lauantai 16. kesäkuuta 2018

SENJA - SAARI POHJOIS-NORJASSA

norja senja-5 norja senja-11 norja senja-4 norja senja-13 norja senja-12 norja senja-6
Ollaan nyt oltu kolme yötä Senjan saarella Pohjois-Norjassa ja tää paikka on just niin upea, kuin ajattelinkin. Uskon, että nää muutamat satunnaisesti valikoidut kuvat puhuvat puolestaan tällä erää ja kirjoittelen paikasta enemmän kun ollaan palattu Suomeen! Ajattelin, että voisin tehdä sitten kattavamman postauksen vinkkien kera, joten laittakaa kysymyksiä jos teillä on jotain mielessä. Oon suunnitellut mielessäni postausta myös viimeisimmistä roadtripeista, jotka ovat suuntautuneet Skotlantiin, Islantiin ja nyt toistamiseen Norjaan. Nämä paikat ja roadtripit ovat olleet aika samankaltaisia, joten näitä kohteita ois mielenkiintoista vertailla vähän keskenään :)

Täällä on melkoinen tuuli ja välillä tuntuu liioittelematta siltä, että auto lähtee lentoon parkista haha. Meillä on ollu paljon paremmat säät kuin ennusteet lupaili, eikä vettä oo tullut kuin satunnaisesti. Itsehän en oo kattonu sääennusteita ollenkaan, koska tälläkään kertaa niihin ei oo voinu luottaa täysin, eikä se ennusteiden vilkuilu muuta vesisadetta auringonpaisteeksi. Mun puolesta ihan sama, vaikka tulis räntää - sekään ei lannistais tätä loistavaa reissufiilistä rakkaan ystävän kanssa. Sääolosuhteet tuo myös omia hauskoja hetkiään reissuihin, kuten tällä ja aika monella edelliselläkin reissulla on tullu todistettua. Tänäänkin aamupalaa tehdessämme tuuli nappasi kattilan kannen ja juostiin hakemaan sitä viidenkymmenen metrin päästä kivikosta rantavedestä juuri ennen kuin kansi ois lähtenyt seilaamaan avomerelle :D Pienet sykettä nostattavat jutut on ihan kivoja, varsinkin kun ne päättyy hyvin..

Tänä iltana on satanut ihan kunnolla, joten nyt vedetään sadevaatteet niskaan ja lähetään tekemään iltapalaa!


14 kommenttia:

 1. Oon kiinnostunu ton reissun budjetista, kuinka paljon menee rahaa ns. pakollisiin juttuihin esim bensa jne. Ja reitti sinne kiinnostaa kans. Lähinnå mietin oisko reissu mahdollinen opiskelijabudjetilla.. Ihania kuvia kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, just samoja asioita mietin itse ennen reissua, joten kaikki budjettiin liittyvät asiat onkin merkattu ylös! :)

   Poista
 2. Ihan uskomattomia maisemia, wau!

  VastaaPoista
 3. Vau mitkä maisemat! Oon kyllä ehdottomasti kiinnostunut kuulemaan lisää tästä teidän reissusta, olis itelläkin mielessä käydä Norjassa joku kerta roadtrippailemassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkialla oli niin upeaa kyllä! Toivottavasti tuleva infopostaus selkeyttää fiiliksiä ja lähdet roadtrippailemaan :)

   Poista
 4. Muakin kiinnostais vähän kuulla budjetista ja lisäksi kuinka monta päivää varasitte reissua varten! :) Olis kiva kuulla myös vinkkilistaa, mitä kannattaa pakata reissuun mukaan :) Mieli tekis ihan hirveästi lähtä Norjaan roadtrippailemaan, mutta raha-asiat ja varusteiden puute vähän mietityttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, nää tulee ylös siihen postaukseen! :) Sama kuin ylempäänkin, että toivottavasti tuleva infopostaus selkeyttää fiiliksiä ja lähdet reissuun! :D Mua kans mietitytti vähän varusteiden puute, mutta autossa nukkuminen helpotti huomattavasti :)

   Poista
 5. Kylläpä näyttää maisemat varsin tutuilta! Käytiin hellun kanssa viime vuonna Senjalla ja siitä kirjoittelinkin blogin puolella reissun jälkeen. Jos teillä on onnea säiden suhteen niin kannattee ehdottomasti yrittää käydä tuolla Fylkesvegin osoitteessa. Sieltä ymmärtääkseni lähti raskas vaellusreitti ylös huipulle, mutta näkymät sieltä olisivat olleet kaiken sen arvoisia. Käykäähän siellä jos pystyttä - kerro myös oliko reitti niin raskas tai vaikeakulkuinen kuin mitä kuvittelin. Oikein ihanaa loppureissua sinne!

  https://vaylantyar.blogspot.com/2017/09/senjan-saari-vs-lofootit.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lukemassa ja komppaan kyllä täysin sun postausta :) Säät oli muuten paremmat kuin odottiin, mutta tuo ja eräs toinen vaellusreitti jäivät sateisten säiden takia välistä.. Ehkä sitten ensi kerralla, koska ensi kerta tulee todellakin vielä joskus!

   Poista
 6. Moi! Sulla on aina ihania kuvia ja myöskin videoitas oon joskus kattellu. Osaatko auttaa mua ongelmassa-> en saa kuvattua videoita mun kameralla. Video menee kyllä päälle mutta en osaa tarkentaa, kuva ei siis millään tarkennu. Kamerana mulla on Canon Eos 5D Mark II. Oon lukenu ohjekirjaa ja ettiny netistä tietoa mutta en saa ongelmaa korjattua. Osaisitkohab sä auttaa? Muistaakseni sullakin kamerana jokin Canon... vastaathan pian jos vaan osaat auttaa, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mä selvittelen aamulla ja vastaan sitten tarkemmin mitä löydän! Mun vanhalla rungolla pystyi videokuvaa tarkentamaan vain manuaalisesti eli ikäänkuin pyörittämällä käsin sitä objektiivia.. Sillä tyylillä oon kuvannut tähän mennessä kaikki videot :D Nyt on uusi runko automaattitarkennuksella, mutten oo päässy kuvaamaan sillä videota vielä!

   Poista
  2. Tästä kun katsot 1.55 kohdasta eteenpäin, pitäis jeesata :) https://www.youtube.com/watch?v=ptsYWEo6dTI

   Jos on jotain muutakin häikkää tai ihan ylipäätään kannattaa katsoa koko pätkä :)

   Poista
 7. Hei kiitos tästä oli paljon apua! En tosin vieläkään saa sitä tarkennettua kun kuvaan itseäni, muutoin kyllä onnistuu. Omaa naamaa kun on hankala tarkentaa sitten jälkikäteen...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat