keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

MYSTEERIN PAKOHUONEPELI

mysteerihuone jkl-7
Päästiin yhteistyön kautta kokeilemaan Jyväskylän Mysteerin Escape Roomia. Tiiätte varmaan kun jotkut vaan rakastaa arvioituksia ja kaikkea sellaiseen liittyvää? Tykkää ratkoa rubikin kuutioita ja muita vastaavia, vastailla kaiken maailman kompakysymyksiin ja arvoituksiin sekä heittää mielellään veikkauksia aiheeseen kuin aiheeseen. Mää en oo yhtään sellanen. Turhaudun nopeasti ja ärsyynnyn jos en tajua homman jujua heti enkä viiti edes ehdottaa sitä keksimääni ratkaisua, koska pelkään sen olevan kuitenkin väärä :'D

Innolla lähdettiin testaamaan huonetta, mutta silti mulla oli takaraivossa sellanen pieni fiilis, että voiko tää muka olla jotenki niin siistiä. Ajattelin, että jäänköhän vähän sivuun kun en oo se kaikista innokkain veikkailija ja toisekseen eikö tällanen oo vähän tylsää kun tunti ollaan vaan samassa huoneessa ja yritetään ratkaista jotain juttua..? Ja jos ne arvuuttelut on samaa sarjaa ku nää kaikki mitkä lie jutut "Pertti meni kauppaan, osti banaanin, paljonko ulkona oli lämmintä?".... Hahahah nojoo tää oli vähän liioiteltu, mutta tää esimerkki kuvaa varmaan selkeiten sitä millaisena nään arvoitukset monesti :D Onhan ne usein hyvin rakennettuja, mutta kun ne ärsyttää niin ne ärsyttää ja silloin ne tuntuu ihan tyhmiltä, tiiätte ehkä.. Tykkään kyllä kuunnella arvoituksia ja muita jos myös vastaus on tarjolla, mutta muuten ärsyynnyn jo ajatuksesta jos mun pitäis jäädä pohdiskelemaan oikeaa vastausta jos en tajua sitä heti :D

mysteerihuone jkl-1 mysteerihuone jkl-6 mysteerihuone jkl-4
Meitä oli neljä, joista kaks oli käynyt vastaavanlaisessa huoneessa aiemminkin. Peli alkoi ja kaikki sinkos jonnekin tekemään jotain. Seisoin vaan siinä paikallani ja yritin jotenki hahmottaa mitä nää muut tekee ja mitä ylipäätään mun pitäis tehdä :D Nauratti ja samalla kauhistutti ihan hulluna ku olin niin pihalla. Päätin sit ottaa heti alkuun muutaman kuvan ja ei siinä varmaan menny minuuttia pidempään kun uskaltauduin itekin jo mukaan kun olin tarkkaillu mitä tässä pitäis ees tehdä..

Aika nopeasti sen homman jujun sitten tajus ja miten väärässä olinkaan epäillessäni tätä tylsäksi, sillä aika meni ihan heittämällä! Hyvä kun ehti edes katsomaan jäljellä olevaa aikaa saati sitten tylsistymään.. Parasta tuolla oli yhdessä tekeminen ja asioiden päättely - joku tajus jotain ja toinen tarttui siihen ratkaisten arvoituksen. Tuon takia homma ei jäänyt junnaamaan kuten yksin tai kaksinkin vois ehkä käydä vaan arvioitukset ratkes just sopivan mietinnän jälkeen ja niitä oli mun mielestä hyvä määräkin! Ratkaistiin koko homma ja päästiin pakoon huoneesta ajassa 54,42!

mysteerihuone jkl-2 mysteerihuone jkl-3 mysteerihuone jkl-5
Eniten yllätyin siitä miten syvälle tuohon peliin ehti upota. Ja miten nopeatempoista se oli! Vajaa tunti huoneessa ratkoen arvoituksia ja ihan ku ois tullu eri planeetalta takaisin :D Fiilisteltiin pitkään tuon jälkeen ajatusta jostain kunnon talosta, kerrostalosta, kartanosta, mistä vaan johon pääsis vielä oikeammin hyppäämään mukaan, liikkumaan ympäriinsä ja kuin elämään kokonaan eri paikassa vaikkapa illan tai miksei vaikka viikonlopun. Sitten siellä vois tapahtua vaikka joku karmea murha ja sitä sais selvitellä ja siinä ois vaikka näyttelijöitä esittämässä niitä tyyppejä ja ja ja...

Tuo fiilistely lähti ehkä vähän laukalle ja muistuttaa pian jo Westworldiä jos ootte nähny sen sarjan :'D Jotenkin se oli vaan niin mielenkiintoista miten noinkin "simppelistä" jutusta voi tulla niin vahva fiilis ja kuinka sinne maailmaan uppoutuu hetkeksi. Ois kans mielenkiintosta tietää jos ois oikeesti tollanen "peli", jossa pääsis vaikka Westworld tyyppisesti jonnekin muka oikeaan paikkaan, joka on kuitenkin vaan lavastettu ja käsikirjoitettu, että kuin nopeasti/helposti sinne uppoutuis ja todellisuus alkais jollain tasolla hämärtymään tai unohtumaan?

Mutta joo.. Parempi lopettaa ennenku tää lähtee ihan laukalle :D Nää on vaan ihan hullun mielenkiintosia juttuja! Kannattaa tosiaan käydä testaamassa tällaista huonetta jos kaipaatte joskus tekemistä porukalla eikä perus leffan katselu jaksais innostaa :) Täältä löytyy lisää Mysteeristä ja erilaisista huoneista!


8 kommenttia:

 1. Pakohuonepelit on superhauskoja ja mielenkiintoisia, ja todellakin tempaavat mukaansa :) Olisi kyllä ihan huikeaa, jos järjestettäisiin tuollainen koko viikonlopun kestävä mysteeripeli jossakin hylätyssä kartanossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin mielessä jo suunnittelemaan ja fiilistelemään kaikkea mitä tuollasessa viikonlopun kestävässä pelissä vois olla :D Ois niiiin överisiistiä!

   Poista
 2. Kävin ensimmäistä kertaa pakohuonepelissä muutama päivä sitten Tampereella, ja olin alussa jo ''ihan done''. :-D Kyseisen huoneen idea oli vain lukkojen avaaminen ja koodien etsiminen ja ratkaiseminen. Kuvittelin huoneen isoksi teollisuushalliksi missä olisi liikkuvia seiniä yms. Tiedä sitten mistä tällaisen mielikuvan olin saanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo sitten varmaan jos odottanut jotain ihan muuta! :D Ootkohan sekoittanu paikat kun on myös olemassa sellaisia paikkoja (Prison Island tms?), joissa on myös fyysisiä juttuja mukana :) Harmi, ettei se sitten kuitenkaan napannut sua mukaansa vaikka mun kohdalla kävi niin! Varmastihan siinä porukka ja se kokonaisuus vaikuttaa vahvasti fiilikseen :) Plus jos odotukset on ollu jotain aivan muuta! :D

   Poista
 3. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Stanfordin_vankilakoe

  Tuli mieleen toi tutkimus kun mietit tuota, että kuinka nopeasti lavastettuun maailmaan uppoaisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hämärästi oli tuttu tuo, mut kävin lukemassa! Kiitos muistutuksesta ja vinkistä :)

   Poista
 4. Ihan aiheeseen liittymätöntä, mutta muistelisin että oot käyny oulussa yksityisellä migreenin takia ja lääkäri oli hyvä? Itsellä ois kova tarve ja alkaa tympäsemään lääkärien väärät diagnoosit (tai noh, lähinnä eivät ymmärrä), niin muistatko vielä lääkärin nimeä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm en oikein muista :/ Mehiläisessä joku fysiatrian erikoislääkäri tms..? Ei se kyllä loppujen lopuks selittänykkää oikein mitään tai nyt tuntuu sen jälkeen löytyneen ainakin enemmän oikea syy ellei sit ihan se oikea syy.. Tai siis oikeessa seki oli, mutta aika pintahuomioita vaan teki.. Hermoratahierojalta sit löyty se varsinainen syy tai mikä lie se ihan eka syy näille.. Mulla ei siis oo tyypillistä migreeniä, vaan selkärangassa häikkää, minkä takia tavallaa hermot jää puristuksiin nikamien väleissä tai jossain siellä ja ne sitten säteilee ja jumittaa tietyt hermot/paikat, josta se "migreeni" tai pääkipu sitten tulee.... Ja tähän uskon siksi, että on ainoa selitys, jonka huomaan itekin, sillä ne sinne kohdistuvat hoidot auttaa käytännössä heti ja ihan siis fyysisesti tunnen sen helpotuksen ja myös osaan nykyisin sijoittaa sen kivun/jumin alkulähteen sinne vaikka sitten säteilee ja jumittaakin koko yläkropan ja lopulta aiheuttaa pääkivun.. Että jos sulla on sellaista "tyypillistä migreeniä" vaikka auroja yms niin siihen en osaa sanoa mitään :/ Toivottavasti helpottaa!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat