tiistai 15. marraskuuta 2016

LOFOOTIT - ENSIMMÄINEN YÖ

lofootit-6-004 lofootit-1-001 lofootit-2 lofootit-5-003 lofootit-3-002 lofootit-7 lofootit-8-005 lofootit-12 lofootit-9-006 lofootit-11
Ennen Lofootteja mua jännitti hirveästi onko mulla oikeanlaista vaatetta ja tarpeeksi, tarkoitus kun oli nukkua kaikki yöt teltassa. Ensimmäisenä yönä pystytettiin teltat näihin upeisiin maisemiin! Upean väristä vettä, idyllisiä punaisia taloja sekä pilviharson ja usvan peittämiä vuorenhuippuja - mitä muuta siinä vois enää edes toivoa?

Yritettiin kyllä alkaa nukkumaan, mutta varsinkaan telttakaveri ei maltettu nukahtaa ennen "auringonnousua", joten valvottiin siihen asti, oiskohan aurinko noussut vuorten takaa aina joskus 4 aikaan..? Tää tais sitten jäädä aikalailla jokaiselle illalle, kun ne värit ja auringon maalaamat vuorten seinämät olivat yksinkertaisesti niin upeita, ettei niitä vaan voinut jättää välistä.

Ekana iltana mulla meinas olla aika kylmä, oisko ollut tottumattomuudesta, liian vähästä vaatetuksesta ja pääosin pitkässä heinikossa kastuneista kengistä johtuen. Varpaat tais olla vähän jäässä muinakin iltoina, mutta lämpenivät aina tosi nopeasti eikä samanlaista kylmyyttä ollu enää muina iltoina tai sitten siihen oli jokseenkin tottunut jo. Useana aamuna makuupussi ja ylimääräiset vaatteetkin oli pakko heivata pois, sillä telttaan porottava aamuaurinko oli yllättävän hyvä lämmike..

Muistan vieläkin sen lämpimän ja aurinkoisen aamun kun syötiin aamupalaa ja kävin rantakivillä pesemässä jotain siinä niin kauniin värisessä, mutta jääkylmässä vedessä. Silloin oli kyllä vaikea olla hymyilemättä ja niin paljon upeaa nähtävää oli vielä edessä!


18 kommenttia:

 1. On kyllä todella upeen näköistä! Ittestäni on tainnut tulla niin mukavuudenhaluinen, etten telttaan enää hevillä lähde mutta tuollaisten maisemien takia voisikin tehdä poikkeuksen.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä upeempia maisemia on luvassa kunhan pääsen käsiksi näihin kuviin!! :D Itsekin oon tosi mukavuudenhaluinen, mutta kuitenkin nautin hurjasti tuollasesta ja luonnossa olemisen yksinkertaisuudesta ja "ulkomaailman unohtamisesta" :)

   Poista
 2. Oi, upeita kuvia. Lofootit on ihanat! Saariston ja vuoriston kauneus kauniisti yhdistettynä. Jos ilmasto ei olisi vuoden ympäri aika viileä, voisin mielelläni muuttaa sinne. :D On ehkä kaunein paikka jossa oon tähän asti koskaan käynyt. Reissattiin sinne toissa kesänä meidän Pohjois-Norjan roadtripin päätteeksi, ja oli aika kokokohta. Vähän harmi että kuljettiin autolla ja niin pikaseen, ei kaikkea kerennyt ikuistamaan kameraan - tai toisaalta, ne maisemat oli kyllä niin upeat ettei niitä olisi edes pystynyt koko loistossaan tallentamaan. Reine oli kuvauksellisuudeltaan mun lempparikohta sieltä! Kesällä aurinko ei laskenut ollenkaan, se oli tosi hämmentävää ja haastava mennä nukkumaan ollenkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi! :) Muistan ku kattelin niitä sun kuvia sillon ihan kateellisena haha! :D Reine oli kyllä symppis :)

   Poista
 3. Keiden kanssa olit reissussa? :) Miten monta yötä olitte? Olisi kiva jos tekisit tarkemman postauksen, mihin kirjottaisit mitä otit mukaan ja mitä oli sellaista mitä olisi kannattanut ottaa, miten varautua reissuun ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos selaat instasta jotain vanhempia Lofoottikuvia niin oon tägäilly porukkaa! Kuvaajatyypeistä mainittakoon @joonaslinkola ja @wavethatstranger ja sitten muutama ei-kuvaajatyyppi, joilla taitaa olla yksityisiä instatilejä jos oikein muistan.. Aikalailla kaks viikkoa oltiin reissussa ja pääosin kamat oli Joonakselta lainassa, mutta voin yrittää kirjotella mitä nyt mieleen tulee noista mitä sanoitkin :)

   Poista
 4. nää kuvat on aivan MIELETTÖMÄN upeita!! ♥ vau!

  VastaaPoista
 5. Oooh!! Maailma on niin täynnä kauniita paikkoja, pystyisipä niissä käymään useammassa kuin vain pienessä murto-osassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Jännä miten ennen luontoa ei osannut samallain "arvostaa ja ihailla", nyt taas sitten upeat paikat luonnossa on lähestulkoon ainoita asioita, joita reissuillani haluan nähdä :D

   Poista
 6. Upeita kuvia! Mä haluan tuonne! Olen tässä viime vuosina pikku hiljaa toteuttanut kaikkia mun reissu-unelmia, joten pitäähän niiden tilalle saada uusia unelmakohteita, Lofootit taitaa olla yksi niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen suuresti! Ite halusin tuonne pitkään ja oli oikeastaan vielä upeampaa entä odotin :) Etköhän säkin tykkäis!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat