keskiviikko 19. syyskuuta 2018

8 VINKKIÄ MITÄ TEHDÄ MÖKILLÄ

tekemistä mökillä-3

Mökillä olo tarkoittaa varmasti kaikille rentoutumista. Vaikka mökillä olisikin monenmoista aktiviteettia, niin luonto ja kaupungin hälinästä pois pääseminen rentouttaa ihan itsestään. Välillä varsinkin pidemmän aikaa mökillä ollessa saattaa kuitenkin herätä ajatus mitähän tässä nyt sitten tekis. Mun mielestä somettamista tai sarjojen katselua ei tarvi sulkea pois ihan kokonaan jos se yksi (tai useampi) jakso lempparisarjaa illalla tuntuu maksimaalisen rentouden saavuttamiselta.

Mökillä on kuitenkin hyvä mahdollisuus päästä takaisin sellaisten "perus asioiden" äärelle, jotka helposti unohtuvat, jäävät pois arjesta kiireen tai liiallisen puhelimella/tietokoneella oleilun takia. Varmasti kaikki voi ainakin jollain tavalla muistaa omista lapsuusvuosista sen, kuinka ihan jo pelkistä kävyistä pystyi keksimään mielekästä tekemistä koko päivälle. Asiat oli siistejä ja mielenkiintoisia, eikä niissä tarvinut olla mitään järkeä :D Ihan vasta mietittiin äitin kanssa sitä, että lapsena halus päivästä toiseen pyöräillä päämäärättömästi ihan vaan omalla kotikadulla, koska pyöräily oli niin siistiä. Nykyisin pyöräily on yleensä joko paikasta toiseen menemistä tai kuntoilua.

Miksei enää vanhemmalla iällä tuu tehtyä asioita samalla innolla? Tai onko sille muka jokin este, ettei asioita voisi edes yrittää tehdä ihan vaan tekemisen ilosta?


tekemistä mökillä-13 tekemistä mökillä-4-side

TEKEMISTÄ MÖKILLE:

1. Tee jotain ehkä vähän tyhjänpäiväiseltä tuntuvaa, kuten etsi paikan hienoin käpy tai erikoinen kivi.

2. Käy läpi varastot. Ehkä löydät jotain oikeasti mielenkiintoista tai sitten löydät jotain outoa, jonka käyttötarkoitusta voi arvailla tai keksiä vaikka kokonaan uusia tarkoituksia.

3. Rakenna jotain. Jos mökiltä ei löydy nauloja tai narua, niin sovella. Sen ei tarvi olla puumaja tai uusi ruokapöytä kotiin, vaan ihan vaikka pieni kaarnalaiva, joka saa upota heti ensimmäisellä minuutilla :D Kunhan väsäät jotain!

4. Onko mökin lähellä mitään kivoja paikkoja? Ootko tottunu ajamaan laput silmillä mökin pihaan asti? Lähe samoilemaan pitkin lähiseutuja, niin saat mökkimaisemiin uutta perspektiiviä!

5. Pelatkaa jotain. Mielellään jotain, jota et oo pelannut pitkiin aikoihin. Jos mökiltä löytyy joku vanha peli niin loistavaa, ei haittaa vaikka peli ois tarkoitettu 8 vuotiaille. Jos pelejä ei löydy, niin vanhaa kunnon laivanupotusta ruutupaperin avulla. (Varo, ettet sekota omia ja vastustajan laivoja keskenään, kuten mulle saattoi ehkä käydä..). Jos edes ruutupaperia ei löydy niin sitten vaikka saappaanheittoa. Keskiössä mökkitekemisissä ei oo järki tai merkitys, vaan se tekeminen itsessään!

6. Jos mökillä on vaatteita, niin pue päälle kaikista oudoin ja samalla coolein asu.

7. Katso etukäteen tai paikanpäällä selkeä tähtitaivas, pue lämpimästi vaatetta, sammuta kaikki valot ja mene makaamaan pihalle. Hommaan saa lisää mielekkyyttä jos on selvittänyt faktoja avaruudesta ja tähdistä kuten katsomalla Netflixistä sarjan Cosmos tai ihan vaan lueskelemalla.

8. Laita yhdeksi tai mielellään useammaksikin päiväksi puhelin ja tietokone kiinni. Voit jättää pois myös muuten normaalissa käytössä olevat jutut - kameran, kirjan tai mikä se sulla onkaan. Jossain kohtaa huomaat automaattisesti hakeutuvasi vaikkapa puhelimelle, mutta älä sorru vaan pidä se kiinni. Joudut keksimään jotain muuta tekemistä ja aktivoimaan mieltä vähän erilailla kuin selaamalla Instagramia puolihuolimattomasti.

Jos oot riippuvainen esimerkiksi siitä puhelimesta, niin tää voi tuntua alkuun kuolettavan tylsältä ja tuskaiselta. Välillä on kuitenkin hyvä pysähtyä ja tehdä jotain, joka oikeasti virkistää mieltä. Voit kuunnella luonnon ääniä Spotifyn sijaan, siistiä mökin pihaa risuista, järjestellä mökin kirjat aakkosjärjestykseen, etsiä lisää niitä kiviä tai ihan vaikka vaan olla ja tuijottaa luontoa. Keksit kyllä jotain tekemistä viimeistään sitten kun alat tylsistymään huolella. Melko kannustava tämä mun kirjoitus, mutta tällainen päivä tekee oikeasti hyvää kaikille ja tuntuu hyvältä ainakin sitten jälkeenpäin!


tekemistä mökillä-10 tekemistä mökillä-18-side tekemistä mökillä-19 tekemistä mökillä-5-side

Mun piti lähettää hääkuvia mökiltä ja koska netti oli niin huono, niin jouduin viemään tietokoneen ja puhelimen mökin katolle..


tekemistä mökillä-1 tekemistä mökillä-15 tekemistä mökillä-22 tekemistä mökillä-9 tekemistä mökillä-20 tekemistä mökillä-14 tekemistä mökillä-17 tekemistä mökillä-8 tekemistä mökillä-21

Tuleeko teillä mieleen jotain tämän tyyppisiä vinkkejä, joita mökillä voisi tehdä? Ite aion suorittaa kaikki 8 kohtaa ens kerran, kun meen mökille! Omalle mökille tuskin tulee päästyä hetkeen, mutta eiköhän jossain muualla tule mökkeiltyä vielä nyt syksyllä :)




4 kommenttia:

 1. Ahh mitä kuvii! Millä nää ilmakuvat on otettu?

  VastaaPoista
 2. Komppaan edellistä, ihanat kuvat <3 Mä teen mökillä usein tiettyjä ikuisuusprojekteja, kuten kirjoittelen keskeneräisiä juttuja. Muuten tulee kyllä tehtyä aika perusjuttuja mut kumminkin sellasia, joille ei oo välttämättä arjessa aikaa: esim. lukeminen, kortin pelaaminen ja valokuvaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, ihana kuulla kiitos<3 Oi joo, mökki-ikuisuusprojektit on loistavia! Just tyyliin neulominen tai virkkaaminen ahh :) Huippua kuulla, että oot löytäny mökillä aikaa noille jutuille, ne on tärkeitä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuukauden luetuimmat