maanantai 12. helmikuuta 2018

BLOGIKUVIEN KEHITYS 6 VUODEN AIKANA

IMG_1126
Kaupallisessa yhteistyössä Olympus:n kanssa kerron ja näytän teille miten mun blogikuvat on muuttunu näiden kuuden vuoden aikana! Valitsin satunnaisesti kuvia kyseisiltä vuosilta ja halusin ottaa niitä paljon, jotta muutos näkyisi paremmin :) Tää ylin kuva on mun ensimmäisestä postauksesta 25.7.2012 ja alla olevat neljä kuvaa toisesta postauksesta ikinä, aika hurjaa edes ajatella.. Lopussa OM-D vaihtokampanjasta, jossa saa vähintään 150e arvoisen hyvityksen kun vaihtaa minkä tahansa vanhan kameran OM-D E-M10 MarIII R KIT - järjestelmäkameraan.

2012

Mulla ei ollut omaa kameraa vaan kuvailin äitin kameralla. Kamerattomuudesta johtuen julkaisin suhteellisen paljon kuvia myös puhelimella. Kameran säädöistä en tiennyt mitään, joten kuvasin automaatilla eikä mulla ollut vielä omaa tietokonetta saati kunnon editointejakaan kuvissa.

IMG_4881-tile IMG_1480 313905_368683446533482_1125269050_n-tile IMG_5799-tile
Huomasitteko nuo asukuvat tossa ylempänä? Ensimmäiset ikinä ja sen on näkösetki!

2013

Ostin ihan oman kameran ja se taisikin olla mukana melkein kaikkialla. Peilin kautta otettuja kuvia tuli paljon niin omasta asusta kuin sovituskopeista. Kuvasin edelleen automaattiasetuksilla, mutta käytin käsittelyyn Photoscapea ja Picasaa. Uusi kamera oli jännä juttu ja räpsin kuvia vähän kaikesta ja esim perus ruoka-annoksista piti saaha kuva, vaikkei niissä ollutkaan mitään kuvattavaa.

Loppuvuodesta ostin 50mm objektiivin aukolla 1.4, joka teki taustasta sumean. Tää oli taas uus jännä juttu, joka myös näky sen ajan kuvista. Kuvasin paljon kaikkea outoa, joista mun mieleen on jäänyt myöhään illalla hämäässä otettu kuva ketsuppipullosta, koska se sumea tausta oli vaan niin siisti. Ja tää piti tietysti laittaa myös blogiin. Kuten myös nää alla olevat kuvat, jotka on kuvausinnossa ollu pakko ottaa ja blogi-innossa pakko jakaa :D

aaaaa2013
aaaaabc IMG_3762-side a IMG_8287-tile IMG_4004-side IMG_5456-tile IMG_5092-side IMG_2916-tile IMG_9714-side
2014

 Sen objektiivin sumea tausta innosti myös asukuviin ja alettiin kuvailemaan kavereidenkin kanssa, joista varsinkin jälkimmäisestä syystä asukuvia alkoi näkyä enemmän. Ruokakuvatkin parani ja aloin sommittelemaan niitä vähän, vaikka edelleen oli joitain mielenkiintoisia ratkaisuja, kuten tuo alakulman Daimkakku-kuva :D

IMG_0024-tileIMG_1855-tile
Kiinnostuin valokuvauksesta tosi paljon ja kuvasin kavereita, muita bloggaajia ja ketä vaan, joka halus kameran eteen! Kesällä julkaisin postauksen, jossa kyselin haluaisiko joku valokuvia edellisesti ja yllätyksekseni kiinnostusta oli niin paljon, että päätin jopa lopettaa sen aikaiset työt henkilökohtaisena avustajana ja perustaa toiminimen. Vaikka mun kuvat ei olleet silloin mitenkään ihmeellisiä, oli se todella hyvä päätös, sillä valokuvausta teen edelleen toiminimellä ja oon kehittynyt hurjasti.

Kuvasin tosiaan vielä automaattiasetuksilla enkä oikein osannut käsitelläkään kuvia. Tässä alla muutamia näytteitä sen aikaisista kuvista :D

IMG_7715b-tile
Tuolloin jaksoin ja halusin ottaa kameran mukaan moniin menoihin, oli kyseessä sitten lounas, salitreeni tai kavereiden näkeminen.

IDIMG_2541-tile IMG_4215-tile
2015

Hankin laajakulmaobjektiivin ja opettelin säätämään kameran asetukset manuaalisesti. Aloin käyttämään myös Lightroomia ja menin välillä vähän överiksi joidenkin säätöjen kanssa. Mutta tekemällä oppii parhaiten eli kuvatkaa niitä ketsuppipulloja ja säätäkää kuvista violetteja jos siltä tuntuu! :D Kuvasin edelleen itselleni epätyypillisiä kuvia esim koruista ja vaatteista sängylla, mutta huomattavasti vähemmän kuin ennen.

Tunsin löytäneeni kuvaamisen kunnolla ja julkaisin vuoden aikana 201 postausta, joka tekee vuodesta 2015 aktiivisimman blogivuoteni. Vaihdoin sillisalaattipostaukset siihen suuntaan, että yksi postaus käsitteli rajatumpaa aihetta. Kuvien yleisilme muuttui edelliseen vuoteen verrattuna ja löysin blogikavereita, joiden kanssa kuvattiin paljon asukuvia. Tutustuin esimerkiksi Christaan, joka nykyisinkin kuvaa lähes kaikki asukuvani, jolla on vara-avain mun kämppään ja joka on yksi mun parhaista ystävistä<3

20150409.017-tile 20150409.025-tile
2016

Oma tyyli kuvata oli vahvistunut ja olin oppinut tietämään tarkemmin mistä tulee hyvä kuva, enkä jaksanut enää kuvata kaikkea mahdollista. Harvemmin enää otin kameraa mukaan ellei ollut tarkoitus kuvata, koska suuren kokonsa ja painonsa vuoksi sen turhaan mukana kantaminen alkoi tuntumaan työläältä. Aloin myös väsymään järkyttävän suuriin kuvamääriin, joista monet oli ihan turhia ja tylsistä jutuista. Postausten määräkin tippui puoleen edellisvuoteen nähden.

Kuvat ja niiden käsittely muuttui yhtenäisemmäksi, sillä kaikkien mahdollisten kokeilujen jälkeen olin löytänyt sen tyylin, mikä miellytti omaa silmää ja jutut, jotka koin kannattavaksi kuvata. Reissukuvat täytti blogia, sillä kävin viiden kuukauden sisään Budapestissä, Australiassa, Kroatiassa ja Lofooteilla sekä muutin pois Jyväskylän asunnosta ja asuin toukokuun Tampereella ja loppukesän Helsingissä. Kauniissa maisemissa oli luonnollisesti myös helpompaa saada hyviä kuvia.

24937360610_2834cb773a_o-tile 25288029461_50df9219b9_o-tile
2017

Viime vuosi oli melko vaisu blogin ja kuvaamisen (ja koko elämän..) kannalta, sillä vielä silloin tunnistamaton masennus söi mun energiaa ja kiinnostusta. Olin aikaisemmat vuodet tosi kiinnostunut kuvaamisesta, uuden oppimisesta ja kaikkeen kuvaamiseen/editoimiseen liittyvän kokeilemisesta. Kuvaaminen ja editoiminen alkoi kuitenkin tuntumaan jo niin peruskauralta, että villeimmät ideat tai spontaanit iltaiset kuvausreissut jäi toteuttamatta. Tuntui, että olin kokeillut jo vähän kaikkea eikä mieleen tullut enää mitään ideoita, joita olisin innosta hihkuen lähtenyt kokeilemaan. Palasinkin ehkä piirun verran rennompaan suuntaan ja haluaisin edelleenkin blogikuvistani rennompia ja aidompia. Se on kuitenkin vähän vaikeaa kun pieni ääni mielessä huutaa "tämä ei nyt vaan näytä kuvauksellisesti hyvältä" tai "valo on ihan kauhea" tai "miksi tästä nyt pitää edes ottaa kuva"..

Sanoin ihan vasta Christalle, että se vois joku päivä täällä ollessaan räpsiä jotain kuvia ihan vaan kun touhuilen yksin ja poikien kanssa. Haluaisin enemmän sellaista rentoa arkista meininkiä, mutta se on vaikeaa kun täällä ei ole ketään, jota voisin vaan rennosti kuvailla ja lisätä niitä kuvia blogiin.. Myös tiettyjen asioiden tiedostaminen ja yksityisyyden rajaaminen on vaikuttanut siihen, etten haluaisikaan samalla tavoin jakaa rentoja kuvia muista tai muihinkin ihmisiin liittyviä höpöttelyjä blogissani elleivät he oikeasti tiedä asian mahdollisia varjopuolia.

Asuin koko kesän 2017 Helsingissä ja siellä olisi ollut paljon mielenkiintoista kuvattavaa ja upeita kuvauspaikkoja, mutta kaikki päivät meni uuden pennun kanssa, joten kuvasaldo jäi senkin vuoksi pieneksi. Ens kesä Helsingissä tuleekin menemään varmasti aika eri tavalla ja kuviakin tulee otettua paljon enemmän! (Vielä kun sais Christan mukaan sinne :---D)

32845538393_eb2212af83_o-tile 32910607194_79f269c0c8_o-tile
annieveliina valokuvaus aannieveliina valokuvaus

2018

Vaikka tätä vuotta on vasta vähän yli kuukausi takana enkä oo saanut monia näistä kuvista edes julkaistua, haluan laittaa myös näitä esille. Musta tuntuu, että oon nyt sisäistänyt sen, ettei kuvien tarvitse olla huonoja muistuttaakseen "vanhoja kunnon blogikuvia". Kuvat voi olla rentoja, suunnittelemattomia aitoja hetkiä ja sisällöltään tylsiä, mutta ne voi silti kuvina näyttää kauniilta. Liiallinen hiominen ja suunnittelu tulee varmasti jäämään taakse ja kuvien osalta palataan rennompaan, arkisempaan ja samaistuttavampaan suuntaan, joiden suurin ero vanhoihin aikoihin on laadukkaat ja kivasti editoidut kuvat. Mutta älkää huoliko, ei tässä kuitenkaan palata "tässä on sipuli, otanpas siitä kuvan, koska tausta on sumea" aikoihin..
  aaa annieveliina valokuvausannieveliina photography valokuvaus-1-tile

Kuuden vuoden blogikuvien tarkastelun jälkeisiä fiiliksiä:

Mun mielestä ensimmäisten vuosien kuvissa on jotain todella kivaa! Postauksissa ne kuvat oli koomisen huonoja, mutta tälleen yksittäin valikoituina tosi kivan näköisiä. Mua harmittaa se kuinka nykyisin ei tuu enää lähdettyä metsään kameran kanssa etsimään jotain kuvattavaa tai kokeiltua erikoisempia juttuja. Ennen löysi kaikkia pieniä kivoja ja erilaisia juttuja, vaikka samaan aikaan monet kuvat oli myös huonoja ja/tai ihan turhia.

Jotenkin nyt on jämähtänyt siihen pisteeseen kun tietää mistä saa helposti hyvät kuvat, eikä tuu otettua mitään "riskejä" kuvauksen suhteen. Toisaalta ihan jo senkin vuoksi, ettei tarvi käyttää iltoja poistellen satoja turhia kuvia. Oon miettinyt, että haluaisin pudottautua siihen muutaman vuoden takaiseen fiilikseen ja lähtä etsimällä ettimään jotain kuvattavaa. On helpompaa kuvata asuja tai aamupala-annoksia, mutta ne alkaa olemaan samalla myös vähän tylsiä. Siinä ei joudu haastamaan itseään mitenkään eikä se ole yllätyksellistä blogia lukevillekaan..

Tuosta syystä mun kuvaustaidotkin on vähän jämähtäneet tähän pisteeseen. Aion ite ottaa haasteeksi just tällaiset oudot jutut ja reissut, joita tuli tehtyä ennen. Ihan vaikka lähteä sinne metsään ilman mitään ajatusta ja haastaa itseni löytämään sieltä jotain kiinnostavaa ja kenties blogipostauksen arvoista. Ja suosittelen jotain tällaista teille muillekin, sillä nää on niitä juttuja, jotka kehittää sua kuvaajana - ei siellä mukavuusalueella oleminen ja tuttujen asioiden kuvaamien!

annieveliina valokuvaus-100

Ja nyt varmaan viidensadan kuvan jälkeen siihen kampanjaan! Olympuksella on siis käynnissä OM-D vaihtokampanja, jossa saa vähintään 150e hyvityksen mistä tahansa (!!) kamerasta tai 300e hyvityksen vanhasta Olympus PEN -kamerasta kun sen vaihtaa OM-D E-M10 Mark III R KIT -järjestelmäkameraan. Mulla on OM-D E-M10 MARK II ja sillä otettuja kuvia sekä kuvausvinkkejä näet täältä. Oon tykännyt siitä tosi paljon ja se on ollut ainoana kamerana mukana mun viime reissuilla eli Skotlannissa ja Bahamalla!


PEN-kamerasta saa parhaan vaihtoehdun, mutta vaihtaa voi siis esim minkä tahansa vanhan digikameran tai pokkarin! 

Tuon vaihtohyvityksen saa Olympus Shopista 15.3.2018 saakka. Kampanjan lisätiedot ja toimintaohjeet täältä.


18 kommenttia:

 1. Siis oikeesti aivan ihana postaus ♥__♥ Näkee kuinka vuosi vuodelta sun taidot ja kuvaussilmä on kehittyneet! Oot muuten aivan äärettömän taitava kuvaajakin, kattelen aina kateellisena sun upeita kuvia. Mun silmään todella miellyttäviä, rauhallisia ja kauniita kuvia!

  http://fasciner.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla!!<3 Tähän menikin pieni ikuisuus ;) Oli tosi mielenkiintoista itsekin katsella miten kuvat ja koko blogi on muuttunut! Kiitän ihan hirmuisesti<3 :')

   Poista
 2. Jeeee!!! Ihana postausidea❤️❤️ Auttaa tajuamaan, että kaikki alottaa joskus pohjalta ja että kehittyminen on vaan siitä tekemisestä/treenaamisesta kiinni. Jotenki mulla on nyt kausi kun kaikki kuvat ärsyttää ja tuntuu että oon ihan huono, niin tää autto taas mua muistamaan, että kunhan vaan kuvais enemmän, paranis kuvatkin varmasti pikkuhiljaa! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, että tykkäsit! Ja niimpä, kyllä kaikki asiat joutuu alottamaan enemmän tai vähemmän pohjalta eikä pidä turhautua siihen, vaan jatkaa harjoittelemista! :D Meillä on varmaan silleen vähän samantyylinen tilanne. Tottakai kehitystä tulee edelleenkin, mutta luonnollisesti se on paljon hitaampaa ku alussa :D Ja niinhän se menee kaikessa oli kyse sitten vaikka lihasten kasvattamisesta haha!

   Poista
 3. Vitsi miten upeita kuvia sulla on ollut oikeastaan aina!♥ Tää oli tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 4. Jo vuonna 2014 on tuolla kuvien joukossa monia helmiä! Vitsi ku oisin yhtä hyvä ( tai jaksaisin harjotella :D) mistä muuten on toi harmaa huppari viimesessä kollasissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin ite ku jo heti ekalta vuodelta löyty jotain helmiä! :D Kyllähän aina tulee hyviä ja huonoja, ennen enemmän huonoja ja nykyisin enemmän hyviä :---D En ois varmaan itekkään jaksanu jos ei ois ollu blogia, jonne heitellä kaikkia kuvia :) Se on Junkyardilta, siitä ei oo vielä mitään parempia kuvia julkaistuna, mut tästä postauksesta näkee vähän lisää ja siellä on linkkiki jos kaipaat http://www.annieveliina.com/2018/01/oli-ikava-mun-poikia.html. Ihan superhyvä ja mukava huppari, nimimerkillä nytkin päällä :D

   Poista
  2. Oi, kiitos! Olisipa tämä se kauan etsitty ja haluttu the huppari :D

   Poista
 5. Jotenkin niin ihanan aitoja ja elämänmakuisia nuo ensimmäisten vuosien kuvat ! Ei siis sillä, käsittämättömän upeita nuo uudemmatkin ovat, mutta eri lailla :) Niin, ja muistan katselleeni noita 2014 vuoden kuvia 15-vuotiaana natiaisena ihan äimistyneenä, niin hienoja tuolloin (ja vieläkin) olivat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö!! :D Mäkin tykkäsin varsinki noista ensimmäisten vuosien kuvista kun ne oli niin aitoja! Ja eikä, vähänkö ihanaa kuulla :''D<3

   Poista
 6. Olipa kiva postaus! oot kehittynyt valokuvaajana hurjasti ja vielä noin lyhyessä ajassa! Oot sen oloinen ihminen, että oot varmaan ihana ystävä ja jotenkin sun silmissä on sellainen lempeys ja oot tosi kaunis. Kaikkea hyvää sulle Anni! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !!! Kiiiitos ihan hirmuisesti<3 Kaikkea hyvää sinnekin<3

   Poista
 7. Moi! Häiriköin sua jo tuolla snäpin puolella. Mutta siis tuleeko koodi heti käyttöön vaikka vanha kamera ei olisi ehtinyt vielä perille? Kun koodi kuitenkin oli sähköpostissa etukäteen? Kivaa kevättalvea sulle ja koirille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja no nyt mulla on antaa sulle vastauskin! :D Eli koodi on voimassa heti, mutta jos on ongelmia niin laita meiliä myynti@olympus.fi tai instagramissa dm @olympussuomi :) Kiitos ja sitä samaa sinne!

   Poista
 8. Vau mikä postaus!! Jotenki nuo alkuvuosien kuvat muistuttaa tosi paljon omia kuviani joskus vuosina 2008-2012. Ja just nuo kuvausaiheet ja kaikki! Voi että, ostin ite oman ekan järkkärin Helsingin reissulta 18-vuotiaana kesällä 2011 (sitä ennen olin kuvannu rippilahjaksi saamallani vaaleanpunaisella digikameralla) ja muutamana vuonna jaksoin kuvata tosi paljon ja kehityin kans valokuvauksessa ja kuvienkäsittelyssä. Innostus jostain syystä kuitenki loppu ja taidot ei oo kehittyneet yhtään sitten vuoden 2013 :D Kuvien muokkauksessa kysyn nykyään apua siskolta.. Toisaalta mulla on edelleenkin meidän perheen ainoa järkkäri joten meikäläinen nakitetaan yhä kuvaamaan juhlissa jos toisissa. Tällä hetkellä harmittaa suunnattomasti että jätin kamerani Helsinkiin vaihtovuoteni ajaksi (suuri virhe) koska en jaksanu kantaa sitä mukaan. Lol, oon siis Tukholmassa ja kamera on edelleen se sama Canonin 1100D eli ei ois ollu iso vaiva. No, tästä viisastuneena oon jo päättäny että kesällä kaivan kameran pölyttymästä esiin ja alan taas kuvailla enemmän!

  Mut vitsi sulla on ihan mieletön silmä ja herkkyys jotenkin noiden kuvien suhteen. Ja sulla itellä ihan älyttömän siisti pukeutumistyyli, tykkään! On myös kivaa aina välillä seurata sun arkea snäpin kautta, vaikutat tosi symppikseltä maanläheiseltä tyypiltä.

  VastaaPoista
 9. Olipas ihana postaus, vitsit mä muistan noita vanhojakin kuvia aikast hyvin! :D Oot kyllä kehittynyt ihan hurjan paljon vuosien saatossa <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat