais Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto.
  texas-86 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Vaihtoehdoista markkinointiviestintä kiinnostaisi eniten! :)

  saarahuopalainen@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Kasvatus- ja ohjausala kiinnostaisi eniten ja sieltä lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinto.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 26. Myynnin ammattitutkinto kiinnostaisi :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 27. johtaminen ja esimiestyö kiinnostaa sekä logistiikka :) niina.koistine@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Hei..minua kiinnostaa mitä laatua noi kukat on... :-)

  VastaaPoista
 29. Minä olen ollut jo melko pitkään työelämässä, vakityössä. Jos nyt lähtisin uudelleen kouluttautumaan, valitsisin ehdottomasti matkailualan. Lemppariharrastus tuo matkustus! :)
  pienet.suloisuudet@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Kehitysvamma-alan ammattitutkinto :) Sos. ja terveysala ehdottomasti kiinnostaa.
  elinavilhelmiina@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Yrittäjyys ja innovuus. sannikas15@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Kauneuden merkonomi noista vaihtoehdoista olisi mun juttu :)
  saya
  sayav(at)hotmail.fi

  VastaaPoista
 33. Matkailuala ois eniten kiinnostava!:-))

  hamakatja@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Markkinointi kiinnostaisi, mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 35. myyntiä tai yrittäjyyttä
  t. Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 36. Mua kiinnostaisi näistä vaihtoehdoista ehdottomasti eniten ympäristöala ja sieltä tarkemmin ympäristöalan erikoisammattitutkinto. :)

  -justiina (justiina.p@luukku.com)

  VastaaPoista
 37. Moi! Tiiäkkö koska tuo yhteisö viestintä menee kauppakorkeakoulun alle? Ja tuleeko susta KTM?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat