tiistai 20. maaliskuuta 2018

ENSIMMÄINEN ILTA PRAHASSA

ensimmäinen ilta prahassa-3-side
Saavuttiin Prahaan alkuillasta ja suunnattiin Sophie's nimiseen hostelliin. Hostelli oli erittäin positiivinen yllätys ja varsinkin kylppäri oli niin upea, että tuntui kuin kyseessä ois ollut hieno hotellihuone. Iso suositus siis kyseiselle hostellille! Ihan vierestä meni myös julkisia, joten liikkuminenkin onnistui hyvin. Tottakai aamupalakin oli älyttömän hyvää kaiken muun lisäksi, mutta siitä täytyi maksaa erikseen.

ensimmäinen ilta prahassa-5 idensimmäinen ilta prahassa-2-side
Lähdettin syömään Vytopna junabaariin, jossa juomat tulevat pöytään pienessä junassa kiskoja pitkin. Itsessään paikka ei ollut kovin häävi eikä juomien tuleminen junalla ollut niin ihmeellistä, kuin voisi kuvitella, mutta porukalla koettuna se oli ihan hauskaa :D Pizzakaan ei ollut kovin kummoinen, mutta meiän seuraan liittyneet tyypit oli erittäin mielenkiintosia! Saatiin nimittäin seuraksi Prahassa suomen kieltä ja kulttuuria pääaineena opiskelevia ihmisiä. 1. Kuin outoa ja samalla siistiä, että joku haluaa opiskella suomea?! 2. Miksi joku ylipäätään haluaa opiskella suomea?

Kiinnostus suomen kieleen oli syntynyt esimerkiksi musiikin (Nightwish?..) ja Tolkienin Taru Sormusten Herraan luoman kielen kautta. Hämmentävintä oli se, että he ymmärsivät meidän nopeaa puhetta, eikä murteet tai oudommatkaan sanat olleet ongelma. He esimerkiksi tiesivät mikä on snägäri?! :D Yksi kertoi, että hänen unelmansa olisi muuttaa Kainuuseen pieneen punaiseen mökkiin ja työskennellä Lidlissä. Näin suomalaisen mielestä varsin erikoisen kuuloinen unelma.. Mutta toisaalta voin kuvitella sen hyvin, että Suomen kaunis luonto yhdistettynä omaan idylliseen taloon on varmasti ihanan rauhallinen ja seesteinen ajatus monille ihmisille - varsinkin tunkkaisissa, ahtaissa ja hälyisissä paikoissa asuville.

ensimmäinen ilta prahassa-7 ensimmäinen ilta prahassa-4
Ensivaikutelma Prahasta oli hyvä! Tunnelmallisesti rapistuneita rakennuksia ja hyvällä tavalla sekavaa, sillä mun makuun uudet ja liian kliiniset paikat on vähän njääh. Niissä ei vaan oo sitä samanlaista tunnelmaa, vaikka hienolta näyttäiskin.4 kommenttia:

 1. Mun mielestä rakennusten kuuluu kanssa just olla vähän rapistuneita. Ne luo sen tunnelman ja ihastumisen tunteet. Oon ihan samoilla linjoilla sun kanssa, liian kliiniset paikat ei vaan iske mihinkään kohtaan näköhermoja (tai jotain sellaisia..).

  http://begmypardon.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on persoonallisia aivan erilailla! :) Tykkään asunnoissakin vanhasta, mutta siististä :D Jotkut aattelee, että ei voi olla vanha ja siisti, mutta helposti pystyy ;)

   Poista
 2. Pakko suositella jos kiinnostaa https://www.facebook.com/tchaiovna/
  Mun kaveri on tuolla duunissa ja siellä on vaikka mitä salaseiniä ja käytäviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän saman tyyppinen paikka vissiin ku Budapestin rauniobaarit!!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat