keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

ASUNNON PINTAREMONTTI - KUVAT ENNEN JA JÄLKEEN

asunnon pintaremontointi-22-down
Vihdoin pääsen näyttämään teille, kuinka mun edellinen asunto muuttui pintaremontin ansiosta. Asunto oli aika huonossa kunnossa kuten kuvista näkyy. Tapetit ei edes repsottaneet, vaan ne joistain kohdista roikkuivat lähes riekaleisina seiniltä. Asunnossa oli kahta erilaista muovimattoa ja makkariin oli lätkitty jopa neljä erilaista mattokerrosta päällekkäin. Matto kupruili ja varsinkin eteisessä se oli todella kärsinyt - luonnollisesti myös pieni palanen puuttui :D Kylppärikään ei ollut kovin kiva....okei ollaan rehellisiä se oli aika karmea.

Asunto oli kuitenkin neliöiden, hinnan ja sijainnin puolesta melkoinen löytö. Mun ei siis missään vaiheessa ollut tarkoitus asua niin huonossa kunnossa olevassa asunnossa, vaan tiesin heti ryhtyväni pieniin remonttipuuhiin.

 Revin makkarista kaksi tapettikerrosta ja maalasin kaikki seinät Christan avustuksella. Sen jälkeen isä oli apuna ja työnjohtajana laminaatin asentamisessa. Listat ja kynnykset vaihtuivat myöskin.

asunnon pintaremontointi-26-down asunnon pintaremontointi-20-down asunnon pintaremontointi-17-side
Jos asunto olisi ollut ihan mun oma, olisin nähnyt vaivaa vielä sen verran, että olisin maalannut jonkin eteisen seinän hiekkaisella sävyllä ja vaihtanut vetimet keittiön kaappeihin.

asunnon pintaremontointi-25-down asunnon pintaremontointi-19-d idasunnon pintaremontointi-15-side
Olin henkisesti valmistautunut elämään ja asumaan aika kulahtaneen kylppärin kanssa sekä miettinyt pieniä muutoksia, joiden avulla tilasta voisi saada edes vähän siistimmän näköisen. Onni onnettomuudessa eteisen muovimattoja poistaessani löysin pienen kosteusvaurion, jonka vuoksi koko kylppäri meni uusiksi.

asunnon pintaremontointi-16-side
Itse en tehnyt kylppärin eteen muuta kuin valitsin laatat ja annoin mielipiteitä. Ja onneksi annoin, sillä remppamiehillä oli suunnitteilla joitain ihan järkyttäviä ratkaisuja haha. Heidän tekemänsä uusi kylppäri ois ollut aika samaa sarjaa kuin ennen purkamista..

Aika iso muutos tapahtui asunnolle, vaikka itse sanonkin! Vähän harmittaa, ettei edes vuokraa nostettu, vaan jatkossa muut saa asua samaan hintaan kuin minä ja minä sentään näin melkoisen vaivan ja sitten asuin puoli vuotta ilman vessaa ja eteistä.. Prkl. Onneksi se harmitus helpotti vähän, kun löysin blogin kautta uuden vuokralaisen asuntoon, niin ei tarvinut ihan kelle tahansa antaa tuota ihanaa kämppää! Ja ihmettelen kyllä tosissani jos vuokranantaja ei nosta asunnon vuokraa jossain vaiheessa, sillä hän ei oo edes nähnyt asuntoa remontin jälkeen, eikä varmaan tajua sen muuttuneen näin paljon paremmaksi :D

Jos kiinnostaa, miltä asunto näytti silloin kun mulla oli vielä tavarat paikoillaan, niin sisustuspostauksen voi kurkata täältä :)7 kommenttia:

 1. Mua on aina ihmettäny nää vuokranantajat jotka ei viitti tehdä edes pikku juttua kämpän eteen vaan olettaa että kuha tulee rahaa ni aivan sama. Mun mielestä on tärkeetä että asunnosta pidetään huoli, niiku täs sun tapaukses sielt paljastu kosteusvaurio sitte. Maksoko vuokranantaja kuitenki noi remppa materiaalit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä.. Ei nyt mikään maailman upein kämppä tarvis olla, mutta perussiisti ois ihan hyvä :D Ja ihmettelen myös miksi jotkut edelleen valitsee vuokra-asuntoihin esim rumia boordeja katonrajaan tai kylppäriin, kun itse ajattelisin, että vuokrakämpän ois hyvä olla mahdollisimman neutraali. Aina löytyy joku, joka rakastaa sitä keltaista boordia tai pinkiksi maalattua seinää, mutta helpommalla kuitenkin pääsee neutraaleilla monia miellyttävillä väreillä ja valinnoilla..

   Joo maksoi tottakai, en todellakaan ois ite alkanu maksamaan ja ois jääny koko kämppä ottamatta.. Ihan kiva projekti se oli, mutta harmittavan vähän aikaa siellä sitten lopulta asustelin.. Onpahan nyt kuitenkin kokemus millainen homma pintaremontti on ja millaisen muutoksen sillä voi saada aikaseksi :)

   Poista
  2. Sehän riippuu ihan omistajasta ja kuinka kauan on asunnon omistanut. Nämä tuoreemmat asuntosijoittajat laskee tarkkaan millaisen tuoton saa, kuinka monta prosenttia.
   Jos vuokra on vaikka 500e kk ja taloyhtiö vastike esim 200e, jää jäljelle 300e josta maksetaan pääomavero 30%, jää 210e netto käteen kk.

   Remontit maksaa helposti sen verrsn paljon että mitää isoa ei korjata kuin pakon edessä.
   Pienemmpien kaupunkien asuntoja saa kohta halvemmalla, varsinkin jos on muuttotappio kaupunki ja varsinkin jos samaan aikaan on rakennettu uusia asuntoja.

   Jos itse haluaa asuntosijoittajaksi joskus niin kannattaa miettiä hyvin tarkkaan mistä kaupungista asunnon ostaa. Yliopistokaupungit tai muut korkeakoulukaupungit on aina hyviä ja samoin kaikki suuret kaupungit joihin muuttaa jatkuvasti lisää ihmisiä.
   Ja PK-seutu ja lähialue 50km sisällä, varsinkin junarata tai hyvät muut liikenneyhteydet on aina iso plussa.

   Poista
  3. Niin tietysti ja mielenkiintoista kun kerroit näistä enemmänkin :) Selvästi tässä tapauksessa ei ollut kuitenkaan rahasta kyse, sillä nykyisellään he voisivat helposti pyytää vuokraa 600e/kk, mutta halusivat jostain syystä pysyä vanhassa 500e/kk vuokrassa :D Ja tuota asuntoa vuokrasi vanhempi pariskunta ja asunto oli ollut heillä jo pidempään sekä ihan jo keskusteluista sain sen käsityksen, että kunhan siellä vaan joku olisi vuokralla niin all good. Itse siis sanoin heille, että vuokraa kannattaisi nostaa ja laitoin kuvaa kylppäristä yms, mutta päättivät pysyä vanhassa vuokrassa - siinä en näe mitään järkeä..

   Asuntosijoittaminen on ollut musta aina tosi mielenkiintoista ja siitä kyllä tekis mieli tietää lisää! Ja joo sain kyllä kiinni sun pointista, jota tarkoitit varmasti yleiskuvassa, mutta ainakin itse näen tuollaiset seiniltä roikkuvat tapetinriekaleet vähän sellaisena "pakon edessä" tilanteena :D Onkohan sulla muuten tietoa tai kommenttia siitä, onko ihan normaalia vai vähän erikoista, että tuossa asunnossa oli joitain vuosia sitten kosteusvaurio keittiössä ja nyt kosteusvaurio kylppärissä? Ite en osaa sanoa yhtään kuin yleisiä nämä on, enkä tiedä tarkemmin keittiön kosteusvauriosta. Kylppärissä ongelma oli siinä, että kallistukset oli pielessä ja osa suihkuvedestä valui kylppärin oviaukkoon...

   Poista
 2. Joku vanhempi pariskunta niin sen ymmärtää, niitä ei ole pahemmin edes kiinnostanut asunnon kunto, pääasia että rahaa tulee joka kuukausi, Johan sen kertoo riekalaiset tapetit.
  Ja muutenkin tuntuu olevan aika pihalla vuokra-asunnoista, jos ei tajua vuokraa nostaa ison pintaremontin jälkeen. Koska kysyntää olisi ollut jos avoimille markkinoille olisi päätynyt, nyt ystäväsi sai täyspotin kun on täysrempattu asunto.

  Joku huomannu jossain kosteusvaurion niin sen korjattu pakon edessä, pienellä vaivalla olisi voinut tarkastaa koko asunnon. Jos ei itse niin monet remppafirmat tekee kosteusmittauksia, se ei ole edes iso juttu, tökätään mittari kiinni ja näkyy lukema joka ilmoittaa kosteuden.
  Onneksi ei ollut hometta, siinä olisi voinut mennä terveys loppuelämäksi.

  Kyllähän niitä kosteusvaurioita voi tulla ajan kanssa jos ei pidetä huolta ja tarkasteta välillä viemäröintiä ja liitoksia. Esim. keittiössä astianpesukone on usein yksi syy kosteusvaurioihin, varsinkin vanhemmat koneet joissa ei ole mitään suojakaukaloita suojaamassa jos vettä valuu.
  Paha on sellainen hiljainen pieni tiputtelu jota ei edes huomaa, sama kone kun on vuosia eikä sitä oteta pois paikoiltaan kun se kerta toimii ok.

  Lastulevyä käytetään paljon lattioissa, ilman mitään kosteussuojaa niin se imee hyvin vettä itseensä, turpoaa ja pehmenee ja lopulta muuttuu mustemmaksi ja mätänee. Muovimattokaan ei auta päällä kun se vesi valuu kohti saumoja ja lopulta reunoista lattian alle missä purut/villat saa sen veden ja taas mätänee.
  Perinteinen lauta/lankkulattia on taas yleensä maalattu/lakattu, jopa moneen kertaa vuosien saatossa, se kestää vähän paremmin kosteutta, yleensä turpoaa lopulta ja nousee koholle saumoista.

  Kylppäreissä laattojen saumaukset haurastuu vuosien varrella, voi tulla mikrohalkeamia kosteuden/lämmönvaihteluiden takia. Aikoinaan kosteussulut/aineet eivät olleet niin hyviä kuin nykyään ja silloin ei ollut yhtä tarkkoja asetuksia kuka saa tehdä.
  Nykyään kosteussuojat/massat saa asentaa vain kurssit käynyt henkilö jolla on luvat, yleensä sinistä tahmeaa ainetta jota levitetään penssillä ja telalla muutamia kerroksia laajalle alueelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisellä asukkaalla oli kissa, joka ilmeisesti laittanu asuntoa uuteen kuosiin omatoimisesti :D Mutta ei ilmeisesti ollut tarkoituskaan vuoranantajilla fiksata niitä.. Ja niimpä, vielä kun sanoin, että helposti sais enemmänkin vuokraa. Voin vaan kuvitella millainen viestiryöppy ois tullut jos ois mennyt asunto avoimille markkinoille..

   Itteä kyllä jännitti, että onkohan tässä nyt sitten homettakin, muttei onneksi ollut. Just tuolleen siellä kylppärissä/eteisessä olikin, että kosteusvaurio paljastui vasta muovimattoja poistaessa, vaikka vähän siinä kyllä kosteus tuoksuikin. Se kylppäriremontti ei ainakaan täysin mennyt vuokranantajien piikkiin, sen tarkemmin en tiedä siitä, mutta en tiedä onko ne kallistukset voineet muka muuttua ajan saatossa, koska ne oli omaankin silmään aivan pielessä kun veden näki suunnilleen valuvan suoraan kylppärin kynnyksen yli... Ihmettelen vain sitä, että eikai kukaan oo voinu oikeasti tehdä sitä niin pieleen, mutta voiko lattia sitten vuosien saatossa elää itsekseen niin paljon..? Mielenkiintoinen projekti oli kyllä seurata sivusta kun kylppäri laitettiin ihan kokonaan uusiksi!

   Poista
 3. Meilläkin oli 60-luvun asunnon remppa viime vuonna, aika samanlainen kuin tämä. Me päästiin onneksi helpolla, kun ei ollut asbestiakaan purettavissa osissa. Hyvin saitte kohennettua ulkonäköä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat