maanantai 4. syyskuuta 2017

MUN VAATEKAAPPI

vaatekaapin kulmakivet-2 vaatekaapin kulmakivet-5-sideTää postaus on kaupallisessa yhteistyössä Bio Luvilin ja Comfortin kanssa. Ja tää vois olla sellanen "vaatekaappini kulmakivet", mutta mulla ei oikein taida olla mitään tiettyjä kulmakiviä. Pitkään kiinnostuin ja ostinkin kaikkea erikoista tai sellaista, joka näyttäis tosi hyvältä just vaikka jossain tietyssä asussa. Onhan mulla edelleenkin näitä vaatteita ja jossain vaiheessa huomasin sen, etten juuri koskaan käytä niitä. Monesti halusin vaan pukeutua rennon helposti, joskus taas ei ollut aikaa kehitellä mitään erikoisempaa, monesti ihan vaan unohdinkin nämä vaatteet kun en koskaan niitä käyttänyt ja sitten ymmärsin, että monet näistä vaatteista tarvis ympärilleen jotain yksinkertaista, jotta ne ois helppo ja kiva yhdistää asuun. Tuolloin aloin huomaamaan, ettei mulla oo kauniita, siistejä ja yksinkertaisia perusvaatteita kovinkaan paljoa. Joko kaikkea kivaa ja erilaista tai sitten niitä, jotka vedetään päälle kun lähdetään käyttämään koiraa ulkona tai rötvätään kotisohvalla sarjoja katellen.

Yleinen tavarapaljous alkoi ahdistamaan, mutta sen lisäksi myös se, että on vielä turhempaa omistaa jotain jos sitä ei edes käytä koskaan. Sittemmin oon alkanut ostamaan enemmän hyviä perusvaatteita enkä niitä kaikista makeimpia vastaan tulevia juttuja. Tottakai välillä myös niitäkin, mutta niitä hipelöidessä mieleen tulee ne jo ennestään makeet vaatteet, joita en oo edes käyttänyt. Oon huomannutkin alkaneeni arvostamaan enemmän yksinkertaisia vaatteita. Kivaa yksiväristä paitaa tai takkia, jonka voisin kuvitella melkein mihin vaan asuun enkä vaan siihen yhteen erikoiseen mieleen tulevaan.
vaatekaapin kulmakivet-9vaatekaapin kulmakivet-3 vaatekaapin kulmakivet-1 vaatekaapin kulmakivet-6On jännä huomata, miten me innostutaan jostain syystä eri jutuista. Tuntuu, että tosi monet naiset tykkää laukuista ja niiden hamstraamisesta. En oo koskaan ymmärtänyt laukkuja, mulla ei ees oo yhtä hyvänkokoista kivaa laukkua. Ne muutamatkin on jostain kymmenen vuoden takaa H&M:ltä ostettuja kun vaan tuntui, että pitäähän nyt joitain laukkuja olla. En käytä niitä mihinkään ellen sitten vaan kanna niissä jotain autoon tai muuten hätävarana säilytä niissä jotain. Kengät ja sittemmin takit sen sijaan on ollu aina sellaisia, joita mun on vaikea vastustaa. Nykyisin mulla on kyllä kivoja pikkulaukkuja, joita oon jostain kirppareilta bongaillut ja useampia erilaisia hattuja..

Tykkään noista siksi kun ne tuo yksinkertaiseenkin asuun sitä jotain ja niitä on helppo vaihdella - taas yksi syy miksi tää simppeleiden vaatteiden suosiminen on kannattanut. Voisinkin sanoa, että mun vaatekaapissa tykkään ja suosin asusteita, simppeleitä paitoja ja hyvin istuvia housuja. Housujen suhteen on tullut ehkä se selkein muutos kun on huomannut, ettei kannata ostaa halpoja housuja, jotka alkaa lörpättään kahden käyttökerran jälkeen tai niitä melkein hyvin istuvia housuja vaikka ne oiskin tosi kivat.
vaatekaapin kulmakivet-7 vaatekaapin kulmakivet-4Syksy on ehdottomasti mun lemppariaikaa pukeutumisen suhteen ja vähän muutenkin. Maanläheiset sävyt ja se, että saa laittaa useamman kerroksen päällekkäin sekä hatut ja takit! Lämpimät neuleet on kans ihan parhaita. Teen pari kertaa vuodessa niin, että heitän osan vaatteista varastoon odottelemaan. Mitä nyt kesävaatteilla tekee muutenkaan marraskuussa? Suosittelen sitä ihan jo vaatekaapin tilan vapauttamisen vuoksi, mutta myös siksi, että sitten puolen vuoden päästä tuntuu kuin ois saanut kasan uusia vaatteita, haha. Se on ihan käsittämätöntä miten paljoa iloa siitä voi tulla joka kerta kun sen jonkun lempparivaatteen löytää taas "uudestaan" kun ei sitä ole edes muistanut.

Mulla ei oo koskaan ollut mitään kovin hienoa, kallista tai merkkivaatteita ylipäätään. Se on varmaan vaikuttanut siihen, etten oo koskaan ollut erityisen tarkka niiden pesemisen ja huoltamisen suhteen. Oon aina pitänyt huolen, ettei mikään vaate pääsisi värjäämään muita ja kun oon tässä onnistunut niin se on tuntunut riittävän kun näiltä katastrofeilta on vältytty. Musta pesukone ja kaiken maailman puhdistusaineet ja mikä sopii millekin ja missä lämpötilassa on olleet tosi monimutkaisia. Mutta sitten kun tällaiseen asiaan taas vähän tutustuu, ei se tunnu yhtään niin monimutkaiselta. Pyykit suositellaan lajiteltavan värin, pesulämpötilan, materiaalin ja likaisuuden mukaan, mikä ei nyt ajateltuna niin haastavalta tunnukaan, sillä noinhan mä aina teenkin.

Pyykinpesuaineissakin lukee selvästi mikä on tummille, mikä vaaleille ja mikä villalle yms. Tässä on taas vaan tultu itse tehtyä asiasta todellisuutta vaikeampi :D Täältä löytyy lisää pesuaineista, pyykinpesusta ja tahranpoistosta pesumerkkeihin. Vaikka oon selvinnyt tähän mennessä normaalilla lajittelulla ja sillä-mikä-sattuu-kaapista-löytymään pesuaineella, oon miettinyt pysyiskö esim värit kauniimpina oikeanlaisella pesuaineella ja -lämpöasteilla. Ja nämä vaikuttaa varmasti vielä paljon merkittävämmin jos kyseessä on vaikkapa villaa tai silkkiä!
vaatekaapin kulmakivet-10 vaatekaapin kulmakivet-8-sideHuuhteluaineen hyötyjä en oo koskaan oikein hoksannu kun en oo niihin perehtynytkään. Niiden jäljiltä vaatteet tuoksuu hyvältä ja on ehkä vähän pehmosempia, mutta mitä muuta..? Nyt kun niitä hyötyjä lukee täältä, niin löytyy aina monta kohtaa, joita oon joskus manannut. Sähköisyys ja muodon säilyminen pääosin vaikka myös värit on mietityttäneet niinku tossa aikasemmin kirjotinkin. Tuntuu vähän pöljältä miksen oo ikinä ite käyttänyt huuhteluainetta, vaikka siinä samalla senkin laittais ja vaikka kotona ja muualla sitä tunnutaan käyttävän lähes aina. Katsotaan vaan niin näiden Comfortin huuhteluaineiden myötä sekin saattaa jäädä tavaksi.

Mulla ei oo hirveästi mitään erikoisempia materiaaleja eikä juurikaan valkoista tai ihan vaalea (koska en ite erottuis siitä kankaasta haha), joten yleisimmin mun käyttöön paras pesuaine ois näin tutkailtuna Bio Luvil Color tai Bio Luvil Black, joka on tummien lisäksi kirkkaille vaatteille. En oo ennen edes ajatellut, että joissain pesuaineissa on valkaisuainetta, mikä luonnollisesti voi haalistaa värejä. Ennemmin oon ehkä ajatellu, että vaaleille pyykeille tarkoitettu pesuaine ois turvallisin ratkaisu kaikille... Apua, kuinhan monta vaatetta oon onnistunut ajan saatossa haalistamaan tällä??

Ei oo iso homma olla muutamaa erilaista pesuainetta, joita sitten käyttää oikeanlaisiin vaatteisiin. Jos ne tällä pysyis parempina ja käyttöikä pidentyis, niin ei kyllä vaadi itseltä kovin paljoa. Nähtävästi pelkkää pientä selvittelyä ihan vaan vaikka täältä pesuaineista ja huuhteluaineista lukemalla.

Mä nyt oon ollu aina vähän huono vaatteiden, materiaalien ja niiden hoitamisen suhteen. Varmaan se kun ei oo ollut niitä hienompia tai erikoisempia vaatteita, en oo onnistunut värjäämään mitään vaaleanpunaiseksi eikä mua häiritse vaikka vaatteet ois ihan ryppysiä >:D Toivottavasti te ootte mua parempia tässä ja yritän itekkin nyt kasvaa aikuiseksi tämän asian suhteen ja alkaa hoitaan näitä paremmin!


4 kommenttia:

 1. Mä en itsekään oo ollut kovin tarkka pyykinpesijä, ja usein on tullut äipälle soitettua että "jaa mikäs on se hyvä pesuaine?" ja sieltä onkin tullut sitten neuvoja ja apuja. :D En oo ikinä käyttäny huuhteluainetta, mut nyt kun tuo sähköisyys tuli tuossa ilmi niin ehkä se vois ollakin ihan hyvä! Terkuin ärsyttää kun neuleet sähköistyy.. :D Tuota Black-pesuainetta onkin ollut tässä taloudessa, kun se 70-80% vaatteista on sattumoisin tummia... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis sähköset neuleet ja hiukset on jotain niiiin raivostuttavaa!! :D Varsinkin kun joskus talvella hiukset onnistuu olemaan yhtäaikaa likaset ja sähköiset :---DDD Ei siis muuta ku huuhteluaine testiin sielläki jos tää pieni probleema häviäis sillä!

   Poista
 2. Oi kun sulla on ihania vaatteita, niistä on hyvä pitää huolta :D

  Meillä mä oon se joka on tarkka, kun pestään pyykkiä, lajittelen laadun ja värien mukaan ja pesupussitan kaiken mikä vois mahollisesti tarvita sitä. Huuhteluainetta en käytä, koska en oo kokenu siihen tarvetta, mutta ehkä voisin sitäkin jossain vaiheessa kokeilla, koitan vain käyttää mahollisimman hajuttomia pesuaineita :)

  https://secondhandlifejohanna.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy alkaa pitämään paremmin niin näistä olisi iloa toivottavasti pitkäksi aikaa<3 Pesupusseja käytin joskus kotona, mutta ne on kyllä ihan jääneet... :D Sellanen lievä hyvä tuoksu pesun jälkeen on hyvä, mutta liikaa ne ei tosiaan saa munkaan mielestä tuoksua! Muistan vieläkin miltä puhtaat pyyhkeet on tuoksunu jossain kaverilla tai muualla, missä on tullu vierailtua paljon nuorempana.. Jännää miten tuoksut jää niin vahvasti mieleen :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat