torstai 30. marraskuuta 2017

"ÄLÄ PUKEUDU NÄIN"

musta asu-1-side musta asu-10 idmusta asu-5
Musta on typerää kun jatkuvasti törmää juttuihin, joissa sanotaan älä pukeudu näin, älä meikkaa näin tai älä jotain. On ihan eri asia kertoa mikä imartelee minkäkinlaista vartalon mallia tai kasvoja. Mutta ei ne siltikään ole mitään absoluuttisia totuuksia.

Välillä joku on sitä mieltä, että kokomusta on tyylikäs ja välillä taas kamalin tyylivirhe, mitä kukaan voi ikinä tehdä. Ja väljä yläosa ja alaosa yhdessä tekee säkkimäisen näköiseksi. Joo voihan se tehdä, mutta se on myös älyttömän rentoa ja mukavaa päällä sekä voi tottakai näyttää muultakin kuin säkiltä. Väljiäkin vaatteita on erilaisia ja niitä voi yhdistellä erilailla. Eikä säkkimäisyydessäkään oo mitään pahaa, ei päällä olevat vaatteet tai niiden säkkimäisyys oo ratkaiseva asia elämän kannalta.

Oon huomannu, että naiset on alkanu pukemaan enemmän myös väljiä vaatteita eikä aina tarvi olla kaikista kireimmät farkut, jotta vois tuntea olon naiselliseksi. Ja tietty kaikki ihanat oversize-jutut! Ois kiva kuulla teidän mielipiteitä tästä, että onko tämmönen oikeasti yleistyny nyt nuorten naistenkin pukeutumiseen vai johtuuko tää huomio vaan siitä, että minä ja muut tutut ja seuraamani ihmiset ollaan kasvamassa aikuisiksi? :D Kun kyllä mä bongailen lukioikäisen näköisiäkin tyttöjä väljissä vaatteissa, mutta en muista sellaista olleen yhtään näin paljoa silloin kun ite olin sen ikänen.

musta asu-3-side
paita SheIn* (täältä)
housut SheIn
takki & kengät H&M

musta asu-4
On ajatuksenakin ahdistavaa jos aina pitäis yrittää olla koko ulkonäön suhteen just sitä, mikä sopii ja imartelee sua eniten. Oonhan mäkin huomannut tiettyjen juttujen sopivan mulle parhaiten, joista selvin on kapean vyötärön korostaminen kun on aika leveät hartiat. Se kyllä näyttää monilla hyvältä, mutta ois tosi raskasta jos aina pitäis valita vaatteet ja olla niin, että vyötärön kapeus tulis esille.. Tykkään kyllä omasta kropasta, mutta varsinkin ennen tuntui välillä, että ois helppo olla tosi kapea - ei siis varsinaisesti laiha vaan kapea - niin tyyliin mikä vaan telttakin näyttäis hyvältä päällä :D Tutut kapeat tai hoikat ihmiset sen sijaan tuntuvat välillä kamppailevan sen kanssa millaisilla vaatteilla saisivat vähäisetkin muotonsa esille. Mutta koska mulla ei oo mitään tietoa sellaisesta vartalomallista, niin ois kiva kuulla jonkun kapean tai luonnostaan hoikan ihmisen kokemus siitä millaiset vaatteet heille käyvät hyvin ja mitkä taas eivät tunnu omalta jutulta!

Mietin uutta leikkausta hiuksille ja sain ajatuksen googletella eri päänmuotoja ja niille sopivia hiuksia kun en sitä oo koskaan oikein ajatellut. Jotkut tuntuivat loogisilta ja jotkut taas olivat vähän njääh, kun katselin useita eri juttuja aiheesta. Se oli kuitenkin mielenkiintoista luettavaa, ihan vaan hoksata, että hei täähän on mun pään/kasvojen muoto! Saman tyylinen juttu peppujen muodoista ja niille sopivista alusvaatteista tuli pari viikkoa sitten vastaan ja sieltäkin oli hauskaa tunnistaa oma peppu :D

Nyt ku aloin makustelemaan niin peppu on kyllä tosi outo sana. Peppu. Sanokaapa se ääneen muutaman kerran ja miettikää. Haha.


2 kommenttia:

 1. Ne neuvot, missä opastetaan valitsemaan omaa vartaloa imartelevimmat vaatteet, voi olla ihan käyttökelpoisia, jos haluaa näyttää hyvältä. Aina vinkit ei tosin toimi ihan yks yhteen, koska jokaisen kroppa on omanlaisensa kokonaisuus. Mut ei mun mielestä ole mitään velvollisuutta olla aina (tai ikinä) parhaimmillaan.

  Muoti on sitten toinen juttu, koska muodissa uusi on aina parempi kuin vanha (paitsi jos on niin vanhaa, että näyttää jo uudelta) ja se uusi on melko usein jotain epäimartelevaa (esim. tällä hetkellä trumpettilahkeiset farkut, jotka on saksilla nyrhitty poikki pohkeen korkeudelta). Mutta ei sekään niin vakavaa ole. :)

  Mitä tuohon asuun tulee, ei se näytä mun mielestä yhtään säkkimäiseltä! Ja laatikkomaisen kropan omistajana olen joskus miettinyt samaa, että jos olisi yleisesti ottaen kapeampi, niin vaatteet varmaan laskeutuis nätimmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan neuvoista monesti älyttömästi hyötyä ja ite tajusin miten mun kannattaa laittaa luomiväriä vasta kun ammattilainen fiksas mun meikkiä kerran! :D Sanoinkin tuossa, että on ihan eri asia kertoa mikä sopii tai imartelee kuin jyrkästi kieltää "älä" jotain :) Ja joku voi tykätä vaikka niistä neonvihreistä hiuksista vaikka tietää, ettei se ois välttämättä paras valinta niin on turhaa ja ikävää lukea "älä missään nimessä värjää hiuksia neonvihreäksi, pahin tyylimoka". Tää nyt oli vähän överi esimerkki, mutta kuitenkin!

   Ja joo muoti on kyllä ihan oma juttunsa ja siksi tykkäänkin muodista, vaikka en sitä seuraakaan ja oon muutenkin ihan ulapalla mikä on muotia nyt :--D Mutta just se kun "muodin nimissä" voi tehdä erikoisiakin juttuja ja poiketa niistä perinteisistä kaavoista!

   Kivaa pohdiskelua, kiitti kommentista :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat