maanantai 27. marraskuuta 2017

TILIOTTEEN TARKASTELUA

rahankäytöstä-1
Nyt ollaan ainaki mun mielestä melko kiinnostavassa aiheessa eli rahassa ja vielä tarkemmin siinä mistä oon saanu rahaa ja mihin se on mennyt. Tällainen on ollu mielessä monesti ennenkin, mutta Annikan viikko mun lompakossa -postauksen innostamana päätin ite tarkastella mun tiliotetta. Halusin ottaa vähän pidemmän ajan, jotta näkymä ois tavallaan realistisempi.

Kohta tulee siis tarkalleen mistä oon saanu rahaa ja paljonko sekä mihin mulla on menny rahaa ja paljonko. Ja tämä viimeiseltä täydeltä kahdelta kuukaudelta, jotka on syyskuu ja lokakuu. Jännitti aika paljon mennä katsomaan tiliotetta, koska mä en oo yhtään "tarkka" rahan kanssa vaikka pitäis olla kun ei sitä hirveästi mistään tulekaan.. Pitäis ihan siis opetella kyttäämään tarjouksia ja tehdä järkeviä ruokaostoksia kun niissä mä selkeiten voisin säästää.

Tai no. Selkein säästö tulis kun heivaisin nää koirat menemään :D Myös Rocky tuntuu tuosta tyypillisestä nauravasta ilmeestään päätellen tietävän kuinka paljon rahaa siihen ja pikkuveikkaan menee....

idrahankäytöstä-2
Kahden kuukauden aikana:

Tuloja 3 960e

Valokuvaus 2 500e
Kela 850e
Blogi 460e
Vanhasta autosta 150e


Menoja 3 738e

Vuokra 1 000e
Koirat 1 015e
Ruoka (+vessapaperi, pesuaineet yms) 320e
Lattian hiominen ja lakkaus. Koirien kynsistä jäi jälkiä Helsingin kesäkämpän lattiaan 300e
Laskut 220e
Bensa 160e
Shoppailu 150e
Hermoratahieroja 130e
Adoben ohjelmat esim Lightroom 93e
Ripsienpidennykset 70e
Ulkona syöminen & juominen 65e
Alusvaatteita 50e
Netflix & Spotify 40e
Biljardi 32e
Kampaaja 32e
Junamatkat 28e
Apteekki 18e
Opintojen workshop -tapahtuma 15e


Luulin olevani tähän pienoiseen tutkimusretkeen ihan tyytyväinen, mutta vähän kyllä järkytyin. Mun pitäis kokoajan tarkkailla mihin rahaa menee, mutta en oo ehkä isossa kuvassa osannu aatella sitä kuinka paljon ylimääräistä rahaa menee välttämättömyyksiin, kun huomaan enemmänki ne "turhat" jutut ja sen kuinka paljon rahaa niihin menee.

Valokuvauksesta sain tuollon ihan hyvin rahaa omiin tuloihin nähden, mutta ei niitä häitä todellakaan oo joka kuukausi tolleen - monesti ei oo yksiäkään varsinkaan näin sesongin ulkopuolella. Eli poikkeuksellisen paljon tuli noina kuukausina niistä rahaa, mutta eipä joka kuukausi tarvi paikkailla koirien jälkiäkään muiden lattiassa tai maksaa koirien vakuutusta saati käyttää eläinlääkärissä.

130e hermoratahierojalle saattaa tuntua paljolta, mutta se on nyt varmaan paras juttu, mihin rahani voin laittaa. Sieltä on löytyny selkeys mun järkyttäviin päänsärkyihin, jotka ei ilmeisesti ihan sitä tyypillistä migreeniä olekaan, se on ainoa juttu mikä auttaa ja sen ansiosta voin myös itse hoitaa itseäni. Siinä missä ennen saatto mennä puolet päivistä maaten sängyssä toivoen lääkkeen auttavan, ettei orastava kipu iskiskään, nykyisin migreeniä tai sitä alustavaa kipuakaan tulee huomattavasti harvemmin. Mutta selitän siitä joskus omassa postauksessaan!

Sitten taas 50e alusvaatteisiin tuntuu musta hullulta summalta, mutta ehkä oli aikakin ostaa oikean kokoisia. Oon käyttäny viime vuodet vaan braletteja kun haluan pitää tissit yleensä mahollisimman littanina (:D) ja kun kaikki rintsikat on niin epämukavia. Ihmekkään tuo ku kaikki oli ihan väärää kokoa.. Ja nyppysiä ja övereitä, kuten yhdet turkoosit leopardikuosilla.

Kampaajakerta ainoa koko vuodelle, mutta ripsienpidennykset sen sijaan mietityttää. Meneehän niihin rahaa, mutta sitten taas ne tuntuu tuovan ainakin muhun "energiaa" kun laittautumisessa pääsee helpommalla ja paremman näköisen tuloksen saa nopeammin. Jos ois enemmän rahaa pitäisin niitä kyllä aina kyllästymiseen saakka, mutta suht vähillä rahoilla se tuntuu hyvistä puolistaan huolimatta tosi turhalta.. Ehkä pitää alkaa suunnitelmalliseksi ruokaostosten kanssa niin niistä saa säästettyä rahaa ripsiin. Terveisin Anni kohta 25v..... :D

Nopealla laskulla ruokaan ja muihin päivittäistavaroihin on menny 40e viikossa jos näin jaettais, mikä on kyllä liikaa. Tuohon summaan kuuluu kyllä myös paljon muuta kuin ruoka ja vessapaperi - kaikki välilläkään tarpeellinen mitä esim Prismasta voi ostaa. Tähän suureen summaan vaikuttaa varmasti naapurissa oleva pieni keskustan kauppa, jossa ei tosiaan oo järkeä käydä "muttaku se on niin helppoa". En oikein saa tehtyä ruokaa tai ylipäätään syötyä niin monesti lähikauppaan tulee käveltyä ostamaan jotain einestä viideltä iltapäivällä kun ei oo syöny mitään, alkaa heikottaan ja pakko vaan syödä jotain. Koirien kanssa kauempana ulkoillessa oon käyny isoissa kaupoissa ostoksilla, mutta sen vasta huonoksi ratkasuksi oon huomannutkin kun kaikki tuntuu menevän pilalle jääkaapissa koskemattomana lojuessaan.. Kun sekään ei auta, että teen sen ruuan valmiiksi kun se silti pilaantuu jääkaappiin.. Eikä siinäkään oo järkeä, että kahdesti viikossa käyn autolla ostamassa banaanit ja maksalaatikot isosta kaupasta.

Hmm, tästä ruokakauppa-asiasta tulikin mielenkiintoinen pulma. En oo ajatellutkaan siihen menevän noin paljon rahaa kun tuntuu, etten syökään juuri mitään :D Jumituin tähän moneksi minuutiksi ihan vaan miettimään tätä asiaa. Mitä niin kallista ees ostan sieltä? Vai oonko ostanu jonku isomman jutun, mitä en nyt vaan hoksaa ja se nostaa tuota summaa?? Just tän takia kannattais ja pitäis tarkastella mihin rahaa menee ja kuinka paljon. Rehellisesti sanoen en tässä nykyisessä jaksamattomassa tilassa tiiä saanko muutettua tätä ruokaan menevää raha-asiaa vielä kun hoitavalta taholtakin on sanottu, että "syöt vaikka niitä eineksiä, kunhan syöt jotakin".. Mutta ainakin tämän asian nyt tiedostaa ja sitäkautta siihen saa ehkä jo nyt tai ainakin tulevaisuudessa vaikutettua! Ja nyt alotan kiivaan pohdinnan siitä mitä oon ostanu Prismasta, koska ei tosiaan mee noin paljoa ruokaan enkä mitään uusia meikkejä tai hiustuotteitakaan oo hamstrannu.. Vai että meneekö mulla noin paljon rahaa "hukkaan" kun en ees syö hyvin vaan kaikkea kuraa..

On niin paljon erilaisia mielipiteitä ja kulutustottumuksia, että ois mielenkiintosta kuulla miten ja mihin teillä menee eniten rahaa :)


29 kommenttia:

 1. Ainakaan mun mielestä 40€ viikossa on aika normaali/suhteellisen vähän. Itellä ainakin se täyttyy helposti vaikka ei mitään ihmeellisyyksiä ostelisikaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja se ois mustakin hyvä jos siitä käyttäis ees osan monipuolisesti hyviin raaka-aineisiin! :D Mutta kun itse en nyt todellakaan osta ja hyvä kun ostan juuri mitään syötävää niin ihmettelen mihin saan sen rahan ees menemään.. Ehkäpä se selviää jo seuraavilla kauppareissuilla ku nään mitä tuli taas ostettua ja paljonko ne nyt oikeasti sitten maksaakaan 8) Mutta hyvä kuulla, ettei se oo ainakaan sun mielestä hirveän paljoa :D Tietysti myös tulot vaikuttaa siihen paljonko voi/kannattaa käyttää :) Ois kiva jos muutkin tulis kertomaan näkemyksiään onko tuo paljon vai vähän ja ostavatko pelkästään itselleen ja missä elämäntilanteessa ovat, niin osais itekki paremmin hahmottaa :)

   Poista
  2. Joo! Sama täällä. 30-50€ viikossa on ihan normaali. Itse tosin rakastan ruoanlaittoa 🙈

   https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

   Poista
  3. Toivotaan, että tää summa ei sitten lähe nousemaan tästä ku alan taas kokkailla ja syyä paremmin! :D Hyvä jos sulla menee about tuo summa vaikka tykkäät kokkailla :) Ehkä mullakin on siis mahis sitten haha! No mutta onhan einekset ja muut valmiit jutut kalliimpaakin kuin jos tekee itse :)

   Poista
  4. Niin, tuohon aloitukseen voin lisätä, että oon yksinasuva opiskelija! :)

   Poista
 2. musta toi kuullostaa aika normaalille! Mitä muistelisin mun yksinasumis aikoja niin joku 30-40 varmaan meni viikossa, riippuen vähän että mitä söi, plus tietty koululounaat. Nyt poikaystävän kanssa kauppaan menee yhdessä varmaan noin 80-100e, tietty täällä Norjassa on vähän kalliimpaa kaikki haha ja varsinkin mun vegaanituotteet maksaa ns normaalia lihapullia enemmän :---D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä kuulla :) Ja joo niihin kyllä saa menemään enemmän ku normi lihapulliin haha :D

   Poista
 3. Hei voitko vähän eritellä millaisia kuluja koirat sisältää kun niihin uponnut aika paljon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki :) 250e piti maksaa Yodasta vielä, 202e kursseista eli Yodan pentukurssi ja tokoryhmä, 240e koirien vakuutuksista, 80e eläinlääkäri (oisko ollu 130e mut vakuutus korvas loput), 243e eli loput Musti & Mirri eli ruokaa (ruokasäkit 70-80e per koira), raakaruokaa joukkoon, treeninameja, muutama uus lelu ja puruluita :D

   Poista
 4. Tosi mielenkiintoinen postaus! :) Mulla menee itsellä paljon enemmän rahaa ruokaan, eli tuo ruokaan käytetty raha ei kuulosta omasta mielestä ollenkaan pahalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, mustakin on aina mielenkiintosta kuulla muiden raha-asioista, vaikka harmittavan usein niitä ei haluta jakaa :) Ja jälkimmäinenki oikein hyvä kuulla! :D

   Poista
 5. Tätä oli todella mielenkiintoista lukea! Itse en todellakaan nyt parin kuukauden ajalta halua edes saldoa katsoa, sillä tiedän että meillä suurin osa rahoista menee vuokraan sekä ruokaan (jopa 400€ kuussa kahdelle ihmiselle...). Hirvittää ihan kun tietää että se raha olisi voinut jäädä säästöön tai mennä vaikka osa hierojalle, joka helpottaisi päänsärkyjä yms. Koirat ei kyllä ole mitään halpoja pidettäviä, jonka vuoksi sitä ei tähän talouteen tällä hetkellä tulisi sekä rahankulun, että ajanpuutteen vuoksi. On niitä kyllä silti niin paljon iloa! :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! Ja joo ymmärrän tuon, mutta vois se olla (varsinki tollasessa tilanteessa) aika silmiä avaavaa :D No mutta kaikki kuitenki laittaa rahansa siihen mihin haluaa, pääasia, että ite on kokenut laittaneensa rahat oikeisiin juttuihin! Kannattaa muuten olla kuulolla kun kirjottelen siitä hermoratahierojasta ja soittaa vaikka sitten hänelle jos sieltä sais apua, kun ei kysymisestä haittaakaan ole! Ja niin, meneehän niihin aikaa, rahaa ja hermojakin, mutta on ne vaan niin ihania :D

   Poista
 6. Samaistun kovasti tohon syömisjuttuun :D itsestäkin tuntuu etten syö juuri mitään enkä jaksa aina laittaa ruokaa (masennus) mut silti kovasti menee rahaa ruokakauppaan. Tosin herkkuja syön aika paljon ja useinkin ostan esim limua, jäätelöä tai kalliita leivänpäällisiä mihin menee aika paljon rahaa. Tavoitteena sellanen elämäntilanne missä jaksaisin perehtyä siihen että mitä kasviksia esim tiettynä satokautena saa halvalla, miten voisin itse mielellään tehdä mässyt niiden ostamisen sijasta, mitkä on helppoja, halpoja, nopeita ja terveellisiä ruokia joita saa syötyä silloinkin kun ei tee mieli..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis ottaa vaan kuitit aina talteen niin vois tarkemmin katella ja vertailla :) Ja joo mä veikkaan, että mulla on sama, että joihinkin tollasiin pieniin "ekstrajuttuihin" meneekin sitten selkeämmin se raha entä varsinaisiis pääruoka-aineisiin jos sitä voi sanoa tälleen :D Satokausikalenteri ois kyllä hyvä tuohon, oon musta joskus yrittäny ettiä jotain sen tapaista tietoa netistä, mutten tainnu löytää.. Toivottavasti sulla(kin) tulee pian se aika kun jaksaa perehtyä noihin ja syyä paremmin<3

   Poista
 7. Tosi mielenkiintoinen postaus! Tykkään itekin syynätä kulutusta/tuloja samalla systeemillä aika ajoin. Mietin tätä vähän eri näkökulmasta, kun nelihenkinen perhe meillä pärjää just ja just 100€/vko jos oikein pihistellään, mutta mun korvaan toi 40€ vaikuttaa joka tapauksessa aika kohtuulliselta. Ruokakaupassa se raha yleensä hukkuu ihan kummallisiin juttuihin ja siks oon ottanu tavaks katsoa ne kuitit aika tarkkaan niin tajuan paremmin mihin sitä oikein tulee tuhlattua ihan huomaamattaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Varmasti kyllä muuttuu koko ruokasysteemi kokonaan kun tulee lapsia vielä mukaan, kahden aikuisenkin ruokailu vähän eri asia kuin kahden lapsen :) Mäkin ottanu nyt kuitit talteen niin pitää hetken päästä ottaa ne kaikki tarkasteluun.

   Poista
 8. Vau miten hyvät tulot tullut valokuvaamisesta! Vaikka totesitkin, että joka kuussa ei ole yhtä vilkasta. En kyllä ihmettele jos on vilkasta, sillä olet niiiin hyvä kuvaamaan. Jos vielä 5-10 vuoden päästä olet hommissa niin tulet ehdottomasti kuvaamaan mun häitä!!
  Hyvä myös aina muistuttaa itseään paljon koiriin menee rahaa, kun koirakaipuu iskee. Tuo lattioiden hiomislasku oli varmaan mukava yllätys.. Onhan ne sen kaiken rahan arvosia, mutta siihen parhaaseen kaveriin voi investoida vasta sitten kun oikeasti on varaa ja vastuullisuutta, eikä vain hetken pentukuumeesta (mikä itselle aina iskee) :D
  Oma rahankäyttöni on vähän riistäytynyt hallinnasta.. nuorempana olin tosi säästeliäs ja fiksu rahan kanssa, nyt kun saan melko hyvää palkkaa ja nostin opintolainan niin homma on mennyt ihan tuhlailuksi, tavallaan korvaan itselleni sitä kaikkea mikä jäi säästeliäinä aikoina väliin. Ihan nätti idea, mutta tuntuu että rahaa menee ihan turhuuksiin ja sit niihin oikeasti tärkeisiin asioihin ei muka ole rahaa :D pitää itsekin tarkastella taas lähemmin tuloja ja menoja ja koittaa laittaa taloutta kuntoon!
  Pakko myöntää että ensin tuo hermoratahieronnan summa kuulostaa tosi isolta, mutta kun alkaa miettimään niin terveys tosiaan on se mihin kannattaa panostaa! Kiva kuulla että siitä on ollut apua, migreenit ei todellakaan kuulosta miltään mukavilta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tosiaan oo yhtä vilkasta joka kuukausi :D Haha kyllä tulen kuvaamaan!<3 Nojoo olihan se varsinki ku isoimmat jäljet oli vaan yhdessä kohdassa, mutta koko lattia piti silti laittaa uusiksi kun se oli just hetkeä ennen laitettu... Jatkossapa tietää tämänki sitten! Tuollaset tilanteet on kyllä haastavimpia kun rahaa tulee ihan kivasti niin ei muka tarvi kattoa mitä ostaa, mutta myöhemmin voi kaduttaa kun tajuaa kuinka paljon sitä on tullu haaskattua turhuuksiin "ihan vaan koska voi" :D Ja tuossa hermoratahierojan summassa on muutama käynti ja ite mietin sitä niin, että monta päivää migreenissä on myös pois muusta tyyliillä "aika on rahaa" eli mielummin maksan sen summan ku oon kerran tai useammin kolmen päivän migreeneissä sängyn pohjalla oksennellen..

   Poista
 9. Meillä menee kaupaan vähintään 100e/ VIIKKO. 40e kuulostaa todella vähältä ja en usko, että pystyt hirveesti säästämään kauppakäynneillä. Meitä on joo kolme, mutta se tarkottais, että meijän 5-vuotias poika syö 60e edestä :D

  Ollaan alettu säästää take away tee/kahvissa. Laskin, että käydään päivässä ainakin kerran, mutta useimmiten kaksi kertaa päivässä. Laskin kuitenkin alakanttiin. että noin 3e per päivä. Sehän oli jo 90e/kk take away juomiin. Ostettiin pienet termarit mitkä makso yhteensä 19e.

  Meillä menee ihan hirveesti vessapaperia ja suurin käyttäjä on mun mies. En edelleen käsitä miten vessakäynnin jälkeen voi tarvita niin paljon paperia. :D

  Pesuaineissa säästetään todella paljon, kun ostetaan sellasia jätti isoja pakkauksia. Säästettäis vielä enemmän, ellei mun iho reakois niin helpolla halpoihin pesuaineisiin. Eli omoa käytetään. Käsien pesu aineet pullotettaan. Keittiöstä löytyy kauniit meraki käsienpesu ja käsivoide putelit, jotka on tarkotettu vieraille. Tee myös omaa pesuainetta pintasiivoukseen.

  Aloitettiin pari kk sitten käymään kaupassa noin kerran viikossa. Tuli suuri säästö, kun ei osta turhia ostoksia.Esim: lehtiä, namua jne.

  En nyt muista missä asut, mutta ihan järkkyttävä vuokra. :O Tolla summalla lyhentää omaa asuntoa  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsin, että tuo 1000euroa on kahden kuukauden vuokra? Kun eikös nyt puhuttu kahden kuukauden tuloista ja menoista. Siinä mielessä ei siis ole lainkaan paha :-)

   Poista
  2. Tossa tais olla kahden kuukauden vuokra? Itse hyppisin ilosta jos löydettäis mieluisa asunto jonka vuokra ois vaan 500e kuussa :D

   Poista
  3. Herkuissa varmasti eniten säästön varaa ja silläkin säästäis kun ostais enemmän kasviksia ja vihanneksia kun ne ei paljoa maksa :) Tuollasista take away -tyyppisiin juttuihin saa kyllä menemään helposti hurjat summat kun niitä tekee jatkuvasti vaikka yksittäissummat oiskin pieniä! Itekkin oon miettiny ostavani jotkut nätit putelit, jolloin vois myös ostaa pesuaineita isommissa pakkauksissa..

   Ja siis tuossa on tosiaan kahden kuukauden vuokra (kuten kaikki muutkin), niinku pari muutakin ehti tähän jo kommentoida :) Asun Jyväskylässä ja mitä sillon kattelin paljon asuntoja ja kävin näytöissäkin, niin musta 500e sisältäen veden, 38,5 neliötä ja ihana keskustakämppä oli kyllä melkonen löytö! :D

   Poista
 10. Mielenkiintonen postaus! Kummastutti kyllä kanssa vähän tuo ruokaan menneen rahan määrä, tosi pienellä kyllä pärjäät! Meillä menee avomiehen kanssa ruokaan helposti 100euroa viikossa + toisinaan päälle vielä ulkona syömiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Ja hyvä vaan jos muiden mielestä tuo ruokaan menny raha ei oo paljoa :D Tuntuu itsestä isolta varmaan just kun ei tuu syötyä oikein mitään, mutta silti hyvä kuulla!

   Poista
 11. Mielenkiintoinen postaus! Pitäisi tosiaan itsekkin vähän katsoa tuota omaa kulutusta, kun tuntuu ettei säästöön jää ollenkaan tällä hetkellä. Tosin siihen saattaa vaikuttaa sekin, että maksan kahden ihmisen juttuja tällä hetkellä, vuokrat sun muut laskut ja ruoat... :D Meidän kahden ostokset viikossa on jotain satasen luokkaa, ja yksin asuessa tuo 40e meni suht helpostikin. Ellei käynyt Lidlissä. :D Mulla itellä on nyt tuo ulkona syöminen ja kahveilla käynti ystävien kanssa sellainen suuri turha rahareikä, jonka vois ihan hyvin ottaa pois. Vois kutsua ne meille aina kaakaolle tms niin siinä säästäis jo aika pitkän pennin. :) Ja nyt kun on asunut tuon miekkosen kanssa puoltoista vuotta yhessä, ihmettelen edelleen miks meillä on tyyliin AINA se perhanan vessapaperi loppu! Ei varmasti kulunut tätä tahtia, kun kaverin kanssa asuin yhessä. :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti tarkastella varsinki jos tuntuu, ettei mitään jää säästöön vaikka pitäis jäädä :D Ja joo, varmasti vaikuttaa kahden ihmiset maksut asiaan huomattavastikkin!! Ite yritän kahvitellessa ottaa vaan vettä tai sitten kahvin, mutta jättää leipäset sun muut pois kun niihin menee helposti 5-10e :D Haha en kestä ku oot jo toinen, joka sanoo miehen vessapaperin käytöstä, mä en oo tällasta huomannu ikinä! :D

   Poista
 12. Munkin korvaan 40e viikossa kuulostaa hirveen vähältä! :D Itsellä ei oo varmaan kertaakaan mennyt alle 200e/kk.. Tosin, syön hyvin ja terveellisesti. Keskimäärin menee siis lähemmäs 250e kuussa ruokaan :) Olipa mielenkiintoinen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahan laittaminen hyvään ja terveelliseen ruokaan on vaan hyvä asia kyllä! Vois vaikka heti luetella listan aika paljon huonompia juttuja, joihin rahaa saa menemään :D Mielenkiintoista kuulla myös teidän summia ja mietteitä noista luvuista! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat