sunnuntai 13. marraskuuta 2016

HÄÄKUVIA

hääkuvaus-2
Kesään mahtui upeita morsiamia, mutta tämän kaunottaren rentous ja onni teki omastakin kuvauspäivästä aivan ihanan! Oli kunnon myrsky, tuuli meinas vetää ulkoteltat mukanaan ja sähköt lähtivät, mutta tämä oli vain yhtä naurua koko päivän - mahtava tyyppi!

Juhlakuvien myötä toivottelen myös hyvää isänpäivää kaikille, toivottavasti pääsette viettämään aikaa rakkaiden kanssa tai muistamaan heitä jotenkin muuten :)

hääkuvauss hääkuvaus-5 hääkuvaus-6-tile IDhääkuvaus-9 hääkuvaus-7 hääkuvaus-13 hääkuvaus-11 hääkuvaus-10 hääkuvaus-12 hääkuvaus-15 hääkuvaus-17 hääkuvaus-19 hääkuvaus-22 hääkuvaus hääkuvaus-20 hääkuvaus-24 hääkuvaus-25 hääkuvaus-30 hääkuvaus-29 hääkuvaus-27 hääkuvaus-28 hääkuvaus-26 hääkuvaus-31 hääkuvaus-32


14 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja ihana pari! ♥

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihania kuvia! Oot kyllä tosi taitava. Muistelen joskus että vastasit kerran kommenttiin joka kysy hääpäiväkuvauksen hintaa. Mun mielestä summa kuulosti aika paljolta ja haluaisin kysyä mistä kaikesta se koostuu? :) En millään tavalla halua arvostella sun hinnottelua, otat niin mahtavia kuvia että niistä pitää ehdottomasti maksaakkin! Ihan uteliaisuuttani kysyn kun en maallikkona tiedä valokuvaamisesta oikeastaan yhtään mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuulosti se ennen omaankin korvaan tosi paljolta, mutta sittemmin on lukenut ja kuullut asiasta, niin ei se paljoa olekaan.. Muutenkin yrittäjällä on niin eri kun omasta palkkiosta (ei voi verrata palkkaan) pitää maksaa omat lomat, työtilan vuokrat ja no kaikki käytännössä. Tässä esim aiheesta "summasta maksat itse verosi ja kulusi, kalustosi ja vuokrasi, sekä myös lomasi. Nyrkkisääntönä voi sanoa, että kun poistat palkkiosta arvonlisäveron, jäljelle jäävästä summasta noin puolet jää sinulle."

   Ja itseasiassa pyydän aika vähän verrattuna moneen tuttuun vastaavanlaiseen "sivutoimena" kuvaavaankin! :D Minkähän hinnan oon silloin aiemmin sanonut.. Mutta jos vaikka otetaan tällainen hääkuvaus, joka oli kesällä: kuvasin 9h, matkoihin meni 4h ja pyysin tonnin. En osaa tarkkaan sanoa kauanko käsittelyyn menee aikaa, mutta kuvien valikoimiseen, huonojen poistamiseen, samankaltaisten kuvien karsimiseen, käsittelyyn, niiden eteenpäin saamiseen, siirtäminen turvaan ulkoiselle kovalevylle yms varmaan joku 15h. Jolloin ns tuntipalkaksi jäisi 35e. Tästä sitten verot yms, kamerakaluston kuluminen (eli tästä palkasta pitäisi ikäänkuin saada säästöön uusia välineitä varten), bensat (myös auton kuluminen), kuvankäsittelyohjelman maksaminen (menee 30e/kk), myös pitää ajatella se kuinka paljon omaa aikaa ja vaivaa oon käyttänyt asian opetteluun ja taidon kerryttämiseen - jonka vuoksi mulle maksetaan enemmän kuin jos kuvia ottaisi joku joka ei ole koskaan koskenutkaan kameraan. Toimitan myös käsiteltyjä kuvia puolet/tuplasti enemmän mitä tosi moni valokuvaaja mitä näin keskustelujen ja hinnastojen mukaan oon huomannut.

   Näiden lisäksi vois ajatella nämä, että pitäis tuosta rahasta säästää "lomille", varata sairaspäiville ja muille heikoille hetkille yms.. Oishan näitä vaikka ja millä mitalla, koska palkkio on niin eri asia kuin palkka. Onneksi saan "vähäisen liiketoiminnan" vuoksi tehdä alvittomasti, koska sitten pitäis nostaa hintoja se 24%, koska eihän tosta sitten jäis käteen juuri mitään..

   Eli lopulta kai itselle tuleva raha on mun kohdalla melkeen sama ku jossain kaupan kassalla :D Mutta sinne vaan viiään verokortti ja kaikki hoidetaan mun puolesta kun taas yrittäjä joutuu erilailla tekemään kaiken itse. Vielä kun huomioon ottaa sen, että ns kuka vaan voisi mennä mun puolesta sinne kaupan kassalle, mutta ihan ketä vaan ei voi lykätä tulevana lauantaina kamera kädessä kirkkoon ikuistamaan joidenkin ihmisten mahdollisesti elämänsä tärkeintä päivää.. :) Sen kaiken opetteleluun menis aika paljon kauemmin entä kaupan kassajärjestelmään, eikä visuaalista silmää tai luovuutta löytyis välttämättä sittenkään. Onhan siinä erilailla paine, että kaiken pitää onnistua, pitää olla kuvaamassa vaikka sairaana (kerran oksennellen migreenissä..) ja täytyy olla varakalusto jos jokin hajoaakin yllättäen.. Kaikkeahan sitä on! Noiden verojen, alvien ja yellien lisäksi se oma taito, persoonallinen tyyli ja visio on se mikä maksaa eikä sitä saa ihan samallaisena mistään muualta!

   Toivottavasti tämä selkeytti jotain :D JA vielä kun mietitään sitä, että kuvaukset on yleensä viikonloppuna ja isolta osin ilta-aikaan, jolloin vaikkapa siellä kaupan kassallakin se palkka on normaalia parempi.. Kuulostaako vieläkin kalliilta? :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat