torstai 25. tammikuuta 2018

NASSAU, BAHAMAN PÄÄKAUPUNKI

nassau-1 nassau-2 nassau-7 nassau-3 nassau-4-side nassau-5 nassau-8 nassau-11 nassau-10 nassau-12 nassau-14 nassau-15 nassau-6
Nassau on siis Bahaman pääkaupunki ja 1700-luvulla se oli suosittu merirosvojen piilopaikka. Varsinki merirosvon nimeltä Mustaparta - luonnollisesti silmät kiiluen luin heti tämän hänestä :D Tuntuu hassulta ajatella, että merirosvoja on joskus ollu ihan kunnolla (onkai niitä nytkin pienemmissä määrin?), ettei ne ookkaan pelkkiä myyttejä tai Pirates of the Caribbean -leffahahmoja :D

Mun kokemukset Nassausta jäi harmittavan vähäisiksi. Taksimatka Paradise Islandilta Nassauhun oli 13 dollaria suuntaansa ja oisin maksanu sen toistamiseenkin enemmän ku mielelläni. Käytiin siellä kerran, jolloin oli kokoajan pilvistä ja painostava ilma, joka sitten päättyikin hulluun kaatosateeseen ja ukkoseen. Melkeenpä suurin osa siitä 9 reissupäivästä oli pilvistä ja välillä satoi ihan huolella. Oottelin hyvää säätä, jolloin ois voinut tehdä uuden reissun Nassauhun, mutta sitä ei tullut ja yksi läpimäräksi kastuminen ja nilkkoja myöten taksille kahlaaminen sai riittää..

Ihan siihen Nassaun ytimeen oisin hyvin voinut mennä yksinkin, mutta muualle en ois kyllä uskaltanut lähteä. Kaikkialla oli kauniin värikkäitä, mutta hajonneita tai rappeutuneita rakennuksia, pihat rehotti kasveista ja ne oli tosi sotkuisia, välillä melkeen ku kaatopaikkoja. Siinä joidenkin kortteleiden alueella oli paljon ihmisiä ja turistejakin, mutta ei tarvinu mennä kovin kauas kun oli aivan autiota. Tultiin ja mentiin eri reittiä taksilla lentokentän ja Paradise Islandin välit, eikä missään niilläkään matkoilla näkynyt paikkaa, jossa olisi ollut useampia ihmisiä samassa paikassa. Oon varmaan myös liian varovainen (mikä on musta vaan hyvä asia), mutta kyllä se ois aika pelottavaa kulkea päivälläkin yksin jollain kadulla, jossa on vaan rappeutuneita, hylätyn näköisiä taloja ja ainoat ihmiset on pari paikallista notkumassa jollain kulmalla. Varsinkin kun jo pelkästään mun kirkkaan valkoisena loistava iho kertoo mun olevan turisti :D Enkä mä varsinaisesti tiedä, mutta varmasti joissain paikoissa se on "ihan ok" ryöstää turisteja tai ainakaan sitä ei pidetä samalla tavoin vääränä asiana kuin vaikkapa meillä täällä Suomessa. Tai oli miten oli niin kaikkialla oli niin autiota ja se oli suurin syy siihen, etten ois uskaltanu yksin lähteä sen enempää seikkailemaan. Se oli oikeastaan tosi outoa, sillä missään muualla ei oo ollu noin hiljasta. Aina kaikkialla on edes jonkin verran ihmisiä, ellei ihan syrjäseudulla ole, mutta ei tuolla vaan oikein näkynyt.. Hmm mistä lie sekin johtu.

Multa ei oo ikinä varastettukaan yhtään mitään vaikka paljon on tullukki reissattua - varmasti myös siksi kun oon "yli"varovainen. Onko teiltä reissussa varastettu jotain saati ryöstetty? Toivottavasti ei jälkimmäistä ainakaan, mutta mielenkiintosta ois kuulla missä ja millaisessa tilanteessa niin on päässy käymään jos jollain on sellainen kokemus..


6 kommenttia:

 1. Nassau oli varmasti tosi mielenkiintoista nähdä! Ja näyttää jotenkin erilaiselta kuin ehkä luulisi, tollanen karun kaunis kaupunki! Hienoja kuvia :) Mä kuulun kans kategoriaan "yli"varovainen ja se on ehkä syy miks oon säästynyt myös varkauksilta, huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä tosi mielenkiintoinen ja just siksi harmittaakin, kun se jäi aika pimentoon :( Karun kaunis kyllä kuvastaa tosi hyvin! Hyvä, että oot ja parempi olla mielummin liian varovainen kuin varomaton! :D

   Poista
 2. Jännän aution näköistä, yleensä pääkaupungit on tiiätkö sellaisia missä sitä populaa on:D Ehken vähän creepyn näköistäkin, mutta hyvin mielenkiintoista varmasti kierrellä paikanpäällä. Ylivarovainen ilmoittuu täälläkin! Mun mielestä se on ihan hyvä piirre - sen vuoksi itsekin oon ehken säästynyt varkauksilta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä ja kun nää kaikki kuvat on vieläpä siitä "ytimestä" missä vielä uskalsi liikkua?! :D Ja kyllä se todellakin on hyvä piirre! Ois varmasti rentouttavampaa kun vaan rennosti kulkis ympäriinsä eikä metrossa tarkkailis taskujaan hysteerisenä, mutta sitten saattais olla lompakkoa kevyempikin matkustaa haha :D

   Poista
 3. Hyvät kuvat. Värikkäät rakennukset on hyviä kuvauskohteita. Tuo on totta ettei vieraille syrjäkujille kannata lähteä yksin liikkumaan. Karibialla on tosi hienoja maisemia, mutta voi myös olla vaarallista. Kaikenlaisia uutisia olen lukenut. Vaaratilanteisiin olen joitakin kertoja törmännyt: Napolin satamassa piti kiireellä juosta takaisin laivaan ja kerjäläisjengi yritti tulla autosta perään. Oikaisin satamaan remontissa olevaa syrjäkujaa pitkin, joka oli kyllä leveä kuja. Genovassa näin paljon graffittien koristamia rähjäkujia ja luin että siellä oli keskellä kirkasta päivää ryöstetty turisteja. Niin en viitsinyt kapeimpia syrjäkujia kävellä, vaan leveitä katuja joissa muita kävelijöitä. Englannissa ei kauheasti huvittanut mennä illalla ulos kun hälytysautot ajoi joka sekuntti, mutta päivällä oli rauhallista kuitenkin.

  VastaaPoista
 4. varkaisiin oon törmännyt pari kertaa hotelleissa työntekijöiden toimesta, näistä kaikkein huvittavin jugoslavialainen naissiivooja joka yritti kantaa huoneistohotellin jääkaapista kakun pois. Menin vain ottamaan sen kakun takaisin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat