perjantai 2. maaliskuuta 2018

PITÄISKÖ MUUTTAA HELSINKIIN?

annieveliina-1
Paita Ivyrevel*

Mulla on nyt ollut sellainen varovaisen inspiroitunut olo! Avasin miksi en halua inspiroitua? -postauksessa syitä siihen, miksi oon vältellyt turhaa innostumista ja inspiroitumista. Long story short: elämän peruspilarien tulee olla kunnossa ennen kuin elämään kannattaa ottaa lisää palasia - jos energiaa ei ole edes arkisiin asioihin, niin miksi innostua makkarin rempasta tai keittokirjan väsäämisestä. Ainakin mulla inspiroitumisesta ja innostumisesta tuli entistä huonompi olo, sillä pakoilin arkea ja arjen velvoitteita innostumalla niistä turhista jutuista, jotka ei loppujen lopuksi johtanu mihinkään.

Nyt mulla on kuitenkin erilainen olo, oon saanu arjesta kiinni ja uskaltanut varovasti innostua asioista. Varovasti siksi, etten oo halunnu innostua ja inspiroitua liikaa tai silleen päättömällä tavalla (:D), vaan mun inspiroitumiset on olleet tavallaan järkeviä ja liittyneet esim siihen miten voisin työllistää itseni, mitä haluaisin tehdä työkseni ja kuinka päästä lähemmäs omia kiinnostuksen kohteita.

annieveliina-2
Nyt näyttäis siltä, että mun ja koirien ois kaiken järjen mukaan parasta pakata kamat ja lelut ja puruluut kasaan ja muuttaa Helsinkiin.. Onhan tää asia pyöriskellyt tässä jo vuoden jos toisenkin, mutta hmph :D Rakastan tätä mun kämppää ja sitä, että saan olla rauhassa täällä! Rakastan Jyväskylän rauhaa ja helppoutta..

Tehdään tähän nyt vanha kunnon lista plussilla ja miinuksilla jos se vähän selventäis tätä tilannetta!

Jyväskylä

+ihana oma kämppä
+rauhallisuus
+edullisuus
+helppous
+koirien kans helppo lähtä metsään

-täällä ei oo yhtään mitään XD
-en löydä täältä kiinnostavia harkka- tai työpaikkoja
-en näe mitään innostavaa tulevaisuutta täällä

Helsinki

+poikaystävä :D<3
+ihana meno ja meininki
+tapahtumia, loistavia ruokapaikkoja
+tulevaisuuden harkka- ja työpaikat luultavasti siellä
+paremmat mahdollisuudet ja paikat valokuvaamiselle
+enemmän kuvauskeikkoja tarjolla
+julkiset, rakastan kulkea ratikalla!!
+inspiroivia ihmisiä, rajoja rikkovaa tekemistä

-joutusin luopumaan tästä ihanasta jkl-kämpästä
-en asuis enää yksin (yksinasuminen ollut yllättävän kivaa)
-jatkuva hälinä
-väenpaljous

annieveliina-3
Okei. Eli. Siis.

Mun järki ja tunne sanoo, että mun pitäis muuttaa Helsinkiin, mutta samalla järki ja tunne vastustaa sitä?? En tajua miten se voi olla edes mahdollista. Musta tuntuu, että Helsinkiin muuttaminen vois energisöidä mua hyvällä tavalla, sillä mitä mä täällä Jyväskylässä edes teen muuta ku istun kotona.. Eikä ole edes vitsi. Helsingissä on paljon enemmän mahdollisuuksia ja mua kiinnostavia juttuja.

Viime kesä Helsingissä oli oikeasti aika järkyttävä :''D Tavallaan tietysti ihana, mutta olin kokoajan älyttömän väsynyt - kiitos Yodan pentujan. Olin hullun stressaantunut ja vahtasin kaikki päivät, ettei kämppää hajoteta tai sisällä lillu pissaa pilaamassa lattiaa - kiitos Yodan pentuajan. Vietin melkeen kaiken ajan koirien ulkoiluttamista lukuunottamatta kämpässä, jossa oli joku 24 neliötä, kaksi koiraa ja kahden ihmisen tavarat - kiitos Yodan pentuajan. Se oli melkonen kaaos, vielä kun kaikki tavarat piti saada niin ylös, ettei Yoda yllä ottamaan niitä - kiitos Yodan pentuajan :D Siinä pienessä ja sotkusessa tilassa pennun kanssa koko kesä oli kieltämättä todella tuskaista, mutta nyt se onneksi naurattaa jo..

Musta tuntuu, että mua pelottaa luopua tästä nykyisestä rauhasta ja seesteydestä jos Helsingissä olemisesta tulis taas yhtä hirveää :D Emmää kyllä tiedä miksi siitä tulis yhtä hirveää.. Nyt ois tarkotuksena valita kämppäkin sellaisesta paikasta, jossa on kiva asua koirien kanssa, mutta josta pääsis kätevästi keskustaan. Näillä näkymin se ois varmaan Töölö.. Töölö on muutenkin ihana ja mulla on sieltä lepposia asumismuistoja, kun taas pelkästään Kallion vuokrailmotuksia katellessa meinaa iskeä ahdistus.. Ehkä tarvin seuraavaksi hyvän ja leppoisan kokemuksen Helsingissä asumisesta ja sitten tää Kallio-kammokin helpottaa >:D

Mun pitää tulevaksi kesäksi muuttaa Helsinkiin joka tapauksessa valokuvaustöiden vuoksi ja veikkaan, että vuoden päästä kesällä ois taas sama homma edessä. On aika raskasta etsiä aina kesäksi alivuokrakämppää, elää jonkun muun nurkissa ja etsiä hyvä tyyppi, jolle oman Jyväskylän asunnon voi vuokrata.. Mun pitäis myös alottaa terapia, joka ei oikein toimi tämän jkl-hki-jkl hyppelyn vuoksi. Myöskin koirien harrastusten kanssa on vähän vaikeaa, sillä nyt keväällä alkais hyvä agilitykurssi Yodalle, mutta ei voida mennä sinne kun puolivälissä lähdetään Helsinkiin viettämään kesää.. Aaaa...

Kertokaa siis mitä ootte mieltä, pitäiskö mun ihan suosiolla muuttaa Helsinkiin vai jäädä Jyväskylään?! :D


20 kommenttia:

 1. Kaikkialla Helsingissä ei tosiaankaan ole hirveetä väentungosta! Itse asuin Kalliossa 4 vuotta, ja rakastin sitä. Nyt muutettiin kuitenkin poikaystävän kanssa yhteen ja hän ei halunnut asua Kalliossa, joten me päädyttiin Munkkiniemeen! Ja se on ihan järjettömän kivaa aluetta. Itse oon just sellanen rauhaa ja luontoa kaipaava ja inhoan väentungosta, ja vaikka vähän ikävä Kallioon välillä niin mä viihdyn täällä tosi hyvin! Täältä menee myös 4 ratikka suoraan keskustaan ja bussit menee joka suuntaan :) Tosi paljon lenkkeilymahdollisuuksia, enemmän kuin esim. Töölössä mitä myös mietittiin! Kannatan kuitenkin sitä, että vähän tutkii sitä ympäristöä mihin ajattelee muuttaa etukäteen koska sitten näkee just sen millaista seutua se on! Oon huomannut että asuinseutu vaikuttaa tosi paljon viihtymiseen, kun asuin esim. Kannelmäessä (kun muutin Helsinkiin) niin ei ollut yhtään mun juttu :-) Mut jos oikeesti tuntuu siltä niin kannattaa vaan muuttaa ja kokeilla. Aina voi muuttaa takasin, vaikka ei ehkä saakaan sit enää sitä samaa asuntoa... Mutta itsekin media-alaa opiskelleena kyllä en voisi kuvitellakaan asuvani muualla, korkeintaan Tampereella tai Turussa! Mutta ei sillä ettei valokuvaajana voisi työskennellä pienemmässä kaupungissa, riippuu ihan siitä mitä hakee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei nyt silleen, mutta verrattuna Jyväskylään on! :D Eikä se mua muuten "haittais", mutta kun on tää yks koiraherra, jonka takia käytännössä kaikkia kymmenen metrin sisällä liikkuvia ihmisiä täytyy kytätä ja ennakoida, ettei tää yks ala haukkumaan... :D Ilman näitä kavereita (tai tätä vanhempaa..) mä asuisin Helsingissä jo ihan satavarmasti! Munkkiniemi on kyllä kiva, just kävin siellä pari viikkoa sitten viimeksi yhden kaverin luona :) Töölö ois ehkä kompromissina silleen, että tosi lähellä keskustaa ja sieltäkin pääsee aika kivasti ulos mitä pari kesää sitten siellä hetken asustelin - ja muutenki ihanaa aluetta.

   Ihanaa kun jaoit sun kokemuksia, just näitä haluaisin kuulla paljon enemmänkin! :) Ja joo, en mäkään kyllä näe jääväni tänne sitten kuitenkaan lopulta! :D Kaikki koulukaveritkin on valuneet muualle, pääosin just Helsinkiin ja eiköhän se itelläkin oo eessä ennemmin tai myöhemmin.. Tampereelle oon kyllä halunnu ihan aina, joten ehkä sinne pääsee vielä joskus sitten vuosien päästä! :D

   Poista
  2. Pakko kommentoida tähän, että Munkkiniemestä keskustaan esim. bussilla menee lähes yhtä vähän aikaa kun Töölöstä. Töölössä nimittäin bussit jumittelee, etenkin ruuhka-aikana. Se Munkkiniemi-Töölö -väli on ehkä vähän päälle 5 minuuttia, että ei kannata sen takia torpata! (En ole siis alkuperäinen kirjoittaja mutta Munkkiniemessä asuneena - ja siihen rakastuneena - vaan vinkkinä jos Munkasta löytyiskin joku kiva koti, ettei jää siitä kiinni. Siellä on niin ihana se ranta ja kaikki!) Töölössä en ole asunut, mutta Meilahti on kans kivaa seutua, samoin myös jo täällä mainittu (Pohjois)Haaga. Ja Pikkuhuopis myöskin! Nykyään asun Vallilassa, mutta kaipaan Munkkaan koska täällä on huonosti lenkkeilymahdollisuuksia, kokoajan tuntuu että on autotien vieressä... Harmi kun muuten ihan kiva alue. Kallioon en enää muuttais ikinä, asuin joskus pari vuotta ja meidän kerrostalossa oli joka viikko joku rapun ovi potkastu rikki, viereiseen taloon murtauduttiin ja siis en vaan tykkää siitä jengistä mitä siellä liikkuu. Nykyään vissiin vielä enemmän. Ja kurvissa on melkein kuin keskustassa... Toivottavasti löydät kuitenkin kivan kämpän jostain jos muutat:) Ei sitä kannata ainakaan pelätä.

   Poista
  3. Kiitos tästä! Kyllä se ehdottomasti noille sunkin sanomille suunnille näyttäis menevän se muuttaminen jos nyt hyvä kämppä löytyy ja vielä saadaankin se! :D Sturenkadulla asustelin kaverilla pari kesää sitten ja siitä pääs kyllä kätevästi siihen...mikähän se puisto/urheilualue onkaan ihan parin minuutin kävelymatkan päässä..ulkoilemaan, mutta ehkä sekin on jo tullu koettua ja tuntuu, että noissa sunkin sanomissa paikoissa ois vielä paaljon paremmin ulkoilumahiksia :) Kiitos kommentista ja vinkeistä!

   Poista
 2. Mä itse juoksen kahden kaupungin väliä kahden koirani kanssa kun tällä hetkellä opiskelut on muualla kuin muu elämä (poikaystävä, kaverit, perhe...) ja se on TODELLA raskasta. Mulla on muutenkin oman jaksamisen kanssa ongelmia ja tuntuu että tää vie ihan liikaa voimavaroja. Elämää on vaikea suunnitella ja juurikin esimerkiksi mainitsemasi koirien kanssa harrastaminen (joka on mulle tärkeä henkireikä) säännöllisesti on haastavaa. Puhumattakaan kaikesta muusta. On tosi stressaavaa kun ei voi sopia mitään menoja, kun ei oikein tiedä että missä kaupungissa sitä sattuu olemaan. Taistelen itse juurikin sen kanssa, että kumpaan kaupunkiin rakennan elämää - tällä hetkellä osa elämästä toisessa kaupungissa, osa toisessa. Toisaalta tulisin hulluksi jos mulla ei olisi mitään kummassakaan kaupungissa eli jollain tapa niitä harrastuksia ja kavereita täytyy olla molemmissa kaupungeissa :D tämä nyt ei vastaa kysymykseesi muuten kuin siten että kahden kaupungin välillä eläminen on rasittavaa ja raskasta eikä ainakaan itseni kaltaiselle stressaajalle ja murehtijalle sovi.
  Mietin tota sun tilannetta, että oisko sun sit mahdollista muuttaa Helsingissäkin omaan kämppään? Poikaystävän näkeminen helpottuisi, mutta sulla ois silti oma asunto. Helsingissäkin on olemassa ihan rauhallisia alueita, joten en murehtisi väenpaljoudestakaan. Oma Helsinkikotini on vanhassa Herttoniemessä aivan upeiden ulkoilualueiden lähellä, ja koen sen kodin rauhallisemmaksi ja luonnonläheisemmäksi kuin Kotkan kotini, jossa asun ihan keskustassa :D Mua ei ikinä saisi asumaan lähelle Helsingin keskustaa, kun vihaan sitä vilkkautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä raskasta, varsinkin kun pitää vielä koiriakin miettiä ja reissata niiden kanssa ees taas.. Toivottavasti sulla helpottais opintojen suhteen pian, niin pääsisit harrastamaankin kunnolla koirien kanssa kun pystyisit asettumaan yhteen paikkaan :) Ainakin motivaatiota siitä valmistumiseen jos ei muuta! :D Mulla on onneksi mennyt muuten tämä tosi hyvin, mutta tulevaisuuden suunnitelmien teko välillä kirraa.. Varaanko ens vuoden hääkuvaukset Helsinkiin vai Jyväskylään, alotanko terapian täällä vai Helsingissä yms :D Ehkä siis helpompi vaan muuttaa sinne Helsinkiin kun sinne nähtävästi suunta vie kokoajan vaikka palaankin aina Jyväskylään, ihan vaan koska kämppä on täällä.. Jos nyt vaan muuttaisin Helsinkiin, niin voisin olla siellä eikä tarvis miettiä, että no miten tää Jyväskylä, koska ei mulla ois silleen mitään syytä palatakkaan Jyväskylään :D Muutama tosi hyvä kaveri on täällä ja vielä ku heidät sais mukaan Helsinkiin, niin sitten ei ois kyllä mitään syytä palata Jyväskylään sen enempää kuin fiilistelemään maisemia sillon tällön >:D

   Mä mietin kans tuota omaa kämppää, mutta se on aika kallista ja tiedän, että oltais kuitenki poikaystävän kans samassa osotteessa kokoajan :--D<3 Varmasti yhdessä asuminenki ois helpompaa kun ois tarpeeksi tilaa, kun nyt ollaan käytännössä asusteltu kolmessa pienessä yksiössä niin, että jomman kumman tai molempien tavarat on tiellä kun niitä ei saa mahtumaan mihinkään :D Ja sellanen tavarakaaos on musta todella ahdistavaa.. Eli kunnon kaksio vaan, niin eiköhän se selvitä tämän probleeman ;) Ihanaa kun kuitenkin ehdotit tuota oman kämpän vuokraamista!

   Ja joo se on kyllä tullut nyt satunnaisten Helsingissä asumisten myötä selväksi, että hyvä paikka on kaikista tärkeintä varsinki ku on nämä koirat :) Ymmärrän tuon hyvin, sillä musta tuntuu tavallaan tosi turhalta asua Jyväskylän keskustassa, vaikkei täällä ihan samanlaista vilskettä olekkaan kuin Helsingin keskustassa :D Saako udella, että käytkö sä kuitenkin keskustassa töissä/koulussa tms, että kuljetko tuon metromatkan tyyliin päivittäin? Jotenkin on ite varmaan tottunut siihen, että on vaikeaa asua kauempana keskustasta, kun ei täällä Jyväskylässä tai Oulussa oo tuota julkista liikennettä ihan samallain.. Jossain vaiheessa olin paljon kaverilla, joka asui junaradan vieressä ja matkaa keskustaan oli 10min vaikka se oli paljon kauempana kuin Kallio, josta ratikalla meni kans 10min.. Kai tää on jotenki vaan juurtunu jonnekki alitajuntaan, että joku paikka on kaukana ja kestää kauan jos se kartasta katsottuna on kaukana..... :D

   Mutta kiva kuulla vinkkejä ja mietteitä eri paikoista, kun itellä tulee luonnollisesti mietittyä niitä, jotka on jollain tapaa tuttuja :) Oon yrittäny hulluna tiirailla kartasta missä näyttäis olevan vihreää (:D) ja merkkaillut näitä ylös tarkempaa selvittelyä varten.. Musta tuntuu, että oon varsinkin nyt koirien kans tosi tarkka siitä minne muutettais, mutta samalla tiiän, etten tiedä kovinkaan hyvin missä kaikkialla ois kivaa asua koirien kans niin, että ois kuitenkin helpot ja hyvät kulkuyhteydet! :D Wäää. Näitä kommentteja siis kaivataan, kiitos!!

   Poista
 3. Ja siis piti vielä se mainita että herttoniemestä pääsee metrolla 15 minuutissa keskustaan, eli sinne keskustaankin pääsee tosi nopeasti. Muutenkin kulkuyhteydet Helsingissä toimii niin hyvin että melkein mistä vaan (ainakin metron varrelta) on tosi helppo ja nopea kulkea ytimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siellä on kyllä aivan eri kulkea vähän "kauempaakin" ytimeen ku vaikka Jyväskylästä tai Oulusta :D Jostain syystä Herttoniemi on ollu mulle aina vähän sellanen njäääh paikkana.. Pitää tsekkailla ja tarkotus ois käydä tekemässä pientä tutkiskelua ja kierrellä kunnolla jos joskus ehdin ja saan aikaseksi :D Ilman koiria voisin kyllä muuttaa ihan minne vaan, mutta oman ja koirien mielenterveyden vuoksi sellaseen paikkaan, jossa niitä ois helppoa käyttää päivittäin ulkona ja ne pääsis juoksentelemaankin muualla ku koirapuistoissa.. :)

   Poista
 4. Helsingistäkin kyllä löytyy paljon kivoja ja rauhallisia lenkkimaastoja, mutta usein tosiaan tarkoittaa sitä ettei ne oo ihan siinä keskustan kupeessa. Mä itse asun Pohjois-Haagassa ja tästä menee reilut 15min junalla keskustaan ja bussilla toki pidempään. Mutta sit taas toisaalta, mutta on ovelta sellaset 10 metriä Keskuspuistoon, jossa etenkin epävirallisilla poluilla saa lenkkeillä tosi rauhassa. Usein pidän koiraakin vapaana, kun ei niillä poluilla tuu oikeen ketään vastaan. Mun koira on myös tosi herkkä ja reaktiivinen, niin mun on jotenkin vaikee kuvitella asuvani sen kanssa missään missä ei pääse rauhallisiin lenkkimaastoihin päivittäin. Että ainakin mulle kauemapana keskustasta asuminen on sopinut hyvin, mutta ymmärrä kyllä että se ei kaikkia houkuttele. :D Yks plussa tän kämpän sijainnissa on myös se, että meidän agilitytreenihalli on kävelymatkan päässä, mikä on ihan luksusta. :D

  Jos päätät muuttaa Helsinkiin (suosittelen, koska täällä on niin paljon kaikkee koko ajan, etenkin itelle rakkaita kulttuuritapahtumia yms.), niin onnea kämpän etsintään! Se ei oo ehkä kaikkein helpointa, kun tuntuu että kaikki kivat ja edulliset asunnot menee ihan hetkessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, vielä kun haluais sellasen paikan, joka ei oo ihan täynnä ihmisiä tiettyinä aikoina niinku nuo keskustan puistoalueet :D Mun pitää ottaa tuo ihan mietintään, sillä yks kaverikin asui koiran kans Pohjois-Haagassa ja tykkäsi :) Kiitos, toivotaan et osuis joku hyvä kohdalle!

   Poista
 5. Pk-seudulla on enemmän vapaita työpaikkoja, mutta vuokrat aivan ylikalliita (paitsi jaettuna tietysti vähemmän) mites olisi Espoo? lähellä Helsinkiä mutta melko rauhallinen vielä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin viime kesänä Espoosta paljon ihania alueita kun kävin siellä useamman kerran koirien kans ja koirakaveria moikkaamassa! Pitää sitäkin miettiä, mutta veikkaan että päädytään lähemmäs Helsingin keskustaa työjuttujen takia :) Vaikka junaradan varrelta toki pääsee nopeasti... Hmmm, eli siis joo, mietintään! :D Kiitos ehdotuksesta!

   Poista
 6. ''Semi-tuppukylästä'' pois muuttaneena sanoisin että muuta! Itse kammoan mainitsemaasi Helsingin väenpaljoutta, mutta verrattuna siihen että eläisi kaupungissa jossa ei yksinkertaisesti ole mitään, paikalleen jämähtäminen on kahdesta pahasta pahempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Voin ainakin jollain tapaa samaistua tunteeseen, vaikkei Oulu nyt ihan tuppukylä ole, mutta kuitenkin hyvä kun sillon vajaa viisi vuotta sitten lähdin sieltä! Itsekin sanon aina kaikille, että kannattaa muuttaa ja kokeilla uusia paikkoja, sillä takasin pääsee aina.. Joten ehkä pitää nyt vaan itsekin noudattaa omaa neuvoa >:D

   Poista
 7. Mä en ees kunnolla pystyny keskittyy lukee tätä postausta ku katoin vaa kuvia...oot niin KAUNIS!

  VastaaPoista
 8. Mä oon niin tuppukylästä kuin olla ja voi, ja mulla menee hermot Helsingissä koska liikaa ihmisiä. Okei, suurin syy saattaa olla etten pääse muulla kuin metrolla Hkiin enää täältä Matinkylästä, ja se ei ikinä toimi. Ja joka arkipäivä pitäis töissä käydä just Hgissä.. :D Okei se on kyl iso syy, ja Hgin keskustan ihmispaljous. Ite tykkään Töölöstä tai sit Munkkiniemestä, jos ois pakko asuu Helsingissä niin valkkaisin niistä toisen! Suht rauhallisia alueita, ja ulkoilumahdollisuuksia. :) Kaveri asuu Töölössä, ja voi suositella aluetta vilpittömästi! Hän asui siinä Sörnäisissä joskus, ja se oli aikamoisen villiä seutua (muun muassa hänen kämpän oven lukosta löyty liimaa?? How the heck. :D). Yks kans on Haaga mitä suosittelen, työkaveri asuu koiransa kanssa siellä niin on tykännyt!

  Mut sanotaan näin, et kannustan muutenkin maisemanvaihdoksia aika ajoin niin muuta ihmeessä! Mut tälleen espoolaisena vois ehkä sulle toimia tää Espoon aluekin: täältä löytyy luontoa ihan kun kotiovelta ulos astuu, ja ei niin kaaosta kuin Helsingissä. I like! Plussaa myös siitä, että on hippasen halvemmat hinnat mitä Helsingin kämpissä (näin vuokra-asuntofirmassa töissä olevana miellän suureksi plussaksi. :D). Tosin, tosta metrosta hiukan tulee miinusta kun se on nyt ehkä toiminu 3 kertaa sinä aikana, kun oon pakosta sitä käyttänyt, eli tammikuun alusta. :D Eli junaradan varrelta kämppä, tai sit autoilee vaan jos on auto!

  Mä en enää tiiä millasta sillisalaattia tästä kommentista tuli, kun kirjotin aika tajunnanvirtaa, mut toivon mukaan joku punanen lanka säily! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti kyllä tosi raskasta sitten kun ne julkiset ei yhtäkkiä toimikkaan ja on täysin niiden varassa :D Joo siellä on aika villiä meininkiä haha, se tuli viime kesänäki todistettua useampaan otteeseen, vaikkei ollukkaa liimaa lukossa :DDD Espoo on harkinnassa, mutta veikkaan, että ainakin tällä erää päädyn "turvallisempaan" ratkasuun tuttuun ja helppoon Töölöön tai jonnekkin sinne suuntaan.. Tää oli just hyvä kommentti, tällaiset kokemukset valottaa tosi paljon kun itsellä ei oo kuitenkaan kunnon kokemusta Helsingissä asumisesta! :)

   Poista
 9. Muuta! Muutos on aina hyvästä ja maitojunalla pääsee takaisin. Huomasin listassasi paljon enemmän plussia Hkin kohdalla kuin Jkln... Muutenkin aika hyviä syitä muuttaa, onhan se raskasta lähtee aina kesäksi muualle.

  Mä muutin avomiehen kanssa elokuussa Helsinkiin juurikin sieltä Jyväskylästä, vaikka mulla oli siellä opiskelupaikka. Valinnassa paino aika paljon se että 1) täällä on paremmat mahikset työllistyä 2) Jykylässä ei voinut opiskella kaikkea sitä mitä täällä nyt voin ja 3) Siellä nyt ei vaan ollut mulle oikein mitään. :D

  Muakin ahdisti kamalasti se muutos siitä rauhallisuudesta härdelliin, piti ihan itkua vääntää kun tuntui kamalalta lähteä kaikesta tutusta ja turvallisesta, minäkin kuitenkin alunperin lähtöisin p-savolaisesta kylästä. Mutta voi jehna, kyllähän se oli hyvä päätös. :D Tähän härdelliin, mikä mun mielestä ei enää edes ole mitään kamalaa härdelliä, tottuu jossain vaiheessa. Tosin Vallilaa lähempänä keskustaa en varmaan haluais asua. ;D Vallila on ihanaa aluetta, toki jos asuu ihan Hämeentien varrella niin kotiin kantautuu herkemmin liikenteen äänet.

  Ja julkiset kulkee, se on suuri plussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä ja naureskelin itsekin, että Helsingissä on kaikki "kunnolliset" plussat ja Jyväskylässä vaan, et nooo täällä on helppoa ja halpaa.. :D Joo Vallilassa on tullu hetki asusteltua ja se on kyllä kans ihanaa aluetta! :) Hyvä kun päätit muuttaa sinne ja se on ollu hyvä päätös! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat