sunnuntai 17. joulukuuta 2017

OTSAHIUKSET KAHDELLA TAVALLA

uudet hiukset otsahiukset-3
Muutama viikko hiusten värjäämisen jälkeen kävelin uudestaan Ykköset Hiussalongille, jonka kanssa tehdään yhteistyötä ja Janina leikkas mulle otsahiukset. Olin miettiny tätä jo hyvän aikaa ja monta kertaa meinasin itekkin jo saksia nämä, mutta onneks maltoin oottaa!

En halunnu sellasta otsatukkaa, jota täytyis pitää kokoajan suorana edessä, vaan jonka sais myös huomaamattomasti häivytettyä sivuille pitkien hiusten joukkoon. Mulla on vahvoja pyörteitä edessä ja mietin toimiikohan ne miten lyhyempien otsahiusten kanssa. Tykkäsin heti tästä uudesta hiusmallista tosi paljon ja nyt tykkään vielä enemmän kun oon päässy ihan ite muutaman kerran pesun jälkeen kuivaamaan ja laittamaan nää. Alkuun mietin näiden olevan vähän liiankin neutraalit ja tylsät ja mietin jopa raffimpaa muutosta, mutta sitten huomasin näiden taipuvan myös ihan perinteiseksi otsatukaksi föönaamalla kuohkeammaksi, kun vapaasti kuivuessaan nää tulee monta senttiä silmien alapuolelle.

iduudet hiukset otsahiukset-1 uudet hiukset otsahiukset-4
Mulla on tosi pitkään ollu aika tasapitkät hiukset, mutta tällaiset lyhyemmät kehystää kasvoja tosi paljon paremmin enkä usko, että tuun ainakaan hetkeen kasvattamaan näitä enää pitkiksi, vaikka varsinaisesta otsatukkapituudesta luopuisinkin. Ja näihin saa niin paljon enemmän vaihtelua ja eri tyylejä kuin tasapitkiin hiuksiin! Ostin kyllä halvan suoristusraudan, mutten oo käyttäny sitä kun tykkään siitä, että hiukset pyöristyy ja asettuu luonnollisesti ja aamulla herätessä saa innoissaan kurkata peiliin ja kattoa miten ne etuhiukset sillä kertaa sais aseteltua parhaiten - tämän takia lookki vaihtelee siis välillä jo ihan itsestään haha. Oon ollu tosi yllättyny siitä miten hyvin pyörteet asettuu ihan föönaamalla ja kuinka hyvin ne pysyy vaikka miten nukkuis naama tyynyssä ja pyöris tai pitäis päivän aikana etuhiuksia ylhäällä.

Ja se paras juttu on se, ettei mun oo tarvinu enää föönata mitään muuta ku etuhiukset!! Ennen mun oli pakko föönata koko tyvi tai hiukset näytti ihan lässähtäneiltä ja etuhiukset rasvottu tosi nopeesti. Nyt nää etuhiukset tuo niin paljon ryhtiä, että hiusten voi muuten antaa kuivua ihan rauhassa.

FullSizeRender 5-side uudet hiukset otsahiukset-2
Mulla hiukset kasvaa niin vauhdilla, etten osaa ajatellakaan otsatukan leikkaamisen olevan kovin radikaali muutos. Jos se ei ookkaan hyvä niin pian se kasvaa ja kehystää kasvoja. Vaihtelu nyt ainakin virkistää! Ja varsinkin kun näistä tuli niin kivat, etten oikein nää edes paluuta vanhaan.. Että kokeilkaahan tekin rohkeasti uusia juttuja jos yhtää houkuttelis!

5 kommenttia:

 1. Moi!
  Sulla on niin ihania kuvia aina että ajattelin kysyä hieman vinkkejä. Joulu lähestyy ja tahtoisin ottaa jouluna kivoja kuvia, mutta sisätiloissa kuvaaminen on aina haastavaa ja tuntuu että kuvista tulee aina keltaisia...ongelmia on siis etenkin valkotasapainon ja valotuksen kanssa. Mulla ei myöskään ole tietenkään mitään hyvää muokkausohjelmaa jolla sitten saisin kuvia paranneltua huikeasti jälkikäteen. Kuvaan jpg-muodossa, en raakana.
  Kamerana mulla on Canon Eos 5D Mark II ja niihin objektiivit Canon EF 50mm f/1.8 sekä Sigma 24-105mm f/4.
  Onko vinkkejä mitä asetuksia käyttäisin jotta saisin mahd kivoja kuvia? Ihan amatööri en enää ole, kuvaan aika paljon manuaalilla mutta vielä on silti ongelmia enkä mikään mestari ole näissä, etenkään pimeissä tiloissa en oikeen osaa kameraa vielä käyttää. Muutenkin tossa kamerassa on niin paljon ominaisuuksia ja kaikkea etten ymmärrä puoliakaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa :) Sulla ei vissiin salamaa ole? Suosittelen kyllä hankkimista kun editoimalla niistä saa kivoja, vaikka ilman editointia monet salamakuvat onkin aika karuja :D Mutta hmm. Mä säädän nuo aina Lightroomissa ja ne saa tehtyä hyvin kun kuvaa rawina.. Muistelisin, että ennen oon säätäny sieltä kameran asetuksista kuvaa sinisemmäksi (ja joskus myös vihreemmäksi/violetimmaksi). Sieltä löytyy sellanen kehikko, josta sitä voi säätää..

   F/4 on tosi pimeä, joten suosittelisin käyttämään 50millistä ellet halua laajempaa kuvaa. Valon kanssa voi aina kikkailla kääntämällä jotain lamppua tuomaan valoa kuvattavien kasvoille tms tai jos löytyy kirkasvalolamppu, niin se toimii siinä tosi kätevästi kun ei oo niin kellertäväkään. En tiiä millaseksi ISO:n voi nostaa tuossa rungossa niin, että kuva ei oo liian rakeinen. Mutta ISO siis niin isoksi kuin pystyy, että kuva näyttää omaan silmään vielä kivalta. Jos ihmiset on paikallaan tai kuvaa joulukuusta tms voi valotusajan laittaa aika pitkäksi, kurkkaa vaan aina pysyyhän kuva tarkkana (ettei käden liike näy kuvassa tai ihmisten liikkeet). Harvoin kuvaan ite alle 1/125 ja mielummin nostan isoa - kovakin rakeisuus on välillä ihan ok, kun taas epätarkat kuvat joutuu aina roskiin..

   Ja älä huoli, on niitä ominaisuuksia niin paljon, etten itekkään osaa oikein mitään! :D Lightroom ja rawit pelastaa aika paljon, mutta toivottavasti tästä oli edes jotain apua.. Tsemppiä kuvailuihin!

   Poista
  2. Kiitos paljon! :)

   Poista
 2. Tuo Oversize sivuille asettuva otsis on mun mielestä yksi kivoimmista ``vanhanajan`` hiustyyleistä mikä on tehnyt paluuta. Leikkasin itsekin pari viikkoa sitten pitkähkön otsiksen ja sen saa kivasti poskipäillekin sivuille pehmentämään. Ja jos alkaa tympimään niin pannathan on tullut myös takaisin kuvioihin :) Ihanaa Joulua sinne! :)

  marjaanablog.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! :) Parasta on just kun sen saa halutessaan myös sivuille kuin ei ois otsatukkaa ollenkaan :) Ihanaa joulua sinnekin!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat