keskiviikko 1. helmikuuta 2017

KIHLAJAISKUVAT LUONNOSSA

kihlajaiskuvat-6 kihlajaiskuvat-1 kihlajaiskuvat-5 kihlajaiskuvat-4 kihlajaiskuvat-7 kihlajaiskuvat-2 kihlajaiskuvat-3 kihlajaiskuvat-9 kihlajaiskuvat-8


11 kommenttia:

 1. Todella tunnelmallisia ja kauniita kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Moi Anni ! Mulla on tulossa kuukauden päästä hääkuvaukset. Aluksi oli tarkoitus ottaa vain hääparista ulkosalla kuvia, mutta kävikin ilmi, että haluavat minut myös kirkkoon kuvaamaan häät. En ole koskaan aiemmin kuvannut kirkossa mitään tilaisuutta, muuta kuin paikaltaan istumalla parit huonot räpsyt.. kysyisinkin sulta vähän neuvoja, kun olet kuitenkin enemmän tehtyt kuvauksia kirkossakin! Ensinnäkin, millainen vaatetus kannattaa olla, että on ns käytännöllinen, koska pääosin siellä kuitenkin ollaan "töissä" ja että pystyy räpsimään huoletta kuvia. Mutta jotta vaatetus olisi myös hieman juhlallinen, sillä onhan kyseessä kuitenkin häät.

  Toiseksi, minua jännittää lievästi sanottuna hieman kirkossa kuvaus.. miten valokuvaajan tulee "käyttäytyä" kirkossa? Tarkoitan siis, onko jokin ehdottomasti kiellettyä? Meinaan, etten sählää ympäriinsä ja "häiritse" tilaisuutta kulkemalla edestakaisin ja räpsimällä kuvia. :D Kamerasta varmaan kannattaisi ottaa äänet pois? Muistaakseni omasssa kamerassani taisi se asetus löytyä.. millaista objektiivia itse olet käyttänyt kirkossa kuvaamiseen? Multa löytyy 18-55mm sekä 70-300mm putket.

  Kiitos neuvoistasi jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa :) Mulla on aina päällä kokomustaa, että oon mahdollisimman huomaamaton. Välillä kuitenkin joutuu käymään lähempänä alttaria ja paria, eikä oo kiva jos pinkkiin pukeutunu kuvaaja vie kaiken huomion ja tallentuu vielä vieraiden räpsimiin kuviin :D Jotain tummaa ja yksinkertasta siis! Ehdottomasti housut niin on helppo liikkua, kyykistellä ja mitä vaan päivän aikana täytyykään tehdä. Mulla itellä on sellaiset siistit, ei ihon myötäset housut, ei siis mitkään farkut - en kyllä nyt osaa yhtään sanoa miksi sellasia kutsutaan.. Mulla ei siis ole niinkään juhlallinen asu, se on siisti ja siitä huomaa, että oon töissä enkä vieraana jos näin vois ilmaista. Ihan pari kertaa oon kokeillu jotain rentoa vähän juhlavampaa mekkoa, mutta ei oo ollu yhtään niin hyvä kuvata.. Ja monesti oon myös kysynyt hääparilta haluavatko he, että laitan jonkun kivan mekon vai tummat siistit housut ja paita. Ei oo koskaan kellekään ollu mitään väliä tuolla :)

   Kannattaa mennä kirkkoon hyvissä ajoin, jotta ehdit jutella papin kanssa, kysyä missä saa kuvata missä ei - yleensä alttarille/papin taakse ei saa mennä, mutta kohteliaisuudesta kannattaa kysyä jos papilla on jotain muitakin toiveita tai vinkkejä. Kannattaa myös pyytää tarkka ohjelma vihkimisestä jos ne kaavat ei oo tuttuja ennestään, niin ei tuu yllärinä että "oho nytkö se sormus jo annettiin" tai ettet missaa kuvaa suudelmasta. Kannattaa myös sanoa hääparille, että kävelee ihan rauhassa tai suudelmankin voi antaa rauhassa, että niitä ehtii kuvata - monilla on jännityksessä aivan älytön kiire :D

   Kirkossa kannattaa yrittää liikkua mahdollisimman vähän, ei siis suhata kokoajan kuvaamaan eri puolilta, vaan käydä kerralla ottamassa kaikki kuvat, joita haluaa vaikkapa edestä oikealta puolelta kuvata. Ja toki liikkua aina ihmisten takaa, mikäli se vain on mahdollista ja joo, ehdottomasti äänet pois kamerasta! Kannattaa ihan ensin käydä ottamassa niitä erikoisempia kuvakulmia tai kuvia sivusta ja sitten keskeltä tai muulta hyvältä paikalta, josta sormukset ja suudelman haluat kuvata, jotta oot jo valmiiksi oikeassa kohdassa ja voit rauhassa odottaa oikeaa hetkeä :) Sen jälkeen voit taas kuvata jotain muuta (muista kuvata myös häävieraita) kunhan palaat hyvälle paikalle ennen kuin hääpari astelee kirkosta ulos.

   Mulla on tosiaan 6d, 24-70mm f/2.8 ja 50mm f/1.4. Pääasiassa käytän vaan 24-70mm kaikessa mitä kuvaan kun 50mm jättää monesti vähän epätarkkaa jälkeä. F/2.8 on vähän siinä ja siinä onko liian pimeä (tai siis oishan valovoimasempi paljon parempi, mutta kyllä tuolla pärjää, koska 6d), onneksi 6d toimii hyvin pimeässä eli pystyy hyvin nostamaan ISO-arvoja, mutta kirkkojen valaistukset ja värit vaihtelee niin paljon, että se on se ratkaiseva tekijä :D Toivotaan, että sulla on valoisa ja vaalea kirkko niin se helpottaa aika paljon! :D Zoomi on kyllä silleen hyvä, ettei tarvitse olla kirkon etualalla tai hääparin iholla kiinni..

   Tässä tuli varmaan paljon kaikkea turhaa ja itsestäänselvää, mutta ajattelin sanoa kaikenvaralta! Toivottavasti tulee hyviä kuvia eikä jännitä liikaa :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! <3 mukava nähdä myös tuttu kasvo, kaunis Assu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai te tunnette, hauskaa! On tää maailma vaan niin pieni :) Kiitos Enni<3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat