perjantai 31. elokuuta 2018

KOKEMUKSIA HELSINGISSÄ ASUMISESTA

helsingissä asuminen kokemuksia-4

Siitä on nyt aikalailla päivälleen viisi kuukautta kun muutin pysyvästi Helsinkiin. Tai ainakin tällä erää pysyvästi, oon 99% varma siitä, etten tuu jäämään tänne enää sitten kun oon oikeasti aikuinen, mitä se oikeasti aikuinen sitten tarkoittaakaan. Sillä tavalla kuitenkin pysyvästi, etten oo nyt syksyllä palaamassa takaisin Jyväskylään, kuten oon viime vuodet tehnyt. Oon tullut kesäksi Helsinkiin ja palannut syksyllä takaisin Jyväskylään.

Näillä mun aikaisempien kesäkuukausien seikkailuilla oon asustellut Vallilassa, Töölössä, Kalliossa ja pari vuotta sitten toukokuun Tampereellakin, koska miksipäs ei! Tampere on ihana kaupunki ja oon ollut aina sitä mieltä, että siellä tuun asumaan sitten, kun täytän ne mystisen oikean aikuisen kriteerit.

Helsinki on ihana, vaikka ei se oikeasti ole niin suuri tai mahtava kuin Oulussa asuvana teininä ajatteli. Tämä ei ole negatiivinen huomio, vaan sellainen, että Helsinki tuntuu sopivalla tavalla tutulta ja turvalliselta Oulua (saati Jyväskylää) eläväisemmästä menosta ja suuremmasta koosta huolimatta.

Jo ennen tähän nykyiseen asuntoon muuttoa olin siis viettänyt Helsingissä jo sen verran aikaa, että kaupunki tuntui tutulta, tiesin suunnilleen mikä ratikka vie minnekin ja täällä oli ystäviäkin. Mikään muu ei huolettanut kuin korkeat vuokrat.


helsingissä asuminen kokemuksia-2-side helsingissä asuminen kokemuksia-7

Ehdottomasti isoimmaksi asiaksi muuttoa suunnitellessa ja edelleen koen sijainnin. Siinä missä esimerkiksi Jyväskylässä on pitkälti ihan sama missä päin asuu, on Helsingissä kodin sijainnilla iso merkitys. Mulla ei oo työpaikkaa, joka ois antanut suuntaa siihen, missä päin olisi hyvä asua, jotta työmatkoihin ei menisi älyttömän kauaa. Halusin kuitenkin muuttaa järkevän matkan päähän keskustasta, jotta en jämähtäisi kotiin ja pystyisin käymään töissäkin järkevästi, mikäli sellainen tilanne tulee eteen.

Isoin asia oli kuitenkin asuinalueen viihtyisyys. Edelliskesänä Kalliossa tuli nähtyä päivittäin toinen toistaan erikoisempaa menoa ja vaikka se hyvällä tavalla laittoi miettimään ja näkemään elämää muiltakin näkökannoilta, oli se ehkä vähän raskasta - jos ei mulle, niin ainakin koirille. Toki Kalliostakin löytyy rauhallisia ja kivoja alueita, mutta Sörnäinen ja Helsinginkatu ei mun mielestä kuulu niihin viihtyisimpiin alueisiin ja just niillä kulmilla me asusteltiin.

Mulle viihtyvyys tarkoittaa koirien vuoksi tilaa ja puistoalueita. Rockyn takia katujen ja korttelien "ahtaus" on mullekin stressaavaa, kun joudun varomaan ja ennakoimaan jokaista kadunkulmaa jos sieltä tuleekin yllättäen toinen koira tai joku örveltämässä munkin mielestä epämääräisesti. Töölöstä mulla oli hyviä kokemuksia, sillä pari kesää sitten oli helppoa asua Töölössä Rockyn kanssa.

Tää nykyinen asunto Taka-Töölössä on aivan unelmien täyttymys. Asunto itsessään on kiva ja hämmentävän halpa, mutta mikä parasta, täällä on ihanan rauhallista ja vieressä isoja puistoja, joissa on helppoa käydä koirien kanssa! Kamppiin menee about 10min julkisilla, mutta kotona ollessa voisi kuvitella olevansa jossain ihan muualla kuin Helsingissä. Ikkunat on rauhalliselle sisäpihalle, joten asunnossa on todella hiljaista. Sisäpiha on suuri ja siinä on paljon puita, joten puolet ikkunoista näkyvistä maisemista on vihreitä lehtiä!


helsingissä asuminen kokemuksia-5-side

En ymmärrä mistä se johtuu, että monet pitävät helsinkiläisiä ylimielisinä tai tökeröinä. Mun mielestä ihmiset täällä ovat ja käyttäytyvät mua kohtaan ihan samallain kuin muuallakin. Jokaista vastaantulevaa koiraa on saanu mennä rapsuttelemaan ja viikoittain vietän juttutuokioita vanhempien ihmisten kanssa. Kerran käytiin koirien kanssa kylässäkin naapuritalossa. Vanhempi nainen oli laittamassa roskakatokseen ilmoitusta ylimääräisistä huonekaluista ja kysäisi multa tarvisinko niitä. Jäätiin sitten juttelemaan ja hän kertoi kuinka hänen miehensä on sairas ja olisi niin ilahtunut näistä koirakavereista. Sanoin, että tottakai voidaan tulla käymään sisällä ja oli ihana nähdä, miten hänen miehensä oli niin iloinen koiravieraista ja pojatkin käyttäytyi nätisti<3


helsingissä asuminen kokemuksia-6

Moni ihmetteli Helsinkiin muuttamista koirien kanssa ja kuvaili tätä jopa betoniviidakoksi. Ymmärrän kyllä tuon termin ja tiettyihin paikkoihin, kuten vaikka sinne Kallioon, en muuttaisi näiden koirien kanssa. Tämä nykyinen asuinalue on kuitenkin niin vehreää, tilavaa ja rauhallista, että täällä on huomattavasti helpompaa asua koirien kanssa, entä Jyväskylässä. Aivan heittämällä helpompaa, vaikka se tuntuukin uskomattomalta.

Jos haluaa päästä oikeasti luontoon, niin Nuuksio on ihan lähellä ja pari viikkoa sitten olin siellä yötäkin. Metsää ja rauhaa löytyy mun mielestä aikalailla saman ajomatkan päästä kuin Jyväskylässä ja Oulussakin.

Julkiset liikkuu kaikkialle ja jatkuvasti. Liikkuminen on helppoa eikä sitä tarvi juuri koskaan suunnitella etukäteen aikatauluja tarkastellen. Opiskelijalle julkisilla liikkuminen on todella edullista (27e/kk Helsingin alueella niin paljon kuin haluaa), eikä pysäköintitunnus autollekaan maksa paljoa (25e/kk).

Kaikki tarvittava löytyy läheltä ja itseasiassa ainoa tästä lähistöltä puuttuva asia on Otto-automaatti, mutta kaupasta pystyy nostamaan käteistä jos tarvii, joten eipä sekään ole ollut ongelma.

Jokaisessa kaupunginosassa on omat juttunsa, joten vaihtoehtoja löytyy niin asumisen kuin tekemisenkin puolesta. Esimerkiksi Eirassa ja varsinkin Eiran rannassa kävellessä musta tuntuu aina siltä, kuin olisin ulkomailla :D Kahviloita, ravintoloita ja lounaspaikkoja on tarjolla valtavasti ja yleisesti ottaen Helsingissä saa ottaa koirat mukaan moneen paikkaan, mikä on tottakai näin koirallisena ihmisenä iso plussa, vaikka harvoin koiria otankaan mukaan heh..

Täällä voi laittaa päälle ihan mitä vaan tai näyttää ihan miltä vaan, eikä ketään jaksa ihmetyttää. Omakohtaisesti en oo huomannu sitä tämän asian usein puhuttua varjopuolta, että ihmisiä ei myöskään sitten kiinnostaisi toisten ihmisten auttaminen.

Musta täällä ja tässä asunnossa on ollut tosi hyvä asua. Ihan kuin oisin asunu tässä jo paljon kauemmin. Pyysin mun vanhaan Jyväskylän asuntoon muuttanutta tyttöä laittamaan kuvia kun sisustus alkaa olemaan valmiina ja hän laittoi mulle kuvia vähän aikaa sitten. Tuntui jotenkin tosi hassulta nähdä se asunto. Tottakai erilainen sisustus asunnossa, jonka olin tottunut näkemään erilaisena, mutta enemmän se, että tuntui kuin olisin asunut siellä ikuisuus sitten. Jännää miten se pitää paikkansa, että koti on siellä minne sen kodin tekee. Nyt taas tuntuu siltä, että apua jos tästä asunnosta pitäisi luopua, mutta helposti sen kodin tekis taas jonnekin muualle, kuten oon tehnyt monesti ennenkin :)

Välillä mietin eläkeläisikäisiä ihmisiä ratikkapysäkeillä, että millaistahan heidän elämänsä on. Miksi he asuvat Helsingissä? Missä päin täällä ja millainen heidän kotinsa on? Se mietiskely johtuu varmasti vaan siitä, että oon kasvanut muualla ja kuvittelen viettäväni "loppuelämäni" muualla kuin Helsingissä. Silti on aika outoa huomata, että välillä hämmennyn tällaisia vanhempia ihmisiä katsellessani. Varmasti myös yhdistän Helsingin elämän ja vilkkauden jollain tavalla nuoruuteen ja tietynlaiseen vaiheeseen elämässä, kun on vielä jollain tavalla vapaa elämään, etsimään itseään ja kokeilemaan asioita. Miksei vanhempanakin vois muka nauttia näistä ihan samoista asioista..

Ois kiva kuulla teiän mietteitä Helsingistä! Jos asutte muualla, millaisena näette Helsingin? Jos ootte aina asunu täällä, näettekö itsenne asuvan täällä vielä vanhanakin? Jos haluatte muuttaa jonnekin muualle, niin miksi?

Editoitu presetillä "floral" -13 kommenttia:

 1. Näen Helsingin isona ja ahdistavan kiireisenä kaupunkina. Porukka kävelee kadulla vauhdilla päin, mihin heillä on kiire? Juttelin kerran erään ulkomaalaisen miehen kanssa jolle totesin Helsingin olevan liian iso kaupunki muuttoa ajatellen. Toinen katsoi silmät pyöreänä; ''Ai Helsinki? Iso kaupunki?'' No eihän se maailmankartalla ole, mutta omaan silmääni kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin näin Helsingin tuolleen joskus nuorempana, vaikka silti Helsinki houkuttelikin.. Nykyisin taas koen Helsingin eläväisenä ja saan siitä jollain tapaa energiaa, kun voin vaan seurata sivusta tätä eläväistä menoa. Mietiskelin joskus voisko se jotenkin vaivata mua, että kaikilla ja kaikkialla on kokoajan niin paljon tekemistä, että oma tekemättömyys tuntuis vielä lannistavammalta. Ehkä joitain vuosia sitten se ois vielä ahdistanut, mutta nyt osaan jo ihan hyvällä tunnolla olla vaikka viikon kotona tekemättä mitään tai näkemättä ketään.

   Mä kans juttelin ihan muutamia viikkoja sitten häissä eräiden saksalaisten kanssa ja he ihmettelivät tätä, että Helsinkikö muka iso kaupunki.. Niin, eihän se maailmankartalla olekaan, mutta kaikki on suhteellista ja kyllä Helsinki vaan oli pitkään mullekin Oulussa kasvaneelle nuorelle iso ja outo kaupunki :D

   Poista
 2. En muistaakseni ole käynyt Helsingissä 15 vuoteen ja varmaan koko elämäni aikana vain 3 kertaa. Joten voisin sanoa, että mielikuvani Helsingistä ovat ehkä ennakkoluuloisia, kun en ole oikeasti Helsingissä pitempään vieraillut. Ensimmäiset asiat jotka tulee mieleen Helsingistä ovat pimeys, loska, palveluiden suurkuluttajat ja häiritsevä murre. Jostakin kyselystä luinkin, että muidenkin mielestä Helsingin murre ei ole kauhean mairitteleva. :D Mutta makuasia. Jo Oulussa mua ahdistaa lyhyet ja osittain synkät talvet, kun lumi tulee niin myöhässä ja pimeää aikaa kestää liian kauan. Voin vaan kuvitella, että Helsingin korkeudella valkoiset talvet ovat vielä lyhyempiä.

  Mitä taas ihmisiin tulee niin eiköhän Helsinkiin ole jo niin paljon kertynyt porukkaa ympäri Suomea, että aika hullua olisi väittää että vain Helsinkiläiset ovat tylyjä. Kiireisiä ne varmaan ovat, mutta niin ne ovat muutkin kaupunkilaiset. Ihmiset jotka taas viihtyvät tai haaveilevat muutosta Helsinkiin ovat monesti niitä, jotka viettävät vapaa-aikansa sosialisoiden ravintoloissa, kuntosaleilla, teattereissa, erilaisissa tapahtumissa yms. Eli ovat palveluiden suurkuluttajia. Helsinki palvelee heitä tässä toiveessa parhaiten, koska sieltä löytää näitä palveluita eniten koko Suomesta. Miksi itse en ikinä muuttaisi Helsinkiin olisi suurin syy juurikin sää, mutta myös se että harrastuksieni harrastaminen Helsingissä olisi juuri kaikkein työläintä. Kotopuolessani hiihtokausi kestää marraskuusta toukokuuhun, tunturi laskettelukeskuksineen sijaitsee alle 30km päässä, polkujuoksureitit lähtevät tien toiselta puolen, keväällä pääsee omaan rantaan pilkille, lähin erämaa sijaitsee joen toisella puolen (siis retkeilyä ajatellen). Ruokakauppaan ja kirjastoon on 2km ja verkkokaupoista löytyy kaikkea muuta mitä tarvii.

  Jokaisella on omat harrastukset ja omat mieltymykset, joten niiden mukaan sitä pitää elää, jotta elämässä pysyy elämisen maku. Harmi vaan, että tätä minunlaisten ihmisten elämäntyyliä vähemmän ymmärretään ja sen takia heikennetään täällä mm. terveyspalveluita ja turvallisuutta. Vai johtuuko se siitä, että me ei haluta kuulua kulutusyhteiskuntaan? Oli miten oli, mutta tympeää se näin syksyn edetessä on se, että lähin poliisi saattaa olla yli 200km päässä ja Itä-Eurooppalaiset pakettiautoineen tietävät myös sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen kommentti, kiitos! Hyvä kun sanot itsekin, että mielikuvat saattaa ehkä olla ennakkoluuloisia, mutta just tälläiset kaikenlaiset mielikuvat mua kiinnostikin :) Ymmärrän kyllä hyvin tuon, mitä sanotaan Helsingin murteesta tai vaikkapa miksi jotkut ei siedä Turun murretta. Musta kaikki murteet on vaan tosi siistejä ja mua harmittaa, etten puhu Oulun murretta enää kovin selvästi, vaikka kyllä silloin tällöin joku aina arvaa mun olevan Oulusta :D

   Tuo on kyllä totta, että täällä riittää palveluita. Toisaalta täällä riittää myös työ- ja harjoittelupaikkoja ja se oli yksi isoimmista syistä miksi mun oli kannattavaa muuttaa tänne nyt, sillä muutto ois ollut melko varmasti edessä työn tai työharjoittelun takia ihan lähivuosina kuitenkin. Toki koulutuksesta riippuen työllistymismahdollisuuksia on kaikkialla enemmän tai vähemmän, mutta viestintä- ja valokuvaushommissa täällä on aika hyvä tarjonta :)

   En itse oo koskaan ajatellut, että Helsinki vetäisi puoleensa nimenomaan palveluiden suurkuluttajia. Totta se on varmasti ainakin jossain määrin, mutta kun en itse koe itseäni palveluiden suurkuluttajana, niin en oo ajatellutkaan asiaa. Mua on kiehtonut se, että täällä on niin paljon kaikkea ja kaikenlaisia ihmisiä, että oon ajatellut täällä olevan "helppoa" löytää oma juttu. Oli se sitten työ tai kiinnostuksen kohteita - ihan vaan koska ympärillä on kokoajan kaikkea itselle uutta. Jyväskylässä kuljin ehkä jopa vähän laput silmillä, kun kaikki oli niin tuttua eikä mitään ympärillä inspiroinut tai yllättänyt. Täällä ihan jo arki tuntuu yllätykselliseltä ja kuljen aistit valppaampina huomioimassa asioita, koska sitä huomioitavaa on niin paljon enemmän.

   Mun mielestä tuo sun elämä, tai mitä siitä vähän nyt kuvailit, kuulostaa ihanalta. Saanko kysyä missä päin asut? Voisin kuvitella asuvani itse joskus jossain oikeasti rauhallisessa paikassa, mutta sitä ennen pitäisi keksiä millaista on se työ, mitä tuun tekemään loppuelämäni tai ainakin suunnilleen. En halua yleistää, mutta varmasti monille koko ikänsä pääkaupunkiseudulla asuneille voi olla vaikeaa ymmärtää esimerkiksi Lapissa asuvia. Eihän moni oo koskaan edes käynyt siellä tai edes Oulun leveyksillä. Se on kyllä harmi, koska kaikki erilaisuus ja erilaiset kokemukset on rikkautta.

   Tää kulutusyhteiskunta-ajatus on kyllä mielenkiintoinen. Aloin mietiskelemään omaa paikkaani siinä vähän erilailla kuin ennen. Ihan mielenkiinnosta, koetko sen hyväksi asiaksi, ettei siellä ole niin monia palveluita? Jos siis ajatellaan tällaisia palveluita, joita luettelit ylempänä esim ravintoloita ja teattereita. Koetko sen "hienoksi", ettet koe kuuluvasi kulutusyhteiskuntaan? Toivottavasti tuo ei kuulostanut ikävältä lainausmerkkien tms takia, sillä en vaa tiennyt miten kuvailisin sitä ja ihan mielenkiinnosta kysyn vaan :) Oisko palveluiden lisääntyminen ihan kiva juttu, jos silti sama rauha, luonto ja kaikki harrastusmahdollisuudet pysyisivät ennallaan?

   Poista
 3. Tälleen espoolaisena ja Hgissä töissä käyneenä mielikuvat Helsingistä on yllättävän neutraalit! :D Okei työmatkat oli aiiivan pepusta (1h per suunta, oh dear gosh why), mutta ne Hgin kahvilat ja lounaspaikat on ihania! Helsinkiläisen ystäväni kanssa olemme tykästyneet useampaan ja käyneet testaamassa, tosin nyt hänkin muuttaa Turkuun niin sinne meni ne Hkikaverit. :D Lisäksi tuntuu et kaikilla on aina hirveeeeen kiire Helsingissä ja muutenkin pk-seudulla: "OMG tää bussi lähtee nyt pakko juosta!!" vaikka seuraava bussi/metro/ratikka/juna tulee 5min päästä. Yritäppä Lohjalle (jossa asuin pari vuotta sitten), jonne menee bussit tunnin välein Hgistä, siihen juoksin useastikin! Ei vaan tämä chilli ex-landelainen ymmärrä. :DD Mut en tiiä, ei mulla oo mitään Hkiä vastaan, ihan kiva kaupunki nyt kun sielläpäin on liikkunut enemmän ja tietää paikkoja ja reittejä ni alkaa tulemaan suht tutuksi. :) Mut vanhempana haluan ehdottomasti takas landelle asumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huh tunnin työmatkat suuntaansa ei kuulosta yhtään hyvältä :D Se on kyllä yks isoimpia juttuja mun mielestä täällä, että työpaikka/koulu ja koti on joko suht lähekkäin tai sitten muuten järkevän matkan päässä ajallisesti. Tuu joskus mun kans kahvitteleen tänne jonnekki!!

   Ja joo nyt kun sanoit, niin on kyllä hassua tuo, että julkisiin kiirehditään ja teen sitä kyllä joskus itekki :D Jämähdin nyt oikein miettimään tuota ja pitää mietiskellä asiaa kunnolla sitten kun ens kerran tulee sellanen tunne, että "nyt täytyy juosta kiirehtiä", että mistä se oikein johtuu.. En oikeastaan oo ees varma teenkö niin, jos ei oo mitään aikataulua tms, mutta kyllä siihen just lähössä olevaan ratikkaan haluaa vaan keretä jos se vaatii vaan parikymmentä juoksuaskelta. Hmm :D

   Ois kiva päästä vilkasemaan elämää vaikka 30v eteenpäin sen verran, että missä sitä sitten tulee asumaan :D Sekin varmaan ehtii tässä kuitenkin muuttua ja riippuu töistä yms..

   Poista
  2. Hahah joo vähän hajotti, ja vielä kun metro ei oikein kunnolla toiminut niin meni enempikin aikaa.. :D Tarttee kyl tulla kahvittelee sunkaa joku päivä! Ois vaikka ja mitä kivoja kaffeloita, mis ois superkiva käydä. :)

   Mäkin mietin tuota usein, kun oltiin tän ex-hkikamun kanssa monesti liikkeellä ja hän hoputti tyyliin ratikkaan kun "seuraavaa joutuu odottaa 5min!! Nyt juostaan!" Sit kysyin et onks se niin nuukaa jos menee sillä seuraavalla, eikä hän osannut siihen sanoa vastaan. Meillä ei kuitenkaan ollut mitään kiirettä mihinkään, mut niinkuin hänkin sen ilmaisi et se on jotenkin vaan iskostunut mieleen kun Helsingissä liikkuu, kun muutkin sitä tekee. :D

   Poista
 4. Oon muuttanu Helsinkiin viis vuotta sitten opiskeluiden perässä ja vaikka nyt näänkin itteni erittäin vahvasti täällä enkä osaa kuvitella mua muuttamassa just nyt minnekään muualle, niin jollain tavalla kuitenki kauempaa tulevaisuutta ja sitä "oikeaa aikuisuutta" ja kenties elämää perheellisenä miettiessä aattelen aina, etten asu Helsingissä. Toi eläkeikäiset ratikkapysäkillä -kappale on kuin suoraan mun ajatuksista, haha :D

  Hassua muuten myös miten kiintynyt sitä on joihinkin kaupunginosiin. Sain randomisti opiskelija-asunnon silloin viisi vuotta sitten Arabianrannasta, jossa asuin kolme vuotta. Sen jälkeen muutin Kumpulaan ja oon niin rakastunut näihin seutuihin etten muualle haluaisikaan muuttaa. Tai no, Käpylä ja Taka-Töölö menis myös. Toisaalta jos oisin silloin viisi vuotta sitten saanut kämpän vaikkapa Munkkiniemestä, oisin aivan varmasti sen puolen Helsinkiä fani. Opiskelupaikka on mulla keskusta-Töölö -akselilla ja oonkin kulkenut tän viisi vuotta lähes päivittäin rautatieaseman halki.. Siitä en tykkää yhtään ja toinen inhokkipaikka on Kampin ostarin alue, joka kerta vähän ahdistaa kun joutuu vaikka Narinkkatorin läpi kävelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kyllä nähdä se, että milloin ja miksi tulee sitten joskus muutettua muualle! Mistä sitä tietää, vaikka elämä veisikin siihen suuntaan, että me ollaan vielä joskus niitä eläkeläisiä ratikkapysäkillä haha :D Onneksi sulla on ollu hyvät kokemukset noista kaupunginosista ja koet kiintyneesikin niihin :) En oo ite koskaan kokenu varsinaisesti kiintyneeni asuinalueisiin, mutta joistain on paljon hyviä muistoja ja joistain hmm..neutraaleja muistoja. Vähän silleen, että vaikka asuttiin vaan yks kesä Kalliossa enkä näkis itteäni asumassa siellä koirien kanssa, on musta joka kerta tosi nostalgista liikkua siellä päin :D

   Joo mua alkais varmaan kans tympimään jos pitäis kulkea jatkuvasti rautatieaseman tai Narinkkatorin halki.. Välillä on kiva käydä kattelemassa niiden aika erilaista menoa Taka-Töölöön verrattuna, mutta ei tosiaan jatkuvasti saati päivittäin.

   Poista
 5. Tosi mielenkiintoinen postaus, itse kun olen käynyt elämäni aikana vain kerran Helsingissä.
  Oma suhtautumiseni pääkaupunkiin lienee samanlainen kuin sulla ennen, että se olisi muka jotenkin "erikoinen" paikka, olisi kyllä kiva käydä joskus Helsingissä uudestaan, vaikutti mielenkiintoiselta ja mukavalta kaupungilta ainakin pikavisiitin perusteella! :)

  En itse ole oikein osannut päättää, haluaisinko asua "sitten aikuisena" maalla vai kaupungissa, molemmissa on puolensa... :) Linkkasinkin tuohon nimimerkin kohdalle yhden tekstini, jossa sitä pohdin.. vaikea valinta, jota ei onneksi ihan vielä tarvitsekaan tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ehdottomasti kannattaa käydä täällä (kuin myös muuallakin Suomessa) uudestaan :) Luulen, että ite haluaisin asua vähän syrjemmässä, kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien päässä, ettei ihan erakoidu :D Mutta niimpä, sen näkee sitten!

   Poista
 6. Itse olen lähtöisin pienestä kaupungista ja Seinäjoen, Oulun sekä Tampereen kautta olen päätynyt Jyväskylään asumaan. Olen asunut täällä nyt puoli vuotta ja tykkään hirveesti, kun välimatkat on lyhyitä ja pyörällä pääsee kätevästi keskustaan. Täällä on mukavasti luonto lähellä ja palveluita on riittävästi.

  Helsingissä tulee työn puolesta käytyä noin kerran kuukaudessa ja aina on mukava lähteä sieltä kotiin. Helsinki on itselle turhan iso ja liikun lähijunilla aina väärään suuntaan, hah :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa miten oot päässy asumaan noin monessa eri kaupungissa! Toivottavasti Jyväskylän "tiiviys" ei ala jossain kohtaan tylsistyttään sua niinku mua vähän alkoi :) Jyväskylä oli muuten kyllä ihana, sympaattinen ja välimatkojen vuoksi helppo kaupunki! Voi ei, onhan kaikkien julkisten kanssa aina vähän omanlaistaan selvittelyä jos niihin ei oo tottunut :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat