sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

PUNAINEN MEKKO VUOSIJUHLISSA

vuosijuhla mekko-2 vuosijuhla mekko-5 vuosijuhla mekko-8 vuosijuhla mekko-3 vuosijuhla mekko vuosijuhla mekko-6 vuosijuhla mekko-4
mekko SheIn* (täältä)

Meillä oli tosiaan eilen ne vuosijuhlat ja tänään sillis, joten nyt on päässy viettään iltaa erityisen hyvässä seurassa loistavan ruuan parissa, tanssimaan pilkkuun asti ja völläilemään paljussa muun koomaisen juhlakansan parissa joilla vissiin jallupullo kiertää edelleen ainakin näiden iltasnäppien perusteella. Mulla meinas iskeä pieni tuskastuminen siihen, että yleisesti edes ajatellaan, että tämänkaltaisiin juhliin täytyy olla aina uusi mekko. Tai ei nyt uusi, mutta ettei samaa voi käyttää eli monestihan se tarkoittaa uutta. Oon ollu vujuilla kahdesti aiemmin ja niillä kerroilla on ollu päällä Nellyn alennuksista löydetyt 15e mekot, joista toinen on yks lemppareista ja tulee käyttöön varmasti tulevaisuudessakin kun taas toisesta pitäis vaan päästä eroon.

Mua ärsyttää se, että aina pitäis olla uusi mekko vaikka eihän tällaisia mekkoja tule edes käytettyä kovin usein. Typerää, että pitäisi käyttää useita kymppejä aina uuteen mekkoon, jota kenties käyttää vaan kerran tai pari. Vaikka shoppailen ja mullakin on paljon vaatteita, niin tää mekkojuttu se vasta tuhlaukselta tuntuukin. Nimenomaan se, että tuntuu olevan melkeen pakollista hankkia aina joku uusi juttu. Tää nyt sivuaa tätä mekkoaihetta, mutta musta on niin kummallista myös se kun jotkut ajattelevat, että sama vaatekappale ei saa näkyä kaksissa eri asukuvissa. Mitä?? Siis toivottavasti kenelläkään ei oo ihan niin paljoa vaatteita, että jokaisiin kuviin on aina mahdollista valita ihan täysin uudet vaatekappaleet.

Enkä tarkoita sitä, ettäkö uutta mekkoa ei saisi ostaa jokaisiin juhliin vaan sitä, että se tuntuu olevan jotenkin pakollinen juttu. Niin typerää, että kaiken muun turhan ostelun ja materian haalimisen maailmassa "pitäis" vielä ostaa jotain lisää tällaisen takia.. Noh, valitsin SheIniltä tämän mekon ja aattelin, että jos tää ei oo hyvä niin meen sitten sillä viimevuoden hyvällä mekolla vaikka jonkun mielestä se oiskin jotenkin "väärin" :D Siinä kävi sitten kuitenkin niin, että tää mekko oli aikalailla täydellinen! Katson tällaisten verkkokauppojen sivuilta vain niitä tuotteita, joista on tarjolla käyttäjien lataamia kuvia, joista näkee miltä tuote oikeasti näyttää jonkun päällä. Sen vuoksi mun kaikki SheInin tuotteetkin on ihan tosi hyviä eikä mitään "ylläreitä" oo tullut ikinä. Mutta siitä oon vähän hämmentynyt, että nää tuotteet istuu päälle näin täydellisesti?! Tästäkään en ois koon puolesta muuttanut mitään paitsi helmaa lyhyemmäksi, mutta se ongelma on käytännössä kaikkien mekkojen ja farkkujenkin kanssa haha..

39 kommenttia:

 1. on kyl upee mekko! ja punainen sopii sulle tosi hyvin <3 mua ärsyttää kyl sama homma mekkojen kanssa, tän vuoksi oon lainaillut mun yhtä pitkää mekkoa kolmelle eri kysyjälle hyvin mielelläni ettei heidän tarvi ostaa uutta itselleen :-) Miehille on paljon just frakkivuokrauksia, mut en yhtään tiiä voiko mekkoja vuokrailla samalla tavalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana!<3 Lainailu on aina kyllä hyvä jos on samankokoisia ja mallisia kavereita :) Luulis varmaan joitain vuokrausmahdollisuuksia olevan, mutta kyllähän niihinkin saa helposti varmaan sen useamman kympin menemään ja se tuntuu kans tosi typerältä kun samalla hinnalla (tai halvemmalla kuten nää mun mekot) sais sen uudenkin mekon vaikka tietty se ois luonnon kuormittumista ajatellen hyvä lainailla tavaroita ja mekkoja ja kaikkea eikä aina ostaa uutta..

   Poista
 2. Aika erikoinen mekko mutta sopii sulle kyllä, näytät tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua kun en itse osaa nähdä tätä mitenkään erikoisena! :D Vaikka itse pidänkin erikoisuutta vaan hyvänä asiana, mutta silti :) Kiitos paljon! :)

   Poista
 3. Ai saaaaakeli! Niin kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 4. Tää kokonaisuus on mekkoineen, kenkineen ja kampauksineen aivan täydellinen! Sulle sopii äärettömän hyvin punainen ja tuollainen lämpimän sävyinen meikki. 😊

  VastaaPoista
 5. Minkä takia ajattelet, että olisi pakollinen juttu hankkia aina uusi mekko? Onko niin sanottu jossain, tai ovatko muut ihmiset sanoneet sinulle niin? Olen aina saanut kuvan, että olet kovin itsevarma, mutta kuitenkin tästä postauksesta tuli fiilis, että ajattelet aika paljon sitten kuitenkin, mitä muut ajattelevat juuri esim. pukeutumisestasi..? Tällaisia mietteitä heräsi postausta lukiessa! Kuulostaa jotenkin hirveen negatiiviselta, mutta ihan vain uteliaisuuttani siis pohdin ja tällaisia ajatuksia postauksesta heräsi! Ihana mekko joka tapauksessa! :D

  -Krista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska se tuntuu olevan tapa ja ainakin mää oon aina kuullut kaikkien sanovan niin ja nytkin tuolla juhlissa kuulin kommentin yhdeltä neidiltä kuinka hänellä oli nyt sama mekko kuin viime vuonna ja kaikki oltiin silleen, että ihan sama ja ettei kukaan ees huomaa sitä :D En tarkoittanut tätä postausta niinkään, että tuo kyseinen asia ois ollut ongelma oman pukeutumisen suhteen (kuten sanoinkin oisin menny viime vuoden mekossa jos tää ei ois ollu hyvä) vaan yleisesti ärsyttävä asia, että sellaista "oletetaan" :) Tällaiseen ainakin mää oon törmännyt, monesti kuulee puhuttavan "hitsi kun en voi laittaa sitä mekkoa kun se oli jo viimeksi" yms ja poikkeuksetta näissä vuosijuhlissakin kaikilla on ollut aina eri mekot sekä oon kuullut ihan muualla selän takana puhetta siitä kuinka jollakin on ollut sama mekko, mutta loistavaa jos sellaista oletusta ei olekaan, sitähän mä tässä toivonkin! :D On asiana vaan mun mielestä niin typerä ja sitä tarkoitin tässä postauksessa.. En itse käyny mistään liikkeestä tai netistäkään kattelemassa mekkoja, tuli vaan niin sopivaan saumaan aika valita SheIniltä uusi tuote niin päätin testata tuota mekkoa kun olin sitä jo aiemmin ihaillut - jos ei ois ollut hyvä niin oisin tyytyväisenä menny vuoden takasella mekolla :) Itseasiassa varmaan vähän tyytyväisempänäkin kun se on piirun verran kivempi, mutta kun tämä tuli, oli hyvä ja piti ottaa kuvat muutenkin niin tää oli hyvä laittaa juhliinkin :) Vaikea itse oikein edes ajatella kuinka oot tuollaisen kuvan saanut tästä postauksesta, koska ite tietää mitä on ikäänkuin ajatellut ja ajanut takaa tätä kirjoittaessa.. Mutta siis joo en koe, että olisin mitenkään kovin huolestunut yleisestikään siitä mitä muut ajattelevat mun pukeutumisesta! Kunhan ihmiset ei yleisesti aattele mun pukeutumisen näyttävän siltä, että myyn itteeni jossain kadunkulmassa niin all good :D Kiva kun heitit vähän kysymyksiä ja pohdiskeltavaakin!

   Poista
  2. No siis en mä tarkoittanut väittää, että ei kukaan niin oleta! En toki tiedä asiasta mitään, ite en oo missää "samoissa" juhlissa käynyt montaa kertaa, että olisi tullut tarvetta pohtia asiaa :D Itteä vaan mietityttää, miksi ihmiset jaksavat ärsyyntyä ja ahdistua muiden mielipiteistä tai ylipäätään vaivata päätään sillä, että mitähän muut nyt ajattelevat tästä pukeutumisvalinnastani tai mistään muustakaan. Tarkoitin vähän sitäkin, että vaikka kaikki puhuisivat siitä, että juhliin "pitää" ostaa uusi mekko joka vuosi, niin jos itse on eri mieltä ja haluaa laittaa saman mekon joka vuosi, niin miksi välittää/ahdistua/vaivata päätään sillä, mitä muut nyt ajattelevat? En tiedä, voi olla etten nyt osaa oikein asettautua sun asemaan. Mut siis ymmärsin kyllä, että olet sitä mieltä, että ärsyttävää että ihmiset ajattelevat noin ja itse voisit käyttää samaa mekkoa, mutta miksi edes ärsyyntyä asiasta tai vaivata päätään asialla, u know :) Haha, en tiedä, sekavaaa!

   -Krista

   Poista
  3. Aaaaa no nyt selvis vähän paremmin :) Oon pitemmän aikaa ihmetellyt ja jutellut monien tyyppien kanssa siitä kun monet ihmiset tykkäävät oikein tarkalleen kiehahtaa turhista asioista esim "ei helvetti taas telkkarissa tuo tyyppi!!!!!! valivalivali" :D Ja silleen oikeasti nostattaa kierroksia.

   Tää nyt oli vaan ajatus, joka tuli juhlien vuoksi mieleen koska sattuneesta syystä juhlia ja mekkoasioita tuli mietittyä JA huomattua alkuun, että itelläkin oli sellanen "oletus" uudesta mekosta ja kun hoksasin sen aattelin et mikäs tämä typerä juttu oikein on.. Se saattoi kuulostaa tässä sitten isommalta jutulta, mutta ajattelin vain kirjoittaa sen enkä vaan laittaa pelkkiä kuvia kun oon ajatellut taas alkaa enemmän vaan kirjottaa rennommin vanhaan tyyliin ja vähän silleen "heittämään mitä mieleen tulee" ilman että siinä on joku juju tai artikkelimainen tarkotus, mistä kirjotin ihan vähän aikaa sitten :)

   Ja itse koen tällaisen "kirjoittamattoman säännön" kuitenkin vähän erilaiseksi asiaksi kuin sen, että jonkun satunnaisen tyypin mielestä kipparihattu ei näytä kivalta. Mielipiteet on mun mielestä eri asia kuin se, että edes osa ihmisistä kokee jollain tapaa pakolliseksi, että on uus mekko ihan vaan koska niin kuuluu olla. Ja siksikin mielellään kirjotan tänne tällaisen fiiliksen, että joku muukin vois olla silleen "hmm onpa tosiaan typerää" :)

   Poista
  4. No joo itteäkin just mietityttää ihmiset jotka valittaa ihme asioista, koska se ei hyödytä mitään ja tulee vaan paha mieli. Tai sitten se on vain joidenkin ihmisten tapa hölistä vaan jotain..

   No joo siis ymmärrän kyllä, että lähinnä vaan pohdiskelit asiaa "ääneen" asian tiimoilta ja tokitoki kirjoittelet niin kuin haluat! Itsekin tykkään lueskella kaikenlaisia ajatusvirtoja kaikenlaisista asioista rennommin kirjoitettuna :) En kokenut postauksestasi, että tuo asia olis sulle erityisen iso tai ahdistava asia tai mitenkään koko postauksen pointti, kunhan nyt vain itse tartuin juuri tohon kohtaan koska musta oli mielenkiintoista lukea tosta "ilmiöstä" ja päätin kysellä vähän lisää, että miksi noin ajattelet, jotta toi asia aukeis mulle vähän paremmin.

   Eikös loppujen lopuksi kuitenkin se, että on "pakko" noudattaa jotain sääntöä pohjaudu juuri siihen, että pelkää muiden reaktiota/mielipiteitä toimiessaan toisin = aloin pohtimaan miksi välittää muiden mielipiteistä. Koska miksi muuten olisi pakko? Kuka pakottaa? Saatkohan yhtään kiinni.. :D Varmasti tosi hyvä, että kirjoittelet tuollaisesta asiasta, jos vaikka tosiaan tollainen hassu "sääntö" alkais vähän rakoilemaan ja ihmiset vain tekisivät kuten parhaalta tuntuu :) ihmisethän ne sen säännön toiminnallaan luovat.

   -Krista

   Poista
  5. Kyllä mäkin koen, että se pohjautuu just siihen :) On helppoa mennä massan mukana ja tehdä asioita niin, että muut on "tyytyväisiä". Mutta ei silleen, että se ois täysin tietoinen päätös vaan varmasti tuollaisessa vaikuttaa myös evoluutio jollain tavalla ja tuohan se turvaa, kun menee ja tekee just niinkuin muutkin, ja se on ollu joskus elintärkeää. Just kävin kuluttajakäyttäytymisen kurssin, joka oli hullun mielenkiintonen ja tuli niin paljon ahaa-elämyksiä siitä miksi ite ajattelee/toimii/reagoi jollain tavalla :D Mutta jos ei nyt lähetä ihan kamalan kauas tästä aiheen ytimestä (haha) niin kyllä varmasti kaikki välittää enemmän tai vähemmän muiden mielipiteistä eikä se poissulje sitä, etteikö vois tehdä asioita omalla tavallaan tai olla ylpeän itsevarmasti erilainen :)

   Tähän mekkokeissiin ja muiden mielipiteistä välittämiseen liittyy varmasti niiiiin paljon asioita, ettei niitä edes tajuakaan. Onhan ihan kaikki pukeutumisesta ulkonäköön pelkkiä normeja, jotka vaan on. Jotenkin se on muovautunut tällaiseksi ja kaikki on enemmän tai vähemmän siinä samassa muotissa, eikä sitä edes ajatella. En mä kaipaa jotain ihan täysin erilaista lookkia vaan oon tyytyväinen siihen miltä näytän nyt, mutta enhän mä varmasti näyttäis tältä jos ympärillä ei ois tuota kaikkea, josta otan alitajuisestikin vaikutteita ihan hulluna :D Ja kyllä, ihmiset ne säännöt luo! Mutta en ite nää sitä mitenkään kovin mustavalkosena kuitenkaan :) Hullun mielenkiintosta puida näitä hah!

   Poista
  6. No joo varmasti se onkin tiedostamatonta se käyttäytyminen ja massan mukana meneminen. Ollaanhan laumaeläimiä :D Kuulostaa kyllä tosi mielenkiintoselta kurssilta! Ei sitä aina tajuukkaan, mitä kaikkee siellä pääkopassa tapahtuu ulkoisista ärsykkeistä, jotka sit muokkaa käytöstä/mieltymyksiä/yms. Varmastikin ympäristö ja ihmiset ja kaikki mahollinen vaikuttaa myös pukeutumiseen, mutta niin myös osaltaan oma persoonallisuus. Ja jep varmasti monet jollain tapaa ajattelee/miettii muiden mielipiteitä, mutta antaako niiden vaikuttaa omaan toimintaan, on eri asia :) Haha, tää keskustelu lähti kyl valumaan ihan uusille raiteille :'D Mielenkiintosia juttuja kyllä!

   -Krista

   Poista
  7. Ja sit vielä se, että vaikka kuin ajattelis ettei anna muiden mielipiteiden vaikuttaa omaan toimintaan, niin mistä voi olla varma ettei anna? Ehkä just siks haluaa tehdä erilailla, koska ne mielipiteet vaikuttaa ja haluaa toimia erilailla? :D Musta tuntuu, että niiiin moni asia vaikuttaa niin moneen asiaan ja ne vielä keskenään toisiinsa, ettei mitään kovin yksselitteisiä kaavoja tai vaihtoehtoja tyyliin välitän/en välitä voi olla olemassakaan :) Toki on helppo miettiä sellaisia pieniä konkreettisia asioita just "ostanko uuden mekon, koska muut olettaa sellasta" selkeästi ostan/en osta, mutta jos mietitään käyttäytymistä ja ajattelua ja kaikkea niinkuin kokonaisuudessaan!

   Poista
  8. No joo jos oikein kamppailee muiden mielipiteitä vastaan ja haluaa toimia nimenomaan päinvastoin niin kyllä sekin on muiden mielipiteistä välittämistä :D Jep jos noin laajasti alkaa miettimään ihmisten käyttäytymistä, niin toki siinä on kyse muustakin kuin muiden ihmisten mielipiteistä eikä oo mitään yksselitteisiä kaavoja varmastikkaan. Mutta joo en alunperin lähtenytkään ihmettelemään tuota normia ja "kirjoittamatonta sääntöä" ja miksi ihmiset toimivat niin yleisesti, vaan sitä, että siitä otetaan paineita ja ahdistusta, että niin "pitää" toimia.

   -Krista

   Poista
  9. Niin, tää nyt lähti vaan vähän seilaamaan kun koen, että pitää mennä aika syvälle jos oikeasti haluaa vastauksen tuohon miksi jostain otetaan paineita ja ahdistutaan :) En mä ainakaan osaa sanoa oikeaa vastausta siihen miksi pohjimmiltaan ahdistun joistain asioista ja joistain muista en, koska siinä on niin paljon sellasta mitä ei ees tiedosta - varsinkaan jos sitä ei ala itsekseen analysoimaan :)

   Poista
  10. Niiii juu aivan! Musta taas ei tarvii ihan niin syvälle mennä tällaisessa asiassa, mutta joo eiköhän molempien kannat tulleet selväksi :D haha!

   Poista
  11. Ihan mielenkiinnosta, että mikä sitten on se "yksinkertanen" tai ei niin syvälle menevä selitys sun mielestä? :) Ite en osaa sanoa niin onko sulla siis joku ajatus siitä kun sitä mietiskelit ja kysäisit alunperin?

   Poista
  12. Tai kun sanoit "molempien kannat" niin mikä sun kanta siis on? :) Ite meinasin vaan, että tällaisiin (miksi jostain ahdistuu, miksi muiden mielipiteistä välittää yms) on melko mahdotonta löytää sitä oikeaa perimmäistä vastausta tai on helppo löytää joku pintapuolinen syy, mut olennaisempaa ois mistä se tunne/ajatus/fiilis johtuu pohjimmiltaan ja sitä voi olla vaikeaa selvittää, mutta en nyt ihan suoraan hoksannut mikä se sun kanta siis oli - vaan sen, että ihmettelit asiaa ja ilmeisesti olit eri mieltä..? :) Mielenkiintoisia juttuja ja kiva kuulla jos on joku eriävä näkökulma!

   Poista
  13. Niin tai sit ei tullutkaan selväksi.. :D Eeeli. Jos nyt puhutaan tästä mekkokeissistä.. Toki ihmiset varmasti noudattavat sitä kirjoittamatonta sääntöä sen kummemmin ajattelematta asiaa, koska laumaeläin & aiemmin tulleet pointit. Mutta sitten joitain ihmisiä asia alkaa ärsyttää, haluaisi pukeutua toisin, mutta ei "uskalla" tms -> mun mielestä pelkää muiden mielipiteitä poiketessaan. Sen kummemmin pureutumatta ihmismieleen ja itse kunkin syihin ärsyyntyä/tuntea muita tunnetiloja mistäkin asiasta, itse koen, että tässä asiassa on melko yksinkertainen selitys. Pukeutumiseen ylipäätään varmastikkin vaikuttaa moni eri asia, tiedostettu sekä tiedostamaton.

   -Krista

   Poista
  14. Ahaa juu! Ilmeisesti jäin vähän liikaa siihen kun sanoit useasti siitä, että ihmettelet miksi pitää ahdistua, aloit pohtimaan miksi välittää muiden mielipiteistä yms :D Siitä oon kyllä samaa mieltä, että jostain epävarmuudesta tai uskalluksen puuttesta se varmasti monesti johtuu, mutta käsitin, että halusit mietiskellä sitä mistä se epävarmuus ja ahdistuminen varsinaisesti johtuu. Mutta siis joo, jos ajatellaan vain näin pintapuolisesti niin noistahan mekkokeissin kaltainen massan mukana meneminen varmasti pitkälti johtuu :)

   Poista
 6. Sulla ilmeisesti on pigmentoidut kulmat? :) Oletko missä käynyt ottamassa ja paljonko maksoi? Vaatiko tämä sulta rohkeutta vai oliko ihan helppo nakki luottaa noinkin iso asia toisen käsiin? :) Mua houkuttais hirveästi ottaa myös itselle 3D kulmat, mutta jotenkin mua silti pelottaa tai jännittää! Vaikka ammattilaisia tekijät ovatkin, niin iso asiahan se on silti! :)

  Oisko sulla muuten antaa vinkkejä vauvakuvauksia varten? Räpsin tänään ensimmäistä kertaa vähän kuvia kaverini vauvasta, mutta kuvia ei tullut paljon eikä kaikki ideat päässeet käyttöön, koska kuvattavalla oli masu niin kipeä, että oli aika kärttyisellä päällä.

  Onko sulla ollut tällaisia hieman hankalia tapauksia ja miten niistä olet selvinnyt ? Ideoita nimittäin kyllä olisi, mutta kaikki on niin uutta pienen vauvan kanssa, kun sille nyt ei vaan voi sanoa, että noniin nyt paikallasi ja poseeraa ! :DD

  ps. upea olet ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on ja teen tästä kyllä postausta! :) Tein yhteistyönä Kakkobrowsin Annika Kakon kanssa, hänellä hinta on 250e joskin aivan täyteen buukattu jo kesään saakka.. Mulla on itellä sen verran paksut ja tummat kulmat, että aattelin tämän olevan "turvallisempaa" kuin jos ei ois karvoja yhtään :D Muutenkin sitä touhua sai kokoajan tarkkailla ja kertoa mielipiteitä mallista ja yksittäisistä tehtävistä karvoista, joten aika iisisti se sitten meni vaikka tottakai mietin, että apua jos nää ei sitten näyttäiskään hyvältä.. Se huoli hälveni kyllä aika hyvin kun alettiin piirtämään ihan kynällä kulmien mallia ja siihen sekä itse tekemiseen pysty vaikuttamaan tosi hyvin eikä sellasta tilannetta ois voinukaan tulla, että makaat siinä pari tuntia ja sit näät valmiin lopputuloksen joka on kauhea :D Mutta kyllä myös yhtä vastikään aloittanutta tekijää suositeltiin yhteistyöhön, mutta siinä olin kyllä selvästi päässäni silleen, että juu ei kyllä haluan jollekin kokeneemmalle ja sellaiselle kenen töiden jälkeä oon jo päässyt ihastelemaan :)

   Se on kyllä vauvakuvauksissa vähän niin, ettei siinä kovin paljoa voi tehdä.. Ainakaan itsellä ei oo mitään taikatemppuja tai maagisia vinkkejä :D Ottaa vaan rauhassa ajan kanssa, antaa maitoa välissä ja sen sellaista :) Yleensä noissa tilanteissa äidit on aika hyvin tienneet mitä tehdä ja sillä ollaan menty :) Toivottavasti tuli joitain hyviä kuvia kuitenkin!

   Kiitos kovasti<3!!

   Poista
 7. Oon huomannut, että sulla ei oo vesileimaa eli copyrightia ottamissasi kuvissa? onko sulla jokin erityinen syy, miksei ole ? :) Oon ite "tuskaillut" asian kanssa, kun mulla on tähän asti ollut tietynlainen fontti vesileimassa, mutta nyt en yhtään tykkääkkään siitä ja löysin paljon paremman ja yksinkertaisemman fontin, joita olen nyt uusimmissa kuvissa käyttänyt. Tulikin sitten mieleen, että onko se hieman tyhmää, jos osa kuvista on eri vesileimalla ja osa erillä? Ja entä jos joskus taas haluan vaihtaa vesileiman tyyliä? Tuntuu hirveältä työltä, jos kaikkiin vanhoinkin kuviin vaihtaisin tuon uuden tyylisen vesileiman... mutta koska minussa on hieman perfektionistin vikaa, niin olen harkinnut sitä.. :D

  Lisäksi kiinnostaisi tietää miten sinä teet seuraavassa tilanteessa: kun itse otan asiakkaille kuvia, annan yleensä heille ihan kaikki kuvat mitä muistikortille on tallentunut. Sitten muokkaan niistä omasta mielestäni parhaimmat ja lähetän myös ne heille ja lisäksi muokkaan vielä sellaiset kuvat, jotka he haluavat muokattuna. Olen tässäkin asiassa miettinyt tuota vesileiman tärkeyttä.. jättääkkö se asiakkaille meneviin muokattuihin kuviin vaiko ei? Jotkut kaverini ovat sanoneet, että jos saisi kuvat ilman sitä vesileimaa, kun teettävät esim kiitoskuvia? Joitakin ei ole haitannut vesileima kuvissa.. onhan vesileima kuitenkin näkyvyyttä kuvien ottajalle
  ymsyms.. en tiedä miten pitäisi toimia tai ajatella tästä tilanteesta, niin olisi kiva kuulla sun mielipidettä/näkökulmaa asiaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Musta vesileimat on melko rumia lähes aina, joten siitä syystä en käytä itse. Ja sekin on niiiin helppo rajata/ottaa pois, etten senkään takia sitä käytä. Toki jos joku vesileima miellyttäis omaa silmää niin toki käyttäisin :) Kyllä sitä voi mun mielestä muuttaa, tottakai! En nyt samaan hääkuvasettiin laittais kahdenlaisia vesileimoja, mutta muuten :) Kannattaa ehdottomasti muuttaa sitä jos vanha ei enää miellytä.

   Itse en koskaan luovuta alkuperäsiä kuvia täysikokoisina, ihan tekijäoikeussyistä plus en halua toimittaa keskeneräisiä kuvia, koska ne näyttää aivan eriltä kuin miltä käsitellyt :D Joskus heitän perussäädöt ja laitan oikeasti tosi pienet kuvat asiakkaalle, jotta hän saa valita esim parhaat potretit. Vesileima ois omaan makuun hyvä ainoastaan siinä kun ihmiset julkaisee esim hääkuvia fb:ssä, mutta eivät merkkaa kuvaajaa niin se lukisi siinä leimassa. Toisaalta mielummin laitan kuvan ilman vesileimaa ja otan tuon riskin, kuin laittaisin itse vesileiman.. Voisin kyllä itse sanoa asiakkaalle, että toimitan kuvat ilman vesileimaa kunhan julkaisevat kuvajaan nimen tms. Itelle on tärkeää, että asiakkaat on tyytyväisiä joten sanoisin niin, että laita vesileimat jos haluat, mutta jos asiakas pyytää esim kiitoskorttiin vesileimatonta kuvaa niin toimita se ilman vesileimaa :) Kuitenkin tyytyväinen pari on parempi etu kuin se yks julkaistu kuva, jossa on sun vesileima - ainakin itse näen asian silleen!

   Toivottavasti sait tästä edes jotain irti :)

   Poista
 8. mitä tossa sun tatskassa lukee ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.annieveliina.com/2015/08/uusin-tatuointi.html <3__<3

   Poista
 9. Mitä kuvanmuokkausohjelmaa käytät/suosittelet? Mistä saisi ladattua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse käytän nykyisin vaan Lightroomia koneella ja maksan siitä kuukausittain :/ Photoscapea (ja joskus Picasaa?) käytin ennen ja se on ilmainen :) Googlettamalla löytyy kyllä nopeasti mistä saa ladattua!

   Poista
 10. Tää punane sopii sulle erittäin hyvin! Ite vieroksun kanssa sitä että juhliin tai pippaloihin pitäisi aina ostaa uutta, mekot kun ei oo mitään halpoja. Oonkin kierrättänyt useasti paria mekkoa eikä kukaan ole joko huomannut, tai ainakaan kehdannut huomauttaa. Asustuksellakin kun saa paljon aikaan.

  Ja oon ihan samaa mieltä tuosta että miksi pitäisi asukuviin sun muuhun olla aina erilaiset vaatteet? Varsinkin jos ottaa asukuvia paljonkin ni kyllä tykkään itse nähdä niitä samoja vaatteita yhdistettynä eri tavalla, jolloin näkee monenlaisia käyttötarkotuksia yhdelle vaatekappaleelle! Ihastelen muuten edelleen sitä sun pitkää farkkutakkia Unwritteniltä ja mietin tässä ite että pitäskö itekin panostaa :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan vielä kun ei sitä yleensä ihmiset edes huomaa :D Ehkä ne pari tyyppiä, jotka vaan sattuu olemaan sellaisia tyyppejä ja ehkä kokee sen merkittäväksi, mutta enkai mäkään oikeastaan edes muista mitä muilla on ollu päällä vuosi tai kolme vuotta aiemmin haha :-D Ja ihan jo meikki ja hiukset tekee valtavasti!

   Mäkin kattelen oikein mielelläni samoja vaatteita erilailla yhdistettynä, koska sellaistahan se on oikeastikin :) Ja just oon postaamassa uudet kuvat tuolla takilla, toivottavasti niitä on vielä jäljellä jos sellaista himoitset! Kannattaa käydä ainakin tsekkaamassa niin ei pohdiskele turhaan jos sitä ei enää ookkaan :/

   Poista
 11. Upeita nää kuvat ja sulle sopii kyllä punainen todella hyvin! <3 Se on kyllä typerää ajattelua että esim joka juhlassa pitää olla uusi mekko, mutta silti sorrun siihen itsekin että aina pitää olla jotain uutta haha! Ja voi asukuvat... Mun blogiura tyrehtyis samantien jos samaa vaatetta ei vois käyttää uudelleen asukuvissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninni! :)<3 Sen pitäis olla niin, että ostaa uuden mekon jos haluaa tai kiva tulee vastaan, mutta ei siitä tosiaan mitään stressiä tai harmaita hiuksia pitäis ottaa! Joo ja huomaa hyvin kuin jotkut tietyt vaatekappaleet tuntuu pyörivän kokoajan omissa asuissa kunnes siihen jotenkin havahtuu ja kattelee mitä muuta kivaa sieltä kaapista löytyiskään :'D

   Poista
 12. VAU mitä kuvia, ihanasti pääsee toi mekko esille kun tausta on karu ja yksinkertainen. Upea kokonaisuus, punainen sopii sulle hyvin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Venla! :)<3 Autohallin ulkopuolella vielä pyrytti lunta oikein huolella, joten tää oli kaikin puolin hyvä ratkaisu! :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat