tiistai 14. maaliskuuta 2017

CRAZY PLANT LADY AVAUTUU

Varoitus heti alkuun. Mun piti kirjoittaa ihan vaan yks kappale tästä kasviasiasta yleisesti, mutta tää sitten lähti vähän käsistä :'D Oli kyllä pitkästä aikaa taas tosi terapeuttista kirjoittaa tällasta - oikeasti vaan vaahdota tänne sillä vanhalla sekopäisellä antaumuksella haha! Tää on nyt vaan rykästy tähän ja kuuluu varmaan niihin postauksiin, joista kaverit välillä eli ennen sanoo, että tekstiä lukiessa voi ihan kuulla mun äänen pään sisällä..

Miksi mun kasvit ei tunnu pysyvän hengissä? Tai kyllä ne oikeastaan pysyy hengissä, mutta näyttää niin kuolleilta ja karmeilta, että se se on vielä pahempi kuin oikeasti kuolleet kasvit.. Oon yrittänyt kysyä vaikka ja keltä ja aiemmin mummullekin soitellessa hän kysyi jotain "mikä kasvi sulla on tällä kertaa kuolemassa?" :D Ja viestiketjua selatessa löytyi puolentoista vuoden takaa kuva, jossa oon kysyny noista SAMOISTA kasveista??? Miettikää kun ne on jo sillon aiheuttanu päänvaivaa, niin missä jamassa ne nyt on hahhahah.

13054919_956662031068951_40845274_o-side
Eikä siinäkään mitään jos ymmärtäisi mikä on ongelma, mutta kun fiilis on näiden kans sellanen, että onko liian pieni ruukku vai liian iso ruukku, liikaa vettä vai liian vähän vettä, täytyiskö kastella tiheämmin vai antaa kuivahtaa paremmin.. Ei siis mitään logiikkaa tai tietoa! Ja sitten kun vielä kysellään kaikista kirvoista ja juurten madoista vaan en löydä mitään sellasiakaan. Tän hetken tulkinta ja villi veikkaus on, että monilla on ollu liian isot ruukut ja toisekseen pari tuntuu olevan mädäntyny rungosta. Siis oikeesti en tiiä naurattaako vai itkettääkö huomata, että pari noista vaikuttaa oikeesti mädäntyneeltä :D Tuntuu siltä, että miten voi olla näin huono ihminen, ettei osaa hoitaa edes muutamaa kasvia. Tai itseasiassa vielä enemmän siltä, että miten voi olla niin tyhmä, ettei edes tajua mikä menee niin pahasti pieleen.

Jossain vaiheessa nuo vissiin on saanut liikaa vettä kun nyt kerran vaikuttavat vähän mädiltä ellei tämäkin oo nyt ihan väärä tulkinta, mutta sekin tuntuu kummalliselta kun yritän varoa sitä ja kokeilen aina mullan olevan kuivaa ennen seuraavaa kastelua. Ja oon saanut jopa palautetta, että annan liian vähän vettä?? Ota nyt selvää tästä.. Taaaaas toisaalta mun suhde näihin vihreisiin hitaasti mätäneviin paskiaisiin on sen verran intohimoinen, että on hyvinkin mahdollista, että yritän vaan hoitaa näitä jotenkin liikaa. Monesti kun kuulee, että kasvit pärjää parhaiten kun niiden vaan antaa olla ja muistaa kastella tyyliin kahdesti vuodessa...

kasvienhoito-8
Se on jännä miten koen mun koko elämän valuvan hukkaan kun nää kasvit ei oo ihan täydessä jamassa. Tai edes välttävässä jamassa. Ilmeisesti musta on tullu niin crazy plant lady, että nää vaikuttaa mun elämään niin merkitsevästi. Tänään just Rockylta kyseltiin huolestuneena pelottaako sitä, että kasveista tulee mun uusi "lemmikki" ja Rocky unohtuu.. Varsinkin nyt kun oon yrittäny elvyttää paria näistä kavereista ja kiinanruususta leikkasin latvoja veteen, niin nää kaikki näyttää entistä kynityimmiltä ja huonovointisimmilta.. Tuntuu jotenkin, että ihan sieluun sattuu..? Se helpottaa hetkeksi kun esim joku hyvä sarja harhauttaa mun ajatukset hetkeksi muualle, mutta palaa kun huomaan tai muistan nämä kasvit :''D

kiinanruusu
Eli mulla on kiinanruusu, joka on maailman ihanin ja helpoin kasvi <3__<3 Se vaan on ja kun se haluaa vettä niin se nuupahtaa kevyesti. Kun sille antaa vettä se on vartin päästä taas täydessä terässä. Se on varmaan ainoa kasvi ikinä, missä tuntuu olevan jotain logiikkaa. Se on kulkeutunu mummun kautta isälle ja isältä mulle. Kyseessä on kai/luultavasti/ehkä joku maatiaislajike, koska se on erinnäköinen kuin kukkakauppojen kiinanruusut, mutta tykkään tästä paljon enemmän! Ne toiset on ihan tummia ja lehdet kurttusia.. Tää on paljon freesimpi!

Niin ja oloa siis pahentaa se, että tää kiinanruusu eli tää ainoa aina hyvännäköinen kasvi on nyt leikelty eikä edes tää näytä hyvältä tällä hetkellä. On muuten ehkä vähän hämmentävää kun puhun näistä silleen "tää" eikä "se", mutta "tää kasvi" muoto tulee luontevammin siksi, koska oon käytännössä lyöttäytyny kiinni näihin kasveihin XD Onneksi neljä oksaa on vedessä oottelemassa juurten kasvamista..

kasvienhoito-12
Sitten mulla on jukkapalmu, joka on ehkä ollu ärsyttävin kasvi ikinä. Alkuun niitä oli kaks ruukkua, molemmissa kaks runkoa. Ei ollu kauaa kun pentuna Rocky oli kaatanu toisen ja pyörittäny mullat pitkin lattioita. Sitten joskus otin sen pienemmän rungon pois tästä nykyisestä ruukusta, koska se oli kuollu ja oli ollu siellä ruukussa kuolleenaki varmaan jo puoli vuotta kun ootin ihmeparantumista tai enemmän kai se ois joku kuolleista nouseminen ollu..

13054919_956662031068951_40845274_o-side kasvienhoito-9
Ja nyt sit tää näyttää tältä?? En tajua miten voi mennä näin huonoon jamaan mut silti pysyä hengissä? Yleensä kasvit vaan kuolee, mutta mulla ne jää jotenkin kitumaan..? Otin sen maata kohti roikkuneen oksan pois ja sen ja tuon rungon liitoskohta oli ihan mätä.. Mutta miksi nää kaks pientä yrittää tässä edelleen jotain? Ja mitä nää edes on? Ostaessa tässä oli isoja näyttäviä meininkejä ja nyt vaan kaks tällasta pientä? Onko tää nyt yrittämässä uutta heräämistä vai pitäiskö suosiolla heivata menemään?? Ehkä tuo veteen tyrkätty kasvattaa juuret, mutta mites tuo vanha runko..?

kasvienhoito-10
Sit mulla on tää iso kirjovehka, joka on aivan ihana ja joskus näytti jopa tosi hyvältä. Sain sen joltain vieraalta naiselta, joka oli leikannu omaa jättikasviaan pienemmäksi ja tää oli yksi niistä leikatuista osista. Musta tuntuu, että tää pärjäs hyvin siihen asti kun se oli vaan vedessä, mutta nyt se sitten kipristelee tälleen, mikä ei kylläkään oo pahin asia näistä kasveista, MUTTA kun tää on yks lemppari ja ison kokonsakin vuoksi en halua tehä mitään pientäkään muutosta mihin tää sitten kuolis ainakin hoitotaidollisten näyttöjen perusteella..

kasvienhoito-6
Varjoviikuna on vähän kuivahtanu ja just otin siitä irti ylimmät oksat, jotka oli samanlaisia ku kepit, joita heittelen Rockylle ulkona. Eli oikeasti kuivia ja kuolleita :D No ei se vielä mitään, mutta tää edessä oikealla oleva paksu runko on alhaalta ihan mössöä eli ilmeisesti aivan mätä.. Rungosta nyt kuitenkin puskee jotain tervettä oksaa, joten annetaan tän nyt olla vaikka eiköhän tuo rungon ongelma oo sen verran iso, ettei tästä kovin pitkää iloa enää ole..? Tätäkin oon kans yrittänyt kastella vain kun se on kuivahtanut kunnolla ja laittanut vettä lautaselle ja antanut sitä sen verran kun kasvi on itse jaksanut imeä..

kasvienhoito-5
Nää pari on taas jotain epämääräisiä viherkasvimix-löytöjä, joita oon yrittäny googletella tuloksetta. Joten tietääkö joku mitä nämä on? Nää on vissiin vähän kuivahtanu tai kärtsänny joistain kohdin lehtien päistä, mutta muuten all good toistaiseksi..

Muratti voi kans ihan hyvin! Ne tuntuu vaan kuivahtavan ihan hullun nopeaa aivan korpuiksi jos ei kokoajan tarkkaile..

idkasvienhoito-7
Eilen ostin tämän peikonlehden Kouvolasta kun sen 6e hinnalla bongasin. Oon pitkään himoinnu tätä, mutta oon löytänyt vaan joitain 15e hintaisin oksia, joten no thank you. Nyt vaan toivon tämän pysyvän hyvänä! Toisaalta 6e ei oo mikään ylitsepääsemätön sijoitus vaikka saisinkin nauttia tästä vaan joitain kuukausia. Toivottavasti kuitenkin ihan vähintään sen verran :D

Ja ajatelkaa, ennen en oikeastaan edes tienny näiden kasvien nimiä! Ainoastaan tuon kiinanruusun, joka nyt on tuttu kotoa ja ainoa mulla pienestä versosta asti ollut kasvi. Nyt oon selvitellyt näiden nimiä ja hoito-ohjeita ja kaikkea mahdollista! Ehkä oon vaan aikasemmin tehnyt asioita väärin eikä niitä voi enää korjata, mutta jatkossa osaan olla kasvieni kanssa paremmin..? Toivotaan, että se ois sit vaikka niin.

Ja jos siellä on joku, joka osaa antaa neuvoja niin otan niitä vastaan erittäin mielelläni! Tuskin tää hätä ja ahdinko on jääny huomaamatta keltään tänne postaukseen eksyneeltä :'D


16 kommenttia:

 1. Oon ihan käsi kasvien kanssa, joten en osaa sua neuvoa, mutta nyt oli kyllä pakko tulla kommentoimaan, sillä just tällasia postauksia sulta on ollu ikävä!😀 Nää on vaan ihan huippua luettavaa ja näiden takia sun blogi on niin uniikki! 😊 you go girl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla!!!<3 Tätä oli tosi ihanaa kirjottaakkin kun vaan suhas menemään haha :DD Ja tuntuu kans, että sellaset omat kirjoitukselliset jutut tulee esille vaan tällaisissa joita vaan rustaa menemään. Kai sellaisista mietitymmistä kirjoituksista tulee helposti vähän kaavamaisia tai liian ajateltuja, että sellainen rönsyily ja persoona meinaa hävitä tekstistä helposti :D Whiii, kiitos vielä tästä kommentista!

   Poista
 2. Ahahha kuulostaapa tosi tutulta! :D Mulla ei meinaa pysyä mitkään kasvit elossa, pitäis vaan tyytyä kuivakukkiin. Ainoa mikä menestyy on toi tommonen ikean kierrebambu. Se on oikeesti ihan kestokasvi! Se on vedessä pullossa ja oon vaihtanut sen veden tyyliin kerran, ja silti se tunkee aina vaan uutta vartta kohti aurinkoa. Toinen, joka nyt on selvinnyt hengissä jo muutaman kuukauden, on mun spiraalille kiertyvä kaktus, jonka sain joululahjaksi. Tässä mä yritän tulkita kaktuksenhoito-ohjeita, jotta en kastelisi liikaa mutten liian vähääkään... Sillä kun oli kuulema vähän hintaakin, en varmana olisi itse raaskinut ostaa. :s Ihana se on, mutta pelottaa että möhlin tuonkin! Joulukuussa ostin pienen männyn (pinjanmänty tai joku semmonen), jota rakastin ja varjelin, mutta unohdin kai vajaaksi viikoksi ilman kastelua (tai sitten se ei tykännyt talven pimeydestä), koska sen jälkeen se ei kastelusta huolimatta enää elpynyt vaan kuivui vaan pikkuhiljaa ihan käppäräksi. Piilottelin sitä ikkunalaudalla mun mäntyverhon takana (jos se vaikka olis inspiroitunu ja ottanu mallia noista kaikista männyistä tuolla ikkunan toisella puolen) ennenkuin lopulta raaskin heittää pois. :( Haluisin jonkun rönsyävän köynnöskasvin meidän keittiön hyllylle, mutta kun oon tosi huono niiden hoitamisen ja nimien kanssa, en oo kovin pitkälle asian kanssa päässyt. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut ne kierrebambut on oikeesti iha siistejä haha! :D Meilläki on sillon joskus kotona ollu niitä ja pitäis varmaan nyt tänne omaankin kämppään hankkia.... Oon kuullu yllättävän monesti et kaktuksetkin saadaan tapetuksi tyyliin aina - oiskohan siinä sit vaan yksinkertasesti syynä liika kastelu? :D Tosin ehkä parempi et me nyt vaan jätetään välistä nää analyysit näiden näyttöjen perusteella XD Toivottavasti pärjäät sen sun kaktuksen kanssa!! Ja kokeile murattia? :) Musta ne on älyttömän helppoja kun ei vaan anna kuivahtaa ja sen kyllä näkee milloin kuivahtaa! Sitä pitää vaan tarkkailla, koska mun kokemuksen mukaan se ehtii jo parissa päivässä mennä ihan tosi huonoon kuntoon jos on liian kuivana :x

   Poista
 3. Molen saanu piettyä hengissä 3 vehkapalmua! Helpoin kasvi ikinä pitää hengissä kunhan muistaa kastella kerran kahteen viikkkoon ja pitää puolivarjosassa paikassa :D Olen onnistunu tappamaan aloe veran, jukkapalmun ja mitähä näitä on :D Suunnittelin jo tuossa et lähtiskö opiskelemaan puutarhuriksi ihan vaan siksi, että saan piettyä muutki kukat elossa :D

  Tässä vinkki tuolle kirjovehkalle https://www.omakoti.fi/kukkien-kasvien-hoito/kirjovehka-taplakirjovehka/ ja tuo nuo 2 viherkasvimixiä mistä kyselit, et mitä ne vois olla ni ovat trakkipuita =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joooo sellasia oon katellutkin nyt viimekerrat! Vissiin tosi helppoja kun pärjää ihan jossain varjoisassa eteisessäkin :D Oisin niin onnellinen ku musta kasvais vielä joku taikuri kasvien kans.. Lueskelin tuota ja mietin pitäiskö tätä vaan leikata mut se nyt menee aika radikaaliksi kun sanoin ite postauksessa, etten halua tehdä mitään pientäkään ettei tää kuole :----D JA JOO niin on, mitä ihmettä?! :D En oo tunnistanu yhtään. Traakkipuita on kyllä ollu, mutta nekin kuollu :DDD Ne oli sellasia tän jukkapalmun mallisia (sillon ku tää oli hyvässä kunnossa eli vielä kukkakaupassa) ja tää on ilmeisesti supputraakkipuu :) Kiitos ihan hulluna, mukava tietää mitkä nää on!

   Poista
 4. No mut hei sä sentään yrität, ite ostin muutamat kaktukset ja porukat toi rahapuun kun muutettiin tähän asuntoon, kaktukset jotenkin lahos ja rahapuu on vielä just ja just hengissä (ei siinä mitään vartta tai lehtiä oo, pieni runko vaan töröttää). Kaikille ei vaan oo suotu viherpeukaloa, mulle ainakaan :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo! :D Siksihän se toisaalta turhauttaakin... Mutta ilmeisesti nää on tapettu jo ennen tätä nykyistä innostusta ja selvittelyä, joten ei se enää mitään auta näiden tiettyjen kanssa :) Laitappa kuvaa jonnekin tosta sun rahapuusta, kuulostaa loistavalta :'D!

   Poista
 5. Kuulostaa tutulta täälläkin :D Mulla on ollut vaikka kuinka kauan peikonlehti, joka ei vaan kasva. Ostettiin kaverin kanssa samaan aikaan samanlaiset, sillä on kunnon puska ja mulla tommonen säälittävä reppana enkä tajua mikä on vikana. Varmaan mäkin oon yrittänyt liikaa hoitaa sitä.

  Tuosta kirjovehkasta tiedän ainakin, että sitä kannattaa katkoa joskus. Mulla on sellainen, mutta ei oo todellakaan noin vahva runko. Se kasvoi jossain vaiheessa niin korkeaksi, ettei pysynyt enää pystyssä. Leikattua vartta sit vaan juurrutetaan vedessä ja sen multaan jääneen pitäis alkaa tekemään uusia lehtiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiii :DD Mutta se on kans totta, että joillain on vaan yksinkertaisesti parempi asunto kasvien kannalta! Tiedän tyyppejä, joilla kasvit on pärjänny tosi hyvin, mutta eri asunnossa mikään ei vaan pysy hengissä.. Tuollasta oon tälle nyt ajatellutkin ja lueskellut ohjeita :D Ehkä se vaan pitää kokeilla uskaltaa tehdä! Kunhan löydän kunhan työvälineen, millä tän saa katkaistua..... Kiitos vinkeistä!! :)

   Poista
 6. Ihana postaus! Tällaisissa teksteissä sun persoonallisuus tulee upeesti ja värikkäästi esiin. :) Paljon piristävämpää luettavaa kun muut blogit, missä teksti on tosi harkittua ja tylsää. Pidä toi sun tyyli! Tätä lukiessa alkoi naurattamaan ihan ääneen. :D

  T. toinen kasvien tappaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua kuulla, kiitos!! :) Hhahaha.. Onneks en siis ollu ainoa jota nauratti tän kans :DDDD

   Poista
 7. Siis ihan mahtava postaus! :DDDD Täälläkin kasvit kuolee tasaiseen tahtiin, tosin liian vähäiseen kuin liialliseen kasteluun. 8D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhaha loistavaa ;D Ei siis, että kasvit kuolee vaan että tää oli hauska myös joidenkin teidän mielestä eikä vaan mun ku nauru/raivo/ahdinkohepulissa tätä paasasin menemään XD

   Poista
 8. Oon itse etsinyt samanlaisten tummanvihreiden kasvien lajiketta. Ostettu vihermix kasvihylliltä 5e ja epäilen että ne ovat supputrraakkipuita. Olisikohan näin?

  VastaaPoista
 9. Kyllä mää sanoisin, että on just supputraakkipuita! Samat kasvit on edelleen hengissä ja nyt vähän paremmin tunnistettavampiakin :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat