keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

FIILIKSIÄ REYKJAVIKISTA

Ensimmäinen vuorokausi takana täällä Islannissa! Haettiin vuokra-auto, otettiin melko pikainen vilaus Reykjavikista, aikaisin nukkumaan ja tänään ollaan käytännössä ajettu koko päivä, joten nyt ollaan Akureyrissa. Tässä nyt puolen päivän aikana kerättyjä fiiliksiä Reykjavikista.

reykjavik kokemuksia-4
Saavuttiin Reykjavikiin, kaikkialla oli harmaata, rakennukset aika räsyn näköisiä ja kokonaisuudessaan aika tylsän lannistavan näköistä. Tavallaan tuntui siltä niinku olisi Suomessa. Reykjavikilta en oo missään vaiheessa edes odottanut kovin paljoa, vaan Islannin luonto on ollut se pääsyy tänne haluamiseen.

reykjavik kokemuksia-5-side reykjavik kokemuksia-7
Lähdettiin kävelykadun suuntaan ja ympärillä näkyi erivärisiä ja täysin eri tyylisiä taloja vieri vieressä. Ihan keskusta oli kuitenkin älyttömän mielenkiintoinen! Jos kuvailisin sitä kahdella sanalla, niin ne sanat olisivat ehdottomasti persoonallinen ja boheemi. Näyttäviä graffiteja oli myös paljon.

reykjavik kokemuksia-9-side id reykjavik kokemuksia-8-side reykjavik kokemuksia-11 reykjavik kokemuksia-10 reykjavik kokemuksia-14-side reykjavik kokemuksia-17-side
Syötiin paikassa nimeltä Islandic Street Food, enkä yhtään ihmettele miksi paikka oli TripAdvisorin ykkösenä. Yllätykseksemme paikan kasvoina oli suomalainen mies, joka kertoi mielenkiintoisia juttuja Reykjavikista, kulttuurista, historiasta ja ihmisistä. Maistettiin jokaista listan kolmesta annoksesta ja kampasimpukkakeitto leipäkulhossa oli aivan törkeän hyvää. Nopeaa street foodia, jota sai syödä niin paljon kuin halusi, mutta maun puolesta keitto olisi voinut olla tarjolla jossain hienossa ja kalliissa ravintolassakin. Ruoan lisäksi paikka oli ihanan pieni ja tunnelmallinen, sekä tämän miehen kykyä ottaa kaikki asiakkaat ilolla ja lämmöllä vastaan oli ihanaa seurata sivusta. Jotkut seisoskelivat paikan ulkopuolella sateenvarjojen kanssa ja hän kävi heillekin huikkaamassa, että tulkaa ihmeessä sisälle, niin ei tarvi odotella sateessa. Tällaista asennetta ja avuliaisuutta kun saisi kaikille ja kaikkialle! Tällaisista kokemuksista muistaa aina sen kuinka paljon ihan jo se yksi ihminen voi tehdä - musta tuntuu tuon iloisen suomalaisen ansiosta edelleen siltä, että maailmassa on hyvyyttä ja haluan jakaa siitä oman osani muille parhaani mukaan<3

reykjavik kokemuksia-21 reykjavik kokemuksia-19-side reykjavik kokemuksia-15 reykjavik kokemuksia-23-side
Tämä suomalainen vinkkasi meille myös historiallisista taideteoksista kirkon vieressä, jotka on tehty jo ennen kirkkoa itseään. Itse en ikävä kyllä osaa olla taiteen ja historian perään aina niin paljon kuin haluaisin, mutta nää teokset oli älyttömän mielenkiintoisia. Jokaista taideteosta olisi voinut katsella puoli tuntia ja miettiä yhdessä mitä tämä kuvastaa ja millaisia eri merkityksiä tälle voisi löytää. Näette nyt tuon yhden vain edestä päin, mutta teoksen nimi oli "Evolution" ja tässä nyt meidän tulkinta siitä - alimpana kuollut(?) härkä, jonka päällä kyyryssä oleva ihminen > ensin on ollut eläimet ja sitten ihmiset ovat jyränneet niiden yli. Kyyryssä olevaan ihmiseen nojaa henkilö, joka pitelee isoa palloa > ihmiskuntaan on noussut hallitsijoita, jotka ovat "pidelleet maapalloa käsissään". Pallosta nousee risti, jossa Jeesus? ristiinnaulittuna ja tämän takana ihminen alistuneena > uskonto ottanut vallan ja sittemmin pyydetään anteeksiantoa.

Tulkintoja voi helposti olla muitakin, mutta kuten sanoin, älyttömän mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä teoksia.

reykjavik kokemuksia-12
Loppuunvetona Reykjavik ei näyttänyt siltä, mitä odotin. Odotin sympaattisia eri värisiä puutaloja ja tietynlaista pienen paikan ihanaa rauhallisuutta. Reykjavik tai ainakin sen keskusta vaikutti kuitenkin menevältä paikalta ja siitä tuli jopa Lontoo mieleen! Paljon jäi varmasti Reykjavikista näkemättä ja kokematta, mutta ehkä joku toinen kerta paremmalla ajalla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat