lauantai 1. huhtikuuta 2017

OUTO PIIRRE ITSESSÄNI

annieveliina blogi-8-side
Monissa asioissa oon todella itsevarma. Yleensä oon myös sanavalmis ja kirjoittelen välillä kavereidenkin puolesta viestejä tilanteissa, kun joku kohtelee heitä huonosti, ei pidä kiinni sopimuksistaan tai muuten tulee tilanteita, joissa täytyy pitää omia puoliaan. Sain parisen vuotta sitten melkoista huijausta ja säätöä osakseni erään kuntosalin osalta. Hauskaa asiasta tekee muiden pienten asioiden lomassa esim se, että heitä googletellessa salin omien sivujen jälkeen tulee keskustelu, jonka otsikossa heidän kerrotaan huijaavan asiakkaitaan sekä kun ihmeteltiin miksei mun kokeilujakson irtisanoutumissähköposti ollut tullut perille kuntosalin mies naureskeli, että hänellä on niin huono käsiala, että ehkä olen vain lähettänyt sähköpostin väärään osoitteesen. :---D Silleen muakin naurattaa ihan hirveästi ajatus, että mun pitäis maksaa vuodessa tästä joku 700e ihan vaan koska oot tarkotuksella kirjottanu irtisanoutusmisosoitteen niin huonosti, että siitä ei saa selvää? Voitko jatkossa kirjottaa sen sitten vaikka koneella??

Yritin eka nätisti selvittää asiaa ja sen ois pitänyt onnistua helposti jos he noudattaisivat hyvän asiakaspalvelun periaatteita, mutta ei. He olivat sitä mieltä, että tällaisten peruminen (ja moni muu mitä siinä sivussa oli) on täysin mahdotonta. Menin kotiin ja rustasin heille sellaisen meilin, että he soittivat heti perään 9 aikaan illalla - pahoittelivat kaikkea ja tarjosivat ilmaisia pt-juttuja sun muita ja olin vaan, että en tarvi mitään hyvittelyjä vaan ainoastaan sen mikä mulle kuuluu ja mikä ois pitäny tehä jo alunperin.. Mua suututtaa ihan hirveästi kuinka moni tekee ikäviä ja vääriä asioita ja ne toimivat, koska tosi moni tuntuu olevan silleen, että "no okei, en jaksa alkaa säätämään" tai "apua en uskalla sanoa mitään". Ja se on musta ihan tosi surullista, ei ketään pitäisi kohdella väärin esim tällaisten sopimusasioiden vuoksi vaan siksi, että joku on niin kiltti tai ujo, ettei viitsi tai halua nostaa mekkalaa pystyyn.

Pidän kyllä itseäni tosi kultaisena ja empaattisena tyyppinä, mutta sillon ku minä tai joku läheinen kokee vääryyttä niin siinä kyllä joku liekki leimahtaa haha :'D Tämän piirteen oon kyllä tainnut periä äidiltä<3

annieveliina blogi-7 annieveliina blogi-9
Koen olevani itsevarma ja sanavalmis, mutta välillä taas oon todella epävarma ja koen oloni epävarmaksi tietyissä tilanteissa jos pitäisi osallistua keskusteluun. Tää on musta älyttömän mielenkiintoista itsessäni. Mistä tää johtuu? Oon tullut siihen tulokseen, että oon itsevarma ikäänkuin itsestäni. Oon itsevarma siitä, että oon hyvä tyyppi ja mun arvot on hyviä. Epävarmuus sen sijaan liittyy asioihin, joita teen. En todellakaan halua näyttää mun koulutehtävää tai välttämättä edes kertoa mikä sen aihe on. Meinaan lamaantua kauhusta kun joku ehdottaa mun kirjoittavan meidän ainejärjestön blogiin ja sitten kaikki ihmettelee, että eihän sitä edes lue kukaan verrattuna mun blogiin.. Mutta silti. Yritys pyysi mua ottamaan työntekijäkuvat, jotka laitettaisiin ikäänkuin tietyn filtterin läpi photarissa. Kyselin parilta tutulta mikähän sellainen homma on eikä se olisi kai ollut kuin säätöjen kopioiminen, mutta mua pelotti etten osaa sitä joten koko homma jäi tekemättä.

Oon yrittänyt miettiä mistä tällainen johtuu. Koen, että mua on kannustettu kun oon ollut lapsi enkä oo muutenkaan saanut mitään sellaista negatiivisuutta, mikä nyt tulisi mieleen. Mulla ei oo mielessäni sellaista osaamistasoa, että osaan jotain ihan kivasti. Joko osaan sen, oon siitä varma ja omalla mukavuusalueellani tai sitten aivan kauhuissani, että enhän mä osaa esitettä kirjottaa. Tavallaan tiedän, että tottakai osaan eikä maailma kaadu jos siihen haluttaisiinkin jotain muutosta, mutta oon ehkä onnistunut kasvattamaan tällaisiin hurjan ison kynnyksen kun oon onnistunut pysyttelemään sillä omalla mukavuusalueella aika pitkälti.

Kavereiden ja läheisten ihmisten kanssa voin kyllä keskustella mistä vaan, mutta vieraampien ihmisten kanssa siirryn mielummin hiljaa sivuun kun aletaan puhua joistain "oikeista" aiheista tyyliin politiikasta tai jostain vastaavasta. Ihmiset tuntuu jakavan mielipiteitään ja oikeita vastauksia asioihin välillä todella kevein perustein. En tykkää yhtään osallistua tällaisiin keskusteluihin, joista en oikeasti tiedä yhtään mitään. Mun mielestä se ei anna mitään kattavaa, monipuolista ja oikeaa tietopohjaa jos on lukenu muutaman fb-linkin, jotka on sattunu tulemaan vastaan. En tavallaan halua tehdä itseäni typeräksi sanomalla jotain tai olemalla jonkun asian kannalla, vaikken tiedä siitä juuri mitään. Itseasiassa pidän sitä fiksuna, mutta luulen ihmisten ajattelevan helposti, että tuo ei tiedä mitään tai ei seuraa näitä asioita kun se ei toitota mielipiteitään isoon ääneen. Mut on opetettu perusteluihin ja kriittisyyteen enkä kovin mielelläni jaa vahvoja mielipiteitäni "julkisesti" oikeissa ja vakavissa asioissa, ellen koe olevani tarpeeksi perillä aiheesta.

annieveliina blogi-1-side annieveliina blogi-3 annieveliina blogi-10 annieveliina blogi-5
Ja se mistä tää kaikki pohdinta tällä kertaa sai alkunsa oli mun ehdokkuus vuoden visuaalisimmaksi pian tulevassa Inspiration Blog Awards -gaalassa. Lukijat saivat ehdotella omia suosikkejaan ja vähän aikaa sitten mulle vaan tuli ilmoitus, että onnea sut on valittu tähän kategoriaan! Mulle tuli ihan tosi hyvä mieli siitä - siksi, että mua on ehdotettu ja että mut päätettiin sitten ottaa yhdeksi ehdokkaaksi. Mun fiilis oli vähän sellanen hämmentyny, että ai joku on huomannu tän mun blogin :'D

Mua alko itkettään kun tyypit snäpissä laitto screenshotteja kuinka ovat äänestäneet mua ja laittoivat kaikkia ihania kehuja. Ei mulla käynyt silloin eikä nytkään mielessä, että voisin oikeasti voittaa tuon sarjan. Mulle tuli vähän jopa sellanen fiilis, että apua vähän noloa kun oon täällä. Ja etten ainakaan kehtaa laittaa somekanaviin iloisia päivityksiä kuinka oon ehdolla ja arvostaisin jos mua äänestettäisiin. Sittenhän se vasta noloa onkin.

Tää piirre itsessäni on ihan hullun outo, mutta samalla tosi mielenkiintonen. Oon yrittänyt miettiä mistä tää johtuu silleen pohjimmiltaan. Jotain epävarmuuttahan se on, mutta miksi ja mistä? Ehkä se joidenkin vuosien takainen "annieveliina on blogien pahin pintaliitäjä tällä hetkellä" ketju vauvapalstalla muiden juttujen rinnalla teki sen, etten uskallakaan silleen "retostella" tällä blogilla ees ylpeänä ilmoittaakseni olevani ehdolla, ettei kukaan kuvittele mun ajattelevani itsestäni liikoja, koska en luule. Omien kokemusten ja yleisesti blogimaailmassa on saanut nähdä tosi paljon väärinymmärryksiä ja sitä kuinka pieniinkin juttuihin voidaan tarttua ja tarkoituksella ymmärtää väärin. Oon huomannut alkaneeni vähän välttelemään kaikkea, joka vois mun mielestä johtaa väärinkäsityksiin. En suoranaisesti usko tän ehdokkuusasian aiheuttavan vaikkapa jotain väärinymmärryksiä, mutta mietiskelin vain voisiko tällaiset jutut jossain määrin vaikuttaa siihen mitä aattelen ja koen nykyisin..

aweq-266
annieveliina blogi-6-side
Näissä mietteissä oon törmännyt monen ehdolla olevan julkaisuihin ja ihaillut sitä, kuinka aidon ylpeitä he ovat blogeistaan ja siitä kun ovat ehdolla JA kertovat sen kaikille mielellään! Oonhan minäkin ylpeä ja otettu siitä, että oon ehdolla, mutta en jostain syystä halua päivittää sitä instagramiin, fb, blogin fb tai tehdä tänne sellaista "olen ehdolla" postausta. Jos päivittäisin niin se ois vähän sellainen nolon anteeksipyytelevä "heh en kyllä tiiä miksi oon ehdolla, mutta kun oon niin mua voi äänestää, mutta ei oo pakko.."

Haha, tuntuu kyllä niin oudolta edes itse kirjoittaa tuollasta, koska en todellakaan pidä itseäni nöyristelevänä ja anteeksipyytelevänä tyyppinä :D Halusin jakaa nää mietteet, koska oon tuskin ainoa joka joskus mietiskelee tällasia. Ja musta on jotenkin lohdullista jopa itselleni se ajatus, että oon itsevarma ja vahva tyyppi, mutta en mäkään oo sitä aina ja kaikissa asioissa. Tärkeää on musta myöntää itselleen ja miksei muillekin tällaiset asiat ja piirteet, joita vois pitää huonoina tai heikkoina. Kaikissa on vahvuuksia ja heikkouksia, parasta on oppia tunnistamaan ne ja miettiä syitä niille. En itse osaa edes pitää näitä "heikkouksina" vaan erittäin mielenkiintoisina puolina itsessäni, joille nauran ääneen ja joista kerron kavereille itseironialla höystettynä ;)

Musta kaikki äänestykset on parhaita ja varsinkin kun kyseessä on tosi paljon tuttuja upeita tyyppejä, joita pääsee kannustamaan! Äänestää voi täältä ihan vaan nappia painamalla ja äänestää voi vaikka kaikkia lemppareita :)

Ja koska oon äänestäny itse tosi montaa tyyppiä sekä kattonu et mieskin äänestää näitä :D ja blogeissa on pyöriny Doven kamppiksen muodossa jaettuja kehuja muille bloggaajille, niin tässä on mun lempparit noista äänestettävistä linkkinä heiän somekanava:
Huh kun tästä tuli pitkä postaus! Nyt alan tekemään aamupalaa, katsomaan jakson Game Of Thronesia (tyyliin kolmannen kerran? nyt 3 kauden lopussa), koska ne täytyy kattoa ennen uutta kautta, sit ulos kun perheen koira Romeokin on käymässä jkl vaikkakin majailee muualla niin Rocky on autuaan tietämätön ;) Kivaa viikonloppua tyypit!<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat