keskiviikko 1. marraskuuta 2017

HELPOTUSTA HIUKSILLE X 5

moroccan miracle-1-side moroccan miracle-8
Varsinki snäpissä kiroan tasaseen tahtiin mun hiuksia, jotka menee jo päivässä kamalaan sotkuun puhumattakaan parista päivästä, jolloin ne on käytännössä yhtä isoa rastamöykkyä. Niiden harjaaminenki on jo tosi vastenmielinen operaatio, koska se on kirjaimellisesti operaatio. Mulla on suhteellisen ohuet hiukset, mutta niitä on paljon ja siinä on ainakin kampaajien mukaan iso syy siihen takkuuntumiseen. Mutta kaikista isoin ratkaisu tuli myöskin kampaajalta kun siellä sanottiin, että mun hiukset on tosi kuivat. Ite oon huomannu vaan sen, että hiukset rasvoittuu tosi nopeaa vaikka pesenkin niitä suhteellisen harvoin, joten lisäkosteutus ei oo edes tullu mieleen. Vaikka tiedänhän mä sen, että rasvoittuvaa ihoakin pitää rasvata ja sen kuivattaminen ei nyt ainakaan auta yhtään mitään vaan ne oikeanlaiset tuotteet.. Jotenkin hiukset on vaan aina ollu ja kun niiden kans ei oo mitään varsinaista ongelmaa ollu niin asioihin ei oo tullu edes perehdyttyä ennen ku nyt oon alkanut kysellä syytä ja ratkaisua tähän kamalaan takkuuntumiseen.

Joten tässä ois 5 vinkkiä, jotka oon ite huomannu helpottavan elämää näiden hiusten kans!

1. Oikeanlaiset pesuaineet. Oon yrittäny ostaa marketeista ja Sokokselta kosteuttavina markkinoituja tuotteita myyjänki suosituksesta, mutta mistään ei oo tullu samanlaista silkkistä lopputulosta ku kampaajalla käytyä. Ilmeisesti kans silikoni on sellainen, jota pitäis välttää. Viimeksi latvoja leikatessa kyselin taas kosteuttavista pesuaineista kampaajalta ja mun täytyy varmaan käydä ostamassa ne millä mun hiukset pestiin viimeksi. Hiukset oli taas monta päivää yhtä silkkiä sen kampaajakäynnin jälkeen, mutta omilla pesuaineilla en saa samaa mitenkään, enkä osaa kuvitella mistä muustakaan se johtuis.

2. Hiusten ja varsinki latvojen säännöllinen siistiminen. Vaikka haluais kasvattaa hiuksia ja pitää ne pitkinä kannattaa sinne kampaajalle mennä kuitenkin, että hiukset pysyy hyväkuntoisina - ja itseasiassa varsinkin silloin, jotta hius pysyy hyväkuntoisena ja jatkaa kasvamista..

3. Hiusharja. Ennen käytin Tangle Teezeria ja hyvinhän se avasi takkuja. Sitten törmäsin useampaan otteeseen siihen, kuinka luonnonharjas olisi parempi ja hellävaraisempi hiuksille. Halusin kokeilla tätä, mutten vaan saanut asiaa aikaseksi ennenkuin kerran satuin hukkaamaan Tangle Teezerini :D Ostin Sokoksen ainoan tarjolla olevan luonnonharjan ja olihan se hellävarainen, mutta se tuntui suunnilleen vaan silittelevän hiuksia. Jatkoin kuitenkin sen käyttöä kunnes juhannuksena testattiin ystäväni kanssa toistemme luonnonharjoja ja päätettiin vaihtaa ne päikseen, sillä hän halusi pehmeämpää ja mä kovempaa luonnonharjaa. Onhan juhannuksesta jo aikaa ja oon ollut tyytyväinen tähän harjaan enkä näkis enää itseäni käyttämässä Tangle Teezeria. Kyllähän harjaamiseen menee hetki kauemmin, mutta oon ihan valmis käyttämään sen pienen hetken enemmän siihen, ettei hiukset joudu niin koville.

4. En harjaa tai kuivaa rajusti märkiä hiuksia, koska ne katkeilevat paljon helpommin. Käytän myös tosi vähän kuumia rautoja ja monesti föönaan vaan tyven ja annan latvan kuivua itsestään. Välillä oon myös laittanu kuiviin hiuksiin kookosöljyä ja antanut niiden muhia hyvän aikaan ennen suihkuun menoa. Ne on tuntunut silloin tosi hyviltä, mutta en tiiä auttaako se hiusta oikeasti vai tuntuuko siltä vaan hetkellisesti..

5. Hiusöljy. Oon käyttänyt alkuvuodesta MayBeautyn Moroccon Miracle -hiusseerumia, jonka oon saanut heiltä ja tää tuotetta koskeva osa on yhteistyössä heidän kanssaan. Mulla on ollut muutamia eri hiusöljyjä ja -seerumeita ennenkin, mutta niistä on tullut ikävän "öljyinen" lopputulos ja ne on jääneet käyttämättä. Just pyyhin pölyt yhden käyttämättömäksi jääneen hiusöljyn päältä ja nostin kylppärin kaappiin oottelemaan maailmanloppua.

moroccan miracle-2 moroccan miracle-4-side
Jotkut kaverit laittaa hiusöljyä kuiviinkin hiuksiin, mutta mulle ehdottomasti paras on laittaa pyyhekuiviin tai astetta kuivempiin hiuksiin ja sitten harjata hiukset hetken päästä, jolloin öljy myös levittyy paremmin. Huomaan selvän eron hiusten harjattavuudessa silloin kun oon käyttänyt hiusöljyä ja tätä MayBeautyn versiota on tullut käytettyä siksi kun hiukset ei oo jääneet öljyisen tuntoisiksi/näköisiksi. Tätä ei oo tarvinut pestä pois edes käsistä, kuten joitain hiusöljyjä, vaan se tuntuu kuin "haihtuvan" käsiinkin.. Tällaisia hyviä hiusöljyjä on varmasti muitakin, mutta mulle on sattunut jostain syystä huonoja kokemuksia :D

MayBeautyn sivuilla seerumia kuvaillaan näin:

Moroccan Miracle -hiusseerumi on ultrakevyt, rasvaton hiusöljy, joka on ainutlaatuinen sekoitus arganöljyä, makeaa manteliöljyä, oliiviöljyä ja pellavansiemenöljyä, jotka sisältävät tärkeitä rasvahappoja. Seerumin sisältämät rasvahapot imeytyvät ja hoitavat hiuksiasi ja antavat niille luonnollisen silkkisen ja kiiltävän ilmeen.

moroccan miracle-3-side
Vasemmalla vielä vähän kosteat hiukset ilman hiusseerumia ja oikealla kuivat hiukset, joissa on hiusseerumia, mutta jotka on myös harjattu. Parhaiten ite kuitenki huomaan tuon hiusseerumin toimivuuden siinä kun harjaan hiuksia, sillä takut aukeilee tosi paljon helpommin kuin mitä ne aukeilis jos en ois laittanu hiusseerumia.

Jos haluatte testata tätä niin saatte MayBeautyn verkkokaupasta 30% alennusta koodilla anniserum.

moroccan miracle-10
Ja jos te siellä tiiätte maagisia temppuja, joilla saa hiukset pehmeämmiksi ja ei-takkuuntuviksi niin kertokaa! Mulla on melkonen kynnys ostaa ja testata uusia pesuaineita, koska ne on aika kalliita ja jos ne ei sitten edes toimi niinkuin pitäis :D Oon yrittäny myös harjata hiuksia ennen ku ne on ihan takussa ja niitä on huomattavasti mukavampaa harjatakin nyt kun ne on kampaajakäynnin jäljiltä vielä ihan siedettävässä kunnossa. Tarvis nyt vaan ne oikeasti kosteuttavat ja hyvät pesuaineet!


8 kommenttia:

 1. Seerumi vaikuttaa tosi hyvältä! Kannattaa kokeilla ainakin Paul Mitchellin Awapuhi-sarjaa ja Moroccanoilin Hydration -shampoota ja hoitoainetta, näiden pitäisi kosteuttaa tehokkaasti :) Myös shampoon/hoitoaineen joukkoon sekoitettava öljy (esim. Matrixin Oil Wonders Indian Amla Strengthening Oil) auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moroccanoilia joskus tutkailinkin, mutta prkl seki on niin kallista!! :D Ja no joo onhan se verrattuna perus markettituotteisiin, mutta näkyy se laatukin varmaan hiuksissa... :D Tuollanen pesuaineen mukaan sekoitettava öljy kuulostaa kans kiinnostavalta!

   Poista
 2. heh sama ongelma oli mulla kun oli pitkät hiukset, mutta nyt tukka ei mee ollenkaan takkuun!Maaginen temppu on siis polkkatukka! :------D Mut ehkä joistain kosteuttavista hiusnaamioista vois olla apua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kans manannu joskus, että vedän sellasen takasiilin kun sieltä menee pahiten takkuun kaikki :D Ja joo sellasia kyllä on ollukki käytössä, mutta pitäis varmaan ottaa säännölliseen käyttöön kun eipä ne tuolla kaapissa paljoa auta :--D

   Poista
 3. Mäkin omaan blogiin pohdin hiusniksejä http://tahtijoukko.blogspot.fi/2017/11/operaatio-pitkat-hiukset-takaisin.html?m=1 mutta niinpä se vain menee, että se mikä toimii toisella, ei toisella välttämättä toimi ollenkaan.. :) Sun hiukset on kyllä mun mielestä aivan täydellisen pituiset <3 omien hiusten kasvua odotellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että pitäis vaan löytää ne itselle sopivat tavat/tuotteet/niksit! :D Ja musta tuntuu, että hiukset kasvaa parhaiten kun sen "kasvattamisen" unohtaa eikä asiaa mieti kokoajan vaan joskus vaan huomaa, että oho miten nää on näin pitkät taas :D Mutta helppohan se tälleen on sanoa kun hiukset vaan kasvaa hurjaa vauhtia kun sekin on tietty yksilöllistä miten kasvaa ja kuin pitkiksi ylipäätään kasvaa :) Toivottavasti pääsisit pian siihen omaan ihannemittaas :)

   Poista
 4. Siis eikä miten nopeeta sun tukka on kasvanu!! Muistan kun vasta joku aika sitten leikkasit reilusti lyhemmät hiukset ja nyt on jo tuommoinen leijonanharja, upeet on :o Tässä just mietiskelin että pitäsköhän alkaa kokeilla biotiini ravinnelisää jos ees vähä auttais tukan kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aijaa! Mää aina itekki hämmästyn jossain kohtaa, että onko tää muka jo näin pitkä :D En oo ite koskaan kokeillu, mutta ilmeisesti porukka on ihan tykänny niistä!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat