maanantai 9. huhtikuuta 2018

PEKINGIN ANKKAA PEKINGISSÄ JA HELSINGISSÄ

pekingin ankkaa pekingissä ja helsingissä-1

Yhteistyö Offerillan kanssa jatkuu, joten tämä postaus on kaupallisessa yhteistyössä heidän kanssaan! Jo ennen muuttoa iskin silmäni pariin ihanan rentouttavaan hemmotteluhoitoon Offerillan kautta ja varasinkin yhden sellaisen. Ikävä kyllä sitä aikaa ei saanut vielä hetkeen, joten joudun odottelemaan sitä pitkää rentoutushetkeä parisen viikkoa.. Selasin sitten malttamattomana Offerillan tarjontaa uudestaan, jos löytäisin vapaan ajan hierontaan melko pikaisella aikataululla, mutta löysin jotain ihan muuta!

Heti kun näin tekstin "Pekingin ankkaa", innostuin ja naureskelin yksin kotona. Oon syönyt Pekingin ankkaa kerran aikasemmin ja jopa itse Pekingissä! Oiskohan siitä jo yhdeksän vuotta aikaa ja se kokemus oli todella koominen, mutta itse Pekingin ankka oli loistavaa. Palataanpas hetkeksi ajassa taakse päin yhdeksän vuotta.. Oltiin Pekingissä, joten pakkohan meidän oli mennä maistamaan tätä kuuluisaa ruokaa. Tarjoilijat eivät puhuneet englantia, eivätkä oikein ketkään muutkaan paikalliset. Istuttiin pöytään ja näytettiin listasta tarjoilijalle mitä haluttaisiin syödä. Ei silloin, eikä vielä tänäkään päivänä osata sanoa, mikä siinä tilanteessa oli niin monimutkaista. Meidän luona kävi nimittäin kolme eri tarjoilijaa ja lopuksi vielä itse kokki, kaikki yrittäen selittää tai kysyä jotain. Pantomiimimäisesti yritettiin kaikki saada selkoa toisen osapuolen asiasta, mutta täysin tuloksetta. Jossain vaiheessa oltiin ihan varmoja, ettei heillä ole koko ankkaa ollenkaan, mutta siitäkään ei ollut kyse.

Itse laittaisin rahani likoon sen veikkauksen puolesta, että tilattiin sitä heidän mielestään todella paljon. Tilattiin tai yritettiin tilata, sillä en tiedä muusta kuin käsittämättömästä härdellistä, jonka päätteeksi annokset tuotiin pöytään :D Tavalliseen paikalliseen hintatasoon nähden ruoka oli todella kallista, joten sekin saattoi herättää hämmennystä kun oltiin tilaamassa jokaiselle omat kalliit annokset, vaikka yksi jaettu annos olisi riittänyt. Toisaalta luulisi ravintolan olevan tyytyväinen, kun rahaa olisi tarjolla enemmän kuin tarvisi, mutta ehkä heidän piti säästellä sitä ankkaa.. Noh, en tiedä eikä tämä yhdeksän vuoden arvailulla ole selkeämmäksi tullut, joten jätetään tämä tähän!

idpekingin ankkaa pekingissä ja helsingissä-3

Nämä ruokakuvat ovat lauantailta, kun hyödynsin Offerillan kautta ostetun tarjouksen ja käytiin poikaystävän kanssa kokeilemassa onnistuisiko Pekingin ankan pöytään saaminen vähän yksinkertaisemmin täällä Helsingissä. Pidin ruokavalintaa yllätyksenä poikaystävälle loppuun saakka, mutta olin kertonut vinkit 1. oon syöny tätä vain kerran 2. siitä kerrasta on yhdeksän vuotta aikaa 3. sä et oo syönyt tätä ikinä 4. tiedät kyllä ruuan nimen. Myönnän, että aika haastavat vihjeet, mutta äiti arvasi kun vihjasin hänelle, että oon syönyt tätä vain kerran ja äiti on ollut silloin mukana!

pekingin ankkaa pekingissä ja helsingissä-5-side

Yhdeksän vuoden takainen kokemus Pekingissä oli sen verran erikoinen ja herkullinen, että muistin hämmentävän tarkkaan mitä annokseen kuuluu ja kuinka se tarjoillaan. Ankka, kasvikset ja Hoisin-kastike (nyt oli myös hapanimeläkastiketta) kääritään ohuisiin lettuihin ja syödään käsin. Yleensä karsin rasvat, jänteet ja kaiken yhtään epämääräisen pois, mutta tässä tapauksessa lihan päällä oleva paksu rasvakerros ja nahka olivat törkeän hyviä, eikä liha ois maistunut juuri miltään ilman niitä. Oli mielenkiintoista huomata kuinka makumaailma muuttui jos kastiketta laittoi päällimmäiseksi. Kun kastikkeen laittoi letun päälle, kuten oikeaoppisesti kuuluukin, maistui kastike ja myös vihannekset selvästi paremmin.

Pakko myöntää, että tuli aika ahdistava olo kun nyt googlettelin Pekingin ankkaa ja luin pätkän itse ankoista. Enemmän tai vähemmänhän samat asiat toistuu kaikessa lihatuotannossa ikävä kyllä. Ehkä siis mun Pekingin ankat on nyt maisteltu, ellen mee Kiinaan vielä joskus, sillä luonnollisesti kyseinen ruoka oli huomattavasti parempaa siellä, vaikka tykättiin tästä Helsingin versiostakin.

pekingin ankkaa pekingissä ja helsingissä-6

Offerillan kautta löytyy tuotteita ja palveluita laidasta laitaan kovilla alennuksilla, sekä varsinkin tarjonta palveluista vaihtelee nopeastikin, joten sivustoa kannattaa tarkkailla suht aktiivisesti halutessaan napata parhaat jutut. Viimeksi valitsin itselleni kasvohieronnan ja meikkisiveltimiä, poikaystävälle kasvohoidon ja parin viikon kuluttua pääsen 2,5h (!!!) hemmotteluhoitoon, johon kuuluu vaikka ja mitä. Voitte ehkä kuvitella kuin innoissani odotan tuota tulevaa settiä :D

Alueellisia palveluita myynnissä on Helsingin, Turun, Tampereen, Jyväskylän ja Oulun seuduilla. Tilaamalla Offerillan päivittäisen uutiskirjeen pysyt ajan tasalla uusista tarjouksista. Tuon uutiskirjeen tilaamalla ja jättämällä mulle kommentin (muista kirjoittaa sähköposti!) osallistut arvontaan, jonka voittaja saa 70e arvoisen lahjakortin Offerillalle. Saatte Offerillalta myös 10% alennuksen koodilla annieveliina10.8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Toivottavasti huomaat tämän ja laitat vielä sähköpostin tulemaan! :D

   Poista
 2. Mukana :) Tilaankin jo valmiiksi uutiskirjettä :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Mukana! :)

  anna-ylitalo@hotmail.fi

  VastaaPoista
 4. Ooh ruoka tai hemmottelut kyllä kelpaisi :D
  marianneminna@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukana :)
  jatta.pietil@hotmail.com

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat