tiistai 18. lokakuuta 2016

YLPEÄ OMASTA KROPASTA

aqwert-4 aqwert-2
En oo koskaan yrittänyt varsinaisesti laihduttaa tai treenata jonkun tietyn ohjelman mukaan saadakseni tietynlaisen vartalon. Joskus ehkä yläasteella(?) sain muualta kovaakin painetta omasta kropasta ja ulkonäöstäni ja niiden lamaannuttamana vähensin herkuttelua, tein pieniä muutoksia esim jätin juuston pois leivän päältä, koska yksinkertaisesti vain tuntui "väärältä" syödä kun koin, etten kelpaa ehkä muille tai näille tietyille ihmisille. Ja silloin kyllä laihduinkin ihan selvästi, mutta se on ollut ainoa kerta koko elämäni aikana.

Oon ollut aina sen verran mukavuudenhaluinen ja ruokaa rakastava tyyppi, etten oo pystynyt minkäänlaiseen itsekuriin asiassa, vaikka useita kertoja oon muka päättänytkin alkaa vähän katsomaan syömisten perään. Silloin nuorempana kun tuli kuitenkin urheiltua "tosissaan" ja oltua urheilulukiossa niitä treenejä tuli ihan itsestäänkin, etten varmaan senkään takia oo yrittänyt kovin paljoa vaikuttaa omaan urheiluun tai lisätä sitä kun sitä on jo itsestään ollut välillä ihan liikaakin.

Nyt kun oon alkuvuodesta asti syönyt migreeniin beetasalpaajaa oon huomannut sen vievän treeni-innon melkein kokonaan. Lääke kun vähentää sydämen työmäärää niin en saa sellaista energiaa ja tehoa, jota mielekkään ja hyvän treenin vetämiseen tarvisi ja toisaalta sykkeiden nousu tuntuu siltä kuin kipuaisi portaita sairaana. Tiedätte varmaan sen tunteen, kroppa on tavallaan tosi väsynyt ja sykkeet taivaissa pienestäkin ponnistelusta - eikä mitenkään hyvällä tavalla. Se varmaan vaikuttaa paljon myös mieleen ja treenifiilikseen, kun kroppa tuntuu sanovan vastaan ikäänkuin, ettei ole hyvä rasittaa itseään liikaa vaikka kyseessä olisikin ihan kevyt suoritus..

aqwert-3
Monta vuotta oon miettinyt ja usein kirjoitellut, että pitäisi vähentää herkuttelua pääosin terveyssyistä, sillä kaikesta syömisestä huolimatta mun kroppa ei vaan lävähdä sellaiseen kuosiin, että se häiritsisi mua ja sillä tavoin motivoisi johonkin. Välillä oon onnistuneesti vähentänytkin ja varsinaisen urheilun lopetettua harrastanut liikuntaa hetkellisesti enemmän, mutta ne on olleet sellaisia kausia, jotka ovat onnistuneet vain siksi, kun siltä on tuntunut. En oo koskaan saanut pakotettua itseäni treenaamaan tai syömään terveellisesti, ellen ihan oikeasti oo halunnut sitä.

Oon jo useamman vuoden ollut käytännössä kokoajan sellaisessa kropassa ja painossa, joka on tullut tavallaan luonnostaan ilman, että oon miettinyt tai yrittänyt puoliväkisin syömällä tai treenillä muokata sitä johonkin suuntaan. Viime talven jälkeen en oo urheillut oikeastaan edes mainittavaksi asti ja nyt loppukesästä aloin huomaamaan pientä löystymistä kropassa, lihasta on alkanut häviämään ja kroppa muuttumaan kokonaisuudessaan pehmosemmaksi vaikka rasvaa mulla on aina ollutkin. Nämä kuvat esimerkiksi ovat keväältä ja ainakin omaan silmään näytän pienemmältä ja kroppa kiinteämmältä.

Kyllä se välillä vähän harmittaa, mutta enemmän ehkä kuitenkin se, että liikunta on jäänyt tosi vähälle tai melkeinpä olemattomiin. Tykkään siitä kun lihakset on vähän jumissa, tuntee että on tehnyt jotain ja ihan niiden olemassaolon huomaa aivan erilailla :D Sitä on vähän ikävä monesti, vaikka tällä hetkellä oonkin aivan totaalisessa kokovartalojumissa viime torstain futispelien sekä viikonlopun kahden squashpelin jäljiltä. Milloinhan tällainen tilanne on ollut viimeksi..? Ja hitto vie on ollut mukava hikoilla, se on kyllä ihan paras tunne kun on hullu hiki ja kroppa on väsynyt! Sitä fiilistä mulla vasta ikävä onkin ja toisaalta nyt kun sen makuun on taas päässyt tulee varmasti taas lähdettyä tekemään jotain kun vaan pystyn liikkumaan taas :''D

aqwert-1
uimapuku SheIn* (täältä)

Näen asian silleen, että pienellä työllä ja panostamisella treenin ja syömisten suhteen voisin saada 2-3 kiloa pois ja näyttää ehkä hivenen paremmalta ja tuntea oloni himpun verran freesimmäksi, mutta se ois kyllä ihan yhtä tyhjän kanssa :D Tuskin sitä kukaan edes huomaisi ja joutuisin vaan näkemään vaivaa asian suhteen vaikken koe sitä mitenkään tarpeelliseksi. Miksi siis tehdä jotain, josta periaatteessa on paljon haittaa ja mahdollisesti pikkuisen hyötyä jos ollenkaan..? Kyllähän mä siis mielelläni ottaisin pari kiloa kevyemmän kropan jos voisin vaihtaa sen mun "luontaiseksi" painoksi, mutta en mitenkään vois kuvitella tsekkailevani koko loppuelämää syömisiä ja treenejä, jotta se pari kiloa kevyempi kroppa pysyis "väkisin". Vaikkapa häitä varten voisin kuvitella tarkkailevani hetken mitä suuhuni laitan ja vetästä lenkkarit jalkaan muutaman ylimääräisen kerran, mutta ihan muuten vain sellainen projekti tuntuu melko turhalta vaadittavaan työmäärään ja mahdolliseen ressaamiseen nähden.

Kun multa kysytään missä vaatteissa tunnen oloni itsevarmimmaksi/seksikkäimmäksi niin vastaus on ihan ehdottomasti alusvaatteissa tai ilman vaatteita. Koen näyttäväni ja vielä enemmän tuntuvani hyvältä enkä koskaan oo kokenut, että joku pitäis mua viehättävämpänä jos oisin vähän laihempi.

Näin pitkästä aikaa itseni treenikamoissa kun oltiin viikonloppuna pelaamassa sitä squashia ja huomasin, että oon kyllä pehmentynyt ja saanut vähän painoa (siis oikeasti aika vähän, pääosin kropan muoto/koostumus muuttunut). Mietiskelin siinä hetken asiaa ja yritin hakea sitä fiilistä, että haittaako tämä nyt jotenkin, mutta en oikeastaan löytänyt sitä. Tässäkin asiassa huomaan kasvaneeni vaikka oonkin suhtautunut aina omaan kroppaan ja painoon tosi terveellä tavalla niin itseni kuin muidenkin mielestä.

Näissäkin kuvissa pikkuisen liian pieni uikkari puristaa vyötärölle tuollaiset minimakkarat ja mun fiilis on niistä jostain kumman syystä sellainen, et onpas ihanan normaalia :'D Oikean kokoisella uikkarilla tai erilaisella asettelulla tai asennoilla niitä ei näkyisi, mutta musta on jotenkin ihanaa laittaa tällaisiä kuvia ja olla jotenkin oudosti jopa ylpeä siitä, että minimakkarat pääsi esille :DD

Vaikka oonkin puolen viikon sisään vetäny puoliksi 9 eurolla irtokarkkeja, paketin jäätelöä ja kaksi pellillistä pannaria niin mun syömiset on oikeasti muuttunu tosi paljon parempaan suuntaan ihan itsestään, mutta kirjoitan niistä joskus lisää! Nytkin napostelen mielummin Foodinin inka-marjoja, vaikka karkkipussin jämät ois tuossa vieressä..

50 kommenttia:

 1. Tosi motivoiva teksti ja kauniit kuvat! Moni saisi ottaa sun asenteestasi mallia.:)

  VastaaPoista
 2. Voi että, miten hyvältä sä näytät! Kyllä tossa kropassa on syytä ollakin ylpeä kropastaan :-)

  Ja mun piti kommentoida sulle silloin, kun snäppäsit migreenistä ja sen aiheuttamasta jatkuvasta väsymyksestä. Se oli ihan kuin mun suusta sanottu, että "muut ihmiset on kaheksan tuntia töissä" ja miten toi määrä vaikuttaa migreenistä kärsivään. Joutuu jatkuvasti tulla kotiin lepäämään, koska jos elämä on liian kiireistä, niin heti sattuu päähän. Mulla on tosi paha migreeni ja sen takia elämä on joka päivä taistelua, estolääkkeistä, kipulääkkeistä ja lihasrelaksanteista huolimatta. Sitä ei kovin usein näe somen puolella, että millasta se kipu oikeesti on, mutta sun snäpit tsemppas mua ees vähän. Tunsin lohtua, etten oo yksin tän ongelmani kanssa ja jos joku toinenkin on jatkuvasti tietyllä tavalla väsynyt migreenin vuoksi, niin mäkin voin olla ihan hyvällä omatunnolla väsynyt. Oon välillä syyllistänyt itteäni, että miksen jaksa tehdä jotain ja miksi "pilaan" aina kaiken saamalla migreenikohtauksen. Oli kyse sit kivasta näkemisestä kavereitten kanssa tai jännityksestä ennen työhaastattelua, niin se migreeni pamahtaa satavarmasti... Ärsyttää ihan mielettömästi sanoa jatkuvasti poikaystävälle, että "hei olis yks juttu, vaikka meiän pitäis olla jo menossa, kun mulle tuli migreeni ja en oikeesti pysty lähtemään". Vaikka tärkeimmät läheiset ymmärtääkin tän sairauden kamaluuden, niin silti musta on tuntunut, ettei muut oikeesti ymmärrä. Mutta joo, pointtina oli se, että kiitos kun snäppäsit aiheesta ja kerroit enemmän siitä hermoratahierojasta (?). Mäkin kävin osteopaatilla ja naprapaatilla, molemmissa kerran, mut en oikein tiedä oliko niistä hyötyä! Oon lukenut sun migreenipostaukset moneen otteeseen ja vitsit, ymmärrän sua kyllä täysin. Tsemppiä sulle sen kanssa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! :) Eniten oon ylpeä siitä, että osaan olla tyytyväinen siihen mikä tulee luonnostaan vaikka se ei kuitenkaan ole ihan sellainen "unelmakroppa", vaikka kuin monella ihmisellä sellaista edes on OIKEASTI.. :D Kuvat on poseeraukset on vaan niin eri asia..

   Ja kiitos tuosta jälkimmäisestä, vaikka tosi harmihan tuollaista on kuulla :( On se vaan jännä miten paljon tällainen rajoittaa ihan normaalia elämää.. Tuntuu myös, että sellainen rytmi tekemisiin ja asioihin kärsii todella paljon.. Yllättävän moni muuten laittoi vastaavanlaista viestiä niihin snäppeihin silloin, että kyllä vastaavia kokevia ja ymmärtäviä ihmisiä löytyy yllättävän paljon varmaan, vaikka monien kohdalla siitä ei tiedäkään. Veikkaan, että munkin tutuista suurin osa ajattelee mun vaan olevan jotenkin laiska tai saamaton vaikka sinällään ääneen oon puhunutkin näistä jutuista. Ei sitä kuitenkaan vaan pysty ehkä ymmärtämään jos itellä tai jollain lähimmäisellä ei oo ollut samanlaista ja kyllähän itsekin monesti vaan sivuutan asian entä alan taas miettimään ja ahdistumaan asiasta kunnon vastauksella miksi en oo taas oikein saanut mitään aikaan..

   Musta tuntuu, että hermoratahierojalta ja siellä käydessä kropan tuntemuksista on ymmärtänyt ainakin jotenkin mistä nämä hyvin mahdollisesti johtuu (voihan ne johtua myös jostain muusta) ja se helpottaa kun saa edes jotain järkeä koko touhuun kun onhan tämä tosi turhauttavaa. Ootko koskaan kokeillut beetasalpaajia? Mikään muu ei oo koskaan toiminut mulla yhtä hyvin ja nyt jopa vanha kohtauslääke toimii kun ennen söin pelkästään sitä, mutta yksinään ei auttanut puolillakaan kerroista vaan pitkitti vaan kipua... :D En tiiä noista hoidoista, mutta kyllähän monet hoidot ilmeisesti tarvis useamman kerran..? Mutta onhan se kallista hommaa käydä varsinkin vaan kokeilemassa josko joku auttais jos sitä ei konkreettisesti huomaa. Onneksi tuo hermoratahierojalla käynti on suht edullista ja huomaan sen auttavan niin ei haittaa omista vähäisistä rahoista laittaa siihen ja onhan se tavallaan myös vähän pakko, että saa tehtyä normaaleja elämiseen kuuluvia asioita..

   Isot tsempit myös sinne!<3 Toivotaan, että tähän asiaan löytyis joku ratkaisu niin ei tarvis kipuilla tai tuntea elämän valuvan hukkaan..

   Poista
 3. Aivan sairaan upeita kuvia ja tosi ihana teksti! Naisten pitäis olla itsevarmempia. Just näin.

  x Charlotta / http://charlottaeve.com/fi

  VastaaPoista
 4. Siis sä näytät ihan törkeen hyvältä! Upeita kuvia, upea kroppa ja toi uimapuku korostaa vielä niitä parhaita puolia ;) Ylpeä saat olla omasta kropastasi!

  VastaaPoista
 5. Niin niin niin niiiiin upea sinä, ja toi itsevarmuus! Huhhuh, oot niin ihana! :>

  essi-bltn.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Tosta kropasta saa kyllä ollakin ylpee! Tiiätkö, kun on sellasia mimmejä, jotka vaan näyttää aina hyvältä oli päällä mitä vaan - sä oot mun silmään kyllä aina sellanen. Uskon, että toi rakkaus omaa kroppaa ja ulkonäköä kohtaan välittyy muille ja sitä kautta näyttää myös muiden silmään aina hehkuvalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispa moni muukin omasta kropastaan! Haha tiedän kyllä, huippua jos näät mut sellasena! :D Itse oon kans sitä mieltä, että sellainen hyvä olo ja itsevarmuus välittyy tosi helposti jos sitä löytyy ja se saa vaatteet ku vaatteet tai lookin ku lookin näyttään hyvältä 8) Kiitos kovasti Milka :')

   Poista
 7. Upeita kuvia ja aivan loistava teksti! Tykkään sun asenteesta :)

  Mäkin olen syönyt migreenin estolääkkeitä jo yli 7 vuotta, ja aloinkin miettimään, että siitähän saattaisi johtua myös mun väsymys, jota tuntuu olevan usein ilmassa, vaikka kuinka olisi nukkunut hyvin ja levännyt. Tosin tuo beetasalpaaja on pelastanut mun elämän, koska nuorempana kärsin migreenikohtauksista päivittäin ja se oli yhtä helvettiä. Migreenin estolääkkeiden ansioista mulle pamahtaa migreeni enää vain kerran kuukaudessa tai jopa harvemmin. Joten saan olla tosi onnellinen ja kiitollinen. Väsymys kyllä välillä painaa, mutta ehkä siihen vaikuttaa myös syömiset ja työrytmi, joka mulla tuntuu yrittäjänä välillä paisuvan 24/7-linjalle. Eli tuskin tässä nyt ihan voin "syyttää" pelkästään beetasalpaajaa, mutta on silläkin varmasti pieni vaikutuksensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Mia! :) Onneksi nyt kuitenkin on harvemmin kohtauksia, vaikka onhan tuo silti aika paljon kun kuitenkin jatkuvasti syö lääkkeitä yms. Itselläni on migreeniä kans aikalailla samallaisin aikavälein, mutta nykyisin jostain syystä melkeen päivittäin meinaa puristaa ja painaa niskaan, hartioihin, lapoihin ja kallonpohjaan ja on sellaisia päiviä, ettei oikein saa tehtyä mitään kun on niin vaikea olla ja pelottaa, että migreeni iskee jos tekee mitään varsinkaan koneella ja koneellahan mun kaikki hommat on oikeastaan..

   Syömiset ja työrytmi kyllä vaikuttaa varmasti, varsinkin kun yrittäjänä teet hommia.. Toivottavasti niihinkin tulisi hyvä jaksotus ja helpottaisi väsymykseenkin :) Itsellä on väsymystä ollut about 6 vuotta, että omalla kohdalla se ei ainakaan johdu beetasalpaajasta.. Onneksi tuo auttaa migreeneihin sullakin ja tsemppiä jatkoon!<3 "Ihanaa" kuulla muidenkin kokemuksia aiheeseen liittyen, vaikka tosi ikäviä asioita ovatkin..

   Poista
 8. Jos mulla olis tollanen kroppa ku sulla ni olisin enemmän ku tyytyväinen :) oot täydellinen !!! T. Sanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaishan se olla tyytyväinen erilaisellakin kropalla, ei tyytymättömyydestäkään mitään hyötyä ole! :) Kiitos Sanni!!

   Poista
 9. Ihana Anni, pääs pieni hihitys kohdassa 'minimakkarat' :D Oot kyllä edelleen ihan törkeen hyvän näkönen, sun kroppa onkin #bodygoals! Lihasta, mut kivasti sit jotain pehmeetäkin. Itelläni on tällä hetkellä hiukan liikaa sitä pehmeetä eikä siitä voi syyttää kun motivaation puutetta. Ois salikortti, tietäsin mitä pitäis siellä tehdä ja miten pitäis syödä, mutta mieluummin käytän aikani tällä hetkellä johonkin muuhun. Pari kiloa onkin jo tippunu kun on alottanu taas säännöllisen kävelyn ja pyöräilyn lähinnä selän takia, se saa nyt vielä buustia miehen kanssa yhessä (!!!) aloitetusta herkkulakosta jolle päätöspäivää ei oo vielä asetettu.

  Välillä kyllä kaipaan liikuntaa ja niinä kertoina kun saan itteni salille asti rakastan sitä tunnetta kun lihaksiin koskee ja saa painaa niin lujaa kun pystyy. Myös se seuraavan päivän jumi on aika jees :D Sitä en kuitenkaan kaipaa, että ryhmäliikuntatunneilla kun olen nyt pulleampana käynyt, en ole pysynyt entisessä omassa tahdissani. Pää jaksaa vielä, mutta kroppa alkaa sanomaan vastaan. Kyllä se siitä taas pienin askelin, ei tässä ole mihkään kiire :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, no mutta nuohan on tuollaset minimakkarat! :-D Turha siitä on ainakaan liikaa stressiä ottaa, se ei ainakaan tuota hyviä ja toivottuja tuloksia ja elämänlaatua ainakaan! Aika kova jos yhdessä ootte saanu aloitettua tuollaisen, yhessä tehdyt muutokset ja päätökset tuntuu pitävän monilla aika paljon paremmin entä ne itsekseen tehdyt! :D Kiire ei oo mihinkään, siinä oot ihan oikeassa :)

   Poista
 10. Oot niin ihana! Inspiroiva ja kaunis kun mikä! Ja toi asnne...Aivan mahtava <3

  VastaaPoista
 11. Mun mielestä näytät paitsi todella todella hyvältä. Ei tuosta vois muuta ollakaan ku olla ylpeä, kaunis ja terve esikuva aikana jolloin leikelty/anorektinen/photoshopattu (nais)vartalo tuntuu olevan normi. Yes please!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) "Terve" on kyllä just sellainen kuvaus, jolta haluankin näyttää :) Vaikka joskus tuliskin pidemmän aikaa treenattua enemmän ja herkuteltua vähemmän, niin silti haluaisin aina näyttää terveeltä! Viimeaikoina on tullutkin pohdittua tyyppien kans tuota leikeltyä ja muokattua vartaloa ja ulkonäköä, voisin ehkä kirjoitellakin aiheesta :)

   Poista
 12. Siis oot aivan tajuttoman upee nainen!! Kadehdin sitä, et voit syödä kaikkia herkkuja ja silti näyttää tuolta <3 mun mielestä treenin täytyy lähteä siitä, et sitä itse haluaa tehdä. Joskus voi olla kausia, ettei innosta, mut uskon et sullakin tulee vähintäänkin Rockyn takia liikuttua paljon anyways. Tällaiset postaukset on ihanan inspiroivia ja toivon, et kaikki vois ajatella noin terveesti itsestään. :) ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No entäs sinä siellä sitten! :D Sun kroppaa tulee kyllä ihastelua nykyisin käytännössä aina kun sitä jossain näkyy haha :'D Itse en kyllä sais itseäni yhtä hoikkaan kuntoon ja yleensä tykkään, et on vähän enemmän rasvaa, mutta siitä huolimatta sun kroppa on nyt yks niistä, joita kattelee mielellään ja yks parhaista mitä tällä hetkellä tulee seurattua/nähtyä somekanavissa :) Ois kiva jos kirjoittaisit treeni- ja syömisjutuista ja ajatuksista niiden suhteen, aina mielenkiintoista lukea varsinkin kun sunkin kropassa on nyt tapahtunu muutosta!

   Ja joo toki tulee Rockyn kanssa liikuttua ja muutenkin tehtyä jotain pientä silloin tällöin, että enhän mää aivan sohvaperuna ole vaikka nykyisin sitä harrastankin paljon enemmän verrattuna aiempiin urheiluvuosiin :D Siitä syystähän tää nykyinen urheilu tuntuu aivan olemattomalta kun on tottunut urheilemaan niin paljon enemmän ja useammin :) Helpompaa kun ei ainakaan tällaisesta asiasta tarvi huolehtia ja stressata, voi keskittyä muihin asioihin<3

   Poista
 13. No moro mikä muija!! Täys kymppi <3

  VastaaPoista
 14. Oletpa upea! Itse en tarkkaile syömisiäni ulkonäön takia (pidän itsestäni juuri tän painoisena!), vaan lähinnä juuri terveyssyiden takia. Kannattaa kahtoa dokumentti "that sugar movie", itse sen jälkeen tajusin, että hitsi vie, niin hyvältä kuin se makea maistuukin, niin ei se vain kropalle hyvää tee: syöpäriski kasvaa, kropassa on koko ajan tulehdustila, diabetes/sydän/verisuonitautiriskit/riippuvuus, vastustuskyky heikkenee, ylipainon riski kasvaa yms.. Näin vain muutamana esimerkkinä! Mutta itsekin herkuttelen edelleen (toisinaan paljonkin) ja en tunne siitäkään huonoa omatuntoa. Mutta olen oppinut myös herkuttelemaan keholle paremmilla tuotteilla ja suunnannut makuaistia pikkuhiljaa sinne suuntaan. Myös veganismin kautta olen saanut omalle keholle parempaa oloa, vaikka siis ulkonäöllisesti en sitä missään nimessä halua muuttaa! :) Mutta loppujen lopuksi tärkeintä on viihtyä just siinä omassa kropassa ja laatia itselle sopiva ruokavalio, joka tukee omaa jaksamista. Suurimmalla osalla tähän itselle sopivaan ruokavalioon varmasti kuuluu herkuttelu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pitääpäs katsoa tuo! Koetko, että syöt nyt paremmin ihan itsestään vai joudutko miettimään terveyssyitä kuin paljon ja tekemään päätöksen sen pohjalta? :) Itsekin oon huomannut, että makuaisti tai joku on muuttunut ja nykyisin monet vanhat herkut tuntuu tosi ällömakeilta ja "tunkkasilta" kun on nyt syönyt pääasiassa paljon freesimpiä herkkuja ja ruokaakin paremmin :) Jaksaminen on kans hyvä pointti, syömiset kun vaikuttaa siihenkin tosi paljon! Kiitos mielenkiintoisesta näkökulmasta ja kommentista :)

   Poista
 15. Ihan mahtava asenne, ja mieletön kroppa ! U go girl ♥

  VastaaPoista
 16. Oot hurjan rohkea kaikin puolin! :3 Tuo on tosiaan tärkeä pointti, että tuskin kukaan pitää ketään mitenkään vähemmän viehättävänä vaikka painoa olisikin pari kiloa "ylimääräistä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, itse koen olevani enemmänkin terveen itsevarma ja tasapainoinen (henkisesti siis) :D! Mutta ymmärrän mitä tarkoitat, kiitos<3 Ja oman käsityksen mukaan vähissä rasvoissa oleva kroppa ei oo se miellyttävimmän tuntoinen vaikka saattaisikin jonkun mielestä näyttää paremmalta :)

   Poista
  2. Joo, tasapainoisuus näkyy myös ulospäin mutta tarkoitin kuvien kanssa tämän tyyppisen postauksen tekemistä yleensäkin. Arvostan kovasti rehellistä ja jotenkin luontaisesti tulevaa tekstiä ja perustelua! :)

   Poista
  3. Niin ajattelinkin! :) Hyvä kuulla tuollaista, itselle perustelut ovat tooodella tärkeitä varsinkin jos joku kyselee niiden perään :) Se on myös hyvä aika alkaa miettimään miksi jostain asiasta on jotain mieltä jos ne perustelut ei oo heti valmiina mielessä.. Mahdollisesti loistava itsetutkiskelun paikka siis!

   Poista
 17. Harmi kun ei ollut kuvia lisää:)

  VastaaPoista
 18. WAU! Upea kroppa ja sun asenne on ihailtava <3

  VastaaPoista
 19. Anni oot upea just semmosena kun oot❤️

  VastaaPoista
 20. Oot kyllä upea mimmi! <3_<3
  Toivon, että joskus voisin itsekkin suhtautua painoon/ulkonäköön noin terveellä tavalla. Jotenkin oon aina pelännyt jokaikistä makkaraa ja ihopoimua ja kaikkea, joskus yläasteella koitin niin esittää että en välitä vaikka muut kommentoiskin isoa pyllyä (joka ei kyllä oikeesti ees ole iso :'D) tai reisiä, mutta jotenkin tälleen iän myötä oon tullu vaan paljon herkemmäksi asian suhteen.. Epäilen kyllä että yks iso syy tähän on tää valloilla oleva "fitness"buumi, joka tuutista tulee mimmien kuvia joilla on jäätävät vatsalihakset ja pylly ja rasvaprosentti alle 10, tiiän ettei kukaan voi näyttää siltä aina, eikä näytäkään, ja silti aina kattoo niitä kuvia niin kadehtien... Vaikka toisaalta mun mielestä jokainen keho on kaunis, kun sitä osaa oikein kantaa. En tiiä että onko tässä kommentissa ennää päätä tai häntää, mutta jospa sitä joskus osais olla ylpeä itsestään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora!!<3:) Kyllähän se varsinkin nuorempana tuntuu kun muut sanovat. Varmasti se tuntuisi vieläkin edes vähän pahalta jos pääasiassa "palaute" ei olis niin positiivista - vaikka kuinka terveellä ja hyvällä tapaa siihen itse suhtautuiskin :( Kuvat on kyllä jännä asia :D En tiiä näitkö snäpistä sitä kun mietin sitä kuinka näytän paremmalta vanhoissa kuvissa ja olin suunnilleen kateellinen miten oon joskus näyttänyt niin hyvältä :D Kuvat on kyllä petollisia kun niissä on vain se yks panostettu ja yleensä paras mahdollinen hetki :) Susta ja sunkin kropasta sais vaikka heti otettua oikealla valaistuksella ja vaatteilla sellaisen kuvan, että olisit silleen "woou, näytänkö muka noin hyvältä??" ja sille omallekin kuvalle ois helppoa olla "kateellinen" koska se näyttää niin hyvältä vaikka se on se ihan sama kroppa kuin se millä löhöää kotisohvalla :D Pöh olipa vaikea selittää, toivottavasti tuosta nyt ottaa jotain selvää! Itsensä hyväksymiseen auttaa varmaan paljon myös se kun itse ymmärrän tuon äsken selittämäni jutun kuvien takaa niin en koe tavallaan yhtä suurta painetta niistä upeista kuvista, joita joka tuutti on täynnä, koska tiedän helposti saavani itsestänikin samanlaisen kuvan vaikka oon ihan tavallinen tallaaja ja armoton pullahiiri ;)

   Poista
 21. sulla on upea vartalo! oot esimerkillinen nainen.

  mä oon itse viime aikoina oppinu huomaamaan, että mun kroppa on aika hyvännäkönen, vaikka mäkin olen vähän pyöristynyt. mä oon ihan samanlainen, en löydä motivaatiota rajottaa mun syömisiä, varsinkaan kun on mahdollista syödä kaikkea ihanaa! ;-p
  mutta juttu mikä mua haittaa, on se että mun kasvot on pyöreät, vaikka kroppa on melko hoikassa kunnossa... pitää vaan opetella hyväksymään sekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3! No niimpä, miksi ruoka on niin hyvää?! :D Tuo on kyllä niitä juttuja, joihin ei kai oikein voi vaikuttaa mitenkään.. :/ On mussakin paljon juttuja, jotka vois mielellään olla vähän erilailla, mutta ei ne enää häiritse mitenkään ja on vaan osa mua, that's it :) Tietty kans meikillä (varjostuksilla yms) pystyy vaikuttamaan kasvojen malliin suht helpostikin! Mutta eihän se auta tiettyihin juttuihin kun vaan hyväksyä ne :) Ihana kommentti ja eiköhän se siitä pian kun oot huomannut kropankin näyttävän hyvältä<3

   Poista
 22. Haha, tuo sinun tämänhetkinen kropan kuosi on minulle vain kaukainen haave ainakin tällä hetkellä. Joten hyvänen aika, ole tyytyväinen tuohon, äläkä etsimällä etsi pikkumakkaroita, kun ei niitä kukaan muu huomaa kuin sinä. :D Upea vartalo sinulla on!

  Minä haluaisin olla samanlainen, syödä herkkuja niin paljon kuin mieli tekee, mutta en voi, sillä vaaka näyttää niin karmivia numeroita. En luontaisesti pidä liikunnasta tai haluaisi katsoa niin tarkkaan, mitä suuhunsa laittaa, mutta peilikuva pistää motivoimaan. Ja sitten kun tulee vähän edes kevyempi olo, huvittaa jatkaa sitä. Jättää kaikki herkut pois arjesta, olla syömättä leipää kuin iltapalalla tms. Siitäkin oppii löytämään mielihyvää, kun ei tarvitse syödä niin paljoa ja olo on paljon pirteämpi, kun ei ole syönyt niin paljon kaikkea epäterveellistä. :)

  Mitään huippukuntoa ja laihuutta en tavoittele, mutta haluan saada itseäni vähän kevyempään kuntoon ja syödä terveellisemmin siksi että jaksan arjessa paremmin. :) Ja sinä selkeästikin jaksat elää hyvin arkeasi, joten sinun ei kannata syömisiäsi liikaa miettiä. Sen kun nautit elämästä ja herkuista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, sillä koko postauksen otsikkokin oli "ylpeä omasta kropasta" - eli kyllä olen aivan tyytyväinen omaan kroppaani :) En tarkoittanut sitä "minimakkaraa" millään pahalla itseäni (tai ketään) kohtaan, mun mielestä pitäis olla ok sanoa noin vaikka koenkin olevani hyvässä kunnossa ja näyttäväni hyvältä. Jos siinä on jotain ylimääräistä ja se näkyy niin miksi sen automaattisesti pitäis olla huono asia..? Makkaroita on isompia ja pienempiä, pitäiskö mulla olla kuinka paljon enemmän ylimääräistä, että sitä sais tuolleen ohimennen itse kommentoida? :)

   Enkä tarkoita tätä mitenkään ikävästi tai kärkkäästi vaikka ehkä kuulostaa vähän siltä, aidosti vaan kiinnostuin aiheesta :D Vaikka en usko sunkaan tuota niin konkreettisesti edes tarkoittaneen, mutta silti mielenkiintoinen ajatus.

   Kyllähän liikunta vaikuttaa tosi paljon asiaan ja tuo kun kaikki sujuu hyvin, se motivoi kyllä kaikista parhaiten jatkamaan hyvällä linjalla! Kun sen alkukankeuden syömisten ja treenien suhteen sais vaan päihitettyä ja sitten pysyttyä siinä.. Miksi se jossain kohtaa taas menee huonosti syömisen ja liikkumattomuuden puolelle?! :D Tuossakin olisi mielenkiintoinen asia selvittää.

   Mielenkiintoinen myös viimeinen huomio, itseasiassa jaksan aika huonosti arjessani tai koulun ja muiden "velvollisuuksien" kanssa, mutta en usko herkuttelun vaikuttavan siihen, sillä muuten syön aika terveellisestikin ja liikun paljon vaikken välillä pitkiin aikoihin varsinaista hikiurheilua harrastaisikaan :) Mutta totta, ruualla on kyllä iso vaikutus jaksamiseen ja elämänlaatuun ylipäätään! Se ja terveys on ne tärkeimmät syyt miksi kiinnittää huomiota syömiseen ja siihen liikuntaan :) Tsemppiä sinne, toivottavasti onnistuisit ja arjesta tulis kevyempää!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat